Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-19, 12:51   #4861
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
To jest genetyczne usg, tez sie bada te wszystkie rzeczy związane z ewentualnymi chorobami genetycznymi i wadami

Ja juz po usg prywatnym, mały jest juz duży 239 gram wazy, wszytsko u niego dobrze jest o tydzień większy niż wynika z OM. Kopie i wierzga nożkami jak szalony, az dziwne ze nic jeszcze nie czuje

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Detektor tętna polecam, bardzo mi pomógł wiele razy sie uspokoić jak miałam napady niepokoju szczególnie jak dziewczyna mojego brata ciotecznego poroniła w 17 tygodniu
brawo za wizytę..super, że z maluszkiem w porządku..nie wiem jak ja do wizyty wytrzymam.. w piatek mam..

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Też nie wiedziałam co to cebuszka . Wujek google mi powiedział To taka poduszka- rogal dla ciężarnych. I do karmienia potem też się nadaje.

Więc detektor kupuję. Najlepiej dziś

Ja chodzę prywatnie do gina. W poniedziałek zadzwonię i się zapytam o połówkowe. Boję się że potem będzie za późno albo nie będzie terminów wolnych.
Np z tym genetycznym było tak że na wizycie gin powiedział że jest wszytko ok ale do pełnej analizy potrzebuje jeszcze badania z krwi tzw test podwójny: PAPP-A i β-hCG. I jakiś idiota z laboratorium zrobił total β-hCG zamiast wolną podjednostkę β-hCG i badania są nieważne! Bo to nie o to chodziło. Jestem na to taka mega wkurzona nie dość że czekaliśmy na te badania 2 tygodnie i wydaliśmy na nie 200zl to można je sobie do d**y wsadzić. Bo przecież je trzeba zrobić w konkretnym tc więc nie da się ich powtórzyć! Jeszcze nie byłam w tym laboratorium bo to daleko ode mnie ale jak tam pójdę to taka awanturę zrobię że masakra!
no w takiej sytuacji to bym żądała zwrotu pieniędzy za to badanie..200 stówy przez czyjś błąd..bez jaj..
umów się teraz na bad. połówkowe do kogoś z certyfikatem i wszystko co ważne zostanie sprawdzone
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 13:00   #4862
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
montowanie na psach zamiast w samochodzie może coś w tym jest
Śmieję się normalnie naokoło głowy - przejść nie chce

Ale żeby nie było w tak zwanym międzyczasie szukałam info i można montować bazę maxi cosi na pasach o ile to easybase

Na stronie maxi cosi można też sprawdzić czy foteliki/bazy pasują do danego samochodu - może komuś sie przyda

http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/fotel...mochodowe.aspx
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 13:23   #4863
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Np z tym genetycznym było tak że na wizycie gin powiedział że jest wszytko ok ale do pełnej analizy potrzebuje jeszcze badania z krwi tzw test podwójny: PAPP-A i β-hCG. I jakiś idiota z laboratorium zrobił total β-hCG zamiast wolną podjednostkę β-hCG i badania są nieważne! Bo to nie o to chodziło. Jestem na to taka mega wkurzona nie dość że czekaliśmy na te badania 2 tygodnie i wydaliśmy na nie 200zl to można je sobie do d**y wsadzić. Bo przecież je trzeba zrobić w konkretnym tc więc nie da się ich powtórzyć! Jeszcze nie byłam w tym laboratorium bo to daleko ode mnie ale jak tam pójdę to taka awanturę zrobię że masakra!
Jakaś masakra z tym badaniem... ja na pewno bym się domagała zwrotu pieniędzy, łaski nie robią - ich błąd :/

Dzisiaj znowu wiosnę czuć w powietrzu a ja będę zaraz siać pomidorki
Stary 2016-03-19, 13:26   #4864
Georgia1976
Raczkowanie

A czy fotelik z noworodkiem/niemowlakiem montuje sie tylko tyłem do jazdy?

W moim samochodzie będę mogła zamontować fotelik tylko z tyłu co oznacza, ze jak będę sama jechać to nie będę widzieć dziecka

Macie na to jakiś patent?

Moja siostra miała sytuację, ze jej córka w czasie jazdy zwymiotowała - na szczęście była już większa i jechała przodem do kierunku jazdy i siostra od razu to zobaczyła

A jak dziecko jest tyłem to chyba z fotela kierowcy nic nie widzę

Poprawcie mnie czy też oświećcie jak to jest
Stary 2016-03-19, 13:29   #4865
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość

W moim samochodzie będę mogła zamontować fotelik tylko z tyłu co oznacza, ze jak będę sama jechać to nie będę widzieć dziecka

Moja siostra miała sytuację, ze jej córka w czasie jazdy zwymiotowała - na szczęście była już większa i jechała przodem do kierunku jazdy i siostra od razu to zobaczyła

Nie wiem czy mozna i na jakiej zasadzie to sie odbywa ale widziałam duzo noworodków w zamontowanych fotelikach z przodu
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 13:37   #4866
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ja kupiłam cebuszke jest rewelacyjna. Wlasnie ta środkowa. Kocham spac na brzuchu a nie chciałam juz go ugniatać i cebuszke sprawdza sie rewelacyjnie. Ponad to korzystam z niej przy odpoczynku na kanapie nie tylko do spania. Powiem tak... Moze i ma mało kolorów ale zawsze dasz radę cos wybrać jeżeli chodzi o inne firmy to owszem sa moze i ładniejsze ale cena podobna ale różnią sie wypełnieniem i np jedna byla po prostu jak zwykła poduszka z puchem w srodku co dla mnie odpada totalnie a druga miała tez chyba cos w rodzaju takiego styropianu ale była zbyt miękka. Cebuszke możesz dopasować do swoich preferencji tam gdzie ma byc miękka bedzie a tam gdzie twardsza bedzie twardsza. Ja Nie żałuje zakupu pomaga mi bardzo. I na bolący kręgosłup i do spania i do odpoczynku. Jeśli jeszcze tak samo spełni sie przy dziecku - karmieniu itd to strzał w dziesiątke. Ja zapłaciłam 100 i wzięłam szara w różowe kropki. Najlepiej jakbyś pojechała do sklepu i sama sobie podotykala i zobaczyła jak to miedzy nogami wyglada i przyłożyć głowę. Ja od razu wiedziałam ze biorę cebuszke.

Moj ginekolog tego nie nazwał połówkowym po prostu powiedział mi ze teraz 17 tydzien jest mało diagnostyczny i na następnej wizycie wykona takie samo badanie jak w 12 tygodniu wykonywaliśmy ze wtedy będziemy badać każda czesc i sprawdzać wszystko dokładnie i ze bedzie juz bardzo ładnie widac. Bede wtedy na przełomie 20-21 tygodnia
Dziś na zakupy jadę to może w smyku cebuszka będzie to obejrzę.

Zadzwonię w poniedziałek do lekarza i się upewnię. Tam gdzie chodzę do gina jest parę gabinetów i mój lekarz robi mi usg na każdej wizycie ale to genetyczne to musiałam się zapisać do innego gina, pani miała specjalizację czy kurs jakiś no i inny aparat usg, taki dokładniejszy, więc wychodzi że to pewnie do niej powinnam się zapisać.

Cytat:
No to chyba mozesz sie domagać zwrotu pieniedzy co? Albo co najmniej jakis darmowych badań!
No ja myślę. Jak zrobię awanturę to zobaczymy co mi zaproponują.

Kiedyś w aptece wydali mi złą szczepionkę, dobrze że się zorientowałam a nie dałam nią zaszczepić bo mogło to się źle dla mnie skończyć. To taka awanturę zrobiłam, tak mnie przepraszali. Dali darmowe kosmetyki itp żebym tylko się uspokoiła
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 13:44   #4867
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Dziś na zakupy jadę to może w smyku cebuszka będzie to obejrzę.

Zadzwonię w poniedziałek do lekarza i się upewnię. Tam gdzie chodzę do gina jest parę gabinetów i mój lekarz robi mi usg na każdej wizycie ale to genetyczne to musiałam się zapisać do innego gina, pani miała specjalizację czy kurs jakiś no i inny aparat usg, taki dokładniejszy, więc wychodzi że to pewnie do niej powinnam się zapisać.

No ja myślę. Jak zrobię awanturę to zobaczymy co mi zaproponują.

Kiedyś w aptece wydali mi złą szczepionkę, dobrze że się zorientowałam a nie dałam nią zaszczepić bo mogło to się źle dla mnie skończyć. To taka awanturę zrobiłam, tak mnie przepraszali. Dali darmowe kosmetyki itp żebym tylko się uspokoiła

No i bardzo dobrze, trzeba walczyc, bo to sa poważne błędy, i ze szczepionka i z badaniem genetycznym! Jak raz czy dwa ktos zrobi awanturę to sie naucza i beda bardziej dokładni
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 13:46   #4868
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

fotelik mozna chyba montować przodem, ale te montowane tyłem są bezpieczniejsze.. chyba,że nie można montować przodem..tego nie jestem pewna..są takie lusterka montowane do oparcia siedzenia znajdującego się przed dzieckiem,żebyś mogła go widzieć..widziałam tego mnóstwo na allegro i w sklepach, gdzie kupuje si,ę foteliki chyba też są dostępne
Stary 2016-03-19, 13:47   #4869
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
No i bardzo dobrze, trzeba walczyc, bo to sa poważne błędy, i ze szczepionka i z badaniem genetycznym! Jak raz czy dwa ktos zrobi awanturę to sie naucza i beda bardziej dokładni

Dokładnie. Ale mysle ze nie powinni robic Ci chyba problemu... Chociaz jak patrze na moja przychodnie rodzinnego lekarza gdzie chodziłam krew oddawać do badań i jakie cyrki tam sie dzieją to mam ochote cała służbę zdrowia i wszystkie piguły wystrzelać.

Ja chodzę do specjalisty w dziedzinie ultrasonografii jest podobno najlepszy w okolicy dlatego tez nie musze umawiać sie do innych lekarzy wiem ze w tej kwestii jestem pod dobra opieka... A sprzęt ma jak z kosmosu
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 13:50   #4870
TinkerrBell
Zadomowienie

Foteliki tyłem są dużo bezpieczniejsze nie te przodem:
https://youtu.be/Mdlvlvi95ew
My nie mamy auta, ale jeśli będziemy mieć to rozważamy tylko taki.
Nasi znajomi mieli wypadek i ich synek ok 3 lat został sparaliżowany.
Właśnie tak jak pokazane jest na tym filmiku. Do tego chłopiec spał więc ciałko było totalnie bezwladne. Lekarz powiedział, że może gdyby nie spał to by był jakiś opór.
Dla mnie ich tragedia jest dla nas ogromną lekcja.

Wiem że są jakieś specjalne lusterka by mieć możliwość podglądania dzieciaczka.

To już lepiej zaoszczędzić na wózku i mieć lepszy fotelik w aucie. Bo my się możemy uważac za dobrych kierowców ale na drogach debili nie brakuje
Stary 2016-03-19, 14:42   #4871
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
fotelik mozna chyba montować przodem, ale te montowane tyłem są bezpieczniejsze.. chyba,że nie można montować przodem..tego nie jestem pewna..są takie lusterka montowane do oparcia siedzenia znajdującego się przed dzieckiem,żebyś mogła go widzieć..widziałam tego mnóstwo na allegro i w sklepach, gdzie kupuje si,ę foteliki chyba też są dostępne
Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Foteliki tyłem są dużo bezpieczniejsze nie te przodem:
https://youtu.be/Mdlvlvi95ew
My nie mamy auta, ale jeśli będziemy mieć to rozważamy tylko taki.
Nasi znajomi mieli wypadek i ich synek ok 3 lat został sparaliżowany.
Właśnie tak jak pokazane jest na tym filmiku. Do tego chłopiec spał więc ciałko było totalnie bezwladne. Lekarz powiedział, że może gdyby nie spał to by był jakiś opór.
Dla mnie ich tragedia jest dla nas ogromną lekcja.

Wiem że są jakieś specjalne lusterka by mieć możliwość podglądania dzieciaczka.

To już lepiej zaoszczędzić na wózku i mieć lepszy fotelik w aucie. Bo my się możemy uważac za dobrych kierowców ale na drogach debili nie brakuje
Bardzo Wam dziękuję
Stary 2016-03-19, 14:45   #4872
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Ja chodzę do specjalisty w dziedzinie ultrasonografii jest podobno najlepszy w okolicy dlatego tez nie musze umawiać sie do innych lekarzy wiem ze w tej kwestii jestem pod dobra opieka... A sprzęt ma jak z kosmosu
mój też ma certyfik wykrywania i ultrasonograficznej ocenie ryzyka wystąpienia wad u płodówi certyf badań genetycznych I i II trymestru..sprzęt wysokiej klasy, cieszę się, ze do niego jeżdżę.. szkoda,że raczej w okresie porodu bedę musiała obyć się bez niego
Stary 2016-03-19, 15:26   #4873
tija93
Zakorzenienie

Byliśmy w Zielonej Górze w hurtowni artykułów dziecięcych. Póki co nie dla nas, tylko na firmę na sprzedaż Ale Kubełek dostał pierwszą maskotkę

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

Tija co może się wydarzyć na tym etapie?wiem, że jedna z nas też straciła Maleństwo na takim etapie i tym bardziej to przeżywam
Nadal niestety poronienie, owszem zdecydowanie rzadziej się zdarza, ale zdarza. Od 22 tygodnie uznaje się poród przedwczesny. Tak na prawdę dopiero po porodzie można uznać, że się nic w czasie ciąży i porodu nie wydarzyło.

Cytat:
Ja juz od tygodnia czuje pukanie w brzuchu tak dosyc nisko pierwszy ruch- takie drganie poczułam 7.03 ale wtedy jeszcze myslalam, ze moze to nie to? Ale w tym tygodniu praktycznie codziennie od rana do wieczora mnie tam dziecko puka a po wczorajszym incydencie nie mam watpliwości, ze to na pewno to leżałam wieczorem i czułam, ze sie tam przepycha wiec postanowiłam poobserwować brzuch i widziałam jak sie wyraźnie wypchnęło cos i brzuszek sie uniósł tzn bardziej na wysokości spojenia pod pepkiem. A dzis czułam rowniez drgania i jakby przelewanie...
Super

Cytat:
Dziewczyny,
Pytanie: czy bazę od maxi cosi można montować na psach jak nie ma w samochodzie isofixa?
Jeśli tak to czy to jest bezpieczne?
Jest jedna baza od maxi cosi na pasy, ale ona jest tylko do fotelików 0-13kg.

Cytat:

Można dać na przedni fotel fotelik gdy się wyłączy poduszki A na tył są takie specjalne lusterka, że widać co dziecko robi
Stary 2016-03-19, 15:58   #4874
agnszp
Rozeznanie

Sierpnióweczki 2016! Część II.

Czy moze mi któraś z Was wytłumaczyć o co chodzi z tymi bazami do fotelika? Nie wystarczy jak kupie sam fotelik (wybraliśmy maxi cosi), musze miec tez bazę?
Bo ja sie juz pogubiłam
Stary 2016-03-19, 16:03   #4875
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Czy moze mi któraś z Was wytłumaczyć o co chodzi z tymi bazami do fotelika? Nie wystarczy jak kupie sam fotelik (wybraliśmy maxi cosi), musze miec tez bazę?
Bo ja sie juz pogubiłam
Nie musisz mieć bazy Można montować normalne fotelik w pasy. Bazy są po prostu wygodniejsze i troszkę lepiej wypadają w testach zderzeniowych. Ja nie kupuje bazy, bo nie mamy systemu isofix w samochodzie
Stary 2016-03-19, 16:10   #4876
Talantea
Zakorzenienie

Mój TZ chce miec baze wlasnie dlatego, ze latwiej jest i szybciej wyciagnąc i wlozyc dziecko. Mówi, że z pasami róznie bywa i mozna zle zapiąc. Takze kupujemy najpewniej Cybex Aton Q z bazą. Troche wydamy, ale TZ jest uparty jesli o to chodzi to niech kupuje. Szczególnie, że wszedzie uzywamy samochodu bo mieszkamy na obrzezu miasta.
Bede starala sie oszczędzic za to na wózku.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 16:12   #4877
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:

Tak jak wcześniej ktoś pisał są lusterka które montuje się tak jak widać na obrazku w linku, patrzysz w swoje lusterko w środku auta i widzisz maluszka http://allegro.pl/lusterko-do-obserw...684905846.html

Tija mam pytanie do Ciebie, będziecie decydować się na detektor oddechu ? Bo właśnie się tak zastanawiam, to dosyć spory dodatkowy wydatek, bratowa kiwała głową ze zdziwienia że po co komu taki gadżet, ale jednak chyba będę czuć się spokojniej wiedząc że gdy ja śpię to "ktoś" czuwa , jak myślisz ?
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 16:22   #4878
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Nie musisz mieć bazy Można montować normalne fotelik w pasy. Bazy są po prostu wygodniejsze i troszkę lepiej wypadają w testach zderzeniowych. Ja nie kupuje bazy, bo nie mamy systemu isofix w samochodzie

Ok, dzięki
To juz mi troche rozjaśniło tż sie musi tym zainteresować chyba bo ja jestem zielona
Stary 2016-03-19, 16:23   #4879
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Tija mam pytanie do Ciebie, będziecie decydować się na detektor oddechu ? Bo właśnie się tak zastanawiam, to dosyć spory dodatkowy wydatek, bratowa kiwała głową ze zdziwienia że po co komu taki gadżet, ale jednak chyba będę czuć się spokojniej wiedząc że gdy ja śpię to "ktoś" czuwa , jak myślisz ?
Ja nie kupuje Osobiście uważam, że jest to decyzja rodziców. Jak macie czuć się spokojniejsi to kupcie Mój brat kupował dla córki, ale u niej wyszło, że ma problemy z serduszkiem i miała takie zalecania.
Stary 2016-03-19, 17:31   #4880
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
....

Jest jedna baza od maxi cosi na pasy, ale ona jest tylko do fotelików 0-13kg.

Można dać na przedni fotel fotelik gdy się wyłączy poduszki A na tył są takie specjalne lusterka, że widać co dziecko robi
Dzięki

Cytat:
Bo ja sie juz pogubiłam
Bazy nie trzeba mieć ale podobno wygodniej - mam okazję kupić używany maxi cosi z bazą i dlatego tak drążę temat

Link to prezentacji fotelika z bazą:
https://www.youtube.com/watch?v=yW9bQxepx8s
Stary 2016-03-19, 17:43   #4881
Fantasmagori
Zakorzenienie

Pokazuję brzuch

Dla porównania 5 tydzień i w 17 czyli teraz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5 tydzień.jpg (99,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0360.jpg (61,0 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-03-19 o 17:46
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 17:47   #4882
TinkerrBell
Zadomowienie

Dziewczyny leżące...jak to robicie. Po 3 dniach leżenia już mam dosyć. Bolą mnie biodra, plecy wszystko....

Buuu

Fantasmagori - kurcze muszę ukraść Tż laptoka
Stary 2016-03-19, 17:52   #4883
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Pokazuję brzuch

wow niesamowita zmiana

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 17:53   #4884
gosiaczkam
Raczkowanie

Cytat:
Pokazuję brzuch

Piękniutki okrągły
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 17:54   #4885
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Dziewczyny leżące...jak to robicie. Po 3 dniach leżenia już mam dosyć. Bolą mnie biodra, plecy wszystko....

Buuu

Dużo czytam książek i przeglądam internet. Robię robótki ręczne.
Zeby nie bolały kości i mięśnie korzystam z poduszki ciążowej - mam w litere c.
Poza tym staram sie nie koncentrować na pozycji w której jestem.
Wychodzę z założenia zamiast siedzieć, poleżę.

Jeśli nie masz poduszki spróbuj z dodatkowym kocem lub kołdra. Jedna miedzy nogi, drugą z tylu pod plecy (jeśli leżysz na boku).

Dla mnie najtrudniejsze w leżeniu były pierwsze 2 tyg.

Długo będziesz leżała?

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-03-19 o 18:05
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 17:55   #4886
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Pokazuję brzuch

Ale piękny brzuchol! Ja też jestem w 17. a mam tak 1/3 tego co Ty niesamowite to jest jak ta ciąża potrafi u każdej z nas inaczej przebiegać

Cytat:

Buuu

Ja leżałam przez jakiś miesiąc - zrobiłam sobie "gniazdko" w dużym pokoju, rozłożyłam narożnik, poukładałam poduchy naokoło żeby mieć wsparcie pod plecy już od kości ogonowej. Głowę też starałam się mieć cały czas opartą na poduszce - jak potrzebowałam ją mieć wyżej to brałam dwie Do tego głównie książki, laptop i drzemki i.. jakoś minęło. A jak byś miała większe bóle to dobrze kogoś o masaż poprosić, ja TŻeta wykorzystywałam mocno w tym zakresie. Będzie dobrze, zobaczysz - zleci szybciej niż się wydaje
Stary 2016-03-19, 17:55   #4887
tija93
Zakorzenienie

Fanta ślicznie rośnie!
Stary 2016-03-19, 17:56   #4888
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

Buuu

Współczuję, ja jestem leniuszek ale jakbym musiała leżeć pod przymusem to bym oszalała No i na pewno ciało przyzwyczajone do ruchu się buntuje

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
wow niesamowita zmiana
Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
Piękniutki okrągły

Z góry nie wygląda na aż taki duży, dopiero mi TŻ na zdjęciu pokazał z profilu jak ostatnio urósł

Stary 2016-03-19, 17:57   #4889
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Pokazuję brzuch

piękny!
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 18:00   #4890
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Ale piękny brzuchol! Ja też jestem w 17. a mam tak 1/3 tego co Ty niesamowite to jest jak ta ciąża potrafi u każdej z nas inaczej przebiegać
o kurczaki serio? a ja się rodziny dopytywałam czy naprawdę już coś widać faktycznie u każdej inaczej ciąża to po prostu każda niepowtarzalna
Cytat:
Fanta ślicznie rośnie!
Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
piękny!
Dziękuję

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości