|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
![]() Ja muszę przejrzeć ubranka po córce, bo te najmniejsze nie były różowe/typowo dziewczęce ![]() Do końca nie wierzyłam że będzie dziewczyna
|
|
|
|
|
#842 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety znieczulica panuje, ja ostatnio jechałam autobusem komunikacji miejskiej w wawie, ścisk okropny więc stałam. W kurtce lekko widać już brzuch, w pewnym momencie zrobiło mi się słabo, oblał mnie zimny pot, zdjęłam szalik, rozpięłam kurtkę, wyjęłam wodę, ale NIKT nie ustąpił mi miejsca ![]() W autobusie same stare babcie i małolaty. Ledwo dojechałam... ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Ojjjj bidulko |
|
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem pewna jak bedziemy miały brzuchy jak balony to nieco sie zmieni chociaz tez nie zawsze. Ludzie sa przekonani ze ciaza to nie choroba wiec moze sobie przeciez stac
|
|
|
|
|
#845 |
|
Rozeznanie
|
A mi ostatnio miła młoda dziewczyna ustąpiła miejsca
początkowo odmówiłam ale po chwili stwierdziłam że jak każda ciężarna będzie odmawiać to później nikt nie ustąpi więc usiadłam a fakt faktem po chwili zrobiło mi się duszno i ciężko było by stać
|
|
|
|
#846 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale macie super brzuszki, ja nusze sie przyznac ze jeszcze ani jednego zdjecia nie zrobilam, ale czekam do pon wtedy koncze 20+0 wiec napewno zrobie fote
![]() Mam nadzieje ze w swieta przystopujecie bo po nie bedzie sie dalo nadrobic;p |
|
|
|
#847 |
|
Zadomowienie
|
hejooo
![]() nie było mnie kilka dni, a Wy tu już nowy wątek macie i naklepały 29 stron nie nadrobię, choć próbowałam. Mam nadzieję, że wybaczycie ![]() Przez ten tydzień byłam myślami zupełnie gdzie indziej, bo w moim zębie. W zeszłą środę chyba liub czwartek (nie pamiętam dokładnie) dentystka założyłą mi plombę światłoutwardzalną na zęba i za 2 dni mnie ten ząb zaczął boleć. Masakra, gdyby nie to że mogłam brać apap to bym chyba umarła, tak mnie bolał. Najgorsze jest to, że nie miałam kiedy iść do dentysty, bo albo nie miałam z kim dziecka zostawić, albo z nią chodziłam po lekarzach, miałam wizyty umówione już jakiś czas temu min u neurologa. No ale w końcu wczoraj mi go rozwierciła i zapchała tam lekarstwo jakieś, i mówi że ząb zdrowy, ale z racji tego, że jakiś czas chodziłam bez plomby (bo mi wypadła) to nazbierało się tam bakterii i jak mi dała nową plombę mimo że wyczyściła wszystko, to w zamknięciu tam się dopiero zaczęło dziać w tym zębie, stąd ból. Z miłych rzeczy to zrobiłam sobie pasemka i czuję się piękna umówiłam się też na 2 badanie prenatalne, czyli to połówkowe, będę miała 13.04 :Ehem: już się doczekać nie mogę, bo może będzie już wiadomo na 100% kto tam siedzi ![]() Żeby nie było za miło, to jeszcze mi Alicja znowu chora jest, ja nie wiem o co kaman bo przez 1,5 tyg była przeziębiona (kaszel, katar) i przeszło jej na 3-4 dni i znowu lejący się katar i kaszel taki, że ją na wymioty podrywa. W przedszkolu nie była, wyszłam z nią kilka razy na spacer, ale żeby z tego powodu się pochorowała
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#848 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie myślałam wcale o kfc, ale tak o tym pisałyście, że aż dziś zamówiliśmy. Wyglądam jak bania, brzuch mi wywaliło. Cały czas chce mi się żreeeeć ! I żreć wszystkiego. Wczoraj u siostry chipsy zagryzałam cukierkami Tak się cieszyłam, że dobrze wyglądam, a tu widzę, że będzie nieźle ...
|
|
#849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mój brzuch [rzed porodem wyglądał tak
|
|
|
#850 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą dawno nie widziałam takiego pieska, a kiedyś po bajce były takie popularne.Cytat:
fajnie, że maleństwo ładnie rośnie.Cytat:
![]() udane zakupy!Cytat:
Właśnie ostatnio pierwszy raz w życiu zauważyłam, że w ogóle są przy marketach na parkingach jakieś wydzielone miejsca dla rodzin z dziećmi i się zastanawialiśmy z mężem, czy już się pod to łapiemy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Życzę zdrówka Alicji. Jakie piękne zdjęcie. Idę spać, wczoraj tragicznie spałam, chyba tylko 5 h, a potem większość dnia coś robiłam i nie było czasu na drzemkę. Dziś mam nadzieję, że to nadrobię, zwłaszcza że wypróbuję poduszkę ciążową.
Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-03-24 o 23:06 Powód: źle zacytowałam |
|||||||
|
|
|
#851 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Co do ustępowania/przepuszczanie to miałam sytuację: stoję w kolejce grzecznie bo jak jestem w kurtce to u mnie nic nie widać a nie chce mi sie nikomu tłumaczyć .... No i patrzę wchodzi kobieta, gołym okiem widać, ze w zaawansowanej ciąży i co i nic! Wszyscy ślepi! Stała za mną gdzies jako 5 czy 6 wiec jak doszło do mnie to ją wołam, ze może byc przede mną a ona biedna nieśmiało, ze nie nie trzeba... Ja, ze spoko nie ma problemu no to dziewczyna skorzystała.... Wkurzona byłam na ludzi ale tez na ekspedientki - wg mnie one same powinny ją zawołać, przecież nikt by nie ośmielił sie sprzeciwić... |
|
|
|
|
#852 | |
|
Raczkowanie
|
Ojej ale jutro będziesz miała świeżutkiego ! Cytat:
Oj tak, w komunikacji miejskiej ogólna znieczulica
|
|
|
|
|
#853 |
|
Rozeznanie
|
Nie zaglądałam tu od wczoraj a teraz nadrabiać trzeba.
Pochwale się moimi zakupami. Jako łowca promocji zakupiłam dziś Cebuszkę multi za 50 zł + przewijak turystyczny gratis Mam pytanko do dziewczyn z cukrzycą ciążową. Odebrałam dziś wyniki z krzywej cukrowej. Cukier na czczo 92 po 75g glukozy i 2h cukier 175 a norma do 140. Lekarza mam dopiero w czwartek. Czy dużo mi ten cukier skoczył? Trochę się martwię. Byłam dziś u taty na chwilę. Chciałam go zobaczyć przed świętami. Wyszedł z oddziału i mieliśmy założone maseczki na twarz żeby jakoś się zabezpieczyć. Czuje się dobrze, dziś skończył chemię i może w środę po świętach go wypiszą na przepustkę. Poza tym mam już po dziurki w nosie mojej pracy. Pracuję w godzinach 8-16 a od poniedziałku dzwonią do mnie codziennie ok 6 rano. Dziś to tak się z łóżka zerwałam że momentalnie dzidzia mi się też obudziła i zaczęła się ruszać. Oni by chcieli żebym jeszcze do końca kwietnia pracowała a ja najchętniej to bym już od 1 kwietnia wolne wzięła. Zwłaszcza że mam już osobę na zastępstwo to nie widzę potrzeby żebyśmy we dwoje tą samą pracę wykonywali. Myślałam że najwyżej powiem że lekarz mi kazał na wolne iść a ja bardzo chcę pracować, no ale jak mus to mus
|
|
|
|
#854 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I gratuluję zakupu! A co do pracy, to ja bezpardonowo szłabym na l4-w końcu składki płacisz i w tym wyjątkowym okresie należy się kobiecie wypoczynek, szczególnie, jeśli masz na niego ochotę.Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny! Wszystkie macie śliczne brzuszki, a zawartość na pewno jest jeszcze ładniejsza Cytat:
Zresztą, gdy mam zachciankę, to mówię : kochanie, Nina ma ochotę na <wstaw dowolne>Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mi pani na prenatalnym powiedziała, (na moje "ja nie czuję jeszcze ruchów") że "czuje pani, czuje, tylko pani nie wie, że to dziecko" i dodała, że to bulgotanie to jest właśnie dzidulek. Zaczęłam się koncentrować i rzeczywiście-wczoraj poczułam dwa wyraźne puknięcia, a przelewanie przez brzuch czuję rano i wieczorem ![]() Ja miałam tak ostrą egzemę, że szkoda gadać. Spałam z dłońmi położonymi na słoiki z zamrożoną wodą (tylko dzięki temu zasypiałam), nie mogłam utrzymać nawet szklanki. Jedna wielka rana. Kosmos. Ja się bardzo boję porodu, ale chcę zrobić wszystko, aby uniknąć cesarki. Po prostu uważam, że przecięcie mięśni i w związku z tym rekonwalescencja po cc są dużo gorsze niż po porodzie sn. Koleżanka ostatnio miała, to stwierdziła, że koszmar-rana ją ciągnie, zaraz po wyła z bólu, morfina nie pomagała itp. Oczywiście każda kobieta powinna mieć wybór. Ja uważam, że poród siłami natury ma sens do 6-7 godzin. Nie rozumiem sytuacji, w której kobieta męczy się 18 h, a lekarze nie robią cesarki. To jest masakra po prostu, a sporo takich przypadków znam (koleżanka rodziła...30h, poród wywoływany, po 18 h dostała łaskawie znieczulenie). Dziś mi siostra napisała, że da mi jeszcze dużo ubranek po swoich dzieciach, bo znalazła. W związku z tym chyba nie będę musiała nic kupować, ponieważ mam już kilka worków. Cieszę się i nie, bo rzeczy w sklepach tak kuszą!Ale bez sensu wydawać kasę, skoro mam tyle śpiochów, półśpiochów i pajacy, że nie ogarniam. Mam też już kombinezon na zimę, rożek, skarpetki, czapeczki...sama kupiłam tylko niewielką część ubranek (używanych 2 zł/szt, żal było nie brać ) i śliczną kurteczkę na chłodniejsze wieczory. Siostra znalazła jeszcze półśpiochy i bodziaki, więc w zasadzie mam wszystko od rozm. 50 do 62, a niektóre rzeczy nawet na 3-6msc.Dziś jestem u mamy, są też siostry dzieci, lat 7 i 8. Napiszę Wam kilka tekstów, które mnie rozwaliły. Pokazuję zdjęcie z 3 d, rozmowa z K (dziewczynka, lat 7) Ja: to jest Nina, tak wygląda dziecko w brzuszku. Ty też tak wyglądałaś, gdy byłaś w brzuchu mamy (hehehehe) K (przygląda się zdjęciu) No dla mnie to nie jest śmieszne... Synek A (8), czekał z kąpielą specjalnie aż przyjadę, żebym z nim siedziała w łazience. Siedzę więc, siedzę... Ja: Ale co ja mam właściwie tu z tobą robić? A (bardzo zdziwiony, jakbym zadała najgłupsze pytanie na świecie): Myć mi plecy. Wychodzimy z tż na zakupy, ja w spodniach dresowych, przecieranych (uwielbiam je). Zakładam buty: K: A ty się nie wstydzisz iść w takich spodniach? Dyskusje dzieci nt wyższości dziewczynek nad chłopcami i na odwrót też są boskie. Siostra zadała sobie wiele trudu, ale jej dzieci są bardzo rezolutne i bardzo grzeczne (wszystkim się dzielą, częstują, pytają o zgodę, czy mogą coś wziąć, kiedy się ich o coś prosi, to zazwyczaj słuchają, dotrzymują umów bez płaczu (mówi się "to ostatnia bajka", a oni sami wyłączają po niej telewizor) itp.). Mam nadzieję, że moje też takie będą.
Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-03-25 o 00:46 |
||||||||
|
|
|
#855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie to samo dla dziewczynki mam juz wybrane ( zanim byłam w ciąży marzyłam o tym imieniu ) a dla chłopca nie mam. Dlatego Chciałabym juz poznać płeć. Zawsze chciałam mieć dziewczynkę wiec tak sobie marze ... |
|
|
|
|
#856 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakie piękne zdjęcie
Wiecie co znieczulicy to dobiera możemy poczuć właśnie jak brzuchy będzie widać. Niestety ja miałam może z jedną pozytywna sytuacje w ciąży od obcej osoby tak to zawsze mnie traktowano jak gówniare z brzuchem. Jestem niska i nie wyglądam ma 26 lat. A raczej na jakieś 17 haha.
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
witam piątkowo
![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
Była oburzona, że weszłam do Tesco z wózkiem dziecięcym i przejechałam koło niej dość wąską alejką. Szczerze to do dziś nie wiem jakim prawem po mnie krzyczała
|
|
|
#858 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny witam sie juz z Polski
. Wczoraj przejechalam ponad 1000 km i az sie boje co bedzie za tydzien jak prztjdzie mi wracac. Sama juz nie wiedzialam jak mam usiasc jak ulozyc fotel czy gdzie poduszke podlozyc. Ale narazie ciesze sie spotkaniami i swietami. Piekne Wasze brzuchy tyle zdazylam nadrobic |
|
|
|
#859 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Przed 22 dojechaliśmy do rodziców Dzisiaj odbieram leżaczek i laktator asiulek Śliczny miałaś brzuszek na końcówce ciąży! w ogóle super zdjęcie! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja z jednej strony ciesze się, że jest mały bo nie przeszkadza, ale z drugiej chciałabym już być taką rasową ciężarówką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za przepustkę taty! Co do cukru. Masz na granicy cukier na czczo. Od 92 wzwyż diagnozuje się cukrzyce. Radziłabym zrobić jeszcze raz test tym razem z pomiarem też po godzinie.
|
|
#860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z najbliższych i najmniejszych mamy Zosie, Laurę, Karle i Oliviera
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Mnie dziś znowu łapały w nocy skurcze łydek ![]() boli do teraz. Jaki magnez bierzecie? Ja w 1 ciąży brałam MagneB6. |
|
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję skurczy łydek
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszej ciąży (rodziłam w połowie marca) wybrałam się do US jakoś niedługo przed porodem, brzuch miałam jakbym 3 arbuzy połknęła i nikt mi nie ustąpił miejsca w kolejce, dopiero Pani z okienka kazała mnie przepuścić to ustąpili, ale jakie było niezadowolenie ![]() Ludzie na mnie patrzyli jak na kosmitkę ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Dzięki za info
|
|
|
|
|
#865 | |
|
Zadomowienie
|
Witam Was w piątek/ piąteczek/ piątunio
![]() Cytat:
ewentualnie Mieszko
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dla córci, moja też chora stąd mam przymusowy urlop przedświąteczny
|
|
|
|
|
#867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahaha ale sie uśmiałam fajnie, ze takie grEczne dzieci. Ja tez mam nadzieje, ze poradzę sobie z wychowaniem i bedzie tak jak sobie mysle. Bardzo zwracam uwagę na to jak inne dzieci sie zachowują i bardzo boli mnie jak rodzice nie przywiązują wagi do pewnych rzeczy. Np mojego TZ bratowa w ogole nie zwracała uwagi na to czy syn (ma juz zaraz 8lat) mowi dzien dobry czy do widzenia i strasznie mnie to irytuje. Małej tez chyba nie uczą a ma juz ponad 3 lata. A z kolej wczoraj był u mnie w pracy tata z mała laleczka, nie wiem ile miała gdzies 2-3 lata bo jeszcze tak słodko mowila nie do konca wyraźnie i normalnie ale odchodząc on powiedział do widzenia i ona zaraz zanim tym swoim słodziutkie głosikiem. Bardzo mnie rozczuliła Co do tych wszystkich sytuacji macie racje ze nie ma co sie przejmować ale warto powalczyć o choc troche szacunku. Ja na drugi raz na pewno sie postawie i nie zamierzam tak odpuścić. |
|
|
|
|
#868 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
Ostatnio też miałam taką sytuację, że wszystkie miejsca były zajęte i tylko to wolne i się zastanawiałam czy mogę tam stanąć ![]()
|
|
#869 | |
|
Wtajemniczenie
|
czeeeść
![]() miałam wczoraj wizyte przyjaciółki, która na co dzień mieszka w Anglii i przywiozła mi śliczne śpiochy dla Poli! a że kupowała jak płci jeszcze nie znała są śliczne kremowe, bardzo moj gust ![]() Cytat:
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

nie nadrobię, choć próbowałam. Mam nadzieję, że wybaczycie

bo przez 1,5 tyg była przeziębiona (kaszel, katar) i przeszło jej na 3-4 dni i znowu lejący się katar i kaszel taki, że ją na wymioty podrywa. W przedszkolu nie była, wyszłam z nią kilka razy na spacer, ale żeby z tego powodu się pochorowała 

Tak się cieszyłam, że dobrze wyglądam, a tu widzę, że będzie nieźle ...

Jeszcze do niedawna CC wydawało mi się nawet kuszące (tzn gdybym miała wskazania do niego, to myślałam żebym mogła nawet lekko odetchnąć z ulgą), ale jak poczytałam o rekonwalescencji, pionizacjach itp. to też się zaczęłam bać. No i to jest jednak operacja, a ja nigdy nie miałam operacji. Nastawiam się na SN, ale na pewno zdam się na rady lekarza, gdyby się jakieś pojawiły.
Była oburzona, że weszłam do Tesco z wózkiem dziecięcym i przejechałam koło niej dość wąską alejką. Szczerze to do dziś nie wiem jakim prawem po mnie krzyczała
za przepustkę taty!

<3
fajnie, ze takie grEczne dzieci. Ja tez mam nadzieje, ze poradzę sobie z wychowaniem i bedzie tak jak sobie mysle. Bardzo zwracam uwagę na to jak inne dzieci sie zachowują i bardzo boli mnie jak rodzice nie przywiązują wagi do pewnych rzeczy. Np mojego TZ bratowa w ogole nie zwracała uwagi na to czy syn (ma juz zaraz 8lat) mowi dzien dobry czy do widzenia i strasznie mnie to irytuje. Małej tez chyba nie uczą a ma juz ponad 3 lata. A z kolej wczoraj był u mnie w pracy tata z mała laleczka, nie wiem ile miała gdzies 2-3 lata bo jeszcze tak słodko mowila nie do konca wyraźnie i normalnie ale odchodząc on powiedział do widzenia i ona zaraz zanim tym swoim słodziutkie głosikiem. Bardzo mnie rozczuliła