|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Cytat:
a wzrokowo zjadłabym ze 3 jeszcze
|
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę kupić nowe, choć nie daję gwarancji, że dotrwają Wielkanocy
|
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Igorek jest cudowny jest spelnieniem moich marzen Grzeczny, w nocy ladnie spi. Troche mamy problemow z puszczaniem bączków - ale nie placze tylko sie wkurza. A ja.. jako mama daje rade karmimy sie cycem ladnie przybiera Jestem mega mega szczesliwa. Maz synkiem zachwycony, kapie przewija nosi
|
|
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3155 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ile razy karmisz w nocy? ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() Jutro rano się zważę to może będzie jakaś motywacja żeby się ogarnąć, teraz nie wchodzę na wagę, bo aż taka odważna to nie jestem
|
||
|
|
|
#3156 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3157 | |||
|
Ania
|
Wy tak o tych słodyczach, a ja na szczęście nie mam jakoś tak bardzo chcicy
czekolada leży w szafce juz długi czas Ale w sumie gofrem z bitą śmietaną i owocami bym nie pogardziła tak ogólnie ![]() Cytat:
ale teraz się chyba budzi do życia!![]() Dziękuje ![]() Cytat:
wzięłam kąpiel, zrelaksowałam się i Hania się chyba budzi![]() Tyle tzn ile? ![]() ![]() Cytat:
![]() Świetnie, że sobie radzicie
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#3158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obawiam się że drugi też długo nie postoi ![]() Misia super że u was wszystko dobrze się układa
![]() 6 czerwca 2016 Tymek Edytowane przez Paula_ck Czas edycji: 2016-03-18 o 21:31 |
|
|
|
|
#3159 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczęśliwa rodzinka:-*
|
|
|
|
|
#3161 |
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57581561]Ja kupiłam te jajeczka po cztery pakowane zmilki i też wszystko wpierdzieliłam
[/QUOTE]Moje marzenie CZEKOLADA.. Uświadomiłam sobie ze zostały mi równe 3mce do tp! Szok.. |
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co karmie na zadanie. Ale robimy tak ze karmie go kolo 22 pote po 24 moj maz podaje mu moje odciagniete zebym troche pospala w ciagu :p a potem kolo 2.30 -3.00 i potem kolo 7
ale czasem jest np jeszcze o 5.Tylko on krotko je maks 10 min i idzie spac ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Nadal uwazam ze cesarka to koszmar Ale blizna cudna. Perfekto zrobiona Przy nawale w 3-4 dobie myslalam ze sie zesram z bolu prźy karmieniu.. ale minelo
|
|
|
|
#3163 |
|
Rozeznanie
|
Misia swietnie sobie radzisz
zuch dziewczyna.Ja wiem ze leki nie sa badana na ciezarnych i stad nie wiadomo czy szkodza czy nie. Ale mojemu nie przetlumaczysz ze w koncu lekarz mi to zapisal. On nie ma problemow ze spaniem i oddychaniem, ale ja znowu nie chce podejmowac sama decyzji i stawiac na swoim w kwestii lekow :/ Ogolnie chyba dzis musze sobie poplakac bo buzuje we mnie juz pare dni, a pobiegac nie moge zeby sie wyzyc :/
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po wizycie! Wszystko w porządku, szyjka w normie. Dostałam skierowanie na badania krwi i moczu i na kolejnej wizycie wymazy doktor pobierze. Zadecydujemy też czy cc czy może w grę wejdzie sn. Jesli z siatkówką będzie ok i nerki wytrzymają do końca to moze da radę sn i unikelabym cięcia
Po lekarzu byłam w ciuchu ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() Od powrotu nerka mnie boli Eh już parę dni miałam takich spokojnych, mało czułam ból, niech przestanie boleć
|
|
#3165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3166 | |||
|
Ania
|
Cytat:
To Ty się męczysz, nie on. A skoro lekarz przepisał, to trzeba zaufac lekarzowi- moje zdanie- Ty zrobisz jak zechcesz. Cytat:
![]() Cytat:
Jak tak piszecie, że tez tak macie, to jestem spokojniejsza. ![]() Dobranoc
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#3167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Haneczka- mój Leoś też czasem ma spokojniejsze dni, że kopnie tak sporadycznie. Staram się nie wczuwać tak w swój organizm, bo bym zeschizowała i gorzej mi ten stres zaszkodzi niż prawdopodobieństwo, że coś przegapię. Misia- brawo za kp ![]() Olinka- można samemu zrobić czekoladę dobrą dla diabetyków: w rondelku roztapiasz łyżkę masła lub oleju kokosowego, do tego łyżeczka ksylitolu, fruktozy lub stewii (nie polecam tego ostatniego), łyżka mleka w proszku. Mieszasz wszystko- jak za gęste to można dodać zwykłego mleka trochę. Jest też mnóstwo przepisów w necie na różne serniki Dukana, galaretki bez cukru, pieczone jabłka z cynamonem- no można pokombinować, żeby zbytnio nie cierpieć z tą cukrzycą
|
|
|
|
|
#3168 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
zdolna jestem do poświęceń aby Hania miała rodzeństwo
|
|
#3169 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ile macie w obwodzie brzuszka na wysokości pępka? Ja mam 107, masakra :-(
|
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
FIAZO ja jak widzisz tylko kilka rzeczy.. najpierw muszę przejrzec co już mam
![]() MAriaFRANCESKA oj, to lez duzo! I odezwij sie od czasu do czasu. OLINKA bedzie dobrze do wszystkiego idzie sir przyzwyczaic.SOFFINKA pas? No way mialam ogromny brzuch, teraz zapowiada sie wiekszy. Po porodzie ruch i kp zrobily swoje. Teraz tez nie bede uzywac. Poza tym rozne opinie slyszalam na temat jego wplywu na mięśnie. HONCIA moj maz 5tke chce ![]() WERONIA malutko przytylas u mnie 10kg juz chyba. A i tak mniej niz na tym.etapie z Igim. MADZIA dobre wiesci z wizyty ![]() MISIA super sie czyta ze wszystko ok ![]() MOTYLEK muszę sprawdzic ile w obwodzie, ale raczej jestem w Twojej okolicy ![]() Dojechaliśmy do tesciow (SOFFINKA:p). Na kolacje czekala na nas pomidorowka i domowa pizza Igi czyta bajki z dziadkami, ja juz odpadam. Nie nDaje sie juz do prowadzenia auta -za dlugo w jednej pozycji. Dobranoc
|
#3171 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję dobrego wyniku ![]() Cytat:
Cytat:
my też jak rozpakowaliśmy wózek to oba już w gondoli siedziały![]() Widzę że zakupy ruszyły, a jak z jakością? Cytat:
Cytat:
![]() moja chrześnica ostatnio dowiedziała się od koleżanki w przedszkolu, że między nogami u dziewczynki jest PIPKA i teraz każdego pyta " ciociu / babciu/dziadku a słyszałeś/słyszałaś o pipce?". Cytat:
![]() Dziewczyny przestańcie o tych słodyczach pisać bo już obśliniłam sobie telefon a godzina taka, że musiałbym do nocnego lecieć. Ja dziś tylko silną wolą powstrzymałam się w Lidlu żeby nie wziąć orzeszków w czekoladzie, lodów i czekolady a teraz bardzo tego żałuję i chodzi za mną kubełek z KFC
|
|
#3172 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Narazie staram się ogarnąć podstawowe posiłki nie dojadam. Jem co 3h. Właśnie mierzylam cukier na czczo 75 ---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ---------- Cytat:
Dzieci są genialne nie maja żadnych oporów ![]() W tamtej ciąży jadlam kubelki czekolady cuda. W tej zupełnie inaczej jeszcze bez cukrzycy nawet. Az jestem ciekawa jaka waga zakoncze ciaze. Zaczynam 3trymestr
|
||
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego dnia dziewczyny
Ja już,po szybkim porannym wyjściu z pieskiem. Dalej wróciłam do łóżka
|
#3174 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() Dzis znowu niewyspana, mam wrazenie ze ciagle sie budzilam ale nie jestem tego pewna. Jako ze juz spac nie moge od 5 rano szykuje sie wczesniej i lece do Nexta na wyprzedaz. Musze sie sie streszczac bo potem do pracy. Milego dnia zycze
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się witam:-* Już mi się nie chce spać,ale mąż wymeczony po delegacji więc mu nie będę garami strzelać i sobie jeszcze poleżę. Wczoraj mnie zaczęło boleć ramię w barku, a wieczorem odkrylam czemu- śpię z tą ręką pod rogalem i pod głową. Więc dziś musiałam uskutecznic 2 boczek ,co się Basi średnio podobało i mnie nieźle skopala. Ale niestety na lewym bym nie usnela. Więc się chyba w koncu przekrecila i mogłam spać
poza tym obslinilam w nocy rogala i kołdrę,no Kurcze,zawsze spalam z zamkniętą buzia,teraz pewnie wyglądam niesamowicie seksownie z tą cieknaca ślina![]() No i jak zwykle brak pomysłu na obiad, poratujecie mnie jakimś? Życzę miłego dnia i wielu kopniakow od Dzieciaczkow dzisiaj:-* |
|
|
|
#3176 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w pierwszej ciąży też miałam takie uczucie, myślałam, że mi Bartek zaraz rączką pomacha tak mi tam gmerałCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A Ty się Kochana nie przejmuje, w końcu masz w brzuszku dwa dzieciaczki, więc wiadomo, że i brzuszek większy |
|||||
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie znowu cos rozklada
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Jedziemy dziś z Bartkiem do fryzjera- podejście nr 2 . Może tym razem da sobie ściąć kudly
![]() Kaśka zdrówka! ! |
|
|
|
#3179 |
|
Zadomowienie
|
Mój brzuszek 89 ma dziś. Ale ja dopiero chyba 25t2d
|
|
|
|
#3180 |
|
Rozeznanie
|
Witam i ja sie zrana miałam straszne w nocy koszmary budziłam sie ci chwile najgorsze jest to ze zawsze rano boli mnie brzuch tak jak bym na nim spała a w sumie zasypiam u budzę sie na lewym boku. Unas piękna pogoda zjem śniadania z mężem i znów pójdziemy na spacer tym razem wezmę bułki aby nakarmić kaczuszki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

A mama do mnie wczoraj dzwoniła żebym włączyła "Pytanie na śniadanie", bo będą mówić o wskazanym jadłospisie dla ciężarnych...
a wzrokowo zjadłabym ze 3 jeszcze 
Muszę kupić nowe, choć nie daję gwarancji, że dotrwają Wielkanocy 

Eh już parę dni miałam takich spokojnych, mało czułam ból, niech przestanie boleć
Są w drodze, ale nie wiadomo kiedy będą.. Ale się zdenerwowaliśmy