Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-24, 07:55   #661
agnszp
Rozeznanie

Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
Dzien Doberek

ale malo od wczoraj wieczorem napisalyscie

W nocy zlapal mnie ogromny skurcz lydki, bol Taki, ze az sie obudzialam. Musze chyba zaczac brac magnez...

Zauwazylam, ze ciaza zaczela dzialac na moj Humor. Potrafie sie tak strtasznie zdenerwowac, albo zirytowac w sekunde . Wczesniej nawet jak mnie cos denerwowalo, puszczaslam to w niepamiec, a teraz draze temat i droze.

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

tez bym chciala aby to u mnie dzialalo. Nie chce byc matka, ktora 24 h / dobe zajmuje sie dzieckiem i nigdzie nie wyjdzie na chwile. Chcialabym aby dziecko od poczatku owsoilo sie z innymi osobami, bo pozniej jak bedzie mialo isc do przedszkola czy zlobka to bedzie maskara i bedzie tylko plakalo za Mama.

Dokładnie! Tez bardzo chcę zeby przebywał z duza ilością osob i sie oswajał
Ale mi brzuch wywaliło w ciagu kilku dni....według ostatniego usg dzis zaczynam 20 tydzień (19t0d)
ImageUploadedByWizaz Forum1458802505.435542.jpg
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 08:02   #662
agnieszkaruta1
Raczkowanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Witam sie czwartkowo, u nas od rana slonce swieci tylko trawa cala biala od mrozu.

Tak poza porodami i ciaza to chcialam sie zapytac czy robila ktoras tarte z nadzieniem z bialej czekolady, serka mascarpone i smietany 30%.
Chcialam taka zrobic ale nie wiem czy dobra.
Znalazlam przepis u Ewy Wachowicz na nia.
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 08:11   #663
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Ja również witam się czwartkowo
Temat mojego porodu zamykam, bo dyskuja rozwżala na calego szanuje zdanie każdego i tyle w tym temacie ode mnie. Dodam tylko, że u mnie to nie cesarka na życzenie, że mam niski próg bólu, czy rodzic mi się nie chce...
A więcej pewnie na przełomie lipca/sierpnia wyjdzie "w praniu"u każdej z nas.
U nas dziś piękna pogoda, teraz praca a później może jakieś porządki świąteczne ;-)
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 08:14   #664
asicuha
Wtajemniczenie

I ja sie witam
Nie chcialam sie wbijac w temat cc i sn, wiec tylko sobie czytalam ja uwazam, ze jest to sprawa tylko i wylacznie kobiety, ktora rodzi
Zycze Wam milego dnia Dziewczyny, mam nadzieje ze i u mnie slonko wyjdzie!

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 08:54   #665
iweczka
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Brawo dla tej Pani

Ja dziś mojemu TŻtowi opowiadam, ze koleżanka pożyczy mi laktator a on sie pyta a po co to?
To mu tłumaczę, ze do odciągania pokarmu i ze jak będę chciała iść z koleżankami na kawę to on będzie mógł nakarmić Małą
TŻ wielkie oczy "ale jak to?" Ze on takiej opcji nie przewiduje
Generalnie cały w strachu
To mu tłumacze, ze chyba nie myślał, ze już nigdy z domu na plotki nie wyjdę

Trochę sie z niego pośmiałam - biedactwo
hahaha
no usmiałam się że hej
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 08:54   #666
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
U mnie na początku samym gin stawiał na dziewczynkę. Teraz od dwóch wizyt mówił, ze raczej chłopak. Takze chyba i synek zostanie. 4 kwietnia idę na 3d/4d takze wtedy mam nadzieje, ze sie potwierdzi.
oo to super, pewnie na 3d/4d będzie więcej widać Kochana a my dzisiaj zaczynamy 22 tydzień!

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Dlatego ja kupiłam laktator juz teraz i od razu tż miał zapowiedziane ze bedzie karmił na razie nie wyglada na wystraszonego, ale pewnie jak zobaczy naszą kruszynkę to troche bedzie to dla niego stres zeby podnieść go a co dopiero karmić
Podobno jak się dzidzia urodzi to rodzicom samo przychodzi podnoszenie,karmienie, przewijanie itp... i szczerze mówiąc na to liczę

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
I ja sie witam
Nie chcialam sie wbijac w temat cc i sn, wiec tylko sobie czytalam ja uwazam, ze jest to sprawa tylko i wylacznie kobiety, ktora rodzi
Zycze Wam milego dnia Dziewczyny, mam nadzieje ze i u mnie slonko wyjdzie!
hej Kochana tarta cytrynowa z kwestii smaku jest pyszna więc polecam! lekko kwaskowa, ale dalej słodka (nie przesłodzona). Zjadłam już kawałek i chyba jeszcze przynajmniej ze 2 przede mną

Witam czwartkowo wszystkie przyszłe mamusie
Stary 2016-03-24, 08:57   #667
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Biedny, myslał, ze bedziesz siedziała całe dnie z dzieckiem na cycku
Ja tez chce odciagac pokarm, zeby przynajmniej miec jakas przerwe w karmieniu. Oczywiscie jesli kp nie wyjdzie to nie szkodzi. Jakos nie mam odczucia, ze musi byc. Wszystko wyjdzie "w praniu".
Ja miałam laktator i mam do dziś, odciagałam w razie nagłej potrzeby, ale moje dziecko było totalnie antybutelkowe i antymlekowe (mm)
Żadna butelka jej nie pasowała, podanie czegokolwiek to był dramat, więc do 6 m-ca był tylko cyc
Później kaszki, zupki, owoce ale żadnego mm nie wypiła a moje mleko z butelki może ze 2-3 razy
Stary 2016-03-24, 08:58   #668
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
oo to super, pewnie na 3d/4d będzie więcej widać Kochana a my dzisiaj zaczynamy 22 tydzień!

Podobno jak się dzidzia urodzi to rodzicom samo przychodzi podnoszenie,karmienie, przewijanie itp... i szczerze mówiąc na to liczę

hej Kochana tarta cytrynowa z kwestii smaku jest pyszna więc polecam! lekko kwaskowa, ale dalej słodka (nie przesłodzona). Zjadłam już kawałek i chyba jeszcze przynajmniej ze 2 przede mną

Oh, to koniecznie upieke na swieta! )

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 09:00   #669
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Ja również witam się czwartkowo
Temat mojego porodu zamykam, bo dyskuja rozwżala na calego szanuje zdanie każdego i tyle w tym temacie ode mnie. Dodam tylko, że u mnie to nie cesarka na życzenie, że mam niski próg bólu, czy rodzic mi się nie chce...
A więcej pewnie na przełomie lipca/sierpnia wyjdzie "w praniu"u każdej z nas.
U nas dziś piękna pogoda, teraz praca a później może jakieś porządki świąteczne ;-)

Dokładnie, jeszcze 4 m-ce i mogą okazać się różne rzeczy

Mi coś kiepsko się śpi ostatnio, bolą mnie biodra jak śpię na boku.
Czas chyba na poduszkę ciążową

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:

Masz jakiś sprawdzony przepis ???
Stary 2016-03-24, 09:05   #670
Orange_tree1
Zadomowienie

Witam się czwartkowo

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Gratuluję, to dobrze, gdy jest dobrze Ja, gdy tylko przestałam wymiotować (a rzygałam jak kot 5 tygodni NON STOP, koszmar...dwa dni jazda na maksa, dzień odpoczynku i tak cały czas) to włączyła mi się zachcianka na frytki. Jadłam je na śniadanie, obiad i kolację, zawsze musiała być paczka w zamrażarce Na KFC miałam chcice zanim mi się wymioty włączyły. Aktualnie nie pogardzę fastfoodem, ale zamiast frytek muszę mieć w lodówce lody, które zresztą już przed ciążą wchłaniałam litrami, ale teraz to już naprawdę codziennie muszę zjeść loda. Na szczęście mam też ogromne zachcianki na owoce, więc coś tam moje dziecko dostaje dobrego od mamy, buhehe.

No ja też bardzo wymiotowałam, do 14tc to był koszmar :/
Wtedy jedną z nielicznych rzeczy które jadłam był mc donalds i lody z grycana .... nawet w sylwestra jechaliśmy z mężem do mcdonald'sa bo nic innego nie chciałam przyjąć ;p
No i białe bułki których przed poprzedni rok w ogóle nie uznawałam ( trzymałam restrykcyjną dietę gdzie nie ma miejsca na węglowodany proste w tym owoce)
A teraz też mam zachcianki na owoce, że masakra ;p
Nie ma co się dziwic, jak wczesniej zrzucilam 30kg i organizm był przystosowany do jedzenia tylko wartościowych rzeczy (nawet lody robiłam sama, sama chleb piekłam i pilnowałam podziału B/T/W codziennie )
Jednak w ciąży jakoś nie mam na to siły ani ochoty, obym po porodzie wróciła do starych zwyczajów ...
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 09:15   #671
Fantasmagori
Zakorzenienie

A ja właśnie zwymiotowałam 2 szklanki soku jabłkowo - aroniowego Wypiłam przed chwilą 2 szklanki i od razu myślałam że takie atrakcje skończyły mi się w 12 tygodniu ale chyba po prostu aronia nie posmakowała Zuzi bo po samym jabłkowym nic mi nie było

mama mi opowiadała że jak była ze mną w ciąży to zwymiotowała sok z burków którzy wszyscy jej wciskali no bo taki zdrowy od razu dali jej spokój a ona jeszcze długo nie mogla na buraki patrzeć ale ja je lubię

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-03-24 o 09:17
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 09:44   #672
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez di_anna Pokaż wiadomość

Sn na pewno lepszy (kontakt z florą, statystycznie u dzieci urodzonych sn mniej stwierdza się atopii, kangurowanie) o ile nie dojdzie do komplikacji, a te niestety częściej się zdarzają niż w przypanku cc, przynajmniej takie komplikacje z konsekwencjami dla dziecka niestety, mam na myśli niedotlenienie, uszkodzenie barku, kleszcze, próżnociąg, na szczęście coraz rzadziej. Oczywiście cc też może się różnie skończyć. Może to miał na myśli lekarz. Ale żebyśmy się źle nie zrozumiały, ja zwolenniczką cc "na życzenie" nie jestem. Mimo świadomości niskiego progu bólu, chciałabym urodzić naturalnie. Pozostawiam tą decyzję lekarzom na razie. Rozmawiałam o tym ostatnio wstępnie z gin i powiedział, że w moim przypadku bardziej wskazany byłby poród sn, więc na razie cc nie planyjemy, a co będzie jak trafię na porodówkę... Trochę męki i szczęśliwe zakończenie Tak sobie to wizualizuję
Też mam niski próg bólu, bardzo boję się porodu, jednak chyba mimo wszystko nie zdecyduję sie na cesarkę na życzenie, tylko będę próbować. Tak strasznie marzę o tej chwili kiedy dzidziuś wyjdzie i będę go mogła wziąc w ramiona, że jeśli nie będzie wskazań medycznych spróbuję swoich sił sn... chociaż tak jak mówiłam boję się jak cholera, wręcz panikuje na myśl o tym ;p
Strasznie żałuję, że nie mam szpitala w okolicy w którym można dostać zzo na pewniaka, tylko jeśli będzie anestezjolog.
Cóz nie mam pewności, ze go chce ale jakby co byłabym spokojniejsza wiedząc, że mogę na to liczyć.
Dolarganu się trochę boję, mimo, że moja mama poleca bo sama mnie rodziła znieczulona tym środkiem, a potem brata bez tego i twierdzi, że bez porównania lepiej było ze mną...

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Wiecie, ile kobiet tyle opinii o porodzie sn i cc. Za i przeciw.
Ja będę chciała rodzić sn, bo cc strasznie się boję. I choćby mieli mi ciąć Bożenę wzdłuż i wszerz w dwudziestu miejscach nadal wole rodzić sn :P
O matko! Ja na myśl o cięciu Bożeny chyba już wolę ten brzuch dać sobie ciachąć .... mnie okropnie przeraża nacięcie krocza i w ogóle ta główka przeciskająca sie OMG !!
Jedyny argument dla mnie to, to, że dziecko masz od razu i możesz go tulić, karmić itd

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
To tylko ja mam zamiar głęboko do szafki schować laktatory, które mam w domu? wyjmę je w ostateczności jak już będę w bezsilności wyła 24 h/dobę
Ja na bank muszę mieć laktator bo na długie macierzyńskie nie mam szans. Szybko muszę wracać do pracy na szczęście mam biuro 1km od domu i mam nadzieję, ze jakoś to będzie ...

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Nie denerwuj się
Ja ostatnio nawrzeszczałam na tż, bo nie schował garnka do zmywarki

U mnie to norma, wyprowdza mnie z równowagi jak bajzluje w domu. Bo to ja więcej pracuje do tego jestem w ciąży i nie mam siły jeszcze za nim sprzątać .... A on niby się stara ale zawsze coś przeoczy a ja dostaje furii ale to chyba przez mieszankę hormonów i zmęczenia, no nie jest łatwo być naraz bizneswoman i w ciąży ...

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o SN/CC to ja szczerze mówiąc boję się i tego, i tego. Jeszcze do niedawna CC wydawało mi się nawet kuszące (tzn gdybym miała wskazania do niego, to myślałam żebym mogła nawet lekko odetchnąć z ulgą), ale jak poczytałam o rekonwalescencji, pionizacjach itp. to też się zaczęłam bać. No i to jest jednak operacja, a ja nigdy nie miałam operacji. Nastawiam się na SN, ale na pewno zdam się na rady lekarza, gdyby się jakieś pojawiły.
Ja miałam wycięcie wyrostka i miałam usuwane kamienie z woreczka ale to jednak mniejsze cięcia niż przy cc.
Kiedyś też myślałam, że poprostu zażyczę sobie cesarkę i tyle. Jednak jak oglądałam "porody" i inne programy i zobaczyłam tą chwile po porodzie dla mamy i dziecka ... no cóż marzę o tym.
Poza tym chciałabym szybko wrócić na siłownię, do mojego biegania rano (już poszukuję wózka który daje taką możliwość) i przede wszystkim chciałabym być sprawna przy dziecku a nie musieć myśleć o ciągnącym brzuchu ( wiem ile po poprzenich operacjach dawalo mi to w dupę) :/

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Ale mi brzuch wywaliło w ciagu kilku dni....według ostatniego usg dzis zaczynam 20 tydzień (19t0d)
Załącznik 6302671
Heh ja taki miałam w 15tyg ;p
Nie wiem czy Was też tak zaskakuje jak ten brzuch rośnie (pisze do tych co będą pierwszy raz mamami)
Ja to niby wcześniej wiedziałam, ze tak to będzie ale jakoś ciągle czuję się zaskoczona

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
A ja właśnie zwymiotowałam 2 szklanki soku jabłkowo - aroniowego Wypiłam przed chwilą 2 szklanki i od razu myślałam że takie atrakcje skończyły mi się w 12 tygodniu ale chyba po prostu aronia nie posmakowała Zuzi bo po samym jabłkowym nic mi nie było

mama mi opowiadała że jak była ze mną w ciąży to zwymiotowała sok z burków którzy wszyscy jej wciskali no bo taki zdrowy od razu dali jej spokój a ona jeszcze długo nie mogla na buraki patrzeć ale ja je lubię
Nie ma nic gorszego niż wciskanie komuś czegoś "bo zdrowe", "bo dobre" ja jako dziecko nie jadłam warzyw, pierwszy raz zjadłam plaster ogórka zielonego jak miałam z 12lat, wcześniej jak tylko probowali mi coś wciskać na stół
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-24, 09:49   #673
Talantea
Zakorzenienie

Dziendoberek. Dzisiaj zaczynam 22 tydzien
Ale to szybko leci

Sąsiad dzis uznał, że znowu porobi remont. Tłuk mi młotem tuz pod moim łózkiem. ehh
Tesciowa wyszła ze szpitala i juz się kłócą z tesciem o gotowanie Wiadomo, swieta trzeba przygotować. Ja to jak oni rządzą w kuchni wolę się nie wtrącać.

Cytat:

Ciekawa jak bedziemy rodziły

Cytat:
Ja miałam laktator i mam do dziś, odciagałam w razie nagłej potrzeby, ale moje dziecko było totalnie antybutelkowe i antymlekowe (mm)
Żadna butelka jej nie pasowała, podanie czegokolwiek to był dramat, więc do 6 m-ca był tylko cyc
Później kaszki, zupki, owoce ale żadnego mm nie wypiła a moje mleko z butelki może ze 2-3 razy
Moze byc i taki scenariusz, chociaz wolałabym nie

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 09:58   #674
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

Też jestem ciekawa czy syn będzie chciał choć trochę mojego mleka z butli pociągnąć
Stary 2016-03-24, 10:01   #675
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

trzymam kciuki,żeby się powiodło tak jak tego chcesz
Dzięki.

Cytat:
Załącznik 6302671
Ładnie brzusio rośnie.
U mnie dzisiaj 18t0d według USG i OM (o dziwo się pokrywa ).

Cytat:

To współczuję. :/ Może rzeczywiście nie jest fanką aronii.

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

Ja miałam wycięcie wyrostka i miałam usuwane kamienie z woreczka ale to jednak mniejsze cięcia niż przy cc.
Kiedyś też myślałam, że poprostu zażyczę sobie cesarkę i tyle. Jednak jak oglądałam "porody" i inne programy i zobaczyłam tą chwile po porodzie dla mamy i dziecka ... no cóż marzę o tym.
Poza tym chciałabym szybko wrócić na siłownię, do mojego biegania rano (już poszukuję wózka który daje taką możliwość) i przede wszystkim chciałabym być sprawna przy dziecku a nie musieć myśleć o ciągnącym brzuchu ( wiem ile po poprzenich operacjach dawalo mi to w dupę) :/
No właśnie, ta kwestia powrotu do sprawności mnie niepokoi. Pasowałoby się ruszać i w ogóle móc ogarnąć malucha. Nie wiem jak długo mąż mi będzie mógł pomagać, taką ma robotę, że kiepsko będzie z dłuższym wolnym. Ale będzie co ma być.

Cytat:
Dziendoberek. Dzisiaj zaczynam 22 tydzien
Ale to szybko leci

Sąsiad dzis uznał, że znowu porobi remont. Tłuk mi młotem tuz pod moim łózkiem. ehh
Tesciowa wyszła ze szpitala i juz się kłócą z tesciem o gotowanie Wiadomo, swieta trzeba przygotować. Ja to jak oni rządzą w kuchni wolę się nie wtrącać.

Łączę się w bólu w kwestii remontu, u mnie już dwa tygodnie ktoś jedzie wiertarą od rana. A mieszkamy w nowym, dwuletnim budynku i myślałam że etap wykańczania mieszkań jest za nami, a remonty dopiero nadejdą za x lat.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 10:05   #676
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Też jestem ciekawa czy syn będzie chciał choć trochę mojego mleka z butli pociągnąć
Ja nie tracę nadziei na to. Bo oczywiście chcę wszystko naraz : wrócić do pracy i karmić piersią. Jak mleko z butli nie "wypali" będę musiała kursować dom-biuro kilka razy dziennie albo dzidziusia wozić ze sobą ;p
Na szczęście mam osobne pomieszczenie i mogę się "odciąć" od klientów i całego biurowego gwaru
Moja mama już mówi, że będzie to "cygańskie" dziecko ;p
Z resztą ja też taka byłam, wszędzie mnie mama ciągnęła ze sobą i tak mi zostało, że byłam mega kontaktowa
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-24, 10:06   #677
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

Nie ma nic gorszego niż wciskanie komuś czegoś "bo zdrowe", "bo dobre" ja jako dziecko nie jadłam warzyw, pierwszy raz zjadłam plaster ogórka zielonego jak miałam z 12lat, wcześniej jak tylko probowali mi coś wciskać na stół
No właśnie i co z tego że zdrowe jak organizm wie lepiej

Cytat:
U mnie dzisiaj 18t0d według USG i OM (o dziwo się pokrywa ).

To współczuję. :/ Może rzeczywiście nie jest fanką aronii.
Oj raczej nie jest trudno tamten wypije TŻ a ja otworzę z marchewką
ja wczoraj zaczęłam 18 tydzień idziemy prawie równiutko

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 10:06   #678
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Ojoj taki sąsiad to "skarb"
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-24, 10:26   #679
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Oh, to koniecznie upieke na swieta! )
daj później znać jak Wam smakowało

Cytat:

Masz jakiś sprawdzony przepis ???
wczoraj piekłam z tego przepisu: http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...a/przepis.html

Cytat:

No kochana będziesz się musiała dostosować do mnie, bo ja planowane cc hihi ale ja się pewnie jeszcze na lipiec załapię.

Ja dzisiaj dość późno wstałam, bo po 8, ale jakoś nie mogłam się zwlec z łóżka. Byłam już na spacerze z moim Czarnuchem, teraz muszę na szybko ogarnąć mieszkanko i mogę czekać na koleżankę
Stary 2016-03-24, 10:34   #680
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
No kochana będziesz się musiała dostosować do mnie, bo ja planowane cc hihi ale ja się pewnie jeszcze na lipiec załapię.
Kto wie, moze sie naturalnie dostosuje Tez jest mozliwosc, ze urodzę wczesniej szczególnie, ze bede miala wyciągany krązek okolo 36 tygodnia

Maluch po badaniu wczoraj nie dawał mi spokoju cały wieczór. TZ sie smieje, ze to za kare za ciskanie przez gina.
Spytalam sie czy jest dumny, ze prawdopodobnie bedzie syn. Normalnie pęka z dumy
Jak próbowałam zasnąc to miałam w brzuchu straszny napływ bólu idący od dołu do góry, pare sekund i przeszedł i to tak dwa razy. Nieco sie wystraszylam, pomyslalam, ze to pewnie nic strasznego skoro przeszlo i zasnęłam.
Wszystko wyglada dzisiaj ok tak sobie tlumacze,ze to wynik tego badania u gina wczoraj.

Mozliwe, ze to te skurcze o których pisała tija wczesniej

Stary 2016-03-24, 10:43   #681
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Kto wie, moze sie naturalnie dostosuje Tez jest mozliwosc, ze urodzę wczesniej szczególnie, ze bede miala wyciągany krązek okolo 36 tygodnia

Maluch po badaniu wczoraj nie dawał mi spokoju cały wieczór. TZ sie smieje, ze to za kare za ciskanie przez gina.
Spytalam sie czy jest dumny, ze prawdopodobnie bedzie syn. Normalnie pęka z dumy
Jak próbowałam zasnąc to miałam w brzuchu straszny napływ bólu idący od dołu do góry, pare sekund i przeszedł i to tak dwa razy. Nieco sie wystraszylam, pomyslalam, ze to pewnie nic strasznego skoro przeszlo i zasnęłam.
Wszystko wyglada dzisiaj ok tak sobie tlumacze,ze to wynik tego badania u gina wczoraj.

Możliwe, że to po badaniu. Ale jak się będzie powtarzać to lepiej zadzwoń do gina Mnie zaczął twardnieć brzuch w okolicach 20tc i gin zalecił mi zażywanie asmag forte 3xdziennie. Póki co jest zdecydowanie lepiej, bardzo rzadko mi twardnieje brzuch.

Wczoraj wieczorem też mi Mała nawalała po brzuchu przed spaniem

Czy Wy też czujecie dzieciaczki tak bardzo nisko?
Stary 2016-03-24, 10:47   #682
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe, że to po badaniu. Ale jak się będzie powtarzać to lepiej zadzwoń do gina Mnie zaczął twardnieć brzuch w okolicach 20tc i gin zalecił mi zażywanie asmag forte 3xdziennie. Póki co jest zdecydowanie lepiej, bardzo rzadko mi twardnieje brzuch.

Ja mam twardy brzuch jak sie obudzę, pojde do lazienki, wracam, znowu sie klade i powoli stwardnienie przechodzi. Takze wydaje sie to u mnie normalne.
Ja czuje kopniaki wszędzie, góra dół, boki , ale czesciej uklada się z prawej strony.

Za kazdym razem jak czuje kopniaka to sie usmiecham

Za tydzien bede u gina to go powiadomię. Pierwszy raz sie zdarzyło więc narazie nie panikuję.

Ogólnie ma mi robic KTG, nawet nie wiedzialam, ze mozna robic tak wczesnie, ale poczytalam internety i to calkiem normalne.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-03-24 o 10:49
Stary 2016-03-24, 10:52   #683
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Moje są bardzo wysoko, co mnie zdziwiło, wczoraj na usg lekarz mierzył kości udowe, to były ponad moim pępkiem. Też myślałam, że są niżej, no ale dwie, to muszą sobie inaczej miejsca szukać niż jedno. Z synkiem własnie pierwsze ruchy czułam bardzo nisko, prawie w okolicy miednicy.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 11:07   #684
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Moje są bardzo wysoko, co mnie zdziwiło, wczoraj na usg lekarz mierzył kości udowe, to były ponad moim pępkiem. Też myślałam, że są niżej, no ale dwie, to muszą sobie inaczej miejsca szukać niż jedno. Z synkiem własnie pierwsze ruchy czułam bardzo nisko, prawie w okolicy miednicy.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Ja pierwsze drgnięcia bo ruchami tego jeszcze nazwać nie można czuję nisko
Mam nadzieję, że to już to
Nie mogę się doczekać aż będą na tyle mocne że będę pewna ...
Na widok kuleczki wybrzuszajacej musze poczekać bo mam warstwę izolacyjną z tłuszczyku i chyba dzidziusiowi ciężej się "przebić"
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-24, 11:13   #685
florencee
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie i co z tego że zdrowe jak organizm wie lepiej

Oj raczej nie jest trudno tamten wypije TŻ a ja otworzę z marchewką
ja wczoraj zaczęłam 18 tydzień idziemy prawie równiutko
Piona. Też bym napiła się takiego z marchewką, jakiś taki Kubuś byłby jak znalazł.

Cytat:

Jak szybko przeszło to na pewno jest ok i to pewnie po wizycie faktycznie.

Cytat:
Ja pierwsze drgnięcia bo ruchami tego jeszcze nazwać nie można czuję nisko
Mam nadzieję, że to już to
Nie mogę się doczekać aż będą na tyle mocne że będę pewna ...
Na widok kuleczki wybrzuszajacej musze poczekać bo mam warstwę izolacyjną z tłuszczyku i chyba dzidziusiowi ciężej się "przebić"
Też mam to moje podejrzane pukanie raczej nisko. Coraz częściej to występuje, zaczynam się powoli napalać, że to jest to.

Fajnie wygląda ta tarta cytrynowa. Szkoda, że już mam zaplanowane pieczenia na max moich możliwości. Będę robiła pierwszy raz mazurka pomarańczowego. Wiecie może czy powinno się go robić jakoś wcześniej? Coś takiego mi się kojarzy. Jak jutro zrobię to na sobotę będzie spoko?
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 11:19   #686
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
daj później znać jak Wam smakowało

wczoraj piekłam z tego przepisu: http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...a/przepis.html

Ja dzisiaj dość późno wstałam, bo po 8, ale jakoś nie mogłam się zwlec z łóżka. Byłam już na spacerze z moim Czarnuchem, teraz muszę na szybko ogarnąć mieszkanko i mogę czekać na koleżankę
Dzięki, zaraz lukne na przepis
Stary 2016-03-24, 11:19   #687
tija93
Zakorzenienie

Hej

Połowa ciąży za nami! Dzisiaj już jedziemy do rodziny na święta

Odniosę się do tematu porodu Uczestniczyłam w wielu porodach - naturalnych, cesarkach, kleszczowych i prawie przy użyciu próźnociągu. Porody są różne jak różne są kobiety. Uważam, że żadna z nas nie ma prawa oceniać drugiej kobiety za to w jaki sposób przyszło na świat jej dziecko. Poród jest tak ważnym wydarzeniem w życiu, że każda z nas chce go dobrze wspominać. Nie każda kobieta da radę urodzić sn (nie chodzi mi o wskazania medyczne, bo tutaj nie ma dyskusji) z powodów psychicznych. Tokofobia jest stosunkowo nowym pojęciem w medycynie. Część osób ją wyśmiewa. Ja tam wierzę. Lepiej zazwyczaj dla takiej kobiety wybrać CC na życzenie, niż potem przechodzić depresje poporodową. Bo tak na prawdę po porodzie dopiero wszystko się zaczyna. Jest dziecko i są nasze hormony, które szaleją. Dodajcie do tego okropne wspomnienia z porodu i depresja murowana. Ja jako położna wiadomo, że chętnie promuje poród siłami natury Mogę Wam godzinami o tym pisać. Ale trzeba też spojrzeć na każdą kobietę indywidualnie i nie besztać jej, bo ona urodziła inaczej niż natura zakładała. Także niech każda z nas zdecyduje co jest dla niej dobre z poparciem lekarza Przecież chodzi tylko o to by nasze dzieciaczki zdrowo przyszły na ten świat, a którędy - łii tam

Popieram każde słowo napisane przez Piernika!

Cytat:
Wróciłam z wizyty.
Gin stwierdził tym razem, że na 90% chłopak.
Nie mógł dokladnie stwierdzic po pępowina majtala sie pomiedzy nogami. No cóz.
Kazał mi przyjść na tydzien na połówkowe, mamy zrobic przepływy krwii i dokładnie obadać serducho. Wtedy postanowi co dalej z moim lekami. No nareszcie moze cos zdecyduje.
Mówi, ze maluch rośnie wzorowo, łózysko ładne i duże.
Obiecał mi, że popatrzy płec juz na 100% za tydzien, takze trzymam go za słowo.
Ogólnie spoznil sie pol godziny, jeszcze jedna babka przede mną w kolejce wiec czekalam godzine

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
dziś kupiłam koszulę ciążową i kilka bodziaków
miałam się opanować z zakupami ale nie mogłam się powstrzymać
Oj tam, toć to sama przyjemność

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Pierniczku zgadzam się z Tobą :-*
Ja bólu nie boje się wcale, boję się tylko o życie dziecka i tyle. Koleżanka rodziła dziecko, które owinelo się pępowina i niestety po porodzie zmarło...z innego forum koleżanka urodziła z niedotlenieniem...wiem, że są to sporadyczne przypadki i jedne na milion, ale...
Ja leczyłam się 6 lat, straciłam tyle nerwów, zdrowia juz nie pisząc o pieniądzach...
dwa poronienia, w 2015 laparoskopia operacyjna, histeroskopia operacyjną ...
Mam oba jajowody niedrozne :-( na drugą ciążę może juz nie będę mieć szans :-( obecna ciąża z in vitro...
Także skoro dr prowadzący doradza mi cc, to zgadzam się z nim. Oczywiście mówił, że jak tylko chciałabym sn to nie ma problemu, będziemy próbować.
Wcześniejszy dr u którego leczylam sie dwa lata również mówił, że najlepsze dla dziecka będzie cc, ja jakoś dojdę do siebie
Większość koleżanek, które są po podobnych przejściach rodziło lub ma w planie cc. Te, które urodziły szybko doszły do siebie, chociaż wiem, że każdy przypadek jest indywidualny.
Z reszta ja również urodziłam się z cc i nic mi nie ma ;-)
Róbcie tak by Wam było dobrze i żebyście Wy się czuli spokojni

Cytat:
To tylko ja mam zamiar głęboko do szafki schować laktatory, które mam w domu? wyjmę je w ostateczności jak już będę w bezsilności wyła 24 h/dobę
Nie no, ja też do szafy kupuje

Cytat:
Załącznik 6302671
Śliczny Mam bardzo podobny

Cytat:
Och Zuzi nie podpasował soczek
Stary 2016-03-24, 11:21   #688
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

Też mam to moje podejrzane pukanie raczej nisko. Coraz częściej to występuje, zaczynam się powoli napalać, że to jest to.

Fajnie wygląda ta tarta cytrynowa. Szkoda, że już mam zaplanowane pieczenia na max moich możliwości. Będę robiła pierwszy raz mazurka pomarańczowego. Wiecie może czy powinno się go robić jakoś wcześniej? Coś takiego mi się kojarzy. Jak jutro zrobię to na sobotę będzie spoko?
Ja dziś nad ranem czułam takie delikatne pukanie nisko z lewej strony
Póki co moje dziecie nie jest bardzo ruchliwe, w odróżnieniu od starszej siostry która cuda wyczyniała będąc w moim brzuchu i po wyjściu z niego również
Stary 2016-03-24, 11:22   #689
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Też się już napalam

Co do pieczenia podziwiam Was
Ja mam ciocie co zawsze daje nam ciasta i nie potrafię nic upiec poza fit sernikiem z serków wiejskich ;p
Na każde święto ciotka przynosi nam dostawę której nie możemy przejeść więc pieczenie poszło w odstawkę ;p
A ta tarta pięknie wygląda ;p
WOW mazurek pomaraczowy no powiem Ci nieźle ;p

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Ja dziś nad ranem czułam takie delikatne pukanie nisko z lewej strony
Póki co moje dziecie nie jest bardzo ruchliwe, w odróżnieniu od starszej siostry która cuda wyczyniała będąc w moim brzuchu i po wyjściu z niego również
Też tam dokładnie czuję ;p
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-24, 11:24   #690
natalia_23
Zakorzenienie

witam się czwartkowo

Cytat:
U mnie na początku samym gin stawiał na dziewczynkę. Teraz od dwóch wizyt mówił, ze raczej chłopak. Takze chyba i synek zostanie. 4 kwietnia idę na 3d/4d takze wtedy mam nadzieje, ze sie potwierdzi.
to pewnie już przy chłopcu zostanie
Jak u Ciebie sprawa luteiny? Masz już odstawioną? Ja od dziś odstawiam, mam nadzieje, że nic się nie będzie działo.

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość

tez bym chciala aby to u mnie dzialalo. Nie chce byc matka, ktora 24 h / dobe zajmuje sie dzieckiem i nigdzie nie wyjdzie na chwile. Chcialabym aby dziecko od poczatku owsoilo sie z innymi osobami, bo pozniej jak bedzie mialo isc do przedszkola czy zlobka to bedzie maskara i bedzie tylko plakalo za Mama.
Chyba nie ma reguły, jak dziecko będzie się zachowywało. Mój syn praktycznie przez 3 lata był non stop ze mną. Wszystkie wyjścia ze mną. W przedszkolu nie było żadnego problemu.

Cytat:
Załącznik 6302671
wow jeśli Ty masz 20 to ja chyba już rodzę

Cytat:
Też mam niski próg bólu, bardzo boję się porodu, jednak chyba mimo wszystko nie zdecyduję sie na cesarkę na życzenie, tylko będę próbować. Tak strasznie marzę o tej chwili kiedy dzidziuś wyjdzie i będę go mogła wziąc w ramiona, że jeśli nie będzie wskazań medycznych spróbuję swoich sił sn... chociaż tak jak mówiłam boję się jak cholera, wręcz panikuje na myśl o tym ;p
Strasznie żałuję, że nie mam szpitala w okolicy w którym można dostać zzo na pewniaka, tylko jeśli będzie anestezjolog.
Cóz nie mam pewności, ze go chce ale jakby co byłabym spokojniejsza wiedząc, że mogę na to liczyć.
Dolarganu się trochę boję, mimo, że moja mama poleca bo sama mnie rodziła znieczulona tym środkiem, a potem brata bez tego i twierdzi, że bez porównania lepiej było ze mną...

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

O matko! Ja na myśl o cięciu Bożeny chyba już wolę ten brzuch dać sobie ciachąć .... mnie okropnie przeraża nacięcie krocza i w ogóle ta główka przeciskająca sie OMG !!
Jedyny argument dla mnie to, to, że dziecko masz od razu i możesz go tulić, karmić itd
A u Ciebie tam bliżej ( Oświęcim?) nie zapewniają znieczulenia?
Też panikuję na myśl o cięciu Bożeny , ale co zrobić jak mój organizm w momencie przerwał poród bo wbili mi wenflon

Cytat:

Tak u mnie syn jest bardzo nisko głową. Jak nią rusza czuję mały dyskomfort.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości