|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
tyle tych środkow na wypadanie wlosow jest ze prezynajmniej mamy w czym wybierac
![]() mój aktualny 'zestaw' to: Merz Special, szampon Dermena i żel do wcierania wlosow nie pamietam teraz nazwy, z wyciagiem z pokrzywy, łopianu i czegoś tam jeszcze, zakupiony przez moja mamusie w zielarskiej aptece ![]() ![]() 3 majcie sie wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Zakorzenienie
|
No i nabyłam te ampułki joanny
![]() ![]() Korzystając z okazji, że chora jestem i mam przymusowy urlop będę wcierać cierpliwie ![]() Ps. Przez to choróbsko, antybiotyki, brak apetytu coś mi się widzi, że niedługo zacznie mi jeszcze więcej włosów lecieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4864 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny zrobilam jeszcze raz badania i mi wyszlo ze mam za malo zelaza juz wiem od czego mi wlosy wypadaly....Mam nadzieje ,ze to byl glowny powod i jak teraz bede brac zelazo to przestana.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Raczkowanie
|
Hej, a ja mam problem. Otóż bardzo wypadały mi włosy. Kupiłam Piloxidil stosowalam prawie 2 mies, potem troszke zaprzestalam,bo przetluszczal wlosy. Kupilam szampon i lotion Subrina na bazie chmielu, jak narazie jest dobrze bo wlosy prawie nie wypadają(choc to moze zasluga witamin, picia drozdzy, wcierania czasem piloxidilu), Problem w tym ze wlosy odrastaja tylko z przodu... z tyłu nic, jak wiatr zawieje tak łyso po prostu. Moze za duzo mieszam tych specyfików? a teraz 2 sprawa, otoz konczy mi sie szampon Subrina i zastanawiam sie czy nie kupić Dremeny i stosowac razem z tym lotionem ze Subriny, mozna tak ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Raczkowanie
|
kupilam w aptece sok z pokrzywy. jakis czas temu wyczytalam ze niektore wizazanki z powodzeniem go stosuja. tylko ze niestety nie pamietam jak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4868 | |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziękuje
![]() Ja dziś już po jednej ampułce i zapach mnie urzekł ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A swoją drogą spojrzałam na KWC i widzę, że przepłaciłam ![]() Sylwio wydaje mi się, że spokojnie możesz stosować szampon i lotion z różnych serii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pić możesz na przykład po zmieszaniu z miodem ![]() A wcierać na różne sposoby, jest dużo wcierek z sokiem z pokrzywy (solo też można, ale jak już wcierasz, to lepiej wzbogacić) ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4872 |
Zadomowienie
|
Kobietki ponawiam pytanie: czy mozecie mi polecic w miare tanie apteki internetowe?
#4873 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
Wtajemniczenie
|
Wiadomość dla abstynentów ![]() ![]() Chyba sobię kupię, bo zostało ostatnie 87 sztuk ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item268619440_..._wzmacnia.html
#4875 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() A taka pokrzywa to faktycznie coś daje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4876 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Natomiast wizażanka Kokoryu zeznała, że dzięki kuracji sokiem pokrzywowym oraz częstym płukankom z tego ziółka doznała podwojenia owłosienia ![]() Jedno ale - wzmaga diurezę, co może być problematyczne, jeśli nie ma się stałego i nieograniczonego dostępu do WC ![]()
![]() |
#4877 |
Zakorzenienie
|
Ja codziennie piję herbatkę z pokrzywy i zauważyłam, że cera mi się jakby wygładziła i napięła - ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona. Zachęcił mnie do tego przykład naszej kochanej Kokuryu. A dzisiaj mama wybierała się na duże zakupy i zleciłam jej kupienie pokrzywy oraz skrzypu. Mamuska mile zaskoczona, że piję ziółka, ale stwierdziła, że może sama się do mnie dołączy...
![]()
#4878 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A dla bujnych włosów wszystko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 |
Rozeznanie
|
Anuska77 żeby zorientować siew temacie polecam lekturę wątku dotyczącego aptek internetowych. Wystarczy wpisac w wyszukiwarkę hasło apteka internetowa. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Zadomowienie
|
Wiem ale chodzi mi tylko i wylacznie o produkty dotyczace pielegnacji i zdrowia wlosow. Wizazanki z tego watku kupowaly i na pewno sie orientuja w temacie, zalezy mi wlasnie na ich opinii.
#4882 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może być taka expresowa w torebkach? Jak często to się pije? A i czy wcierała taki wywar z zaparzanej suszonej? Po jakim czasie zobaczyła efekty? Przepraszam za tyle pytań, ale będę strasznie wdzięczna jeśli wciągniecie mnie w temat ![]() Cytat:
![]() ![]() Słyszałam też o wpływie pokrzywy na apetyt (to o soku), więc jak dla mnie całkiem bomba ![]()
Edytowane przez virka Czas edycji: 2007-11-13 o 16:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Raczkowanie
|
szkoda ze nie moge sledzic tego watku na bierzaco, a tak to nie wiem co jest grane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4884 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A oto co Różański pisze o pokrzywie: http://www.luskiewnik.pl/urtica/preparaty.htm Kokuryu z tego co pamiętam piła własnoręcznie wyciskany sok z majowej ![]() Zresztą służę linkiem ![]() Oprócz liści bardzo wartościowym surowcem jest korzeń pokrzywy (pono zawiera fitosterole, które obniżają poziom DHT - co ważne przy wypadaniu włosów na tle androgenowym). Można więc pomichać jedno z drugim i tworzyć odwary ![]()
![]() |
#4885 |
Rozeznanie
|
Od jakiegoś czasu jestem zafascynowana pokrzywą, a konkretniej jej wpływem na włosy i cerę.Herbatki piłam przez jakiś czas, ale przestałam odkąd pojawiły się u mnie problemy z pęcherzem-nie od pokrzywy, ale ona działa moczopędnie
![]() ![]() Soku z pokrzywy jeszcze nie próbowałam, ale ciekawa jestem ile on kosztuje i czy można dostać taki czysty sok?Też bym sobie powcierała w głowę żeby wzmocnić efekt szamponu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Natomiast sok pokrzywowy stabilizowany etanolem powinnaś dostać w aptece, ok 6 zł za 100 ml. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4888 |
Zakorzenienie
|
mam ogromną prośbę
![]() Starałam się przeczytac większośc wątków na temat problemów z włosami ![]() Po przeczytaniu wielu pozytywnych opnii kupiłam Wax i Seboradin lotion. I właśnie z Seboradinem mam problem ![]() Za nic nie mogę go rozprowadzić po skórze głowy ![]() ![]() ![]() ![]() Macie jakis sensowny sposób na rozprowadznie i wmasowanie Seboradinu w skórę ?? Ja już się poddaję ![]() Szkoda mi go odstawic na półkę, bo dopiero zaczęłam kurację ![]() Liczę na wszelkie wskazówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Zakorzenienie
|
una creatura bella pięknie Ci dziękuję
![]() Wszystko zależy od rodzaju włosów ![]() Na pewno można mieszać np. z sokiem z brzozy i biostyminą (było w tym wątku polecane) na wypadanie (do każdego rodzaju włosów). Można dodać olejki eteryczne (dobrać w zależności od rodzaju i potrzeb włosów) i żółtko (wzmacniające i odżywiające). Wiele jest możliwości, ale najważniejsze to dobrać wcierkę do swoich włosów i ich potrzeb. Jest naprawdę mnóstwo możliwości ![]() tootsie znam ten problem ![]() Moje rozwiązania, to albo butelka z aplikatorem (taka jak jest w kuracji Joanna rzepa), albo butelka ze spryskiwaczem. Żadna metoda co prawda nie jest w stanie pominąć smarowania choćby niewielkiej części włosów, ale te metody to minimalizują. Nie wiem czy pomogłam, ale zawsze możesz spróbować ![]()
Edytowane przez virka Czas edycji: 2007-11-13 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Przyczajenie
|
witam.....ja także mam problem z wypadaniem włosów. Zaczęłam zażywać skrzy powite mam nadzieje ze mi to coś pomoże. Ponadto mam bardzo słabe i łamliwe paznokcie. Macie może jakiś pomysł na mój problem?? Dodam, ze ogólnie jestem zdrowa młodą kobieta...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.