|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
i to mnie najbardziej przerazża że to dzieciątko odrazu dostaje w organizm szczała. Dziękuję każdej za wyppowiedz jeśli jeszcze któraś napisze super :d Ineso dlczego na ospę nie będziesz szczepić konkretny jakis powód? Witam się w niedzielny poranek i życzę Wam miłego spokojnego dnia ![]() Agnessa bidulo Ty ![]() ![]()
![]() |
#3092 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
GGI Ja nie szczepię w pierwszej dobie, uważam, że to nie jest bezpieczne. Chcielibyśmy po 6 miesiącu dopiero zacząć. Mam nadzieję, że to będzie możliwe... Edytowane przez jowitazz Czas edycji: 2016-03-20 o 06:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3093 |
Raczkowanie
|
Hej wam i miłego dnia wam życzę.
Spać nie mogę. Już mam wszystkie ubranka gotowe do układania w szafie i od wczoraj się tym zajmuje. I mnie cisza i spokój. Mój Syn śpi twardo i ani mu się myśli wychodzić na zewnątrz. Niech siedzi. Przynajmniej mam więcej czasu na przygotowania. Chyba zaraz wstanę i z nudów zacznę piec ciasto. Co do szczepień ja nie mam pojęcia co robić bo jest tyle różnych opinii na ten temat. Teraz te doniesienia ze dziecko w Warszawie zmarło bo rodzice wzięli je na tzw ospa party Chyba będę stosować się do zaleceń lekarza i tyle. Ja byłam szczepionka zgodnie z tym co było obowiązkiem i jest okay ze mną. Mąż tak samo. Mam wizyte za tydzien w pn. Ciekawe jak tam moje dziecko się ma. Według apki mam 36tydz 1 dz według ginekologa tydzień dalej. Przynajmniej na ostatniej wizycie podawał mi tydzień dalej jak apka. Edytowane przez NetaC Czas edycji: 2016-03-20 o 06:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3094 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam takie zdanie jak Ty ![]() Nie zgodzę sie na szczepienia w pierwszej dobie dopiero pózniej po kilku tygodniach. Następna kwestia to to ze my mieliśmy 6-8 szczepień obowiązkowych a teraz ile jest? Ponad 20? A ospa party wg mnie to panuje w każdym przedszkolu ...
![]() |
#3095 |
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Dzien dobry!
Agnessa kurczę, co za przypadek. Teraz pewniej bezpieczniej byłoby dla Ciebie i dziecka zrobic cc, bo Twoj stres i niepewność musza byc okropne.. Dziewczyny nie chciały zle, troszczyły sie o Ciebie także wiesz ![]() ![]() Jowitazz poważnie sie robi, jeszcze Gosiaczka wyprzedzisz ![]() Patulinka zabezpieczyłas meza! Brawo! Ja swojego wysyłam do jego mamy na obiadki ![]() Szczepienia Nie zgłębiałam tematu, ale chyba zaraz bedzue czas na to. U mnie na drugi dzien szczepią od gruźlicy i po urodzeniu podają wit. K a w drugie udo tez cos, ale kurczę zapomniałam co. Musze dopytać.. Nie spie od 6. Teraz jestem pewna, ze to nic innego jak zatoki ![]() ![]() Wczoraj dałam tż kartkę od położnej jak mężczyzna ma sie odnaleźć w nowej roli. Z całej strony zapamiętał, ze ma nie zapominać o sobie i wyjsc z kolegami, czy oddać sie ulubionemu zajeciu ![]() ![]() ![]() Kto ma apke do liczenia skurczy na iphona? ![]() Edytowane przez kopycio Czas edycji: 2016-03-20 o 06:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3096 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do ospa party też. Poza tym ospa zaraża jeszcze przed wystąpieniem objawów. Dodatkowo nie ma nigdzie informacji, że dziecko o którym tak głośno jest w mediach było szczepione czy nie, ale media już przyklejają komuś łatkę że ktoś nie szczepi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3097 |
Zadomowienie
|
Jowitazz zrobisz jak uważasz ale ja bym dzwoniła po teściów. Tym bardziej tak jak mówisz że to twoja pierwsza ciąża i nie wiadomo czy już rodzisz czy co. Tam wszystko sprawdza a mąż do ciebie dojedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3098 | |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
Dokładnie ludzie łykają wszystko co zobaczą w dzien dobry TVN ... Skojarzonych tez nie będę dawała wole pojedynczo podawać bo co to za ból wkłucie nalej igiełki a przynajmniej w jednym czasie jeden szczep bedzie podawany. Teraz byłam z koleżanka i jej synkiem to go zagadywałam (4 miesiące ma) i wcale nie poczuł wkłucia ![]() Zreszta ja nawet nie mam zamiaru podawać wszystkich obowiązkowych a na pewno nie Rota i pneumo. Ale każdy ma odmienne zdanie każda mama sama decyduje o swoim dzieciątku. Kopycio ja mam contractions aplikacje ![]()
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2016-03-20 o 06:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3099 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Boję się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedź na IP i koniecznie daj znać. Będzie dobrze. Poradzisz sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3101 | |
Zadomowienie
|
Jowita- mozesz uprzedzic meza, ze od razu po jedgo powrocie jedziecie na IP. Dla mnie to tez jest podejrzane- przepowiadacze bola, ale z reguły nie trzymają sie tak dlugo. Warto sprawdzic. Trzymam kciuki mocno.
Gosiaczek- Kube powinien zobaczyc neurolog i go zbadac. Pewnie bole glowy to nic takiego, ale lepiej w tym przypadku dmuchac na zimne. Asnessa- przykro mi z powodu diagnozy, ale uwierz, ze wszystkie dostałyby "opieprz" za kopytka z pieczarkami i kiełbase z Twoimi objawami. Trzymam kciuki za dwupak, bo mamy ten sam termin porodu, a jeszcze ze 2 tygodnie trzeba wytrzymac. Szczepienia- ja szczepie, bede szczepic i namawiac do szczepienia. Ruchy antyszczepionkowe sieja dla mnie za duzo fermentu i rozpowszechniaja niprawdziwe informacje (nie widza roznicy pomiedzy zwiazkami chemicznymi at all). Tu sie szczepi w 6 tygodniu- wczesniej nie zamierzam wychodzic do skupisk ludzkich, szczegolnie, ze mamy mase imigrantow o nieznanym statusie immunologicznym- a niestety sa przypadkiblonicy i kokluszu- smiertelne u nieszczepionych noworodkow ![]() Gruźlica i wzw może poczekać, ale nie mozna zapominac, ze generalnie to szczepienia ratuja życie, a nie sa po to, zeby komukolwiek zaszkodzic. WcOraj mialam silny napad syndromu wicia gniazda, najmniejsze ubranka posortowane, wyprasowane laduja dzisiaj w szafie. Szlafrok na porodowke przyszedl w piatek, brakuje mi jeszcze kosmetycznych drobiazgow dla malucha. Glowke czujeniziutko, przepowiadacze wieczorne zaczely bolec- Leon powili szykuje sie na swiat ![]() Gosiaczek- ogromne kciuki na jutro, nie stresuj sie i bedzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trisdom, ja kiedyś byłam przekonana że szczepienia są dobre. Póki sama nie zapłaciłam zdrowiem po szczepieniu na hpv. Od kilku lat interesuję się tą tematyką i czytam różne źródła, na pubmed, na niezależnych mediach, wszędzie. I nie ma czegoś takiego jak ruch antyszczepionkowy, tak tylko media mówią. A najlepsze to są przesłanki o przypadkach odry (której jest najmniej od wielu lat) i namawiają do szczepień, zakładam, że ludzie biegną do apteki po szczepienie i nagle temat ucicha. A przecież przeciwciała nie produkują się od razu. Tak na prawdę, gdyby szczepienia były bezpieczne, to ludzie by się nie buntowali przed szczepieniami. Pomyśl, co czują rodzice, którzy zaszczepili dziecko i dziecko odeszło po 2 dniach od szczepienia. O tym się już nie mówi w mediach, a takich przypadków jest wiele. Albo dziecko po narodzinach umiało ssać pierś, a po szczepieniu "zapomniało" - a tego nie da się zapomnieć, bo to jest odruch. Dlatego właśnie zrezygnowałam z zawodu pielęgniarki. Nie chcę wkłuwać komuś substancji, które są bardzo niebezpieczne. Poza tym, gdyby miały pomóc, to nikt by nie chorował, a one tak na prawdę obciążają układ immunologiczny, a ta cała chemia przechodzi do mózgu dzieciaczka, bo nie ma bariery krew-mózg. Znam dzieci które zachorowały na krztusiec po szczepieniu i wylądowały w szpitalu i jedno które nie dostało żadnych szczepień, jest bardzo spokojne, bez kolek, zachorowało (!) na krztusiec, ale baaaardzo łagodnie i króciutko. Także nawet nie wiadomo czy te szczepienia działają. Ogólnie temat jest ciężki i zawiły. Pewnie zostanę zjedzona za to, co napisałam.. Edytowane przez jowitazz Czas edycji: 2016-03-20 o 07:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Rozeznanie
|
Witam z rana.
Agnessa nie martw się o synka napewno sobie już poradzi i lekarze zrobią tak żeby dla Ciebie i maluszka było najbezpieczniej. Dobrze że zrobiłaś badania i wiesz co Ci jest, można reagować, robić coś żeby naj najlepiej tą sytuację rozwiązać. Trzymaj się :-* Jowitaz może rzeczywiście tak jak dziewczyny piszą to już nie przepowiadacze, ciężko Ci stwierdzić skoro te skurcze męczą Cie już kilka dni. W razie co dzwon do teściów, ja na Twoim miejscu bezpieczniej bym się czuła jakby mnie zbadali w szpitalu. Szczepienia Napewno te podstawowe, czy jeszcze jakieś to nie wiem jeszcze.
#3104 |
Wtajemniczenie
|
Jak sytuacja jowitazz??
Straszysz normalnie ja to juz bym chciała zeby sie zaczęło... W piątek juz nie tylko lędźwia mnie bolały a całe plecy a w wczoraj miałam aż jeden skurcz ![]()
#3105 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do zatok to ja dwa razy w tej ciąży miałam i radziłbym ci iść do lekarza jednak bo to ciężko wyleczyć szybko po domowemu. Nie mowie ze od razu antybiotyku ale sterydy donosowe krótko stosowane są bezpieczne i pomagają. Mi po 3 dniach było o niebo lepiej AGNESSA: no biedna jesteś, współczuję szkoda że tak późno to wykryto. Ale z tym odżywianiem dziewczyny chciały ci pomóc. Sama jak przeczytałam o kiełbasie z musztarda i jogurcie przez cały dzień to mnie brzuch rozbolał ![]() wysłane przez tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie bój! Moze juz dzis bedziesz tulić bobaska ![]() ![]() Dziekuje ![]() Ostatnio pytam gin jak to z tymi przepowiadaczami, bo mnie nie bola i nie wiem czy to to. A ona, ze wcale moga nie bolec i u mnie to jak najbardziej to i ze na IP przyjechała ostatnio dziewczyna, ze brzuch jej sie dziwnie spina, ale ona czuje sie dobrze i miała juz 5 cm rozwarcia i urodziła po 3 godzinach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczęściara z niej ![]()
![]() |
#3108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj zac co i jaK.
![]() |
#3109 |
Rozeznanie
|
Gosiaczku w maju ub roku miałam robiona kolonoskopie i dziwo wspominam ja miło nic mnie nie bolało, miałam krew w załatwieniu, ale na dzień dobry było to spowodowane hemkroidem który potem wyszedł. Miałam także robione inne badania pod kątem jelitowym pasozyty, bakteri, łącznie z markerami nowotworowymi. Wszytko wyszło idealnie. Lekarka w końcu dała podejrzenie jelita Ddrazliwego ale ze smakiem zapytania bo nie miałam ani zaparc ani biegunek. W końcu skierowała mnie na badania pod kątem alergicznym i tutaj był strzał w dziesiątkę bo właśnie wyszło ze nientoleruje większości owoców i warzyw, ale dało się dostosować do tego. Do stycznia był spokój. Jak maly wystrzelił wagowa to i wszystko zaczęło się przestawiac i sa tego teraz efekty. Miałam robione usg jamy brzusznej i centralnie widać moje jelito cienkie jest w dupnej formie. Chce tylko do Świąt docipac. Najgorzej że wzdecia uciekają czasem na dziecko i to jest powód do niepokoju dlatego mam obserwować ruchy dziecka. Jakby coś się dzialo od razu jechać do szpitala. Na razie pozostaje czekać. Biorę gasstrolit, żeby elektrolity uzupełnić, probiotyk i jem 3 razy dziennie zmiksowany płyn czyli rano jakiś jogurt , zupe krem i coś jeszcze. Pije nutri drinki ale są potwornie drogie. Muszę tak wytrzymać jak najdłużej bo dziecko najlepiej jest tam w środku. Zobaczymy co powie w środę lekarz. Najwaniejsze aby jelito się bardziej nie skrecilo tak jest szansa że wszystko będzie ok. Po ciąży powinno wszystko wrócić do normy tym się P ocieszam. Wtedy będę diagnozowania konkretnie od kątem ibs. Pewnie czeka mnie jakaś gastroskopia ale aby wszystko było z małym dobrze.
Jakoś muszę się przemeczyc dużo już nie zostało.
#3110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po tych przepowiadaczach co mnie męczyły to już wątpię, że dzisiaj coś się zaczyna. Pewnie to jakieś mocniejsze straszaki. ![]() danika, pamiętaj, że szczepienie na gruźlicę nie jest na szczep płucny. Edytowane przez jowitazz Czas edycji: 2016-03-20 o 07:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Zakorzenienie
|
Kejka no zaskoczylas mnie! Rozstępy tak wyskoczyly kurczaczek ! :O nie poradzę bo się nie znam. Jedynie co to na pewno stałego nawilżenia potrzebują.
Agnesssa balysmy się ze możesz sobie szkodzić odżywianiem, a taka sytuacja to juz bardzo powazna ![]() Jowitazzz jak tam? Utrzymuja sie te bole jak na okres? Ciekawe to jest ze naprawde nie wiadomo kiedy jechac ![]() Ja noc nie przespana :O mąż wczoraj z okazji urodzin wypil piwka i w nocy tak chrapal ze miałam go ochotę udusić. Po za tym nie wytrzymuje spac cala noc na jednym boku. Boli mnie drętwieje i w ogóle nie mogę zasnąć ,a jak sie obracalam na drugi to dziecko bardzo mocno mi pokazywalo ze jej nie pasuje:O i tak się wkurzalam na prawy bol i na męża cala noc.
![]() |
#3113 |
Rozeznanie
|
polinezyjko są nadal, ale już nie ciągłe. Zrobiły się nieregularne i krótkie. Ale i tak pojadę na IP, niech sprawdzą szyjkę i zrobią to ktg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3114 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
to już niedługo będziesz miała synka i dolegliwości ustapia. Z tego co pamiętam to synek ładnie rośnie więc sobie poradzi napewno. Cytat:
Ułożyć się wygodnie graniczy z cudem, wytrzymamy jeszcze trochę :-* Śniło mi się że urodziłam, nie sam poród tylko że przywiezlismy małą do domu, przebieralam ją, karmiłam ;-) i wybieralismy ostatecznie imię dla niej. Jej już tak się doczekać nie mogę kiedy się mała pojawi a z drugiej strony boję porodu, czy sobie poradzę z kp, opieką itd.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120505650117.html Edytowane przez akinomka03 Czas edycji: 2016-03-20 o 07:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3115 |
Zakorzenienie
|
Jowitazz a to dobrry pomysl
![]() ![]() Akinomka wiesz normalnie go szturchnę to sie obróci na bok, a tej nocy go kopnelam, glosno mówiłam i nic. Ani drgnął, raz tez caly sie na mojej stronie polozyl jak bylam w wc i go obudziłam kazalam sie przesunąć on mi powiedzial: Przesunąć? No juz juz. I zasnal!!!!! I znów go budziłam.. Co za noc hehe.
![]() |
#3116 |
Wtajemniczenie
|
Gosia nie dziwie sie ze masz stresa, aleee! Antonio jutro bedzie juz z Toba
![]() ![]() ![]() Agnesssa tak jak dziewczyny pisza, nie dziw sie za bure, bo pewnie to co w siebie "wrzucalas" powodowalo jeszcze wieksze dolegliwosci. Bedzie dobrze, nie ma innej mozliwosci. Jowita ja mysle ze Ty zajedziesz na ip z takim rozwrciem ze nie zdazysz wypelnic dokumentow ![]() Co do szczepionek to Trisdom nie musisz tego tlumaczy bo kest lekarzem ![]()
#3117 |
Zakorzenienie
|
Trisdom dzieki
![]() ![]() Agnessa czyli jesteś pod kontrola lekarza. No to sorry-nie dziw sie za ochrzan tym bardziej, bo po takiej historii chorobowej nie wpadłabym na to by jesc takie rzeczy. Ale juz sie nie wypowiadam ![]() Jowitazz a mi sie wydaje, ze mnie wyprzedziła i dzis urodzisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3118 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny jakoś będzie. Muszę dziennie śpi
ozywac conajmniej 1500kcal tylko z czego? Pije jeden nutridrink ale on ma 300kcal... dobry jest jako dodatek ale co na śniadanie obiad i kolacje? Codziennie zupa dodaje hak najwieceh miesa aby by byla jak najbardziej kaloryczna ale to i tak 200-300kcal, śniadanie tez jakieś 200-300kalori i kolacja też coś koło tego. Czyli jakieś 900-1200kcal sporzywam w ciągu dnia i boję się ze to za mało dla dziecka. Mniejsza o mnie aby on rósł. Biorę kwasy DHA ale nie biorę witamin bo po nich zwracałem jak kot. Teraz dziecko najbardziej przybiera na wadze i chciałabym żeby chociaż do tych 3kg dobil przed ewentualnym wcześniejszym rozwiązaniem. Czy to co mu dostarczam pokrywa jego zapotrzebowanie?
#3119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiadomo że każdy ma swoją prawdę i doswiadczenia i sam zdecyduje o swoim dziecku. Przy pierwszym zastanawiałam się nad odwlekaniem szczepień i trochę odwlekalam niektóre, ale też nie musiałam z nią chodzić tak szybko "między ludzi". Nie rozwale życia starszej córki na kilka tygodni ![]() wysłane przez tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3120 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do szczepionek to są zwolennicy, przeciwnicy i Ci co wciąż poszukują. Ja jestem z tych co poszukują, dlatego nikogo nie namawiam ani nie odradzam szczepienia. Musiałabym mieć zapewnienie, że nic mojemu dziecku się nie stanie, a takiego oświadczenia żaden lekarz nie podpisze. Jakby nie było tylu szkodliwych składników w szczepionkach, to na pewno nikt by się nie zastanawiał i szczepił. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.