Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-22, 10:45   #301
pati0090
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Oglądacie wiadomości?
Moja babcia się boi wsiąść do samolotu(
moja siostra za miesiąc leci pierwszy raz samolotem z\dziećmi i też boi się coraz bardziej

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 10:46   #302
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

gdzie ten sklep?
sklep Bociek w Zabrzu na Mikulczyckiej.

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
Najgorsze jest to że to nie koniecznie podczas lotu, możesz kogoś jechać przywitać na lotnisku, jechać metrem, pociągiem, przechodzić w niewłaściwym miejscu o niewłaściwej porze, jeść kolację w restauracji czy pić piwo ze znajomymi w pubie. Chyba nigdzie teraz nie wolno czuć się bezpiecznie :/ nawet we własnym kraju, we własny mieście czy własnym domu
To jest przerażające za każdym razem gdy coś takiego się dzieje to czuję ogromny strach. O to, co będzie za rok czy dłużej... wszędzie można znaleźć informacje, że będzie wojna...

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
witam się w ten pochmurny dzień, jeszcze od rana taka wiadomość..
czy ktoś też ma problem z pękających brodawkami? starsznie mnie bolały, a wczoraj pod prysznicem patrzę a tam pęknięcie na pół sutka na drugim też, ale jakby już w połowie zagojone.. od czego to może być? jadę kupić coś, żeby to smarować..
o rany mam nadzieję, że farmaceutka Ci coś doradzi a jak nie to może zadzwoń do swojego gina?

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Hej wszyscy się chwalą to i ja coś wrzuce - a przynajmniej spróbuje bo nie umiem dodawać załączników i nie wiem czy będą widoczne.

Pokój gotowy do malowania, wiec dziś ruszamy. Mąż zabrał mi farbe bo się bał, że pójdzie do pracy a ja nie wytrzymam i zaczne malowac
super rzeczy my wczoraj też kupiliśmy rożek- szary w białe grochy z różową wstążeczką

Oglądałam ubranka nexta na stronie internetowej i są przecudowne poczekam chyba jednak na jakieś przeceny, bo wychodzą dość drogo. Aktualnie jak coś kupuję to musi być promocja, jakaś dobra cena Np wczoraj 2-pack body w Smyku kupiłam za 25zł. Byłam w takim mniejszym i jeszcze mieli wieszaczek z wyprzedażami
Stary 2016-03-22, 10:47   #303
gosiaczkam
Raczkowanie

Cytat:
Hej wszyscy się chwalą to i ja coś wrzuce - a przynajmniej spróbuje bo nie umiem dodawać załączników i nie wiem czy będą widoczne.

Pokój gotowy do malowania, wiec dziś ruszamy. Mąż zabrał mi farbe bo się bał, że pójdzie do pracy a ja nie wytrzymam i zaczne malowac

A te zamachy to koszmar jest! Strasznie się martwie o siostre (mieszka w Londynie), po zamachach w Paryżu były tez ataki w Londynie własnie. Wisiałyśmy na telefonach non stop.
śliczne te ubranka. Gdzie kupiłaś ten dresik?
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 10:48   #304
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też teoretycznie są zapisy później, ale mi właśnie lekarz podpowiedziała żeby to zignorować, zadzwonić i się zapisać bo później może nie być miejsc! Lepiej sprawdź czy u Ciebie nie jest podobnie
O dzięki za radę, dobrze wiedzieć musimy jeszcze dopytać czy w tej są zajęcia w weekendy ze względu na to że TŻ pracuje na 2 zmiany w tygodniu jak nie to szukamy innej, ale skoro lepiej zapisać się wcześniej to dobrze że o tym wiem to podzwonię wcześniej

Cytat:
Słuchajcie mam pytanie odnośnie położnej rejonowej - pytałam wczoraj swoją panią doktor o to i mnie poinformowała, że nie tyle jest to możliwe co konieczne (!) żeby się w przychodni zgłosić że jest się w ciąży i żeby mnie położna odwiedziła. Może któraś z Was to potwierdzić?
Położna środowiskowa chodzi o taką co przychodzi do domu? Wcale nie jest obowiązkowe Ja np. nie chcę żeby mi ktoś do domu przychodził i wyczytałam że nie trzeba zgłaszać do przychodni

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 10:48   #305
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Mam sprawę w klubie Ogólnie dwie osoby pytały o przyjęcie do klubu. Wiecie, że nie mamy w sumie ustalonych przyjęć. Owszem jest 2 miesiące, ale ja nie chce sama decydować czy kogoś przyjąć czy nie Więc zapytujące proszę o chwile cierpliwości
Mogę się wtrącić? uważam, że najlepiej jak będziecie głosować. Tak ejest w innych klubach do których należę i jest to sprawiedliwe bo każda może swoją opinię wyrazić

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 10:49   #306
florencee
Zadomowienie

Hej.

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Aj , wczoraj pobiłam swój własny rekord w ilości wizyt w toalecie. Gdzieś wyczytałam, ze dziecko wypróżnia się co 40 min i chyba wczoraj bardzo chciało żebym mu towarzyszyła.
I tak latałam od 10 rano do 1.30
Może dziś będzie spokojniej. ��
Jak co 40 minut to już rozumiem i moje wycieczki.

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, że tak się spytam... czy przed badaniem krwi na czczo myjecie zęby?

Pochwalę się ubrankami które dostałam <3 Wiem, wiem, inwazja różu
Cudne ubranka.

Ja myję zęby, nie sądzę aby ta odrobina wodę, którą się połknie coś zmieniała.

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Od wczoraj mam dołujące dni ,i w dodatku jestem mega śpiąca ,i zmęczona ,kręgośłup daje mi popalić już ,jak porobie coś w ciągu dnia to wieczorem i w nocy ciężko mi z łózka sie zwlec do łazienki i wstaje połamana
Miłego dnia życze
Łączę się w bólu połamania. Pokładam wielkie nadzieje w masażu oraz poduszce ciążowej. Mam nadzieję, że dół u Ciebie tylko chwilowy i wkrótce będzie lepiej.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

a mnie Pani w Smyku powiedziała, że to strasznie rzadko wybierane wózki;/ pewnie dlatego, że mieli jakąś jedną ostatnią sztukę... ale fakt, nie bardzo jest u nas je gdzie obejrzeć.

A masz l4 leżące? Kurczę nie rozumiem tych wizyt sprawdzających w ciąży... co oni chcą sprawdzać? czy w ciąży jesteś? przecież nie masz obowiązku siedzieć w domu non stop...

Ooo super! szkoda, że niedostępne w pl Ta wersja designerska faktycznie wymiata.

hahaha niezła fryzjerka Dobrze, że ja farbuję się na naturalny blond co do wózka to oglądaliśmy wczoraj, ale bardziej przypadł na do gustu jednak mutsy.

Zostawić Was kobity na 1 dzień i człowiek kilka godzin nadrabia!

Wczoraj byłam cały dzień poza domem- najpierw warsztaty makijażowe, później wyprawa na zakupy i wpadłam do pracy męża i pojechaliśmy do takiego dużego sklepu w Zabrzu, gdzie mają ogromną ofertę wózków.

Była super obsługa, Pani odpowiedziała na wszystkie nasze pytania i co najważniejsze- nie naciskając na zamówienie na miejscu. Wręcz doradziła kiedy najlepiej zamówić gdybyśmy się zdecydowali. Pojechaliśmy porównać dwa wózki mutsy- igo i evo, bo chcieliśmy się przekonać z czego wynika różnica w cenie. I myślę, że już na 99% jesteśmy zdecydowani na igo, ponieważ tam spacerówka rozkłada się całkowicie na płasko, zatem gdyby Gosia wyrosła z gondoli dość szybko to spokojnie można ją wozić w spacerówce. Dodatkowo jest ona większa i lepiej wykonana niż w evo.

Porównaliśmy sobie jakość wykonania, materacyka i poszczególnych elementów z tańszymi wózkami i chyba wolimy jednak zdecydować się na mutsy... Mam nadzieję, że nie będziemy żałować.
Co do Jedo, może nie miała prowizji od tego.
Fajnie, że wybraliście wózek. Igo nie oglądałam, tylko Evo i też bym brała spacerówkę rozkładaną na płasko. Evo też mi się wydawał porządnie wykonany, to skoro Igo lepszy, to na pewno będzie dobrze.
Ja bym się chętnie przejechała do tego Zabrza jeszcze pooglądać, bo brzmi zachęcająco, co to za sklep? /edit: już widzę

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.
W weekend siadłam by Was nadrobić. Jednak po poście Agusi jakoś nie mogłam. Nie miałam siły, jakby mi ktoś podciął skrzydła
Wczoraj cały wieczór oglądałam gotowe na wszystko by o tym nie myśleć, ale w nocy wszystko wróciło.
Normalnie nie sądziłam, że można aż tak przeżywać coś co dotyczy kogoś kogo znamy tylko przez internet
Dziś jednak się ogarnęła, umówiłam na wizytę do ginekologa by sprawdzić czy wszystko u mojego maleństwa ok i postanowiłam napisać.
Ruchów dalej nie czuję, tzn wczoraj coś jakby ale nie mam pewności. Mam nadzieje, że ta dzisiejsza wizyta mnie uspokoi i wyjdę z tego doła

Ja się wybieram do znajomej do szkoły rodzenia. Można się zapisać w ramach NFZ, jest darmowa, ma być 7 spotkać. No cóż mi szkodzi pójść
Rozumiem doskonale tego doła, ja też staram się o tym nie myśleć. Miałam lekką depresję przez pierwsze miesiące, sama miałam jakieś tam problemy, do tego naczytałam się o możliwych komplikacjach, był stres, świadomość że stres może zaszkodzić i przez to jeszcze większy stres. Teraz też się niepokoję i jeszcze z ruchami mam podobnie, coś niby czuję, ale nie wiem czy to to. Trzymam mocno kciuki za wizytę, żeby wszystko było ok.

Cytat:
I poza tym tooo.... chyba dziś rano poczułam ruchy!!! : love: leżałam sobie na plecach trzymając dłoń na brzuchu i poczułam takie lekkie wypychanie od środka kilka razy. Moja pierwsza myśl "no nie, jelita na pewno tak nie robią " haha to było takie nierzeczywiste, dalej do mnie nie dociera

gdzie ten sklep?
Gratuluję ruchów.

Cytat:
Oglądacie wiadomości?
Dopiero zobaczyłam co się stało. Nie dziwię się, że się boi, straszne rzeczy się dzieją.

Edytowane przez florencee
Czas edycji: 2016-03-22 o 10:51
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 10:54   #307
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
I poza tym tooo.... chyba dziś rano poczułam ruchy!!! : love: leżałam sobie na plecach trzymając dłoń na brzuchu i poczułam takie lekkie wypychanie od środka kilka razy. Moja pierwsza myśl "no nie, jelita na pewno tak nie robią " haha to było takie nierzeczywiste, dalej do mnie nie dociera
Ruchy super

Cytat:
Oglądacie wiadomości?
po Twoim poście weszłam na informacje, szok co się dzieje z tymi ludźmi
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

Jaki jest plan takich warsztatów ??
Ogólnie to patrząc na zdjęcia z innych miast, bo to takie objazdowe, w dużej mierze to przedstawiciele firm dziecięcych reklamujący swoje produkty
Ale są też wykłady psychologów, fizjoterapeutów, jest wykład o bezpiecznej jeździe autem z niemowlakiem, rozdają jakieś próbki
Liczymy że poznamy jakieś fajne pary w ciąży bo akurat teraz wśród znajomych nikt nie spodziewa się dziecka a fajnie byłoby poznać kogoś nowego w podobnej sytuacji

Stary 2016-03-22, 10:57   #308
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
śliczne te ubranka. Gdzie kupiłaś ten dresik?
Dziękuję, dresik z H&M, z wyprzedaży w ostatniej chwili go wypatrzyłam, juz miałam wyjść bo bardziej podobały mi sie ciuszki w C&A
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 10:58   #309
Talantea
Zakorzenienie

Jak dobrze, że mój lot jest bezposredni i do małych lotnisk więc ryzyko jest dość małe.
Pewnie znowu bedą wywracac do gory nogami torby podreczne na bramkach.

Pamiętam jak przezywałam mocno atak na Paryz, oglądalam i czytalam wszystkie wiadomosci. Okropne i coraz bardziej mnie martwi sprowadzanie na swiat malenstwa jesli dzieją sie takie rzeczy
Dobrze, ze nie mieszkam w Londynie tylko wysoko na północy Anglii.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:02   #310
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
O
Pochwalę się ubrankami które dostałam <3 Wiem, wiem, inwazja różu
Cudowne

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Śliczne ubranka! Czasem żałuje ze nie czekam na dziewczynkę ;(
Też mam czasem takie myśli, szczególnie jak widzę te cudne spódniczki sterczące i różowe bodziaki
Tzn ja nie mam pewności, że syn ale może dziś już lekarz potwierdzi na 100% w którąś stronę ;p na razie domniemany syn ;p
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:04   #311
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:

Haha przezorny mąż chyba Cię dobrze zna a ubranka cudowne!!! arbuzy

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
sklep Bociek w Zabrzu na Mikulczyckiej.
Dziękuję

Zapisałam się na połówkowe 15 kwietnia
Stary 2016-03-22, 11:06   #312
Origa
Rozeznanie

Naszło mnie na kakao i sobie zrobiłam. Nie pamiętam, kiedy ostatni raz piłam. Po czym stwierdziłam, że wcale nie jest takie dobre jak pamiętam, że było
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:07   #313
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam od początku ciąży hybrydy na żelu. Tzn przedłużałam na formie na początku a teraz już na swoim paznokciu
Pięknie wykonane! :0 i świetny kształt paznokci, ja niestety nie moge zapuścić

Cytat:

A te zamachy to koszmar jest! Strasznie się martwie o siostre (mieszka w Londynie), po zamachach w Paryżu były tez ataki w Londynie własnie. Wisiałyśmy na telefonach non stop.
Śliczne ciuszki, kocyk też mega!

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:14   #314
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Dzień dobry z łóżeczka jakie macie plany na dziś? U mnie śniadanko, potem małe zakupy żeby coś na obiad ugotować i paznokcie- szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Ja też dziś lecę zrobić odrost w paznokciach

A przed paznokciami mam wizyte u gina o 15.00 oby wszystko było dobrze, to będzie super dzień. O 14.30 kończę pracę lecę do gina, potem finess dla ciężarnych a potem paznokcie
Oby wszystko poszło po mojej myśli to będzie cudowny dzień !!

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Ja tez mam niestety problem z kregoslupem
Kupilam te poduszke "C" z allegro ale nie umiem na niej spac :/ musze w dzien pocwiczyc no w nocy nie mam cierpliwosci i po 20 min laduje na dywanie :P
U mnie podobnie z poduchą ;p
Do oglądania TV super, ale do spania jakoś mi nie idzie ;p

Kręgosłup też mi daje popalić, ale staram się robić kocie grzbiety, naciągania takie jogowe i zdecydowanie ból odpuszcza po takiej serii
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-22, 11:16   #315
tija93
Zakorzenienie

scoiatael86 gratuluję ruchów!

Cytat:
Cieszę się że się podobają.
Wstyd się przyznać ale ja chodziłam z kapciem w buzi na takie badania, nawet łyka wody, mąż zakazał. Stwierdził że nieobiektywne wyniki mogą wyjść.. ostatni raz to był
Ja co prawda łyczka biorę przed wyjściem, ale nie musiałabym. Jak myję zęby to nie łykam wody

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
witam się w ten pochmurny dzień, jeszcze od rana taka wiadomość..
czy ktoś też ma problem z pękających brodawkami? starsznie mnie bolały, a wczoraj pod prysznicem patrzę a tam pęknięcie na pół sutka na drugim też, ale jakby już w połowie zagojone.. od czego to może być? jadę kupić coś, żeby to smarować..
Mi to wygląda na wysuszoną skórę po prostu. Oczywiście sprawdź jeszcze u lekarza. Polecam maści na samej parafinie - one też się idealnie nadają na popękane brodawki przy KP. Współczuję, bo ból pewnie masakryczny

Cytat:
Śliczniutkie

Cytat:
Ja mam od początku ciąży hybrydy na żelu. Tzn przedłużałam na formie na początku a teraz już na swoim paznokciu
Miałam hybrydy na ślubie Śliczne pazurki

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Mogę się wtrącić? uważam, że najlepiej jak będziecie głosować. Tak ejest w innych klubach do których należę i jest to sprawiedliwe bo każda może swoją opinię wyrazić
Tak też zaproponowałam w klubie
Stary 2016-03-22, 11:23   #316
superhuman
Zadomowienie

Cytat:

Przekonałaś mnie cudne! Ide pojutrze do kosmetyczki
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:24   #317
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Najgorsze jest to że to nie koniecznie podczas lotu, możesz kogoś jechać przywitać na lotnisku, jechać metrem, pociągiem, przechodzić w niewłaściwym miejscu o niewłaściwej porze, jeść kolację w restauracji czy pić piwo ze znajomymi w pubie. Chyba nigdzie teraz nie wolno czuć się bezpiecznie :/ nawet we własnym kraju, we własny mieście czy własnym domu
Powiem Wam, że mam podobne odczucia. Nie trzeba lecieć samolotem. Nawet jak czasem jest w KrK czy Wawie i idę w takim tłumie ludzi, czuję lekki niepokój czy jakiś świr się tu nie kręci. \
Na codzień mieszkam w mieści 20.000 mieszkańców i jakoś czuję się bezpieczniej bo mam nadzieję, że mniej widowiskowe by było wysadzić się na wsi ;p
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-22, 11:25   #318
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Witam się wtorkowo

Smacznie spałam, kiedy mąż mi rano napisał sms-a, co się stało w Belgii. Czuję się w PL w miarę bezpiecznie, ale jestem przerażona tym, co się dzieje. W zeszłym roku bardzo na topie była książka - nie w moim stylu, taka z gatunku polictical fiction, a ja żadnych fiction nie lubię. Czytałam ją przed zamachami we Francji i myślałam, że scenariusz przejęcia władzy przez muzułmanów jest realny, ale w perspektywie 20-30 lat. Dwa tygodnie po skończeniu książki były te straszne zamachy w listopadzie Chodzi mi o "Uległość" - w sumie nawet mogę polecić.

Piszę, że w PL czuję się bezpiecznie, choć patrząc na dwie duże lipcowe imprezy (ŚDM i szczyt NATO) u nas, zaczynam się obawiać, czy my po prostu jesteśmy dobrze przygotowani ....

Tyle brejking nius. Następnego newsa przekażę Wam wieczorkiem, bo na 18.30 idę na usg Pierwszy raz z mężem

I sorry, że pytam, nie śmiejcie się. O co chodzi z tym klubem? To jakieś oddzielne forum, gdzie dyskutujecie jeszcze bardziej prywatnie, wstawiacie swoje zdjęcia, czy jak? Jak to działa, o co kaman ?

Edytowane przez shybuya
Czas edycji: 2016-03-22 o 11:27
shybuya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:26   #319
tija93
Zakorzenienie

To ja Wam powiem, że mieszkam w mieście przygranicznym i odkąd pojawili się uchodźcy to czuję lekki niepokój. Za każdym razem gdy przechodzę koło mostu granicznego i widzę policje albo straż graniczną to robi to na mnie wrażenie. Ostatnio we Frankfurcie były dwie manifestacje - jedna za uchodźcami, druga przeciw. Ostrzegali by się tam nie pchać bez potrzeby. Nad miastem wisiał cały czas helikopter.
Stary 2016-03-22, 11:31   #320
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny, że tak się spytam... czy przed badaniem krwi na czczo myjecie zęby?

[/COLOR]
Myję zęby, nie połykam pasty. Panie, które pobieraja krew często mi mówiły, że na 3omin przed pobraniem można wypić szklankę wody przegotowanej, żeby wypełnić żyły (u mnie zawsze narzekają, że ciężko u mnie odnaleźć żyły).
Wpływ na wyniki moze mieć woda źródlana/mineralna zwłaszcza ta specjalnie wzbogacana oraz (już podczas pobierania) za długo zaciśnięta staza.
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:32   #321
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Myję zęby, nie połykam pasty. Panie, które pobieraja krew często mi mówiły, że na 3omin przed pobraniem można wypić szklankę wody przegotowanej, żeby wypełnić żyły (u mnie zawsze narzekają, że ciężko u mnie odnaleźć żyły).
Wpływ na wyniki moze mieć woda źródlana/mineralna zwłaszcza ta specjalnie wzbogacana oraz (już podczas pobierania) za długo zaciśnięta staza.
O właśnie, ja też w zasadzie muszę się napić wody przed pobieraniem krwi bo inaczej strasznie wolno leci i ciężko im się wkłuć :/ nie mówiąc już o tym że bym im zemdlała po prostu jak bym się nie napiła :P
Stary 2016-03-22, 11:36   #322
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Naszło mnie na kakao i sobie zrobiłam. Nie pamiętam, kiedy ostatni raz piłam. Po czym stwierdziłam, że wcale nie jest takie dobre jak pamiętam, że było
Ja tak mam, jak w ciągu dnia coś sobie wymyślę, zmęczę męża, żeby przygotował lub kupił. po czym jak już mam potrawę w swoich rękach okazuje się, że albo nie mam na nią ochoty albo nie smakuje zgodnie z moimi oczekiwaniami.
Stary 2016-03-22, 11:38   #323
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak mam, jak w ciągu dnia coś sobie wymyślę, zmęczę męża, żeby przygotował lub kupił. po czym jak już mam potrawę w swoich rękach okazuje się, że albo nie mam na nią ochoty albo nie smakuje zgodnie z moimi oczekiwaniami.
O też tak mam Ale dużo częściej mam na coś ochotę, ale nie wiem na co
Stary 2016-03-22, 11:38   #324
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Rozumiem doskonale tego doła, ja też staram się o tym nie myśleć. Miałam lekką depresję przez pierwsze miesiące, sama miałam jakieś tam problemy, do tego naczytałam się o możliwych komplikacjach, był stres, świadomość że stres może zaszkodzić i przez to jeszcze większy stres. Teraz też się niepokoję i jeszcze z ruchami mam podobnie, coś niby czuję, ale nie wiem czy to to. Trzymam mocno kciuki za wizytę, żeby wszystko było ok.

Dokładnie stres a świadomość, że stres szkodzi powoduje jeszcze większy stres ...
Moja mama zawsze o mnie mówiła, że jestem odporna na stres (byle co mnie nie wyprowadzało z równowagi, na maturę szłam na pełnym luzie, to samo na studiach czy w pracy itd ) ale wszystko co dotyczy ciąży to inny kaliber. Przed zajściem nie podejrzewałam sie o takie rzeczy ;p Dopiero przed prenatalnymi zobaczyłam, że wszystko się zmieniło jak siedziałam w poczekalni i się trzęsłam ...
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-22, 11:41   #325
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
I sorry, że pytam, nie śmiejcie się. O co chodzi z tym klubem? To jakieś oddzielne forum, gdzie dyskutujecie jeszcze bardziej prywatnie, wstawiacie swoje zdjęcia, czy jak? Jak to działa, o co kaman ?
Tak, to coś jak forum tylko dostęp mają do niego osoby które znają się już lepiej, wstawia się tam swoje zdjęcia, pisze się bardziej osobiste rzeczy których na przykład ktoś nie chce żeby czytał cały Wizaż tylko żeby tam pisać trzeba dostać zaproszenie

Przyjemnego USG

Stary 2016-03-22, 11:42   #326
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Pięknie wykonane! :0 i świetny kształt paznokci, ja niestety nie moge zapuścić

No muszę przyznać, że moja kosmetyczka ma fach w ręku ;p Do tego nie droga bo płacę niecałe 50zł a są mega cieniutkie i nigdy nie odpadły.
Raz zdazyło mi się złamać ale to na cross ficie jak łapałam ketel.
Teraz też jest w ciąży w 14tyg więc z jeszcze większą radochą chodzę na paznokcie bo buzia nam się już nie zamyka ;p
Milion wspólnych tematów
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-22, 11:45   #327
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
O też tak mam Ale dużo częściej mam na coś ochotę, ale nie wiem na co

Ja też tak często mam. Chodzi coś za mną a nie wiem co
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:45   #328
Krefetka
Zadomowienie

u mnie dziś na obiad leniwe, a u Was?
Stary 2016-03-22, 11:48   #329
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Zupa z wczoraj jutro chciałam robić makaron ze szpinakiem, a TŻ idzie do dentysty, a tam przecież daje się czosnek
Stary 2016-03-22, 11:49   #330
superhuman
Zadomowienie

Cytat:

A do mnie dzwonił TZ ze zjadłby 10porcji z kurczaka i ze jest promocja w KFC a ze pozniej musimy jechać z kejtrem do weterynarza to pewnie zajedziemy bo jest kefsi po drodze
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości