|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak często można użwać szamponetek ;(
Niestety nie znalazłam odpowiedzi na to pytanie ...
Czy musze czekać aż zejdzie mi ten kolor ? Jak i zarówno kwestia co do ''zmywania'' szamponetki jest roznie przedstawiania ... Jedni twierdza ze sie zmywa . inni ze nie . eh. to palette. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak często można użwać szamponetek ;(
Dobrze się zastanów przed farbowaniem szamponetką
![]() Ja sobie zafarbowałam włosy pod koniec czerwca na czerwono, na początku kolor dość widocznie schodził, ale po tych 4 myciach (kiedy już go miało nie być) przestał schodzić ![]() Chciałam sie zafarbować szamponetką, żeby coś zmienić na wakacje i tak dalej... Farba nie wchodziła w grę, bo w szkole raczej nie jest to tolerowane [u mnie], no, ale co mogę za to? Teraz mam kasztanowe włosy... Do dziś mi farba nie zeszła ![]() Ale moi znajomi farbowali Palette i praktycznie po tygodniu faceci, nie mieli śladów farbowania, a dziewczyny miały takie marchewkowe włosy ![]() Podobno to tak często jest kiedy farbuje sie pierwszy raz... Ale na pewno to tez zależy od włosów i firmy farby. Życze powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Moja koleżanka też miała problem że zafarbowała włosy na fioletowo szamponetką a ona nie chciała schodzić , ale ja np miałem szamponetką i zeszło po kilku myciach , to chyba zależy od firmy.
A co do tematu to słyszałem od wychowawczyni w szkole że po częstym farbowaniu włosów szamponetką włosy wypadają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja też robiłam joanna na brąz i tez mi nie chce schodzic. a zafarbowałam sobie na wakacjach i do tej pory mam ten kolor. Teraz bardzo żałuję że sobie zafarbowałam i chciałabym mieć swój naturalny kolor włosów....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
podbijam temat ,bo do tej pory nie ma odpowiedzi...więc jak często można używać szamponetek?
zafarbowałam sobie włoski szamponetką do 4-8 myć Joanny kawowy brąz ,wyszedł śliczny kolor ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Szkodzi niestety... Może zrób na sylwestra a potem już daj włosom spokój na jakiś czas?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolor miał być popielaty średni blond a wyszedł- średnociemny brąz ![]() Więc to nie od firmy zależy i.. nie od ceny ..Ja wydałam 20 zl na "dobrą markową" firmę i co z tego..Skoro nie mam tego co chciałam.I Przez 1 tydzień to myłam włosy prawie że codziennie.. ![]() Mam wrażenie że zaaaaaawsze wychodzą kolory ciemniejsze.. A może to jak łapie farba zależy indywidualnie od włosa..Bo moją mamę też farby zawsze duużo ciemniej złapią! ![]() Cytat:
![]() I one chyba już włosom nie szkodza,No a na pewno nie tak jak trwałe farby. Zwykle mają jeszcze jakieś odżywki dołączone do pudełka i ekstrakty roślinne w skłądzie..Myślę żę jest już inaczej niż kiedyś. Teraz bezpieczniesze staje się farbowanie...Ale zaznaczam nie jestem profesjonalną fryzjerką -takie mam po prostu zdanie ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Podbijam pytanie : jak często można farbować włosy szamponetką. Rozjaśniłam włosy i wreszcie mam swój ukochany rudy < wszystko u fryzjera > , ale nie chcę już męczyć włosów, a wiadomo, że kolor szybko się spłukuje. Czy szamponetka to dobre rozwiązanie?
![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Moja siostra używa szamponetek na 4-8 myć co 2 tygodnie, już od dobrych kilku miesięcy - 4-5
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
to czy szamponetka sie zmywa zalezy od stanu włosow. na zniszczonych zostanie na dłuzej a na zdrowych nie, ale sam odcień zostanie dłużej.
moim zdaniem można ich uzywac wtedy kiedy jest potrzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.