|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
|
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Wtajemniczenie
|
dobra teraz obejrzałam filmik i nie rozumiem jednego- skoro ta babka/ matka wiedziała że dziecko kaszle to po cholerę poszła na szczepienie? Idę z dzieckiem szczepic kiedy dziecko jest zdrowe i ja jako matka jestem pewna że nie kaszle, nie ma kataru itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
smarrita teraz często lekarze przed szczepieniem nie zwracają uwagi na to, że dziecko ma katar i szczepią. Edytowane przez jowitazz Czas edycji: 2016-03-19 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Zadomowienie
|
Ja tez jeszcze w ogóle nie zglebialam tematu szczepień, chyba wolalabym wiecej różnych w jednym wkluciu żeby młody sie nie meczyl
#3066 |
Raczkowanie
|
My szczepimy tylko obowiązkowymi, skojarzonym infanrix 5 w 1.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Zakorzenienie
|
Kopycio - obrazki takie baletnice na podobraziu
![]() Akinomka w sumie to bardziej konfitura, nie wiem z czego nie bylo podpisane ale bardzo ciemna Avlis ![]() ![]() ![]() Album dla teściowej O boże jaka radość. Z teściem to ciągle go oglądali. ![]() ![]() Malos ! Podziwiam za pójście do kina! Ja to sie nie nadaje hehehe ![]() ![]() Gosiulka hm hm teraz kurde taki etap juz mamy ze sie różne rzeczy mogą pojawiać śluzy krewki i inne. Ja panikowałam po tej wizycie ale dwa dni i więcej sie nic nie pojawiło. Obserwuj sie ![]() GGI szczepienia - zainteresuje sie tym po porodzie, na ten moment bede normalnie Szla tym tokiem szczepień co wszyscy, normalnie w szpitalu tak jak każdemu proponują. Dobrze ze piszecie nazwy to bede wiedziała co to jest ![]() Teściowie pojechali ![]() ![]() ![]() ![]() Ustalilam z nimi i szwagrem ze będą pytać co mi potrzeba jak będą chcieli cos kupic Sarze ![]() Teściowej dalam nawet potrzymać rękę na brzuchu jak Sara akurat miała czkawkę hehe ![]() ![]() Ja tylko nie wiem co ta moja cora zmajstrowala bo czka mi przy prawym jajniki, a w lewy mnie kopie a wysoko nad pępkiem wypina tyleczek chyba. Jedyny plus - nie ciśnie w szyjkę ![]() Dobra pije herbatkę i idę spać bo zmeczyl mnie ten dzien. A jutro z samego rana przyjeżdża moja przyjaciółka z dzieckiem rocznym to bedzie wesoło ![]()
![]() |
#3069 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak szczepię, ale tylko obowiązkowe plus ospa. Jakbym mogła to bym nie brala skojarzonych,le u nas tylko są takie. Obowiązku nie ma.Pierwsze szczepienie w chyba w 3 mż. Po porodzie tylko wit K. Martyna dostała w szpitalu jeszcze na gruźlicę,ale sama prosiłam ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziś byłam ponad 2 h na dworze z małą.Szkoda było do domu wracać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Matka Smoka
|
Szczepienia
Jeszcze się w to nie wgłębiałam, a chyba czas na to. Ogólnie mnie trochę temat i te sprzeczne informacje przerażają. Po porodzie w szpitalu to chyba tylko gruźlica i wzw b? Słyszałam tylko, że lepiej zrezygnować z tej bezpłatnej koreańskiej, tylko wziąć receptę od gina i samemu kupić inną. A potem to te 5w1 są obowiązkowe? Na ospę na pewno nie zaszczepię, nie wiem jeszcze jak z rota, meningo i pneumo... |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Absolutnie sie z tobą zgadzam, dziecko przeziębione albo po chorobie - nie szczepie. Co mi z tego ze lekarz niby zakwalifikuje jak pózniej w razie czego dziecko poniesie konsekwencje. Pół roku odwlekalam szczepienie MMR bo wypadło jej na zimę, nic sie nie stało a przynajmniej zdrowa była. Ja zaszczepie 5 w 1, tak jak córkę. Plus ospa, może pneumokoki ale po roku. 5 w 1 dlatego ze tam jest mniej konserwantów i dodatków niż w przypadku trzech osobnych kłuć. A to czy 5 drobnoustrojów dostanie w 1 czy 3 strzykawkach jednocześnie wg mojej wiedzy nie ma znaczenia. Mogłabym rozważyć rozdzielenie tych trzech szczepien W czasie ale trochę ryzykowne, zwłaszcza mając przedszkolaka w domu. Cytat:
Zazdroszczę Wam pogody ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Rozeznanie
|
Skurcze mnie wzięły po kąpieli, brzuch cały czas twardy, boli krzyż przy tym.. Kompletnie nie wiem jak to liczyć. ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na pewno będziesz umiała ![]() Dokładnie, najgorsze jest to, że jestem sama w domu. Są boleśniejsze niż poprzednio ![]() edit próbuję się skupić i liczyć. Mniej więcej są co 5-7 min.. Ale z długością to ciężko mi powiedzieć. Edytowane przez jowitazz Czas edycji: 2016-03-19 o 22:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
Długość i czy się wydłużają to chyba najwazniejsze parametry. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak samo. Choć te pneumokoki mnie zastanawiają, ale są bardzo drogie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Wtajemniczenie
|
Malos ja dzis ogladalam Wstrzas w domu
![]() ![]() Poli film jest na torrentach ![]() Jowita dobrze mowi co do wiarygodnosci mediow ![]() Ja bede szczepic tylko obowiazkowe, w zadnym wypadku skojarzone. I postaram sie jedno wklucie za jednym razem i odczekanie do nastepnej szczepionki zalecana ilosc tygodni- ale jeszcze musze sie zaglebic. Zastanawiam sie jedynie nad tymi w szpitalu, musze doczytac. Mialam szczepic pneumo i rota, ale jednak sie nie zdecyduje. ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Aaaa i jeszcze mialam sie czyms pochwalic. Na kilkanascie dni przed rozwiazaniem wyszly mi rozstepy! Na cyckach! Sztuk 3 ![]() ![]() ![]() ![]()
#3078 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie pisałam parę dni bo u nas nie wesoło. Pisałam Wam że meczyly mnie okropne wzdecia. Zresztą dalej to jest i dalej będzie. Miałam robione badania i mam delikatnie jelito cienkie skręcone stąd te bóle i wzdecia. Dodatkowo macica bardzo uciska na jelito grube i stąd wszystkie dolegliwości. Nie mogę jeść niczego w formie stałej. Jem tylko rzeczy zmiksowane i to w formie plynnej. Nie wiadomo jak długo to potrwa. W każdej chwili moje jelito po prostu może się zaczopować i pęknąć. Strasznie się boję. Moja macica jest całkowicie po lewej stronie i "zaczepiona" jakby na K regoslupie. Nie wolno mi chodzić w ogóle tylko na siku. Nie wiadomo ile to będzie jeszcze trwało. Mieli mnie w szpitalu zatrzymać ale w końcu doszli do wniosku ze w domu będzie mi lepiej. W środę mam wizytę u giną i on zadecyduje co i jak. Aktualnie ciaza stanowi dla mnie duże ryzyko. Być może będę musiała przez parę dni być na żywieniu dozylnym lub trzeba będzie rozwiązać ciaze już w przyszłym tygodniu dla bezpieczeństwa mojego i dziecka. jestem załamana bo nie tak miało być. Aktualnie nie mam sil na nic.
Wy mnie tak zjechaliscie ze się źle odzywiam. A tutaj odzywianie nie miało nic z tym wspólnego. Po prostu bardzo rxadko ale się zdarza tak jak u mnie ze jelita w ciazy nie układają się tak jak powinny.
Żona od 4.10.2014r. ![]() Adam 4.04.2016r. ![]() Edytowane przez Agnessssa Czas edycji: 2016-03-19 o 23:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Zadomowienie
|
Agnessssa trzymaj się jak najdłużej w dwupaku, ale gdyby miało Ci sie cos stać to lepiej rozwiązać ciaze, maleństwo na tym etapie sobie juz poradzi
![]() Jowitazz ja tez mam Windows Phone i używam apki moja ciąża, jest w niej możliwość liczenia czestosci i dl trwania skurczów
#3080 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
zcze wytrzymacie z dzidzia chwile a Tobie nie bedzie sie nic dzialo. trzymam za was mocno kciuki. Choć gdyby się miało skończyć rozwiązaniem ciąży to na tym etapie juz chyba możesz czuć się bezpiecznie ![]() Co do szczepień to ja jeszcze o tym nie myślałam. Musze się zagłębić w to wszystko. Ja spać nie mogę cos :-P mąż się śmieje ze przypływ energii. Wczoraj umylam okna. Posprzątałam tak na full. Tż zawiesił półki w dziecinnym w końcu bo się od poniedziałku prosiłam. Takze pokoik skończony. Nie tak ładnie jak co u niektórych z was no ale musi starczyć. Jak będzie przypływ gotówki to jakiś dywan i fotel musze koniecznie dokupić ![]() Torbę przepakowalam plus spakowalam druga z tym.co na wyjście by Tz nie musiał ogarniać potem. Także wsio. .. A co najlepsze brzuch mnie nie boli w ogóle co jest dziwne . Za to mam tak ogromne zakwasy na każdej części ciała ze ruszyć się nie da. 8 miesięcy lezenia i nic nie robienia mnie tak załatwił ![]()
![]() |
#3081 |
Rozeznanie
|
Witam się obolała z rana ;c
kejka cieszę się, że się ze mną zgadzasz ![]() tabaska w takim razie jej poszukam, ale ostatnio nie mogłam znaleźć tej apki. beth Ja już sama nie wiem, czy coś się dzieje czy nie... To trwa już tyle czasu ![]() Przed chwilą mnie obudził przeokropny, ciągły ból jak na okres (wieczorem takiego mocnego nie miałam) + jeszcze mocniej mnie boli w krzyżu. Nie wiem już co myśleć... Edytowane przez jowitazz Czas edycji: 2016-03-20 o 05:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nie moge spac...
Agnessa no to masakra ![]() szczepić bede, dziexiaki dostawały infanrix. Bede sie dowiadywać bliżej terminu szczepień, jeszcze jest czas. Tym razem sie zastanowię nad pneumo i Rota-ze względu na starsze. Nie mowie, ze n pewno bo nie wiem. Musze poczytać. Kurczę pierwszy raz od dawna poszłam spac ok północy. W nocy sie kręciłam jak durna, standardowo siku o 2...i 6.30 juz po spaniu. Stresuje sie tym szpitalem...brzuch mnie boli... Jowitazzz no i jak? Mam nadzieje, ze wytrzymałas do powrorutu meza!? Daj znac koniecznie. O-Jowita ubieglas mnie ![]() Duchaa tez cos zniknęła... Tak wlasnie zaglądałam na 1 stronę kto jest na początku kwietnia... Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2016-03-20 o 06:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3083 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Spać nie mogę. Wczoraj robiłam krokiety i bigos co by zamrozić i zeby tz mial potem na obiad. Nawet na święta już będzie. Zrobiłam też ciasto z torebki :P bo znajomi maja nas odwiedzić i nogi mi do ![]() Cytat:
![]() Dawaj znać na bieżąco co i jak. Agnessa trzymam kciuki by było ok. Nie martw się bo dzidziuś już duży i da radę, a dla twojego bezpieczeństwa i maleństwa to faktycznie wcześniejsze rozwiązanie ciąży może najlepsze wyjście. Głowa do góry. Gosiaczek nic dziwnego że spać nie mogłaś. W końcu przed tobą wielki czas, jutro już będziesz mieć Antka obok siebie. ![]() Będzie wszystko dobrze. Od samego rana będziemy z Zośką trzymać kciuki!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Wtajemniczenie
|
U mnie do środy było ekstra a od czwartku cały prawie czas ból brzucha, ledwie chodzę i wczoraj ten sluz z krwią a i w końcu wiem co to jest to spinanie brzucha bo tez mnie ostatnio dopada. Niby na tym etapie ciąży to juz normalne ale w pierwszej ciąży nie miałam takich dolegliwości tym bardziej 3 tygodnie przed terminem
![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Agnessa współczuję dolegliwości i tak jak dziewczyny piszą na tym etapie ciąży dziecko jest juz bezpieczne wiec spokojnie ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Jowitazz Jejku Ciebie to męczą te skurcze. Biedna jesteś |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Zadomowienie
|
Agnessa będzie dobrze, na pewno wszystko się ułoży.
Bura dziewczyn po części miała swoje korzenie w trosce o Twoje zdrowie, nie było to robione po to by Ci robić przykrość wręcz przeciwnie. Nikt nie ma prześwietlenia w oczach, poza tym dla mnie osobiście to pierwszy raz słyszę o tym, żeby tak mogło się dziać. Osobiście mam przepuklinę ciążową i bardzo dbam o to, by nie jeść rzeczy które wzdymają, powodują zatwardzenia lub w drugą stronę gonią do kibelka. Choćby właśnie po to by nie było ryzyka pęknięcia jelita. Chodzę z naklejonym plastrem na moim drugim pępku i staram się patrzeć jak najbardziej pozytywnie w przyszłość, zwłaszcza, że każda z nas nawet jak już rodzi pod koniec kwietnia to za tydzień będzie miała bezpieczny poród. Nasze dzieci są już w pełni wykształcone, teraz tylko idą w masę i doszlifowują różne małe rzeczy. Porody w 8 miesiącu to już jest bezpieczna opcja. Będzie dobrze, tylko staraj się tak myśleć, bo inaczej jak zaczniesz się jeszcze mocniej stresować to układ trawienny bardzo tego nie lubi. Mówi to znawczyni bo ja przez 7 lat stresem załatwiłam sobie krwawiące wrzody żołądka. |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Rozeznanie
|
gosiaczku, tż będzie dopiero po 10 w domu. Ja się jeszcze trzymam, ale jest coraz mocniej. Jeśli to są przepowiadacze nadal, to się poddaję
![]() Wzięłam teraz prysznic i ból nie ustąpił. Byłoby dużo łatwiej gdyby wody odeszły. Agnessssa, trzymaj się jakoś tam. Dziewczyny mają rację, dzidziuś już sobie spokojnie poradzi. Edytowane przez jowitazz Czas edycji: 2016-03-20 o 06:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez plecy bolą ale skurczy nie mam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3088 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieci nie mam, to pierwsza ciąża, więc tym bardziej jestem przerażona... I niestety nie mam żadnej gotówki przy sobie ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do 10 jeszcze daleko :/ Nie masz nikogo kto mógłby cię zawieźć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Zakorzenienie
|
To przecież taksiarz sie moze przy bankomacie zatrzymać...no jak uważasz. Ja bym jechała chyba, ze faktycznie wytrzymasz. A maz nie moze te dwie godziny wcześniej wrócić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.