|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Wiecie co ja dzisiaj wymiękam. Nie wiem co się dzieje z Lilką. Nie śpi od godz.11... no może z 5 razy jej się przysnęło na 5-10 minut przez ten czas.
Cycała o 11, 13, 14.40, 16.15, 18 za każdym razem po 30-40 minut. O 19.15 wisiała na cycu 45 minut. Po pół godzinie znowu cyc przez godzinę... wyssała już chyba wszystko i zaczęła się oczywiście wnerwiać na cyce. Zrobiłam tak jak Ty Elena - podałam jej 30ml MM... rzuciła się na butlę jak głupia i mam wrażenie, że wypiłaby jeszcze więcej. Ale póki się uspokoiła to nie daję więcej. Tylko ona nie wygląda na śpiącą. Czy to możliwe??? Przecież nie śpi od 11. :/ I czy możliwe, że ona od kilku dni jest taka marudna, bo po prostu była głodna? Ja już prawie nic nie jadłam, bo bałam się, że może jej szkodzę czymś... a może przez to moje mleko jest jakieś lewe??? Ktoś ma jakieś pomysły? Na skok rozwojowy chyba za wcześnie? W środę będzie miała 3 tygodnie. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
Generalnie zawsze słyszę, że poszła kupa... a najczęściej też czuję pod ręką, bo z reguły kupa idzie jak karmię albo chwilę po. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis jak CIę czytam to tak jak u nas jest od piątku i u nas to na 100% skok rozwojowy. Młoda jest ciągle na cycu, nie śpi w dzień prawie nic, a raczej przysypia na 5 minut wtulona we mnie,, po czym się budzi. jest marudna.Tylko,że na noc zasypia mi ładnie i ładnie przesypia. No ale u każdego dziecia inaczej. Jedyne co mnie zastanawia to to,że Lilka ma 3 tygodnie, a ten pierwszy skok jest w okolicach 5 tygodnia.
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Cytat:
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Kaaasi taki mam ponad 2 lata http://www.ceneo.pl/10847191
|
#2766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aninis podobnie jak Motyl jak ciebie czytam to widze siebie przez ostatni tydzien. Jak dla mnie to skok rozwojowy. Mialam to tez w 3 tyg i teraz w 6. A do tego kryzys laktacyjny.
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed chwilą znowu cyc... po 5 minutach nerw. Sprawdziłam i zero mleka... ani kropelki nie wycisnèłam... podałam mm wypiła 20 ml. Nakgorsze jest to, że nadal nie śpi. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
I nic nie działa? Suszarki i inne rzeczy?u nas zaczelo pomagac jak jej sje grubym.meskim glosem spiewa.
Ech współczuję ze az tak ostro to przechodzi Lilka.. U nas byl hardcore ale z twoich opisow gorzej to wyglada.. Mam nadzieje ze bedziedz sie dzielnie trzymac i przetrwacie.
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motyl dziękuję
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to nie tyle kryzys laktacyjny co właśnie działanie skoku,bo to też skok wzrostowy,dzieci chcą więcej jeść,więc wiszą na cycach i zwiększają podaż
Marta no tak to jest z chłopami, o byle co się obrażają...
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taa im cos powiedziec to tragedia a oni nam to przecież nic sie nie stało..
|
|
#2772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Bo mój tak się zachowywał i nie spał, i był płaczliwy, ale jak dostał mm, to od razu spanie wróciło i cisza , czyli głód ewidentnie.Zresztą ja widzę, ze Milan rosnie to na pewno więcej potrzebuje i mleka. ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Ja na katar u małego pomogło wpuszczanie mojego mleka do noska, bo ono działa antybakteryjnie i nawilża. I do tego woda morska, inhalacje, a tego wyciagania nie za duzo, zeby własnie nie robić błędnego koła.---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Wszystkie dzieci mają te skoki rozwojowe? ja jeszcze nie zaobserwowałam, ale usmiechów też ne ma ani głuzenia... |
|
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa i rano do śniadania bawarkę. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis a moze ten koper odstaw? U mnie czasem za dyzo gazow bylo po tych ziolach..
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Motyl dobrze napisała Marcia czasem te nasze chłopaki to jak ufo z innej planety
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę tak czytam właśnie o tych skokach rozwojowych i wyczytałam, że u dzieci urodzonych po terminie może się zdarzyć wcześniej niż w 5 tygodniu... więc może faktycznie to skok Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- A tż nosi Lilkę 40 minut... niby przed chwilą.zamknęła oczy.. ciekawe czy sie obudzi po odłożeniu :/ Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Oby sie nie obudzila i dala wam pospac..
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Obudziła się 2 minuty po odłożeniu :-(
Wzgardziła nawet spaniem ze mną na łóżku... rozdarła się tak że masakra. Tż ją wziął na rece i od razu spokój... ale musi ją nosić znowu. Boziuuu przecież ona nie śpi od 11tej... to już prawie 13 godzin. :/ Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Moze jej cos dolega.. A prpbowaliscie spiewania?u nas tylmo tonpomoglo jak caly dzien nie spala. W podobnej sytuacji tz wzial ja w pionie k zaczal śpiewać hymn legii i usnela w koncu.. Grubym gloswn.. Ech nie wiem.co ci poradzic :-(
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Marcia ona po tych 13 godzinach powinna już ze zmęczenia zasnąć.
Na rękach u tż zasnęła teraz w 2 minuty... ale weź ją odłóż :/ Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#2781 | |
|
Rozeznanie
|
Ojj dziewczyny widze, ze dzieciaczki daja nam popalic
Ja tez nie mam sily dlatego nawet nie pisze nic. Moja J nie urzadza mega scen ale tez ma swoje schizy. Wisi na cycku wlasciwie bez przerwy. W dzien jest troche lepiej ale w nocy spi zazwyczaj ze mna a ja z cycem na wierzchu bo inaczej w ogole nie ma spania. Aninis przed chwila czytalam na jakiejs stronce, ze te skoki moga byc w 2-3 tygodniu a potem w 5-6. Ja tez juz nie wiem bo moja w dzien jako tako a pod wieczor zaczyna wisiec na cycu a w cycu juz nic nie ma ![]() ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2782 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3
Dziewczyny u nas w dzień dramat dzisiaj. Mała wyła non stop. Prężyła się jak nie wiem i zaczęła robić wodniste kupy. Żółte ale wodniste. Jak ją przystawiałam do cyca to było jeszcze gorzej. Z desperacji poleciałam do apteki i kupiłam znowu Delicol. I po 3 podaniach jak ręką odjął :-o nawet ulewać prawie przestała. I teraz nie wiem czy ja coś zjadłam czy to jednak laktoza winna. Obudziła się teraz na karmienie, zjadła w tempie ekspres, bez prężenia i wycia i spi grzecznie w łóżeczku. Nawet nie stęknie i aż co chwilę patrzę czy oddycha :-o
Amb ja bym spróbowała z Delicolem. Zuza dzisiaj zachowywała sie jakbym co najmniej jej kwas podawała a nie mleko. Aż się poryczałam. A teraz po kolejnym podaniu, opróżniła oba cyce i nawet nie jęknęła. Aninis współczuję ale może to faktycznie skok.Byliśmy dziś u mamy i akurat tata z mamą nr 2 był :P Zuza dostała taką cudna kieckę do chrztu że mi aż szczena opadła. Teraz dostosować chrzciny do kiecy bo to na 74 jest
|
|
|
|
#2783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasnęła w końcu na moim brzuchu 40 minut temu. Przed chwilą ją odłoźyłam do łóżeczka i mam nadzieję, że się nie obudzi. 14 h nie spała :/ Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#2784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ---------- Siasia, ja tez mialam jakis czas temu.kilka nocy, gdzie cyce byly na wierzchu! Nawet nie oplacalo sie ich chowac. I zasypial z piersia w buzi.. Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2785 |
|
Zadomowienie
|
Aninis mam nadzieje ze mała dala Ci pospać i usunęła w końcu. Nam mały spał 5h nakarmilam ale jadł na spiocha myślałam że pp takim czasie się rzuci na cyca
a teraz leży i stęka
|
#2786 |
|
Zadomowienie
|
Lamia, wspolczuje tego prezenia
ale dobrze, ze Delicol pomogl i jest juz lepiej!74 to juz spory rozmiar ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ---------- My wlasnie cycaliamy i odlozylam malego do lozeczka, a nie do lozka naszego i na szczescie spi bez problemu Dzis chce miec wiecej miejsca, zeby sie porozciagac i wygodnie wyspac, bo jak Artus spi z nami, to spie jak struna, zajmujac jak najmniej miejsca ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Moja gwiazda pospala 3h i wstala. Kazda noc inna i juz przyzwyczailam sie chyba...
Aninis mam nadzieje ze pospisz pare h! Lamia wspolczuie..
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis mam nadzieje ze Lilka sie zlitowała i spi troche..
Wspolczuje strasznie, nie wiem co jej dolega, nigdy mi sie takie jazdy nie przytrafiły.. Moja Lilka czasem pręży sie przez brzuszek, czasem nie moze zasnac ale takich hec nie było. Jak nie przejdzie za pare dni to skonsultuj z lekarzem moze jej cos dolega? Albo zrób badanie moczu - to nic nie kosztuje prawie a czasem infekcja ukl moczowego daje nieprzyjemne objawy u dziecka. My wlasnie po pierwszym karmieniu. Katar niestety jest cały czas a mnie gardło tez caly czas boli. No nic czas spac dalej sen to zdrowie podobno Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2789 |
|
Zadomowienie
|
Ja
spijcie i regenerujcie sie, a noz wstaniecie zdrowe jak rybki![]() My juz po drugim karmieniu. Maly fajnie w nocy je, tak spokojnie i nie krztusi sie wcale ![]() Mialam piekny sen, bylam na imprezie i pilam wino ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#2790 |
|
Zadomowienie
|
Aninis mam nadzieję że śpisz
i skorzystaj z rad ja zdają się sensowne ja mam za mało doświadczenia z takimi maluchami ale też pamiętam u nas takie dni co mała nie spała cały dzień ... Choć mnie się nie trafił egzemplarz małego ssaka o dzięki Bogu zje i wypluwa cyca jedzenie maks 10 minut . Ja spijcie dobrze i regenerujcie się dziewczyny Lamia wspolczuje dobrze że już ulżyło malutkiej i nie męczy się tak bo to chyba najgorsze... Agaciorek piękny sen haha choć ja bym wolała piwko
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.

po uprzednim prężeniu niestety
tam zawsze była ładna pogoda i ciepło i przez prawie 4 lata pobytu raz byłam lekko przeziębiona.. No ale cos za cos..
o ile Zosia da obejrzeć 

. Bo mój tak się zachowywał i nie spał, i był płaczliwy, ale jak dostał mm, to od razu spanie wróciło i cisza
czasem te nasze chłopaki to jak ufo z innej planety 
Zuza dostała taką cudna kieckę do chrztu że mi aż szczena opadła. Teraz dostosować chrzciny do kiecy bo to na 74 jest