Peema peemie peemą, czyli 47 zlot ślubnych zołz 2016! - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-23, 11:47   #2041
Iskra14
Zakorzenienie

Dot.: Peema peemie peemą, czyli 47 zlot ślubnych zołz 2016!

sunny0 udało Wam się zjeść coś dobrego?
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 11:48   #2042
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
Ja wychodze z założenia, że jak mozna coś jeszcze poprawić to czemu tego nie zrobić? Ale nie wstydze się swojego ciała, ani nie mam kompleksów Grunt to pewność siebie
Dlatego,że
a) nie zawsze się udaje
b) nie chcę całego życia tracić na ćwiczenia których nienawidzę i diet,których nie znoszę I nie, nie zawsze da sie znaleźć niskokaloryczną dietę,która jest pyszna, od 5 lat próbuję się przełamać do sałatek i dalej nienawidzę
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 11:52   #2043
marttb
Zakorzenienie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;57813181]Aaa spoko
Ja zawsze chciałam ale odwiedzić a nigdy nie myślałam nawet jako o wyjezdzie bo wyjechałam juz tutaj i raczej nie planowałam jeszcze gdzieś indziej [/QUOTE]
Pomieszkasz w różnych częściach świata

taedio ekstra zmiana!

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Jak mnie ludzie drażnią
Nagle każdy wie lepiej jak wielkie mieszkanie powinniśmy mieć, w którym miejscu, za jaką cenę i na którym piętrze będzie nam wygodnie.
Żeby tak swoich pilnowali a nie psuli nam humor
Nie przejmuj się ludźmi, oni zawsze są mądrzejsi. Wam ma odpowiadać.

Co do wagi ja stale i niezmiennie od kilku lat trzymam 52-53 kg Jakiś czas temu schudłam do 50 kg. Szybko wróciłam do mojej stałej wagi.

Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
To ręka w górę, która peema jest zadowolona ze swojej wagi / wyglądu
Ja jestem Czasami chciałabym przytyć, ale później mi przychodzi.

chwilę człowieka nie ma, a kilka nowych stron.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Dlatego,że
a) nie zawsze się udaje
b) nie chcę całego życia tracić na ćwiczenia których nienawidzę i diet,których nie znoszę I nie, nie zawsze da sie znaleźć niskokaloryczną dietę,która jest pyszna, od 5 lat próbuję się przełamać do sałatek i dalej nienawidzę
Ja ostatnio przekonałam się do najszybciej sałatki na świecie (bo ogólnie za innymi nie przepadam). Rukola, pomidorki cherry, ser feta polane sosem vinegrette - najwięcej czasu zajmuje mi zrobienie go
I też jestem zdania, że szkoda życia żeby wiecznie na dietach być. No chyba, że ktoś ma naprawdę problemy z otyłością i choroby przez to.

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 11:57   #2044
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego,że
a) nie zawsze się udaje
Ja bardzo lubię ćwiczyć więc dla mnie to przyjemność, a największą mam jak widzę efekty w postaci fajnie zarysowanych mięśni, wzrostu siły i elastyczności No i satysfakcja z nowych figur w tańcu albo nowych akrobacji na rurce - bezcenna (chociaż na rurce już dawno nie byłam )A co do jedzenia - nigdy nie stosowałam żadnych diet, bo bardzo lubię jeść, ale na szczęście zdaję sobie sprawę, że wystarczy mi w miarę zdrowa i urozmaicona dieta, bez jakichś ekstremalnych redukcji No i uwielbiam sałatki Także dla mnie akurat nie ma przeszkód No chyba, że znowu hormony będą szaleć

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
Ja ostatnio przekonałam się do najszybciej sałatki na świecie (bo ogólnie za innymi nie przepadam). Rukola, pomidorki cherry, ser feta polane sosem vinegrette - najwięcej czasu zajmuje mi zrobienie go
I też jestem zdania, że szkoda życia żeby wiecznie na dietach być. No chyba, że ktoś ma naprawdę problemy z otyłością i choroby przez to.
Ja uwielbiam taką sałatkę ale dodaję jeszcze szynkę długodojrzewającą, albo chudy boczek wędzony (z biedry jest spoko) i prażone pestki słonecznika A zamiast fety może być mozarella

Edytowane przez *piękna
Czas edycji: 2016-03-23 o 11:54
*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 11:57   #2045
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Ja bardzo lubię ćwiczyć więc dla mnie to przyjemność, a największą mam jak widzę efekty w postaci fajnie zarysowanych mięśni, wzrostu siły i elastyczności No i satysfakcja z nowych figur w tańcu albo nowych akrobacji na rurce - bezcenna (chociaż na rurce już dawno nie byłam )A co do jedzenia - nigdy nie stosowałam żadnych diet, bo bardzo lubię jeść, ale na szczęście zdaję sobie sprawę, że wystarczy mi w miarę zdrowa i urozmaicona dieta, bez jakichś ekstremalnych redukcji No i uwielbiam sałatki Także dla mnie akurat nie ma przeszkód No chyba, że znowu hormony będą szaleć
No dobra,ale nie każdy lubi ćwiczyć i z tego co mówiłaś,to chyba zajmujesz się tym zawodowo,tak? Ja powiem szczerze,że zastanawiam sie ostatnio jak znaleźć czas na zrobienie obiadu, a na siłownię ledwo go znajduję,bo taki gorący okres. Nie każdy ma czs, nie każdy lubi. Ja nie znoszę i za każdym razem jest to dla mnie wielka walka ze sobą Więc nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka,bo dla jednego to będzie przyjemność,a dla drugiego pół życia spędzonego na katordze Ja wolę mieć te 5 kg wiecej nawet kosztem chwilowo gorszego dnia, a nie robić czegoś wiecznie wbrew sobie,tylko tyle,na ile mi się uda i na ile mam ochotę
It never fails.
Stary 2016-03-23, 11:57   #2046
Iskra14
Zakorzenienie

Dobra idę popracować, będzie z tego jakiś pożytek przynajmniej
Stary 2016-03-23, 11:58   #2047
ann2016
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
A to spoko
czekam na relacje z Polski zatem
a będzie na pewno
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 12:00   #2048
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dziewczyny bo widzę, że wy w temacie. Wstyd mi się przyznać ale.. macie jakieś sprawdzone sposoby na pozbycie się cellulitu??? Bo mi się pojawił na udach, posladkach i jestem załamana.
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 12:03   #2049
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra,ale nie każdy lubi ćwiczyć i z tego co mówiłaś,to chyba zajmujesz się tym zawodowo,tak? Ja powiem szczerze,że zastanawiam sie ostatnio jak znaleźć czas na zrobienie obiadu, a na siłownię ledwo go znajduję,bo taki gorący okres. Nie każdy ma czs, nie każdy lubi. Ja nie znoszę i za każdym razem jest to dla mnie wielka walka ze sobą Więc nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka,bo dla jednego to będzie przyjemność,a dla drugiego pół życia spędzonego na katordze Ja wolę mieć te 5 kg wiecej nawet kosztem chwilowo gorszego dnia, a nie robić czegoś wiecznie wbrew sobie,tylko tyle,na ile mi się uda i na ile mam ochotę
Może nie do końca zawodowo - po prostu dorabiam sobie prowadząc kilka godzin zajęć w tygodniu A w pełni zgadzam się z tym co mówisz, dlatego napisałam, że to ja wychodzę z takiego założenia, dlatego mimo, że nie mam jakichś problemów ze swoją wagą to i tak nie jestem w pełni usatysfakcjonowana bo widzę, że może być lepiej Pisałam w swoim imieniu I gdybym tylko miała więcej czasu to robiłabym jeszcze więcej w tym kierunku Ale ja to ja, na pewno każdy ma inny sposób zadowolenie z siebie

Stary 2016-03-23, 12:03   #2050
sensualna
Zadomowienie

Cytat:
sensualna super, że wszystko idzie do przodu
Jakoś idzie, ale czasu coraz mniej a rzeczy całkiem sporo. Trzeba by się umawiać z usługodawcami na jakieś spotkania...
Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Sensualna jutro studniowka

Cytat:
Z wagi w sumie tak, w zasadzie od wielu lat ważę niemal tyle samo, chyba nigdy 50 kg nie przekroczyłam, ale przy moim niskim wzroście (naprawdę niskim - 157 cm) to waga jest dobra, choć mało mam mięśni i muszę zacząć ćwiczyć bo pomimo dobrej wagi ta skóra już tak dobrze nie wygląda...
Stary 2016-03-23, 12:05   #2051
Iskra14
Zakorzenienie

Od siebie jeszcze dorzucę, że czasami zawirowania zdrowotne z jakimi się borykamy mogą całkowicie zniweczyć efekty diety, albo proces chudnięcia.

Co z tego, że nawet mi te treningi czasami sprawiają radość, jak nie mam czasami siły nawet wstać i iść do pracy. Jak ktoś nie ma autoimmunologicznej choroby tarczycy to nie wiem czy wie, jak to jest się męczyć z chronicznym zmęczeniem. W takie dni dla mnie ugotowanie obiadu to jest rzecz niemożliwa.

Na mnie w ogóle jak płachta na byka działają hasła rodem z Chodakowskiej o endorfinkach i innych cudach.
Stary 2016-03-23, 12:05   #2052
BielinkaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrayOn Pokaż wiadomość
Jakbym miała takie ciało jak Ty też bym mogła ważyć 56kg

Będę u teściowej to się zważę, bo tu u siebie nie mam takiego sprzętu :P chociaż ogólnie mam 48-49kg przy 158 cm wzrostu - jestem kluskowatym karłem
Zapomniałam wczoraj zamówić butów

Też mam 158 cm wzrostu, moją ukochana waga to 48, a wszyscy mówa, ze wyglądam lepiej wazac 50-51
Jak więcej ćwiczę to więcej waze, więc waga mi nie przeszkadza bo lepiej wtedy wyglądam

Myślę, ze przy takiej wadze jesteś laska, a nie żadna klucha!

Cytat:
Ja ze swojej wagi jestem w miarę zadowolona
BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 12:05   #2053
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dziewczyny bo widzę, że wy w temacie. Wstyd mi się przyznać ale.. macie jakieś sprawdzone sposoby na pozbycie się cellulitu??? Bo mi się pojawił na udach, posladkach i jestem załamana.
Może masaże? Zależy też jaki to cellulit Ja nie mogę się pozbyć mimo, że jestem aktywna, ale czuję, że zatrzymuje mi się woda w organizmie i ten cellulit jednak jest Mam nadzieję, że jak ureguluję hormony to się to poprawi

Stary 2016-03-23, 12:08   #2054
marttb
Zakorzenienie

Cytat:

Ja uwielbiam taką sałatkę ale dodaję jeszcze szynkę długodojrzewającą, albo chudy boczek wędzony (z biedry jest spoko) i prażone pestki słonecznika A zamiast fety może być mozarella
Boczek ja daje czasami jako takie chipsy z boczku. Ja nie lubie też za dużo jak jest. Ogólnie w biedrze można kupić takie nasiona(?) do sałatki i grzanki też Bardzo dobra wersja, byleby nie dać na raz wszystkich składników.

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 12:09   #2055
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Ja

Jasne ze mogloby byc lepiej ale dobrze mi ze soba

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26

Edytowane przez fioleciasto
Czas edycji: 2016-03-23 o 12:12
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 12:11   #2056
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Od siebie jeszcze dorzucę, że czasami zawirowania zdrowotne z jakimi się borykamy mogą całkowicie zniweczyć efekty diety, albo proces chudnięcia.

Co z tego, że nawet mi te treningi czasami sprawiają radość, jak nie mam czasami siły nawet wstać i iść do pracy. Jak ktoś nie ma autoimmunologicznej choroby tarczycy to nie wiem czy wie, jak to jest się męczyć z chronicznym zmęczeniem. W takie dni dla mnie ugotowanie obiadu to jest rzecz niemożliwa.

Na mnie w ogóle jak płachta na byka działają hasła rodem z Chodakowskiej o endorfinkach i innych cudach.
Ja z tego powodu miałam stany depresyjne rok temu i potrafiłam przespać po dwa dni całe, bez wychodzenia z domu więc chyba mogę wiedzieć o czym mówisz... miałam okropne wahania nastroju i duże problemy emocjonalne. Ale akurat na mnie pozytywnie działały treningi bo to mi dawało jakąś radość i powód do zadowolenia z siebie jak robiłam jakieś postępy i dążyłam do jakiegoś celu, ostatnio znowu zauważyłam u siebie pogorszenie samopoczucia, chce mi się spać i mam straszne sińce pod oczami, ale liczę na to, że niedługo jak będę miała więcej czasu i będzie cieplej na dworze to wrócę do regularnych treningów i będzie lepiej

Stary 2016-03-23, 12:11   #2057
paula94_
Raczkowanie

Cytat:
3kg to też sukces nie poddawaj się!
Dzięki za dodanie otuchy masz rację powoli i do celu
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Mi pomogła aktywność fizyczna i picie więcej wody mam go mniej ale jeszcze trochę jest
paula94_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 12:12   #2058
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Może nie do końca zawodowo - po prostu dorabiam sobie prowadząc kilka godzin zajęć w tygodniu A w pełni zgadzam się z tym co mówisz, dlatego napisałam, że to ja wychodzę z takiego założenia, dlatego mimo, że nie mam jakichś problemów ze swoją wagą to i tak nie jestem w pełni usatysfakcjonowana bo widzę, że może być lepiej Pisałam w swoim imieniu I gdybym tylko miała więcej czasu to robiłabym jeszcze więcej w tym kierunku Ale ja to ja, na pewno każdy ma inny sposób zadowolenie z siebie
A ja w swoim I zgadzam się z tym poniżej :
Cytat:

Mam to samo. Przez rok z TSH powyżej 4 nie byłam w stanie ani go zbić (co 3 msc wizyty,coraz wyższe dawki), ani podnieść się z łóżka,wieczna depresja, tycie mimo diety (5 kg do przodu przy sporym ogarniczeniu produktów), ogólna masakroza. Teraz już lepie,ale to wciąż nie jest to co kiedyś. I co z tego,że będę zapylać na siłownie 4 razy w tygodniu, co robiłam,jak to mi skutkuje podniesieniem kortyzolu,a co za tym idzie pogorszeniem wyników i TYCIEM. I czasem niestety - nie ma złotego środka,bo trzeba na własną reke,a lekarze uważają, że "tylko tableteczke sem pani weźmiem"
It never fails.
Stary 2016-03-23, 12:17   #2059
pmpp
Raczkowanie

witam się z łóżka, grypa mnie dopadła, wczoraj byłam u lekarza i mam leżeć i głęboko oddychać do końca tygodnia...

Cytat:
Ja nawet nie chcę wspominać wagi z czasów jak miałam 20 lat wtedy było 46kg, teraz jest 56...
oo widzę temat wagi ostatnio znalazłam kartę zdrowia ucznia ze wszystkimi bilansami i wiecie co...na początku ogólniaka ważyłam 50kg przy wzroście 175cm musiałam być chodzącym szkieletem chyba, zdając maturę ważyłam 57kg przy 176cm, a już rok później 67kg, jak na święta wielkanocne przyjechałam do domu to znajomi nie mogli się nadziwić
teraz moja waga oscyluje około 64-66kg, ostatnio spada, nie wiadomo dlaczego...

Cytat:
Napisane przez paula94_ Pokaż wiadomość
Super! Ja nigdy nie farbiłam włosów ale mam swoje naturalne takie, że jak końce przyłożę do nasady głowy to się mega różni, tak nienaturalnie, że jak zrobię sobie coś ala kok to wiele osób pyta czy farbiłam właśnie gdybam nad tym czy je zafarbić na jednolity kolor czy zostawić mam dużo, gęstych i niemal do tyłka włosów i na farbe bym wydawała miliony
na pierwszym roku studiów pofarbowałam włosy pierwszy raz w życiu, później około 1,5 roku wracałam do swoich i postanowiłam, że pofarbuję kolejny raz jak już będę musiała ze względu na siwe. Chyba długo już się nie nacieszę naturalnym kolorem, bo coraz więcej siwulców się pojawia ale do ślubu jeszcze nie będę wydziwiać, póki co nie ma tragedii
pmpp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 12:17   #2060
smerfetk_a
Żona Gargamel

Ja gdybym miała taką możliwość magicznego poprawienia siebie to lista by mi się nie skończyła chyba

ann - po co botoks?

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 12:19   #2061
sunny0
PeeMa

Cytat:
Ja wychodze z założenia, że jak mozna coś jeszcze poprawić to czemu tego nie zrobić? Ale nie wstydze się swojego ciała, ani nie mam kompleksów Grunt to pewność siebie
Ja w sumie też nie chodzę w jakichś obszernych, czarnych ciuchach (a wiem, że niektóre kobiety tak robią), żeby zakryć to, czego się wstydzę, nie mam aż takich kompleksów. Ale nie założyłabym koszulki odkrywającej brzuch np., bo czułabym się w niej źle.
Cytat:
sunny0 udało Wam się zjeść coś dobrego?
Jasne, jedliśmy mnóstwo dobrych rzeczy i zgodnie stwierdziliśmy, że wolimy zwiedzać różne miejsca od strony kulinarnej niż zabytkowej Dzięki za polecenie Jajowni, pyyyszne naleśniki z serem i mega miła obsługa Do Zazie Bistra niestety nie daliśmy rady dotrzeć, a raczej nasze brzuchy nie dałyby rady przyjąć większej ilości jedzenia, bo znajomi też nam polecili kilka miejsc
Cytat:
Dlatego,że
a) nie zawsze się udaje
Ja jestem tak po środku, to znaczy mogłabym jeść tylko to, co jest smaczne (i w większości przypadków kaloryczne), nie odmawiać sobie żadnej zachcianki, ale wtedy ważyłabym duuużo więcej, a jednak chcę w jakichś, powiedzmy, minimum osiemdziesięciu procentach być zadowolona ze swojej sylwetki, więc jednak ograniczać się muszę. Myślę, że trzeba znaleźć złoty środek pomiędzy tym, jak chcemy wyglądać, a tym, na ile jesteśmy w stanie się katować dietą czy ćwiczeniami
Cytat:
Jak ćwiczyłam przez kilka miesięcy z YT to pod koniec miałam ochotę roztrzaskać laptop, kiedy wysłuchiwałam o tym, jakie to cudowne te ćwiczenia i jak dają siłę i energię
Teraz biegamy z TŻem trzy dni w tygodniu (nie wiem, na ile nam wystarczy motywacji, zobaczymy) i nie zmuszamy się do tego, raczej chętnie wychodzimy, a po bieganiu czujemy się bardzo dobrze
sunny0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 12:23   #2062
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Nie, czekam na kasę i jeszcze kombinuje gdzie ją potem przechować. Chciałam oddać przyjaciółce do szafy ale potem pomyślałam, że ona ma tak kombinatorskie dziecko, że trochę strach:P A moja szafa jej nie zmieści bo jest za długa. No ale też nie mogę czekać w nieskończoność, będę musiała ją odświeżyć/wyprasować w pralni, będzie skracana i muszę do niej doszyć podszewkę tiulową a to też wymaga czasu.
To może pokrowiec składający się na pół?
Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Przez to gadanie wasze poszłam się z ważyć i wygląda na to ze przytyłam prawie 2 kg
Ale należy ważyć się o tej samej porze mi dziennie waga skacze w zakresie 2kg.

Cytat:
Piona siostro mam w stosunku do siebie takie same odczucia
A na zdjęciu w sukni taka laska
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 12:23   #2063
*piękna
Zakorzenienie

Przy chorobie autoimmunologicznej duże znaczenie ma psychika i nastawienie, mnie Tż ciągle motywował (byłam wściekła, ze zamiast się nade mną porozczulać, bo mi było ciężko to mnie traktował jak zdrową osobę i nie pozwalał narzekać) i teraz mu jestem wdzięczna, bo nie ma wymówek, że chora, trzeba się brać za siebie i tylko pozytywne nastawienie może pomóc Ja sobie wmówiłam, że mogę i że będzie dobrze i powoli powoli była poprawa Ostatnio przez silne stresy wyniki mi się strasznie zrypały i odczuwam to w samopoczuciu, ale wiem już, że nie będę spać i ryczeć tylko zasuwać na tańce

Stary 2016-03-23, 12:26   #2064
DontSaySorry
Zakorzenienie

Ja na ćwiczenia to mam takie zrywy, ale ogólnie wolę nie ćwiczyć niż ćwiczyć. Chcialabym mieć cialo jak te laski z instagramów, ale wiem, że to się nigdy nie wydarzy
Stary 2016-03-23, 12:27   #2065
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez sunny0 Pokaż wiadomość
Ja jestem tak po środku, to znaczy mogłabym jeść tylko to, co jest smaczne (i w większości przypadków kaloryczne), nie odmawiać sobie żadnej zachcianki, ale wtedy ważyłabym duuużo więcej, a jednak chcę w jakichś, powiedzmy, minimum osiemdziesięciu procentach być zadowolona ze swojej sylwetki, więc jednak ograniczać się muszę. Myślę, że trzeba znaleźć złoty środek pomiędzy tym, jak chcemy wyglądać, a tym, na ile jesteśmy w stanie się katować dietą czy ćwiczeniami
A nie no,to jest inna sprawa Ja jakbym mogła to bym żyła na KFC, pączkach,pierogach i czekoladzie,a każdą z tych rzeczy jem BARDZO okazjonalnie.Gdybym to jadła,to ważyłabym 80 kg już minimum.Na co dzień odżywiam sie zdrowo i jem max 1500 kcal,co według niektórych jest mało, a i tak nie chudnę. Także wszystko do siebie trzeba dostosować, ale np. ja bym się strasznie męczyła ćwicząc codziennie,bo dla mnie max to 3 razy w tygodniu. Tak samo męczyłabym się jedząc sałatki,po których pewnie bym schudła, ale nie przejdą mi przez gardło,wiec nie widzę sensu.

Swoją drogą,pyszny mi obiadek wyszedł - ciecierzyca w sosie pomidorowym,z imbirem,cebulą, pieczarkami i łyżką serka śniadaniowego
It never fails.
Stary 2016-03-23, 12:27   #2066
sunny0
PeeMa

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Ja gdybym miała taką możliwość magicznego poprawienia siebie to lista by mi się nie skończyła chyba
Magicznego to jasne, u mnie gorzej, jak miałabym stworzyć realną listę, np. ważyć te 55 kg, ale nie magicznie, tylko na skutek wyrzeczeń i ćwiczeń, wtedy jakoś te wymagania maleją i 60 nie jest takie złe
sunny0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 12:28   #2067
Kotowe
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chwale się moją małą metamorfozą :P
Zdjęcie przed u mnie w łazience także sory za jakość
Boże, co ja bym dała za takie włosy

Do mnie dzisiaj zostały wysłane zaproszenia, może jeszcze przyjdą przed świętami, fajnie by było Już się doczekać nie mogę
A wieczorem na pierwsze zajęcia kursu tańca Biedny TŻ będzie się męczył... Ale idzie z nami świadek na wsparcie, więc może będzie dobrze

Razem od: 1.01.2010
Zaręczyny: 13.09.2014
Ślub: 6.08.2016

Kotowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 12:28   #2068
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny0 Pokaż wiadomość
Magicznego to jasne, u mnie gorzej, jak miałabym stworzyć realną listę, np. ważyć te 55 kg, ale nie magicznie, tylko na skutek wyrzeczeń i ćwiczeń, wtedy jakoś te wymagania maleją i 60 nie jest takie złe

Stary 2016-03-23, 12:34   #2069
CrayOn
Wife!

Cytat:
Napisane przez BielinkaO Pokaż wiadomość
Zapomniałam wczoraj zamówić butów

Też mam 158 cm wzrostu, moją ukochana waga to 48, a wszyscy mówa, ze wyglądam lepiej wazac 50-51
Jak więcej ćwiczę to więcej waze, więc waga mi nie przeszkadza bo lepiej wtedy wyglądam

Myślę, ze przy takiej wadze jesteś laska, a nie żadna klucha!

Ja ze swojej wagi jestem w miarę zadowolona
Jak byłam na wizycie u Pani endokrynolog to po dokładnych oględzinach i ważeniu zapytała mnie, czy nie przesadzam, bo to podchodzi pod anoreksje dawno się tak nie uśmiałam kazała zrobić badania bo "niska waga ciała" ją niepokoi. A jak tłumaczylam, że jak mam 48-49kg na wadze to czuję się najlepiej to pokręciła głową

A ćwiczyć też nie lubię, tzn nie mam motywacji. Zrobiłam 9tygodni z Kaylą a później zachorowałam i już do niej nie wróciłam, ćwiczyłam z Mel b i tiffany ale też jakoś olałam

Chciałam zacząć zumbę ale u nas nie mam jak w tej mieścinie. Teraz mam etap jogi póki co merytorycznie

CrayOn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 12:35   #2070
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Przy chorobie autoimmunologicznej duże znaczenie ma psychika i nastawienie, mnie Tż ciągle motywował (byłam wściekła, ze zamiast się nade mną porozczulać, bo mi było ciężko to mnie traktował jak zdrową osobę i nie pozwalał narzekać) i teraz mu jestem wdzięczna, bo nie ma wymówek, że chora, trzeba się brać za siebie i tylko pozytywne nastawienie może pomóc Ja sobie wmówiłam, że mogę i że będzie dobrze i powoli powoli była poprawa Ostatnio przez silne stresy wyniki mi się strasznie zrypały i odczuwam to w samopoczuciu, ale wiem już, że nie będę spać i ryczeć tylko zasuwać na tańce
Ok,psychika ma znaczenie,ale jednak hormony to 80 % samopoczucia

A Ty na co chorujesz ?
It never fails.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości