Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-22, 08:35   #271
ziuta.
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Tak piszecie o wizytach i usg i aż sprawdziłam kiedy miałam ostatnie USG, 1lutego - prenatalne a dopiero 31marca będzie kolejne spoooro czasu, ale chyba przestałam już liczyć i po prostu cieszę się ciążą i rosnącym brzuszkiem- który moje drogie Panie ostatnio wystrzelił jak balon jest moją małą wielką dumą bo teraz już nikt nie powie że to ciąża spożywcza! wrzucam foty to bez gwiazdki jest z 5marca, w bluzce w groszki z 19marca a ostatnie z dzisiaj czyli 21marca i chyba już nie czuję potrzeby podglądania maluszka bo na oko widać że coś się dzieje
Ja też mam usg 31.03. Czekam z niecierpliwością chociaż ostatnie miałam coś ok 28.02.
Brzusio fajny

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
O
Dziewczyny, że tak się spytam... czy przed badaniem krwi na czczo myjecie zęby?

Pochwalę się ubrankami które dostałam <3 Wiem, wiem, inwazja różu
Ja też myję zęby Lekarka mówiła że wody też można się napić, i nie zaszkodzi.
Kiedyś jak byłam na wymazie z gardła to mi zabronili myć zębów. Nie fajne to było tak w laboratorium usta do tego wymazu otworzyć
Róż rulezz. Cudne masz ubranka ja już się nie mogę doczekać aż mi lekarz na 100% potwierdzi że to dziewczynka. Wtedy zacznę szaleć z zakupami!
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 08:46   #272
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
Oooo Cameleon?

Jaki świetny brzunio! Przepięknie rośnie
Rzeczywiście długa przerwa od usg, ale 31 już niedługo.

Piękne są te ubranka

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
slonko gratulacje

Masz niesamowitą pracę cudowne jest to, że twoi podopieczni/rodzice i koleżanki z pracy wyprawiły ci takie ciepłe pożegnanie

Miesiąc temu drastycznie zmieniłam fryzurę, z długich włosów na taki do szyi i z grzywką, dzisiaj mi kuzynka pisała że pokazała moje zdjęcie z brzuszkiem z przed tygodnia mojemu wujkowi i za ch o lerę mnie nie poznał

Mam ten sam problem - to chyba ogólnie wada aplikacji wizazowej ale ważne że idzie na szybko podczytać co się dzieje

Byłam dzisiaj u dermatologa i z powodu mojej bardzo ciężkiej sytuacji ze skórą głowy (łuszczyca) Pani doktor przepisała mi 2maści sterydowe lekkie i jedną maść robioną również lekką, natomiast szczerze słychać że nie była totalnie przekonana czy mogę tym smarować skórę głowy w ciąży i jestem w kropce bo z jednej strony mam się smarować i pokazać za 3 tygodnie, a z drugiej wolę przeboleć i przeczekać nie ryzykując że coś się z maluszkiem stanie . W środę mam wizytę u ginekologa więc jeszcze go podpytam czy na pewno mogę stosować te sterydy.

Tak piszecie o wizytach i usg i aż sprawdziłam kiedy miałam ostatnie USG, 1lutego - prenatalne a dopiero 31marca będzie kolejne spoooro czasu, ale chyba przestałam już liczyć i po prostu cieszę się ciążą i rosnącym brzuszkiem- który moje drogie Panie ostatnio wystrzelił jak balon jest moją małą wielką dumą bo teraz już nikt nie powie że to ciąża spożywcza! wrzucam foty to bez gwiazdki jest z 5marca, w bluzce w groszki z 19marca a ostatnie z dzisiaj czyli 21marca i chyba już nie czuję potrzeby podglądania maluszka bo na oko widać że coś się dzieje

tija czy mogła bym nieśmiało poprosić o dodanie do klubu ?
No kochana brzusio faktycznie sie uwydatnił Super
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 08:48   #273
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Nie ma takiego ładnego wyboru ubranek dla chłopców jak jest dla dziewczynek

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Dzień Dobry

Weeeeeeeee zaraz na polowkowe

Jest jest zajrzyj do zary na przykład

Trzymam kciuki
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 08:49   #274
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Dzień dobry
Od wczoraj mam dołujące dni ,i w dodatku jestem mega śpiąca ,i zmęczona ,kręgośłup daje mi popalić już ,jak porobie coś w ciągu dnia to wieczorem i w nocy ciężko mi z łózka sie zwlec do łazienki i wstaje połamana
Miłego dnia życze
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 08:55   #275
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Od wczoraj mam dołujące dni ,i w dodatku jestem mega śpiąca ,i zmęczona ,kręgośłup daje mi popalić już ,jak porobie coś w ciągu dnia to wieczorem i w nocy ciężko mi z łózka sie zwlec do łazienki i wstaje połamana
Miłego dnia życze
Ja tez mam niestety problem z kregoslupem
Kupilam te poduszke "C" z allegro ale nie umiem na niej spac :/ musze w dzien pocwiczyc no w nocy nie mam cierpliwosci i po 20 min laduje na dywanie :P

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 08:58   #276
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dziękuję za słowa otuchy
jestem już w domu od 15
nie wiem co mam Wam napisać, nie chcę pisać szczegółów bo to co przeszłam od czwartku do dzisiaj to jest piekło, chciałabym wyciąć te dni z życiorysu

mam ogromne wsparcie w mężu i w rodzinie
dzięki Bogu, że ich mam
jeśli chcecie bym cokolwiek opisała to albo napiszcie do mnie albo dajcie znać, bo to życie, stało się to niezależnie ode mnie
strasznie rzadko takie rzeczy się dzieją i nigdy nie przypuszczałam, że spotka to i mnie
Kochana dobrze, że masz wsparcie w najbliższych pamiętaj, że my również służymy dobrym słowem w razie gdybyś chciała się wygadać, popisać po prostu myślę, że każda z nas- i tutaj i na pw

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
To tez wybrałaś jedo fyn? Widze ze jest bardzo popularny, czesto go na mieście widuje, wiec chyba jest dobry
Zawsze fajnie jak ktos wybiera ten sam zestaw, bo utwierdza to w przekonaniu ze moze nie wybrało sie tak źle
a mnie Pani w Smyku powiedziała, że to strasznie rzadko wybierane wózki;/ pewnie dlatego, że mieli jakąś jedną ostatnią sztukę... ale fakt, nie bardzo jest u nas je gdzie obejrzeć.

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
Wow, ja dostalam dzis tel z zusu i babka nie milo pytala gdzie ja w koncu mieszkam dziwne to bylo bo na kazdym l4 mam adres pod ktorym mieszkam, w poprzedniej ciazy mialam inny a ona taka zdziwiona, ale ten tel oznacza ze moze dostane niedlugo kase.

No i chyba bedzie wizyta sprawdzajaca, przynajmniej tak czuje dlatego w swieta siedzimy w domu.
A masz l4 leżące? Kurczę nie rozumiem tych wizyt sprawdzających w ciąży... co oni chcą sprawdzać? czy w ciąży jesteś? przecież nie masz obowiązku siedzieć w domu non stop...

Cytat:
Mojego wózka chyba nie ma w PL, ale będzie wyglądał tak:

http://www.icandyworld.com/uk/en/product/peach-3

Kolorystyka zależy od tego czy wybierzemy nowy model czy używany. Bo te z roku 2016 mają nową super kolorystkę.

Te starsze mają trochę mniejszą gamę kolorystyczną.

Bardzo podoba mi się wersja designerska <3
https://www.icandyworld.com/uk/en/pe...gnercollection

Ale te białe ramy na moich drogach i tak wiecznie byłyby czarne))
Ooo super! szkoda, że niedostępne w pl Ta wersja designerska faktycznie wymiata.

Cytat:
Miło się to czyta
Abstrahując od posta, za każdym razem jak widzę Twój nick przypomina mi się książka którą niedawno czytałam. Tyle że bohaterka miała na imię Kaszmira

Farbowałam pod koniec pierwszego trymestru.
Zapisując się zapytałam czy można farbować włosy w ciąży, fryzjerka zażartowała że "najwyżej dziecko będzie rude".

Dziewczyny, czy któraś z Was posiada/planuje zakup wózka Bugaboo?
hahaha niezła fryzjerka Dobrze, że ja farbuję się na naturalny blond co do wózka to oglądaliśmy wczoraj, ale bardziej przypadł na do gustu jednak mutsy.

Zostawić Was kobity na 1 dzień i człowiek kilka godzin nadrabia!

Wczoraj byłam cały dzień poza domem- najpierw warsztaty makijażowe, później wyprawa na zakupy i wpadłam do pracy męża i pojechaliśmy do takiego dużego sklepu w Zabrzu, gdzie mają ogromną ofertę wózków.

Była super obsługa, Pani odpowiedziała na wszystkie nasze pytania i co najważniejsze- nie naciskając na zamówienie na miejscu. Wręcz doradziła kiedy najlepiej zamówić gdybyśmy się zdecydowali. Pojechaliśmy porównać dwa wózki mutsy- igo i evo, bo chcieliśmy się przekonać z czego wynika różnica w cenie. I myślę, że już na 99% jesteśmy zdecydowani na igo, ponieważ tam spacerówka rozkłada się całkowicie na płasko, zatem gdyby Gosia wyrosła z gondoli dość szybko to spokojnie można ją wozić w spacerówce. Dodatkowo jest ona większa i lepiej wykonana niż w evo.

Porównaliśmy sobie jakość wykonania, materacyka i poszczególnych elementów z tańszymi wózkami i chyba wolimy jednak zdecydować się na mutsy... Mam nadzieję, że nie będziemy żałować.
Stary 2016-03-22, 08:59   #277
Orange_tree1
Zadomowienie

Witam dziewczyny.
W weekend siadłam by Was nadrobić. Jednak po poście Agusi jakoś nie mogłam. Nie miałam siły, jakby mi ktoś podciął skrzydła
Wczoraj cały wieczór oglądałam gotowe na wszystko by o tym nie myśleć, ale w nocy wszystko wróciło.
Normalnie nie sądziłam, że można aż tak przeżywać coś co dotyczy kogoś kogo znamy tylko przez internet
Dziś jednak się ogarnęła, umówiłam na wizytę do ginekologa by sprawdzić czy wszystko u mojego maleństwa ok i postanowiłam napisać.
Ruchów dalej nie czuję, tzn wczoraj coś jakby ale nie mam pewności. Mam nadzieje, że ta dzisiejsza wizyta mnie uspokoi i wyjdę z tego doła

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Nie wiem czy juz ten temat był poruszany ale czy zamierzacie chodzic do szkoły rodzenia? Bo mnie przysługuje za darmo tu gdzie mieszkam i nie wiem czy koniecznie sie zapisac do płatnej? Jak myślicie?
Ja się wybieram do znajomej do szkoły rodzenia. Można się zapisać w ramach NFZ, jest darmowa, ma być 7 spotkać. No cóż mi szkodzi pójść
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 09:02   #278
natalia_23
Zakorzenienie

witam
Zbieram się na herbatkę do koleżanki
Kciuki za wszystkie wizyty

Cytat:
Wow, ja dostalam dzis tel z zusu i babka nie milo pytala gdzie ja w koncu mieszkam dziwne to bylo bo na kazdym l4 mam adres pod ktorym mieszkam, w poprzedniej ciazy mialam inny a ona taka zdziwiona, ale ten tel oznacza ze moze dostane niedlugo kase.

No i chyba bedzie wizyta sprawdzajaca, przynajmniej tak czuje dlatego w swieta siedzimy w domu.
czemu obawiasz się kontroli?
Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Kurde, bo z tymi proszkami to przeważnie wszyscy pytali, czy nic nie zmieniłam - a ja nie zmieniłam! Cały czas to samo! Tylko po prostu w pewnym momencie organizm miał taki kaprys, ot co!. Tzn. z tym proszkiem to ja tak na 90%, bo widzę od dwóch nocy poprawę No nic, ważne, że lepiej.

Ale, ale - wiedząc, że to nie alergia pokarmowa, już zaczynam żreć właśnie zjadłam całą milkę oreo Boże, jakie to dobre
Miałam taką sytuację. Maseczka, którą stale używałam nagle bardzo mocno mnie uczuliła.

Dziewczyny męskie ciuchy też są fajne. Mi ciągle na ciucholandzie wpadają w oko męskie ciuchy. Przed połówkowym nawet się śmiałam, że ja ciuchów dla dziewczynek nie umiem kupić .

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 09:02   #279
Origa
Rozeznanie

Dzień dobry w pierwszym dniu 20 tygodnia! Połówkowe mam pod koniec przyszłego tygodnia i już się nie mogę doczekać

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
u mnie jest sytuacja taka, że pracuję w dwóch miejscach, w jednym na pełen etat i na czas nieokreślony, a w drugim na czas określony, pierwsza umowa była na 12 mies na 1/4 etatu, druga na 12 mies. na 1/2 etatu, trzecia trwa teraz też jest na 1/2 etatu, ale zmienił się w ciągu jej trwania wymiar etatu, została również zawarta na 12 mies. co sądzisz?
Wymiar etatu nie powinien tu mieć znaczenia, bo chodzi o łączną długość zatrudnienia u danego pracodawcy, ale musisz się upewnić w kadrach, bo nie chcę Cię wprowadzić w błąd.

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
CZeść dziewczyny!! ja wreszcie po wizycie.oczekałam się niesamowicie długo.
Więc tak:jestem dokładnie wg lekarza 19t5dni.Dziewczynka jest dalej dziewczynką i waży 329g.Wszystko jest w porządku.Tak bardzo się cieszę.Idę was czytać.pozdrawiam

Cytat:
[/COLOR]Wróciłam od lekarza, jedyne co to zmieniła mi coś tam do płukania gardła. Osłuchała mnie na wszystkie strony;/ Dalej utrzymuje, że to wirus i że przejdzie.....
No nic. Najwyżej pająki mnie za obraz wciągną. Bo dziś przez ten kaszel zwymiotowałam wszystko co zjadłam....

Oczywiście zdaje sobie sprawę, że antybol na wirusa nie pomoże, ale ja już jestem zmęczona tym kaszlem. Mam zakwasy. Nie śmiejcie się, ale nie daję rady już trzymać moczu....Wstyd mi przed moim własnym facetem((

No nic, z lepszych wiadomości, jutro rano połówkowe
I mam nadzieję, że synuś dalej jest zdrowy i pięknie się rozwija i nic się nie zmieniło. Zauważyłam już jego stałe pory kiedy jest aktywny, Np właśnie teraz
Gratulacje za dzidzię a czy na ten kaszel próbowałaś tabletki Prenalen gardło? one mają w składzie cukier, ale może możesz je brać

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ja już raz farbowałam jak się dowiedziałam o ciąży, a teraz będę farbować na święta ale farbą bez amoniaku
Ja farbowałam 3 tyg. temu, ale fryzjerka zamówiła dla mnie farbę bez amoniaku.

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Z opóźnieniem ale melduję: w środę byłam na połówkowych usg, księżniczka nadal księżniczką
Doktor zbadał ją naokoło - twierdził, ze wszystko ok
Ze względu na mój wiek zalecił echo serca małej - moja gin w czwartek przychyliła się do tego i dała skierowanie

Na tą chwilę mała ułożona poprzecznie plus łożysko przodujące nisko osadzone - mam sie oszczędzać co tez od stycznia siedząc na l4 czynię ;

Cytat:

Tak, myję
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 09:03   #280
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Super

a my się dzisiaj zapisaliśmy na warsztaty dla rodziców na 21 kwietnia
bo do szkoły rodzenia tej co wybraliśmy zapisy są dopiero od 26 tygodnia
U mnie też teoretycznie są zapisy później, ale mi właśnie lekarz podpowiedziała żeby to zignorować, zadzwonić i się zapisać bo później może nie być miejsc! Lepiej sprawdź czy u Ciebie nie jest podobnie

Cytat:
Ta cała aplikacja wg mojej opinii to jedno wielkie G......
Nie dość, że muszę się namęczyć żeby ją uruchomić, to nie widać zdjęć i u mnie wyświetlają się złe emotikony.......

Jako przykład podam, że w każdym poście odpowiadającym Adze były uśmiechnięte buźki...
Też nie lubię tej aplikacji inaczej się emotki wyświetlają no i nie ma zdjęć!! mogliby to w końcu poprawić :/

Cytat:
Wspaniały brzuszek!

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z Was posiada/planuje zakup wózka Bugaboo?
Ja się zastanawiam nad Cameleonem

Cytat:
Cudowne!!! Jejku jak ja bym chciała już płeć, znać, ja chce na zakuuupyyyy!!!!!

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Kupilam te poduszke "C" z allegro ale nie umiem na niej spac :/ musze w dzien pocwiczyc no w nocy nie mam cierpliwosci i po 20 min laduje na dywanie :P
Haha ja mam zwykłą prostą i też nie umiem na niej spać :P pocieszam się, że może jak brzuch będzie większy to odczuję te korzyści z niej płynące a na razie leży na wypoczynku w dużym pokoju i świetnie sprawdza się pod plecy w ciagu dnia

Słuchajcie mam pytanie odnośnie położnej rejonowej - pytałam wczoraj swoją panią doktor o to i mnie poinformowała, że nie tyle jest to możliwe co konieczne (!) żeby się w przychodni zgłosić że jest się w ciąży i żeby mnie położna odwiedziła. Może któraś z Was to potwierdzić?

I poza tym tooo.... chyba dziś rano poczułam ruchy!!! : love: leżałam sobie na plecach trzymając dłoń na brzuchu i poczułam takie lekkie wypychanie od środka kilka razy. Moja pierwsza myśl "no nie, jelita na pewno tak nie robią " haha to było takie nierzeczywiste, dalej do mnie nie dociera

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam cały dzień poza domem- najpierw warsztaty makijażowe, później wyprawa na zakupy i wpadłam do pracy męża i pojechaliśmy do takiego dużego sklepu w Zabrzu, gdzie mają ogromną ofertę wózków.

Była super obsługa, Pani odpowiedziała na wszystkie nasze pytania i co najważniejsze- nie naciskając na zamówienie na miejscu. Wręcz doradziła kiedy najlepiej zamówić gdybyśmy się zdecydowali. Pojechaliśmy porównać dwa wózki mutsy- igo i evo, bo chcieliśmy się przekonać z czego wynika różnica w cenie. I myślę, że już na 99% jesteśmy zdecydowani na igo, ponieważ tam spacerówka rozkłada się całkowicie na płasko, zatem gdyby Gosia wyrosła z gondoli dość szybko to spokojnie można ją wozić w spacerówce. Dodatkowo jest ona większa i lepiej wykonana niż w evo.

Porównaliśmy sobie jakość wykonania, materacyka i poszczególnych elementów z tańszymi wózkami i chyba wolimy jednak zdecydować się na mutsy... Mam nadzieję, że nie będziemy żałować.
gdzie ten sklep?

Edytowane przez scoiatael86
Czas edycji: 2016-03-22 o 09:07
scoiatael86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 09:04   #281
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Dzień Dobry

Wrócę z zakupów wyprawkowych dla mego synusia to wam pokażę jaki elegant będzie
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 09:06   #282
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Kobitki wróciłam...iiii dostałam umowę na czas nieokreślony!!! ciesze się jak nie wiem co. Chodzę i się co chwile uśmiecham sama do siebie
Gratulacje !!
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-22, 09:08   #283
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Jest jest zajrzyj do zary na przykład

Trzymam kciuki
Mam kilka z zary ale nie jest to sklep w którym można kupić wszystko od A do z bo jednak się liczą

Do tego w PL Zara jest fajniejsze niż ta u mnie:/ same szmaty
Stary 2016-03-22, 09:11   #284
gosiaczkam
Raczkowanie

Cytat:

W ciąży kontrole są bardzoo sporadyczne a po drugie na zwolnieniu L4 ciążowym masz numerek 2 czyli "chory może chodzić". Wiem że różne śmieszne rzeczy wyprawiają w ZUSie (sama kiedyś tam pracowałam). Ale jeżeli kontrola nie zastanie Cię w domu wyślą list z prośba o wyjaśnienie nieobecności w domu. Zawsze możesz napisać że byłaś u lekarza w tym czasie.
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 09:28   #285
superhuman
Zadomowienie

Cytat:

Mi tez od jakiegoś czasu zaczal dokuczać kręgosłup a nasila sie to szczególnie w pracy lub jak stoję długo w kuchni. W nocy jest lepiej dzieki poduszce jak sie dobrze ułożę ale w ciagu dnia masakra...
Stary 2016-03-22, 09:31   #286
TinkerrBell
Zadomowienie

Oglądacie wiadomości?
Moja babcia się boi wsiąść do samolotu(
Stary 2016-03-22, 09:39   #287
gosiaczkam
Raczkowanie

Cytat:
Oglądacie wiadomości?
Wcale się babci nie dziwię :/
Stary 2016-03-22, 09:42   #288
superhuman
Zadomowienie

Ja juz od dłuższego czasu sie boje i raczej przez najbliższy czas bede samolotów unikać. Ogolnie nie lubie latać. A po tym co sie teraz dzieje wole dmuchać na zimne. Na majówkę jedziemy do Zakopanego a i tak pewnie za granice to jak dziecko podrośnie troche. Ale mysle nad Chorwacja lub Włochami i na spokojnie autem tez jest to jakas opcja.
Stary 2016-03-22, 09:58   #289
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Oglądacie wiadomości?
Cytat:
Ja juz od dłuższego czasu sie boje i raczej przez najbliższy czas bede samolotów unikać. Ogolnie nie lubie latać. A po tym co sie teraz dzieje wole dmuchać na zimne. Na majówkę jedziemy do Zakopanego a i tak pewnie za granice to jak dziecko podrośnie troche. Ale mysle nad Chorwacja lub Włochami i na spokojnie autem tez jest to jakas opcja.
Ehhh masakra ja się boję bo mój TŻ dość często na różne delegacje lata do UK / DE .. ehh strach za każdym razem :/ na wakacje też pewnie będziemy autem jeździć na razie - albo po Polsce, albo tak jak piszesz - Chorwacja / Włochy.
Stary 2016-03-22, 10:04   #290
tija93
Zakorzenienie

Hej

Mam sprawę w klubie Ogólnie dwie osoby pytały o przyjęcie do klubu. Wiecie, że nie mamy w sumie ustalonych przyjęć. Owszem jest 2 miesiące, ale ja nie chce sama decydować czy kogoś przyjąć czy nie Więc zapytujące proszę o chwile cierpliwości

Odebrałam wczoraj posiew. Uff ujemny Musimy ograniczyć macanie brzucha, wczoraj wieczorem troszkę mnie bolał.

TinkerrBell daj sobie czas na wyzdrowienie, wyleż to choróbsko, nie sprzątaj i nie przyjmuj gości. Przejdzie, ale trzeba się trochę poświęcić

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Nie zamierzam siedziec do góry brzuchem cały czas, ale tez nie zamęczać siebie.
Ogólnie czuje przypływ energii i bym cos porobila bardziej aktywnego. Ugotowanie obiadu i ogarniecie mieszkania to nie jest wielki wysiłek, szczególnie, ze moge rozlozyc robote na caly dzien.
Mam równiez pelno spraw do zalatwienia po powrocie
Teraz to wykorzystuje ostatnie tygodnie na błogie leniuchowanie.
Tylko weź nie przesadź jak wrócisz do domu

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Ja po wizycie- już oficjalnie jestem na l4
Wszystko super- dzieciątko siedziało sobie po turecku zgrabne stópki po mamusi póki co z głową do góry, ale jeszcze się nie raz przekręci i myślę, że do porodu będzie główka w dół

W ubiegłym tygodniu żegnałam się z moimi przedszkolakami- byłam z nimi przez 3 lata to był piękny, wspaniały czas, który zapamiętam na zawsze (to moja pierwsza grupa )
Dostałam od każdego dziecka piękną, dużą czerwoną różę z jego imieniem i wykonany samodzielnie przez rodziców i dzieci album ze zdjęciami, rysunkami i dedykacjami... tyle miłych słów.... każdy rodzic podszedł indywidualnie i powiedział kilka zdań- ryczałam okrutnie

W piątek żegnały mnie koleżanki z pracy i znów był płacz
Dostałam wspaniały prezent- płytę cd z piosenkami dla dzieci z dedykacją od autorki i termometr bezdotykowy do ciała, wody, mleczka... http://www.ceneo.pl/26681098 Polecam!

Dziś byłam u fryzjera i tż jest zachwycony jutro lecę na hybrydy sexi mama to ja
Super, że na wizycie ok! Piękne miałaś pożegnanie w pracy!

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Ja muszę się pochwalić, że dostałam kasę z ZUSU normalnie szał
To możesz iść na zakupy wyprawkowe

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
CZeść dziewczyny!! ja wreszcie po wizycie.oczekałam się niesamowicie długo.
Więc tak:jestem dokładnie wg lekarza 19t5dni.Dziewczynka jest dalej dziewczynką i waży 329g.Wszystko jest w porządku.Tak bardzo się cieszę.Idę was czytać.pozdrawiam

Cytat:
Zupełnie o tym zapomniałam
Nie szkodzi

Cytat:
tija czy mogła bym nieśmiało poprosić o dodanie do klubu ?
U góry napisałam o klubie Ciąża już zdecydowanie ciążowa!

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Z opóźnieniem ale melduję: w środę byłam na połówkowych usg, księżniczka nadal księżniczką
Doktor zbadał ją naokoło - twierdził, ze wszystko ok
Ze względu na mój wiek zalecił echo serca małej - moja gin w czwartek przychyliła się do tego i dała skierowanie

Na tą chwilę mała ułożona poprzecznie plus łożysko przodujące nisko osadzone - mam sie oszczędzać co tez od stycznia siedząc na l4 czynię
Gin twierdzi, ze i jedno i drugie może jeszcze ulec zmianie

Byłam rownież na usg tarczycy (mam lekką nadczynność) - wyszły jakieś guzy i duże przepływy w tarczycy - generalnie do obserwacji.
Jutro mam endokrynologa - ciekawe co powie....

I chyba tyle....

Ps: a dziś byłam na kawce z koleżankami z pracy - fajnie tak sie spotkać na ploteczki
Stary 2016-03-22, 10:12   #291
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Ehhh masakra ja się boję bo mój TŻ dość często na różne delegacje lata do UK / DE .. ehh strach za każdym razem :/ na wakacje też pewnie będziemy autem jeździć na razie - albo po Polsce, albo tak jak piszesz - Chorwacja / Włochy.

Tylko te rejsy sa zazwyczaj krótkie i tutaj u nas (odpukać) nic sie raczej nie dzieje... I chyba nie mamy podstaw by sie bać. Gorzej wlasnie z tymi rejsami długodystansowymi. A juz zwłaszcza w rejony Afryki czy bardziej na wschód. Nie wybrałabym sie.
Stary 2016-03-22, 10:16   #292
tija93
Zakorzenienie

Właśnie doczytałam o Brukseli
Stary 2016-03-22, 10:19   #293
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Kciuki za badanie
Dla chłopców też są śliczne.
Zresztą to tylko ubranka..

Cytat:
Cudowności!
ja też już nie mogę się doczekaż aż pójde do siostry powybierać co chce dla Naszej Malutkiej, Siostra rodziła w sierpniu 2015, więc rozmiarow powinno być idealnie
Dziękuję
Będzie idealnie, fajnie się złożyło że u Was również sierpień
Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Coś dzisiaj od rana mam przypływ energii. Posprzątałam kuchnie zjadłam śniadanko a teraz piję pierwszą kawę od początku ciąży i o dziwo wchodzi mi Zjadłam wczoraj ciasteczko wieczorem a po chwili w brzuchu miałam imprezę na całego
Nie wypiłam ani jednej kawy odkąd jestem w ciąży, ale może i ja się skuszę? zawsze kochałam kawę, a ciśnienia nie mam wysokiego

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Ja też myję zęby Lekarka mówiła że wody też można się napić, i nie zaszkodzi.
Kiedyś jak byłam na wymazie z gardła to mi zabronili myć zębów. Nie fajne to było tak w laboratorium usta do tego wymazu otworzyć
Róż rulezz. Cudne masz ubranka ja już się nie mogę doczekać aż mi lekarz na 100% potwierdzi że to dziewczynka. Wtedy zacznę szaleć z zakupami!

Cieszę się że się podobają.
Wstyd się przyznać ale ja chodziłam z kapciem w buzi na takie badania, nawet łyka wody, mąż zakazał. Stwierdził że nieobiektywne wyniki mogą wyjść.. ostatni raz to był
Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Piękne są te ubranka

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
hahaha niezła fryzjerka Dobrze, że ja farbuję się na naturalny blond
A no właśnie ja również! w życiu nie malowałam się na rudo nie wiem co ona tak wypaliła

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.
W weekend siadłam by Was nadrobić. Jednak po poście Agusi jakoś nie mogłam. Nie miałam siły, jakby mi ktoś podciął skrzydła
Wczoraj cały wieczór oglądałam gotowe na wszystko by o tym nie myśleć, ale w nocy wszystko wróciło.
Normalnie nie sądziłam, że można aż tak przeżywać coś co dotyczy kogoś kogo znamy tylko przez internet
Dziś jednak się ogarnęła, umówiłam na wizytę do ginekologa by sprawdzić czy wszystko u mojego maleństwa ok i postanowiłam napisać.
Ruchów dalej nie czuję, tzn wczoraj coś jakby ale nie mam pewności. Mam nadzieje, że ta dzisiejsza wizyta mnie uspokoi i wyjdę z tego doła
Trzymam kciuka za wizytę
Myślę że wszystkim nam tu przykro z tego samego powodu...

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Dzień dobry w pierwszym dniu 20 tygodnia! Połówkowe mam pod koniec przyszłego tygodnia i już się nie mogę doczekać

Tak, myję
Brawa Jeszcze drugie tyle i będzie
i dzięki za odpowiedź.

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam nad Cameleonem

Cudowne!!! Jejku jak ja bym chciała już płeć, znać, ja chce na zakuuupyyyy!!!!!

I poza tym tooo.... chyba dziś rano poczułam ruchy!!! leżałam sobie na plecach trzymając dłoń na brzuchu i poczułam takie lekkie wypychanie od środka kilka razy. Moja pierwsza myśl "no nie, jelita na pewno tak nie robią " haha to było takie nierzeczywiste, dalej do mnie nie dociera
Ciekawią mnie te Cameleony.
ciesze się że ubranka się spodobały.
Brawa za ruchy. TO musiało być cudowne.
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 10:19   #294
gosiaczkam
Raczkowanie

Cytat:
Tylko te rejsy sa zazwyczaj krótkie i tutaj u nas (odpukać) nic sie raczej nie dzieje... I chyba nie mamy podstaw by sie bać. Gorzej wlasnie z tymi rejsami długodystansowymi. A juz zwłaszcza w rejony Afryki czy bardziej na wschód. Nie wybrałabym sie.
Najgorsze jest to że to nie koniecznie podczas lotu, możesz kogoś jechać przywitać na lotnisku, jechać metrem, pociągiem, przechodzić w niewłaściwym miejscu o niewłaściwej porze, jeść kolację w restauracji czy pić piwo ze znajomymi w pubie. Chyba nigdzie teraz nie wolno czuć się bezpiecznie :/ nawet we własnym kraju, we własny mieście czy własnym domu
Stary 2016-03-22, 10:27   #295
navioe
Zakorzenienie

witam się w ten pochmurny dzień, jeszcze od rana taka wiadomość..
czy ktoś też ma problem z pękających brodawkami? starsznie mnie bolały, a wczoraj pod prysznicem patrzę a tam pęknięcie na pół sutka na drugim też, ale jakby już w połowie zagojone.. od czego to może być? jadę kupić coś, żeby to smarować..
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 10:28   #296
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
Najgorsze jest to że to nie koniecznie podczas lotu, możesz kogoś jechać przywitać na lotnisku, jechać metrem, pociągiem, przechodzić w niewłaściwym miejscu o niewłaściwej porze, jeść kolację w restauracji czy pić piwo ze znajomymi w pubie. Chyba nigdzie teraz nie wolno czuć się bezpiecznie :/ nawet we własnym kraju, we własny mieście czy własnym domu
To prawda. Zobaczcie Paryż. Ludzie poszli do teatru
Albo ta gazeta - byli w pracy.

Co prawda myślę, że Polska jakoś specjalnie nie jest narażona na ataki, podobnie moja częśc wyspy - chyba że Edynburg. Ale pewnie szybciej Londyn - tam jest największe skupisko ludzi
Stary 2016-03-22, 10:34   #297
superhuman
Zadomowienie

Juz teraz wiem o co Ci chodziło z tymi wiadomościami.... Myslalam ze nasz na myśli te poprzednie rzeczy dopiero przeczytałam o zamachach i wybuchach w Brukseli. Tragedia

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość

Tak, masz zupełna racje... To jest straszne i poniżające ze nie mozemy czuć sie bezpieczni..
Stary 2016-03-22, 10:40   #298
LunaLov
Raczkowanie

Hej wszyscy się chwalą to i ja coś wrzuce - a przynajmniej spróbuje bo nie umiem dodawać załączników i nie wiem czy będą widoczne.

Pokój gotowy do malowania, wiec dziś ruszamy. Mąż zabrał mi farbe bo się bał, że pójdzie do pracy a ja nie wytrzymam i zaczne malowac

A te zamachy to koszmar jest! Strasznie się martwie o siostre (mieszka w Londynie), po zamachach w Paryżu były tez ataki w Londynie własnie. Wisiałyśmy na telefonach non stop.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG-1458120056458-V.jpg (87,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-1457892985015-V.jpg (89,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-1457892822480-V.jpg (94,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 (6).jpg (84,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 (8).jpg (88,8 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez LunaLov
Czas edycji: 2016-03-22 o 10:45
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 10:42   #299
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Hej wszyscy się chwalą to i ja coś wrzuce - a przynajmniej spróbuje bo nie umiem dodawać załączników i nie wiem czy będą widoczne.

Pokój gotowy do malowania, wiec dziś ruszamy. Mąż zabrał mi farbe bo się bał, że pójdzie do pracy a ja nie wytrzymam i zaczne malowac

Ale arbuzymmmmmmnaim! Kocyk rewelka
Stary 2016-03-22, 10:44   #300
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie miec taka prace, gdzie beda za Tobą tęsknić... Ciekawe czy do mnie ktos zadzwoni jak pójdę na L4 oprócz kierowniczki

Właśnie tez chciałabym pojsc tylko ja sie zastanawiam nad przedłużeniem na formie ale żelem. Robi któraś? Myślicie, ze mozna? Bo mam swoje ogryzki... I nawet TZ mi powiedział ze juz dawno nie byłam na pazurkach
Ja mam od początku ciąży hybrydy na żelu. Tzn przedłużałam na formie na początku a teraz już na swoim paznokciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12191630_962888503749356_2593861535126539852_n.jpg (70,8 KB, 23 załadowań)
12.12.2015 II kreseczki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości