|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
trzymam kciuki
Robi się poważnie Któraś tu wróżyła że po 20 marca się zrobi gorąco ![]() Gosiaczek Ty dziś do szpitala wieczorkiem tak ? masz wyznaczoną konkretną godzinę czy po prostu masz się zgłosić kiedy chcesz?
|
#3152 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Tak sobie dywaguję na logikę. Mnie też argument ,,mniej wkłuć, mniej bólu" nie przekonuje, bardziej zależy mi na tym, żeby organizm sobie poradził ze szczepionką lepiej.
|
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Ale z 5 w 1 a trzy wkłucia na jednej wizycie przeciez nie ma żadnej różnicy w ilości podanych na raz szczepów. Za to jest różnica w ilości konserwantów i dodatków - w 5 w 1 jest ich mniej.
Da się zrobić tak żeby podawać po 1 szczepionce, wtedy trzeba robic odstępy i po prostu wszystkie kolejne szczepienia odwleka sie w czasie o te łącznie kilkanaście tygodni/kilka miesięcy. To jest moim zdaniem wykonalne jesli nie planuje się żłobka i nie ma starszych dzieci ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Poli: Wiesz co, pierwszy raz mi sie talie płaczki w tej ciąży włączyły dlatego obstawiam, ze powoli przechodzę w tryb poporodowy ![]() Moje dziecko pojechało z dziadkami do kościoła poświęcić palme i jada do Krakowa do siostry męża ja odpuszczam kościół bo wczoraj dokulałam sie do spowiedzi i po 15 min brzuch tak ciągnął ze tragedia.
|
|
|
|
#3154 |
|
Zadomowienie
|
Wizaż w mi w apce nie działa wiec nie miałam jak odpisać
Jowita wszystkie trzymamy kciuki, coś czuję, ze dziś przywitasz swoje maleństwo Agnessa za Was też trzymamy kciuki, nawet jeśli trzeba bedzie wcześniej rozwiązać ciąże to Adaś jest juz na tyle duży, ze spokojnie sobie poradzi Poli ja mam problem z lezeniem na prawym boku, właściwie od razu cierpnie i bolą mnie żebra więc jestem w stanie tylko jakieś 10-15 minut wytrzymać ale już niedługo ![]() Kejkakurcze, niefajnie z tymi rozstępami, ja bym próbowała z naturalnymi olejkami sobie radzić, słodkie migdały albo dzika róża, moze mało wygodne w stosowaniu ale z pewnoscią bardziej skuteczne niż drogeryjne cuda |
|
|
|
#3155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie o to mi chodzi by na spokojnie szczepić w swoim rytmie a nie wg kalendarza ... Chce podawać pojedynczo.
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to spokojnie mozesz tak zrobić Nie wiem czy masz jakiegoś fajnego lekarza, jak nie to polecam zrobić rozeznanie żebyś przez caly rok, bo pewnie tyle ci zejdzie, co 3 tygodnie nie traciła nerwów jak trafisz na tradycjonalistę ![]() Nasza pediatra spoko by się zgodziła, rozmawialam z nią kiedys. Ale nie da rady ze względu na młodą, no i ja planuje wrócić od stycznia, najdalej lutego do pracy a maly do żłobka wiec musi byc zaszczepiony. |
|
|
|
|
#3157 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
Babki, co tu zrobić jeszcze z mężem, czego długo razem nie zrobimy jak będzie małe dziecko? Niespodziewanie mamy dzisiaj wolny wspólny dzień i oprócz małych zakupów nic do załatwienia, więc chciałabym skorzystać - ale nie wiem jak? ![]() Tż przywiózł mi z Niemiec z Rossmana lotion i żel do mycia Bbaydream extrasensitive, których nie ma w Pl - więc calutką serię będę mieć dla małego cloche - w ogóle to zapomniałam Ci chyba napisać jak wdzięczna jestem za polecenie alverde 5 olejków |
||
|
|
|
#3158 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie tydzien temu skurcze tez były abstrakcja. Nie da sie nie zauważyć raczej nie przeoczysz![]() Cytat:
tez zrobiłam palne, byłam u spowiedzi, ale mimo to nie ruszam sie dzis z domu, trudno.. Jowitazz dawaj znaka! Trzymam kciukasy! |
||
|
|
|
#3159 |
|
Wtajemniczenie
|
No i wlasnie mam zamiar zrobic jak Danika napisala. Po prostu niektore szczepienia nie beda jakby "w terminie" a maly dostanie jedna na raz na czym mi zalezy. Tylko jest jeszcze jedna kwestia...co jak maly bedzie choruszkiem, lekka lipa a ja szczepic chce na wszystko co jest w podstawowym planie szczepien
|
#3160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowie ci idź do lekarza po steryd do nosa i za pare dni bedzie po sprawie przeciez do porodu musisz oddychać INESO: ja dlugo nie byłam w stanie obejrzeć niczego dłuższego niż krótki odcinek serialu bo zasypiałam natychmiast wiec poszłabym do kina albo do teatru ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
Wiesz co, raczej takie małe dzieci nie mające kontaktu z przedszkolakami/szkolniakami, nie zabierane "do ludzi" typu galerie, hotele, nie chorują dużo. I z taka częściową izolacja powinnaś sie moim zdaniem liczyć planując podzielone szczepienia bo ja bym np dziecka z katarem nie zaszczepiła. A zawsze mozesz zmienić zdanie i podać jednak skojarzone albo 3 wkłucia przy kolejnej wizycie
|
||
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3162 |
|
Zadomowienie
|
jowitazz i jak? Odezwij się
|
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na pneumo i mono koki nie bede szczepić. zastanawiałam sie nad rotawirusami ale mam jeszcze czas..... najbardziej przeraza mnie to szczepienie w 1 dobie i nie wiem kogo zapytac czy to mozna później zaszczepic? ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#3165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzis jeszcze na domowo. Jutro pojadę z rana do lekarza. Chociaz zatoki u mnie to pewniak trzy razy w roku i zawsze radze sobie sama, ale teraz to juz mysle tez o małym. Nie wyobrażałam sobie rodzic z takimi zawalonymi Kejka na "pocieszenie" powiem Ci, ze mi tez wyszły rozstępy na jednej piersi, niby małe, niby nisko, ale wg mnie w ogole ich nie powinno byc, bo tam duzo skory i "zapasu" jeszcze sporo. A i tez wcale duzo mi nie urosły. Mam nadzieje, ze to jedyne
|
|
|
|
|
#3166 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej , ja jakos nie mam ostatnio czasu caly czas cos mi wypada a to dentysta , logopeda i dopiero dzisiaj przysiadlam . Co do samopoczucia no tak mnie mala napiera ze laze jak kaczka , ostatnio w nocy nie moglam spac na szczdscie ta noc przespalam cala , ale nadal jestem jakas senna .
|
#3167 | |||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
Do teatru u mnie w mieście to chyba się już nie dostaniemyCytat:
Ta w pierwszej dobie też mnie zastanawia - po pierwsze znajduję różne źródła - albo tylko wzw b albo wzw b+ gruźlica, albo coś innego. Ja się wtedy nie zaszczepi to jest opcja, że w szpitalu dziecko złapie to wzw? bo niby gdzie indziej?
|
|||
|
|
|
#3168 |
|
Rozeznanie
|
Już wróciłam ze szpitala.
Jest tak jak myślałam, szyjka zamknięta, to były jeszcze przepowiadacze... Zrobił jeszcze usg, przepływy są dobre.. Lekarz mówił, że może się rozpocząć dzisiaj, a równie dobrze za tydzień. Teraz zaczęłam myśleć, że przenoszę. |
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcą się rodzić te nasze kwietniowe dzieci
|
|
|
|
#3170 |
|
Zadomowienie
|
Dziś już 20 marca a tu cisza. Zapowiadało się że wcześnie się posypią porody, a tu nic
![]() Dziewczyny z TP na początek kwietnia rodzić!!! Chcemy mieć nowe maluszki na wątku :P ![]() |
|
|
|
#3171 |
|
Winter is coming
|
ja pierdziele jowita, współczuję, bo już długo się męczysz. Niech no ten twój dzieć się w końcu zdecyduje
![]() kiedy wypada pełnia? ![]() aż zerknęłam, u mnie 23 dni do tp. No jeszcze tak ze 2 tygodnie bym chciała w ciąży pochodzić i wystarczy
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-03-20 o 12:39 |
|
|
|
#3172 |
|
Wtajemniczenie
|
Kopycio u mnie wlasnie tez takie niby male, niby nisko i NIBY jasne ale jednak!!
a ja pewnie za 1,5 tyg bede juz po i nie moge sie z tym pogodzic![]() Jowita w takim razie albo masz bardzo bolesne przepiwiadacze albo bardzo niski prog bolu. Tak czy inaczej...d u p n i e. Ale trzymam kciuki zeby sie jednak rozkrecilo bo zajechac sie mozesz ![]() Pelnia chyba 23go? Nie pamietam
|
#3173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kejka pisalysmy ostatnio o główce i mówiłam że nie pamiętam dokładnie, a dziś sprawdziłam na opisie usg. Główka mojej księżniczki jest wieksza o równy tydzień. Wgl wszystkie pomiary są większe, chyba jednak szykuje mi się niezły klocek do przeciśnięcia
|
|
|
|
|
#3174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pełnia jest 23.03. |
|
|
|
|
#3176 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny coś się u mnie zaczyna i to na serio. Poczułam w pewnym momencie mokro i jakby brązowe coś ze mnie wyleciało. Jadę zaraz do szpitala bo nie wiem co to. Ja chyba zapoczatkuje cos mam takie przeczucie. Dodatkowo brzuch mi się spina i cały naluchniety mam przez te wzdecia. Nic już nie będę jadła w razie co. Tak się boję. Dopiero 35t0d ;(
|
#3177 |
|
Winter is coming
|
no to ciekawe, czy zadziała na nasze dzieci
oby na moje jeszcze nie, za wcześnie, chociaż niby od 22.03 mam donoszoną ciążę. Właśnie sobie piję liście malin w ogóle nie zamierzam dziś się zwlec z łóżka, leżę i jem od rana a na obiad pizza będzie, bo nic nie zamierzamy robić z chłopemoo Agnessa pewnie czop ale on niekoniecznie zwiastuje szybki poród. Dzieć już duży, nie martw się, w razie czego to sobie doskonale poradzi!
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-03-20 o 12:58 |
|
|
|
#3178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekamy |
|
|
|
|
#3179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
osz kurcze, ale ciebie to umęczy...ale najważniejsze, ze przepływy dobre |
|||
|
|
|
#3180 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Biedna jesteś z tymi bólami, mam nadzieję że jednak szybciej się zacznie niż za tydzień i już nie będą Cię skurcze męczyć. Cytat:
No powiem Wam i że i ja myślałam że wcześniej nam się porody posypia. Nawet o sobie myślałam że wcześniej urodze a tu cisza póki co. Ja donoszona ciążę będę mieć w środę. Ciekawe czy pełnia coś zadziala
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

Któraś tu wróżyła że po 20 marca się zrobi gorąco 
Tak sobie dywaguję na logikę. Mnie też argument ,,mniej wkłuć, mniej bólu" nie przekonuje, bardziej zależy mi na tym, żeby organizm sobie poradził ze szczepionką lepiej.

raczej nie przeoczysz
tez zrobiłam palne, byłam u spowiedzi, ale mimo to nie ruszam sie dzis z domu, trudno.. 

a ja pewnie za 1,5 tyg bede juz po i nie moge sie z tym pogodzic