|
|
#1051 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Cytat:
Cytat:
dokładnie ja jeszcze dodam, ze moze Kasia tego nie zauważasz, ale niestety bez pomocy mamy w Bergen sobie nie poradzilas. Bo ani nie udało sie nauczyc języka tak, zeby byc zupełnie niezależną od innych, ani zmienic pracy tak, zeby już nie mówię odkładac, ale żeby życ spokojnie bez długów, a jeszcze tylko kłopoty, prze które byłaś właściwie na zupełnej prostej żeby stracic dziecko. Sorry,że brutalnie-> ale tak jest. Cytat:
-------------------- Sorce, przechodzilam dzis koło tego sklepu Modny maluch- byłas tam? Bo laski na krajowskiej fejsowej grupie piszą, ze dużo tańsze buty tam są.
|
|
|
#1052 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1053 | ||
|
Rozeznanie
|
Innego wyjścia nie ma W środę będę miała prawdopodobnie prenatalne to może tam się coś ukaże ![]() Cytat:
Ojojoj Dużo sił Cytat:
Oby było łagodnie jak u Demeter
|
|
|
#1054 |
|
Wtajemniczenie
|
Byou, jak po imprezce? Dziś sie odbyła??
------- U nas dziś spokojniej - Z w nocy miała ponad 39, ale w dzień ok. Aczkolwiek całymi dniami w domu
|
|
|
|
|
#1055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Emilianku! MOC BUZIAKÓW I BEZTROSKICH RADOSNYCH DNI !!!
|
|
|
#1056 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie można później, bo zaczynają rekrutację, a i po co skoro masa dzieci jest na parę miejsc więc po co mieliby czekać, jeden kandydat przynajmniej odpadnie ![]() Na dodatek u TŻ w pracy wszystko na gębę więc mogą go zarejestrować 3 kwietnia albo każdego innego ![]() Cytat:
nic co ją wiąże i zmusza. A mam naprawdę fajną i myślę, że pomocną mamę ![]() Dziękujemy jeszcze raz za życzenia Spóźnione 100 lat i szalonej imprezy dla Zosi oraz wszystkiego co najlepsze dla Emilianka a, zapomniałabym. Wróciłam
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2016-03-20 o 08:23 |
||||
|
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Emilianku, wszystkiego kolorowego
![]() |
|
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Milusia! Rośnij zdrowo!!!! Lunka, no w końcu
|
|
|
#1059 |
|
MBZ♥
|
Milusiński, samych słonecznych dni:cmok Kwiatuszku tutaj jeszcze raz 100 lat Piękna Dziękuję za wszystkie życzenia dla mojej 3 latki Wczoraj był mini torcik z ciacha ze świeczką i Jej tekst po odspiewaniu przez nas 100 lat: dziękuję, że o mnie pamiętaliście Potem prezenty, sala zabaw, restauracja, spacer i do domu prawdziwa impreza za tydzień ![]() Kasia, rodzice wyświadczają Ci wielką przysługę. Wydaję mi się, że powinnaś się podporządkować. Opieka nad wnukiem to wielka odpowiedzialność. Nie wiem czy nie powinnaś zasięgnąć rady adwokata i nie spisać u notariusza upoważnienia dla mamy żeby mogła decydować o ważnych sprawach dotyczących Milusia. Np w razie pobytu w szpitalu, tfu tfu:/ |
|
|
|
|
#1060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2016-03-20 o 13:39 |
|
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=pani22ka;56602106] (z mojej wsi do R. też jest ok. 30 km) czyli? ma swój język? gesty? podaj przykład ![]() czyli? z czym ma problemy? Pani, ma ale czy to jakikolwiek język, gesty i aaa, yyy, mmm. ema, ama i mama . przykład, po powrocie tż z pracy opowiadam co syn robił i takie tam a B. mimo że się bawi wyłapie że mówię o nim i o tym co robiliśmy i po swojemu tłumaczy pokazuje palcem gdzie np. w którym miejscu albo czym się bawiliśmy. A problemy, mam na myśli że np. nie umie dmuchać(świeczki) czy skakać do góry (dopiero się uczy i skacze z trzymaniem) . ehh . Ja chciałam wszystkim marcowym 3-latkom złożyć serdeczne życzenia, dużo słonka i uśmiechu dla... Karolka, Jasia, Kacpra, Michasia, Karolka, Kini, Filipka, Kamila, Zosi i Emilianka. |
|
|
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, nie było mnie (tesciowa nas gościła;p) więc zpóxnione zyczenia dla wszystkich 3latków!!
Cytat:
A na spacer na poczatku zakładałam pireluchomajtki, a jak ciepło było to tak jak Ty zapasowa garderoba.kasia trudny czas przed Wami. Ja także mysle, ze nielata wyzwanie 2 razy dziennie dowozic dziecko autobuysem do przedszkola- ja sama bym sie chyba nie podjęła ze swoim czortem...a na to 250m od domu nie ma szans? monika.g współczuje...mnie co jakiś czas jak przyjdzie myśkl o drugim diecku to własnie sie obawiam, ze nie dam rady...K łatwy tez nie ejst...dylemty
|
|
|
|
|
|
#1063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też impreza za tydzień, ale nic K. nie mówiłam w urodziny, bo TŻ wyjechał więc nie chciałam mu mieszać. ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
mimo, że Kamil jest hmm spokojny to nie, powiedziałabym raczej grzeczny ale nie wiem czy mogę to mam świadomość że od weekendu do weekendu będę samotną matką i u mnie nie wchodzi w gre np. nie wychodzenie z dwójką na spacer, bo TŻ w tygodniu właściwie nie ma i wieczorne samotne ogarnianie dwójki mogę przepłacić deprechą |
||
|
|
|
|
#1064 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do drugiego dziecka i tej decyzji to wszystko zależy. Powiem Wam, że moje dzieciaki robią bajzel ale coraz więcej się już razem bawią, gonią i generalnie fajny mają kontakt ------ Kupiłam sobie farbę ostatnio w czeskim Kauflandzie bo była na promocji. Dziś się okazało, że to dekoloryzator No nic, jestem blond na maxa. Ostatni raz zakupy w Czechach takich rzeczy I sama sobie włosy ścięłam, jeszcze TZ musi poprawić.
|
||
|
|
|
|
#1065 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Zdrówka dla Emilianka i Filipka! Pani, Byou dziękuję za życzenia i pamięć kochane jesteście Demeter dobre z tą farbą hehe jak to sama sie ostrzyglas? zdolniachapokaż nową fryzurę ![]() Jak zdrówko dzieci? Byou fajne urodziny Roszpunki nie zapomnij zrobić zdjęć dekoracji przed imprezka ![]() Wyciagnelyscie może już rowerek? ![]() Co do dzieci, to u nas teraz jakiś ciężki okres. Bardzo ciężki. Karol focha sie o wszystko i warczy na wszystkich, Zuzia piszczy, krzyczy, chciałaby być ciągle przyklejona do mnie albo stać obok mnie. Obiad na raty zrobię ale o jedzeniu mogę zapomnieć, z resztą i tak ostatnio nie mam apetytu. Jest coś takiego jak depresja wiosenna? ![]() Jakoś w tym roku nie czuję świąt.
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
kwiatku ja biegówki nie chowałam nawet- jak ładnie to i w zimie na rowerze mknał do przedszkola
siły dużo;* Ja też nie czuję wiat...ale do środy tylko pracuję (to są plusy mej pracy ) więc pewnie poczuję, bo śniadanie Wielkanocne w tym roku u nas Zatem potrzebuję dobryuch, sprawdzonych przepisów na smakołyki Co u Was sie je, poza barszczem, jajajmi, biała kiełbachą?
|
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje w imeniu Milusia z zyczenia ;-)
Impreza byla udana prezenty trafione. Nie liczac malego epizodu jak sie poklocilam z mlodsza siostra ale tak mi cisnienie podniosla Milus padl chyba we 3minuty ale zabiegal sie chlopak za dziewczynami to sie zmeczyl hehe. Klementynka - na te 250metrow od domu Szansa jest ale dopiero Od Wrzesnia. ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- dla Filipka |
|
|
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat Filipku!
![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
jaki mini-torcik robilas? Urodziny Marcela wypadaja we wtorek, a maz idzie normalnie do pracy i zupelnie nie wiem, jak to rozwiazac ![]() Mysle, ze moze przed pojsciem do pracy wlasnie zrobic cos malego (moze muffinke?) ze swieczka, Marcel dostanie prezent, po pracy moze pojdziemy do restauracji, albo na basen? A w weekend bedzie tort (Marcel zazyczyl sobie bialo-czarny - czyli masa biala smietankowa i czekoladowa) i pojedziemy do zoo lub do teatru lalkowego? |
|
|
|
|
|
#1069 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
100 lat dla Emilianka, Filipka rośnijcie zdrowoCytat:
![]() ![]() :cmok :Sama?? i Tż poprawi?? wow wow Ja sobie nawet grzywki prosto podciąć nie umiem a Tż w tych sprawach nie ufam za grosz Także jestem pod wrażeniem ![]() Cytat:
My tez nie chowaliśmy w ogóle rowerka. Jeździł i po domu i na dworze ![]() Oj to dużo cierpliwości Ci życzę ![]() M. czasami jak ma fazę to jest awantura bo np: chce wyjść na dwór to mówię to się ubieraj, a on, że nie może ja mówię, że ok to nie idziemy, a on, że chce się ubrać no to mówię ubieraj się a on, że nie może i tak w kółko ehhh
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ohhh przytulam i duzo sily ![]() bardzo ladnie Ci wyszlo ale jak mozna samemu sciac wlosy, to nie mam az takiej wyobrazni
|
|
|
|
|
|
#1071 |
|
MBZ♥
|
Filip 100 lat Luna hejo, gdzieś byłaś jak Cię nie było? TZ nie pracuje na miejscu? Moderna nie robiłam, kupiłam ptysie i do jednego dałam świeczkę. Jakby B szedł do pracy to albo życzenia z torcikiem byłyby przed- jeśliby wstała albo po. Kwiatuszku rowerek był w użyciu trochę podnioslam siedzenie. Jednak hulajnoga i wrotki są bardziej pożądane. Współczuję nocek ![]() Achna oby te humory szybko minęły ![]() Demeter brawo za fryzjerskie sztuczki
|
|
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() alez dawno nie jadlam ptysi, tutaj jeszcze nie spotkalam w piekarniach. Marcel skarzy sie na bol brzucha (zmierzylam temperature, ma lekko podwyzszona tylko 37,5), ale spal w nocy spokojnie, nie placze, wiec raczej lekki bol - ale od czasu do czasu tak mowi, ze go brzuszek boli - nawet nie wiem, co moglby lekarz sprawdzic (kupy tez wydaja sie normalne, regularne).hmm |
|
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
też nie czuję świąt, póki co mam dylemat z urodzinami (jak zwykle zgrzyty w rodzinie), muszę jakiś tort zrobić (J. zje wszystko, D. nie je nabiału, ja praktycznie też nie. zrobić tylko dla niego, kombinować żeby było dla wszystkich, zamówić i mieć z głowy, D. jeść nie musi).
jakieś pomysły na ciekawe przekąski dla dzieci? 2 i 3 lata? |
|
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Zalegle urodzinowo sciskam Roszpunke !!!!!!
Kwiatku Tobie tez serdeczności ! Filip,Miluś- sto lat Chłopaki ide tyrac dalej
|
|
#1075 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak ja Cię rozumiem Także pociesze Cie, że po każdym deszczu przyjdzie słonko Cytat:
Oszczedzam na fryzjerze Dzieki! Cytat:
YouTube się kłania ![]() ------ Dołączam do tych, co Swiat nie czują..... O przyjechał TZ zzakupów i przywiózł tesciową to bedzie pomoc ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Bylismy dzis na rozmowie w tym prywatnym przedszkolu
Emilian nie chcial wyjsc tak mu sie spodobalo. Rozmowa trwala prawie godzine i skonczyla sie podpisaniem umowy Milus zaczyna od Srody od 8 do 16 codziennie mama mnie zaskoczyla bo zupelnie inaczej mowila tam niz w domu (ehh kobiety haha) ale ogolnie cieszy sie i ja takze. Wiec po rozmowie poszlismy kupic Nocnik ( bo musi miec swoj bo bd tam go oduczali ) Szczoteczke paste kubek i buty do biegania w srodku. Ufff jutro ide zrobic przelew .
|
|
|
|
|
#1077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1078 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Sto lat dla naszych trzylatków!
Cytat:
Jakie w końcu zamówiłaś? Cytat:
Cytat:
Dużo siły! Cytat:
![]() Cytat:
(Mama mi ostatnio powiedziałą, że kolega Wo ma pasożyty, w tym lamblie i że objawy to m.in. ból brzucha - Wo bawił się z nim kilka razy, może to to?) Siły dla naszych wszystkich Podwójnych Mam! (nie zachęcacie do starań )
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Córka - gdybym miała analizować to D. by nie było. Jak już jest 2 dzieci to trzeba dać radę i tyle. Ale na tym koniec :-D
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U M. innych objawow raczej brak, przynajmniej nic nie zauwazylam do tej pory niepokojacego. ![]() A ja dzis rano wzielam pierwsza tabletke (3 dni), odrobaczenie profilaktyczne, bo nic mi nie wyszlo w badaniach - glowa mnie zaczela bolec, mam nadzieje, ze na tych objawach niepozadanych sie skonczy ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.

ale co ma.byc to bedzie. Mamy jeszcze 2tygodnie by dojsc do kompromisu

W środę będę miała prawdopodobnie prenatalne to może tam się coś ukaże
Dużo sił

rośnijcie zdrowo