|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Sunshine, ale to Ty ich "ogarniałaś"? czy mąż? w ogóle jak to się stało, że tyle osób na raz? Wszyscy się zmówili , że wpadną?
Czy to wy zaprosiliście wszystkich by mieć wizyty za jednym zamachem z głowy? I fajnie, że Ci się udało dojść, że to z herbatki problem ! ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Zapisuję i poczytam jutro to co podałaś
|
|
|
#3272 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki my nie śpimy... wlasnie zabrali dziewczynę na pilną cc... jest jazda jesteśmy 3 na sali i 3 ze skurczami...jutro będzie mój lekarz prowadzący i będzie decyzją czy robimy cc czy czekamy.
Trzymajcie kciuki żeby jeszcze parę dni wytrzymać... Gosiu gratulacje )))
|
#3273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Mąż się upił na całego. Goście poszli a ten od razu kimono rozwalił się na łóżku w poprzek nie ściągnął nawet nakrycia. Nie przestawił mi łóżeczka kolo łóżka(na noc przenosi mi żebym nie robiła maratonów nocą po pokoju).Mala spala w wózku.Ja jak sardynka na małym skrawku łóżka. Ale rano mnie poniosło z nerwów i wygarnęłam chłopu jak krowie na rowie bo mnie wkurzył na maxa. Owszem byłam przygotowana na odwiedziny bo upiekłam 2 placki zrobiłam salatkę, dzień wcześniej kupiliśmy wyroby z ćwiartki świni już na święta ale takiej chmary gości się nie spodziewałam. Przyszła cala najbliższa rodzina męża . Ręce mi opadły całkowicie bo w kuchni sterta garów na stolach sajgon a ja tu pokarm odciągam a dziecko płacze bo już głodne. Jak ogarnęłam dziecko wziolam się za sajgon w kuchnii. Umyłam część garów i stwierdziłam że nie będę się katować ze sprzątaniem bo jeszcze 2 razy muszę tej nocy wstać odciągnąć pokarm i nakarmić dziecię. Rano mój wstał bo oczywiście kac go męczył i tekst do mnie strzelił dlaczego tego nie posprzątałam. Już miałam gule w gardle i wybuchłam. Jestem na obrotach pełnych w nocy i w dzień bo samo się nie upiekło nie zrobiło i jeszcze miałam w nocy na błysk posprzątać. Rano ustawiłam do pionu chłopa nakarmiłam córę i poszłam spać a ten doprowadzał chatę do czystości i zajmował się dzieckiem. On siedział z gośćmi jak król przy stole a ja latałam jak motorek.
|
|
#3274 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czekam razem z toba na wizyte ja mam dopiero we wtorek no ale ja sn... choc pod koniec tyg juz bym chciala tulic Dominika... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
cholera chyba mi rozstep wychodzi kolo pepka...no tak mnie swedzi a teraz patrze a to jakby sie pojawial... ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- sun kurcze wspolczuje... dobrze ze sie polozylas spac a chlop ogarnal syf... ale w nocy bym mu nie popuscila... sama sie rozlozyla a on na podloge...
|
|
#3275 |
|
Rozeznanie
|
Zaczęłam czytac o tej pełni ile w tym prawdy. I znalazlam kalendarz według ktorego ja urodziłam się podczas pełni ;-)
|
#3276 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja się rodzilam to leciały mistrzostwa świata w piłce nożnej Polska- Włochy i nikt nie chciał mnie odebrać 😔
|
|
|
|
#3277 | |
|
Raczkowanie
|
Polinezyjka mój był tydzień temu na imieninach u brata i pozapraszał wszystkich na sobotę. A najlepsze jest to że mi nic o tym nie powiedział tylko powiedział w tygodniu że pasuje się przygotować bo ktoś może już wpaść w odwiedziny do malej.
Ja się dowiedziałam o ilości osób dopiero jak stwierdził że nam krzeseł braknie i pojedzie do mojego brata pożyczyć. Ja mu mówię że jak ktoś wpadnie to bez jaj ale nie chmarą nasze 8 wystarczy a on mówi że 14 potrzeba. Zabić to mało. ---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- Cytat:
|
|
#3278 |
|
Zadomowienie
|
sunshine zabic to za malo
dziwie sie ze na to przystalas, ci ludzie to w ogole bez wyczucia jacys tez...Ja tez Gosi zazdoszcze, ze ma juz swojego bobka
|
#3279 |
|
Zadomowienie
|
Obudziłam się na siusiu i dalej lecę w kime
![]() Akinomka powiedz co wyczytalas bo jestem ciekawa
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
No i drugie bobo z nami
Gośka gratuluje!! Antoś cudny! Teraz tak myśle jak ten mój maluch wygląda
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2016-03-21 o 08:43 |
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Bry dzien... weekend przelezalam, jakas choroba mnie rozbiera ale juz chyba lepiej.
Tyle co sie cieszylam ze zdrowa... Jakie plany na poniedzialek? ---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ---------- Agnesssa powodzenia Sumshine powaznie tam to wygladalo? Masakra... zabila bym swojego za taka akcje... w piwnicy chyba przez tydzien by spal...
|
#3283 |
|
Zadomowienie
|
Termometru nie kupiłam jeszcze. Wstyd się przyznać heh. Do szpitala nie potrzebuje wiec kupie po porodzie.
Agnessssa trzymam kciuki ! Gosiaczek wielkie gratulacje!
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek gratuluje !!!!!!
I zazdroszcze ---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- Beth ja tez jeszcze nie kupilam... ani monitora oddechu... w sumie tylko to nam zostalo...
|
#3285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście obudziłam się jak małż wstawał, teraz nie mogę zasnąć, a przyjdzie 7 godz, padnę i znowu będę spać do 10.
Cytat:
Cytat:
Poli współczuję awarii samochodu. Dla pocieszenia nam ostatnio pękła chłodnica. Kupiliśmy już nową ale małż musi ją szybko wymienić. Gosia jeszcze raz gratuluję Do mnie cały czas nie dociera, że Ewka wygląda jak normalny bobas, że w każdej chhwili może przyjść na świat. |
||
|
|
|
#3286 |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja też już na nogach
nie wiem co na śniadanie zjeść oczywiście, jeszcze jakieś skurcze mam i brzuch mnie bardzo boli...Sunshine no to Twój Tż trochę niepoważny, że Cię tak urządził i samą z tym zostawił. Dobrze, że go do pionu postawiłaś! Nie jesteś przecież jego służąca.
|
#3287 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja pier.....:banghead::bangh ead::banghead: nie ogarniam jak tak można. Po pierwsze co za ludzie bez wyczucia i od kiedy siedzi się tak długo u osób mających maleńkie dziecko. Męża po takiej akcji chyba bym zabiła... Podziwiam ze wytrzymałas przy gościach, ja akurat z tych nerwowych i skończyłoby się tak ze skoro to mąż nazapraszał to niech się martwi i im usługuje skoro nie wiedzą że nie wypada siedzieć tak długo i przychodzić taka chmara... ja miałabym w dupie i poszła zająć się dzieckiem Podziwiam ze dałaś rade to ogarnąć i nie powiedziałaś gościom co myślisz. Mam nadzieję że więcej Ci takiej akcji nie zafunduje. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Sunshine: ja wiem ze rodzina itp ale twój mąż się wykazał totalnym brakiem wyobraźni. Rodzinka zresztą też. 14 osób jak ww domu noworodek? Jeszcze z dziećmi...
Dobrze że wygarnelas chlopu i wziął się za robotę! Ale focha bym miała dłuuugo ![]() POLI: Do mycia dziecia mam żel hippa, włoski też można tym myć. Mam też babydream bo dla córki cały czas go używamy. Do smarowania ciałka nie mam nic, jak będzie trzeba rok kupię też coś z hippa Żadnych zasypek nie używałam nigdy i nie mam. Do pupy linomag, przy córce używałam na początku przy każdej zmianie pieluszki bo ona walila po 10 kup i więcej i bałam się odparzenia. Tantum Rosa mam i polecam. Po nacięciu rozrobilam sobie w butelce z dziubkiem i przemywałam, tak polewałam krocze po każdym sikaniu. Mi to pomagało. wysłane przez tapatalka |
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Propo pielegnacji krocza. Lekarka mi mowila by unikac nowosci... w sensie nie uzywac czegos czego sie nie uzylalo przed porodem by nie doszlo do alergii
|
#3290 |
|
Rozeznanie
|
Pielęgnacja dziecka
No to ja mam takie produkty: 1. Babydream extrasensitive krem przeciw odparzeniom 2. Babydream extrasensitive krem pielęgnacyjny 3. Babydream żel do kąpieli - ten duży z pompką 4. Sudocrem - w razie kłopotów z pupą Pielęgnacja krocza Mi w szpitalu ranę psikali octeniseptem i potem w domu po myciu się też to praktykowałam. Wszystko się ładnie zagoiło i dość szybko myślę
|
#3291 |
|
Zadomowienie
|
BRAWA DLA ANTOSIA I SUPER MAMY!!!!!
GENIALNIE ŻE JUŻ JESTEŚCIE ZE SOBĄ RAZEM. Sun...dałaś radę i to się liczy poza tym spodziewaj się, że teraz niestety będzie tak, że będziesz ogarniać wszystko, wszystkich i w ogóle i wiesz dlaczego ja Ci powiem dlaczego, bo mój mąż zawsze wywala do mnie z tym tekstem: BO TY MASZ INSTYNKT!!!!!!! Ja już się nie wkurzam, w sumie jakoś daję radę, mój mąż też się już nauczył, że czasami nie dam rady i On musi ogarnąć wszystko. Poza tym niestety będzie tak, że my będziemy ogarniać więcej...jesteśmy do tego genetycznie przystosowane. :P Współczuje, bo rozumiem jak musiałaś być wkurzona i zmęczona. |
|
|
|
#3292 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niech brzdąc siedzi, gdzie mu bedzie lepiej?? ale jak zdecyduje sie wyskoczyć to na pewno sobie poradzi![]() Cytat:
dobrze, ze rano chociaz sie zmobilizował i ogarnął. Maz niepoważny, ale i Ci goście tez mogliby sie zastanowic.. Przynajmniej masz juz z glowy![]() Cytat:
![]() ![]() dobre!Poli Ja tez mam Hippa do mycia 2w1. I na dupke linomag różowy i w razie większych problemów zielony. Duże płatki kosmetyczne, patyczki do uszu z ogranicznikiem i gaziki jałowe do przemywania oczu. I sól fizjologiczna w takich ampułkach chyba do noska w razie kataru No i octenisept do pepka![]() Termometr Mam taki http://m.ceneo.pl/27625204#tab=spec wczoraj odkryłam, ze mierzy tez temp obiektów np wody w wanience, kubka itp. U mnie sie sprawdza.Pepkowe Tak mnie naszło po tym co sunshine pisała. U nas jest taka tradycja, ze pepkowe omija matkę i dziecko. Maz robi impreze dla kumpli, chleją ile wejdzie coby Młody obywatel miał szczęśliwe zycie, a zona na jedna noc ewakuuje sie z domu z dzieckiem do rodzicow np. zeby nie patrzec i sie nie denerwować i to jest po jakis 2 miesiącach od narodzin albo odrazu jak zona w szpitalu jeszcze albo robią impreze gdzies na miescie. Jak jest u Was?A co do rodziny to moj maz tez ma duża i tez spodziewam sie nalotu. Ale stwierdziliśmy, ze zaprosimy wszystkich po jakimś miesiącu wlasnie. Zrobimy grilla, fajny czas nam sie trafił, bedzie ciepło nie trzeba bedzie sie kisić w mieszkaniu i bałaganu mniej ![]() Dzien dobry ide walczyć z choroba. Wczorajsza bitwa wygrana, ale jeszcze nie wojna przynajmniej odzyskałam swój głos i troche czucie
|
|||
|
|
|
#3293 |
|
Zadomowienie
|
Sunshine- ja bym wybiła chłopu podobny pomysł już na etapie przygotowań. Nie wiem, jak jest u Was, ale po prostu w głowie się nie mieści, żebyś Ty po cesarce z wcześniakiem musiała przyjmować takie ilości ludzi w domu.
![]() Danika- my też Emilki włosy dalej myjemy w Babydreamie/Babylove lub Hippie- dla juniora nie muszę kupować nic więcej. Do pupy muszę kupić jeszcze krem z cynkiem w razie W i zostały pieluszki. Dzisiaj i jutro opiekunka weźmie mi córę, więc jadę się wreszcie zapisać do szpitala. Czuję, że trzeba, bo cały wczorajszy wieczór męczyły mnie przepowiadacze, nie tylko z gosiakowych emocji. Annihilate- do krocza potwierdzam, że octenisept najlepszy. Ok, wstaję, idę się ogarnąć, bo się pewnie zaraz Emilka obudzi. Milego dnia! Dla chcących za dwupak.
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lucy gratuluje hemoglobiny piekny wynik Gosiaczek GRATULACJE to miało byc chyba dzis dopiero ..:P Napewno cudny ten Twój Antoś Buziaczki dla Was ![]() Sushine 14 osób Agnessa to bedzie jazda och kurka trzymam za Was kciuki zeby jedzczechwilke w 2 paku została czekam na wieści
|
|
|
#3295 |
|
Raczkowanie
|
Gosiaczek wielkie gratulacje dla Was !!!!!!
Antek piekna waga,piękny wzrost ![]() Zdrowia dla Antka a Ty szybko regeneruj sie po cięciu ![]() Pozdrawiam
|
#3296 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
GRATULACJE dla gosiaczka! Antoś cudowny! Teraz to chyba już każda z nas chce mieć swojego szkraba obok siebie, moc przytulić ![]() Cytat:
Do szpitala nie biorę. Cytat:
Goście to chyba trochę bez rozumu i wyczucia sytuacji oraz czasu.... Bardzo dobrze że ustawiłas chlopa do pionu! Niech sobie nie mysli że masz jakiś motorek na baterie w PEPKOWE Ja mojemu tz powiedziałam że jak chcę się napić z kumplami to niech to zrobi jak będę jeszcze z małą w szpitalu. Ridzince zamierzam powiedzieć w prost że na początku nie chcemy odwiedzin. |
||
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3298 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek Gratuluję
i zazdroszczę
|
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Pępkowe: Mój pewnie wypije z teściem i szwagrem jak bede w szpitalu o ile teściowa zajmie sie córką
a jak nie to dopiero jak wrócimy do domu bo przeciez dziecko z pijanym ojcem nie zostanie Po córce nie bylo typowego pępkowego. Przyszli znajomi jak młoda miała z miesiąc ale mój maz jest bardzo mało imprezowy
Edytowane przez danika Czas edycji: 2016-03-21 o 07:28 |
|
|
|
#3300 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas tz nie mialby odwagi tyle ludzi na raz zaprosić bo wie jaka wybuchowa jestem i mialby przewalone hahaha ale serio ludzie bez wyobraźni! !!
Pepkowe Pojedzie do pracy do niemiec to w weekend na pewno beda pić. W domu u nas symbolocznie z tymi którzy przyjdą w odwiedziny z rodziny. Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

i tak nie będę używała jeśli Nue bedzie potrzeby

)))
ludzie to serio nie mają wyobraźni! Podziwiam Cię, że dałaś radę wytrzymać
. Mąż się upił na całego. Goście poszli a ten od razu kimono rozwalił się na łóżku w poprzek nie ściągnął nawet nakrycia. Nie przestawił mi łóżeczka kolo łóżka(na noc przenosi mi żebym nie robiła maratonów nocą po pokoju).Mala spala w wózku.Ja jak sardynka na małym skrawku łóżka. Ale rano mnie poniosło z nerwów i wygarnęłam chłopu jak krowie na rowie bo mnie wkurzył na maxa. Owszem byłam przygotowana na odwiedziny bo upiekłam 2 placki zrobiłam salatkę, dzień wcześniej kupiliśmy wyroby z ćwiartki świni już na święta ale takiej chmary gości się nie spodziewałam. Przyszła cala najbliższa rodzina męża
i jeszcze jedno! W maju go kupowalismy i wiecie, ubezpieczenie trzeba i przeglad zrobic. I jakos mnie tak natchnelo zeby zajrzec do kiedy przeglad jest, bo ubezp. pamietam. I co...od 27 lutego jezdzimy bez przegladu
no myslalam ze meza zabije
a ten sie smieje, ze "zaoszczedzilismy" miesiac...taaa
normalnie az bym do Niej pojechala ze wsparciem
jak jakas wariatka
️

niech brzdąc siedzi, gdzie mu bedzie lepiej??

za dwupak.

piekny wynik