|
|
#2881 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Justyna piękna mata! Gdzie taka można kupić?
Kejka pierwsze słyszę z tym tatuażem a też mam.. ale u mnie chyba nie ma znieczulenia. . Dzisiaj znowu miałam energię wiec sprzątania ciąg dalszy i kolejne okna pomyte torba do końca spakowana wiec powoli mogę rodzic liczę na 23 marca ze pelnia mi dopomoze tz ma dzisiaj urodziny i miał nadzieję że syn mu zrobi prezent
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2883 |
|
Winter is coming
|
ja wróciłam do domu i czekam na chłopa, bo wraca z egzaminów, trochę szybciej skończył
kupiłam mu colę do tego to idę se łyknąć, może mi przejdzieagusia8919dobrze, że nic się nie stało! ja też zaliczyłam taki upadek kilka dni temu
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-03-18 o 19:42 |
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle to zabrzmiało jak byś poszła drina wanąć
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia, dobrze, że tak tylko się skończyło.
Vel też zrozumiałam, ze idziesz drina sobie zrobić |
|
|
|
#2886 |
|
Winter is coming
|
hah chciałabym
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się winko marzy
|
|
|
|
#2888 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2889 |
|
Winter is coming
|
idę chłopu zrobić, to sobie chociaż powącham
tydzien temu to miałam taką ochotę na whisky jak nie wiem
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Albo cytrynówka z colą
|
|
|
|
#2891 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To Ci zrobili przyjemnosc przy okazji, ten sam gin co teraz? ![]() Mam nadzieje ze mnie nie uspia do CC bo zle znosze ![]() ![]() Cytat:
Hahaha drina idziesz walnac?
|
|
#2892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Haha! O tym samym pomyslałam mi sie marzy zimne piwoooo
|
|
|
|
|
#2893 |
|
Rozeznanie
|
Jak tak teraz o tym myślę to też bym się na whisky z colą skusiła, albo jakieś słodkie winko
|
#2894 |
|
Rozeznanie
|
Drineczek
ze spritem, dużą ilością lodu i cytryny....![]() ![]() Velika--- smacznej coli i miłego wąchania ![]() Lulka--- nie miej wyrzutów, taka laba juz Ci sie w życiu nie przydarzy więcej, miałaś ochotę na tv internet i spanie, to robiłaś to i tyle ️ nie zadręczaj sie teraz! Obowiązki dopiero nadchodzą
|
|
#2895 | |||
|
Zakorzenienie
|
jesoooo ten wizaz normalnie wkurrrrrrrrr........... chcialam teraz odpisac, to jakas debilna reklama sie na cala strone wlaczyla, a krzyzyk do zamkniecia tego goofna elegancko schowany pod tym gornym paskiem wizazowym. czy oni sa nienormalni??? pojechalam calkiem do gory i sie jakos ten glupi pasek schowal na spod i wtedy krzyzyk zobaczylam. ale po jaka cholere oni tak nachalnie te reklamy wala, bosz swiety, nawet nie wiem co reklamowali, bo mnie to zwyczajnie poirytowalo tylko...
![]() Cytat:
i no coz, nie to ze mnie to nie ruszalo, ale wiesz... jak cos jest konieczne, to sie zagryza zeby. to wszystko dla dobra dziecka... a wprawiony lekarz raz dwa zalatwi sprawe i wtedy mozna od razu maluszka przytulic i pocieszyc - w ciagu sekundy znow jest dobrze nie zostawilabym malego tam samego, ooo nie!--edit-- i do drugiego chcialam sie odniesc... mi sie macica tak dziwnie krzywo spina - ostatnio jak mialam co 5 minut regularne spiecia, to az foty robilam - normalnie mialam co 5 minut takie minutowe spiecia, z tym ze raz rog robil sie z jednej strony, raz z drugiej no i nie dosc, ze ta regularnosc, to jeszcze wyrazne uczucie spiecia, to nieprzyjemne takie, zapierajace dech... a mloda wtedy w bezruchu.Cytat:
![]() Cytat:
no ale jak nospa zadzialala (bo chyba tak? czy przy dalszym nadrabianiu przeczytam co innego?
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2016-03-18 o 20:17 |
|||
|
|
|
#2896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2897 |
|
Zadomowienie
|
wymyślacie drinki a mi by nawet zwykłe piwko wystarczyło :P no może nie takie zwykłe tylko jakieś fajne smakowe z małego browaru kokosowe albo wiśniowe
pomarzyć dobra rzecz |
|
|
|
#2898 |
|
Zadomowienie
|
Tabaska jesteś już po wizycie? I jak tam?
|
|
|
|
#2899 |
|
Rozeznanie
|
Oo piwko też za mną chodzi, zimne z sokiem malinowym własnej roboty
|
#2900 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ide oglądać lucyfera
|
||
|
|
|
#2902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak to jest jak sie idzie na planowaną cesarke i nie ma sie bóli, ale wątpie by było źle. Powiem jak sie dowiem ![]() W sumie mi to wbijali jak przeszedł skurcz bo mi anastezjolog mówił żeby dać mu znać kiedy skurcz puści. Jak mu powiedziałam to nic nie czułam tylko kazał mi szybko sie przebrać w koszule od nich i przejść na łóżko do cc. Jak sie położyłam to przestałam czuć cokolwiek od pasa w dół. Czułam takie tylko bujanie/ szarpanie jak mi w brzuchu majstrowali ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fajny nerwik ![]() Wczoraj stanęłam sobie przodem do lustra z odkrytym brzuchem i tak patrze że jakaś część ciałka bobaska sie przesuwa tak delikatnie no ale odcisku nie było
Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2016-03-18 o 20:33 |
|||
|
|
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie. Troche sie załamałam, bo caly czas wszystko pozamykane, zero rozwarcia a moje skurcze to przepowiadacze. Glupia jestem, bo zamiast cieszyc sie ze dziecko zdrowe to sie smuce ze nic sie nie dzieje. Waga mlodego miedzy 3200-3350, powiedzial ze ja jestem drobna i jak przybierze do 4500 to cesarka. Po wizycie weszliśmy do kauflandu i tak mnie te skurcze lapaly ze nie mogłam 5 minut ustać i poszłam do auta ze łzami w oczach z bolu. Pozostaje miec nadzieje, ze akcja rozwinie sie bez zapowiedzi w najmniej oczekiwanym momencie. Dostalam l4 do 13.04 wtedy juz na pewno będę po porodzie a 30 marca mam jeszcze wizyte i zrobi mi ktg
|
#2904 |
|
Raczkowanie
|
Kejka
Miałam dla córki motylka Freddiego z Lamaze. Super jest Potem kupowałam innym dzieciakom na prezent.kontakt z dzieckiem po porodzie U mnie po porodzie córki dwie godziny mieliśmy dla siebie. Jeżeli teraz skończy się na cc, mąż będzie kangurował, gdy mnie będą szyli. objawy porodu Przed pierwszym porodem nic szczególnego się nie działo, a było już kilka dni po terminie. Poszłam spać, w nocy obudziły mnie pierwsze skurcze, a o 10 córka była na świecie. zzo Nie korzystałam, bo nie chciałam. Angeletta Trzymam kciuki, dawaj znać. annihilate Jak sytuacja? |
|
|
|
#2905 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O mamunciuuuu! Kokosowe bojan kokosowy teraz to juz nawet nie zasnę![]() Cytat:
Tabaska dobre wiadomości! dzidziuś duzy. Kurczę masz takie bolesne przepowiadacze? Nie dziwie sie, ze chciałabyś juz rozwarcie..
|
||
|
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat tylu reklam wszechobecnych jakichs suplementow i tabletek "od wszystkiego" co w polsce to nigdzie nie widzialam co do ZZO w niemczech, owszem jest dostepne, ale to nie jest tak, ze ci je wciskaja. ja juz po porodzie spytalam poloznej, tak czysto teoretycznie, jak by to sie odbywalo, gdybym nagle krzyczala ze chce a ona: oj pani to tak szlo, ze niby kiedy miala pani o to krzyczec ale normalnie to jest dostepne, tylko ze najpierw probuja pomoc w zmianie pozycji, sprobowac jakos inaczej, naturalnie... plus troche motywacji i to najczesciej wystarcza. i potem jaka duma, porod bez ingerencji medycznej... no ale sa przypadki, ze to sie ciagnie i kobieta potrzebuje tego odpoczynku - ale to widac. i wiadomo, wtedy inna sytuacja... trzeba po prostu wywazyc troche za i przeciw. ale to nie ma tak, ze na zachodzie to standard. standardem jest mozliwosc podania ZZO, ale mimo wszystko baaardzo probuja pomagac na wszelkie sposoby urodzic w pelni naturalnie.
|
|
#2907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te przepowiadacze w trakcie chodzenia są straszne, jak tylko stane na 10 min przy garach to tez, ciągną od żeber do łopatki, najlepsze na nie jest leżenie, ale ileż mozna. Jutro ktg, moze jest nadzieja ze pojawia sie jakies skurcze normalne
|
|
#2908 |
|
Wtajemniczenie
|
Tabaska nie zamarwiaj sie, bo to sie moze rozwinac z godziny na godzine!!!
![]() ![]() Gosiaczek to fajny doktorek ![]() Cloche a to widzisz, po raz kolejny zmieniasz moj punkt widzenia za co bardzo dziekuje...o sobie pomyslalam zamiast myslec o dziecku n
|
#2909 |
|
Zadomowienie
|
Kabriela,trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie trudnej sytuacji.
Dziewczyny w szpitalu-trzymać nogi zaciśnięte i jeszcze trochę wytrzymajcie Hmm,hmm-kolejny dzień wodzenia na pokuszenie kulinarne. Chodzą mi po głowie te owoce pod kruszonką,a dziś z gazetce lidla widziałam taką mrożonkę z owocami leśnymi. To by się chyba nadało,prawda? Jestem po wizycie rano,ale dzień w biegu więc dopiero się chwalę. Młoda ma ok 2800, główka dość nisko,ale bez szału,ilość wód ok,łożysko super,szyjka skróciła się o 6 mm czyli ma oszałamiające 44 mm,zamknięta. No to muszę trzymać teraz ten stan do końca remontu. Zaczęło się pełną parą,niby tylko salon,a rozpierdziucha w całym domu. Poprzenosiłam jakieś duperelki do innych pokoi i się umęczyłam. No to sobie myślę,sprawdzę co u Was i opiszę wizytę. A mąż mówi,że musi wyłączyć prąd,bo coś tam będzie robił. Ja sobie myślę,bateria nałądowana-luzik. Tylko nie pomyślałam,że ruter na prąd działa.To sobie poczytałam |
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

torba do końca spakowana wiec powoli mogę rodzic
liczę na 23 marca ze pelnia mi dopomoze 

kupiłam mu colę do tego to idę se łyknąć, może mi przejdzie

Filmy tez oglądam z taką czestotliwością 
mi sie marzy zimne piwoooo
ze spritem, dużą ilością lodu i cytryny....

️ nie zadręczaj sie teraz! Obowiązki dopiero nadchodzą 
i no coz, nie to ze mnie to nie ruszalo, ale wiesz... jak cos jest konieczne, to sie zagryza zeby. to wszystko dla dobra dziecka... a wprawiony lekarz raz dwa zalatwi sprawe i wtedy mozna od razu maluszka przytulic i pocieszyc - w ciagu sekundy znow jest dobrze
bojan kokosowy