|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
.
|
Dot.: Sens pomocy "ubogim na własne życzenie", czyli Szlachetna Paczka cz.III
Cytat:
|
|
#3392 |
|
Konto usunięte
|
To jest praca, tego nie liczę.
|
|
|
|
#3393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W krajach rozwiniętych większość ludzi mieszka w miastach, a z rolnictwa żyje 1-2%. W sumie mogę Tobie podarować to co mam, jeśli nie przeszkadza Tobie że jest używane, choć lampa jest nowa. Ja niestety dostałam uczulenia na żele i już raczej nigdy robić nie będę.
|
|
#3395 | |
|
dead & alive
|
Cytat:
![]() Bo przy obecnych zarobkach w przykładowym markecie, gdy człowiek żyje od pierwszego do pierwszego i nie może sobie pozwolić nawet na pójście prywatnie do lekarza, a co dopiero na odkładanie na przyszłość i emeryturę to dla mnie głupotą jest marnowanie swojego zdrowia na popylanie rowerkiem w środku zimy do pracy bez perspektyw. Ja w ogóle nie wiem o jakich zasiłkach wy ciągle mówicie i skąd je brać. Jestem osobą niepełnosprawną, do czasu skończenia studiów mieszkałam sama, a nigdy nikt nie zaproponował mi ani złotówki ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Użyj innego żelu bazowego |
|
|
|
|
#3396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edit: A jednak nie napisałam w pierwszym poście, że samochodem. A byłam pewna, że napisałam :-D
|
|
#3397 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
Z czegoś żyć trzeba
|
|
|
|
|
#3398 |
|
Konto usunięte
|
Wiecie co... niedawno czytałam artykuł o tych najbardziej czołowych marketach w PL. zapamiętałam ze pracownik sklepu zaczyna kilkaset PLN brutto powyżej minimalnej i po dwóch latach dostaje podwyżkę (na pewno było powyżej 2500 brutto), że kierownik sklepu ma 4000-6000 brutto. Do tego prywatna opieka medyczna za 40 PLN na miesiąc. Owszem były komentarze ze część osób jest np na 3/4 etatu albo na smieciowce ale dopóki się nie sprobuje nie wiadomo co zaoferuja. Szlachta przecież na zakupy dojeżdża, to problemem nie jest - czyli może i do pracy.
|
|
|
|
#3399 | |
|
Konto usunięte
|
Sens pomocy "ubogim na własne życzenie", czyli Szlachetna Paczka cz.III
Ale w Biedronce to trzeba pracować, nie można siedzieć na fejsie, a Szlachta nie lubi pracować. W Biedronce to Szlachta szaleje za zasiłek, kupując colę marki cola i piwo Keniger, a potem heheszkuje na fejsie, ze każdy im zazdrości tego dobrobytu.
Cytat:
Bo nie masz gromady dzieci, to ci sie nie należy. Czytałam wczoraj o bezrobotnej, pijackiej rodzinie z 16 dzieci - z 500+ dostaną 7500 zł!!! Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2016-03-19 o 08:13 |
|
|
|
|
#3400 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
O zarobkach w biedronce:
http://next.gazeta.pl/next/7,151003,...html#BoxBizImg
i'm just standing here being a horse and a wizard Edytowane przez abiblabla Czas edycji: 2016-03-19 o 11:21 |
|
|
|
#3402 | ||
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Celowo też napisałam "lampom" żeby nie było ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3403 |
|
Rozeznanie
|
Ale zauwazcie, ze w takim malym miasteczku nie ma 20 marketow i fabryk itd...Ludzie bija sie nawet o miejsce do pracy w markecie, fabryce...zeby dostac sie do zakladow trzrba miec znajomosci. I pisze to z perspektywy osoby pochodzacej z malego miasteczka. Wiec w wiekszosci młodzi ludxie jada za granice.
|
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety szybko uczulenie wraca, a 3 dni mieszanki swędzenia z pieczeniem oraz schodzącą skórę trudno wytrzymać.
Ja na poważnie mogę oddać, właśnie o tym ostatnio myślałam ze pora zrobić porządki.
|
#3405 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważ że najbardziej krytykowałyśmy osoby które np. nie mogą iść do pracy, bo muszą odprowadzić dziecko do szkoły, odchodzą z z pracy bo okazało się że są w ciąży, czy "bardzo chcą" iść do pracy, ale teraz to nie, bo mają małe dziecko, szóste z kolei, a mąż nie pracuje bo ma chorobą alkoholową.
|
#3407 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Wystaw na jakimś OLX
|
|
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam i chciałam coś powiedzieć.
Znam ludzi co do pracy dojeżdżają 40km, z przesiadką. Czasami zwłaszcza w weekendy podróż zajmuje 2 godziny z hakiem, bo busy kursują nieczęsto. Mówie o ludziach z wioski w której się wychowałam. Dodatkowo niektórzy mają 2km na sam przystanek, chodzą na nogach albo rowerami, które zostawiają u życzliwych ludzi mieszkających przy przystanku np. u mnie. I serio nie zarabiją kokosów, ale PRACUJĄ, CHCĄ, COŚ ROBIĄ! Inni z okolic dojeżdzają do prac na zasadzie takiej, że umawiają się na podróż jednym samochodem i raz w miesiącu rozliczają się za paliwo. Jeszcze inni na kopalnie po 2h jeżdżą autobusem z kopalni, ktory ich zbiera z przystanków normalnie. Inni powyjeżdżali do większych miast lub za granicę i też pracują. Ale jest też szlachta oczywiście, panowie pod sklepem i panie z dziećmi w domu a raczej na facebooku! Praca z UP sezonowa przy drodze jakieś roboty - "cooo? Jo bede robil na polu w deszczu za łosiem stówek hahaha, chyba ich popie..." Tyle w temacie tego czy się coś da czy nie da. Jak się chce to się da! |
|
|
|
#3409 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
też pochodzę z takiej miejscowości gdzie transport publiczny jest bardzo kiepski, a w najbliższej okolicy pracy nie ma, no i ludzie dzielą się na takich co pracują nawet za najniższą, wynajmują coś w większym mieście chociaż pokój, albo dojeżdżają samochodami lub samochodem do przystanku a później autobus, ale i jest druga część co nie pracuje bo albo pracy nie ma czytaj oni nie szukają bo czekają aż ktoś im coś zaproponuje no a skoro nikt nic to siedzą dalej, albo tacy co im się nie opłaca bo trzeba dojechać, bo oni za 1500 robić nie będą, bo to bo tamto, bo co z tego że masa ludzi pracuje i im pensja wystarcza od wypłaty do wypłaty, oni nie zamierzają iść do pracy żeby zarobić tylko tyle żeby do wypłaty starczyło, skoro nie będą mogli miesięcznie ileś odłożyć to nie ma sensu pracować, albo część z nich nie wyobraża sobie zamieszkać w mieście i płacić miesięcznie ileś za wynajem, bo są przyzwyczajeni że mieszkali w domach gdzie nie musieli płacić co miesiąc czynszu i perspektywa że musieli by płacić minimum 400 za pokój sprawia że pracę w mieście odrzucają bo im się nie widzi tyle płacić
|
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio w dużym mieście znaczny procent ludzi zaczyna od najniższej krajowej i dopiero z czasem zarobki wzrastają, na początku ciężko, ale mało komu od razu po szkole leci super kasa.. A tutaj na takich nierobów zrzuca się całe społeczeństwo nawet Ci co sami grosze zarabiają! Bo im się należy, bo nie mają pracy. A nie mają, bo nie chcą. Gdzie tutaj jest logika? Nie chcesz pracować, twoja sprawa, żebraj jak chcesz na ulicy, ale wara od pieniędzy innych uczciwych podatników! |
|
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie zawsze wkurza jak osoby które nie pracują bo im się nie chce/nie opłaca komentują że ktoś pracuje bo mu się udało bo miał szczęście, a ta druga osoba pracuje na stanowisku na którym ten nie pracujący mógłby spokojnie pracować no ale nie chciał
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, znam też takie przypadki.
Wychowałam się na małej wiosce i znam takie historie. I jeszcze te teksty - tak mało tego rodzinnego dają, ja mam dzieci, trójke a roboty nie ma, a dzieciom jeść dać trzeba - mówi Pan koło 40 lat pod sklepem z butelką piwa w ręku! |
|
|
|
#3414 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
Czyli komentujący nie mógłby pracować na tym stanowisku, ale łatwiej powiedzieć, że sie nie miało szczęścia niż że sie po prostu nic konkretnego nie potrafi.
|
|
|
|
|
#3415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zasiłek rodzinny wynosi od 89 do 129 zł w zależności od wieku dziecka wiec rzeczywiście nie jest to jakaś astronomiczna kwota, z której utrzyma się cała rodzina. Wspomniany pan musi wiec mieć jeszcze inny dochód. |
|
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3417 |
|
Konto usunięte
|
Uwielbiam łzawe tytuły ,,zabrano im dzieci, bo są biedni!11!1!" i komentarze, że państwo zamiast zabierać powinno dać rodzinom piniondze, duzo piniendzy i jeszcze wiecej piniendzy, a bohaterami reportażu są alkoholik Zygmunt i niewydolna wychowawczo Agniecha beztrosko płodzący 8 dziecko na dwóch pokojach.
|
|
|
|
#3418 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3419 |
|
damn good coffee
|
Bo to jest, jak sama nazwa wskazuje, zasiłek, a nie kwota na pokrycie wszelkich wydatków na dziecko.
|
|
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- znam osobiście dwie dziewczyny kuzynki, pierwsza uczyła się później poszła na staż i ogólnie wiem że siedziała szukała pracy wysyłała cv, no robiła coś w kierunku żeby mieć kiedyś dobrą pracę, a druga się z niej śmiała że tamta się uczy że poszła na staż za marne pieniądze, a teraz jak ta pierwsza ma dobrą pracę to ta druga i tak mówi że tamta miała szczęście, że ona też by tak chciała no ale jak widać nie wszystkim jest to dane. no i znam też jedną co wiem że miała propozycję żeby iść do pracy, ale ona że nie bo ona nie chce takiej pracy, że mało płacą, a jakiś czas później mówiła o osobach pracujących na tym stanowisku no że im się udało że miały szczęście Edytowane przez stesia Czas edycji: 2016-03-20 o 16:08 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.

Z czegoś żyć trzeba 

Celowo też napisałam "lampom" żeby nie było