Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-12, 16:26   #4861
mmmary
Przyczajenie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

tyle tych środkow na wypadanie wlosow jest ze prezynajmniej mamy w czym wybierac
mój aktualny 'zestaw' to: Merz Special, szampon Dermena i żel do wcierania wlosow nie pamietam teraz nazwy, z wyciagiem z pokrzywy, łopianu i czegoś tam jeszcze, zakupiony przez moja mamusie w zielarskiej aptece do tego jeszcze wax raz na tydzień. Ehh przy ostatnim myciu za kazdym pociagnieciem za wlosy jakies mi wypadaly
3 majcie sie wszystkie
mmmary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-12, 17:20   #4862
Milka19
Zakorzenienie

No i nabyłam te ampułki joanny Choć zmartwiła mnie Twoja wypowiedź virko dot. tego specyfiku (ten alkohol w składzie) i jego działania, jednak postanowiłam zaryzykować. Ampułki znalazłam w nowo otwartej drogerii natura w galerii solvay.

Korzystając z okazji, że chora jestem i mam przymusowy urlop będę wcierać cierpliwie

Ps. Przez to choróbsko, antybiotyki, brak apetytu coś mi się widzi, że niedługo zacznie mi jeszcze więcej włosów lecieć
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-12, 17:25   #4863
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
No i nabyłam te ampułki joanny Choć zmartwiła mnie Twoja wypowiedź virko dot. tego specyfiku (ten alkohol w składzie) i jego działania, jednak postanowiłam zaryzykować. Ampułki znalazłam w nowo otwartej drogerii natura w galerii solvay.

Korzystając z okazji, że chora jestem i mam przymusowy urlop będę wcierać cierpliwie

Ps. Przez to choróbsko, antybiotyki, brak apetytu coś mi się widzi, że niedługo zacznie mi jeszcze więcej włosów lecieć
Może u Ciebie będzie wszystko ok, trzymam kciuki i zdrówka życzę

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-12, 18:50   #4864
podziomka
Zadomowienie

GG do podziomka

Dziewczyny zrobilam jeszcze raz badania i mi wyszlo ze mam za malo zelaza juz wiem od czego mi wlosy wypadaly....Mam nadzieje ,ze to byl glowny powod i jak teraz bede brac zelazo to przestana.
podziomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-12, 20:18   #4865
mango bzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Byle nie szkodził , to za sam zapach będą ją używała. Ten zapach mnie zauroczył...
A na efekty jeszcze mam czas
Też mnie zainteresował ten specyfik , będę go tropić

Cytat:
Jestem bardzo zadowolona z tych ampułek , wcześniej musiałam myć włosy każdego dnia , teraz po umyciu rano czekam do wieczora , wmasowuję zawartość ampułki w skórę głowy i drugiego dnia włosy są w bardzo dobry stanie . Cieszy mnie zwłaszcza to , że są uniesione u nasady ! Tylko to łamanie ampułki mnie zawsze martwi , oczyma wyobraźni widzę , jak krew mi tryska z rozciętego kciuka Sorry za drastyczność .
mango bzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 13:11   #4866
sylwiazdebicy
Raczkowanie

Hej, a ja mam problem. Otóż bardzo wypadały mi włosy. Kupiłam Piloxidil stosowalam prawie 2 mies, potem troszke zaprzestalam,bo przetluszczal wlosy. Kupilam szampon i lotion Subrina na bazie chmielu, jak narazie jest dobrze bo wlosy prawie nie wypadają(choc to moze zasluga witamin, picia drozdzy, wcierania czasem piloxidilu), Problem w tym ze wlosy odrastaja tylko z przodu... z tyłu nic, jak wiatr zawieje tak łyso po prostu. Moze za duzo mieszam tych specyfików? a teraz 2 sprawa, otoz konczy mi sie szampon Subrina i zastanawiam sie czy nie kupić Dremeny i stosowac razem z tym lotionem ze Subriny, mozna tak ???
sylwiazdebicy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 13:28   #4867
sirgunia
Raczkowanie

kupilam w aptece sok z pokrzywy. jakis czas temu wyczytalam ze niektore wizazanki z powodzeniem go stosuja. tylko ze niestety nie pamietam jak od 2 dni przeszukuje forum i nie moge znalezc recepty. takze moze jakas mila dusza mi pomoze bo sok stoi i chyba niedlugo zaczne go pic z nudow...
sirgunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-13, 13:28   #4868
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Może u Ciebie będzie wszystko ok, trzymam kciuki i zdrówka życzę
Dziękuje

Ja dziś już po jednej ampułce i zapach mnie urzekł Uwielbiam zapach rzepy

Cytat:
Napisane przez mango bzik Pokaż wiadomość
Też mnie zainteresował ten specyfik , będę go tropić

Jestem bardzo zadowolona z tych ampułek , wcześniej musiałam myć włosy każdego dnia , teraz po umyciu rano czekam do wieczora , wmasowuję zawartość ampułki w skórę głowy i drugiego dnia włosy są w bardzo dobry stanie . Cieszy mnie zwłaszcza to , że są uniesione u nasady ! Tylko to łamanie ampułki mnie zawsze martwi , oczyma wyobraźni widzę , jak krew mi tryska z rozciętego kciuka Sorry za drastyczność .
Mam nadzieje, że u mnie będzie podobnie A co do tych ampułek to fakt Paskudy jedne Nieźle muszę się napocić żeby otworzyć bez szkody dla mnie i otoczenia Mogliby zacząć to produkować w takich ampułkach jak seboradni

A swoją drogą spojrzałam na KWC i widzę, że przepłaciłam

Sylwio wydaje mi się, że spokojnie możesz stosować szampon i lotion z różnych serii
Stary 2007-11-13, 13:49   #4869
ewakowalczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sirgunia Pokaż wiadomość
kupilam w aptece sok z pokrzywy. jakis czas temu wyczytalam ze niektore wizazanki z powodzeniem go stosuja. tylko ze niestety nie pamietam jak od 2 dni przeszukuje forum i nie moge znalezc recepty. takze moze jakas mila dusza mi pomoze bo sok stoi i chyba niedlugo zaczne go pic z nudow...
wiesz, jesli to sok do picia to go pij poki co, od srodka tez trzeba leczyc wypadajace wlosy, a pokrzywa idealnie sie do tego nadaje, nie weim jak stosowac na glowe, moze poprostu wcierac i zostawic na jakis czas potem zmyc, jednak jesli jest na mocnym alkoholu lepiej zoladek to przyjmie
ewakowalczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 13:52   #4870
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Niektóre wizażanki wcierają go w skalp w czystej postaci .

Cytat:
Napisane przez sylwiazdebicy Pokaż wiadomość
a teraz 2 sprawa, otoz konczy mi sie szampon Subrina i zastanawiam sie czy nie kupić Dremeny i stosowac razem z tym lotionem ze Subriny, mozna tak ???
A dlaczego nie? Dermena pobudza krążenie i dzięki temu składniki lotionu powinny się lepiej wchłonąć. Musisz jednak obserwować, jak skóra reaguje na takie połączenie.

Cytat:
Dziękuje

Ja dziś już po jednej ampułce i zapach mnie urzekł Uwielbiam zapach rzepy
Stary 2007-11-13, 14:01   #4871
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Pić i wcierać
Pić możesz na przykład po zmieszaniu z miodem
A wcierać na różne sposoby, jest dużo wcierek z sokiem z pokrzywy (solo też można, ale jak już wcierasz, to lepiej wzbogacić)

Stary 2007-11-13, 14:09   #4872
Anuska77
Zadomowienie

Kobietki ponawiam pytanie: czy mozecie mi polecic w miare tanie apteki internetowe?
Stary 2007-11-13, 14:24   #4873
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość
Kobietki ponawiam pytanie: czy mozecie mi polecic w miare tanie apteki internetowe?
Ja lubie kupować w http://www.lekidlamnie.pl/e_apteka/ Ale ja jestem z krk więc odbieram osobiście i nie płace za przesyłkę
Stary 2007-11-13, 14:39   #4874
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Pić i wcierać

Wiadomość dla abstynentów : na Allegro widuję sok z pokrzywy z miodem i żurawiną. Bezalkoholowy

Chyba sobię kupię, bo zostało ostatnie 87 sztuk .

http://www.allegro.pl/item268619440_..._wzmacnia.html
Stary 2007-11-13, 14:49   #4875
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Wiadomość dla abstynentów : na Allegro widuję sok z pokrzywy z miodem i żurawiną. Bezalkoholowy

Chyba sobię kupię, bo zostało ostatnie 87 sztuk .

http://www.allegro.pl/item268619440_..._wzmacnia.html
Ehh bez alkoholu To rezygnuje...

A taka pokrzywa to faktycznie coś daje Bo może zaopatrzyłabym się w herbatke
Stary 2007-11-13, 15:03   #4876
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Ehh bez alkoholu To rezygnuje...

A taka pokrzywa to faktycznie coś daje Bo może zaopatrzyłabym się w herbatke
Daje, daje . Ja czuję się wyraźnie wzmocniona, nawet po krótkim okresie picia herbatki. I cera jakaś ładniejsza, i paznokcie szybciej rosną...
Natomiast wizażanka Kokoryu zeznała, że dzięki kuracji sokiem pokrzywowym oraz częstym płukankom z tego ziółka doznała podwojenia owłosienia

Jedno ale - wzmaga diurezę, co może być problematyczne, jeśli nie ma się stałego i nieograniczonego dostępu do WC
Stary 2007-11-13, 15:06   #4877
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Ja codziennie piję herbatkę z pokrzywy i zauważyłam, że cera mi się jakby wygładziła i napięła - ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona. Zachęcił mnie do tego przykład naszej kochanej Kokuryu. A dzisiaj mama wybierała się na duże zakupy i zleciłam jej kupienie pokrzywy oraz skrzypu. Mamuska mile zaskoczona, że piję ziółka, ale stwierdziła, że może sama się do mnie dołączy...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 15:08   #4878
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Daje, daje . Ja czuję się wyraźnie wzmocniona, nawet po krótkim okresie picia herbatki. I cera jakaś ładniejsza, i paznokcie szybciej rosną...
Natomiast wizażanka Kokoryu zeznała, że dzięki kuracji sokiem pokrzywowym oraz częstym płukankom z tego ziółka doznała podwojenia owłosienia

Jedno ale - wzmaga diurezę, co może być problematyczne, jeśli nie ma się stałego i nieograniczonego dostępu do WC
Takie podwojenie owłosienia (na głowie oczywiście) to mi się marzy Jutro lece po herbatke albo ten sok Mam nadzieje, że w zielarskim dostane i jedno i drugie

A dla bujnych włosów wszystko Najwyżej cały dzień w pampersach będę chadzała
Stary 2007-11-13, 15:17   #4879
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Ja lubie kupować w http://www.lekidlamnie.pl/e_apteka/ Ale ja jestem z krk więc odbieram osobiście i nie płace za przesyłkę
Dzieki wielkie. Czekam na inne propozycje jesli ktos korzystal z uslug internetowych aptek prosze o linki
Stary 2007-11-13, 15:37   #4880
Wiolka525
Rozeznanie

Anuska77 żeby zorientować siew temacie polecam lekturę wątku dotyczącego aptek internetowych. Wystarczy wpisac w wyszukiwarkę hasło apteka internetowa. Pozdrawiam
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 15:53   #4881
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wiolka525 Pokaż wiadomość
Anuska77 żeby zorientować siew temacie polecam lekturę wątku dotyczącego aptek internetowych. Wystarczy wpisac w wyszukiwarkę hasło apteka internetowa. Pozdrawiam
Wiem ale chodzi mi tylko i wylacznie o produkty dotyczace pielegnacji i zdrowia wlosow. Wizazanki z tego watku kupowaly i na pewno sie orientuja w temacie, zalezy mi wlasnie na ich opinii.
Stary 2007-11-13, 16:02   #4882
virka
Zakorzenienie

Cytat:

Oj, to ja chyba też dołączę do pijących tą herbatkę
Może być taka expresowa w torebkach?
Jak często to się pije? A i czy wcierała taki wywar z zaparzanej suszonej?
Po jakim czasie zobaczyła efekty?
Przepraszam za tyle pytań, ale będę strasznie wdzięczna jeśli wciągniecie mnie w temat

Cytat:
Takie podwojenie owłosienia (na głowie oczywiście) to mi się marzy Jutro lece po herbatke albo ten sok Mam nadzieje, że w zielarskim dostane i jedno i drugie

A dla bujnych włosów wszystko Najwyżej cały dzień w pampersach będę chadzała
Ja też

Słyszałam też o wpływie pokrzywy na apetyt (to o soku), więc jak dla mnie całkiem bomba

Edytowane przez virka
Czas edycji: 2007-11-13 o 16:29
Stary 2007-11-13, 16:12   #4883
IWoOnA18
Raczkowanie

szkoda ze nie moge sledzic tego watku na bierzaco, a tak to nie wiem co jest grane o jakim Tym soku z pokrzywy gadacie i jak go stosujecie? ja juz nie mam sil do swoich wlosow. skonczylam 20dniowa kuracje łykania Silicy i jak boga kocham wlosow leci tyle co przedtem a niczym praktycznie je nie katuje -ani suszarki, ani prostownicy ani lokowki ani lakierow pianek i innych pierduł wiec ja sie poddaje moze teraz łykne sobie Skrzyp polny a dalej to sie zobaczy. Chyba zakupie szampon Dermena bo ponoc jest good zobaczymypozdr
ACHTUNG!
15.08.08
IWoOnA18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 16:33   #4884
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj, to ja chyba też dołączę do pijących tą herbatkę
Może być taka expresowa w torebkach?
Jak często to się pije? A i czy wcierała taki wywar z zaparzanej suszonej?
Przepraszam za tyle pytań, ale będę strasznie wdzięczna jeśli wciągniecie mnie w temat
Łod biedy może być ekspresowa, ale lepiej kupić sypką i gotować z 5 min., bo bez tego trudno wytrawić krzemionkę . Ewentualnie można przygotować napar z torebek w termosie.
A oto co Różański pisze o pokrzywie: http://www.luskiewnik.pl/urtica/preparaty.htm

Kokuryu z tego co pamiętam piła własnoręcznie wyciskany sok z majowej pokrzywy, a włosy płukała naparem.
Zresztą służę linkiem : http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=188208

Oprócz liści bardzo wartościowym surowcem jest korzeń pokrzywy (pono zawiera fitosterole, które obniżają poziom DHT - co ważne przy wypadaniu włosów na tle androgenowym). Można więc pomichać jedno z drugim i tworzyć odwary .
Stary 2007-11-13, 16:47   #4885
och
Rozeznanie

Od jakiegoś czasu jestem zafascynowana pokrzywą, a konkretniej jej wpływem na włosy i cerę.Herbatki piłam przez jakiś czas, ale przestałam odkąd pojawiły się u mnie problemy z pęcherzem-nie od pokrzywy, ale ona działa moczopędnie Teraz myję głowę szamponem z pokrzywy firmy Urtekram i jestem bardzo zadowolona.Mam wrażenie, że włosów wypada mniej, a skóra głowy jest jakby nawilżona i mniej napięta.I przede wszystkim włosy są gładkie i błyszczące.Ale jest to bardzo naturalny szampon z prawdziwym ekstraktem z pokrzywy.Jak myję nim głowę to czuję to zielsko, fajne uczucie
Soku z pokrzywy jeszcze nie próbowałam, ale ciekawa jestem ile on kosztuje i czy można dostać taki czysty sok?Też bym sobie powcierała w głowę żeby wzmocnić efekt szamponu...
och jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 17:37   #4886
sirgunia
Raczkowanie

Cytat:
Pić i wcierać
A wcierać na różne sposoby, jest dużo wcierek z sokiem z pokrzywy (solo też można, ale jak już wcierasz, to lepiej wzbogacić)

a na jakie sposoby wcierac badz gdzie to znajde??? dziekuje za odp
sirgunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 20:10   #4887
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez och Pokaż wiadomość
Soku z pokrzywy jeszcze nie próbowałam, ale ciekawa jestem ile on kosztuje i czy można dostać taki czysty sok?Też bym sobie powcierała w głowę żeby wzmocnić efekt szamponu...
Takiego czystego raczej nie dostaniesz, bo świeży sok trudno się przechowuje, trzeba go zakonserwować i najczęściej robi sie to dodając alkohol. Chyba, że sama wiosną zrobisz sok i go zapasteryzujesz.
Natomiast sok pokrzywowy stabilizowany etanolem powinnaś dostać w aptece, ok 6 zł za 100 ml.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-13, 21:44   #4888
tootsie
Zakorzenienie

mam ogromną prośbę

Starałam się przeczytac większośc wątków na temat problemów z włosami
Po przeczytaniu wielu pozytywnych opnii kupiłam Wax i Seboradin lotion.

I właśnie z Seboradinem mam problem
Za nic nie mogę go rozprowadzić po skórze głowy Za dużo się wylewa, spływa na całe włosy Włosy wyglądają kiepsko, szybko robią sie tłuste. Dlatego też, Seboradin chcę wcierac tylko w skórę głowy Ale jest to niezmiernie trudne

Macie jakis sensowny sposób na rozprowadznie i wmasowanie Seboradinu w skórę ??
Ja już się poddaję
Szkoda mi go odstawic na półkę, bo dopiero zaczęłam kurację

Liczę na wszelkie wskazówki

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 21:48   #4889
virka
Zakorzenienie

una creatura bella pięknie Ci dziękuję

Cytat:
a na jakie sposoby wcierac badz gdzie to znajde??? dziekuje za odp
Wszystko zależy od rodzaju włosów
Na pewno można mieszać np. z sokiem z brzozy i biostyminą (było w tym wątku polecane) na wypadanie (do każdego rodzaju włosów).
Można dodać olejki eteryczne (dobrać w zależności od rodzaju i potrzeb włosów) i żółtko (wzmacniające i odżywiające).
Wiele jest możliwości, ale najważniejsze to dobrać wcierkę do swoich włosów i ich potrzeb.
Jest naprawdę mnóstwo możliwości

tootsie znam ten problem
Moje rozwiązania, to albo butelka z aplikatorem (taka jak jest w kuracji Joanna rzepa), albo butelka ze spryskiwaczem.
Żadna metoda co prawda nie jest w stanie pominąć smarowania choćby niewielkiej części włosów, ale te metody to minimalizują.
Nie wiem czy pomogłam, ale zawsze możesz spróbować

Edytowane przez virka
Czas edycji: 2007-11-13 o 22:13
Stary 2007-11-13, 22:43   #4890
largate
Przyczajenie

witam.....ja także mam problem z wypadaniem włosów. Zaczęłam zażywać skrzy powite mam nadzieje ze mi to coś pomoże. Ponadto mam bardzo słabe i łamliwe paznokcie. Macie może jakiś pomysł na mój problem?? Dodam, ze ogólnie jestem zdrowa młodą kobieta...
largate jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości