|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Juz jestem po rozmowie z pracownikiem z kliniki nieplodnosci w Krakowie i chyba nie jest tak zle jesli chodzi o koszty.
Trafilam na bardzo konkretna babke i powiedziala ze refundacje leczenia hormonalnego nie beda znosic, wiec to jest nadal aktualne. Zeby do tego zakwalifikowac sie trzeba byc do czterdziestki i miec AMH powyzej 0,7. Co do reszty kosztow to sam zabieg in vitro placony w dniu zabiegu to 4500zl + leki przed + badania przed. Co do leków, to sa czesciowo refundowane jak pisalam. Ciezko powiedzic ile trzeba bedzie doplacic ale jest to kwota pomiedzy 100 a 1500zl. Co do kosztow badan, no to faktycznie jest to dosc spora lista badan krwi i wymazow, ale ja akurat mam teraz na swiezo duzo zrobionych, a sa wazne przez pol roku, wiec jak juz bym musiala robic in vitro w niedlugim czasie to czesc badan by odpadla. No i czy beda dodatkowe koszty oprocz tych zalezy od tego czy powstana zarodki. Powiedziala ze mam wejsc do ich cennika i sparwdzic co to moze byc. Wyadaje mi sie ze chodzi o transfer zamrozonego zarodka (1500zl), mrozenie zarodka (1000zl) - nie wiem co jeszcze moze dojsc. Moj maz juz ma u nich zamrozone i zbadane nasienie, wiec te koszty u nas by odpadly. Wiec jak by mialo dojsc do tego in vitro to na razie nie wyglada to tak zle cenowo... |
|
|
|
#4082 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Drugi to aktualny ginekolog, który wiele nie mówi, ale za to konkretnie. Też jest delikatny i wszystko profesjonalnie tłumaczy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-03-24 o 13:53 |
||||
|
|
|
#4083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4084 | |
|
Raczkowanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Przy tej cenie jest napisane Konwencjonalne IVF lub IVF z ICSI ze znieczuleniem do zabiegu. Osobno w cenniku są wymienione tylko AH (assisted hatching), plCSI (selekcja plemnika), MACS (magnetycznie aktywowane sortowanie plemników do ICSI), transfer zarodków, mrożenie zarodków. I tyle w temacie on vitro. Wiec reszta musi być w tych 4500. Tak mi się wydaje... Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez Milagr0s Czas edycji: 2016-03-24 o 14:25 |
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już bym testowała, ale obiecałam sobie, że poczekam. Okres powinien mi przyjść w urodziny, ale wtedy na pewno nie zrobię. Były to cudowny prezent na urodziny, ale jakbym zobaczyła jedną kreskę, to już nie za fajnie by było. Poczekam do 30.
|
|
|
|
#4086 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam jakoś ponad 3.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4087 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja stwierdziłam, że nie będę za Wojtka decydować czy on będzie pościł czy nie a poza tym, z tego co czytałam śledzik nie polecany w ciąży bo to nie jest mięso ugotowane/usmażone/upieczoneCytat:
|
|
#4088 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może za dużo...Przeczekaj ten czas, potem nadrobisz
|
|
|
#4089 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kibicuję każdej z Was i trzymam ogromnie kciuki
Ja jutro mam wizytę u gina i bardzooo się stresuję, dobrze, że jest z samego rana. |
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
To udanej wizyty
|
#4091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4094 | |||
|
Raczkowanie
|
Ewula88, sreberko4, Vrenth, chudziaszek11 dziewczyny dziekuje za kciuki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lekarz kiepsko to widzi chcial dac mi skierowanie do szpitala na zabieg ale ja niechcialam. Dzis odebralam wynik bety i jest 27250,0 nie wiem czy to dobrze? Jutro powtorze zobacze czy nie spada.
|
|
#4095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak urosla zobaczymy jaka bedzie jutro. W piatek bylam prywatnie na wizycie i widoczna byla czynnosc serca. Pani doktor nawet puscila dzwiek. A na usg na nfz od ubieglej srody nic sie nie zmienilo wtedy nic nie bylo slychac i w ta srode tez nic wiec troche zglupialam. Przepraszam ze tak chaotycznie pisze. Maz mowi zebym sie tak nie denerwowala ale latwo powiedziec
Edytowane przez Megan1312 Czas edycji: 2016-03-24 o 19:40 |
|
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekamy na wieści ![]() Mnie co jakiś czas ciągnie w podbrzuszu, tak po środku. Tak jakby delikatnie ciągnie czy kłuje. Do @ 5-6 dni, więc boję się, że to może tylko autosugestia. Chociaż coś tak dziwnie, bo to nie są takie typowe skurcze, jak przed @, tylko od tygodnia po owu tak co jakiś czas się odzywa... Trzymajcie proszę kciuki
|
|
|
#4099 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4100 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Jak tam przygotowania do świąt? ja niestet dopiero teraz trochę zaczęłam ogarniać dom, ten sajgon w pracy chyba się igdy u mnie nie skończy:| Myślałam, że wezmę jutro urlop, a jeszcze jutro kontrola będzie...przed świętami sobie wymyślili chore to jest, błędne kolo ;(kissoflife001, jak Twoja rozmowa o pracę dziś poszła? ![]() Cytat:
Mialabym pewnie nadzieję że jednak los mi zrobi prezent i będą te kreski...ale trzymam kciuki, żebyś była silna, i żebyś wytrzymała![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4102 |
|
Zadomowienie
|
Kochane jutro wyjeżdżamy skoro świt, więc już dziś życzę Wam spełnienia tego największego marzenia!!! Rozwiązania problemów ze zdrowiem i szybkiego cieszenia się ze zdrowego dzidzusia ☺ obyscie świata spędziły spokojnie, w radosnej atmosferze wraz z najbliższymi! Wesołych Świąt Wielkiej Nocy!!! 😁
Ja chyba nie wytrzymałam do testowania, ale z drugiej strony to bardzo się go boję bo tym razem mam ogromne nadzieje... No być uciekam spać! Buziak ☺ |
|
|
|
#4103 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, nie wytrzymałam i pojechałam dzisiaj po l4. Zbyt kiepsko się czuję na stanie na nogach przez 8 h😞. Ale co najważniejsze, byłam u innej lekarki niż moja, i ta szybko mnie wrzuciła pod usg żeby zobaczyć serduszko, i było!😍 i tylko tyle powiedziała że termin jest wstępnie na 17 listopada, ale ciąża wygląda jednak na starszą, i dokładnie pomierzy mi ją moja gin 4 kwietnia 😀 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#4104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dzisiaj 24 dc i teraz to dopiero mam konkretny śluz płodny. Ej co jest? I czemu tak późno? I to sporo tego... może to szczyt śluzu? Nawet dopiero teraz zobaczyłam pod mikroskopem paprotki. Wcześniej ich nie było, a był też płodny.
Jeżeli faktycznie teraz będzie owulacja to wyjdzie na długi cykl.. ok 38 dni ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ok 1. A może być nawet troszkę poniżej np 0,9
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4106 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja to jeszcze nic nie poogarniałam, nie posprzątałam, dopiero dziś ide na zakupy przedswiąteczne, bo wcześniej nie bylo czasu. A jeszcze mąz mi wyjeżdza wieczorem do Torunia służbowo i bede musiała jechać sama Nie lubie samotnych zakupów ![]() Cytat:
Cytat:
Ja dziś rano miałam mega ochote na męża, ale niestety spieszyłam się do pracy No cóż wieczorem go napadne
|
|||||
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
my właśnie wyjeżdżamy na święta, więc już dziś życze Wam wesołych rodzinnych świąt! |
|
|
|
#4108 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj byłam u gin i wróciłam tak zdołowana, ze nawet nie miałam siły tu zajrzeć. Zrobiła usg, powiedziała ze jakaś gęsta wydzielina w pęcherzykach, wiec może sie robią torbiele i może mam endometriozę. Do tego ta macica łukowata, cieżko jej stwierdzić co i jak dokładnie, być może jest ta przegroda, która blokuje wszystko. Żeby to wszystko stwierdzić mam zrobić sono hsg,jak będzie przegroda to laparo i operacyjne usuwanie. Teraz mam przyjść we wtorek, żeby zobaczyła jak pecherzyki. I mam etap wkurzenia na cały świat ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super!!! Odpoczywaj sobie
|
|||||||
|
|
|
#4109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pater, i wszystkie inne dziewczyny z tego wątku-i ja życzę Wam wszystkim Wesołych, rodzinnych Świąt, odpoczywajcie ile się da, i niech "Zajączek" przyniesie Nam dwie kreseczki hehe
|
|
|
|
|
#4110 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po wizycie
![]() Jest pęcherzyk ciążowy w macicy 6,5mm ![]() Doktor powiedział, że ciąża na tym etapie jest bardzo ładna i prawidłowa ![]() Zgodna z betą HCG i terminem OM ![]() Następna wizyta za dwa tygodnie 08.04 ![]() Ogólnie, jak zobaczył mój przyrost bety to powiedział, że może ciąża bliźniacza, a mi aż się gorąco zrobiło i później robiąc USG szukał tego drugiego pęcherzyka Ale jest jeden ![]() Mówił, że miał przypadki, że kobieta miała tak, ze pojawił się jeden pęcherzyk, a na następnej wizycie już były dwa, ale mówił, że to bardzooo rzadko się zdarza Dostałam wykaz badań z krwi, które zrobić i przynieść na następną wizytę. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

Ale na wizycie u faceta gin byłam przerażona, jak lekarz może olać pacjentkę. Badanie trwało 3 sekundy, wyniki wg innych lekarzy średnie a ten mi mówi, że wszystko świetnie, pozapisywał mnie na takie terminy badań, że babki się połapać nie mogły, w ogóle był nieogarnięty. Następny młodszy był niedelikatny i chamski, trzeciemu mówiłam co widzi na usg, bo sam nie wiedział... Więc ja mam po prostu inne doświadczenia
Ale przecież nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zjeść nie kiełbasę, a rybę, zresztą to będzie zdrowiej dla dziecka
u mnie było tak 10 marca zrobiłam test wyszedł pozytywny tzn. Cień cienia ale była, mój też to widział. Rano kolejnego dnia zrobiłam i wyszedł tez cień cienia. Odczekalam kilka dni.. Zrobiłam test a tam NEGATYWNY i.kolejne 3 tez. płacz itd szczególnie ze mieszkam za granicą i ciężko tu o ginekologa
wiec poszłam na betę a tam wynik 64.90
Ja miałam jakoś ponad 3.
5t6d a powinien juz byc 7t echo slabiutkie
za tydzien kolejna wizyta o ile wczesniej nie zaczne krwawic

Czekamy na wieści

obyscie świata spędziły spokojnie, w radosnej atmosferze wraz z najbliższymi! Wesołych Świąt Wielkiej Nocy!!! 
.
i tylko tyle powiedziała że termin jest wstępnie na 17 listopada, ale ciąża wygląda jednak na starszą, i dokładnie pomierzy mi ją moja gin 4 kwietnia