|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Cytat:
i aż się boje co u mnie będzie po szczepieniu
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tonjuz 2 dni po :-(
|
#3183 |
|
Zadomowienie
|
a ile ukłuć było? bo ja nawet sie nie orientuje...
|
#3184 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Moja już od 5h non stop musi być na rękach, albo przy cycku bo inaczej ryk.
Wczoraj padła dopiero po 3 w nocy... ciekawę jak dzisiaj będzie. Od wczoraj podaję Bobotic....ale nie widzę na razie poprawy. Lekarz mówił o 3 dniach, że powinien być efekt jakiś. A jak nie to mam włączyć Delikol. A jak to nie pomoże to Gastrotus Baby. Ale ja chyba pominę Delicol i jutro zacznę zabawę z Gastrotusem, bo wydaje mi się, że ją faktycznie te cofki męczą :-( ona fakt faktem nie ulewa, ale to słychać, że jej się tam coś cofa....ona zaczyna wtedy tak charczeć i próbuje to przełknąć i tak ślimta usteczkami, że aż bańki ze śliny puszcza i wtedy ewidentnie zaczyna się denerwować i po chwili ryczeć. A jak ryczy to dopiero słychać takie żężenie jak oddycha... jakby normalnie płyn w plucach miała. Czasem dostaje czkawki. I to wszystko tylko po poludniu i wieczorem. Może dlatego, że w ciągu dnia częsciej je, więc jej się wtedy cofa. :/ Zaczęłabym już dzisiaj ten Gastrotus podawać ale lek zamówiony w aptece i będzie dopiero na jutro. :-( Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
3.
Nie wydaje mi sje zebh to po szczepieniu bylo. Wczoraj bylo super. Najlepsze jest to ze kupilan 3 rodzaj smoczka. Mam lovi nukni teraz nakzwyklejszy za 4 zl z rosmana i go wezmie na chwilke hehe tamte ja doprowadzaja do histerii
|
#3187 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to sobie mega chwalę te kropelki...---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
a z Lovi dostalismy od naszej położnej jak Ala miała 2 tyg, taki niby dynamiczny super naturalistyczny sutko- podobny i nasza Alicja nim gardzi:p a te z Aventu jej bardzo pasują zamawiałam na Allegro ale w Rossmanie i w Smyku widziałam że są.
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis obie moje miały dokładnie to samo jak były słabo odbite. Dlatego tak walczyłam z Lusią z odbijaniem, bo jak porządnie się wyodbija to jest luz.
Badzia ja mam w domu kilka książek (łącznie z kuchniami 5 przemian, blw, detoksy itp.), z których czasem coś wynajdę, a jak widzę za dużo dziwnych/drogich składników to wtedy włączam net w poszukiwaniu jak to zrobić inaczej i trafiam na takie strony jak ten pan od kaszy jaglanej :p Na facebooku jest grupa BLW, którą Motyl polecała i tam jest całkiem sporo fajnych przepisów. Ci od tej pasty z pietruszki mają trochę fajnych przepisów. Od siebie polecam zaczynać od dań z 1-3 nieznanymi nam składnikami, bo niektóre są specyficzne w smaku. Ja teraz oswajam amarantus, póki co łobuz tego nie znosi a tż zjada, choć nie przepada W smaku mocno specyficzne, ale proste placki z bananem i jabłkiem były zjadliwe ![]() A na zwykłych też coś można znaleźć, jak ta moja babka co nie chciała wyjść z formy http://www.mojewypieki.com/przepis/babka-na-oleju
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Delicol mam kupiony, ale cały czas się nad nim zastanawiam. Czy jak się go stosuje to i dietę bezmleczną? I czy jak pomaga to znaczy, że dziecko ma nietolerancje na mleko? Moja ma smoczki z Aventu kilka takich samych + 1 z inną końcówką z Nuk. Wszystkie są dla niej ok. Ale może taki egzemplarz. Chociaż z butelkami cudowała i te z Aventu były beee a z Nuka ok. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Figa a ile trzymasz Lusię do odbicia? I w jakiej pozycji? Całkiem w pionie, czy tylko lekko przechyloną do góry? A może bardziej na brzuszku... tak na klacie polożoną? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to samo z cofkami bylo. I nosiłam po jedzenju i sie unormowalo. Ja daje delikol. Ale tak z 3 razy dziennie j jest poprawa szybciej kupa idzie nie sluchac jak robi. A wieczory i tak z zycia wyjete i chyba na to zaden lek nie pomoze.
---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Aninis ja w pionie odbijam
|
#3191 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jakby zawsze udalo sie odlozyc to bym nie pogardzila ![]() Ale moze ja tak trzymac, bidula. Na pewno jutro bedzie lepiej Cytat:
Wiec wiesz, moze i tak zasnie ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- U nas tez odbijanie musi byc bo jak nie to wraca
|
||
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Myslicie ze seruo ta szczepionka?bo naprawde nie poznaje dzis dzieciaka 😳
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Aninis w pierwszych 3 tygodniach to walczyłam z nią i po 10-15min... teraz zwykle odbije odrazu lub po 2-5 min, ale czasem mimo odbicia muszę ją za moment jeszcze raz odbić. Czasem odbijam też w trakcie jedzenia jak łapczywie je, albo zaczyna walczyć z cycem i dopiero po odbiciu wraca do cyca. Odbijam przewieszoną przez ramię lub na nodze. A jak się mocno zagazowała i odbicie nie pomaga to czasem ją biorę na klatę na wpół leżąco i na siebie. Czasem nawet przyśnie a za chwilę się obudzi, żeby odbić...
Delicol nie ma nic wspólnego z dietą bezlmeczną. W mleku zawsze masz laktozę niezależnie od diety, a delicol to środek, który ułatwia jej trawienie. ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
![]() Albo jak się budzi samo śpiące co pół h a ze mną śpi 3h, to wybieram opcję numer 2
|
|
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję ![]() Moja dzisiaj taka sama ... Kilka razy po 10 min pospala a po 18 tak plakala ze aż się wystraszylam ![]() Zasrane kolki kiedy to się skończy
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Same here :-(
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Moja tż zalulal teraz ale widzę ze ma oczy otwarte. ...
Dzisiaj strasznie zmarzlam na podwórku Ale nie chciałam wracać do domu bo wiem ze by się wycie zaczęło ![]() Chciała bym się obudzić w maju
|
#3197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jestem wyrodna:p ale zgadzam się z tym co napisałaś, że życie wiele założeń weryfikuje...---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Paula, Marcia dacie radę! Czas tak szybko leci z dzieciakami, ani się nie obejrzycie a będzie 3 miesiąc... później to człowiek pewnie jeszcze zatęskni nawet za tymi kolkami:p
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Nursi chyba nie :-P Zoska zasnela od godziny spi ale juz byla wykonczoba. Ale nie ludze sie niebawem sie obudzi.
|
#3199 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Jezuuuu, ale mamy awantury w rodzinie, masakra. Dziewczyny byłam u gin i zapytałam o to krocze szyjkę mam już jak przed ciąża, a wygląd zewnętrzny się polepszyl od ostatnich oględzin, ale nadal nie jest dobrze Gin powiedziała, że to kwestia hormonów poporodowych, hormonów kp i nawet kilka mięsiecy może zejść zanim to wróci do normy. I że to nie jest "rozwarcie" tylko hormonalne napuchniecie wejścia pochwy, sama pochwa i szyjka są ok.
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Esor co za awantry?
Krocze sie ulepszy niebawem Zoska spi narazie. Wymordowala sie bo spala z godzine w dzien. Figa zrobilan ta paste z pietruszki ale dupy nie urywa. Swoja droga nie do konca mi sie wszystko zmielilo bo jakos moj blender (mam taki jakby stojacy mikser z ostrzami) nie polaczyl ich dobrze. Ale tak czy siak srednia ta pasta.
|
#3201 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
a już nieważne czy za miesiąc, czy sześć.A daj spokój. Wszyscy dziś mieli zły dzień Już jesteśmy pogodzeni, ale ile lez i nerwów poszło
|
|
#3202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
dzieci to bardzo zmienne istoty i szybko zmieniaja przyzwyczajenia moze sie zdarzyc tak ze mimo tego ze nauczylas ja spac w lozeczku sama to zacznie chodzic i tak bedzie przylazic do Was do lozka nawet i codziennie po kilka razy. nie ma reguly. dzieci to nei zwierzatka nie da sie ich wytresowac ![]() moja starsza spala u siebie w lozeczku od urodzenia - dlatego ze nie potrzebowala spac ze mna, nie dlatego ze ja nie chcialam. odkladalam, zasypiala koniec historii. jak miala pol roku i zaczela zabkowac to regularnie ladowala u nas w lozku o 3 w nocy i spala do rana. nie mialam sil by wstawac co 10 min przez kilka miesiecy - wszyscy bylismy bardziej wyspani z nią w łóżku teraz odkąd ma swoje dorosłe łóżko ani mysli spac w naszym, chocby swiat sie walil musi spac w swoim i juz. bez treningow, odprowadzania etc. takze roznie to z dziecmi bywa - nie ma co sie podniecac jakimis treningami bo za iesiac wszystko moze sie zmienic o 180 stopni![]() choc podziwiam za wytrwalosc i odkladanie co chwile małej do lozeczka ja bym dawno skapitulowala
|
||
|
|
|
#3204 |
|
Zadomowienie
|
Co do kiepskiego dnia przyłączam się i ja.
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3206 |
|
Zadomowienie
|
A co do wizyty u dermatologa to dostaliśmy leki homeopatyczne i mały i ja. Cera może się na początku pogorszyć a później ma być poprawa j znając moje szczęście pogorszy się w poniedziałek na same chrzciny mam nadzieje ze unijne głupich komentarzy bo mam ciotkę co lubi komentować typu czemu nic z tym nie robicie dziecko się wykończyć itp. Dostałam tez listę co mam jeść. Poza tym znów mam kryzys laktacyjny ale mam nadzieje ze się rozkręci jak ostatnio w 2 dni
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Oj nana aby sie w pon nie objawilo.
Zoska dalej spi. W sumie 3h spi. Odlozylan ja do lozeczka bo spala na moim lozku yo sie przeciągnęła i spi dalej. Jak sie obudzi to nie bede ani jej myc ani przebierac. Nie umrze bez tego a moze nie rozbudze jej i pojdzie dalej spac
|
#3208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezuuu ja już głupia z tego jestem. :-( też myślałam, że będe zawsze odkładać do łóżeczka... ale jak się walczy z dzieckiem od 21 do 3, które przy każdej próbie odłożenia się budzi i na nowo trzeba nosić godzinę albo dwie, żeby usnęło, to się założenia swoje szybko weryfikuje. Moja 1 noc spała całą ze mną. A kilka nocy część. Ja w pełni nie spałam... tylko tak drzemalam i budziłam się co chwilę i sprawdzałam czy małą nie przyduszam... ale lepsze to niż noszenie ryczącego dziecka. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie ukruwam ze nad ranem nie chce mi sie juz jej odkladac. Jak jest tz to raczej odkladam albi spie jak tyczka a on sie przebudzi i ja odklada. Ale to jest jakis instynkt. Pozatym Zosia uwielbia spac na gołym cycu. Robi sobie z niego poduszke haha
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

i aż się boje co u mnie będzie po szczepieniu
Ja to sobie mega chwalę te kropelki...
a z Lovi dostalismy od naszej położnej jak Ala miała 2 tyg, taki niby dynamiczny super naturalistyczny sutko- podobny
i nasza Alicja nim gardzi:p a te z Aventu jej bardzo pasują