|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Dot.: Gdyby bezdomny chciał korzystać z waszej łazienki
Jakbym cos wiedział o tym bezdomnym to bym pozwolił
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Odpowiedź na pytanie brzmi oczywiście "nie", głównie ze względu na obrzydzenie. Zresztą jak już parę osób na wątku, nie otwieram drzwi gdy nikogo nie oczekuję i tym bardziej nie wpuszczam na swoje terytorium.
A jak asertywnie odmówić skorzystania z wc, gdy skorzystać chce ktoś, kto przebywa u Was w ramach pełnienia obowiązków służbowych (przeglądy okresowe, montaż kablówki itp.)? |
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
Uważam, że pytanie jest niewłaściwe, bo tendencyjne. "Bezdomny", czyli człowiek jakoś tam życiowo poszkodowany, odrzucony, buuu, zły człowiek z toaletą, co mu nie pomoże i ręki nie poda. Pytanie powinno brzmieć: co by było, gdyby OBCY człowiek chciał skorzystać z mojej łazienki (skąd mam wiedzieć co tam będzie robić, może sikać, a może przeglądać moje kosmetyki)? Nie zgodziłabym się, chyba, że TŻ byłby również w domu i się zgodził. Nie zamierzam narażać się na cokolwiek w imię jakieś politycznej poprawności.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;57843661]jak na nikogo nie czekam to nawet się nie ruszam z kanapy jak ktoś puka - moja odpowiedź brzmi nie[/QUOTE]
Ten watek dal mi do myslenia- ja zawsze otwieram Tylko fakt,ze gdybym nie otworzyla, to nie by nie spisano mi np.pomiaru z licznika od gazu, ale musze byc bardziej uwazna na przyszlosc. Co do bezdomnego goscia- nie.
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja kiedyś kurierowi pozwoliłam zrobić siku Cisnęło chłopa, to co miałam odmówić ? Zadbany facet, umył rączki po, wszystko cacy Bezdomnemu (zapuszczonemu śmierdziuchowi) bym własnej łazienki nie udostępniła, ze względów wyżej wspomnianych. Nie i już.
Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-03-24 o 09:38 |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
dead & alive
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5787405 1]Myślę, że właśnie celowo pytanie dotyczy osoby bezdomnej. Bo w powszechnym odczuciu to śmierdzący, czarny od brudu menel. Hardcore zamierzony.
Ja kiedyś kurierowi pozwoliłam zrobić siku Cisnęło chłopa, to co miałam odmówić ? Zadbany facet, umył rączki po, wszystko cacy Bezdomnemu (zapuszczonemu śmierdziuchowi) bym własnej łazienki nie udostępniła, ze względów wyżej wspomnianych. Nie i już.[/QUOTE]W takiej sytuacji też bym nie odmówiła, zresztą sama kiedyś miałam tak, że byłam chora, musiałam przed uczelnią wypić gripexa, a dojeżdżam 1,5 h i tak strasznie chciało mi się siku, że jakbym trzymała do mojego przystanku, to bym się zesikała w portki. Co miałam zrobić, zaszłam do przedszkola (!), zapytałam czy mogłabym skorzystać z toalety. Babka była w lekkim szoku, ale zgodziła się. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
|
#39 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To jednak kibel, a nie mauzoleum Nie róbmy przesadnie dużego problemu z prostych spraw.
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;57843661]jak na nikogo nie czekam to nawet się nie ruszam z kanapy jak ktoś puka - moja odpowiedź brzmi nie[/QUOTE] Ja też
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Biała Dama
|
Wiecie, jak byłam mała to przychodził do nas rzadko choć regularnie bezdomny - jakiś daleki kuzyn. Był wykształcony, miał dobry zawód ale się stoczył i zrobił z siebie dziada. Nie korzystał z łazienki i nie spał w pokojach, za to jadł z nami i siedział przed telewizorem. Nie lubiłam go bo był niechlujny, niby nie śmierdział. Kiedyś zimą wyszedł na siku na dwór - tylko za próg, obsikał schody, zamarzło. Przychodził zimą żeby się ogrzać i pewnie też dlatego żeby nie musieć pomagać w gospodarstwie. Kiedyś ojciec jednak coś robił w stodole i chciał żeby mu pomógł, to ten od razu sobie poszedł
Pewnie nie każdy taki jest, ale mam w głowie tego mojego kuzyna kiedy ktoś mówi "bezdomny". A odpowiadając na pytanie, może bym się zachowała jak ten facet z filmu, wpuściłabym ale potem bym szorowała łazienkę cały dzień. Bałabym się że złapię jakiegoś świerzba |
|
|
|
|
#42 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Wredny kotecek
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5787745 1]No mnie serduszko nigdy nie boli jak widzę tych ludzi. Jak dla mnie to zawsze jest kwestia wyboru, chcą tak żyć, to żyją. Dorośli są.[/QUOTE]
Mnie najbardziej rażą takie żulietty :P Ostatnio w kolejce do kasy stałam a ona nic nie kupiła i wychodziła "moją" kasą :/ jak zasmrodziła to mało pawia nie puściłam i wcale nie wyolbrzymiam. Najobrzydliwsze co może być to kobieta która się stoczyła
|
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;57873021]Ten watek dal mi do myslenia- ja zawsze otwieram
Tylko fakt,ze gdybym nie otworzyla, to nie by nie spisano mi np.pomiaru z licznika od gazu, ale musze byc bardziej uwazna na przyszlosc. Co do bezdomnego goscia- nie.[/QUOTE]Ale jak jest pomiar liczników, sprawdzanie gazu czy instalacji elektrycznej to zawsze wisi kartka, że w tym i tym dniu się to będzie odbywać. Jak ksiądz chodzi po kolędzie to mówi na ogłoszeniach duszpasterskich i jest napisane na stronie internetowej parafii w jakich dniach i godzinach będzie chodził... itd itd.. każdy się teraz zapowiada... Ja sama nie poszłabym nawet do przyjaciółki do domu czy do kogoś z rodziny niezapowiedziana. Zawsze dzwonię. Wyjątkiem był raz TŻ. |
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie to bez różnicy jakiej płci jest takie indywiduum. Po jednych to pieniądzach. Byle się trzymali z dala ode mnie.
|
|
|
|
|
#46 |
|
art at its finest.
|
Nie rozumiem, dlaczego miałabym go nie wpuścić. Jest człowiek w potrzebie, ma odwagę zwrócić się o pomoc, chyba zdaje sobie sprawę z tego, że prawdopodobnie zostanie wyrzucony - nie miałabym serca odmówić. W łazience kosztowności nie trzymam, na korytarzu też nie - pozamykałabym drzwi do innych pokoi i dałabym dostęp tylko do łazienki.
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5787745 1]No mnie serduszko nigdy nie boli jak widzę tych ludzi. Jak dla mnie to zawsze jest kwestia wyboru, chcą tak żyć, to żyją. Dorośli są.[/QUOTE]
Nikt nie każe współczuć, ale to jest stwierdzenie mocno na wyrost. |
|
|
|
|
#48 |
|
Konto usunięte
|
Ja jestem osobą, która w nocy boi się do garażu wyjść, więc wizja obcej osoby - bezdomnej czy kuriera - w moim domu, gdy jestem sama, jest dla mnie odstraszająca.
Swoją drogą miałam kiedyś taką sytuacją, że w Galerii Krakowskiej podeszła do mnie starsza pani o kulach i zaczęła czy mogłabym a ja odruchowo powiedziałam że nie. Już za plecami usłyszałam "...kupić mi coś do jedzenia". Ale odeszłam. Minął rok a ja mam za każdym razem tak wstrętne wyrzuty sumienia jak o tym myślę. |
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że może ktoś ma jak ja. |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5787405 1]Myślę, że właśnie celowo pytanie dotyczy osoby bezdomnej. Bo w powszechnym odczuciu to śmierdzący, czarny od brudu menel. Hardcore zamierzony.
Ja kiedyś kurierowi pozwoliłam zrobić siku Cisnęło chłopa, to co miałam odmówić ? Zadbany facet, umył rączki po, wszystko cacy Bezdomnemu (zapuszczonemu śmierdziuchowi) bym własnej łazienki nie udostępniła, ze względów wyżej wspomnianych. Nie i już.[/QUOTE]Kurierowi bym pozwoliła, bo niejako go znam. Zresztą, paczki mi dostarczają mniej więcej te same twarze. Chyba, że byłby zapuszczonym śmierdziuchem.
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdyby przebywał u mnie kurier czy ktoś taki, to pozwoliłabym mu na skorzystanie. |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5788559 1]Dobra wyjdę na sukę bez serca level hard, ale ludzie - tyle się gada o tym żeby nie wspierać 'ulicznego' żebractwa, a was dalej sumienie gryzie, że ojej biednej starowince odmówiłam. Są odpowiednie instytucje do których takie osoby powinny trafiać, iść po pomoc. Przecież de facto na ulicy nie wiadomo kto to w ogóle jest. Może ktoś babcię zmusza żeby tam sterczała i żebrała, bo naiwni ludzie o miękkim sercu dają się nabierać i biznes się kręci.[/QUOTE]
No wiem, ale mi się bardziej skojarzyło, że wydała pieniądze na zakupy, a jej te 2 zł brakuje do biletu na pociąg. |
|
|
|
|
#55 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Żeby była jasność - nie mam serca z kamienia, ale uważam że pomagać trzeba rozsądnie. A wśród żebraków są bezwzględne cwaniaki, nie zweryfikujesz kto jest kto. |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5788652 1]Pewności nie masz czy tak było.
Żeby była jasność - nie mam serca z kamienia, ale uważam że pomagać trzeba rozsądnie. A wśród żebraków są bezwzględne cwaniaki, nie zweryfikujesz kto jest kto.[/QUOTE] Masz rację, bez dwóch zdań. |
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wpuściłabym zupełnie obcej osoby w celu skorzystania z łazienki
Sama byłam parę razy w sytuacji, gdzie pęcherz bardzo ciążył, ale w takiej sytuacji albo szłam do cetrum handlowego albo (jeśli była taka opcja) dzwoniłam do znajomego mieszkającego w pobliżu ![]() No i kurierzy czy osoby spisujące stan licznika to najczęściej mężczyźni. Potrzeba nr 1 nie jest dla nim aż takim problemem, żeby musieli prosić obcych ludzi o pomoc
|
|
#58 |
|
dead & alive
|
Nie wyobrażam sobie, że ktoś z moich znajomych dzwoni do mnie i mówi "ej słuchaj, jestem w pobliżu, mogę wpaść się wysikać?"
|
|
|
|
|
#59 |
|
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5787638 6]Też tak myślę.
To jednak kibel, a nie mauzoleum Nie róbmy przesadnie dużego problemu z prostych spraw.[/QUOTE]Zgadzam się. ![]() Ale ja może jestem tendencyjna, bo z racji zawodu jestem ''w trasie'' cały dzień i często poproszenie o skorzystanie z toalety w czyimś mieszkaniu jest jedyną moją opcją. No albo to, albo nasikam na kanapę. Jeszcze nikt nie odmówił i powiem, że byłabym w lekkim szoku, gdyby tak się stało, bo jednak biologia rządzi nami taka sama. No ale jestem czysta i przychodzę do tych ludzi umówiona. |
|
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

Tylko fakt,ze gdybym nie otworzyla, to nie by nie spisano mi np.pomiaru z licznika od gazu, ale musze byc bardziej uwazna na przyszlosc. Co do bezdomnego goscia- nie.

Bezdomnemu (zapuszczonemu śmierdziuchowi) bym własnej łazienki nie udostępniła, ze względów wyżej wspomnianych. Nie i już.