|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
[/COLOR]Dziękuje Monika0185
egzaminy weekendowe zdane! humor jest i chęci na ten cs również---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
@ się skończy i zaczynamy działania z TŻ w tym cs !---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
a tu @ mi psikusa zrobiła i jest. Głowa go góry, dupa blisko tż i jazda : ) może ten cs będzie dla nas szczęśliwym <tuli>
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. Paulo Coelho Edytowane przez Agneesia Czas edycji: 2016-03-23 o 19:13 Powód: pomyłka w odpowiedzi |
||
|
|
|
#4052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i poszlam wlasnie to z gin skonsultowac. Powiedziala ze ta wyzsza prolaktyna mogla byc spowodowana np niewyspaniem itp. powiedziala ze wyniki dobre. Kazała sie kochac z odrobina szaleństwa, nie spinac sie, nie stresowac - czyli nic nowego. ale to nie jest takie proste "nie spinaj sie". Przede mna w kolejce babka w 7t ciazy, przyszla na potwierdzenie. mówiła ze była na cytiologi w styczniu i usłyszała ze juz najwyzszy czas na myslenie o dziecku (miała 35 lat), no i tak sobie pomysleli i jest. Abrakadabra.... Szkoda ze na mnie to nie dziala i jeszcze slychac przez drzwi jak jej gin mówi ze tu to, tu serduszko, przyblizymy, porosze zobaczyc....
|
|
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kiedy jest sens robić test? Ile dni po owu?
|
|
|
|
#4054 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja caly czas czuje sie okresowa.. Temperatura powolutku wzrasta ale to tylko na @ bo w cuda nie wierze.. |
||
|
|
|
#4055 |
|
Zadomowienie
|
No hej
![]() Byłam dzisiaj tak jak mi radziłyście u endokrynologa. Wyniki mam dobre. TSH na poziomie 0,92, pani doktor zadowolona. Za 3 miesiące na wizytę, chyba że ciąża zdarzy się wcześniej Wtedy też mam zbadać poziom wit.D. Badanie kosztuje 70 zł ale skoro mus to zrobię. Jutro natomiast rozmowa kwalifikacyjna. O dziwo zero stresu. Ostatnimi czasy za dużo się stresowałam i może to wpłynęło na niepowodzenia ??? W każdym razie jest ok Od dawna nie byłam tak spokojna. |
|
|
|
#4056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia na rozmowie.. Ja czekam na telefon kiedy do pracy moge isc bo juz wszystko zalatwione tylko termin jeszcze nie znany i boje sie ze zbiegnie sie z moja wizyta w klinice i nie bede mogla jechac bo bede musiala pracowac no ale praca wazniejsza bo kasa potrzebna a dzidzi moze jeszcze poczekac jak juz tyle czekam. Ale licze na to ze dopiero po 6 kwietnia sie odezwa zeby przyjsc |
|
|
|
|
#4057 |
|
Zadomowienie
|
,
|
|
|
|
#4058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ważne, że tarczyca już nie jest przeszkodą |
|
|
|
|
#4059 |
|
Zadomowienie
|
Leczenie sie jeszcze nie zakonczylo ale dobrze ze chociaz juz mAm to unormowane..
|
|
|
|
#4060 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem mnóstwo energii i wspaniałych odczuć ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
Ja w tym cyklu odpuściłam testy owu. Patrzyłam na śluz i trochę zgłupiałam, bo już myślałam, że owu była w niedzielę, a wczoraj i dziś pokazało się trochę śluzu płodnego. Hmm i teraz nie wiem. ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Sugeruje w dniu spodziewanej @ Ale dobrze wiemy jak ciężko wytrzymać... więc próbuj może od 9-10 dpo ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
powodzenia na rozmowie
|
|||||||||
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam, że była mowa o gin. Ja byłam u 6 różnych plus 1 w szpitalu, no i na samym usg w ciąży chodziłam za każdym razem do kogoś innego, więc musiałabym dodać jeszcze 3 lekarzy jakbym ich wliczała. Nawet u jednej, co oficjalnie prowadziła moją ciążę, byłam raz na nfz i raz prywatnie (widziałyśmy się całe 2 razy przez całą ciążę...) i moje doświadczenia są takie, że prywatnie a na nfz to niebo a ziemia. Raz mi się trafiła prywatnie babka, do której nie poszłam już jak mnie nastraszyła w 5tc, ale wcześniej do niej chodziłam i byłam zadowolona, dopóki nic się nie działo. No i nie mam dobrych doświadczeń z facetami ginekologami, jeśli chodzi o wizyty, jednak wolę babki. Ciężko jest trafić na idealnego gina, w ogóle na dobrego specjalistę (bo z fryzjerami mam bardzo podobny problem), ale warto szukać aż się znajdzie i w miarę możliwości się trzymać.
Cytat:
W pierwszy dzień spodziewanej miesiączki Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i przy okazji podejrzewal o mnie dystrofie sromu zlecil niezbedne badania i diagnoza okazala sie trafna ..pokierowal mnie co dalej z tym robic szukal mi poradni gdzie to lecza( w calej polsce jest prawdopodobnie 3 miejsca) ...tak samo jak w szpitalu bylam to badanie babki okropne niedelikatne odrazu lzy w oczach a jak faceta to zupelnie inaczej delikatnie.. Ale to w sumie nie ma reguly widocznie u mnie w miescie babki ciesza sie malym powodzeniem Co do fryzjerow to ja nadal szukam i koczy mi sie powoli wybor kogos nowego.. Nigdy nie zrobia mi tak jak bym chiala Spac nie moge meza nie ma bo w pracy dopiero rano wraca eh Edytowane przez Eveline00 Czas edycji: 2016-03-24 o 00:28 |
|
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na wizycie u faceta gin byłam przerażona, jak lekarz może olać pacjentkę. Badanie trwało 3 sekundy, wyniki wg innych lekarzy średnie a ten mi mówi, że wszystko świetnie, pozapisywał mnie na takie terminy badań, że babki się połapać nie mogły, w ogóle był nieogarnięty. Następny młodszy był niedelikatny i chamski, trzeciemu mówiłam co widzi na usg, bo sam nie wiedział... Więc ja mam po prostu inne doświadczenia Ja na fryzjerów potrafię trafić świetnych. Ale albo są w ciąży i zaraz idą na zwolnienie, albo znikają z salonu bez kontaktu. I tak zostaję bez fryzjera... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam o tym Actifolinie, skład, opis producenta i ani słowa o metafolinie, jest tylko ta druga nazwa. Dziwne to Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4066 |
|
Zadomowienie
|
Ja generalnie bardziej ufam lekarzom niż lekarkom (chyba po prostu na takich trafiałam), tylko jakoś bardzo niekomfortowo się czuję w przypadku ginekologów, więc staram się wybierać kobiety. Niestety jeszcze w Krakowie się zraziłam do dwóch. Pierwsza w wieku 17 lat kazała mi zacząć brać kwas foliowy (pierwszy raz zaczęłam myśleć w ogóle o ciąży jakieś 10 lat później).
U następnej też nie było lepiej, bo bolesne miesiączki zaczęły całą baterię testów podsumowaną podejrzeniem endometriozy. Na laparoskopii diagnostycznej oczywiście się okazało, że nic mi nie jest. Ten zabieg akurat to był jedyny mój kontakt z ginekologią nfz-tu. No cóż - nie mogłam pójść na zabieg, bo przyszła @. To wyznaczyli mi termin dokładnie za miesiąc, czyli w terminie następnej. W innym szpitalu już było znośnie, zresztą z ginekologa byłam bardzo zadowolona. Później chodziłam dość losowo do kobiet, gdzie miałam pakiet z firmy, ale też nie było szczególnie. Poza tym, że często są niedelikatne, to jeszcze zawsze muszę dostać jakieś upokarzające pytanie. Może takie moje szczęście, ale większość lekarek zakłada, że np. nie wiem, skąd się biorą dzieci. Zresztą przy tych bolesnych miesiączkach też na początku wylądowałam na usg, żeby sprawdzić, czy to nie ciąża pozamaciczna - tylko dlatego, że lekarka nie wierzyła mi, że żadna ciąża nie jest możliwa. No nic, jak się już uda, to może znajdę kogoś bardziej sensownego. I tak mnie bardziej przeraża, że będę musiała znaleźć do fryzjera - na razie mam wymówkę, że zapuszczam, ale długo tak się nie uda
|
|
|
|
#4067 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dziś sytuacja bez zmian - temperatura nie spada, nadal plamienie i nadal 1 kreska. Dziś termin @ jak nie przyjdzie to jutro idę na betę bo przed świętami chcę mieć pewność czy to ciąża.
|
|
#4068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ha ha jakbym czytała o sobie. Pamietam ta frustracje przed @. Temp rosła a testy negatywne. Chyba dopiero 3 test pokazał dwie kreski. Jak jest temp wysoka to jest nadzieja
|
|
#4069 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to teraz czekamy na piękne dwie kreseczki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za bete
|
||||||
|
|
|
#4070 | |||
|
Raczkowanie
|
Dam dam
![]() Cytat:
![]() :brzyda l: hahaaha podoba mi sie takie podejscie! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak mąż wczoraj dowiedział się że przyszła @ to strasznie był zawiedziony Powiedział że chyba jednak nie będziemy czekać do jesieni jak androlog zalecił żeby minął rok starań, tylko spróbujemy ze 2 cykli jeszcze (łącznie z obecnym licząc na płodność po badaniu drożności) i później inseminacja bądź in vitro.Porównując jego wyniki nasienia latem 2015 a teraz (po kilkumiesięcznym zażywaniu witamin na poprawienie nasienia) to wyniki są trochę dziwne - ma mniej plemników o ruchu postępowym a+b (miał może z 10% a teraz ma 7%), ale ma o wiele więcej plemników w ejakulacie (teraz miał 63 mln chyba) i ma więcej plemników o prawidłowej budowie (miał 3% a teraz 7% czyli ponad normę nawet). Więc androlog powiedział że nie jest teraz tak źle z tym nasieniem - nawet z małym procentem tych ruchliwych ich i tak jest dużo bo w sumie jest 63mln. Tylko czemu od 6 cyklu nie udaję się skoro cały czas zawsze w płodne dni przytulamy się książkowo ![]() ![]() Chcę jeszcze dzisiaj zadzwonić do kliniki gdzie mieliśmy robić in vitro i dopytać o tą refundację, bo jak byliśmy latem to powiedziano nam że terapia hormonalna była by refundowana więc liczyliśmy na koszt około 10tys, a teraz piszecie że ma być jakoś teraz zniesiona i koszt będzie około 15 tys. Więc może warto by było nawet wcześniej za to się wziąść żeby zaoszczędzić te 5 tys....
Edytowane przez Milagr0s Czas edycji: 2016-03-24 o 09:24 |
|||
|
|
|
#4071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale widzę, że też miałaś przeboje różne Ja się tylko w życiu nie zgodzę z tezą, że kobiety mniej delikatne są. Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4072 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo mój ma zblizone i mi powiedziałam, że dobrze nie jest... A+b - 11%, żywotnośc 34%, morfologia 7%. z tym, ze mamy mniej w mln, bo niecale 40. Witaminy bierze od kilku miesiecy wiec nie wiem jakby było bez... Próbuje sie otrzasnąc i obmyślec jakiś plan. |
||
|
|
|
#4073 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4074 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dziś mam wolne, jutro do pracy. Pewnie będzie sajgon bo przed świętami ludzie są w obłędzie. Czuję, że już długo nie popracuję, strasznie kiepsko się czuję, nie mam na to siły. Nie chcę tylko zostawiać dziewczyn przed świętami. Mam dziś straszną ochotę na spaghetti bolognese, takie najprostsze, muszę ugotować. Nie wiem tylko jak będę pościć jutro i pojutrze, może ciężarne są z tego wykluczone?😜 nie jestem jakoś strasznie wierząca ale u teściów głupio tak kiełbasę zajadać jak oni o śledziku będą😉 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przecież nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zjeść nie kiełbasę, a rybę, zresztą to będzie zdrowiej dla dziecka Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może zrób sobie kotlety z ziemniaków, są bardzo dobre, chyba że od takich rzeczy też Cię odrzuca Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4078 |
|
Raczkowanie
|
U mnie ten cykl raczej stracony, mimo, że działaliśmy intensywnie. W poniedziałek byłam u gina i powiedział, że ciąża niemożliwa, bo mój poziom TSH (robiłam w połowie lutego) jest za wysoki. Czy rzeczywiście 2,31 to taki wysoki poziom? Na zbicie dostałam jakieś leki dla ciężarnych zawierające dużą ilość jodu i mam powtórzyć TSH za miesiąc. Czy jest tu babeczka, która zaszła w ciążę mając TSH powyżej 2???
|
|
|
|
#4079 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, to znowu ja
u mnie było tak 10 marca zrobiłam test wyszedł pozytywny tzn. Cień cienia ale była, mój też to widział. Rano kolejnego dnia zrobiłam i wyszedł tez cień cienia. Odczekalam kilka dni.. Zrobiłam test a tam NEGATYWNY i.kolejne 3 tez. płacz itd szczególnie ze mieszkam za granicą i ciężko tu o ginekologa wiec poszłam na betę a tam wynik 64.90 |
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.

egzaminy weekendowe zdane! humor jest i chęci na ten cs również

@ się skończy i zaczynamy działania z TŻ w tym cs !

<tuli>

i jeszcze slychac przez drzwi jak jej gin mówi ze tu to, tu serduszko, przyblizymy, porosze zobaczyc.... 

ale skoro mus to zrobię. 

to teraz czekamy na piękne dwie kreseczki 
Ale przecież nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zjeść nie kiełbasę, a rybę, zresztą to będzie zdrowiej dla dziecka