Sens pomocy "ubogim na własne życzenie", czyli Szlachetna Paczka cz.III - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-18, 16:27   #3391
skazana_na_bluesa
.

Dot.: Sens pomocy "ubogim na własne życzenie", czyli Szlachetna Paczka cz.III

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Ale zaraz - to nikt z całej tej biednej wsi nie ma samochodu i nie dojeżdża do pracy? Nikt nie pracuje? To co robią wszyscy po całych dniach? Tak, to mi sie w głowie nie mieści, bo na tych wsiach w Polsce Z, które ja znam ludzie rowerem zapindalają do najbliższej wsi gdzie jest pkp, jeżdżą jednym starym gruchotem w kilka osób, no jakoś sobie radzą. Młodzi ludzie.

Nie pytam złośliwie, tylko poważnie, ze jak to jest, ze gdzieś sie da, a gdzieś indziej w tej samej sytuacji, nie.
część ludzi na wsi żyje z rolnictwa. tyle, że niekoniecznie są to kokosy.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 17:12   #3392
20160901857
Konto usunięte

To jest praca, tego nie liczę.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 18:19   #3393
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blue3 Pokaż wiadomość
Ja pochodzę z wioski, do której dojeżdżają dwa autobusy dziennie, do miasta jest 12km i nie jest to wieś na odludziu w Bieszczadach tylko miejscowość oddalona 30 km od granicy polsko-niemieckiej, więc możliwe, że cofnęliśmy się do średniowiecza.
Wybacz, ale argument z . Dojezdzałam do pracy 30 km w jedną stronę, a mimo to opłacało mi się, choć nie zarabialam tam dużo. Mój mąż dojezdzal wtedy do swojej pracy 22 km w jedną stronę. Jemu też się opłacało. Teraz mieszkamy w innym miejscu i mamy dużo bliżej do pracy. Jak się chce, to się szuka sposobu, a jak się nie chce to szuka się wymówki. Mam taką kuzynkę. Ciągle narzeka, że nie ma pracy, ale jak ma możliwość, żeby zacząć pracować to wymyśla wymówki. Ostatnio dostała propozycję z UP, staż w urzędzie skarbowym. No ale nie pójdzie na staż, bo nawet 1000 zł nie zarobi. No nie, lepiej siedzieć na tyłku i narzekać. Znam mnóstwo osób, które zostały po stażu na etacie, ale po co próbować? Co prawda kuzynka nie ciągnie żadnych zasiłków, ale chyba tylko dla tego, że utrzymuje ją mąż i rodzice oraz tesciowie pomagają.
Stary 2016-03-18, 18:51   #3394
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wsie z utrudnionym dojazdem, serio? Żyjemy w średniowieczu czy w środku afrykańskiej dżungli?
Niestety z komunikacją publiczną to są miejsca jak w średniowieczu czy Afryce, a ludzie tam mieszkający nie mają właściwych wzorców, ale to temat na inną dyskusje, że kasa by się przydała na asystentów rodziny a nie tylko na zasiłki.

Cytat:
a kto zostałby na wsiach gdyby każdy wyprowadził się do Warszawy i UK?
W krajach rozwiniętych większość ludzi mieszka w miastach, a z rolnictwa żyje 1-2%.

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Robicie paczki na Wielkanoc?? Ja bym chciała zestaw startowy do paznokci semilac Taki z lampom!!! Adres na pw
W sumie mogę Tobie podarować to co mam, jeśli nie przeszkadza Tobie że jest używane, choć lampa jest nowa. Ja niestety dostałam uczulenia na żele i już raczej nigdy robić nie będę.
Stary 2016-03-18, 19:44   #3395
blue3
dead & alive

Cytat:
Napisane przez michalova Pokaż wiadomość
Wybacz, ale argument z . Dojezdzałam do pracy 30 km w jedną stronę, a mimo to opłacało mi się, choć nie zarabialam tam dużo. Mój mąż dojezdzal wtedy do swojej pracy 22 km w jedną stronę. Jemu też się opłacało. Teraz mieszkamy w innym miejscu i mamy dużo bliżej do pracy. Jak się chce, to się szuka sposobu, a jak się nie chce to szuka się wymówki. Mam taką kuzynkę. Ciągle narzeka, że nie ma pracy, ale jak ma możliwość, żeby zacząć pracować to wymyśla wymówki. Ostatnio dostała propozycję z UP, staż w urzędzie skarbowym. No ale nie pójdzie na staż, bo nawet 1000 zł nie zarobi. No nie, lepiej siedzieć na tyłku i narzekać. Znam mnóstwo osób, które zostały po stażu na etacie, ale po co próbować? Co prawda kuzynka nie ciągnie żadnych zasiłków, ale chyba tylko dla tego, że utrzymuje ją mąż i rodzice oraz tesciowie pomagają.
Ale dojeżdzałaś te 30km rowerem?
Bo przy obecnych zarobkach w przykładowym markecie, gdy człowiek żyje od pierwszego do pierwszego i nie może sobie pozwolić nawet na pójście prywatnie do lekarza, a co dopiero na odkładanie na przyszłość i emeryturę to dla mnie głupotą jest marnowanie swojego zdrowia na popylanie rowerkiem w środku zimy do pracy bez perspektyw.

Ja w ogóle nie wiem o jakich zasiłkach wy ciągle mówicie i skąd je brać. Jestem osobą niepełnosprawną, do czasu skończenia studiów mieszkałam sama, a nigdy nikt nie zaproponował mi ani złotówki

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
W sumie mogę Tobie podarować to co mam, jeśli nie przeszkadza Tobie że jest używane, choć lampa jest nowa. Ja niestety dostałam uczulenia na żele i już raczej nigdy robić nie będę.
Użyj innego żelu bazowego
blue3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 21:25   #3396
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo przy obecnych zarobkach w przykładowym markecie, gdy człowiek żyje od pierwszego do pierwszego i nie może sobie pozwolić nawet na pójście prywatnie do lekarza, a co dopiero na odkładanie na przyszłość i emeryturę to dla mnie głupotą jest marnowanie swojego zdrowia na popylanie rowerkiem w środku zimy do pracy bez perspektyw.
Samochodem, napisałam to wyżej. Akurat nie pracowałam w markecie, tylko w zawodzie. Fakt, że za marne pieniądze, ale była to moja pierwsza praca w zawodzie, więc dla mnie było warto. Ale wcześniej pracowałam u jubilera i dojezdzalam ponad 20 km do sąsiedniego miasta komunikacją miejską. Bo za coś żyć trzeba było. I nieważne, że musiałam się przesiadac, i że czas dojazdu z czasem oczekiwania na przystanku między przesiadkami wynosił mnie 1,5 h. Jeszcze wcześniej w markecie, też dojezdzalam autobusami z przesiadką.

Edit: A jednak nie napisałam w pierwszym poście, że samochodem. A byłam pewna, że napisałam :-D
Stary 2016-03-18, 23:46   #3397
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Ale to co proponujesz zamiast tej pracy w markecie? Z czegoś żyć trzeba
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 00:25   #3398
201606270916
Konto usunięte

Wiecie co... niedawno czytałam artykuł o tych najbardziej czołowych marketach w PL. zapamiętałam ze pracownik sklepu zaczyna kilkaset PLN brutto powyżej minimalnej i po dwóch latach dostaje podwyżkę (na pewno było powyżej 2500 brutto), że kierownik sklepu ma 4000-6000 brutto. Do tego prywatna opieka medyczna za 40 PLN na miesiąc. Owszem były komentarze ze część osób jest np na 3/4 etatu albo na smieciowce ale dopóki się nie sprobuje nie wiadomo co zaoferuja. Szlachta przecież na zakupy dojeżdża, to problemem nie jest - czyli może i do pracy.
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 08:03   #3399
20160901857
Konto usunięte

Sens pomocy "ubogim na własne życzenie", czyli Szlachetna Paczka cz.III

Ale w Biedronce to trzeba pracować, nie można siedzieć na fejsie, a Szlachta nie lubi pracować. W Biedronce to Szlachta szaleje za zasiłek, kupując colę marki cola i piwo Keniger, a potem heheszkuje na fejsie, ze każdy im zazdrości tego dobrobytu.

Cytat:

Ja w ogóle nie wiem o jakich zasiłkach wy ciągle mówicie i skąd je brać. Jestem osobą niepełnosprawną, do czasu skończenia studiów mieszkałam sama, a nigdy nikt nie zaproponował mi ani złotówki

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Bo nie masz gromady dzieci, to ci sie nie należy. Czytałam wczoraj o bezrobotnej, pijackiej rodzinie z 16 dzieci - z 500+ dostaną 7500 zł!!!

Edytowane przez 20160901857
Czas edycji: 2016-03-19 o 08:13
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 09:47   #3400
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Ale w Biedronce to trzeba pracować, nie można siedzieć na fejsie, a Szlachta nie lubi pracować. W Biedronce to Szlachta szaleje za zasiłek, kupując colę marki cola i piwo Keniger, a potem heheszkuje na fejsie, ze każdy im zazdrości tego dobrobytu.

Bo nie masz gromady dzieci, to ci sie nie należy. Czytałam wczoraj o bezrobotnej, pijackiej rodzinie z 16 dzieci - z 500+ dostaną 7500 zł!!!
16? Znaczy moze już sa pierwsze wnuki
Stary 2016-03-19, 11:15   #3401
abiblabla
Zakorzenienie

O zarobkach w biedronce:
http://next.gazeta.pl/next/7,151003,...html#BoxBizImg

Edytowane przez abiblabla
Czas edycji: 2016-03-19 o 11:21
abiblabla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 13:49   #3402
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Dzięki, ale ja żartowałam tylko Celowo też napisałam "lampom" żeby nie było

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Wiecie co... niedawno czytałam artykuł o tych najbardziej czołowych marketach w PL. zapamiętałam ze pracownik sklepu zaczyna kilkaset PLN brutto powyżej minimalnej i po dwóch latach dostaje podwyżkę (na pewno było powyżej 2500 brutto), że kierownik sklepu ma 4000-6000 brutto. Do tego prywatna opieka medyczna za 40 PLN na miesiąc. Owszem były komentarze ze część osób jest np na 3/4 etatu albo na smieciowce ale dopóki się nie sprobuje nie wiadomo co zaoferuja. Szlachta przecież na zakupy dojeżdża, to problemem nie jest - czyli może i do pracy.
W biedrze z tego co wiem mają na start 1800 na rękę.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 16:23   #3403
Agrh
Rozeznanie

Ale zauwazcie, ze w takim malym miasteczku nie ma 20 marketow i fabryk itd...Ludzie bija sie nawet o miejsce do pracy w markecie, fabryce...zeby dostac sie do zakladow trzrba miec znajomosci. I pisze to z perspektywy osoby pochodzacej z malego miasteczka. Wiec w wiekszosci młodzi ludxie jada za granice.
Agrh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 17:12   #3404
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety szybko uczulenie wraca, a 3 dni mieszanki swędzenia z pieczeniem oraz schodzącą skórę trudno wytrzymać.

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Dzięki, ale ja żartowałam tylko Celowo też napisałam "lampom" żeby nie było
Ja na poważnie mogę oddać, właśnie o tym ostatnio myślałam ze pora zrobić porządki.
Stary 2016-03-19, 17:35   #3405
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agrh Pokaż wiadomość
Ale zauwazcie, ze w takim malym miasteczku nie ma 20 marketow i fabryk itd...Ludzie bija sie nawet o miejsce do pracy w markecie, fabryce...zeby dostac sie do zakladow trzrba miec znajomosci. I pisze to z perspektywy osoby pochodzacej z malego miasteczka. Wiec w wiekszosci młodzi ludxie jada za granice.
Wiadomo ze szukając pracy można mieć z tym większe lub mniejsze problemy. Tyle ze w szlachetnej nie brakuje leserow którzy nigdy nie shanbili się praca, nie zamierzają jej szukać a nie mieszkają w małej miejscowości tylko w mieście wojewódzkim lub pół godziny drogi od dużego miasta w którym praca jest.
Stary 2016-03-19, 20:37   #3406
asiulkaa
Zakorzenienie

Zauważ że najbardziej krytykowałyśmy osoby które np. nie mogą iść do pracy, bo muszą odprowadzić dziecko do szkoły, odchodzą z z pracy bo okazało się że są w ciąży, czy "bardzo chcą" iść do pracy, ale teraz to nie, bo mają małe dziecko, szóste z kolei, a mąż nie pracuje bo ma chorobą alkoholową.
Stary 2016-03-20, 12:01   #3407
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Ja na poważnie mogę oddać, właśnie o tym ostatnio myślałam ze pora zrobić porządki.[/COLOR]
Myślałam ostatnio o zakupie, ale doszłam do wniosku, że chyba nie będę używać. Paznokcie spoko bo nic nie odłazi, ale przeraża mnie wizja moczenia palców przez długi czas w acetonie :P I tak mam problemy ze skórkami brrr ;p
Wystaw na jakimś OLX
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 12:03   #3408
I ona
Zakorzenienie

Czytam i chciałam coś powiedzieć.
Znam ludzi co do pracy dojeżdżają 40km, z przesiadką. Czasami zwłaszcza w weekendy podróż zajmuje 2 godziny z hakiem, bo busy kursują nieczęsto. Mówie o ludziach z wioski w której się wychowałam. Dodatkowo niektórzy mają 2km na sam przystanek, chodzą na nogach albo rowerami, które zostawiają u życzliwych ludzi mieszkających przy przystanku np. u mnie. I serio nie zarabiją kokosów, ale PRACUJĄ, CHCĄ, COŚ ROBIĄ!
Inni z okolic dojeżdzają do prac na zasadzie takiej, że umawiają się na podróż jednym samochodem i raz w miesiącu rozliczają się za paliwo.
Jeszcze inni na kopalnie po 2h jeżdżą autobusem z kopalni, ktory ich zbiera z przystanków normalnie.
Inni powyjeżdżali do większych miast lub za granicę i też pracują.

Ale jest też szlachta oczywiście, panowie pod sklepem i panie z dziećmi w domu a raczej na facebooku! Praca z UP sezonowa przy drodze jakieś roboty - "cooo? Jo bede robil na polu w deszczu za łosiem stówek hahaha, chyba ich popie..."

Tyle w temacie tego czy się coś da czy nie da. Jak się chce to się da!
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 12:32   #3409
201607211025
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Czytam i chciałam coś powiedzieć.
Znam ludzi co do pracy dojeżdżają 40km, z przesiadką. Czasami zwłaszcza w weekendy podróż zajmuje 2 godziny z hakiem, bo busy kursują nieczęsto. Mówie o ludziach z wioski w której się wychowałam. Dodatkowo niektórzy mają 2km na sam przystanek, chodzą na nogach albo rowerami, które zostawiają u życzliwych ludzi mieszkających przy przystanku np. u mnie. I serio nie zarabiją kokosów, ale PRACUJĄ, CHCĄ, COŚ ROBIĄ!
Inni z okolic dojeżdzają do prac na zasadzie takiej, że umawiają się na podróż jednym samochodem i raz w miesiącu rozliczają się za paliwo.
Jeszcze inni na kopalnie po 2h jeżdżą autobusem z kopalni, ktory ich zbiera z przystanków normalnie.
Inni powyjeżdżali do większych miast lub za granicę i też pracują.

Ale jest też szlachta oczywiście, panowie pod sklepem i panie z dziećmi w domu a raczej na facebooku! Praca z UP sezonowa przy drodze jakieś roboty - "cooo? Jo bede robil na polu w deszczu za łosiem stówek hahaha, chyba ich popie..."

Tyle w temacie tego czy się coś da czy nie da. Jak się chce to się da!
Wiele ludzi z mojej miejscowości dojeżdza do pracy ponad 60 km, pociągiem o 5 rano, niektórzy na dworzec mają po 3 kilometry i chodzą na piechotę/ jeżdzą rowerem, a szlachcie krzywda pracować w swoim mieście.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 12:41   #3410
stesia
Zakorzenienie

też pochodzę z takiej miejscowości gdzie transport publiczny jest bardzo kiepski, a w najbliższej okolicy pracy nie ma, no i ludzie dzielą się na takich co pracują nawet za najniższą, wynajmują coś w większym mieście chociaż pokój, albo dojeżdżają samochodami lub samochodem do przystanku a później autobus, ale i jest druga część co nie pracuje bo albo pracy nie ma czytaj oni nie szukają bo czekają aż ktoś im coś zaproponuje no a skoro nikt nic to siedzą dalej, albo tacy co im się nie opłaca bo trzeba dojechać, bo oni za 1500 robić nie będą, bo to bo tamto, bo co z tego że masa ludzi pracuje i im pensja wystarcza od wypłaty do wypłaty, oni nie zamierzają iść do pracy żeby zarobić tylko tyle żeby do wypłaty starczyło, skoro nie będą mogli miesięcznie ileś odłożyć to nie ma sensu pracować, albo część z nich nie wyobraża sobie zamieszkać w mieście i płacić miesięcznie ileś za wynajem, bo są przyzwyczajeni że mieszkali w domach gdzie nie musieli płacić co miesiąc czynszu i perspektywa że musieli by płacić minimum 400 za pokój sprawia że pracę w mieście odrzucają bo im się nie widzi tyle płacić
stesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 13:07   #3411
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stesia Pokaż wiadomość
też pochodzę z takiej miejscowości gdzie transport publiczny jest bardzo kiepski, a w najbliższej okolicy pracy nie ma, no i ludzie dzielą się na takich co pracują nawet za najniższą, wynajmują coś w większym mieście chociaż pokój, albo dojeżdżają samochodami lub samochodem do przystanku a później autobus, ale i jest druga część co nie pracuje bo albo pracy nie ma czytaj oni nie szukają bo czekają aż ktoś im coś zaproponuje no a skoro nikt nic to siedzą dalej, albo tacy co im się nie opłaca bo trzeba dojechać, bo oni za 1500 robić nie będą, bo to bo tamto, bo co z tego że masa ludzi pracuje i im pensja wystarcza od wypłaty do wypłaty, oni nie zamierzają iść do pracy żeby zarobić tylko tyle żeby do wypłaty starczyło, skoro nie będą mogli miesięcznie ileś odłożyć to nie ma sensu pracować, albo część z nich nie wyobraża sobie zamieszkać w mieście i płacić miesięcznie ileś za wynajem, bo są przyzwyczajeni że mieszkali w domach gdzie nie musieli płacić co miesiąc czynszu i perspektywa że musieli by płacić minimum 400 za pokój sprawia że pracę w mieście odrzucają bo im się nie widzi tyle płacić
Właśnie, ale takie coś powinno całkowicie dyskwalifikować do jakiegokolwiek socjalu, paczek itp.

Serio w dużym mieście znaczny procent ludzi zaczyna od najniższej krajowej i dopiero z czasem zarobki wzrastają, na początku ciężko, ale mało komu od razu po szkole leci super kasa..

A tutaj na takich nierobów zrzuca się całe społeczeństwo nawet Ci co sami grosze zarabiają! Bo im się należy, bo nie mają pracy. A nie mają, bo nie chcą. Gdzie tutaj jest logika?

Nie chcesz pracować, twoja sprawa, żebraj jak chcesz na ulicy, ale wara od pieniędzy innych uczciwych podatników!
Stary 2016-03-20, 13:20   #3412
stesia
Zakorzenienie

a mnie zawsze wkurza jak osoby które nie pracują bo im się nie chce/nie opłaca komentują że ktoś pracuje bo mu się udało bo miał szczęście, a ta druga osoba pracuje na stanowisku na którym ten nie pracujący mógłby spokojnie pracować no ale nie chciał
Stary 2016-03-20, 13:25   #3413
I ona
Zakorzenienie

Tak, znam też takie przypadki.
Wychowałam się na małej wiosce i znam takie historie.
I jeszcze te teksty - tak mało tego rodzinnego dają, ja mam dzieci, trójke a roboty nie ma, a dzieciom jeść dać trzeba - mówi Pan koło 40 lat pod sklepem z butelką piwa w ręku!
Stary 2016-03-20, 13:35   #3414
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez stesia Pokaż wiadomość
a mnie zawsze wkurza jak osoby które nie pracują bo im się nie chce/nie opłaca komentują że ktoś pracuje bo mu się udało bo miał szczęście, a ta druga osoba pracuje na stanowisku na którym ten nie pracujący mógłby spokojnie pracować no ale nie chciał
Mnie dużo bardziej rozwalają komentarze, że ktoś miał szczęście, kiedy ten ktoś miał tak naprawdę po prostu kwalifikacje Czyli komentujący nie mógłby pracować na tym stanowisku, ale łatwiej powiedzieć, że sie nie miało szczęścia niż że sie po prostu nic konkretnego nie potrafi.
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 14:13   #3415
wkropkizielona
Raczkowanie

Cytat:
Tak, znam też takie przypadki.
Wychowałam się na małej wiosce i znam takie historie.
I jeszcze te teksty - tak mało tego rodzinnego dają, ja mam dzieci, trójke a roboty nie ma, a dzieciom jeść dać trzeba - mówi Pan koło 40 lat pod sklepem z butelką piwa w ręku!
https://www.mpips.gov.pl/wsparcie-dl...ilek-rodzinny/

Zasiłek rodzinny wynosi od 89 do 129 zł w zależności od wieku dziecka wiec rzeczywiście nie jest to jakaś astronomiczna kwota, z której utrzyma się cała rodzina. Wspomniany pan musi wiec mieć jeszcze inny dochód.
wkropkizielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 14:14   #3416
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wkropkizielona Pokaż wiadomość
https://www.mpips.gov.pl/wsparcie-dl...ilek-rodzinny/

Zasiłek rodzinny wynosi od 89 do 129 zł w zależności od wieku dziecka wiec rzeczywiście nie jest to jakaś astronomiczna kwota, z której utrzyma się cała rodzina. Wspomniany pan musi wiec mieć jeszcze inny dochód.
Ja to wiem, on to mówił odnośnie tego że PAŃSTWO mało daje
Stary 2016-03-20, 14:23   #3417
201607211025
Konto usunięte

Uwielbiam łzawe tytuły ,,zabrano im dzieci, bo są biedni!11!1!" i komentarze, że państwo zamiast zabierać powinno dać rodzinom piniondze, duzo piniendzy i jeszcze wiecej piniendzy, a bohaterami reportażu są alkoholik Zygmunt i niewydolna wychowawczo Agniecha beztrosko płodzący 8 dziecko na dwóch pokojach.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 14:23   #3418
wkropkizielona
Raczkowanie

Cytat:
Ja to wiem, on to mówił odnośnie tego że PAŃSTWO mało daje
Abstrahując od tego czy PAŃSTWO w ogóle powinno coś dawać komukolwiek to kwota rzeczywiście niewielka
wkropkizielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 14:29   #3419
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez wkropkizielona Pokaż wiadomość
Abstrahując od tego czy PAŃSTWO w ogóle powinno coś dawać komukolwiek to kwota rzeczywiście niewielka
Bo to jest, jak sama nazwa wskazuje, zasiłek, a nie kwota na pokrycie wszelkich wydatków na dziecko.

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 16:05   #3420
stesia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość
Mnie dużo bardziej rozwalają komentarze, że ktoś miał szczęście, kiedy ten ktoś miał tak naprawdę po prostu kwalifikacje Czyli komentujący nie mógłby pracować na tym stanowisku, ale łatwiej powiedzieć, że sie nie miało szczęścia niż że sie po prostu nic konkretnego nie potrafi.
no to też ktoś kończy szkoły, robi jakieś dodatkowe szkolenia, zdobywa doświadczenie nawet jak mało płacą, a ktoś bez niczego i tak powie że tamten ma pracę bo miał szczęście, co tam że w czasie gdy jeden nie robił nic drugi coś działał w kierunku znalezienia pracy. albo samo to że jeden będzie siedział szukał tej pracy, wysyłał cv, a drugi kompletnie nic

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

znam osobiście dwie dziewczyny kuzynki, pierwsza uczyła się później poszła na staż i ogólnie wiem że siedziała szukała pracy wysyłała cv, no robiła coś w kierunku żeby mieć kiedyś dobrą pracę, a druga się z niej śmiała że tamta się uczy że poszła na staż za marne pieniądze, a teraz jak ta pierwsza ma dobrą pracę to ta druga i tak mówi że tamta miała szczęście, że ona też by tak chciała no ale jak widać nie wszystkim jest to dane.
no i znam też jedną co wiem że miała propozycję żeby iść do pracy, ale ona że nie bo ona nie chce takiej pracy, że mało płacą, a jakiś czas później mówiła o osobach pracujących na tym stanowisku no że im się udało że miały szczęście

Edytowane przez stesia
Czas edycji: 2016-03-20 o 16:08
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości