Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-19, 21:01   #3061
jowitazz
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
bardziej wodnisty podbarwiony krwia
Hmm czop niby jest gęstszy. Pozostaje Ci tylko obserwować.

tabaska bo wizaż się psuł :P
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 21:01   #3062
Smarrita
Wtajemniczenie

dobra teraz obejrzałam filmik i nie rozumiem jednego- skoro ta babka/ matka wiedziała że dziecko kaszle to po cholerę poszła na szczepienie? Idę z dzieckiem szczepic kiedy dziecko jest zdrowe i ja jako matka jestem pewna że nie kaszle, nie ma kataru itp.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 21:03   #3063
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
No to czekamy ☺

GGI Temat ostatnio kontrowersyjny i indywidualny.
Ja zamierzam szczepic dziecko tylko obowiazkowymi. To że jest mniejsza ilość wkłuc to wcale za mną nie przemawia, dziecko poplacze i przestanie. Ja byłam szczepiona tylko obowiazkowymi, rodzeństwo, rodzice i wszystko ok.
Kiedyś było mniej szczepień niż teraz. Jak dla mnie najgorsze są w pierwszej dobie... Po co, skoro dziecko nie wytwarza przeciwciał (albo wytwarza ich mało) do 6 miesiąca życia ?

smarrita teraz często lekarze przed szczepieniem nie zwracają uwagi na to, że dziecko ma katar i szczepią.

Edytowane przez jowitazz
Czas edycji: 2016-03-19 o 21:05
Stary 2016-03-19, 21:04   #3064
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Akinomka masz rację no i się udało zdał
Gratulacje dla tż.

Miałam tyle rzeczy na dzisiaj zaplanowane, a zrobilam tylko połowę. Jak za długo stoję albo chodzę to brzuch mi twardnieje i ciągnie
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 21:05   #3065
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ja tez jeszcze w ogóle nie zglebialam tematu szczepień, chyba wolalabym wiecej różnych w jednym wkluciu żeby młody sie nie meczyl
Stary 2016-03-19, 21:18   #3066
Avlis
Raczkowanie

My szczepimy tylko obowiązkowymi, skojarzonym infanrix 5 w 1.
Avlis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 21:23   #3067
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
No to czekamy ☺

GGI Temat ostatnio kontrowersyjny i indywidualny.
Ja zamierzam szczepic dziecko tylko obowiazkowymi. To że jest mniejsza ilość wkłuc to wcale za mną nie przemawia, dziecko poplacze i przestanie. Ja byłam szczepiona tylko obowiazkowymi, rodzeństwo, rodzice i wszystko ok.
w pełni się zgadzam i zamierzam zrobić tak samo
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-19, 21:24   #3068
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kopycio - obrazki takie baletnice na podobraziu

Akinomka w sumie to bardziej konfitura, nie wiem z czego nie bylo podpisane ale bardzo ciemna

Avlis no teściowie dbają bardzo bardzo o synów i teraz tez o mnie z tego powodu to naprawde ja bardzo ich doceniam

Album dla teściowej

O boże jaka radość. Z teściem to ciągle go oglądali. szczęście dzis pelna para

Malos ! Podziwiam za pójście do kina! Ja to sie nie nadaje hehehe poczekam jak na torrentach będzie

Gosiulka hm hm teraz kurde taki etap juz mamy ze sie różne rzeczy mogą pojawiać śluzy krewki i inne. Ja panikowałam po tej wizycie ale dwa dni i więcej sie nic nie pojawiło. Obserwuj sie

GGI szczepienia - zainteresuje sie tym po porodzie, na ten moment bede normalnie Szla tym tokiem szczepień co wszyscy, normalnie w szpitalu tak jak każdemu proponują.

Dobrze ze piszecie nazwy to bede wiedziała co to jest

Teściowie pojechali bylo dzis naprawde sympatycznie uśmialiśmy sie oni to taka wesola rodzinka hehe

Ustalilam z nimi i szwagrem ze będą pytać co mi potrzeba jak będą chcieli cos kupic Sarze

Teściowej dalam nawet potrzymać rękę na brzuchu jak Sara akurat miała czkawkę hehe radoche miała

Ja tylko nie wiem co ta moja cora zmajstrowala bo czka mi przy prawym jajniki, a w lewy mnie kopie a wysoko nad pępkiem wypina tyleczek chyba.

Jedyny plus - nie ciśnie w szyjkę

Dobra pije herbatkę i idę spać bo zmeczyl mnie ten dzien. A jutro z samego rana przyjeżdża moja przyjaciółka z dzieckiem rocznym to bedzie wesoło
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 21:28   #3069
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
/dziewczyny zdaje sobie sprawę że szczepienia to kwestia bardzzo indywidualna ale chciałam poznać Waszą opiniie mam duży mętlik w głowie czy Wy planujecie szczepić dzieci jeśli tak to jakimi szczepionkami jeśli nie to dlaczego/?
Każdą decyzje szanuje i mam nadzieje ze każda uszanuje innej decyzje i nie będzie dymu na forum

załaczam jeszcze cieway film
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...e,1194157.html
TU nigdy nie ma dymu przecież
Tak szczepię, ale tylko obowiązkowe plus ospa. Jakbym mogła to bym nie brala skojarzonych,le u nas tylko są takie. Obowiązku nie ma.Pierwsze szczepienie w chyba w 3 mż. Po porodzie tylko wit K. Martyna dostała w szpitalu jeszcze na gruźlicę,ale sama prosiłam niedouczona byłam

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
O kurde, co tu taka cisza, nie ma nawet czego nadrabiać, my juz po imieninach, nazarlam sie jak.. Swinka. Wszystko bylo takie pyszne ze nie mogłam odmówić, a ciągle słyszałam tylko ze mój brzuch jest duży((

Oczywiście zaczął mi sie spinać, do tego potworne bole pleców wiec wróciliśmy szybciej. Dostaliśmy od kuzynki ktora pracuje w szpitalu ubranko do porodu dla malza i gazetki dzieciowe. Chyba zaraz idę spac bo padam.
Olej te komentarze. Pewnie połowa tych ludzi i bez ciąży figurą nie grzeszy

Dziś byłam ponad 2 h na dworze z małą.Szkoda było do domu wracać.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 22:08   #3070
Ineso
Matka Smoka

Szczepienia

Jeszcze się w to nie wgłębiałam, a chyba czas na to. Ogólnie mnie trochę temat i te sprzeczne informacje przerażają. Po porodzie w szpitalu to chyba tylko gruźlica i wzw b? Słyszałam tylko, że lepiej zrezygnować z tej bezpłatnej koreańskiej, tylko wziąć receptę od gina i samemu kupić inną. A potem to te 5w1 są obowiązkowe?
Na ospę na pewno nie zaszczepię, nie wiem jeszcze jak z rota, meningo i pneumo...
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 22:09   #3071
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
dobra teraz obejrzałam filmik i nie rozumiem jednego- skoro ta babka/ matka wiedziała że dziecko kaszle to po cholerę poszła na szczepienie? Idę z dzieckiem szczepic kiedy dziecko jest zdrowe i ja jako matka jestem pewna że nie kaszle, nie ma kataru itp.

Absolutnie sie z tobą zgadzam, dziecko przeziębione albo po chorobie - nie szczepie. Co mi z tego ze lekarz niby zakwalifikuje jak pózniej w razie czego dziecko poniesie konsekwencje. Pół roku odwlekalam szczepienie MMR bo wypadło jej na zimę, nic sie nie stało a przynajmniej zdrowa była.

Ja zaszczepie 5 w 1, tak jak córkę. Plus ospa, może pneumokoki ale po roku. 5 w 1 dlatego ze tam jest mniej konserwantów i dodatków niż w przypadku trzech osobnych kłuć. A to czy 5 drobnoustrojów dostanie w 1 czy 3 strzykawkach jednocześnie wg mojej wiedzy nie ma znaczenia. Mogłabym rozważyć rozdzielenie tych trzech szczepien W czasie ale trochę ryzykowne, zwłaszcza mając przedszkolaka w domu.

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
TU nigdy nie ma dymu przecież

Tak szczepię, ale tylko obowiązkowe plus ospa. Jakbym mogła to bym nie brala skojarzonych,le u nas tylko są takie. Obowiązku nie ma.Pierwsze szczepienie w chyba w 3 mż. Po porodzie tylko wit K. Martyna dostała w szpitalu jeszcze na gruźlicę,ale sama prosiłam niedouczona byłam

Olej te komentarze. Pewnie połowa tych ludzi i bez ciąży figurą nie grzeszy

Dziś byłam ponad 2 h na dworze z małą.Szkoda było do domu wracać.

Zazdroszczę Wam pogody u nas dziś słońce ale taki wiatr, ze nie szło wytrzymać na zewnątrz...
danika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-19, 22:18   #3072
jowitazz
Rozeznanie

Skurcze mnie wzięły po kąpieli, brzuch cały czas twardy, boli krzyż przy tym.. Kompletnie nie wiem jak to liczyć. ;/
Stary 2016-03-19, 22:27   #3073
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Skurcze mnie wzięły po kąpieli, brzuch cały czas twardy, boli krzyż przy tym.. Kompletnie nie wiem jak to liczyć. ;/
Ja mam apkę "pora na bobasa" ale nie wiem czy będę umiała rozróżnić skurcze
Ciekawe czy Ci się rozkręcą czy znów tylko straszą.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 22:32   #3074
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Ja mam apkę "pora na bobasa" ale nie wiem czy będę umiała rozróżnić skurcze
Ciekawe czy Ci się rozkręcą czy znów tylko straszą.
U mojego tż ta aplikacja jest, a tż w pracy... Ja mam Windowsa Phona, więc na mojego nic nie ma
Na pewno będziesz umiała
Dokładnie, najgorsze jest to, że jestem sama w domu. Są boleśniejsze niż poprzednio Mam nadzieję, że do 11 nic się nie rozkręci...

edit
próbuję się skupić i liczyć. Mniej więcej są co 5-7 min.. Ale z długością to ciężko mi powiedzieć.

Edytowane przez jowitazz
Czas edycji: 2016-03-19 o 22:35
Stary 2016-03-19, 22:38   #3075
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
U mojego tż ta aplikacja jest, a tż w pracy... Ja mam Windowsa Phona, więc na mojego nic nie ma
Na pewno będziesz umiała
Dokładnie, najgorsze jest to, że jestem sama w domu. Są boleśniejsze niż poprzednio Mam nadzieję, że do 11 nic się nie rozkręci...

edit
próbuję się skupić i liczyć. Mniej więcej są co 5-7 min.. Ale z długością to ciężko mi powiedzieć.
Są aplikacje do liczenia online, np. tu: http://contractionmaster.com/

Długość i czy się wydłużają to chyba najwazniejsze parametry.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-19, 22:45   #3076
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
GGI ja nie mam zdania na temat szczepionek. Temat jest mi obcy więc dlatego będę szła zgodnie z wytycznymi MZ czy innej instytucji która o tym decyduje ... tylko obowiązkowe raczej nic dodatkowego.

Ja tak samo. Choć te pneumokoki mnie zastanawiają, ale są bardzo drogie...
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 23:43   #3077
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Malos ja dzis ogladalam Wstrzas w domu tez polecam

Poli film jest na torrentach

Jowita dobrze mowi co do wiarygodnosci mediow

Ja bede szczepic tylko obowiazkowe, w zadnym wypadku skojarzone. I postaram sie jedno wklucie za jednym razem i odczekanie do nastepnej szczepionki zalecana ilosc tygodni- ale jeszcze musze sie zaglebic. Zastanawiam sie jedynie nad tymi w szpitalu, musze doczytac. Mialam szczepic pneumo i rota, ale jednak sie nie zdecyduje.

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Aaaa i jeszcze mialam sie czyms pochwalic. Na kilkanascie dni przed rozwiazaniem wyszly mi rozstepy! Na cyckach! Sztuk 3 a cycki wcale nie urosly...tzn nie jakos magicznie, kosmicznie. Sa pelniejsze. I teraz pytanie. Czym to potraktowac zeby sie zrobily biale?

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 23:50   #3078
Agnessssa
Rozeznanie

Dziewczyny nie pisałam parę dni bo u nas nie wesoło. Pisałam Wam że meczyly mnie okropne wzdecia. Zresztą dalej to jest i dalej będzie. Miałam robione badania i mam delikatnie jelito cienkie skręcone stąd te bóle i wzdecia. Dodatkowo macica bardzo uciska na jelito grube i stąd wszystkie dolegliwości. Nie mogę jeść niczego w formie stałej. Jem tylko rzeczy zmiksowane i to w formie plynnej. Nie wiadomo jak długo to potrwa. W każdej chwili moje jelito po prostu może się zaczopować i pęknąć. Strasznie się boję. Moja macica jest całkowicie po lewej stronie i "zaczepiona" jakby na K regoslupie. Nie wolno mi chodzić w ogóle tylko na siku. Nie wiadomo ile to będzie jeszcze trwało. Mieli mnie w szpitalu zatrzymać ale w końcu doszli do wniosku ze w domu będzie mi lepiej. W środę mam wizytę u giną i on zadecyduje co i jak. Aktualnie ciaza stanowi dla mnie duże ryzyko. Być może będę musiała przez parę dni być na żywieniu dozylnym lub trzeba będzie rozwiązać ciaze już w przyszłym tygodniu dla bezpieczeństwa mojego i dziecka. jestem załamana bo nie tak miało być. Aktualnie nie mam sil na nic.

Wy mnie tak zjechaliscie ze się źle odzywiam. A tutaj odzywianie nie miało nic z tym wspólnego. Po prostu bardzo rxadko ale się zdarza tak jak u mnie ze jelita w ciazy nie układają się tak jak powinny.

Edytowane przez Agnessssa
Czas edycji: 2016-03-19 o 23:57
Agnessssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 03:02   #3079
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Agnessssa trzymaj się jak najdłużej w dwupaku, ale gdyby miało Ci sie cos stać to lepiej rozwiązać ciaze, maleństwo na tym etapie sobie juz poradzi

Jowitazz ja tez mam Windows Phone i używam apki moja ciąża, jest w niej możliwość liczenia czestosci i dl trwania skurczów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-20, 04:56   #3080
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Oj czyżby coś było na rzeczy? czekamy w takim razie na info czy się coś rozwinęło !

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie pisałam parę dni bo u nas nie wesoło. Pisałam Wam że meczyly mnie okropne wzdecia. Zresztą dalej to jest i dalej będzie. Miałam robione badania i mam delikatnie jelito cienkie skręcone stąd te bóle i wzdecia. Dodatkowo macica bardzo uciska na jelito grube i stąd wszystkie dolegliwości. Nie mogę jeść niczego w formie stałej. Jem tylko rzeczy zmiksowane i to w formie plynnej. Nie wiadomo jak długo to potrwa. W każdej chwili moje jelito po prostu może się zaczopować i pęknąć. Strasznie się boję. Moja macica jest całkowicie po lewej stronie i "zaczepiona" jakby na K regoslupie. Nie wolno mi chodzić w ogóle tylko na siku. Nie wiadomo ile to będzie jeszcze trwało. Mieli mnie w szpitalu zatrzymać ale w końcu doszli do wniosku ze w domu będzie mi lepiej. W środę mam wizytę u giną i on zadecyduje co i jak. Aktualnie ciaza stanowi dla mnie duże ryzyko. Być może będę musiała przez parę dni być na żywieniu dozylnym lub trzeba będzie rozwiązać ciaze już w przyszłym tygodniu dla bezpieczeństwa mojego i dziecka. jestem załamana bo nie tak miało być. Aktualnie nie mam sil na nic.

Wy mnie tak zjechaliscie ze się źle odzywiam. A tutaj odzywianie nie miało nic z tym wspólnego. Po prostu bardzo rxadko ale się zdarza tak jak u mnie ze jelita w ciazy nie układają się tak jak powinny.
O kurcze. .. mam nadzieje ze jes

zcze wytrzymacie z dzidzia chwile a Tobie nie bedzie sie nic dzialo. trzymam za was mocno kciuki. Choć gdyby się miało skończyć rozwiązaniem ciąży to na tym etapie juz chyba możesz czuć się bezpiecznie

Co do szczepień to ja jeszcze o tym nie myślałam. Musze się zagłębić w to wszystko.

Ja spać nie mogę cos :-P mąż się śmieje ze przypływ energii. Wczoraj umylam okna. Posprzątałam tak na full. Tż zawiesił półki w dziecinnym w końcu bo się od poniedziałku prosiłam. Takze pokoik skończony. Nie tak ładnie jak co u niektórych z was no ale musi starczyć. Jak będzie przypływ gotówki to jakiś dywan i fotel musze koniecznie dokupić
Torbę przepakowalam plus spakowalam druga z tym.co na wyjście by Tz nie musiał ogarniać potem. Także wsio. ..

A co najlepsze brzuch mnie nie boli w ogóle co jest dziwne . Za to mam tak ogromne zakwasy na każdej części ciała ze ruszyć się nie da. 8 miesięcy lezenia i nic nie robienia mnie tak załatwił

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 05:55   #3081
jowitazz
Rozeznanie

Witam się obolała z rana ;c

kejka cieszę się, że się ze mną zgadzasz

tabaska w takim razie jej poszukam, ale ostatnio nie mogłam znaleźć tej apki.

beth Ja już sama nie wiem, czy coś się dzieje czy nie... To trwa już tyle czasu Ważne, że już jesteś w bezpiecznym okresie ;*

Przed chwilą mnie obudził przeokropny, ciągły ból jak na okres (wieczorem takiego mocnego nie miałam) + jeszcze mocniej mnie boli w krzyżu. Nie wiem już co myśleć...

Edytowane przez jowitazz
Czas edycji: 2016-03-20 o 05:57
Stary 2016-03-20, 05:59   #3082
gosiaczek071
Zakorzenienie

Ja tez nie moge spac...
Agnessa no to masakra współczuje. Ale nie dziw Sis, ze cie zjechalysmy bo skąd miałyśmy wiedzieć (wychodzi na to ze ty tez) ze takie problemy sa. Myśle, ze każda, która by takie wzdęcia miała a by takie rzeczy jadła dostała by tutaj bure-wiec nie bierz tego do siebie. Nie miałas nigdy żadnych badan pod katem tych wzdęć robionych? Troche sie dziwie, jeśli to długo trwa. Moj maz tez cierpi-nie tak jak ty ale ja od dwóch lat próbuje go diagnozować-wysyłam do gastrologa, na usg brzucha, gastroskopię, robie dietę lekkostrawna, kupiłam mu czystek, błonnik i inne rzeczy robie by jak najszybciej wykryć co jest-zawsze. Nie ważne czy bolało go serce, głowa, zatoki czy brzuch. Nie mozna tego zostawić bo potem jest jak u ciebie-za pozno na działania. A moze jakbyś poszła wcześniej to by do tego skrętu nie doszło. Nie chce cie bardziej dołować tylko uświadomić, ze tak poważnych problemów nie powinno sie bagatelizowac. O dziecko sie nie martw-ono sobie juz na tym etapie poradzi, martw sie teraz o siebie byś wyzdrowiała i mogła sie nim zajmować. Nie zdiagnozowali ci ibs?

szczepić bede, dziexiaki dostawały infanrix. Bede sie dowiadywać bliżej terminu szczepień, jeszcze jest czas. Tym razem sie zastanowię nad pneumo i Rota-ze względu na starsze. Nie mowie, ze n pewno bo nie wiem. Musze poczytać.

Kurczę pierwszy raz od dawna poszłam spac ok północy. W nocy sie kręciłam jak durna, standardowo siku o 2...i 6.30 juz po spaniu. Stresuje sie tym szpitalem...brzuch mnie boli...

Jowitazzz no i jak? Mam nadzieje, ze wytrzymałas do powrorutu meza!? Daj znac koniecznie.

O-Jowita ubieglas mnie jedz na IP moze. To nie przelewki ...

Duchaa tez cos zniknęła... Tak wlasnie zaglądałam na 1 stronę kto jest na początku kwietnia...

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2016-03-20 o 06:04
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 06:06   #3083
patulinka94
Zadomowienie

Dzień dobry.
Spać nie mogę. Wczoraj robiłam krokiety i bigos co by zamrozić i zeby tz mial potem na obiad. Nawet na święta już będzie. Zrobiłam też ciasto z torebki :P bo znajomi maja nas odwiedzić i nogi mi do wchodziły.

Cytat:
Skoro dzis znow to sami to może lepiej jedz z mezem na IP. Niech ci zrobia ktg.
Dawaj znać na bieżąco co i jak.

Agnessa trzymam kciuki by było ok. Nie martw się bo dzidziuś już duży i da radę, a dla twojego bezpieczeństwa i maleństwa to faktycznie wcześniejsze rozwiązanie ciąży może najlepsze wyjście. Głowa do góry.

Gosiaczek nic dziwnego że spać nie mogłaś. W końcu przed tobą wielki czas, jutro już będziesz mieć Antka obok siebie.
Będzie wszystko dobrze. Od samego rana będziemy z Zośką trzymać kciuki!!!
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 06:23   #3084
gosiulka22
Wtajemniczenie

U mnie do środy było ekstra a od czwartku cały prawie czas ból brzucha, ledwie chodzę i wczoraj ten sluz z krwią a i w końcu wiem co to jest to spinanie brzucha bo tez mnie ostatnio dopada. Niby na tym etapie ciąży to juz normalne ale w pierwszej ciąży nie miałam takich dolegliwości tym bardziej 3 tygodnie przed terminem

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Agnessa współczuję dolegliwości i tak jak dziewczyny piszą na tym etapie ciąży dziecko jest juz bezpieczne wiec spokojnie

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Jowitazz Jejku Ciebie to męczą te skurcze. Biedna jesteś
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 06:25   #3085
Kabriela
Zadomowienie

Agnessa będzie dobrze, na pewno wszystko się ułoży.
Bura dziewczyn po części miała swoje korzenie w trosce o Twoje zdrowie, nie było to robione po to by Ci robić przykrość wręcz przeciwnie.
Nikt nie ma prześwietlenia w oczach, poza tym dla mnie osobiście to pierwszy raz słyszę o tym, żeby tak mogło się dziać.

Osobiście mam przepuklinę ciążową i bardzo dbam o to, by nie jeść rzeczy które wzdymają, powodują zatwardzenia lub w drugą stronę gonią do kibelka. Choćby właśnie po to by nie było ryzyka pęknięcia jelita.
Chodzę z naklejonym plastrem na moim drugim pępku i staram się patrzeć jak najbardziej pozytywnie w przyszłość, zwłaszcza, że każda z nas nawet jak już rodzi pod koniec kwietnia to za tydzień będzie miała bezpieczny poród.

Nasze dzieci są już w pełni wykształcone, teraz tylko idą w masę i doszlifowują różne małe rzeczy. Porody w 8 miesiącu to już jest bezpieczna opcja. Będzie dobrze, tylko staraj się tak myśleć, bo inaczej jak zaczniesz się jeszcze mocniej stresować to układ trawienny bardzo tego nie lubi.
Mówi to znawczyni bo ja przez 7 lat stresem załatwiłam sobie krwawiące wrzody żołądka.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 06:25   #3086
jowitazz
Rozeznanie

gosiaczku, tż będzie dopiero po 10 w domu. Ja się jeszcze trzymam, ale jest coraz mocniej. Jeśli to są przepowiadacze nadal, to się poddaję Także na IP będę dopiero po 10..
Wzięłam teraz prysznic i ból nie ustąpił. Byłoby dużo łatwiej gdyby wody odeszły.

Agnessssa, trzymaj się jakoś tam. Dziewczyny mają rację, dzidziuś już sobie spokojnie poradzi.

Edytowane przez jowitazz
Czas edycji: 2016-03-20 o 06:28
Stary 2016-03-20, 06:28   #3087
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
gosiaczku, tż będzie dopiero po 10 w domu. Ja się jeszcze trzymam, ale jest coraz mocniej. Jeśli to są przepowiadacze nadal, to się poddaję
Wzięłam teraz prysznic i ból nie ustąpił. Byłoby dużo łatwiej gdyby wody odeszły.
Wg mnie to nie sa przepowiadacze tylko normalne skurcze. A nie mogłabyś wziac taksówki a maz wy dojechał? Nie pamietam czy ty masz juz dzieci? Nie moze cie ktos zawieźć...? Kurczę poważnie sie robi...

Mnie tez plecy bolą ale skurczy nie mam.
Stary 2016-03-20, 06:30   #3088
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Wg mnie to nie sa przepowiadacze tylko normalne skurcze. A nie mogłabyś wziac taksówki a maz wy dojechał? Nie pamietam czy ty masz juz dzieci? Nie moze cie ktos zawieźć...? Kurczę poważnie sie robi...

Mnie tez plecy bolą ale skurczy nie mam.

Dzieci nie mam, to pierwsza ciąża, więc tym bardziej jestem przerażona... I niestety nie mam żadnej gotówki przy sobie ;/
Stary 2016-03-20, 06:31   #3089
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
gosiaczku, tż będzie dopiero po 10 w domu. Ja się jeszcze trzymam, ale jest coraz mocniej. Jeśli to są przepowiadacze nadal, to się poddaję Także na IP będę dopiero po 10..

Agnessssa, trzymaj się jakoś tam. Dziewczyny mają rację, dzidziuś już sobie spokojnie poradzi.
Też mi się wydaje że to już właściwe skurcze, tak jak gosiaczek pisze.
Do 10 jeszcze daleko :/ Nie masz nikogo kto mógłby cię zawieźć?
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 06:32   #3090
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieci nie mam, to pierwsza ciąża, więc tym bardziej jestem przerażona... I niestety nie mam żadnej gotówki przy sobie ;/
To przecież taksiarz sie moze przy bankomacie zatrzymać...no jak uważasz. Ja bym jechała chyba, ze faktycznie wytrzymasz. A maz nie moze te dwie godziny wcześniej wrócić?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości