|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Miqesi super, że wizyta udana
![]() no i dobrze,ze to nic powaznego u synka. Przypomnij proszę, ile ma lat ?
|
|
|
|
#3872 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Motylek bardzo ładne te firanki! Psiak też Leż i odpoczywaj, dobrze że skurcze zahamowane.Elaine zdrówka ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
I zdrówka dla synka!
|
|||
|
|
|
#3873 | |||||
|
Ania
|
Cytat:
A wiadomo, do kiedy zostajesz?Kurczę, jednak jak widać, ta ciąża bliźniacza, to jednak podwyższone ryzyko. Cytat:
i gratulacje 31 tygodnia!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i zdrówka dla synka
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||
|
|
|
#3874 |
|
Zadomowienie
|
Znowu mi post zjadło :'( ja po ktg, według położnej jeden skurcz wyszedł, ale wolę poczekać na gina, bo rano położna nic nie widziała, a gin tak. Dostałyśmy nowe tabletki co 8 godz, poszperałam w necie, to lek na nadciśnienie, ale widać pewnie działa też na coś innego, bo moja towarzyszka nie ma nadciśnienia a też dostała.
|
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Miqesi super, że wizyta udana
|
#3876 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym na nią złożyła skargę. Poza tym, 7 kg to bardzo dobra waga na tym etapie ciąży. Nie przejmuj się zołza, może dawno jej chłop nie przeleciał. Cytat:
![]() Ja mam 101, musiałam się zmierzyć, bo chciałam zamówić sukienkę na święta ![]() Cytat:
Są śliczne Ja jeszcze mam wrzosy na balkonie, po Świętach muszę się zabrać za porządek i posadzić też nowe kwiaty ![]() ![]() Cytat:
Trzymam kciuki.Cytat:
haneczka, ania, dzanet, dzięki ![]() Ewka, mały ma 5 lat
2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-03-22 o 20:58 |
||||||
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuj coś odpocząć
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Dzanet, moja jakiś czas temu miała taki okres, że jak miałam ją na rękach i chciałam posadzić na podłodze, to się prężyła, waliła nogami, głową, ogólnie rzucała się na podłogę, tłukła głowką o kanapę/podłogę itd. Przeszło samo.
a teraz znów ma jakieś takie napady, tyle że jak się bawimy, i coś jej się nie spodoba, najmniejsza pierdółka, typu zamiast opowiadać co w książce, czytam jej wierszyk, to uderza otwartą buźką o daną rzecz. książkę, zabawkę, kanapę, mnie ..wygląda jakby chciała ugryźć bo ma otwartą buźkę, ale nie gryzie. uderzy tak kilka razy, zawsze po tym łzy w oczach, usta w podkówkę i chce się do mnie przytulić. widać, że nie robi tego jakoś złośliwie, tylko ewidentnie nie radzi sobie z emocjami... ja ją zawsze przytulam, tłumaczę (choć nie wiem czy ona rozumie...) i potem staram się odwrócić uwagę. dziś to jakieś apogeum, nie zliczę ile razy tak zrobiła.... |
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Wam że coraz ciężej mi z brzuszkiem...
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
No i same dobre wieści zaczęły gościć! Tak trzymać!
Motylku to nie widzisz zapisu który się drukuje przy ktg? Miqesi super! Teraz jakiś mega okres zachorowań. U mnie w pracy z każdego działu min 1 osoba chora. |
|
|
|
#3881 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, ale nie bardzo wiem jak to dokładnie odczytać, wyszedł jeden haczyk, był lekarz, powiedział, że ok :-D
|
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
ANIA jak masz miod to dodaj miód zamiast cukru do syropu
moj juz sie robi, na rano bedzie gotowyJUSTYNKA czas majwyzszy nA zwolnienie przy tego typu pracy szczególnie.EWKA do komca tego tygodnia i następny caly pracuję z domu. 4 kwietnia mam wizytę i tym razem nie odmowie l4. Jak Zuzka i Twoj brzuch? A z dwojka damy rade SLiWECZKA trojke będzie ogarniac, MOTYLEK i MARIA bliźniaki to co mamy nie dac rady chociaz coraz częściej myślę, jak to bedzie trzeba bedzie sie zorganizować a napady złości - u nas był okres walenia główką o podłogę...
|
#3883 |
|
Zadomowienie
|
A co do firanek. To ja nie cierpię białych, a ta bukla to jedyna jasna firanka która mam, ale jest ecru nie biała, mam jeszcze brązowe makarony, które tylko raz w oknie były, i organzowe ecru z wielkimi kwiatami. W brązie i beżu, na czyste białe chyba raczej nigdy sie nie skuszę, lubie kolorowe.
|
|
|
|
#3884 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pewnie chcą nam przekazać czego od nas oczekują, my nie zawsze to zrozumiemy i stąd ten bunt Póki co w inny sposób wyrazić tych emocji nie potrafią No i ten okres minie, samo przyszło, samo przejdzie
|
|
|
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3886 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Ja układam warstwami: cebula, czosnek, plaster cytryny, miód I daje do słoika, zakręcam, stawiam w ciepłym miejscu.Lubię ten syrop, nie raz mi pomógł już |
|
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57797561]
Ja układam warstwami: cebula, czosnek, plaster cytryny, miód I daje do słoika, zakręcam, stawiam w ciepłym miejscu.Lubię ten syrop, nie raz mi pomógł już to w środę zrobię Twoim sposobem
|
#3888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale makaronów nie lubię.
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine, dobrze, że chociaż w domu na kocówce, zawsze trochę lżej
![]() Zuza dobrze, ma ostatnio jakieś foszki, ja nie zawsze rozumiem, jaką ona ma wizję na zabawę, potem te napady złości, więc jak jestem sama z nią w domu to wieczorem jestem dętka. I jeszcze chodzę po domu i w myślach nucę "Zuzia lalka nieduża", "my jesteśmy krasnoludki" i inne takie, wykorzystywane do odwracania uwagi. Totalne odmóżdżenie A jakie miałaś "sposoby" na złość synka ? A radę jakoś trzeba będzie dać. Chociaż ostatnio coraz bardziej się boję
|
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj sikałam chyba z 20 razy
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku jak na całą szerokość kartki to 100%. Jak jeden malutki to nie ma co się przejmować. Ja się trochę poedukowałam w pierwszej ciąży bo u mnie szpitale ze studentami i jak jakies fajne były to tłumaczyły co i jak, a kto miałam 2x dziennie
|
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
makaronów nie lubię :/ swego czasu miałam i się nie sprawdziły. Firanki albo całe białe albo np w kwiaty, a zasłonami rożnie bywa
U taty mam rolety więc zasłon nie miałam a tutaj niestety muszę mieć i planują właśnie coś w jednym kolorze gładkiego.
|
#3893 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Im bliżej czerwca (a czas leci jak szalony!) tym więcej o tym myślę, jak ja to ogarnę, jak się zorganizować żeby nie robić czegoś 'kosztem' starszej/młodszej. OMG! Na szczęscie jesteście Wy i mam w swoim otoczeniu inne mamy, które miały podobną różnice wieku pomiędzy dziećmi i dały radę I choć nie ukrywaja że pierwsze miesiące były ciężkie, to teraz mówią, że mi zazdroszczą, bo to był fajny okres.
|
|
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też im bliżej rozwiązania zastanawiam się jak to będzie.. czy będę wiedziała że już się zaczęło, jak sobie psychicznie i fizycznie z tym poradzę, jak to będzie jak tutaj przyjedziemy....
|
#3895 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja mam dzisiaj totalny zjazd energetyczny i przy tym złapał mnie dół ![]() albo to przesilenie wiosenne albo przemęczenie wzięło górę. Nie byłam wstanie dzisiaj nawet rak do góry podnieść, umyłam tylko 3 szafki, dwa prania i na obiadokolację zamówiliśmy pizze. Tylko na tyle mam siły. Oby jutro wróciło wszystko do normy![]() Cytat:
![]() Cytat:
dotrwamy do czerwca[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57743186]A dziękuję, palec już nie boli, siniak schodzi ale jeszcze nie wygląda dobrze dalej jest trochę krzywy, jest obrzęk. Smaruję i na noc usztywniam. W dzień bandaż mi przeszkadza,powodzenia w remoncie! My wczoraj wynieślismy meble z salonu, chcemy go odświeżyć. Ale wieczorem już miałam dość...[/QUOTE] To w takim razie Tobie się teraz bardziej przyda współczuję i oby szybko się zakończyłCytat:
|
|||
|
|
|
#3896 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewka, Dzanet, rzeczywiście okres kiedy rzucała się na podłogę minął. ALE, nadszedł nowy, kiedy w złości płacze i bije rączką w co popadnie, najczęściej we mnie. Bardzo się denerwuje, że nie potrafię zrozumieć co ode mnie chce. Nie wiem jak jej pomóc, więc tulę ją i tłumaczę, że nie wolno tak, że nie ma powodu do złości i takie tam. Nie potrafi sobie ze swoimi emocjami poradzić, a ja nie wiem czy jest jakiś sposób, żeby jej ulżyło. Chyba ten okres musi sam przejść i zobaczymy jaki będzie nowy
![]() Też się zastanawiam, jak ja dam sobie z dwójką dzieci radę. Ale jakoś dam, czasem będzie lepiej, czasem gorzej, ale będzie pięknie
|
|
#3897 |
|
Rozeznanie
|
Ewka, u nas humorki się zdarzają ciągle- ale na całe szczęście nie rzuca się na podłogę. Zignorowaliśmy takie zachowanie parę razy i teraz po prostu jak jest zły to krzyczy i płacze (umiem poznać kiedy naprawdę płacze, a kiedy to jest takie pokazywanie).Sprytny jest, a że już mówi to krzyczy przy ludziach jak jest zły na mamę "ała, boli mnie!" - skąd on to wziął?
|
|
|
|
#3898 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak sobie wybrała termin to tak ma :P ale prezenty 2 dostaje tylko ten co mikołaj przynosi to taki drobny zawsze ![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57798341]Mam to samo ![]() Im bliżej czerwca (a czas leci jak szalony!) tym więcej o tym myślę, jak ja to ogarnę, jak się zorganizować żeby nie robić czegoś 'kosztem' starszej/młodszej. OMG! Na szczęscie jesteście Wy i mam w swoim otoczeniu inne mamy, które miały podobną różnice wieku pomiędzy dziećmi i dały radę I choć nie ukrywaja że pierwsze miesiące były ciężkie, to teraz mówią, że mi zazdroszczą, bo to był fajny okres.[/QUOTE]Ja jakoś zawsze mówię że no jak ma być... normalnie. Damy radę. Tak samo było jak mówiliśmy z mężem że po porodzie nie chcemy pomocy żadnej z mam - wszyscy zdziwieni czemu i jak to.... no normalnie. Przecież to tylko dzieci a nie jakieś potwory. Tylko nie można się na nic nastawiać i zaufać sobie. Takie moje zdanie.
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy z nas czasem odczuwa złość i to jest całkiem normalne uczucie. Tylko, że my, dorośli, potrafimy sobie z tym radzić, a dziecko nie... i tu ważne, żeby dorosły pokazał, że można sobie ze złością radzić, ale w taki sposób, aby nikomu ani sobie nie zrobić krzywdy. Możesz wytłumaczyć małej, że kiedy się złości, może np. potupać nóżką albo podrzeć gazetę Gdzieś tam w literaturze spotkałam się z pomysłami typu: uderzanie w poduszkę albo gniecenie kawałka plasteliny, ale tych akurat nigdy nie próbowałam Ważne, żeby jak najszybciej wyłapać moment złości, zanim osiągnie apogeum. Znajoma mi kiedyś opowiadała, że nauczyła swoją półtoraroczną córeczkę, że w chwilach złości mała turla się na podłodze - w sumie nie jestem co do tego do końca przekonana, ale ona twierdzi, że to działa...
|
|
|
|
|
#3900 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A flak i może gorzej się oddycha, bo żelazo spadło. Ja właśnie muszę wrócić do buraka, bo ostatnio hemoglobina spadła mi na 11. Cytat:
![]() Cytat:
a koleżanka no comment. Sama taką miałam, koleżanka z dzieciństwa. Nasza wieloletnia "przyjaźń" szybko się skończyła jak urodziłam syna, bo okazało się, że ona nie przepada za dziećmi, przecież nie będę dziecka zamykać w drugim pokoju, bo przyszła w odwiedziny![]() Cytat:
2 tygodnie po porodzie w życiu bym nie była wstanie ćwiczyć np. brzuszków Ja za to za każdym razem słyszałam, że przez te 6 tyg trzeba się oszczędzać, żeby wszystko w środku "wyzdrowiało" a my z wysiłku żebyśmy nie dostały krwotoku![]() Cytat:
ja jestem przerażona co się dzieje na świecie, całe szczęście że nasze Państwo w ostatniej chwili się ogarnęło i nie przyjęło nieproszonych gości Cytat:
Cytat:
straszne babsko Ci się trafiło, ja już bym do niej nie poszła. Poszukaj innego lekarzaKurcze z chęcią bym się zmierzyła, ale najpierw muszę nabyć miarke ![]() ---------------- Co do zasłon, to my kupiliśmy ostatnio tkaniny w ikeii na metry i sami sobie uszyliśmy. Bardzo mi się podobają Co do firan to teraz nie zdążyłam zamówić przed świętami, ale ostatnim razem braliśmy najtańsze z obszyciem na allegro. Teraz też tak zrobimy. U nas są małe okna i dość ciemno, więc gipury, makarony itp. odpadają. Będziemy pewnie tu zamawiać http://allegro.pl/woal-gladki-gotowa...776836004.html |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

Leż i odpoczywaj, dobrze że skurcze zahamowane.
I zdrówka dla synka!
A wiadomo, do kiedy zostajesz?

Ja nie wiem czemu mi nic nie wychodzi w tym piekarniku oprócz pizzy. Dziewczyny na jakiej opcji pieczecie? Czy jak piekę placki na termoobiegu to dobrze robię? 

albo to przesilenie wiosenne albo przemęczenie wzięło górę. Nie byłam wstanie dzisiaj nawet rak do góry podnieść, umyłam tylko 3 szafki, dwa prania i na obiadokolację zamówiliśmy pizze. Tylko na tyle mam siły. Oby jutro wróciło wszystko do normy
dalej jest trochę krzywy, jest obrzęk. Smaruję i na noc usztywniam. W dzień bandaż mi przeszkadza,
jakaś nie do życia jestem a w domu syf masakra jutro do lekarza mam nadzieje ze to takie jednorazowe złe samopoczucie bo zawsze tryskalam energia i werwa a dziś wrrr
straszne babsko Ci się trafiło, ja już bym do niej nie poszła. Poszukaj innego lekarza