|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Justyna, super pokoik! Oswietlenie fajnie Ci wyszło, ja sie zebrać nie moge do moich cottonow
![]() Jowitazz a tak Ci porod wrozylysmy.. Dobrze, ze sprawdziłas co i jak, mogłoby sie to juz porodem zakończyć, a tak znow bedziesz myslec czy to juz ten skurcz czy jeszcze nie.. I pod tym względem cc fajniejsze ![]() Agnessa masz dobra opiekę, jak cos bedzie sie działo to na pewno Ci pomoga. Ty tylko łez i sie nie stresuj ![]() Angeletta kciuki zeby Cie jutro wypuścili! ![]() Weszłam na deezee i to był błąd.. Strasznie mi sie duzo butów podoba! Zawsze jak kupowałam przez neta to albo za małe, albo za duże i sie zrazilam Musze przymierzyć i kropka. A takie sa ładne... Zazdroszczę Wam, ze macie bezproblemowe stopy![]() Tez cierpię z powodu ciuchów. Nic dla siebie! Wchodziłam do sklepu i tylko sie wkurzalam, ze nic na mnie nie pasuje, wiec przestałam chodzic tylko czekam az zgubie brzuchola i wskoczę w swoje ulubione jeansy i szpilki
|
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaa oglądałam z mężem seriale i cały czas myślę o Gosi
I przez to, że myślę o Antku to mam takie rozkminy, że o matko.... Np: Poszłam siusiu i w trakcie myślę: jakby się teraz zaczęło to niunia już jest takim bobaskiem, ma już swoje cechy, do tego przyszedł lekki strach: jak ja ją przepchnę w partych! Potem myślę: za niecały miesiąc na pewno będzie już z nami/// jesuu ciekawe czy dobrze czuję, ale czuje, że wcześniej. No i będziemy się musieli stać z dnia na dzień rodzicami. Wiem, że można mówić, że już nimi jesteśmy ale jakoś to do mnie nie dociera. Wiem też, że jak ją zobaczę to nie będę miała tych myśli tylko będę działać automatycznie a te myśli to myśli w tym końcowym oczekiwaniu.Ale jednak teraz gdy czuję jak Sara jedzie mi stopą pod skórą to tak mnie tego typu myśli nawiedzają. RUCHY apropo tych ruchów - przyjaciółka mi powiedziała, że ona synka kompletnie tak nie czuła jak ja. Że w zasadzie mało go czuła, czasem jakiś tam ruch pod żebrami. Albo jakieś przemieszczenia. A ja czuje tak bardzo bardzo dokładnie stopy, kolana, pupę, rączki. Domyślam się co jest co, ale np brzuch mi się nagle w dwie strony rozciąga i jak mam tam rękę gdzie stopy to czuje takie drobne coś raz tu raz tam, a po drugiej stronie taki duży kształt i czasem jak lekko masuje to tą część tak wypina pod moje palce. No i nisko przy szyjce czuję takie śmieszne łaskotanie i różne ruchy. Ciekawi mnie od czego to zależy = a przyjaciółki synek też był główką w dół. kejka och kurdeczka! Dużo poszło na naprawę! Ciekawe co to u nas bedzie. angeletta oooo cudownie patulinka ale cudne prezenty ![]() Ja też się dziś zachwycałam jak synek przyjaciółki sie słodko bawi Dzięki niemu wiem, co będę musiała pozabezpieczać w domu wszystkie półki nam pootwierał - nawet jedną taką otworzył gdzie ja cały czas myślałam, że to atrapa hahha mąż się śmiał, że ja nie wiem co mam w domu ![]() lucy rób rób tego mobilka! A wiesz jaki sposób mi wymyślili na powieszenie - tani wiec mąż chce bym spróbowała najpierw tego zanim mi dziurę zrobią w suficie: kupić taki stelaż za 12 zł (z przesyłką drożej będzie) do baldachimu i do niego zamocować mobil. Jutro będę szukać to mam nadzieje,że w tym tygodniu to zamontuj ę. ALE MASZ PIĘKNĄ HEMOGLOBINĘ!! Gratuluję !!! Trisdom jestem pewna, że będę tęsknić za ruchami w brzuchu i tym jeżdżeniem stopami Ale niezmiernie się ucieszę jak odzyskam kondycję hehhe ![]() Cytat:
u mnie była przyjaciółka z rocznym dzieckiem i jak ją zobaczyłam to WOW! Wygląda lepiej niż przed ciążą! A nie chodzi nigdzie ćwiczyć po prostu lata za synkiem i zdrowo je ![]() Dlatego wiem, że damy radę
|
|
|
#3243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie ja tez nic sobie nie kupiłam, oprócz dżinsów bo w czymś musiałam chodzić... Cytat:
Brawo za hemoglobinę ja chyba tez nigdy takiej nie miałam Cytat:
Oj przyjdzie Dziś przy usypianiu młodej miałam ochotę ja wepchnąć bo mi nudzi o jakaś śpiewająca lalkę Elzę, która po 2 dniach walnie w kąt
|
|||
|
|
|
#3244 | |||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
I tak mi niewygodnie w nich - tzn. dobijają częste wizyty w wc jak chodzę i rozbieranie. Marzyłaby mi się na tym etapie spódnica z pasem, jeansowa do kolan, żeby podkasać a żeby wystarczająco dużo kryła. Patrzyłam czy w h&m jakiejś nie przecenili, ale niestety. Cytat:
![]() Dziś spontanicznie skończyliśmy na obiedzie w chińskiej osiedlowej knajpie i to było to! Wieki nie jadłam chińszczyzny. Najedliśmy się tak, że kolacja poszła w odstawkę. I jeszcze tak tanio. Może jeszcze powtórzę przed porodem. Obejrzeliśmy ,,Praktykanta" - bardzo polecam, uśmialiśmy się. I taki ciepły, pozytywny. A w środę idziemy na ,,Wstrząs" skoro polecacie. |
|||
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Patulinka super prezenty dostałaś
Justyna fajny pokój, co Ty chcesz ![]() Kejka ja tez mam jutro sądny dzień, ale będą emocje. I w końcu pobierze mi GBS ![]() Plecy mnie dziś nawalają, krzyż i cała prawa strona. Trochę leżę, trochę siedze, bo nic nie da się zrobić. Ciekawe jak tam Gosia, jak ja jej zazdroszczę <3 Jejku ja uwielbiam chińszczyznę ! czasem robimy w domu z ryżem, lub makaronem. Pycha
Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-03-20 o 21:34 |
|
|
|
#3246 |
|
Zadomowienie
|
Lucy gratulacje wyników
super poziom.U mnie 9.4 wiec słabo także podziwiam ze twoje takie wysokie!
|
#3247 |
|
Raczkowanie
|
Agnessa
Dobrze, że diagnoza postawiona. Trzymam kciuki za Ciebie i Maluszka. Poli Fajnie, że spotkałaś się z przyjaciółką. Z tym autem to szczęście, że teraz, bo oczywiście zawsze można wezwać taxę, ale jednak niepotrzebne chwile stresu przeżyłabyś bliżej terminu. Patulinka Znajomi się postarali. Fajne prezenty ![]() ubiór w zaawansowanej ciąży Chodzę już tylko w sukienkach, bo w spodniach mi niewygodnie. |
|
|
|
#3248 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie prezenty.
Mamusie w szpitalach na oddziałach trzymajcie się, jesteście pod dobrą opieką, będzie dobrze. A ja padam na mordkę więc spadam się położyć, zwłaszcza, że słabo się coś czuje. |
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Poli ja tez nie czuję ruchów tak dokładnie jak Ty, ale czuję i to jest ważne
uwielbiam mój wypięty brzuchol, mimo, że to boli jakby już brakowało skóry ![]() Lucy doczytałam o hemoglobinie, bardzo ładnie. Ale kto pobije mój rekord? ![]() TŻ ma tydzień wolnego, ale i tak wiem, że to szybko zleci i nic nie zdziałamy ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- -Termometry- jakie macie? i czy bierzecie do szpitala? u mnie trzeba mieć, a ja jeszcze nie mam. Jutro mamy zamiar zamówić. |
|
|
|
#3250 |
|
Rozeznanie
|
No to mamy drugiego dzidziusia!Gratulacje dla Gosiaczka
Antosiu witaj na świecie
|
#3251 |
|
Winter is coming
|
wielkie gratulacje dla gosiaczka
no teraz to już się chyba posypiemy ehh normalnie się wzruszyłam ![]() lulka ja jeszcze nie mam termometru, ale będę kupować microlife nc150. Do szpitala nie biorę.
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Słodziak z Antosia. Ale ja jej zazdroszczę
|
|
|
|
#3253 |
|
Rozeznanie
|
Lucy ja czytam jeszcze Flow Mummy i Mataja
![]() Śliczny jest nasz ten dzieciaczek marcowy
|
#3254 |
|
Matka Smoka
|
Gosiaczek - gratki i dużo zdrowia dla Was!
|
|
|
|
#3255 |
|
Rozeznanie
|
Antoś jest juz?!? Ale gdzie macie info? Na fejsie?
Ojej ale fajnie ![]() ![]() ![]() a wszystko ok z nimi? gratulacje Gosiaczek ![]()
|
|
#3256 |
|
Mama Land
|
Info o wiosennym Antonim na pierwszej stronce
![]() Gosi oczywiście gratulujemy
|
#3257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mamy info z fejsa 10 punktów dostał..a gosiaczek się czuje dobrze i nie chce jej się spać:p
|
|
#3258 |
|
Raczkowanie
|
dobry wieczór witam się po weekendzie. Weekend miałam na pełnych obrotach. W sobotę zwaliło mi się na raz 14 osób do córy. O MATKO MYŚLAŁAM ŻE NIE WYROBIĘ BYŁAM PADNIĘTA OSTATNI GOŚCIE POSZLI O 23 DOPIERO. Ja miałam zaległości w spaniu bo przez 3 dni mala marudziła w nocy i płakała. W końcu doszłam do tego co było powodem tego. Zaszkodziła herbatka laktacyjna którą piłam odstawiłam ją i dziecko śpi w nocy a nie wrzeszczy.
|
#3259 |
|
Wtajemniczenie
|
Sunshine a co dokładnie piłaś?
w życiu bym nie pozwoliła zwalić się takiej grupie na głowę...i jeszcze siedzenie do 23? Ludzie serc nie mają czy co... Kurdeeee....ale ten "Nasz" Antonio jest śliczny, ale w sumie ma po kim
|
#3260 |
|
Raczkowanie
|
Gosiaczek wielkie gratulacje i całuski dla Antosia
|
#3261 |
|
Rozeznanie
|
Sunshine do 23 siedzieli? Serio? :O no ja bym ewidentnie wyprosiła mając tak maleńkie dziecko w domu, i bym to miała gdzieś co sobie pomyślą
ludzie to serio nie mają wyobraźni! Podziwiam Cię, że dałaś radę wytrzymać A jaka herbatka zaszkodziła?
|
#3262 |
|
Rozeznanie
|
Jej zazdroszcze Gosi że już ma blisko Antosia
cc pod tym względem lepsze, idziesz umowionego dnia i wiesz że zaraz dziecko będzie na świecie, a tak czekanie... Ale emocje :-P
|
#3263 |
|
Raczkowanie
|
kejka piłam lactosan fix Herbapolu. Takie saszetki do zaparzania.
Nie powiem miałam więcej pokarmu po niej ale się już jej nie napije. Zostaje przy bawarce i kompocie z jabłek.
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
Az sie poryczalam jak zobaczylam Antosia
Sunshine ludzie niektórzy troche przeginają, ja bym olala i poszla sie położyć jak naprawde bym nie miała sily, a jak chca niech siedza sami, rozumiem wpasc na chwilkę, kawe wypic zobaczyć mala i spadac ale nie przesiadywać godzinami, wiadomo ze przy 3 tygodniowym malenstwie rodzice są zmęczeni, a tz jeszcze w domu czy juz pracuje i sama sie Natalka zajmujesz?
|
#3265 |
|
Winter is coming
|
matko kochana goście do 23.... masakra jakaś... następnym razem to ich wyproś po prostu, skoro nie potrafią samodzielnie wpaść na to, że się nie powinno siedzieć tyle czasu u młodej matki, wcześniaka na dodatek
|
#3266 |
|
Rozeznanie
|
Sun niezły wycisk ci goście dali:p podziwiam twą siłę
![]()
|
#3267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek !!!
Cytat:
no ja zmierzyłąm Centymetrem stopę i tam też wybierałam po centymetrze a nie rozmiarze i przyszły dobre ![]() Cytat:
każde ruchy są cudowne mnie tylko zastanawia od czego zależy ta różnica w odczuciach. nawet tak myslę, że po prostu ułożenie nóżek - muszą jakoś inaczej je ułożyć hm hm. Zresztą, upewnię się za tydzień na wizycie czy Młoda jest dalej główkowo czy może właśnie jakoś inaczej i dlatego tak mocno czuje ruchy? Kto to wie ![]() Termometr mam oj nei pamiętam ale ten co wygrałam z firmy od inhalatora. Ale nie polecę ani nic bo muszę go poużywać by móc o nim wyrobić sobie opinie. Jednakże - do szpitala nie biorę. KOCYK Ja za to wpadłam w panikę, że nie mam dobrego kocyka do snu. Mam dużo kocyków i żaden mi się jednak nie widzi. Wszystko przez moja przyjaciółkę w którym śpi od urodzenia! No i on jest w sumie taki gruby i mięciutki i nie wiem z czego ale taki no na prawdę grubszy.A te moje to takie cieniusie są jakieś... Chyba się przejdę do takiego sklepu niedaleko mojego bloku (ufff że tu taki jest w pobliżu) z rzeczami dla dzieci i może dokupię kolejny kocyk - jeśli będzie podobny do tego co oni mieli. Zgłupiałam troszkę Ale czuję dyskomfort w tym temacie wiec chyba coś muszę tu zadziałać Tantum Rosa - macie? przyda się? gdzieś mi się przewinęło i zastanawiam się. KOSMETYKI DLA DZIECKA napiszcie co macie dla malucha ![]() ja doznałam olśnienia, że nie mam nic do mycia główki itd. Chciałabym jak najbardziej naturalnie - więc dodam olej kokosowy do wody, ale czym umyć włoski? Chciałabym też stosować mąkę ziemniaczaną jako krochmal lub zasypkę. Ale jak to przechowywać najlepiej? Myślałam czy nie kupić zwykłej taniej zasypki, wysypać zawartość i mąkę dać do środka Oliwkę ze słodkich migdałów muszę dokupić - tym bym też smarowała w razie potrzeby - i tu pytanie - czyli kiedy smarować? Jak sucha skóra czy po kąpieli gdy nie dodam kokosowego oleju? A tak to mam te takie popularne: sudokrem, linomag, bepanthen i tylo:P ale te trzy to się stosuję w sytuacjach awaryjnych? jej muszę się dokształcić ... bo wrócę ze szpitala i nie będę wiedziała co robić (tego się boję!) może dokupię coś z rossmanowej marki? tylko co ? Jeszcze myślę czy nie zamówić tego kremu firmy: martina gebhardt o którym kiedyś pisałyśmy, chyba Cloche go polecała? Zgłupiałam już w temacie kosmetyków dla niemowląt. Avlis o tak tak taksówką jechać ... no nie ma opcji, na szczęście szwagier ma auto i najwyżej nam użyczy musi tylko mieć na uwadze, że w każdej chwili go możemy potrzebować.
|
|
|
#3268 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla Gosi
Dużo zdrowia dla Antka
|
|
|
|
#3269 |
|
Rozeznanie
|
Gosiaczku gratulacje! Witamy Antosia na świecie!
![]() Sunshine masz sile kobieto a goście troszke niepoważni, trzeba było wygnać na cztery strony![]() Dobrej nocy ja zmykam z nadzieja, ze jutro moje zatoki okażą sie tylko złym snem
|
|
|
|
#3270 |
|
Wtajemniczenie
|
Poli ja do główki mam babydream seria med ( to jest jako szampon i do kąpieli 2w1) a zasypkę kupiłam sylveco i alantan altek mają bardzo krótkie składy 3 składniki chyba
i tak nie będę używała jeśli Nue bedzie potrzeby
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

Musze przymierzyć i kropka. A takie sa ładne... Zazdroszczę Wam, ze macie bezproblemowe stopy

a te myśli to myśli w tym końcowym oczekiwaniu.