|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
My juz :-( ech serce bolalo. Zoska 4600 wazy czyli prEz 12 dni 300 gram przybyla. Ale to chyba nienajgorzej?jakos malo:-\
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Glowka 38 czyli +5 a wzrost 56 ale jestem pewna ze w szpitalu ja zmierzyli niedokladnie wtedy napewno 56 nie miala.
|
#2912 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mi też się zdarza nie podać. Ja za to nie dałam starszakowi $ do szkoły a był jakiś kiermasz i stwierdził, że mamusia jak zwykle zapomniała...![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie, że macie już to za sobą!Waga chyba ok ![]() My idziemy na szczepienie po świętach, bo w tym tygodniu nie szczepią cały czas się zastanawiam nad pneumokokami...
|
|||||
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pneumo odkladam no ale ja nie mam stycznosci z malymi dziećmi za bardzo..
Zosia narazie przysypia troche z cycusiem.. Oby ja niebolalo za bardzo :-(
|
#2914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pewnie już zapomniała o bólu! Martusia wreszcie zasnęła, więc spadam do prasowania
|
|
|
|
|
#2915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem spi ale juz bardzo rzadko. Zaraz dzwonię po mamę.. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Dzieki ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
I jak tam po? Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Ola dzwoń koniecznie jesli moze niech przyjedzie. Musisz miec sile!
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No boli serce boli. Ake z kazdym razem rodzic lepiej znosi ![]() 120gram to minimum tyg w Polsce (wg who 100) wiec ładnie przybrała ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja po pierwszym szczepieniu spała cały dzien i cała noc! Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- No moze jutro przyjedzie.. Najgorsze ze lilce nic katar nie mija inhalujemy sie wlasnieSent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Musze i ja w koncu inhalator kupic.
|
|
#2921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, mały właśnie sam zasnął grzecznie w łóżeczku, więc mam chwilę. Pranie zrobione, dom ogarnięty, zupa z wczoraj, wiec dzisiaj dzień leniwca, a co należy mi sie
.Ja współczuję choróbska, niedawno miałam chore zatoki, więc rozumiem i tulę Obyś miała kogoś do pomocy, bo sama nie wyzdrowiejesz z przemeczenia. Dzielna jesteś, bo ja nocami jak wstawałam do karmienia, a nie mogłam głowy schylić i krew z ropa się lała z nosa, i bolały wszystkie zęby,to płakałam ze zlosci i bezsilnosci .Nana, zdrówka dla małego Lola- kciuki za zwalczenie pleśniawek. ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- a u nas jak zwykle 3 pobudki w ncy- 23, 2 i 5, mi tam nie przeszkadza nocne karmienie, obym tylko mleko miała, nie lubię za to wyłazić z ciepłego łózia na zmianę pampersa , gdzie wiem, ze za chwile znów moze być zafajdany i tak w koło Macieju. Poza tym nocne karmienia sa spokojne, szybkie i na śpiocha .Nursi, chyba mamy ten sam typ głodomorry , mój czasem mam wrażenia, że jest jak kot- je dotąd, aż będzie rzygac, a jak uleje, znów by jadł . Wczoraj tak ciagle dokarmiany ulał i to jakąś ciagnącym mlekiem, pierwszy raz, o tej pory tak nie miał , nieduzo ale zawsze.Przy jego apetycie chyba długo na cycu nie pociagnie . Jak jemu 110 ml ściagniętego mleka jest mało
|
|
|
|
|
#2922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaz u mnie 5h snu nadal pozostaje w sferze marzen Dzisiaj sie oficjalnie poddaje Jestem zalamana i juz nie wiem co robic. Jak czytam, ze wy piszecie, ze macie w nocy 1, 2, 3 lub nawet 4 pobudki to sie zastanawiam co ze mna jest nie tak. Moje dziecko sie ze mna w nocy nie rozstaje. Jestem w sta ie ja odlozyc w nocy kolo 11 i zazwyczaj pospi do 1 lub 2 a potem moje cyce zamieniaja sie w smoczka i tak do rana. Wiec ja tylko strony zmieniam i przysypiam. Budze sie obolala, z bolem glowy i coraz bardziej rozdrazniona ta sytuacja Nie wiem dlaczego tak jest, nie wiem czy ona sie nie najada czy robi mnie w konia i poprostu sobie cyca bo lubi ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co całkiem możliwe ze źle zmierzyli u mnie podobnie niby miał 53 cm ale jak sama go mierzył am to ledwo 50 miał z tydzień temu
|
|
#2924 |
|
Zadomowienie
|
Siasia wspolczuje wiem jaka to frustracja moja też na początku taka była na szczęście to minęło ale od nie wyspania byłam chora dwa razy w ciągu miesiąca ... Ja
oby mama przyjechała z odsieczą i pomocą bo się zajedziesz ... Mi się wydaje że katar to kwestia kilku dni tak szybko nie mija... Ja nie wiem co robić z tymi pleśniawkami najpierw pójdę do apteki dzisiaj jak nic nie dadzą to do lekarza uderzam ... mała leży w łóżeczku i zaciesza myslalam że pospie jeszcze ale nie ma szans ... Marcia oby nic Zosi nie było po tej szczepionce i czopki były zbędne my 31 mamy szczepienie na wzw i to 5 w 1 ale mojej przyjaciółki mama jest pielęgniarka od szczepien i zadzwonie zapytać czy to nie za dużo na raz...
|
#2925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lola, ja kiedyś słyszałam o dość hm..ciekawej metodzie na pleśniawki- przetrzeć je moczem dziecka .Sama bym się nie odwazyła tak zrobić.No właśnie, jak się wybiera szczepionkę 5w1 lub 6 w 1 to w nichod razu jest ta lepsza szczepionka na wzw- engerix b?czy coś innego? my chcemy brać te 6w 1, i wtedy już nie trzeba w 2mcu życia dziecka szczepić dodatkowo na wzw. |
|
|
|
|
#2926 |
|
Zadomowienie
|
Mnie się wydaje że my dostaniemy osobno to już 3 dawka wzw muszę się dopytac wlasnie bo niby jeszcze jakaś do picia na rota ? Siasia może ty w temacie ?
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- A tez czytałam o siuskach ale nie mam odwagi a poza tym nie zawsze dziala
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Marcia powodzenia w nauce! Moze mała pospi po szczepieniu i da Ci sie pouczyć.
Elena ja az tak bie choruje jak Ty.. Wspolczuje tych zatok.. Ale fakt ze meczy mnie juz długo a jednak sen do zdrowia potrzebny nie da sie ukryć. Mama jutro przyjedzie to ogarnie Pole i obiad a ja bede spac jak młoda bedzie spala. Siasia widac masz cycoholika.. Moj bratanek taki był. Non stop na cycu mimo ze większość tego czasu nie jadł. Nie akceptował smoka ani nic. Moja szwagierka poddała sie po 3 miesiącach bo to było do tego stopnia ze nie miała kiedy zjeść i moj brat ja karmił.. Mam nadzieje ze u Twojej Jagody sie to szybciej unormuje Lola nie wiem co ci doradzic z plesniawkami. A w necie co piszą? Mam nadzieje ze szybko zejdą Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na rota szczepionka jest doustna i trzeba podac 1 dawkę do 12tyg. życia dziecka. Ja wiem tyle... |
|
|
|
|
#2929 |
|
Wtajemniczenie
|
Siemka
![]() ja - zdecydowanie tel. do mamy bo dzieci nie uznają L4. Zdrówka!!!Nana- co za jakieś dziadostwo do Was się przypałętało?Dla Was też zdrówka!!! marcia- gratki wagi !!! Na szczęście nasze maluszki są tak małe, że nie będą pamiętać tych szczepień. Kciuki za kolejne zaliczenie ! lola- w aptece na pewno coś dadzą na pleśniawki ![]() siasia- tulę mocno i życzę wytrwałości !!!i mocy do nocnego karmienia. mamakarolci- u was już lepiej z tymi kolkami? wykalacka- kciukam za Ciebie bo sama też z lekka bałam się pierwszego dnia jak zostałam z Maluchami. Dobrze będzie !!! Młody się wczoraj zawinął o 21.10 Pobudka ok 1. i potem ok 4. Od 4-6 stękał i potem znów do 8 kimał. Ja od 5 nie śpię ale jestem wyspana Dzisiaj na 13.20 idziemy do pediatry na tą bilirubinę, pomiar wagi no i żeby obejrzała te jego nowe nabytki nad jajeczkiem i koło pępka. I to ja muszę być dzisiaj dzielna żeby się nie rozpłakać tym gabinecie bo będzie przypał.nana- mi zawsze lekarz mówił, że czopki to jak temp. jest pow. 38,3'C. Dasz radę, najtrudniejszy pierwszy raz i trzeba mieć krótkie paznokcie i szybko to zrobić żebyście oboje się nie stresowali.
Edytowane przez badzia987 Czas edycji: 2016-03-22 o 10:48 |
|
|
|
#2930 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ahh,u nas wczoraj popsuł sie tv, po protu sam się wyłączył . Pies go drapał, mozemy być bez tv, tylko że mamy umowę z nc+ i abonament co mc trzeba płacić, a nikogo nie bedzie obchodziło, czy mamy tv czy nie... Jeszcze tego nam brakowało, maż go teraz zawiózł do serwisu samsunga i lg, zobaczymy czy naprawia, bo jak nie, to nowy wydatek się szykuje, a szkoda 2 koła tak wydac lekką ręka, kiedy to niespodziewany koszt ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
.U nas ostatnio położna wymacała jajeczka Milana i ma wodniaczki czy wodniaczek, nie wiem, w kazdym razie to samo ma zniknać do około pół roku- do tej pory w szpitalu był codziennie macany i nikt nam nic nie mówił .Nam kiedys pediatra mowiła, ze takiemu maluchowi jak się podaje czopka dobrze przeciać go wzdłuz na pół i tak podac te dwie połówki, bo dzieci mają malutkie odbyty i tak jest lżej i lepiej dla dziecka .
|
||
|
|
|
#2931 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mysle ze na pewno niedokladnie zmierzyli zreszta te dzieci takie przykurczone Cytat:
Cytat:
Zosia jal narazie ciagle spi. Obudziła sie dalam jej cyca possala z 5 min i dalej kima.. Moze i lepiej tak
|
|
#2932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, tak na poprawę humoru- jakby widziałą siebie i Milanka
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2933 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym dawno nie karmiła jakbym patrzyła ile ściągam laktatorem... wczoraj łyżeczkę na priobiotyk 5 minut doiłam Cytat:
Cytat:
U mnie w szpitalu mierzą po krzywiznach, tzn. metr krawiecki dokładają do dziecka, jadą po pupie, nóżkach itd.. A w ośrodku kładą na miarke i prostują nóżkę Jestem nietomna... Łobuz o 20 dostał Ibuprom, a o 23 miał 38,9 |
|||
|
|
|
#2934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a slowka i tak musze opanowac wyjścia nie mam :-P Cytat:
Ja nie wiem jak w szpitalu mierzyli. W przychodni polozylan ja na miarke i wyprostowalysmy nozke.. A ja na lyzeczke reka sciagam i jakos idzie.. Laktatorem bym nic nie sciagnela :-P
|
|
#2935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez tym szczepi my ![]() Cytat:
juz delikatnie widać ze się wchłania Cytat:
w domu sama mierzył am z ciekawości Marcia może i lepiej ze Zosia śpi i ona odpocznie i Ty sama mam stres bo u nas za tydzień idę jeszcze sama w dodatku juz będę a te czopki dostałaś od lekarza w razie gorączki ? Mamusie a po szczepieniu co powinno mnie za niepokoić ?
|
|
#2936 |
|
Zadomowienie
|
Siasia i Figa współczuję nocy, oby kolejne były lepsze!
Marcia co za słówka! Ja mam kiepską pamięć, chyba kilka dni zajęłaby mi nauka ![]() Ja nie wiem jak w szpitalu Artusia mierzyli, TŻ był przy tym. Ja natomiast w tym czasie jadłam kanapki
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- A zosia juz nie spi i marudzi..
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Po kilku dniach lepiej mi jest już jakoś nabralam dystansu do tego wszystkiego i powoli zaczęłam się cieszyć czasem z malutka. Brakuje mi was wiec wracam ![]() Troszkę was podczytywalam ![]() Lola Ja tez myślałam że moja ma pleśniawki ale położna spr i mówi że to mleko ![]() Ale mówiła ze jak by były kiedyś to obsikaną tetra wytrzeć język i policzki dziecku serio serio ![]() Marcia Trzymam kciuki za słówka ![]() Moja juz ma 5500 g ![]() To jest zarlok - jak byłam na niemieckim i ona zjadła x butli 200 ml mojego mleka i chciała więcej ![]() To ja nie wiem ile ona tankuje z cyca jak dosłownie sika trzema strumieniami z sutka mi śmietaną ![]() A potem mam sumo a nie dziecko ![]() Wczoraj zrobiłam 13 km na spacerze i od razu mi lepiej jak się dotleniłam
|
#2939 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jestes pewna ze plesniawki? Moja tez ma taki jezyk ale to nie plesniawki. Cycow nie myj, troche bakterii potrzeba, podobno tyle co rano i wieczorem wystarczy. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Figa no to mnie ewidentnie J robi w konia bo slysze ze nie lyka i tak plytko raczej trzyma cyca i sobie tak ciumka Chyba sie wkurze i bede cala noc jej smoka wciskac
|
||||
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Patryk wazy 5130. Do szczepienia mamy iść w 7 tyg czyli po 5 kwietnia. Szczepia codziennie od 8 do 13...
A tak sobie właśnie śpi. Najlepiej u matki...muszę go niedługo odłożyć i postawić jaka zupinę 😉 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

Mi też się zdarza nie podać. Ja za to nie dałam starszakowi $ do szkoły a był jakiś kiermasz i stwierdził, że mamusia jak zwykle zapomniała...

fajnie, że macie już to za sobą!
cały czas się zastanawiam nad pneumokokami...

może mama wpadnie z pomocą ? 

.
Chociaz u mnie 5h snu nadal pozostaje w sferze marzen 

Chyba sie wkurze i bede cala noc jej smoka wciskac