|
|
#4861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
Cytat:
umów się teraz na bad. połówkowe do kogoś z certyfikatem i wszystko co ważne zostanie sprawdzone |
||
|
|
|
#4862 |
|
Raczkowanie
|
Śmieję się normalnie naokoło głowy - przejść nie chce
![]() Ale żeby nie było w tak zwanym międzyczasie szukałam info i można montować bazę maxi cosi na pasach o ile to easybase ![]() Na stronie maxi cosi można też sprawdzić czy foteliki/bazy pasują do danego samochodu - może komuś sie przyda http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/fotel...mochodowe.aspx |
|
|
|
#4863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj znowu wiosnę czuć w powietrzu a ja będę zaraz siać pomidorki
|
|
#4864 |
|
Raczkowanie
|
A czy fotelik z noworodkiem/niemowlakiem montuje sie tylko tyłem do jazdy?
W moim samochodzie będę mogła zamontować fotelik tylko z tyłu co oznacza, ze jak będę sama jechać to nie będę widzieć dziecka Macie na to jakiś patent? Moja siostra miała sytuację, ze jej córka w czasie jazdy zwymiotowała - na szczęście była już większa i jechała przodem do kierunku jazdy i siostra od razu to zobaczyła A jak dziecko jest tyłem to chyba z fotela kierowcy nic nie widzę Poprawcie mnie czy też oświećcie jak to jest
|
|
|
|
#4865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy mozna i na jakiej zasadzie to sie odbywa ale widziałam duzo noworodków w zamontowanych fotelikach z przodu |
|
|
|
|
#4866 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zadzwonię w poniedziałek do lekarza i się upewnię. Tam gdzie chodzę do gina jest parę gabinetów i mój lekarz robi mi usg na każdej wizycie ale to genetyczne to musiałam się zapisać do innego gina, pani miała specjalizację czy kurs jakiś no i inny aparat usg, taki dokładniejszy, więc wychodzi że to pewnie do niej powinnam się zapisać. Cytat:
Kiedyś w aptece wydali mi złą szczepionkę, dobrze że się zorientowałam a nie dałam nią zaszczepić bo mogło to się źle dla mnie skończyć. To taka awanturę zrobiłam, tak mnie przepraszali. Dali darmowe kosmetyki itp żebym tylko się uspokoiła
|
||
|
|
|
#4867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i bardzo dobrze, trzeba walczyc, bo to sa poważne błędy, i ze szczepionka i z badaniem genetycznym! Jak raz czy dwa ktos zrobi awanturę to sie naucza i beda bardziej dokładni
|
|
|
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie. Ale mysle ze nie powinni robic Ci chyba problemu... Chociaz jak patrze na moja przychodnie rodzinnego lekarza gdzie chodziłam krew oddawać do badań i jakie cyrki tam sie dzieją to mam ochote cała służbę zdrowia i wszystkie piguły wystrzelać. Ja chodzę do specjalisty w dziedzinie ultrasonografii jest podobno najlepszy w okolicy dlatego tez nie musze umawiać sie do innych lekarzy wiem ze w tej kwestii jestem pod dobra opieka... A sprzęt ma jak z kosmosu |
|
|
|
|
#4870 |
|
Zadomowienie
|
Foteliki tyłem są dużo bezpieczniejsze nie te przodem:
https://youtu.be/Mdlvlvi95ew My nie mamy auta, ale jeśli będziemy mieć to rozważamy tylko taki. Nasi znajomi mieli wypadek i ich synek ok 3 lat został sparaliżowany. Właśnie tak jak pokazane jest na tym filmiku. Do tego chłopiec spał więc ciałko było totalnie bezwladne. Lekarz powiedział, że może gdyby nie spał to by był jakiś opór. Dla mnie ich tragedia jest dla nas ogromną lekcja. Wiem że są jakieś specjalne lusterka by mieć możliwość podglądania dzieciaczka. To już lepiej zaoszczędzić na wózku i mieć lepszy fotelik w aucie. Bo my się możemy uważac za dobrych kierowców ale na drogach debili nie brakuje
|
|
#4871 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
mój też ma certyfik wykrywania i ultrasonograficznej ocenie ryzyka wystąpienia wad u płodówi certyf badań genetycznych I i II trymestru..sprzęt wysokiej klasy, cieszę się, ze do niego jeżdżę.. szkoda,że raczej w okresie porodu bedę musiała obyć się bez niego
|
|
|
|
#4873 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy w Zielonej Górze w hurtowni artykułów dziecięcych. Póki co nie dla nas, tylko na firmę na sprzedaż
Ale Kubełek dostał pierwszą maskotkę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jest jedna baza od maxi cosi na pasy, ale ona jest tylko do fotelików 0-13kg. Cytat:
|
|
#4874 |
|
Rozeznanie
|
Sierpnióweczki 2016! Część II.
Czy moze mi któraś z Was wytłumaczyć o co chodzi z tymi bazami do fotelika? Nie wystarczy jak kupie sam fotelik (wybraliśmy maxi cosi), musze miec tez bazę?
Bo ja sie juz pogubiłam
|
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można montować normalne fotelik w pasy. Bazy są po prostu wygodniejsze i troszkę lepiej wypadają w testach zderzeniowych. Ja nie kupuje bazy, bo nie mamy systemu isofix w samochodzie
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TZ chce miec baze wlasnie dlatego, ze latwiej jest i szybciej wyciagnąc i wlozyc dziecko. Mówi, że z pasami róznie bywa i mozna zle zapiąc. Takze kupujemy najpewniej Cybex Aton Q z bazą. Troche wydamy, ale TZ jest uparty jesli o to chodzi to niech kupuje. Szczególnie, że wszedzie uzywamy samochodu bo mieszkamy na obrzezu miasta.
Bede starala sie oszczędzic za to na wózku. |
|
|
|
#4877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/lusterko-do-obserw...684905846.htmlTija mam pytanie do Ciebie, będziecie decydować się na detektor oddechu ? Bo właśnie się tak zastanawiam, to dosyć spory dodatkowy wydatek, bratowa kiwała głową ze zdziwienia że po co komu taki gadżet, ale jednak chyba będę czuć się spokojniej wiedząc że gdy ja śpię to "ktoś" czuwa , jak myślisz ?
|
|
|
|
|
#4878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ok, dzięki ![]() To juz mi troche rozjaśniło tż sie musi tym zainteresować chyba bo ja jestem zielona
|
|
|
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście uważam, że jest to decyzja rodziców. Jak macie czuć się spokojniejsi to kupcie
|
|
#4880 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Link to prezentacji fotelika z bazą: https://www.youtube.com/watch?v=yW9bQxepx8s |
||
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Pokazuję brzuch
![]() Dla porównania 5 tydzień i w 17 czyli teraz
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-03-19 o 17:46 |
|
|
|
#4882 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny leżące...jak to robicie. Po 3 dniach leżenia już mam dosyć. Bolą mnie biodra, plecy wszystko....
Buuu Fantasmagori - kurcze muszę ukraść Tż laptoka
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
wow niesamowita zmiana
|
|
|
|
#4884 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4885 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
Dużo czytam książek i przeglądam internet. Robię robótki ręczne. Zeby nie bolały kości i mięśnie korzystam z poduszki ciążowej - mam w litere c. Poza tym staram sie nie koncentrować na pozycji w której jestem. Wychodzę z założenia zamiast siedzieć, poleżę. Jeśli nie masz poduszki spróbuj z dodatkowym kocem lub kołdra. Jedna miedzy nogi, drugą z tylu pod plecy (jeśli leżysz na boku). Dla mnie najtrudniejsze w leżeniu były pierwsze 2 tyg. Długo będziesz leżała? Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-03-19 o 18:05 |
|
|
|
|
#4886 | |
|
Rozeznanie
|
Ale piękny brzuchol! Ja też jestem w 17. a mam tak 1/3 tego co Ty
niesamowite to jest jak ta ciąża potrafi u każdej z nas inaczej przebiegać ![]() Cytat:
Do tego głównie książki, laptop i drzemki i.. jakoś minęło. A jak byś miała większe bóle to dobrze kogoś o masaż poprosić, ja TŻeta wykorzystywałam mocno w tym zakresie. Będzie dobrze, zobaczysz - zleci szybciej niż się wydaje
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Fanta ślicznie rośnie!
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i na pewno ciało przyzwyczajone do ruchu się buntuje ![]() ![]() Z góry nie wygląda na aż taki duży, dopiero mi TŻ na zdjęciu pokazał z profilu jak ostatnio urósł
|
|
#4889 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciąża to po prostu każda niepowtarzalna ![]() Dziękuję
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.

. Wujek google mi powiedział
To taka poduszka- rogal dla ciężarnych. I do karmienia potem też się nadaje.
nie dość że czekaliśmy na te badania 2 tygodnie i wydaliśmy na nie 200zl to można je sobie do d**y wsadzić. Bo przecież je trzeba zrobić w konkretnym tc więc nie da się ich powtórzyć! Jeszcze nie byłam w tym laboratorium bo to daleko ode mnie ale jak tam pójdę to taka awanturę zrobię że masakra!

, jak myślisz ?