|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Gosiaczek gratulacje!!! Ale zazdroszczę, ze masz juz swojego synka obok siebie
tez juz bym chciała..ale chyba u mnie nie prędko bo mimo tej skróconej szyjki to nic wiecej sie nie dzieje ani przepowiadaczy ani żadnych boli chociaż po cichu liczę na tą pełnię Miłego dzionka
|
|
|
|
#3302 |
|
Rozeznanie
|
Pępkowe - u mnie nie będzie bo mój nie pije alkoholu w ogóle.
Od teściów poznałam tradycję nowiecki, czyli idzie się z prezentami dla dziecka jak już się urodzi, i to kulturalne spotkanie przy kawie i ciastku
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
Pępkowa impreza pewnie i u nas się odbędzie, ale przez to, że mój mąż w miejscu w którym mieszkamy nie ma za wielu przyjaciół, znajomych to pewnie nie będzie to na taką skalę, jakby to było gdybyśmy mieszkali bliżej Jego Rodziny.
Poza tym ja teraz bardziej zachodzę w głowę, czy mój mąż da radę być ze mną przy porodzie, czy damy radę to wszystko ogarnąć razem, czy może jednak będę się musiała ogarniać sama. |
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie przewiduje pepkowego.
Do pracy zawiozlam ciasto Moj moze z chlopakami z pracy sie napije, ale to nie wiem czy nie gdzies na miescie.. A rodzina, coz... na pewno nie w pierwszym okresie... co najwyzej najblizsi.. ale to na chwile i koniec...
|
#3305 |
|
Wtajemniczenie
|
Sunshine podziwiam bo ja bym przy gościach minę i focha miała ze by sie szybciej zmyli albo bym sie w sypialni zamknęła.
Pepkowe U nas jest tak ze z kumplami na mieście gdzies piją w barze czy knajpie. Moj zrobi jak będę w szpitalu w knajpie po zamknięciu bedzie wóda i przystawki
|
#3306 |
|
Wtajemniczenie
|
Sunshine jestes aniolem ze tak sie zachowalas. A maz i jego goscie cierpia chyba na glupote. Sorry. Ja bym zrobila taka jazde ze hej!! Tym bardziej ze masz w domu wczesniaka...moj by miesiac do tylu chodzil po moim opierd.
U nas pepkowe sie robi jak mama z dzieckiem w szpitalu a odwiedziny...na szczescie mam myslaca rodzine i mi sie nie zwala na łeb wszyscy na raz, tylko prwnie po 2 osoby na kawke. Patryska w lutym 2015? ![]() Ja to chce jeszcze 1,5 tygodnia w dwupaku...
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Sunshine wow ! Kurczę przewalona sytuacja!
Dobrze ze mój mąż jest Malo towarzyski heheheh czasem to plus ![]() No ale macie ich z głowy a mąż powinien docenić jak sie poswiecilas bo obstawiam ze polowa z nas by nie kiwnela palcem :P Iwoncia ja tez o tym mysle! Czy ma wloski, jaki ma nosem, jakie usteczka och och oszaleje jak ja zobaczę ![]() Danika!dzieki dzieki za info o tantum to kupie na pewno ![]() Czyli linomag po zmianie pampersa jak by byly odpazenia? Annhilate dzieki! Tak myślałam co z tego babydreama jak juz to brać to dzieki , moze je kupie j ok tanie i chyba jedne z lepszych kosmetyków?Kopycio Pępkowe u nas tez odbywa się beze mnie. Po prostu idą sie napic ale nie upić. Nawet nie raz chłopaki po porostu poszli na piwo na pole na ławkę pod blokiem hehe to bylo jak chlop wrócił ze szpitala i wieczorem go wyciągnęli na to piwko a zona byla w nocy w szpitalu jeszcze.No ale jak pisałam, Malo piwka bo dzien pozniej przeciez chlop jedzie do zony do szpitala ![]() U mnie reszta rodziny na chrzcinach zobaczy dziecko. Ja to moze tylko chrzestna moja zaproszę by przyjechała z dziadkiem. A reszty nie zapraszam. Po co. Przyjedziemy do teściów to niech oni zapraszają i sie gośćmi zajmują ![]() Sny Dobrze ze ich nie pamiętam ale totalnie dziwne jakies byly. :O Powinnam miec zeszycik i zapisywać bo w nocy na toalecie sie dziwilam co za głupie sny
|
|
#3308 |
|
Rozeznanie
|
Poli co do kosmetyków to sugerowałam się blogiem sroki i ona chwaliła babydream i hippa
z tym, że hipp jest droższy no i na dodatek nie zawsze wszystkie jego produkty są dostępne, no przynajmniej w mojej okolicy ciężko z tą dostępnością :P a co babydream to nigdy mi się nie zdarzyło, żeby zabrakło w rossmannie no i na pewno są dużo tańsze od hippa, choć ostatnio podrożały przez ten podatek czy co to wprowadzili.
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
Pepkowe. Mam nadzieję że nas to ominie i mój na ten genialny pomysł nie wpadnie.
Znaczy napić się symbolicznie jak ktoś wpadnie. Piwko czy coś ale nie do upadłego a ja będę dzieci nianczyc. Może z jednym okej ale z dwójką niestety chłop musi robić tyle samo co i ja wiec niech zapomni! ja rodze i się męczę w ciąży a on się ma bawić hehe oj nie nie nie :-P zresztą teście za tydzień wyjeżdża a jego brat w ogóle nas nie odwiedza także stawiam ze nie będzie miał z kim oblewac :-D ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- W ogóle moi rodzice chyba przeżywają ten ostatni miesiąc bardziej niż ja. Ojciec dzwoni ze mu się już 4 dzień z rzędu snilqm jak mi sto lat śpiewa. Co dla mnie zrozumiałe bo 9 kwietnia mam urodziny a ten ze nie nie . Ze pewnie chodzi o poród :-P
|
#3310 |
|
Winter is coming
|
witam
co do pępkowego to ja się kompletnie nie znam, już kiedyś pisałam, że u nas to pierwsze dziecko w rodzinach od 20 lat a wśród znajomych też nikt nie ma. Nie wiem, co będzie. Ale nie podejrzewam mojego męża o spraszanie ludzi do domu, bo wie, że by marnie skończył ;] kosmetyki kupiłam babydream. A w zasadzie to niby kupiłam dla młodej, a już jej ukradłam szampon i oliwkę i na sobie używam Mam też alantan i linomagU mnie w planach dzisiaj lenistwo. Muszę tylko podjechać do szpitala po wyniki gbsa, a na 16 mam sr
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() patent z goścmi u teściów jest the best
|
|
|
|
|
#3312 |
|
Zadomowienie
|
A ja czekam jak na szpilkach bo ja mam dzisiaj USG ostatnie już, do porodu będzie wielkie czekanie.
Nie odpuszczę muszę wiedzieć dzisiaj wszystko!!!! |
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3314 |
|
Wtajemniczenie
|
Kabriela no to wypytaj o wszystko, zebys nie wyszla bez informacji.
Ja dzis mam sądny dzien- mam nadzieje. Chcialabym juz wiedziec Lekarz zaczyna przyjmowac od 18:30 wg tego jak kto przyjdzie, wiec pewnie max o 20 powinnam cos wiedziec. Zapomnialam ze musze isc po wyniki badan do szpitala jeszcze ![]() Lulka a Ty na ktora masz wizyte? ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Widze ze dzis dzien ostatnich wizyt MiniMonix na ktora masz?![]()
|
#3315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z kosmetyków to już nawet nie pamietam co kupiłam ![]() Na pewno Oilatum do kąpieli i coś z rosyjskich do pielęgnacji plus stałe pozycje jak linomag, sudocrem, bephanten... Za tydzień mam usg, ciekawe czy synuś podrósł
|
|
|
|
|
#3316 |
|
Rozeznanie
|
No to trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty dziewczyny! Obyście same dobre wiadomości nam przyniosły
Ja mam 10 dni do terminu i dłuży mi się strasznie! A pewnie im bardziej ja będę chciała tym bardziej nic z tego nie będzie
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to ich rodzina więc niech oni się zajmą i ogarną wszytsko ![]() zresztą oni będą chcieli więc ja to tylko wykorzystam A co do linomagu - zapamiętam ! czyli jak nie robi często kupek to nie trzeba stosować ? ![]() Cytat:
![]() ja mam za tydzień we wtorek ahhhhh też już chcę wiedzieć co na usg wyjdize! Ostatnie usg było poczatkiem lutego to oszaleć idzie hehhee ![]() Dobra dziś nawet nie mam nastroju niechcemisie więc wysprzątałam, pranie wsadziłam, łóżeczko przykryłam by się nie kurzyło teraz czas za robótki ręczne się zabrać (obrazki + łapacz snów )
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak mówiłam, przed 7 przysnęłam.
U nas nie wiem jak z pępkowym, dużo zależy od tego kiedy urodzę. Nawet jeżeli goście zwalą się do nas to i tak zawsze tż ich "obsługuje"- robi kawki, herbatku, nakrywa i sprzata ze stołu, podaje żarełko (se chłopa wychowałam ).Powoli też szykuje sobie pokój, zeby miał gdzie kumpli przyjmować, bo przecież nie będzie pił przy Ewce Z kosmetyków mam Babydream, bepanthen, sudocrem. W razie potrzeby dokupię na bieżąco. Ja jutro mam ktg i ma mnie przy okazji zbadać. Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2016-03-21 o 09:45 |
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
annihilate
A jak tam ruchy? Moja jest nadal mniej aktywna i reaguje głównie na zaczepki :/ ja jestem z TP dzień po tobie, to wiem co czujesz. Tykające bomby
|
#3321 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3322 |
|
Rozeznanie
|
MiniMonix no szału nie ma z ruchami, w zeszłym tygodniu to dawał mi strasznie popalić, a teraz to leniuchuje.
W ogóle od wczoraj jest mi strasznie niedobrze
|
#3323 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bawarka bleee Podziwiam Cię za ta imprezę. Ja bym nie wytrzymała, i jeszcze taka pomoc ze strony męża Cytat:
Cytat:
hehehe ![]() KOSMETYKI Ja mam wszystko co poleca sroka na swoim blogu. Linomag, dzidziuś, i kilka innych, ale nie mam tego dużo. Dokupi się w razie potrzeby. Mam te oliwkę. TANTUM ROSA jak najbardziej, kupiłam. Mam tez wodę morską do noska. Spać nie mogłam z tych emocji, kto robi cesarki na noc ![]()
|
|||
|
|
|
#3324 |
|
Zadomowienie
|
Ja też trzymam za wszystkie wizyty, oby jak najwięcej informacji podali.
Ja mam na 15:10 zanim wrócę do domu, zanim dotrze do mnie jak dużą dzidzię mogę mieć w brzuchu, to same wiecie.... Ostatnie usg miałam w 22 tygodniu ciąży a teraz mam 35 tydzień więc....ech... kurcze trochę się stresuję, bo chciałabym wiedzieć, że wszystko jest idealnie, że mała nie jest za duża, nie jest za mała. Co ta ciąża zrobiła mi z mózgiem. Przyznam się Wam szczerze, że ja po prostu potwornie, ale to potwornie boję się cesarki. I chyba dlatego mam takie dziwne ciśnienie. |
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
16:15 ale ja pewnie wejdę dużo później bo u nas się czeka, i czeka czasami...
|
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
O rany, ale mi się chce spać.
A mężu dziś jest dłużej w domu i jakoś mi głupio tak iść spać skoro spałam całą noc hehhee A na kawę to nie mam ochoty ![]() No nic, spróbuję coś porobić z rzeczy, które na mnie czekają w kolejce brzydka pogoda to i do sklepu nie chce mi się wychylać
|
|
#3328 |
|
Wtajemniczenie
|
MiniMonix 4 pobudki na siku? Ja od jakichs 2 tygodni (bez jednej nocy) w ogole nie wstaje
po 4 pobudkach na siku bym chyba caly dzien do tylu chodzila![]() Kabriela no to faktycznie dawno USG mialas bedzie wszystko okej. A czemu sie boisz cesarki? Masz jakies wskazania, ze o tym myslisz? Uwierz mi, tej co zarzekala sie ze tylko SN, nie ma innej mozliwosci itp, ze kiedy przychodzi czas i informacja od lekarza ze musi byc CC z jakiegos powodu, to po prostu sie z tym pogodzisz. Chocby dlatego ze pomyslisz o zdrowiu dziecka i swoim. Ryzyko przy kazdym porodzie jest, ale mamy XXI wiek i mysle ze nie ma sensu sie zadreczac zlymi myslami, bo sie tylko niepotrzebnie nakrecasz trzeba taka informacje potraktowac przedmiotowo i koniec...
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Ci się chce spać to idź, masz na to ostatnie dni. Więc korzystaj ![]() Kabriela czemu boisz się cesarki? w tych czasach myślę, że nie ma się czego obawiać, a najważniejsze jest zdrowie maleństwa ![]() Ja jak ostatnio nie sikałam w nocy wcale tak dziś byłam 3 razy
|
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
oo dziś wiele na wątku bedzie sie dzisc hihi
trzymam kciukasy za udane wizyty. My po obchodzie wszystko bez zmian. Zosttajemy na świeta w szpitalu ale na mieko to biore bo bylam nastwiona..........
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.

tez juz bym chciała..ale chyba u mnie nie prędko bo mimo tej skróconej szyjki to nic wiecej sie nie dzieje 

a odwiedziny...na szczescie mam myslaca rodzine i mi sie nie zwala na łeb wszyscy na raz, tylko prwnie po 2 osoby na kawke. 
czasem to plus
a mąż powinien docenić jak sie poswiecilas bo obstawiam ze polowa z nas by nie kiwnela palcem :P 

a wśród znajomych też nikt nie ma. Nie wiem, co będzie. Ale nie podejrzewam mojego męża o spraszanie ludzi do domu, bo wie, że by marnie skończył ;] 

Lekarz zaczyna przyjmowac od 18:30 wg tego jak kto przyjdzie, wiec pewnie max o 20 powinnam cos wiedziec. Zapomnialam ze musze isc po wyniki badan do szpitala jeszcze 

dobrze, ze rano chociaz sie zmobilizował i ogarnął. Maz niepoważny, ale i Ci goście tez mogliby sie zastanowic.. Przynajmniej masz juz z glowy

).
bedzie wszystko okej. A czemu sie boisz cesarki? Masz jakies wskazania, ze o tym myslisz? Uwierz mi, tej co zarzekala sie ze tylko SN, nie ma innej mozliwosci itp, ze kiedy przychodzi czas i informacja od lekarza ze musi byc CC z jakiegos powodu, to po prostu sie z tym pogodzisz. Chocby dlatego ze pomyslisz o zdrowiu dziecka i swoim. Ryzyko przy kazdym porodzie jest, ale mamy XXI wiek i mysle ze nie ma sensu sie zadreczac zlymi myslami, bo sie tylko niepotrzebnie nakrecasz
trzeba taka informacje potraktowac przedmiotowo i koniec...