Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.10 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-03-19, 20:39   #1051
despa
Zakorzenienie

GG do despa
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Monika wlasnie moja mama ma zupelnie odmienne zdanie ode mnie na temat wychowywania dzieci ale co ma.byc to bedzie. Mamy jeszcze 2tygodnie by dojsc do kompromisu
czyli jakie?

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Kasia, a wyobrażasz sobie kompromis w ogóle? Bo o ile mama nie ma jakiś metod wychowawczych ogólnie uważanych za złe (klapsy etc.) to mam wrażenie, że ciężko będzie Ci nakazać jej wychowywania tak jak Ty chcesz. Przyjmujesz całą sytuację "z dobrodziejstwem inwentarza". Owszem, mama powinna uszanować Twoje zasady, ale ja na jej miejscu Ciebie i Twój (inny od maminego) sposób na wychowanie dziecka ocenialabym krytycznie. Nie odbierz tego, że Cię jakoś chcę urazić czy moralizy prawić. Oceniam sytuację z boku, z mojego boku jeśli nie pasuje Ci to co mama ma do zaoferowania tak bardzo, że chcesz "walczyć" miast przemilczeć to może jednak argument, żebyś Ty też wróciła do Polski? Twoja mama oprócz wielkiej i trudnej roboty jaką jest zajmowanie się dzieckiem bierze na siebie tez giga odpowiedzialność za Milusia, jego zdrowie, wychowanie. Dla nas to trochę leci z automatu, a babciom (na pewno mojej mamie) już nie-czują presję.
A tak w ogóle to pewnie wrócisz i tak wcześniej niż planujesz

dokładnie

ja jeszcze dodam, ze moze Kasia tego nie zauważasz, ale niestety bez pomocy mamy w Bergen sobie nie poradzilas. Bo ani nie udało sie nauczyc języka tak, zeby byc zupełnie niezależną od innych, ani zmienic pracy tak, zeby już nie mówię odkładac, ale żeby życ spokojnie bez długów, a jeszcze tylko kłopoty, prze które byłaś właściwie na zupełnej prostej żeby stracic dziecko. Sorry,że brutalnie-> ale tak jest.

Cytat:
Nie wi3m czy Gratulowalam. Jeslibto to sie powtorze Gratulacje

O boshe czy ja wam juz pisalam ze uwielbiam robic zakupy z moim rodzicami :-/ 2h w Auchanie a ja czuje sie jakbym pieszo Chin zaszla
wiesz, mogłas zrobic swoje zakupy i poczekac,

--------------------

Sorce, przechodzilam dzis koło tego sklepu Modny maluch- byłas tam? Bo laski na krajowskiej fejsowej grupie piszą, ze dużo tańsze buty tam są.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 21:10   #1052
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Hej! Takie pytanko... czy któreś z Waszych maluchów przechodziło ospe? U nas dzisiaj wyszła i aż się boję... na razie nie ma wielu krostek ale obawiam się że jutro będzie wysyp 😦
Mój K miał. Delikatne krostki, nie swędziało nic. Przeszedł łagodnie, także głowa do góry
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 21:35   #1053
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

jak trzeba to trzeba

Innego wyjścia nie ma W środę będę miała prawdopodobnie prenatalne to może tam się coś ukaże

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Dominika 3 dzień cały czas jeczy i płacze, nie śpi, ciągle na rękach... Znowu jesteśmy bez obiadu

Ojojoj Dużo sił

Cytat:
Hej! Takie pytanko... czy któreś z Waszych maluchów przechodziło ospe? U nas dzisiaj wyszła i aż się boję... na razie nie ma wielu krostek ale obawiam się że jutro będzie wysyp 😦

Oby było łagodnie jak u Demeter
Stary 2016-03-19, 23:27   #1054
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Byou, jak po imprezce? Dziś sie odbyła??

-------
U nas dziś spokojniej - Z w nocy miała ponad 39, ale w dzień ok. Aczkolwiek całymi dniami w domu
Stary 2016-03-20, 08:09   #1055
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Emilianku! MOC BUZIAKÓW I BEZTROSKICH RADOSNYCH DNI !!!
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-20, 08:22   #1056
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Tak z innej beczki to zawsze zadziwia mnie w Nim chęć stawiania oporu jak zapodam jakiś pomysł, który Jemu niekoniecznie przypada do gustu. Nie wiem po co marnuje energię jak i tak koniec końców przyznaje mi rację
o to, to co u mnie!

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Pani serio? Jak możecie nie widzieć tego podobieństwa? jakbyś pokazała same twarze, tak żeby nie było widać włosów to bym miała ogromny problem, żeby ich rozróżnić. No tacy sami są
Piękne te zdjęcia na fb
Ja zacofana nadal widzę w myślach Torresa z meszkiem na głowie, więc dla mnie są absolutnie identyczni

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a dziewczyny, nie chcecie stosowac takiej nakladki na kibelek? Wtedy dziecko nie wpadnie, i mysle, ze mu latwiej, i szybciej z checia bedzie chodzil

dzwonilas do tego przedszkola, moze da sie zaswiadczenie doniesc ten dzien pozniej? Czy nie robia zadnych wyjatkow?
Mamy nakładkę, ale ona ma wypukłości jak nocnik i źle się siada dziecku, bo trzeba posadzić go z góry, a na deskę siada sam i sunie pupcią aż siądzie nad dziurą

Nie można później, bo zaczynają rekrutację, a i po co skoro masa dzieci jest na parę miejsc więc po co mieliby czekać, jeden kandydat przynajmniej odpadnie
Na dodatek u TŻ w pracy wszystko na gębę więc mogą go zarejestrować 3 kwietnia albo każdego innego

Cytat:

Sorce moja mama i jej metody to temat rzeka wierz mi probowalam isc z nia na ko.promis i ciagle sie poddawalam jaak do nas przylatywala i pozwalam jej robic tak Jak Ona Chce i uwaza ze jest najlepsze. Ale jednak tutaj nie popuszcze w kwestii tego przedszkola ew jak bd mozliwosc to go zapisze od 7 do 17 i juz mi nie bd mogla powiedziec ze "wymeczy sie".
Ja rozumiem i dziekuje moim rodzicom ze w takiej sytuacji jaka ma miejsce teraz staneli za nami i pozwolili wrocic. Ale moj tata kategorycznie powiedzal ze z No kredytem mam nie wracac ze dadza sobie rade. Ja wiem ze mlody jest Trudny ze bd sama mama bo defacto taty od 5do16nie ma w domu mloda tez jeszcze na studia/zajecia chodzi . Ale jej nie da sie przetlumaczyc ze bd lepiej jak on bd z dziecmi dopoki nie dostanie tego od wrzesnia Nie bo.ona wie lepiej i w ogole wszystko musi byc tak jak ona chce sama wszystko robi a potem chodzi po katach i psioczy pod nosem ze ona to jak "niewolonca" a jak czlowiek chce pomoc to od razu NieNie Nie ja sama ja wiem lepiej juz wyjdz z tej kuchni itp itd
Ja tylko dodam, że moja mama nie podjęłaby się regularnych odprowadzań czy przyprowadzań nawet z drugiej strony ulicy nic co ją wiąże i zmusza. A mam naprawdę fajną i myślę, że pomocną mamę

Dziękujemy jeszcze raz za życzenia
Spóźnione 100 lat i szalonej imprezy dla Zosi
oraz wszystkiego co najlepsze dla Emilianka

a, zapomniałabym. Wróciłam

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2016-03-20 o 08:23
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-20, 08:28   #1057
Moderna
Zakorzenienie

Emilianku, wszystkiego kolorowego
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-20, 09:46   #1058
pani22ka
Zakorzenienie

Sto lat dla Milusia! Rośnij zdrowo!!!!

Lunka, no w końcu

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-20, 11:01   #1059
BYou
MBZ♥

Milusiński, samych słonecznych dni:cmok

Kwiatuszku tutaj jeszcze raz 100 lat Piękna

Dziękuję za wszystkie życzenia dla mojej 3 latki

Wczoraj był mini torcik z ciacha ze świeczką i Jej tekst po odspiewaniu przez nas 100 lat: dziękuję, że o mnie pamiętaliście
Potem prezenty, sala zabaw, restauracja, spacer i do domu prawdziwa impreza za tydzień

Kasia, rodzice wyświadczają Ci wielką przysługę. Wydaję mi się, że powinnaś się podporządkować. Opieka nad wnukiem to wielka odpowiedzialność. Nie wiem czy nie powinnaś zasięgnąć rady adwokata i nie spisać u notariusza upoważnienia dla mamy żeby mogła decydować o ważnych sprawach dotyczących Milusia. Np w razie pobytu w szpitalu, tfu tfu:/

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-20, 13:36   #1060
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

Wczoraj był mini torcik z ciacha ze świeczką i Jej tekst po odspiewaniu przez nas 100 lat: dziękuję, że o mnie pamiętaliście
Potem prezenty, sala zabaw, restauracja, spacer i do domu prawdziwa impreza za tydzień
tekst -jak na trzylatkę przystało ! Ona jest niesamowita!!!

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2016-03-20 o 13:39
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-20, 15:01   #1061
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

Agateczka trzymam mocno kciuki za zmiany logopedy i za to, żeby Bartuś szybko gonił.
dzięx

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
hej

Agateczka - trzymam za Bartusia ogromne kciuki dacie rade

[QUOTE=pani22ka;56602106]
(z mojej wsi do R. też jest ok. 30 km)

super wiadomość!!!!

czyli? ma swój język? gesty? podaj przykład

czyli? z czym ma problemy?
Pani, ma ale czy to jakikolwiek język, gesty i aaa, yyy, mmm. ema, ama i mama .
przykład, po powrocie tż z pracy opowiadam co syn robił i takie tam a B. mimo że się bawi wyłapie że mówię o nim i o tym co robiliśmy i po swojemu tłumaczy pokazuje palcem gdzie np. w którym miejscu albo czym się bawiliśmy.

A problemy, mam na myśli że np. nie umie dmuchać(świeczki) czy skakać do góry (dopiero się uczy i skacze z trzymaniem) . ehh .

Ja chciałam wszystkim marcowym 3-latkom złożyć serdeczne życzenia, dużo słonka i uśmiechu dla...

Karolka, Jasia, Kacpra, Michasia, Karolka, Kini, Filipka, Kamila, Zosi i Emilianka.

Stary 2016-03-20, 18:12   #1062
klementyna1
Zakorzenienie

Hej, nie było mnie (tesciowa nas gościła;p) więc zpóxnione zyczenia dla wszystkich 3latków!!
Cytat:

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

cudnie!
Wojtus pojedzie z Wami?

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

gorzej na spacerach
ja nosilam przez jakis czas zawsze zapasowe spodnie i majteczki
ja do tej pory w aucie mam zapas w razie wypadku A na spacer na poczatku zakładałam pireluchomajtki, a jak ciepło było to tak jak Ty zapasowa garderoba.

kasia trudny czas przed Wami. Ja także mysle, ze nielata wyzwanie 2 razy dziennie dowozic dziecko autobuysem do przedszkola- ja sama bym sie chyba nie podjęła ze swoim czortem...a na to 250m od domu nie ma szans?

monika.g współczuje...mnie co jakiś czas jak przyjdzie myśkl o drugim diecku to własnie sie obawiam, ze nie dam rady...K łatwy tez nie ejst...dylemty
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-20, 18:23   #1063
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Jejjj sama się wzruszyłam
My też impreza za tydzień, ale nic K. nie mówiłam w urodziny, bo TŻ wyjechał więc nie chciałam mu mieszać.

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

monika.g współczuje...mnie co jakiś czas jak przyjdzie myśkl o drugim diecku to własnie sie obawiam, ze nie dam rady...K łatwy tez nie ejst...dylemty
Ja też tak mam jak czytam mimo, że Kamil jest hmm spokojny to nie, powiedziałabym raczej grzeczny ale nie wiem czy mogę to mam świadomość że od weekendu do weekendu będę samotną matką i u mnie nie wchodzi w gre np. nie wychodzenie z dwójką na spacer, bo TŻ w tygodniu właściwie nie ma i wieczorne samotne ogarnianie dwójki mogę przepłacić deprechą

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-20, 20:10   #1064
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Super

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
ja do tej pory w aucie mam zapas w razie wypadku A na spacer na poczatku zakładałam pireluchomajtki, a jak ciepło było to tak jak Ty zapasowa garderoba.

Ja tez

Co do drugiego dziecka i tej decyzji to wszystko zależy. Powiem Wam, że moje dzieciaki robią bajzel ale coraz więcej się już razem bawią, gonią i generalnie fajny mają kontakt

------
Kupiłam sobie farbę ostatnio w czeskim Kauflandzie bo była na promocji. Dziś się okazało, że to dekoloryzator No nic, jestem blond na maxa. Ostatni raz zakupy w Czechach takich rzeczy I sama sobie włosy ścięłam, jeszcze TZ musi poprawić.
Stary 2016-03-21, 05:17   #1065
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej
Zdrówka dla Emilianka i Filipka!

Pani, Byou dziękuję za życzenia i pamięć kochane jesteście

Demeter dobre z tą farbą hehe jak to sama sie ostrzyglas? zdolniacha
pokaż nową fryzurę
Jak zdrówko dzieci?

Byou fajne urodziny Roszpunki nie zapomnij zrobić zdjęć dekoracji przed imprezka
Wyciagnelyscie może już rowerek?

Co do dzieci, to u nas teraz jakiś ciężki okres. Bardzo ciężki. Karol focha sie o wszystko i warczy na wszystkich, Zuzia piszczy, krzyczy, chciałaby być ciągle przyklejona do mnie albo stać obok mnie. Obiad na raty zrobię ale o jedzeniu mogę zapomnieć, z resztą i tak ostatnio nie mam apetytu. Jest coś takiego jak depresja wiosenna?

Jakoś w tym roku nie czuję świąt.
Stary 2016-03-21, 06:48   #1066
klementyna1
Zakorzenienie

kwiatku ja biegówki nie chowałam nawet- jak ładnie to i w zimie na rowerze mknał do przedszkola siły dużo;* Ja też nie czuję wiat...ale do środy tylko pracuję (to są plusy mej pracy) więc pewnie poczuję, bo śniadanie Wielkanocne w tym roku u nas Zatem potrzebuję dobryuch, sprawdzonych przepisów na smakołyki Co u Was sie je, poza barszczem, jajajmi, biała kiełbachą?
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 07:30   #1067
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Dziekuje w imeniu Milusia z zyczenia ;-)

Impreza byla udana prezenty trafione.
Nie liczac malego epizodu jak sie poklocilam z mlodsza siostra ale tak mi cisnienie podniosla ale bylo minelo.
Milus padl chyba we 3minuty ale zabiegal sie chlopak za dziewczynami to sie zmeczyl hehe.

Klementynka - na te 250metrow od domu Szansa jest ale dopiero Od Wrzesnia.

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

dla Filipka najlepszego kolego :-*

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 07:57   #1068
Moderna
Zakorzenienie

Sto lat Filipku!

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:

jaki mini-torcik robilas?

Urodziny Marcela wypadaja we wtorek, a maz idzie normalnie do pracy i zupelnie nie wiem, jak to rozwiazac

Mysle, ze moze przed pojsciem do pracy wlasnie zrobic cos malego (moze muffinke?) ze swieczka, Marcel dostanie prezent, po pracy moze pojdziemy do restauracji, albo na basen? A w weekend bedzie tort (Marcel zazyczyl sobie bialo-czarny - czyli masa biala smietankowa i czekoladowa) i pojedziemy do zoo lub do teatru lalkowego?
Stary 2016-03-21, 08:05   #1069
achna79
Rozeznanie

Dzień dobry

100 lat dla Emilianka, Filipka rośnijcie zdrowo

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
U nas dziś spokojniej - Z w nocy miała ponad 39, ale w dzień ok. Aczkolwiek całymi dniami w domu

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
:cmok :

Cytat:

I sama sobie włosy ścięłam, jeszcze TZ musi poprawić.

Sama?? i Tż poprawi?? wow wow Ja sobie nawet grzywki prosto podciąć nie umiem a Tż w tych sprawach nie ufam za grosz
Także jestem pod wrażeniem

Cytat:

Co do dzieci, to u nas teraz jakiś ciężki okres. Bardzo ciężki. Karol focha sie o wszystko i warczy na wszystkich, Zuzia piszczy, krzyczy, chciałaby być ciągle przyklejona do mnie albo stać obok mnie. Obiad na raty zrobię ale o jedzeniu mogę zapomnieć, z resztą i tak ostatnio nie mam apetytu. Jest coś takiego jak depresja wiosenna?

My tez nie chowaliśmy w ogóle rowerka. Jeździł i po domu i na dworze

Oj to dużo cierpliwości Ci życzę
M. czasami jak ma fazę to jest awantura bo np: chce wyjść na dwór to mówię to się ubieraj, a on, że nie może ja mówię, że ok to nie idziemy, a on, że chce się ubrać no to mówię ubieraj się a on, że nie może i tak w kółko ehhh
Stary 2016-03-21, 08:17   #1070
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

u nas rowerek jest caloroczny

ohhh przytulam i duzo sily

Cytat:
I sama sobie włosy ścięłam, jeszcze TZ musi poprawić.
bardzo ladnie Ci wyszlo
ale jak mozna samemu sciac wlosy, to nie mam az takiej wyobrazni
Stary 2016-03-21, 08:31   #1071
BYou
MBZ♥

Filip 100 lat

Luna hejo, gdzieś byłaś jak Cię nie było? TZ nie pracuje na miejscu?

Moderna nie robiłam, kupiłam ptysie i do jednego dałam świeczkę.
Jakby B szedł do pracy to albo życzenia z torcikiem byłyby przed- jeśliby wstała albo po.

Kwiatuszku rowerek był w użyciu trochę podnioslam siedzenie. Jednak hulajnoga i wrotki są bardziej pożądane.
Współczuję nocek

Achna oby te humory szybko minęły

Demeter brawo za fryzjerskie sztuczki

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 09:18   #1072
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna nie robiłam, kupiłam ptysie i do jednego dałam świeczkę.
Jakby B szedł do pracy to albo życzenia z torcikiem byłyby przed- jeśliby wstała albo po.
oh pycha
alez dawno nie jadlam ptysi, tutaj jeszcze nie spotkalam w piekarniach.

Marcel skarzy sie na bol brzucha (zmierzylam temperature, ma lekko podwyzszona tylko 37,5), ale spal w nocy spokojnie, nie placze, wiec raczej lekki bol - ale od czasu do czasu tak mowi, ze go brzuszek boli - nawet nie wiem, co moglby lekarz sprawdzic (kupy tez wydaja sie normalne, regularne).hmm
Stary 2016-03-21, 09:45   #1073
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

też nie czuję świąt, póki co mam dylemat z urodzinami (jak zwykle zgrzyty w rodzinie), muszę jakiś tort zrobić (J. zje wszystko, D. nie je nabiału, ja praktycznie też nie. zrobić tylko dla niego, kombinować żeby było dla wszystkich, zamówić i mieć z głowy, D. jeść nie musi).
jakieś pomysły na ciekawe przekąski dla dzieci? 2 i 3 lata?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 12:36   #1074
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Zalegle urodzinowo sciskam Roszpunke !!!!!!

Kwiatku Tobie tez serdeczności !

Filip,Miluś- sto lat Chłopaki

ide tyrac dalej
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 14:36   #1075
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Demeter dobre z tą farbą hehe jak to sama sie ostrzyglas? zdolniacha
pokaż nową fryzurę
Jak zdrówko dzieci?

Sama, ale chyba troche krzywo Zawsze szukam sposobu na YouTube. Jestem na Insta
Jak ja Cię rozumiem Taki okres też miałam. Teraz już dzieci zdrowe (w miare) więc i ja odżyłam.
Także pociesze Cie, że po każdym deszczu przyjdzie słonko

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Sama?? i Tż poprawi?? wow wow Ja sobie nawet grzywki prosto podciąć nie umiem a Tż w tych sprawach nie ufam za grosz
Także jestem pod wrażeniem
Dzieki
Oszczedzam na fryzjerze

Cytat:
Demeter brawo za fryzjerskie sztuczki
Dzieki!

Cytat:
bardzo ladnie Ci wyszlo
ale jak mozna samemu sciac wlosy, to nie mam az takiej wyobrazni

YouTube się kłania

------
Dołączam do tych, co Swiat nie czują.....
O przyjechał TZ zzakupów i przywiózł tesciową to bedzie pomoc

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Impreza byla udana prezenty trafione.
Nie liczac malego epizodu jak sie poklocilam z mlodsza siostra ale tak mi cisnienie podniosla ale bylo minelo.
Milus padl chyba we 3minuty ale zabiegal sie chlopak za dziewczynami to sie zmeczyl hehe.
Stary 2016-03-21, 15:06   #1076
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Bylismy dzis na rozmowie w tym prywatnym przedszkolu Emilian nie chcial wyjsc tak mu sie spodobalo. Rozmowa trwala prawie godzine i skonczyla sie podpisaniem umowy Milus zaczyna od Srody od 8 do 16 codziennie mama mnie zaskoczyla bo zupelnie inaczej mowila tam niz w domu (ehh kobiety haha) ale ogolnie cieszy sie i ja takze. Wiec po rozmowie poszlismy kupic Nocnik ( bo musi miec swoj bo bd tam go oduczali ) Szczoteczke paste kubek i buty do biegania w srodku. Ufff jutro ide zrobic przelew .

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 15:14   #1077
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Bylismy dzis na rozmowie w tym prywatnym przedszkolu Emilian nie chcial wyjsc tak mu sie spodobalo. Rozmowa trwala prawie godzine i skonczyla sie podpisaniem umowy Milus zaczyna od Srody od 8 do 16 codziennie mama mnie zaskoczyla bo zupelnie inaczej mowila tam niz w domu (ehh kobiety haha) ale ogolnie cieszy sie i ja takze. Wiec po rozmowie poszlismy kupic Nocnik ( bo musi miec swoj bo bd tam go oduczali ) Szczoteczke paste kubek i buty do biegania w srodku. Ufff jutro ide zrobic przelew .
Super!
Stary 2016-03-21, 15:46   #1078
corka_rosy
Wtajemniczenie

Sto lat dla naszych trzylatków!

Cytat:
A humor mi poprawił młodziak co mnie na mieście podrywał i zapraszał na ciacho Chyba z 17,18 lat miał mooooże
Ma gust chłopaczyna

Cytat:
Na 1.8m
Jakie w końcu zamówiłaś?

Cytat:
Wojtus pojedzie z Wami?

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Zaczynam kursy po lekarzach, starosc nie radosc. Najpierw endo, potem neuro i chyba kardio jednak musi byc. Mam juz trzeci raz zmieniane leki na mocniejsze. Rano wstaje z dobrym cisnieniem, ale z takim bolem lba ze zdycham. I pary mi brakuje, podbiegne sto metrow do autobusu i umieram....czas wziac dupe w troki
Kciuki!

Cytat:
Ja też dziś dzieciaki zapisałam: Z do złobka, K do przedszkola. Lista nie była długa, jeszcze tydzień u nas nabór.
Lista niedługa - tzn., że na 100% się dostaną?

Cytat:
Klątwa wizażu jednak mnie dopadła.
Dużo siły!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
współczuję i łączę się w bólu...
heh... u nas też dobre noce to był epizod.
dziś od 3 do 5:00 non stop na cycu (mama=smoczek), potem chłop ją tulił i dopiero zasnęła...
I tobie dużo siły!

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Cytat:
Marcel skarzy sie na bol brzucha (zmierzylam temperature, ma lekko podwyzszona tylko 37,5), ale spal w nocy spokojnie, nie placze, wiec raczej lekki bol - ale od czasu do czasu tak mowi, ze go brzuszek boli - nawet nie wiem, co moglby lekarz sprawdzic (kupy tez wydaja sie normalne, regularne).hmm
Też miałam o tym pisać! Wo tez tak ma od jakiegoś czasu (2-3 tyg) - mówi, że go brzuch boli, ale nie ma reguły, raz po jedzeniu, raz przed jedzeniem. Kupy też robi ok. Właśnie myslałam o tym, żeby iść z tym do lekarza, pewnie zleci usg brzucha?
(Mama mi ostatnio powiedziałą, że kolega Wo ma pasożyty, w tym lamblie i że objawy to m.in. ból brzucha - Wo bawił się z nim kilka razy, może to to?)

Siły dla naszych wszystkich Podwójnych Mam!
(nie zachęcacie do starań )

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 16:09   #1079
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Córka - gdybym miała analizować to D. by nie było. Jak już jest 2 dzieci to trzeba dać radę i tyle. Ale na tym koniec :-D

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 16:17   #1080
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Też miałam o tym pisać! Wo tez tak ma od jakiegoś czasu (2-3 tyg) - mówi, że go brzuch boli, ale nie ma reguły, raz po jedzeniu, raz przed jedzeniem. Kupy też robi ok. Właśnie myslałam o tym, żeby iść z tym do lekarza, pewnie zleci usg brzucha?
(Mama mi ostatnio powiedziałą, że kolega Wo ma pasożyty, w tym lamblie i że objawy to m.in. ból brzucha - Wo bawił się z nim kilka razy, może to to?)
ojj... robili badania i wyszly?

U M. innych objawow raczej brak, przynajmniej nic nie zauwazylam do tej pory niepokojacego.

A ja dzis rano wzielam pierwsza tabletke (3 dni), odrobaczenie profilaktyczne, bo nic mi nie wyszlo w badaniach - glowa mnie zaczela bolec, mam nadzieje, ze na tych objawach niepozadanych sie skonczy

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Córka - gdybym miała analizować to D. by nie było. Jak już jest 2 dzieci to trzeba dać radę i tyle. Ale na tym koniec :-D
jak dzisiaj, zeby nadal dokuczaja dzieciom?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości