|
|
#661 | |
|
Rozeznanie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Dokładnie! Tez bardzo chcę zeby przebywał z duza ilością osob i sie oswajał ![]() Ale mi brzuch wywaliło w ciagu kilku dni....według ostatniego usg dzis zaczynam 20 tydzień (19t0d) ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1458802505.435542.jpg |
|
|
|
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Witam sie czwartkowo, u nas od rana slonce swieci tylko trawa cala biala od mrozu.
Tak poza porodami i ciaza to chcialam sie zapytac czy robila ktoras tarte z nadzieniem z bialej czekolady, serka mascarpone i smietany 30%. Chcialam taka zrobic ale nie wiem czy dobra. Znalazlam przepis u Ewy Wachowicz na nia. |
|
|
|
#663 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja również witam się czwartkowo
![]() Temat mojego porodu zamykam, bo dyskuja rozwżala na calego szanuje zdanie każdego i tyle w tym temacie ode mnie. Dodam tylko, że u mnie to nie cesarka na życzenie, że mam niski próg bólu, czy rodzic mi się nie chce...A więcej pewnie na przełomie lipca/sierpnia wyjdzie "w praniu"u każdej z nas. U nas dziś piękna pogoda, teraz praca a później może jakieś porządki świąteczne ;-)
|
|
#664 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja sie witam
![]() Nie chcialam sie wbijac w temat cc i sn, wiec tylko sobie czytalam ja uwazam, ze jest to sprawa tylko i wylacznie kobiety, ktora rodzi ![]() Zycze Wam milego dnia Dziewczyny, mam nadzieje ze i u mnie slonko wyjdzie!
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
no usmiałam się że hej
|
|
|
|
|
#666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tarta cytrynowa z kwestii smaku jest pyszna więc polecam! lekko kwaskowa, ale dalej słodka (nie przesłodzona). Zjadłam już kawałek i chyba jeszcze przynajmniej ze 2 przede mną ![]() Witam czwartkowo wszystkie przyszłe mamusie
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żadna butelka jej nie pasowała, podanie czegokolwiek to był dramat, więc do 6 m-ca był tylko cyc ![]() Później kaszki, zupki, owoce ale żadnego mm nie wypiła a moje mleko z butelki może ze 2-3 razy
|
|
|
|
|
#668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, jeszcze 4 m-ce i mogą okazać się różne rzeczy Mi coś kiepsko się śpi ostatnio, bolą mnie biodra jak śpię na boku. Czas chyba na poduszkę ciążową ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Masz jakiś sprawdzony przepis ??? |
|
|
|
|
#670 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się czwartkowo
![]() Cytat:
Wtedy jedną z nielicznych rzeczy które jadłam był mc donalds i lody z grycana .... nawet w sylwestra jechaliśmy z mężem do mcdonald'sa bo nic innego nie chciałam przyjąć ;p No i białe bułki których przed poprzedni rok w ogóle nie uznawałam ( trzymałam restrykcyjną dietę gdzie nie ma miejsca na węglowodany proste w tym owoce) A teraz też mam zachcianki na owoce, że masakra ;p Nie ma co się dziwic, jak wczesniej zrzucilam 30kg i organizm był przystosowany do jedzenia tylko wartościowych rzeczy (nawet lody robiłam sama, sama chleb piekłam i pilnowałam podziału B/T/W codziennie ) Jednak w ciąży jakoś nie mam na to siły ani ochoty, obym po porodzie wróciła do starych zwyczajów ...
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie zwymiotowałam 2 szklanki soku jabłkowo - aroniowego
Wypiłam przed chwilą 2 szklanki i od razu myślałam że takie atrakcje skończyły mi się w 12 tygodniu ale chyba po prostu aronia nie posmakowała Zuzi bo po samym jabłkowym nic mi nie było ![]() mama mi opowiadała że jak była ze mną w ciąży to zwymiotowała sok z burków którzy wszyscy jej wciskali no bo taki zdrowy od razu dali jej spokój a ona jeszcze długo nie mogla na buraki patrzeć ale ja je lubię
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-03-24 o 09:17 |
|
|
|
#672 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strasznie żałuję, że nie mam szpitala w okolicy w którym można dostać zzo na pewniaka, tylko jeśli będzie anestezjolog. ![]() Cóz nie mam pewności, ze go chce ale jakby co byłabym spokojniejsza wiedząc, że mogę na to liczyć. ![]() Dolarganu się trochę boję, mimo, że moja mama poleca bo sama mnie rodziła znieczulona tym środkiem, a potem brata bez tego i twierdzi, że bez porównania lepiej było ze mną... ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
Jedyny argument dla mnie to, to, że dziecko masz od razu i możesz go tulić, karmić itd ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
Kiedyś też myślałam, że poprostu zażyczę sobie cesarkę i tyle. Jednak jak oglądałam "porody" i inne programy i zobaczyłam tą chwile po porodzie dla mamy i dziecka ... no cóż marzę o tym. Poza tym chciałabym szybko wrócić na siłownię, do mojego biegania rano (już poszukuję wózka który daje taką możliwość) i przede wszystkim chciałabym być sprawna przy dziecku a nie musieć myśleć o ciągnącym brzuchu ( wiem ile po poprzenich operacjach dawalo mi to w dupę) :/ ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
Nie wiem czy Was też tak zaskakuje jak ten brzuch rośnie (pisze do tych co będą pierwszy raz mamami) Ja to niby wcześniej wiedziałam, ze tak to będzie ale jakoś ciągle czuję się zaskoczona ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
na stół
|
|
#673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziendoberek. Dzisiaj zaczynam 22 tydzien
Ale to szybko leci ![]() Sąsiad dzis uznał, że znowu porobi remont. Tłuk mi młotem tuz pod moim łózkiem. ehhTesciowa wyszła ze szpitala i juz się kłócą z tesciem o gotowanie Wiadomo, swieta trzeba przygotować. Ja to jak oni rządzą w kuchni wolę się nie wtrącać. ![]() Cytat:
Ciekawa jak bedziemy rodziły ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#675 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzięki.
![]() Cytat:
![]() U mnie dzisiaj 18t0d według USG i OM (o dziwo się pokrywa ).Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczęście mam osobne pomieszczenie i mogę się "odciąć" od klientów i całego biurowego gwaru ![]() Moja mama już mówi, że będzie to "cygańskie" dziecko ;p Z resztą ja też taka byłam, wszędzie mnie mama ciągnęła ze sobą i tak mi zostało, że byłam mega kontaktowa
|
|
#677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co z tego że zdrowe jak organizm wie lepiej ![]() Cytat:
trudno tamten wypije TŻ a ja otworzę z marchewką ja wczoraj zaczęłam 18 tydzień
|
|
#678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
daj później znać jak Wam smakowało
![]() wczoraj piekłam z tego przepisu: http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...a/przepis.html ![]() No kochana będziesz się musiała dostosować do mnie, bo ja planowane cc hihi ale ja się pewnie jeszcze na lipiec załapię. Ja dzisiaj dość późno wstałam, bo po 8, ale jakoś nie mogłam się zwlec z łóżka. Byłam już na spacerze z moim Czarnuchem, teraz muszę na szybko ogarnąć mieszkanko i mogę czekać na koleżankę
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maluch po badaniu wczoraj nie dawał mi spokoju cały wieczór. TZ sie smieje, ze to za kare za ciskanie przez gina. Spytalam sie czy jest dumny, ze prawdopodobnie bedzie syn. Normalnie pęka z dumy ![]() Jak próbowałam zasnąc to miałam w brzuchu straszny napływ bólu idący od dołu do góry, pare sekund i przeszedł i to tak dwa razy. Nieco sie wystraszylam, pomyslalam, ze to pewnie nic strasznego skoro przeszlo i zasnęłam. Wszystko wyglada dzisiaj ok tak sobie tlumacze,ze to wynik tego badania u gina wczoraj. Mozliwe, ze to te skurcze o których pisała tija wczesniej
|
|
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie zaczął twardnieć brzuch w okolicach 20tc i gin zalecił mi zażywanie asmag forte 3xdziennie. Póki co jest zdecydowanie lepiej, bardzo rzadko mi twardnieje brzuch. Wczoraj wieczorem też mi Mała nawalała po brzuchu przed spaniem ![]() Czy Wy też czujecie dzieciaczki tak bardzo nisko?
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czuje kopniaki wszędzie, góra dół, boki , ale czesciej uklada się z prawej strony. Za kazdym razem jak czuje kopniaka to sie usmiecham ![]() Za tydzien bede u gina to go powiadomię. Pierwszy raz sie zdarzyło więc narazie nie panikuję. Ogólnie ma mi robic KTG, nawet nie wiedzialam, ze mozna robic tak wczesnie, ale poczytalam internety i to calkiem normalne. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-03-24 o 10:49 |
|
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje są bardzo wysoko, co mnie zdziwiło, wczoraj na usg lekarz mierzył kości udowe, to były ponad moim pępkiem. Też myślałam, że są niżej, no ale dwie, to muszą sobie inaczej miejsca szukać niż jedno. Z synkiem własnie pierwsze ruchy czułam bardzo nisko, prawie w okolicy miednicy. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że to już to ![]() Nie mogę się doczekać aż będą na tyle mocne że będę pewna ... Na widok kuleczki wybrzuszajacej musze poczekać bo mam warstwę izolacyjną z tłuszczyku i chyba dzidziusiowi ciężej się "przebić"
|
|
#685 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też bym napiła się takiego z marchewką, jakiś taki Kubuś byłby jak znalazł.Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie wygląda ta tarta cytrynowa. Szkoda, że już mam zaplanowane pieczenia na max moich możliwości. Będę robiła pierwszy raz mazurka pomarańczowego. Wiecie może czy powinno się go robić jakoś wcześniej? Coś takiego mi się kojarzy. Jak jutro zrobię to na sobotę będzie spoko?
|
|||
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#687 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Połowa ciąży za nami! ![]() Odniosę się do tematu porodu Uczestniczyłam w wielu porodach - naturalnych, cesarkach, kleszczowych i prawie przy użyciu próźnociągu. Porody są różne jak różne są kobiety. Uważam, że żadna z nas nie ma prawa oceniać drugiej kobiety za to w jaki sposób przyszło na świat jej dziecko. Poród jest tak ważnym wydarzeniem w życiu, że każda z nas chce go dobrze wspominać. Nie każda kobieta da radę urodzić sn (nie chodzi mi o wskazania medyczne, bo tutaj nie ma dyskusji) z powodów psychicznych. Tokofobia jest stosunkowo nowym pojęciem w medycynie. Część osób ją wyśmiewa. Ja tam wierzę. Lepiej zazwyczaj dla takiej kobiety wybrać CC na życzenie, niż potem przechodzić depresje poporodową. Bo tak na prawdę po porodzie dopiero wszystko się zaczyna. Jest dziecko i są nasze hormony, które szaleją. Dodajcie do tego okropne wspomnienia z porodu i depresja murowana. Ja jako położna wiadomo, że chętnie promuje poród siłami natury Mogę Wam godzinami o tym pisać. Ale trzeba też spojrzeć na każdą kobietę indywidualnie i nie besztać jej, bo ona urodziła inaczej niż natura zakładała. Także niech każda z nas zdecyduje co jest dla niej dobre z poparciem lekarza ![]() Popieram każde słowo napisane przez Piernika! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co moje dziecie nie jest bardzo ruchliwe, w odróżnieniu od starszej siostry która cuda wyczyniała będąc w moim brzuchu i po wyjściu z niego również |
|
|
|
|
#689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pieczenia podziwiam Was ![]() Ja mam ciocie co zawsze daje nam ciasta i nie potrafię nic upiec poza fit sernikiem z serków wiejskich ;p Na każde święto ciotka przynosi nam dostawę której nie możemy przejeść więc pieczenie poszło w odstawkę ;p A ta tarta pięknie wygląda ;p WOW mazurek pomaraczowy no powiem Ci nieźle ;p ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Też tam dokładnie czuję ;p
|
|
#690 | |||||
|
Zakorzenienie
|
witam się czwartkowo
![]() Cytat:
Jak u Ciebie sprawa luteiny? Masz już odstawioną? Ja od dziś odstawiam, mam nadzieje, że nic się nie będzie działo. Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Też panikuję na myśl o cięciu Bożeny , ale co zrobić jak mój organizm w momencie przerwał poród bo wbili mi wenflon Cytat:
.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

tarta cytrynowa z kwestii smaku jest pyszna więc polecam! lekko kwaskowa, ale dalej słodka (nie przesłodzona). Zjadłam już kawałek i chyba jeszcze przynajmniej ze 2 przede mną
1.09.2012
Oczywiscie jesli kp nie wyjdzie to nie szkodzi. Jakos nie mam odczucia, ze musi byc. Wszystko wyjdzie "w praniu".

<3
Wypiłam przed chwilą 2 szklanki i od razu
myślałam że takie atrakcje skończyły mi się w 12 tygodniu ale chyba po prostu aronia nie posmakowała Zuzi 

Jeszcze do niedawna CC wydawało mi się nawet kuszące (tzn gdybym miała wskazania do niego, to myślałam żebym mogła nawet lekko odetchnąć z ulgą), ale jak poczytałam o rekonwalescencji, pionizacjach itp. to też się zaczęłam bać. No i to jest jednak operacja, a ja nigdy nie miałam operacji. Nastawiam się na SN, ale na pewno zdam się na rady lekarza, gdyby się jakieś pojawiły.