Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-18, 20:50   #3151
Radena
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
No tak to czasem jest, że trzeba się samemu pofatygować Hm, a tak a'propos zachcianek, to tak ostatnio zauważyłam, że mam dziwne, krótkie zachcianki, takie na "tu i teraz", czyli na Twoim miejscu po podróży do sklepu i powrocie do domu najpewniej by mi się tego odechciało

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Hah! U mnie też zawsze coś nadprogramowego ze sklepu wychodzi razem ze mną... No tak jak już dzisiaj pisałam - cud, że przytyłam do tej pory tylko 6kg A mama do mnie wczoraj dzwoniła żebym włączyła "Pytanie na śniadanie", bo będą mówić o wskazanym jadłospisie dla ciężarnych... Przed tym telefonem zdążyłam pochłonąć Snickersa i chrupki bekonowe, także tego... niech żyje dieta ciężarnych!
Wiesz,może nie było tak,że mi się odechcialo,ale zanim zrobiłam to zdążyłam zjeść kilka innych rzeczy i w efekcie po 1 tortilli już byłam najedzona i szczesliwa a wzrokowo zjadłabym ze 3 jeszcze
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 20:53   #3152
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Haha, niech żyje!
Ja jestem taką wstrętną matką, że ostatnio zjadłam synowi wieczorem jak już poszedł spać prawie całe toffifee. Potem mu odkupiłam ale nie omieszkałam zapytać czy się ze mną podzieli MASAKRA!
Ja z kolei ostatnio kupiłam z myślą o siostrzenicach zajączki z kinder mlecznej czekolady, po czym wróciłam do domu i sama je wpierdzieliłam Muszę kupić nowe, choć nie daję gwarancji, że dotrwają Wielkanocy
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 21:02   #3153
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
misia, a jak u Was w ogóle?Jak się ogarniasz jako młoda mama? Jak Igorek? Jak wrażenia ogólnie? No napisz nam też coś o tym Twoim pięknym synku
Oj kochane juz tyle razy siadalam zeby opisac i zawsze cos

Igorek jest cudowny jest spelnieniem moich marzen
Grzeczny, w nocy ladnie spi. Troche mamy problemow z puszczaniem bączków - ale nie placze tylko sie wkurza.
A ja.. jako mama daje rade karmimy sie cycem ladnie przybiera
Jestem mega mega szczesliwa.
Maz synkiem zachwycony, kapie przewija nosi

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 21:05   #3154
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość

Grzeczny, w nocy ladnie spi. Troche mamy problemow z puszczaniem bączków - ale nie placze tylko sie wkurza.
Fajnie masz, też już bym chciała swoje maleństwo tulić
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 21:17   #3155
201711281320
Konto usunięte

Cytat:

No to świetnie! Oby tak dalej
Ile razy karmisz w nocy?

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Ja z kolei ostatnio kupiłam z myślą o siostrzenicach zajączki z kinder mlecznej czekolady, po czym wróciłam do domu i sama je wpierdzieliłam Muszę kupić nowe, choć nie daję gwarancji, że dotrwają Wielkanocy
U mnie by na bank nie dotrwały Ja mam ku mojemu nieszczęściu szafkę na przekąski pustą. Oj ciężko mi z tym ale dzisiaj po południu na zakupach postanowiłam być twarda no i teraz mam za swoje
Jutro rano się zważę to może będzie jakaś motywacja żeby się ogarnąć, teraz nie wchodzę na wagę, bo aż taka odważna to nie jestem
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 21:22   #3156
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Ja kupiłam te jajeczka po cztery pakowane zmilki i też wszystko wpierdzieliłam
Cytat:

Super! Fajnie że wszystko sie układa i oby jak najdłużej igorek był spokojny
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 21:28   #3157
haneczkab92
Ania

Wy tak o tych słodyczach, a ja na szczęście nie mam jakoś tak bardzo chcicy czekolada leży w szafce juz długi czas
Ale w sumie gofrem z bitą śmietaną i owocami bym nie pogardziła tak ogólnie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Aniu na pewno jest wszystko dobrze
U mnie zawsze jest tak samo. Jak jestem niespokojna, czymś się zdenerwuje to Oluś spokojny jak nigdy!
Najważniejsze, że jakieś znaki Hania Ci daje

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------
No może i racja, zdenerwowałam się, ze jej nie czuje od rana, jakoś tak nerwowa się stałam a Hania cisza ale teraz się chyba budzi do życia!
Dziękuje

Cytat:
Póki kopniaki są, to jest w porządku na pewno Może Hania ma dzień leniuszka po prostu

O matko Osłabiają mnie te określenia typu "muszelka" itp.

Takiej to dobrze
Ja dzisiaj zjadłam tyle niezdrowych rzeczy, że aż wstyd
Wiem wiem, ale mimo to się stresuje-stresowałam wzięłam kąpiel, zrelaksowałam się i Hania się chyba budzi
Tyle tzn ile?

Cytat:

Oj, jak tak czytam, to sobie coraz bardziej uświadamiam, że i my niedługo będziemy tulic maleństwa
Świetnie, że sobie radzicie

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 21:29   #3158
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Ja dzisiaj właśnie kupiłam dwa takie zające z czekolady dla chrześnicy męża i jeden tak się do mnie uśmiechał że nie wytrzymałam i go niedawno zjadłam Obawiam się że drugi też długo nie postoi

Misia super że u was wszystko dobrze się układa

Edytowane przez Paula_ck
Czas edycji: 2016-03-18 o 21:31
Paula_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 21:29   #3159
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Olinka ja jadłam 7 posiłków dziennie. Nie podjadałam pomiędzy. Sprawdź które owoce mają niskie IG. Mierzyłam cukier glukometrem 4x. Na czczo, po śniadaniu, po obiedzie i kolacji.

Dzięki dziewczyny za wsparcie!!!! Mam glukometr jestem spokojniejsza
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 21:32   #3160
Radena
Zadomowienie

Cytat:

Miło się czyta to, co piszesz Misiu szczęśliwa rodzinka:-*
Stary 2016-03-18, 21:32   #3161
olinka012
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57581561]Ja kupiłam te jajeczka po cztery pakowane zmilki i też wszystko wpierdzieliłam

[/QUOTE]

Moje marzenie CZEKOLADA..

Uświadomiłam sobie ze zostały mi równe 3mce do tp! Szok..
Stary 2016-03-18, 21:37   #3162
misia880
Zakorzenienie

Wiesz co karmie na zadanie. Ale robimy tak ze karmie go kolo 22 pote po 24 moj maz podaje mu moje odciagniete zebym troche pospala w ciagu :p a potem kolo 2.30 -3.00 i potem kolo 7 ale czasem jest np jeszcze o 5.
Tylko on krotko je maks 10 min i idzie spac

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Nadal uwazam ze cesarka to koszmar
Ale blizna cudna. Perfekto zrobiona

Przy nawale w 3-4 dobie myslalam ze sie zesram z bolu prźy karmieniu.. ale minelo

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 21:44   #3163
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Misia swietnie sobie radzisz zuch dziewczyna.
Ja wiem ze leki nie sa badana na ciezarnych i stad nie wiadomo czy szkodza czy nie. Ale mojemu nie przetlumaczysz ze w koncu lekarz mi to zapisal. On nie ma problemow ze spaniem i oddychaniem, ale ja znowu nie chce podejmowac sama decyzji i stawiac na swoim w kwestii lekow :/
Ogolnie chyba dzis musze sobie poplakac bo buzuje we mnie juz pare dni, a pobiegac nie moge zeby sie wyzyc :/

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 21:47   #3164
Madzia9999
Zakorzenienie

Melduję się po wizycie! Wszystko w porządku, szyjka w normie. Dostałam skierowanie na badania krwi i moczu i na kolejnej wizycie wymazy doktor pobierze. Zadecydujemy też czy cc czy może w grę wejdzie sn. Jesli z siatkówką będzie ok i nerki wytrzymają do końca to moze da radę sn i unikelabym cięcia

Po lekarzu byłam w ciuchu

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Ja wiem ze leki nie sa badana na ciezarnych i stad nie wiadomo czy szkodza czy nie. Ale mojemu nie przetlumaczysz ze w koncu lekarz mi to zapisal. On nie ma problemow ze spaniem i oddychaniem, ale ja znowu nie chce podejmowac sama decyzji i stawiac na swoim w kwestii lekow :/
Ogolnie chyba dzis musze sobie poplakac bo buzuje we mnie juz pare dni, a pobiegac nie moge zeby sie wyzyc :/
Sorry, ale ja bym olała rozkminy TŻ no chyba, ze lekarzem jest i zna się lepiej Lekarz Ci zalecił ten lek i jeśli ma szansę Ci pomóc to go bierz po prostu

Od powrotu nerka mnie boli Eh już parę dni miałam takich spokojnych, mało czułam ból, niech przestanie boleć

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 21:49   #3165
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
A ja dziś jestem bardzo niespokojna, no moje dziecię bardzo spokojne..bardzo mało się rusza dziś, a po tym, jak potrafi cały dzień, to trochę mnie to martwi..ale od czasu do czasu jakiś kopniak jest, więc mam nadzieję, że jest ok..

No i boli mnie brzuch..sama już nie wiem od czego...tzn byłam w toalecie, nie za bardzo mogę się załatwić(2- a mi się chce- a jak już pójdzie to luźna)...więc pewnie to przez to-bo skurcz jaki mnie łapie przy "niemocy" załatwienia się jest podobny jak delikatne skurcze macicy...
Ale skumulowało się to z podwyższonym ciśnieniem, brakiem ruchów jak zwykle i tą toaletą- mam nadzieję, że wszystko jest ok.
Ech. Muszę sobie trochę ponarzekać.

Ja mam z tż swoje prywatne określenie
Ale Grażynka czy Bożenka fajne

Przypomniało mi się, jak mój nauczyciel od techniki w gimnazjum był kiedyś na wycieczce szkolnej nad morzem. I mówi do dziewczyn: jak będziecie wchodzić do wody, do uważajcie, żeby Wam "pierożki" nie zmarzły...pomijam, że to gimnazjum. Ale nienawidzę tego określenia na ta część ciała!

Co do leków, to tak jak Misia mówi, żaden nie jest testowany na kobietach w ciąży.
Odpocznij.

No to jakaś meliska i odpoczywaj
Nie przejmój się, u mnie raz jest cały dzień z kopniakami, a czasem tylko od czasu do czasu, moje to w dzień zazwyczaj wariują, a jak się położe do spania to cisza i wtedy myślenie się włącza, no ale kiedyś muszą w końcu dłuższą dżemkę zrobić.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 22:01   #3166
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Ja bym wzięła... No chyba, ze jak pisze Madzia, tż jest lekarzem i wie lepiej.
To Ty się męczysz, nie on. A skoro lekarz przepisał, to trzeba zaufac lekarzowi- moje zdanie- Ty zrobisz jak zechcesz.

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie! Wszystko w porządku, szyjka w normie. Dostałam skierowanie na badania krwi i moczu i na kolejnej wizycie wymazy doktor pobierze. Zadecydujemy też czy cc czy może w grę wejdzie sn. Jesli z siatkówką będzie ok i nerki wytrzymają do końca to moze da radę sn i unikelabym cięcia

Od powrotu nerka mnie boli Eh już parę dni miałam takich spokojnych, mało czułam ból, niech przestanie boleć
Super, że wszystko ok, poza tą nerką. Odpocznij. Oby przeszło szybko

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Nie przejmój się, u mnie raz jest cały dzień z kopniakami, a czasem tylko od czasu do czasu, moje to w dzień zazwyczaj wariują, a jak się położe do spania to cisza i wtedy myślenie się włącza, no ale kiedyś muszą w końcu dłuższą dżemkę zrobić.
Dziękuję.
Jak tak piszecie, że tez tak macie, to jestem spokojniejsza.

Dobranoc

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 22:31   #3167
zebrah
Rozeznanie

Cytat:

Po lekarzu byłam w ciuchu

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Sorry, ale ja bym olała rozkminy TŻ no chyba, ze lekarzem jest i zna się lepiej Lekarz Ci zalecił ten lek i jeśli ma szansę Ci pomóc to go bierz po prostu

Brawo za wizytę! Jej to już trzeba decydować jak rodzić? Jak ten czas leci...

Haneczka- mój Leoś też czasem ma spokojniejsze dni, że kopnie tak sporadycznie. Staram się nie wczuwać tak w swój organizm, bo bym zeschizowała i gorzej mi ten stres zaszkodzi niż prawdopodobieństwo, że coś przegapię.

Misia- brawo za kp

Olinka- można samemu zrobić czekoladę dobrą dla diabetyków: w rondelku roztapiasz łyżkę masła lub oleju kokosowego, do tego łyżeczka ksylitolu, fruktozy lub stewii (nie polecam tego ostatniego), łyżka mleka w proszku. Mieszasz wszystko- jak za gęste to można dodać zwykłego mleka trochę.
Jest też mnóstwo przepisów w necie na różne serniki Dukana, galaretki bez cukru, pieczone jabłka z cynamonem- no można pokombinować, żeby zbytnio nie cierpieć z tą cukrzycą
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 22:52   #3168
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Witajcie

Ale zasuwacie z tym pisaniem Miałam do nadrobienia chyba z 10 stron i na szczęście udało mi się. Co prawda podczytywałam Was na raty

Mamy obecnie w jednym pokoju mały remoncik. Zamówiliśmy komodę, złożyliśmy wielgachną szafę i czekamy jeszcze na dwa meble. Wczoraj dostaliśmy informację, że dziś miały być do odbioru. Okazało się, że ich nie ma Są w drodze, ale nie wiadomo kiedy będą.. Ale się zdenerwowaliśmy Tym bardziej, że stare meble już zanieśliśmy do piwnicy i nie mamy gdzie trzymać wszystkich rzeczy i leżą na podłodze

Przyszła mi też dziś paczuszka od HubiWorld Ale.. pomyliłam się i zamówiłam dwa laktatory Muszę jeden w poniedziałek odesłać.. A tak po za tym przyszły piękne różowe prześcieradełka, pieluszki, smoczki i inne rzeczy dla Kingusi

Co do tematu "Bożenki" to ja zawsze ją golę na łyso Ale teraz zdarza mi się ją trochę zapuścic

Patrzcie kogo już mogę w wózku na spacery wozić
Super ale kotek znalazł miejscówkę oby nie był zazdrosny jak pojawi sie w domu nowy mieszkaniec

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
To leż jak najwięcej lepiej, co by dzieciakom się nie zachciało wychodzić za wcześnie!

Piękny i zgrabny. A 5 kg. to malutko, więc niepotrzebne te krzywe buźki

Nie jesteś sama Ja czekam na L4...

U Ciebie wcale nie musi być tak samo. Trochę optymizmu kochana!
Tak tak ale czuje sie jak wieloryb ociężała znajoma na tym etapie miała +11 a ruszała sie jak syrenka a ja jak hipopotam ale nie mam co narzekać inni maja gorzej

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Pięknie wyglądasz

A co do wagi no to ja w 25t4d mam + 9 kg
Coś czuje ze w tej ciazy będę miała więcej niż 22 kg z Bartkiem na tym etapie miałam + 7

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Ja na zero się gole
W poprzedniej ciąży chodziłam do innego ginekologa niż teraz i zawsze dostawałam opr ze mam się nie golić w ogóle bo to potencjalne źródło zakażenia. Ale nie wyobrażam sobie nie golić się zupełnie, poza tym mnie włosy tam wkurzają i nie mogę wytrzymać
Może i mało przytyłam bo tylko 5 kg ale czuje sie jak bym miała 15 kg taka ociężała dokucza mi często ból brzucha i pleców masakra ale dam radę inni maja gorzej przecież to tylko ciąża

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Moja siostra po ostatniej ciąży sobie zafundowała i bardzo jej pomógł, bo zniknął jej taki brzuszek, który jej został po 4 dzieciakach...

A ja chyba dopiero jak będę wracać do formy czyli jak już urodzę wszystkie moje dzieci
Dzisiaj z okazji wyrzutu hormonów mam ochotę na czwórkę
Ja mam chęć na trójkę ale boje sie porodu no i te dolegliwość ciagle wymioty tylko mnie odtrącają od tej myśli ale czego sie nie robi dla swoich dzieci zdolna jestem do poświęceń aby Hania miała rodzeństwo
Stary 2016-03-18, 22:59   #3169
motylek1984
Zadomowienie

Dziewczyny, ile macie w obwodzie brzuszka na wysokości pępka? Ja mam 107, masakra :-(
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 23:40   #3170
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

FIAZO ja jak widzisz tylko kilka rzeczy.. najpierw muszę przejrzec co już mam
MAriaFRANCESKA oj, to lez duzo! I odezwij sie od czasu do czasu.
OLINKA bedzie dobrze do wszystkiego idzie sir przyzwyczaic.
SOFFINKA pas? No way mialam ogromny brzuch, teraz zapowiada sie wiekszy. Po porodzie ruch i kp zrobily swoje. Teraz tez nie bede uzywac. Poza tym rozne opinie slyszalam na temat jego wplywu na mięśnie.
HONCIA moj maz 5tke chce
WERONIA malutko przytylasu mnie 10kg juz chyba. A i tak mniej niz na tym.etapie z Igim.
MADZIA dobre wiesci z wizyty
MISIA super sie czyta ze wszystko ok
MOTYLEK muszę sprawdzic ile w obwodzie, ale raczej jestem w Twojej okolicy

Dojechaliśmy do tesciow (SOFFINKA:p). Na kolacje czekala na nas pomidorowka i domowa pizza Igi czyta bajki z dziadkami, ja juz odpadam. Nie nDaje sie juz do prowadzenia auta -za dlugo w jednej pozycji.
Dobranoc

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 01:08   #3171
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Chwale sie brzuszkiem w 26 tc i 5dni no i na wadze mojej jest +5 kg :/:/:/
Piękny brzuszek i ładna mama
Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, wpadam tylko na chwilę, bo najpierw mi się zepsuł komputer i naprawiali go 2 tygodnie, a wczoraj byłam na wizycie, generalnie ok, ale jest ryzyko, że robi się jakiś lejek przy szyjce i mam leżeć, więc znowu uciekam. Papa
Leż i odpoczywaj. Na pewno wszystko będzie dobrze.
Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Hejka, wyniki glukozy w normie, więc się cieszę
Gratuluję dobrego wyniku
Cytat:
Pas poporodowy super sprawa. Ja nosze nawet po cesarce.

Rozek lepiej nie usztywniany lepiej kupic dwa za 15 zl niz jeden za stowke :p
A uświadomi mi ktoś co to takiego? Taki jakby gorset? I to ma pomóc wrócić mięśnią brzucha do siebie? Dobrze myślę?

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Witajcie

Ale zasuwacie z tym pisaniem Miałam do nadrobienia chyba z 10 stron i na szczęście udało mi się. Co prawda podczytywałam Was na raty

Mamy obecnie w jednym pokoju mały remoncik. Zamówiliśmy komodę, złożyliśmy wielgachną szafę i czekamy jeszcze na dwa meble. Wczoraj dostaliśmy informację, że dziś miały być do odbioru. Okazało się, że ich nie ma Są w drodze, ale nie wiadomo kiedy będą.. Ale się zdenerwowaliśmy Tym bardziej, że stare meble już zanieśliśmy do piwnicy i nie mamy gdzie trzymać wszystkich rzeczy i leżą na podłodze

Przyszła mi też dziś paczuszka od HubiWorld Ale.. pomyliłam się i zamówiłam dwa laktatory Muszę jeden w poniedziałek odesłać.. A tak po za tym przyszły piękne różowe prześcieradełka, pieluszki, smoczki i inne rzeczy dla Kingusi

Co do tematu "Bożenki" to ja zawsze ją golę na łyso Ale teraz zdarza mi się ją trochę zapuścic

Patrzcie kogo już mogę w wózku na spacery wozić
Widzę że puchate dziecko gotowe do spaceru my też jak rozpakowaliśmy wózek to oba już w gondoli siedziały
Widzę że zakupy ruszyły, a jak z jakością?
Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Ale mam dzis kiepski dzien. Najpierw w pracy jakies goowniarze mnie zdenerwowały, bo przesiadywali mi na wejsciu do sklepu. Policja byla jak juz zdazyli sobie pojsc. Z tego wszystkiego zaczelo mnie tuz pod przepona bolec. Po powrocie do domu tż mi narzekal, ze nie mam ochotyna igraszki juz od dluzszego czasu, teraz zasnął. Mam dosc dzisiejszego dnia...
Jutro będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Na Grażynę mówię Boberek
Btw,z zachciewajka ciążowa jeszcze nikt nie wygrał- właśnie jem moja tortille;-)
określenie Bożena i Grażyna żądzą
moja chrześnica ostatnio dowiedziała się od koleżanki w przedszkolu, że między nogami u dziewczynki jest PIPKA i teraz każdego pyta " ciociu / babciu/dziadku a słyszałeś/słyszałaś o pipce?".
Cytat:

Super że tak dobrze się wam układa

Dziewczyny przestańcie o tych słodyczach pisać bo już obśliniłam sobie telefon a godzina taka, że musiałbym do nocnego lecieć. Ja dziś tylko silną wolą powstrzymałam się w Lidlu żeby nie wziąć orzeszków w czekoladzie, lodów i czekolady a teraz bardzo tego żałuję i chodzi za mną kubełek z KFC
Stary 2016-03-19, 07:06   #3172
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość

Olinka- można samemu zrobić czekoladę dobrą dla diabetyków: w rondelku roztapiasz łyżkę masła lub oleju kokosowego, do tego łyżeczka ksylitolu, fruktozy lub stewii (nie polecam tego ostatniego), łyżka mleka w proszku. Mieszasz wszystko- jak za gęste to można dodać zwykłego mleka trochę.

Jest też mnóstwo przepisów w necie na różne serniki Dukana, galaretki bez cukru, pieczone jabłka z cynamonem- no można pokombinować, żeby zbytnio nie cierpieć z tą cukrzycą

Dziękuję

Narazie staram się ogarnąć podstawowe posiłki nie dojadam. Jem co 3h. Właśnie mierzylam cukier na czczo 75

---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ----------

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość

moja chrześnica ostatnio dowiedziała się od koleżanki w przedszkolu, że między nogami u dziewczynki jest PIPKA i teraz każdego pyta " ciociu / babciu/dziadku a słyszałeś/słyszałaś o pipce?".

Dziewczyny przestańcie o tych słodyczach pisać bo już obśliniłam sobie telefon a godzina taka, że musiałbym do nocnego lecieć. Ja dziś tylko silną wolą powstrzymałam się w Lidlu żeby nie wziąć orzeszków w czekoladzie, lodów i czekolady a teraz bardzo tego żałuję i chodzi za mną kubełek z KFC

Dzieci są genialne nie maja żadnych oporów

W tamtej ciąży jadlam kubelki czekolady cuda. W tej zupełnie inaczej jeszcze bez cukrzycy nawet.

Az jestem ciekawa jaka waga zakoncze ciaze. Zaczynam 3trymestr
Stary 2016-03-19, 07:06   #3173
Madzia9999
Zakorzenienie

Miłego dnia dziewczyny Ja już,po szybkim porannym wyjściu z pieskiem. Dalej wróciłam do łóżka

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 07:33   #3174
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Witam z rana
Dzis znowu niewyspana, mam wrazenie ze ciagle sie budzilam ale nie jestem tego pewna.
Jako ze juz spac nie moge od 5 rano szykuje sie wczesniej i lece do Nexta na wyprzedaz. Musze sie sie streszczac bo potem do pracy. Milego dnia zycze

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 07:42   #3175
Radena
Zadomowienie

Ja też się witam:-* Już mi się nie chce spać,ale mąż wymeczony po delegacji więc mu nie będę garami strzelać i sobie jeszcze poleżę. Wczoraj mnie zaczęło boleć ramię w barku, a wieczorem odkrylam czemu- śpię z tą ręką pod rogalem i pod głową. Więc dziś musiałam uskutecznic 2 boczek ,co się Basi średnio podobało i mnie nieźle skopala. Ale niestety na lewym bym nie usnela. Więc się chyba w koncu przekrecila i mogłam spać poza tym obslinilam w nocy rogala i kołdrę,no Kurcze,zawsze spalam z zamkniętą buzia,teraz pewnie wyglądam niesamowicie seksownie z tą cieknaca ślina
No i jak zwykle brak pomysłu na obiad, poratujecie mnie jakimś?
Życzę miłego dnia i wielu kopniakow od Dzieciaczkow dzisiaj:-*
Stary 2016-03-19, 07:50   #3176
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Hej dziewczyny, mam takie dzisiaj dziwne uczucie, jakby dzieć mi smyrał nóżkami poniżej brzucha, jak jakby w srodku grażyny, możliwe, że to dzidziel? Czy coś niepokojącego się dzieje?
Ja też tak mam i w pierwszej ciąży też miałam takie uczucie, myślałam, że mi Bartek zaraz rączką pomacha tak mi tam gmerał

Cytat:
australia nie martw się, nie jesteś sama Ja nie potrafię sobie odmówić czegoś słodkiego. Idę do sklepu w pracy po coś na drugie śniadanie to zawsze coś wezmę nadprogramowo. Kurczę nie znoszę tego! Chyba jedynie cukrzyca by mnie mogła powstrzymać
Mam to samo

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wsparcie!!!! Mam glukometr jestem spokojniejsza
I tak trzymaj!

Cytat:
Super

Cytat:
Dziewczyny, ile macie w obwodzie brzuszka na wysokości pępka? Ja mam 107, masakra :-(
Ja mam 99 cm. W pierwszej ciąży miałam na tym etapie 95 cm
A Ty się Kochana nie przejmuje, w końcu masz w brzuszku dwa dzieciaczki, więc wiadomo, że i brzuszek większy
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 08:16   #3177
kaska87
Zakorzenienie

a mnie znowu cos rozklada zatoki bola i glowa

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 08:30   #3178
madzius90
Zakorzenienie

Jedziemy dziś z Bartkiem do fryzjera- podejście nr 2 . Może tym razem da sobie ściąć kudly

Kaśka zdrówka! !
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 08:39   #3179
Radena
Zadomowienie

Mój brzuszek 89 ma dziś. Ale ja dopiero chyba 25t2d
Stary 2016-03-19, 08:41   #3180
Weronia93
Rozeznanie

Witam i ja sie zrana miałam straszne w nocy koszmary budziłam sie ci chwile najgorsze jest to ze zawsze rano boli mnie brzuch tak jak bym na nim spała a w sumie zasypiam u budzę sie na lewym boku. Unas piękna pogoda zjem śniadania z mężem i znów pójdziemy na spacer tym razem wezmę bułki aby nakarmić kaczuszki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości