|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Cytat:
![]() Kiara padłam po opisie tych filmów o rybach
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-03-19 o 23:10 |
|
|
|
|
#3302 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- i powiem że sa smaczniejsze niż pierwsze które zrobiłam ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
jak to mój Tż mówi
|
|
#3304 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które używały pasów poporodowych- pokażcie jakie macie?
Cytat:
ale tlumaczę sobie, że to dla jego dobra bo jest jeszcze za mały zeby tak regularnie podjadać słodycze, haha ![]() Cytat:
U nas chyba Tupcio dbający o zęby pomógł w myciu. Od jakiegoś czasu Maks daje sobie umyć ząbki, wcześniej była wielka walka i myślę, że ta ksiażeczka tak podziałała Cytat:
![]() Uwielbiam! Mąż mi dzisiaj powiedział, że jestem uzależniona Cytat:
Czy lekarze mają rację czy nie, dużo się mówi o wpływie niektórych pokarmów mamy na brzuszek niemowlęcia. Warto poobserwować bo przecież np. kapusta dla dorosłej osoby jest "specyficzna" a co dopiero dla takiego małego maluszka. I nie mam na myśli jakiejś radykalnej diety ale o próbowaniu, może małemu byłoby lżej. Ale oczywiście każda mama robi jak uważa ANIA zdrówka! Kupuj szybko naturalny sok z bzu albo z żurawiny. Ja, podczas tej ciąży, jestem zachwycona ich działaniem. jak tylko zaczyna mnie coś brać, dodaję do każdej herbatki/wody i mimo, że synek choruje to ja się trzymam. I mąż podobnie. Cytat:
![]() JA zrobiłam dzisiaj pierwsze zakupy ciążowo-porodowe- majtki poporodowe i wielkie podpaski Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-03-19 o 23:26 |
|||||
|
|
|
#3305 |
|
Rozeznanie
|
Ania Ty to naprawdę jesteś rekordzistka jeśli chodzi o ilośc ubrań dla Maleństwa
![]() Śliweczka udane zakupy ![]() Asiek łóżeczko pięknie się prezentuje, też mam te kule świecące i chce je przy łóżeczku zawiesic którego jeszcze nie mam ![]() Mój mąż też dziś gra na play station jakoś mi to nie przeszkadza, zrobiliśmy co mieliśmy zaplanowane na dzisiaj, kolacje mi zrobił więc niech chłop ma trochę przyjemności ![]() ![]()
|
|
|
|
#3306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ładna
![]() Cytat:
Pieluszek jeszcze nie mam, ale kupię Pamper 1 białe i z jedną paczkę Dady 2. Niech Hania ma na początku luksus pampersowy ![]() Cytat:
![]() Siedzę przy wyspie w kuchni przy wysokim barowym krześle i mało z niego nie spadłam ze śmiechu. TŻ się zapytał co mnie tak rozbawiło tak glośno się smiała Mój ze sportów jeździ na crossie, nawet na zawody cross county i super enduro jeździliśmy i bral udział. Teraz dużo więcej pracuje, za chwilę baby się pojawi więc czasu mniej. Jak było ciepło to razem na rowery wychodziliśmy/biegaliśmy razem także fajnie ![]() Cytat:
![]() Także jest Nas dwie Na dodatek TŻ oskarża mnie, że marudna jescze jestem
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siostra jutro do taty przyjeżdża i ma mu podrzucić bez i maliny, więc mam nadzieje że Tż najdzie czas i będzie mógł po nie podjechać. Bo wątpię że jej mąż będzie chciał tu podjechać... bo ostatnio sie na mnie obraził jak mu powiedziałam prawdę. A i mam nadzieje że coś ten sok co teraz zrobiłam mi pomoże.
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
ale wypaśna!
Ja tez planuję zakupić huśtawkę i w ogóle wszytskie gadżety pomocne w ogarnięciu 2-ki dzieciaków ![]() Cytat:
PIONa! U nas to samo! Chociaż wcześniej i tak oglądał więcej. Odkąd urodził się synek to część odpuszcza a te na których mu zależy nagrywa i ogląda jak mały idzie spać. ANIA to te same bułeczki co kiedyś piekliście?? Chyba się skuszę. Podeślij raz jeszcze linka, plis |
|
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- rower, rolki, bieganie, góry zawsze był na to czas... a teraz Tż praca i praca.A jak będzie Malutka to na pewno będę mogła o tych czynnościach pomarzyć.
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Ania wlaśnie masz gdzies przepis na te bułeczki? Suuper pysznie wyglądają
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko zapomniałam je posmarować jajcem przed włożeniem do piekarnika proszę bardzo http://www.mojewypieki.com/post/bule...e-z-rodzynkami
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jakieś gry zrecznościowe typu strzelanie z łuku albo skok w dal Sama w fitness czy jakieś tańcze grałam, ale to kawałek czasu przed ciążą
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Zmykam Mamuśki Obym noc miała przespaną i katar trochę minął. Dobranoc
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
UCiekam spać, dobranoc! |
|
|
|
|
#3315 |
|
Rozeznanie
|
Madzia ja tez planuje na początek paczkę dady i pampersow kupić zobaczę co się lepiej sprawdzi i tego będę używała.
I jeszcze zdjęcie wózka tylko rączka w moim trochę zniszczona ale zaniosę do obszycia i będzie jak nowa. Kolor identyczny
|
|
|
|
#3316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śpij dobrze i kuruj się ![]() Cytat:
![]() Uciekam spać. Nakazalam TŻ grę wyłączyć. Wziąl piesełka na dwór przed spaniem. Ja też wizaż off bo potem będzie, że grę mu ograniczam a sama ciąle interneciuszkuje Do jutra dziewczynki
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
ZEBRAH bylismy na Zjawie. Mocny, bardzo dobry film.
ASIEK i jak lozeczko?
|
#3318 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Miqesi;57242631][B]
Witaj, Hali Co do wyprawki to mam niewiele. Trochę ubranek, wózek, łóżeczko ( tylko dokupię materac). Zero kosmetyków dla mnie i maluszka, zero pieluszek, butelek, smoczków, właściwie nic. Po Świętach się za to zabiorę. Kogo nosisz w brzuszku? Oj chwilkę mnie tu nie było a tu aż tyle postów... już nadrabiam zaległości. Ja mam już troszkę więcej pokupowane... został mi wózek, łóżeczko, butelki, smoczki i pieluchy. W sumie największy problem mam z wózkiem, bo ciężko wybrać coś konkretnego. W brzuszku noszę córeczkę a Ty kogo?---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Przepraszam, za wcześniejszą bardzo chaotyczna wypowiedź , ale coś mi się nie chce wkleić cytat ;/
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Przegapiłam ze wczoraj miałyśmy z Zuzia studniówkę!
Dziś juz 99 dni do TP
|
|
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
Hej Laseczki
Nie pisałam wczoraj,bo wizaż mi szwankowal,a byłam na warsztatach planeta dziecko. I co mogę o nich powiedzieć, jeśli chodzi o ilość gadżetów to minimalnie planeta wygrała w porównaniu z mamo to ja. Dostałam smoczek i nawet całkiem sporo próbek,plus wylosowalam zestaw startowy nuka czyli butelkę i smoczek. Pierwsza butelka xDAle jeśli chodzi o same warsztaty to z 4 prelekcji 2 były spoko,ale i tak bez szału: 1 to była co wybierać dla dziecka ze sklepowych półek,opowiadała pani dietetyk całkiem fajnie. A potem pan mówił o pierwszej pomocy w przypadku zadlawienia,utraty przytomności i oparzenia u dziecka. Prócz tego było dosyć krótko, bo 2 godziny, na mamo to ja już nie mogłam usiedziec,bo tak mnie klulo w plecach z prawej strony a tak chyba 3.5 zeszło. W zasadzie jakby nie to,że byłam bardzo zmęczona po tych mamo to ja to bym bardziej je polecala. Ale w ogólnym rozrachunku powiem,że jest remis |
|
|
|
#3321 |
|
Raczkowanie
|
Sory dziewczyny ze sie nie odzywam ale padl mi komputer a z komorki to nie robota.
W czwartek bylam na wizycie posredniej i ogolnie wyniki dobre glukoza tez i maly w porzadku. Jest jedno ale- mam za malo wod plodowych kazal mi pic bardzo duzo wody ok 3 l dziennie zeby nadrobic. Powiedzial ze od miesiaca dziecko jest w tej samej pozycji bo nie ma mozliwsci obracania- basen za maly po prostu.nadrobic wiec musze a wcale mi to nie proste. Nie mam mentalnosci pic az tyle wody mdli mnie.ale inne plyny tez sie licza nie? Kolejna duza wizyta 01.04 to tyle z aktualnosci odezwe sie za jakis czas .zeby ten komp juz chodzil ehh... Moj maz jak narazie wybiera sie ze mna do porodu.zobaczymy jak ostatecznie bedzie czy nie spenia ale on do takich nienalezy.pracowal w hospicjum przy umierajacych to malo co go rusza. Aha narazie przytylam 3,5kg (chyba to juz pisalam wybaczcie).
Doświadczenie przemawia: Istnieją tylko dwie bezwarunkowe miłości- miłość między matką,a dzieckiem oraz miłość Boga do ludzi. Edytowane przez PikPik09 Czas edycji: 2016-03-20 o 07:49 |
|
|
|
#3322 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Witaj Madlis ![]() Widzę, że mamy ten sam termin porodu wg usg i płeć również ta sama Jeśli chodzi o samopoczucie to czuję się bardzo dobrze, w sumie od początku ciąży przytyłam ok 6 kg a już jest 7 mc W sumie kilogramy poszły mi jedynie w brzuch... a reszta wszystko zostało bez zmian ![]() Wiesz do września masz jeszcze troszkę czasu i na pewno uda Ci się co nieco zrzucić... zresztą teraz są tak fajne sukienki, które maskują brzuszek po ciąży
|
|
#3323 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Gry on line to samo zło...kiedyś oboje graliśmy codziennie!!! Bardzo się wciągnęliśmy w to na szczęście na świecie pojawiła się młoda Co do kosmetyków to wciąż się zastanawiam... Do kąpieli i do ciała miałam hippa- nie sprawdził się. Potem zrazilam się do szamponu z babydream-młoda miała sporo włosów i po nim siano na głowie. A potem juz zaczęły się problemy i używalismy tylko emolientow. Dziś na zmianę- ziajka i emolienty. I chyba taki zestaw zostawię też dla Hani. Czytałam opinie Sroki, ale nie sprawdziło się za pierwszym razem Już niedziela palmowa! Jak ten czas leci!!! Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3324 |
|
Zadomowienie
|
Anuszka masz jakieś przekroczenia w pomiarach cukru?
|
|
|
|
#3325 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57631771]
Już niedziela palmowa! Jak ten czas leci!!! Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Strasznie szybko! ![]() Dzień dobry Co do wody, to ja bardzo chętnie piję i tylko niegazowaną Chociaż wczoraj naszła mnie chęć na coś gazowanego i kupiłam Pepsi 0,5
|
|
|
|
#3327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak ten czas,szybko leci, aż mi się wierzyć nie chce, że we wtorek zaczynam 30tydz! ;DPikPok koniecznie dużo pij! Jak nie sama woda to z sokiem, takik domowym albo cytrusy wyciskać i pić rozcienczone z wodą, herbaty np rooibos jest nie inwazyjny bo teiny ma malutko, owocowe herbatki, ja zielona piję, czystek bardzo zdrowy jest i dobrze podobno nawadnia. Mnie z łatwością przychodzi picie dużej ilości płynów. Przy łóżku zawsze mam szklanke wody, s kuchni w dzbanku przefiltrowana przegotowana woda, w aucie tezr coś muszę mieć do picia. Ja na warsztaty Planeta Dziecko dopiero w połowie maja idę o ile dam radee lub nie urodze wczesniej :P
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIUS brawo za studniówkę
![]() PIKPIK oj, to pij pij jak najwiecej!! I daj znac jak po nastepnej wizycie. AUSTRALIA tez takie zlo zrobilam, ze wczoraj cole w kinie pilam. Co do gier, to ja kiedys sporo gealam w rpg na studiach jeszcze. Potem juz czasu brakowalo. Jeszcze jak po dlugim zwiazku zostalam singlem to zaczelam gre online Ikariam i tam poznalam mojego meza
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine mój tz też grał w Ikariam :P
Z piciem coli też coś mam :/ bo ciągnie mnie do Coca-coli i co jakis czas do auta wrzucę mała butelkę. Często stoję w korkach więc sobie popiiam przed ciążą cole piłam sporadycznie teraz coś mi na głowę padło :P
|
#3330 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ach te chlopy. Moj tez sporo gral w WoWa i mial kilka na gierek na telefonie. Czasami bylo tak ze wracal z pracy z komorka w reku zjadl i siadal przed kompa z komorka w reku i niby byl a go nie bylo. Nie przeszkadzaloby mi to gdyby tak bylo 3 godzinki a reszta wieczoru dla mnie. Albo rozmowa z moim wygladala tak ze ja cos mowie a on z komorka i trzysiesci razy musialam powtarzac az doszlo do niego. A potem i tak mowil jak cos to on pietwsze sie dowiaduje, czemu wczesniej mu nic nie mowilam. Swego czasu tez zaczelam grac zeby bardziej go zrozumiec, ale nie wciagnelam sie, a nasze wieczory wygladaly ze oboje z komorkami w dloni i tyle. Wiele bylo klotni, fochow, marudzenia. Az byla klotnia na ostro i chyba wtedy dotarlo cos. Teraz z kazdym dniem lepiej.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.

Chociaż wcalę się sama nie nudziłam, ale pomarudzić muszę

jak to mój Tż mówi 
kiedyś powiedziała do mojej mamy,że jest taka gruba,że się do trumny nie zmieści

na szczęście na świecie pojawiła się młoda