|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
A to ten test:
|
|
|
|
#3992 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3994 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci że ja też jakieś takie momentalne dołki łapię. Na ogół w ciągu dnia nie mam czasu nawet pomyśleć o tych naszych staraniach, o tym wszystkim, że nam nie wychodzi... dopiero jak usiądę w domu na chwilę na spokojnie, i np. TŻ jeszcze nie wróci z pracy, i jak tak sama siedzę. to wtedy zaczynam się dołować... jeszcze jak tu wejdę, na wizaż, to jeszcze bardziej się denerwuję bo sobie uświadamiam ile czasu już się staramy, i że nie jestem jedyna... wkurza mnie to dziewczyny że nam tu starającym się wizażankom nie wychodzi Nie bijcie mnie, ale nawet zastanawiałam się czy nie odsubskrybować tego wątku, żeby nie myśleć o tych staraniach... Ale chyba nie umiem od Was odejść bo jednak jak już któraś z Was zobaczy te dwie kreseczki, to jest to budujące że jednak może się udać.... ![]() Cytat:
), bo jeśli chodzi o jakąś katastrofę lotniczą, jak piszesz, z Wami na pokładzie, to nie ma mowy, nic się nie wydarzy, nawet tak nie myśl!Swoją drogą - chory jest ten świat, chorzy są ci ludzie, którzy się wysadzają i przy okazji zabijają naokoło niewinnych ludzi;( Nigdy tego nie pojmę ![]() Cytat:
niech Ci się jeszcze maddd przyśni hehe i dwie kreseczkiAska, dzewczyny dobrze piszą, że test po tak długim czasie nie jest już raczej wiarygodny, ale skoro od razu zobaczyłaś kontrlną kreseczkę, to chyba coś jest na rzeczy? Wstrzymałabym się jeszcze jutro z betą, i zrobiła od razu z rana jeszcze jeden test I jak pozytyw- wtedy na betę!
Edytowane przez maddd Czas edycji: 2016-03-22 o 17:49 |
|||
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3996 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3997 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a czy w trakcie starania i po II brałyście jakieś suplementy diety?
Jeśli tak to jakie? Wg Was ile jednostek kwasu foliowego jest odpowiednie? ![]()
|
|
#3998 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3999 | |
|
Raczkowanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Dziewczyny bardzo dziękuje za miłe słowa! Jak zwykle wasze wsparcie jest nieocenione!! MalaMi, mam nadzieje ze po tych badaniach będziecie wiedzieć co się dzieje i szybko podejmiecie niezbędne działania! Stare staraczki już musza zmieniać wątek :-D Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez Milagr0s Czas edycji: 2016-03-22 o 19:20 |
|
|
|
|
#4000 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam dzisiaj okropny dzien..ciagle spiaca glowa i oczy mnie bola...pogoda mi nie sprzyja i w dodatku placzliwy dzien dzisiaj mam..mam juz dosyc wszystkiego ..
Swieta tez mnie nie ciesza bo jak tu sie cieszyc . |
|
|
|
#4001 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą, dla normalnego człowieka to to co się teraz dzieje, jest chyba niepojęte... |
||||
|
|
|
#4002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dziś z ciekawości powtórzyłam test owu i o ile wczoraj kreska testowa była jaśniutka, tak dziś była już ciemniejsza i wyraźna, choć nadal nie tak jak kontrolna. Szkoda, ze tż i tak nie da się namówić na o tyle wcześniejsze starania Ale przynajmniej będę wiedzieć kiedy zbadać progesteron... To mój 20 dc
Edytowane przez BlueBow Czas edycji: 2016-03-22 o 21:05 |
|
|
|
|
#4003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja do samolotu nigdy więcej nie wejdę. Leciałam dwa razy, bo lot z przesiadką... Myślałam, że zawału dostanę. Wpadłam w panikę! Myślę, że załoga powinna mieć lub znać jakieś metody uspokajania przestraszonych pasażerów, a na moje pytanie czy mają coś na uspokojenie (trzęsły mi się ręce jak galareta, oczy wielkie, przerywany głos), to tylko dziwnie się na mnie stewardesa spojrzała i stwierdziła, że nic nie mają, ale mogę się wina napić Co za brak kompetencji. (Niestety tym winem musiałam się ogłuszyć ). Linie lotnicze L...nsa Nigdy więcej.
|
|
|
#4004 |
|
Zadomowienie
|
@ na dniach moje piersi sa tak wrazliwe ze szok
|
|
|
|
#4005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam zastrzyk 5000[czegoś tam] pregnylu, w sumie mała dawka, ale u mnie pęcherzyk ładnie pękł, oby coś z niego było 😊 |
|
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
może coś jest na rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Mam dzisiaj 22 dc, myślałam, że płodne się skończyły a jednak pokazał się jeszcze płodny śluz. Ehh pogubić się można. Jak mam dostać @ 1/2.04 to piersi powinny zacząć mnie boleć środa/czwartek (zwykle bolą jakieś 8-9 dni przed @). Jak nie to będzie oznaczało opóźnienie. Dobrych snów Dziewczynki proroczych o dwóch kreskach
|
||
|
|
|
#4011 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
myślę, ze coś może być na rzeczyCytat:
Cytat:
![]() :brzyda l:Cytat:
eh nawet nie wiem co napisać, bo ja po 7 miesiącach mam takie doły, a co dopiero tyle dłużej ![]() a powiedz od początku staraliście się tak na maxa, wiedziałam, że celujesz w dobre dni? no i przede wszystkim czy coś wam zdiagnozowali? pamiętam, ze pisałas, że miałam laparo chyba i hsg czyli już takie bardziej zaawansowane badania. hormony ok? nasienie? chodzisz do kliniki jakiejś? |
|||||
|
|
|
#4012 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Każdy przepis muszę zrobić po swojemu, ale coś dodam, albo zamienię - nigdy nie trzymam się sztywno wytycznych.Nasza kuchnia jest dość specyficzna, nie lubimy płynnych zup ( wyjątek to rosół i barszcz czerwony). Uwielbiamy kremy, tak więc bardzo często jest u nas krem z jarmużu lub zielonej sałaty z fetą, krem z brokułów, dyni, kukurydzy, ogórka zielonego, groszku, pomidorów. Do tego dodatki, albo feta właśnie, albo prażone migdały. Wszystko bardzo gęste, tak że łyżka stoi ![]() Ostatnio robiłam zupę cytrynowo - brzoskwiniową z kurczakiem Mniam ![]() Nie przepadamy też za mięsem, więc króluje u nas makaron, pod różnymi postaciami. Ostatnio odkryłam genialny przepis: makaron z tymiankiem i rozmarynem, pieczarkami, boczkiem, szpinakiem, bazylią i sadzonym jajkiem. Jej ale to było dobre No ale spaghetti carbonara nadal jest numerem jeden. Z mięs to robimy albo filety ze suszonymi pomidorami i mozarellą, albo polędwiczki po toskańsku. Generalnie wszystko co włoskie ![]() Ale żeby nie było tak łatwo - to mam Termomix, który bardzo mi pomaga i nie wyobrażam sobie gotowania bez niego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja podziwiam dziewczyny, które są już tutaj tyle z nami, bo pamiętam kiedy ja się starałam tylko 2 cykle, ale mi nie wychodziło a co rusz, jakaś dziewczyna meldowała, że się jej udało w pierwszym cyklu. Wtedy miałam ochotę to wszystko rzucić i wypisać się z tego wątku w ch.oler.ę. Pomimo radości, że kolejnej z nas się udało, to czułam za każdym razem to "ukłucie w żołądku". Ale mamy tu tyle wsparcia od dziewczyn, tyle dobrych słów, porad, informacji, że warto tutaj zostać Apropo pogrubionego, to właśnie dzisiaj usłyszałam pewne zdanie: ile jeszcze tragedii musi się wydarzyć, ile jeszcze niewinnych ludzi musi zginąć, aby Europa się opamiętała i nie przyjmowała tych uchodźców. Popieram to w 100%. Przyjmijmy ich jeszcze więcej, a za 10 lat nasze dzieci będą wychowywać się w islamskim Państwie Cytat:
![]() Super że pęcherzyk pękł, w końcu coś drgnęło i ruszyło do przodu. Cytat:
Ja uwielbiam latać Samoloty mnie fascynują, mogłabym się gapić na nie godzinami. Gdyby na studia lotnicze nie wymagali fizyki i matematyki to zostałabym pilotem ![]() Ja brałam 0,8 mg. Acti Folin z lepiej przyswajalnym kwasem. Odkąd zaczęłam interesować się staraniami to wszędzie ciążowe tematy. Dzisiaj w Barwach Szczęścia znów temat na topie Dziadki kupili małe buciki i ponaglali młodych aby zabrali się do roboty, aby nie czekali, itd. A oni biedni już 6 miesięcy się starają i nic. Znów to wszystkie takie realne. Rodzina naciska, wypytuje. Aż się śmiałam sama do siebie dzisiaj, najpierw Trudne Sprawy, potem Ukryta Prawda, później Barwy Szczęścia - ciekawe co będzie jutro
|
|
|
#4013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kliniki to warszawa na starynkiewicza na nfz bylismy raz na wizycie i mialam jechac na drugo jak zrobie droznosc no a zeszlo sie rok ..hsg nie wyszlo potem wyszedl problem z twrczyca potem leczenie i dopiero po unormowaniu tsh mialam miec laparoskopie zrobiona no i dlatego dopiero teraz kolejna wizyta na poczatku kwietnia . na wizyte musze miec badania porobione i zobaczymy czy cos wiecej powiedza. A co do badan to cytologia, posiew z kanału szyjki macicy, wymaz na chlamydie, tsh, fsh, lh, prolaktyne, progesteron, testosteron, estradiol badanie nasienia... |
|
|
|
|
#4014 |
|
Rozeznanie
|
Zrobilam i noe ma drigiej kreski, moze jest jakis cien cienia, ale w takim razie tamten z ta wyrazna kreska musial byc falszuwem trstem. Oj ja mam szczescie do takich przeklamanych testow albo za duzo ich robie. W kazdym razie czekam na okres do niedzieli.
|
|
|
|
#4015 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystko brzmi smakowicie :d jadłabym wszystko choc ja mieso też uwielbiam :Pte zupy mnie zaciekawily szczegolnie z salaty i fety kurcze nie wpadłabym na to. generalnie zupy krem uwielbiam, ale tylko pomidorowa mi wychodzi, z brokułów próbowałam i nie wiem dla mnie mało smaku, ja lubie wyraziste rzeczy a tej nie umiałam doprawić, co do niej dodajesz? i napisz coś o tej z sałaty i fety bo brzmi super ![]() ja termomixa nie mam, ale mysle, ze to można przyrzadzić i z blenderem ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4016 |
|
Raczkowanie
|
Niestety do testowania nie doszło bo wczoraj dostałam @
![]() ![]() ![]() Tak więc zaczynam siódmy cykl starań... W przyszły czwartek mam to badanie drożności więc będzie to nadzieją że wpłynie na zwiększenie płodności w tym cyklu, jak to piszą wszędzie
|
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4018 |
|
Wtajemniczenie
|
Milagros, przykro mi
U mnie dzisiaj 1 kreska, chociaż temperatura poszła w górę (dziś 29 dc, 11-12 dpo). Nadal mam różowy śluz, już trzeci dzień i delikatne bóle w podbrzuszu, więc nie mam pojęcia czy będzie @ czy jednak 2 kreski za kilka dni.
|
|
#4019 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To ja tytułypomyliłam To to właśnie leciało!Cytat:
Też mam czasem takie myśli, zeby się odciąć, ale nie umiem. Wy jesteście takie fajne i wyrozumiałe i w ogóle... Zamierzam ostro się wziąć za badania kolejne, jak jutro gin nie zleci, to najwyżej na własną rękę będę robić. Po prostu psychika mi siada, a jak coś robię w temacie, to jakoś tak lżej. W pewnym momencie po kolejnym negatywnym teście, miałam moment, że miałam dosyć starań i głowa naprawdę odpuściła. Ale teraz znowu ciśnienie wróciło Cytat:
![]() Cytat:
I Barwy Szczęścia też oglądałam Dzisiaj znów idę ćwiczyć, to zobaczymy na co trafię.Cytat:
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
A będziesz miała sono-hsg czy hsg?zawiechaczarny, trzymam kciuki! |
||||||
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.

serdecznie Was pozdrawiam i życzę Wesołych Swiąt 
po raz pierwszy z lewego od kiedy sie staram. Co myslicie?
Wyczytałam, że to się często zdarza... A jak to u Was było? Miałyście lub macie delikatniejszą, ukrwioną śluzówkę nosa?
Nie bijcie mnie, ale nawet zastanawiałam się czy nie odsubskrybować tego wątku, żeby nie myśleć o tych staraniach...
bo jednak jak już któraś z Was zobaczy te dwie kreseczki, to jest to budujące że jednak może się udać....
), bo jeśli chodzi o jakąś katastrofę lotniczą, jak piszesz, z Wami na pokładzie, to nie ma mowy, nic się nie wydarzy, nawet tak nie myśl!

Ale przynajmniej będę wiedzieć kiedy zbadać progesteron... To mój 20 dc
Wpadłam w panikę! Myślę, że załoga powinna mieć lub znać jakieś metody uspokajania przestraszonych pasażerów, a na moje pytanie czy mają coś na uspokojenie (trzęsły mi się ręce jak galareta, oczy wielkie, przerywany głos), to tylko dziwnie się na mnie stewardesa spojrzała i stwierdziła, że nic nie mają, ale mogę się wina napić
Co za brak kompetencji. (Niestety tym winem musiałam się ogłuszyć 
Mniam