|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | |
Matka Smoka
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
![]() Moja gin powiedziała, że nie musi widzieć wyniku - to trzeba do szpitala zabrać na poród i tyle, i tak nic wcześniej nie robią jak jest pozytywny. Ale Ty pytasz o normalne obiady? Bo opróćz kurczaka z ryżem to jest mozre propozycji ![]() ![]() Pomiędzy 35 a 37. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja do pracy sobie robiłam: owoce, sałatki wszelkiego rodzaju, jakiś mix owoców z płatkami owsianymi, jajka + sałatka + chlebek żytni. No to były moje smakołyki na drugie śniadanie ![]() cholera i zgłodniałam jak to opisałam
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzi mi o jakieś lekkie rzeczy do pracy nie o typowy obiad ![]()
![]() |
#3394 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Haha mam takie samo zyczenie ![]() ![]() Siku nocą To mnie omija ![]() ![]() U mnie piekne słońce! Zatoki chyba sie poddają, wiec humor wrócił i postanowiłam zrobic pyszna kolacje mezowi ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
Zadomowienie
|
Popoludniowa zmiana hehe. Przepraszam ze niezrozumiale :-P bo wtedy wychodzi po śniadaniu i wraca kolo 23 wiec wtedy robie coś typu kurczak z ryżem ale już mnie sama mdli jak to widzę :-P a chce by było szybkie . Łatwe i żeby mógł zjeść na zimno lub lekko w mikrofali podgrzać
#3398 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
Jakiekolwiek przykrycia na noc dla noworodka to zagrożenie, że sobie przysłoni twarz i udusi, więc ja wolę cieplej ubrać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Winter is coming
|
ja mam cienki i gruby kocyk, poza tym śpiworek
![]() nie mam paciora ![]() co do jedzenia do pracy to ja różne rzeczy sobie zabierałam. Jogurty, serki wiejskie, kasze/ryż z warzywami i mięskiem czasem, sałatki, resztki z obiadu ![]()
#3401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3402 | |
Matka Smoka
|
Nie wiem - tak podają zazwyczaj w wytycznych, a jak się do tego stosują to ja nie wiem. Fakt, że jak byłam w zeszłym tygodniu i powiedziałam, że 35 to położna dopytywała szczegółowo czy skończony ten 35 i dopiero powiedziała ok. Może późno nie znaczy źle, a przedział jest po to, żeby zdążyć? Bo za wcześnie pewnie gorzej, zawsze może się potem coś przypałętać.
Cytat:
Tarta z kalafiora - na zimno też super, mega prosta, robiłam też wersję brokuł zamiast kalafiora i oczywiście z innymi przyprawami: http://dietetyczniesiostro.blogspot....-bez-maki.html Mojemu na zimno robiłam też sałatki pożywne typu: kurczak/indyk podsmażony w kawałkach+czerwona fasola z puszki+ dodatki (ogórki kiszone/konserwowe, oliwki, cebula czerwona, itp.). Sos to jakaś oliwa z odrobiną musztardy/ziół/ketchupu - ogólnie wszystko pasuje. Można jakiejś zieleniny dokroić. Tak samo wymiennie z ugotowaną na sypko soczewicą zieloną zamiast czerwonej fasoli. Mięso można zastąpić tuńczykiem z puszki, albo łososiem z puszki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 | ||||
Zakorzenienie
|
odkurzyłam, zmyłam podłoge na dole i zrobiłam na próbę takie ciasto bez pieczenia z kawą inką na biszkoptach
![]() teraz mam skurcze ![]() u mnie dziś na obiad makaron z pesto, ulubuione jedzenie mojej rodzinki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
powiedz w szpitalu, że nie miałaś to ci pewnie zrobią, chociaż nie wiem czy to wchodzi w zakres "usług" nfz-owych? Cytat:
Cytat:
![]() nie za późno jeśli do tego czasu nie urodzisz ![]() super ![]() KOCYK: ja mam śpiworek i kilka kocyków ale raczej cienkich. My w lecie śpimy pod samymi poszewkami albo pod prześcieradłami bo gorąco ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3404 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3405 |
Zadomowienie
|
Beth ja często do pracy zabieralam rozniste zapiekanki makaronowe, najczęściej z mięsem mielonym, kurczakiem, indykiem i do tego warzywa pieczarki, kalafior, brokul - co kto lubi, mężowi często daje salatki, ale on je uwielbia, nie wiem jak Twój. Ostatnio hitem jest gyros lub salatka z makaronu-ryzowego z kurczakiem, papryka, ogórkiem świeżym, koperkiem, kukurydza. Inna wersja dobrej salatki to taka warstwowa - jajka, pomidory, fasola czerwona, kukurydza, ser feta i szczypior mniaam.
Velika gratki za brak paciora Kejka Tobie pacior nie straszny ![]() Obzarlam sie czekolady i aż mi niedobrze. A na obiad kuleczki z mięsa mielonego w sosie pieczarkowym plus jaglanka ![]()
![]() |
#3406 | |
Zakorzenienie
|
Nie ![]() ![]() Cytat:
brawo ![]() Ja do przekąsek mogę dodać naleśniki z różnymi farszami, np. szpinakowym, lub meksykańskim z mięsem mielonym i warzywami ![]() Przed wizytą lecę do Rossmana, mam zamiar ochrzcić moją kartę Rossnę, i jeszcze kupić podkłady do przewijania, i multum kosmetyków dla mnie do szpitala ![]() Ja mam 3 kocyki, jeden minky, jeden do wózka, i jeden mięciutki do okrywania itd. Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-03-21 o 13:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Zakorzenienie
|
BETH
Jednak to mi źle powiedziały ![]() Warunki przechowywania i transportu: 24 godziny w temp. pokojowej (20-25°C )
#3408 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ☺
|
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Zadomowienie
|
velika gratki za brak paciora
![]() Poli jak tam ten kremik BB co zamówiłaś? polecasz? co do kocyków to mam dwa grubsze i kilka cienkich myśle ze z zakupem kocyka mozesz spokojnie poczekać, na początek Sara może spać w rożku a później zrobi się ciepło i cienki kocyk pewnie wystarczy w razie czego będziesz mogła rozłożyć rożek i będzie z tego kocyk ![]() jakiś rozlazły dzień dziś mam... jest 14 a ja poza wstawieniem prania nic nie zrobiłam musze się zebrać po zakupy na obiad i bardzo mi się nie chce, aż mi głupio, że się tak obijam a tyle rzeczy do zrobienia czeka skończyłabym wielkanocne dekoracje, ale materiały mi się skończyły więc muszę czekać na męża aż mnie do pasmanterii zawiezie, bo niestety nie mam nic pod ręką w ogóle dziwnie mi trochę w tym roku, bo pierwszy raz nie będzie mnie na święta w domu, czekają nas pierwsze święta tylko we dwoje ![]() ![]() Edytowane przez lucy111 Czas edycji: 2016-03-21 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3410 |
Rozeznanie
|
Smarrita no ktoś może się lepiej czuć po cc a ktoś po sn, to nie jakaś reguła tylko dużo od organizmu i podejścia zależy :P no wiem, że ta blizna jest poniżej lini majtek ale jakbym była naga to ją zobaczę przecież :P a seks to ja mam dużo lepszy po sn! Chyba mnie ciasno pozszywali
![]() ![]() Kayira ja tylko jedno okno umyłam bo do innych mam ciężki dostęp :P dałam radę tylko potem trochę kręgosłup mnie bolał. Beth mój Tż zawsze sobie wieczorem sam szykuje jedzenie do pracy :P czasem kanapki, albo np jak coś z obiadu zostanie to to zabiera najczęściej ![]() A mój Tż od dzisiaj do terminu porodu w domu pracuje ![]() Dzisiaj na obiad jedliśmy domową pizzę z kurczakiem i brokułami ![]() ![]()
#3411 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() super że TŻ pracuje w domu ja właśnie zaczełam się trochę martwić jak to bedzie jak zacznie sie cos rozkręcać, mąż spokojnie w pół godzinki z pracy dojedzie wiec luz, ale boję się ze będą korki po drodze do szpitala oby zaczęło się dziać w nocy albo w weekend |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3412 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Zadomowienie
|
przeciez wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3414 |
Rozeznanie
|
Smarrita gorzej jak któraś podpadnie personelowi przy porodzie i ją z zemsty luźno pozszywają
![]()
#3415 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję dziewczyny za propozycje wszelkie ![]() Brzuch mnie boli jak na okres ze wytrzymać się nie da.. masakra jakas bo skurcze to nie są a męczą bóle jak cholera. Oby do wizyty i niech coś poradzi mi na to.
![]() |
#3416 | ||
Zakorzenienie
|
OBIAD
och zjadłam najprostszy ale też najsmaczniejszy obiadek ever! Ziemniaczki ugotowane (jestem nienormalna, całe życie soliłam a jak spróbowałam wczoraj bez soli to omomomomom ![]() ![]() ![]() nie tkne więcej solonych ziemniaków!) 2 jajka od babcinych kurek sadzone, tylko z pieprzem (stwierdziłam, że skoro ziemniaków nie posoliłam to już nic nie posolę) pomidorek, ogórek, cebulka, szczypiorek (oczywiście bez soli ![]() no i zsiadłe mleko ![]() jejuuuuuuuuu ![]() ![]() ![]() (żeby nie było, ja zwykłej soli i tak nie używałam tylko himalajską) POGODA która to ma słońce? Wysyłać proszę! tu szaro buro i deszcz pada. Aż mi znów się zachciało spać ale no ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czekaj muszę po kolei Ci odpisać Krem BB - na razie zużyłam jedną próbkę- ORGANICZNY KREM BB z mlekiem oślim 01 świetlisty beż No i nie wiem czy to kwestia tego dodatku "mleko ośle" czy co, ale jak smaruje buzię to takie grudki się robią i muszę potem wytrzeć twarz w ręcznik by je ściągnąć. Nie wiem czy wiesz co mam na myśli? Zdziwiłam się bo tak nigdy nie miałam, tak się ten krem zrolowuje jakby w grudki. Jeśli inne będą tak samo to dziękuję i szukam po ciąży jakiś innych próbek. W ogóle dobrze, że nie mogę za bardzo łazić heheh bo w tej drogerii Pigment takie fajne rzeczy przecenili ![]() ![]() Masz rację z tym rożkiem. Ja to też mądra jestem ![]() ![]() ![]() Dziękuję za przypomnienie i że lepiej pamiętasz niż ja co mam w kupione ![]() ![]() ![]() ![]() Jakie ozdóbki robisz? pochwalisz się potem? ![]() No i końcówka Twojej wypowiedzi czyli coś od czego zaczęłam odpisywać ![]() Mam tak samo też 1 święta bez rodziny. Aczkolwiek - pierwsze święta, których nie będę obchodzić. W ogóle przez to, że nie przyjeżdżamy to teściowie z szwagrem jadą na gorące baseny na Węgry ! buuuuu też chcę z nimi jechać ![]() Może uda się taką tradycję wprowadzić i za rok pojechać też zamiast obchodzić święta ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Zadomowienie
|
Poli taki prosty obiad czasami jest najlepszy i najsmaczniejszy! ☺
Ale mi dzisiaj córka buszuje w brzuchu! Już dawno tak nie szalała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No moja też wariuje ![]() Najlepsze dla mnie jest to, że zawsze się uaktywnia jak zaczynam robic obiad i zaczyna pachnieć jedzeniem ![]() Aż nawet zaczęłam podejrzewać, że może zapachy przenikają do wód płodowych ![]() ![]() W ogóle tak bardzo bardzo uwielbiam to jej jeżdżenie pod skórą stopami, że ja już czuję jak ja za tym będę tęsknić.... dlatego póki mogę to delektuję się i cieszę jej ruchami ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Matka Smoka
|
Mój też przed jedzeniem zawsze bardziej aktywny
![]() Jakie te promocje w Pigment? Weszłam tam ostatnio ale chyba jakaś wycieczka licealna była - w każdej alejce pod 3-4 laski a kolejka do kasy gorsza niż w hipermarkecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Zadomowienie
|
Poli wiem o czym mówisz z tymi grudkami, czasem jak używałam podkładu w musie i kładłam go na krem to też sie tak robiło
słabo ![]() co do rożka pamiętałam, ze masz bo w tym samym czasie zamawiałyśmy i planuję go używac właśnie jako kocyka jak Leon będzie za duzy na rożek ![]() liczę jednak na to ze do spania najlepiej się sprawdzą śpiworki jesli chodzi o niełażenie ma to też swoje plusy, zawsze kasa w kieszeni zostaje choć mnie i tak najbardziej rujnują zakupy internetowe ![]() narobiłaś mi smaku tym obiadkiem ja dziś planuję coś w stylu leczo z ciecierzycą, o ile się zbiorę do sklepu, pół dnia przesiedziałam w domu , a było tak pięknie, teraz pada a ja akurat musze wyjsc ![]() my święta jak najbardziej obchodzimy ![]() ozdabiam wydmuszki kwiatkami wycinanymi ozdobnym dziurkaczem, planuję też owinąc takie plastikowe jajka muliną i zawiesić na gałazkach licze, że w pepco dorwę jakiś ładny wazon na kwiaty i jeszcze parę dekoracji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.