Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-24, 17:38   #3181
nursii
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja pieprze ale dzis masakra. Caly dzien wycie. Zero spania. Jak tak bedzie do 23 to sie zachlastam.
Jezusie... współczuję... myślę sobie, że to po tej szczepionce może? i aż się boje co u mnie będzie po szczepieniu
Stary 2016-03-24, 17:48   #3182
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Jezusie... współczuję... myślę sobie, że to po tej szczepionce może? i aż się boje co u mnie będzie po szczepieniu
Ale tonjuz 2 dni po :-(
Stary 2016-03-24, 18:02   #3183
nursii
Zadomowienie

Cytat:
a ile ukłuć było? bo ja nawet sie nie orientuje...
Stary 2016-03-24, 18:02   #3184
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:
Ja pieprze ale dzis masakra. Caly dzien wycie. Zero spania. Jak tak bedzie do 23 to sie zachlastam.
O masakra.. Mój za to dzisiaj cały dzień śpi aż boję się co bedzie w nocy...
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 18:03   #3185
Aninis
Zakorzenienie

Moja już od 5h non stop musi być na rękach, albo przy cycku bo inaczej ryk.
Wczoraj padła dopiero po 3 w nocy... ciekawę jak dzisiaj będzie.

Od wczoraj podaję Bobotic....ale nie widzę na razie poprawy. Lekarz mówił o 3 dniach, że powinien być efekt jakiś. A jak nie to mam włączyć Delikol.
A jak to nie pomoże to Gastrotus Baby.
Ale ja chyba pominę Delicol i jutro zacznę zabawę z Gastrotusem, bo wydaje mi się, że ją faktycznie te cofki męczą :-( ona fakt faktem nie ulewa, ale to słychać, że jej się tam coś cofa....ona zaczyna wtedy tak charczeć i próbuje to przełknąć i tak ślimta usteczkami, że aż bańki ze śliny puszcza i wtedy ewidentnie zaczyna się denerwować i po chwili ryczeć. A jak ryczy to dopiero słychać takie żężenie jak oddycha... jakby normalnie płyn w plucach miała. Czasem dostaje czkawki. I to wszystko tylko po poludniu i wieczorem. Może dlatego, że w ciągu dnia częsciej je, więc jej się wtedy cofa. :/
Zaczęłabym już dzisiaj ten Gastrotus podawać ale lek zamówiony w aptece i będzie dopiero na jutro. :-(

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 18:04   #3186
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
a ile ukłuć było? bo ja nawet sie nie orientuje...
3.

Nie wydaje mi sje zebh to po szczepieniu bylo. Wczoraj bylo super.
Najlepsze jest to ze kupilan 3 rodzaj smoczka. Mam lovi nukni teraz nakzwyklejszy za 4 zl z rosmana i go wezmie na chwilke hehe tamte ja doprowadzaja do histerii
Stary 2016-03-24, 18:28   #3187
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość

Od wczoraj podaję Bobotic....ale nie widzę na razie poprawy. Lekarz mówił o 3 dniach, że powinien być efekt jakiś. A jak nie to mam włączyć Delikol.
Ale ja chyba pominę Delicol i jutro zacznę zabawę z Gastrotusem, bo wydaje mi się, że ją faktycznie te cofki męczą :-( ona fakt faktem nie ulewa, ale to słychać, że jej się tam coś cofa....ona zaczyna wtedy tak charczeć i próbuje to przełknąć i tak ślimta usteczkami, że aż bańki ze śliny puszcza i wtedy ewidentnie zaczyna się denerwować i po chwili ryczeć. A jak ryczy to dopiero słychać takie żężenie jak oddycha... jakby normalnie płyn w plucach miała. Czasem dostaje czkawki. I to wszystko tylko po poludniu i wieczorem. Może dlatego, że w ciągu dnia częsciej je, więc jej się wtedy cofa. :/
Zaczęłabym już dzisiaj ten Gastrotus podawać ale lek zamówiony w aptece i będzie dopiero na jutro. :-(

Moja miała dokładnie tak samo- to co opisujesz z tymi cofkami!!! Ale to jej przeszło samo jakoś 2 tygodnie temu, jak zaczęłam ja bardziej odbijać i więcej w pionie nosić po żarełku. A ja Ci polecam jednak spróbować z Delicolem, naprawdę Ja to sobie mega chwalę te kropelki...

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
3.

Nie wydaje mi sje zebh to po szczepieniu bylo. Wczoraj bylo super.
Najlepsze jest to ze kupilan 3 rodzaj smoczka. Mam lovi nukni teraz nakzwyklejszy za 4 zl z rosmana i go wezmie na chwilke hehe tamte ja doprowadzaja do histerii
Moja ma od urodzenia smoczki z Avent- i ssie chetnie a z Lovi dostalismy od naszej położnej jak Ala miała 2 tyg, taki niby dynamiczny super naturalistyczny sutko- podobny i nasza Alicja nim gardzi:p a te z Aventu jej bardzo pasują zamawiałam na Allegro ale w Rossmanie i w Smyku widziałam że są.
Stary 2016-03-24, 18:32   #3188
figa84
Zakorzenienie

Aninis obie moje miały dokładnie to samo jak były słabo odbite. Dlatego tak walczyłam z Lusią z odbijaniem, bo jak porządnie się wyodbija to jest luz.

Badzia ja mam w domu kilka książek (łącznie z kuchniami 5 przemian, blw, detoksy itp.), z których czasem coś wynajdę, a jak widzę za dużo dziwnych/drogich składników to wtedy włączam net w poszukiwaniu jak to zrobić inaczej i trafiam na takie strony jak ten pan od kaszy jaglanej :p Na facebooku jest grupa BLW, którą Motyl polecała i tam jest całkiem sporo fajnych przepisów. Ci od tej pasty z pietruszki mają trochę fajnych przepisów. Od siebie polecam zaczynać od dań z 1-3 nieznanymi nam składnikami, bo niektóre są specyficzne w smaku. Ja teraz oswajam amarantus, póki co łobuz tego nie znosi a tż zjada, choć nie przepada W smaku mocno specyficzne, ale proste placki z bananem i jabłkiem były zjadliwe
A na zwykłych też coś można znaleźć, jak ta moja babka co nie chciała wyjść z formy http://www.mojewypieki.com/przepis/babka-na-oleju
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 18:55   #3189
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Moja miała dokładnie tak samo- to co opisujesz z tymi cofkami!!! Ale to jej przeszło samo jakoś 2 tygodnie temu, jak zaczęłam ja bardziej odbijać i więcej w pionie nosić po żarełku. A ja Ci polecam jednak spróbować z Delicolem, naprawdę Ja to sobie mega chwalę te kropelki...

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Moja ma od urodzenia smoczki z Avent- i ssie chetnie a z Lovi dostalismy od naszej położnej jak Ala miała 2 tyg, taki niby dynamiczny super naturalistyczny sutko- podobny i nasza Alicja nim gardzi:p a te z Aventu jej bardzo pasują zamawiałam na Allegro ale w Rossmanie i w Smyku widziałam że są.
My wczoraj walczyliśmy z odbijaniem i pomimo tego, że Lilka kilka razy sobie zdrowo bekła to i tak po paru minutach się jej cofało i zaczynała się drzeć... czym tylko pogarszała sprawę, bo nerwowo łapała powietrze a nie dało się jej uspokoić :/

Delicol mam kupiony, ale cały czas się nad nim zastanawiam. Czy jak się go stosuje to i dietę bezmleczną? I czy jak pomaga to znaczy, że dziecko ma nietolerancje na mleko?

Moja ma smoczki z Aventu kilka takich samych + 1 z inną końcówką z Nuk. Wszystkie są dla niej ok. Ale może taki egzemplarz.

Chociaż z butelkami cudowała i te z Aventu były beee a z Nuka ok.

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Figa a ile trzymasz Lusię do odbicia? I w jakiej pozycji? Całkiem w pionie, czy tylko lekko przechyloną do góry? A może bardziej na brzuszku... tak na klacie polożoną?

Stary 2016-03-24, 19:01   #3190
marciar7
Zakorzenienie

U mnie to samo z cofkami bylo. I nosiłam po jedzenju i sie unormowalo. Ja daje delikol. Ale tak z 3 razy dziennie j jest poprawa szybciej kupa idzie nie sluchac jak robi. A wieczory i tak z zycia wyjete i chyba na to zaden lek nie pomoze.

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Aninis ja w pionie odbijam
Stary 2016-03-24, 19:07   #3191
siasia13
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3

Cytat:
Też tak miałam kilka razy. Dla mnie spanie z dzieckiem też nie wchodzi w grę, ja odkładałam zawsze małą do łóżeczka, nawet jak miała taki etap, że musiałam ją lulać... Ze względów bezpieczeństwa przede wszystkim a po drugie nie chce żeby się przyzwyczajała i później spała z nami do niewiadomo kiedy... Dla mnie dzieciak ma swoje łóżeczko po to żeby w nim spał i koniecModlę się tylko, żeby tak zostało że Ala tak ładnie śpi w łóżeczku swym...
No tez mialam taka teorie i wiele innych ale mi to dzieci skutecznie zweryfikowaly Jak juz odkladalam dziecko 20 raz do kolyski o 3 nad ranem bez minuty snu to szybko uznalam, ze dziecko w lozku to nie takie zlo Ale jakby zawsze udalo sie odlozyc to bym nie pogardzila

Cytat:
Ale moze ja tak trzymac, bidula. Na pewno jutro bedzie lepiej

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
O masakra.. Mój za to dzisiaj cały dzień śpi aż boję się co bedzie w nocy...
Moja wczoraj pol dnia nie spala to sie cieszylam, ze w nocy padnie i doopa Wiec wiesz, moze i tak zasnie

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

U nas tez odbijanie musi byc bo jak nie to wraca
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 19:21   #3192
marciar7
Zakorzenienie

Myslicie ze seruo ta szczepionka?bo naprawde nie poznaje dzis dzieciaka 😳
Stary 2016-03-24, 19:38   #3193
figa84
Zakorzenienie

Aninis w pierwszych 3 tygodniach to walczyłam z nią i po 10-15min... teraz zwykle odbije odrazu lub po 2-5 min, ale czasem mimo odbicia muszę ją za moment jeszcze raz odbić. Czasem odbijam też w trakcie jedzenia jak łapczywie je, albo zaczyna walczyć z cycem i dopiero po odbiciu wraca do cyca. Odbijam przewieszoną przez ramię lub na nodze. A jak się mocno zagazowała i odbicie nie pomaga to czasem ją biorę na klatę na wpół leżąco i na siebie. Czasem nawet przyśnie a za chwilę się obudzi, żeby odbić...
Delicol nie ma nic wspólnego z dietą bezlmeczną. W mleku zawsze masz laktozę niezależnie od diety, a delicol to środek, który ułatwia jej trawienie.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
No tez mialam taka teorie i wiele innych ale mi to dzieci skutecznie zweryfikowaly Jak juz odkladalam dziecko 20 raz do kolyski o 3 nad ranem bez minuty snu to szybko uznalam, ze dziecko w lozku to nie takie zlo Ale jakby zawsze udalo sie odlozyc to bym nie pogardzila
ot to
Albo jak się budzi samo śpiące co pół h a ze mną śpi 3h, to wybieram opcję numer 2
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 19:52   #3194
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Myslicie ze seruo ta szczepionka?bo naprawde nie poznaje dzis dzieciaka 😳

Współczuję

Moja dzisiaj taka sama ...
Kilka razy po 10 min pospala a po 18 tak plakala ze aż się wystraszylam
Zasrane kolki kiedy to się skończy

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 19:54   #3195
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Współczuję

Moja dzisiaj taka sama ...
Kilka razy po 10 min pospala a po 18 tak plakala ze aż się wystraszylam
Zasrane kolki kiedy to się skończy
Same here :-(
Stary 2016-03-24, 20:00   #3196
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Same here :-(
Moja tż zalulal teraz ale widzę ze ma oczy otwarte. ...

Dzisiaj strasznie zmarzlam na podwórku Ale nie chciałam wracać do domu bo wiem ze by się wycie zaczęło

Chciała bym się obudzić w maju

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 20:13   #3197
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Ja tak właśnie robiłam, odkładałam ją setki razy aż zasypiała w końcu w tym łożeczku o 4-5 rano... nie wiem, może przez to zrozumiała, że nie ma sensu z matką walczyć. Z nią w łóżku i tak bym nie zasnęła i bym była powyginana cała, wiem to:/ No chyba, że bym była z nią sama a Tż wywaliła do salonu, ale nie chcę tego robić, no po prostu nie chcę żeby dziecko całym naszym zyciem zawładnęłoMoże jestem wyrodna:p ale zgadzam się z tym co napisałaś, że życie wiele założeń weryfikuje...

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:

Dzisiaj strasznie zmarzlam na podwórku Ale nie chciałam wracać do domu bo wiem ze by się wycie zaczęło

Paula, Marcia dacie radę! Czas tak szybko leci z dzieciakami, ani się nie obejrzycie a będzie 3 miesiąc... później to człowiek pewnie jeszcze zatęskni nawet za tymi kolkami:p
Stary 2016-03-24, 20:41   #3198
marciar7
Zakorzenienie

Oj Nursi chyba nie :-P Zoska zasnela od godziny spi ale juz byla wykonczoba. Ale nie ludze sie niebawem sie obudzi.
Stary 2016-03-24, 21:42   #3199
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:

Moja dziś od 6 do 21 tylko raz spała (3 h) także też coś nie ten teges.

Jezuuuu, ale mamy awantury w rodzinie, masakra.

Dziewczyny byłam u gin i zapytałam o to krocze szyjkę mam już jak przed ciąża, a wygląd zewnętrzny się polepszyl od ostatnich oględzin, ale nadal nie jest dobrze Gin powiedziała, że to kwestia hormonów poporodowych, hormonów kp i nawet kilka mięsiecy może zejść zanim to wróci do normy. I że to nie jest "rozwarcie" tylko hormonalne napuchniecie wejścia pochwy, sama pochwa i szyjka są ok.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 21:47   #3200
marciar7
Zakorzenienie

Esor co za awantry?
Krocze sie ulepszy niebawem
Zoska spi narazie. Wymordowala sie bo spala z godzine w dzien.

Figa zrobilan ta paste z pietruszki ale dupy nie urywa. Swoja droga nie do konca mi sie wszystko zmielilo bo jakos moj blender (mam taki jakby stojacy mikser z ostrzami) nie polaczyl ich dobrze. Ale tak czy siak srednia ta pasta.
Stary 2016-03-24, 21:49   #3201
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Esor co za awantry?
Krocze sie ulepszy niebawem
Zoska spi narazie. Wymordowala sie bo spala z godzine w dzien.

Figa zrobilan ta paste z pietruszki ale dupy nie urywa. Swoja droga nie do konca mi sie wszystko zmielilo bo jakos moj blender (mam taki jakby stojacy mikser z ostrzami) nie polaczyl ich dobrze. Ale tak czy siak srednia ta pasta.
No, lajtowo, chodziło mi tylko o to by usłyszeć, że wróci do normy a już nieważne czy za miesiąc, czy sześć.

A daj spokój. Wszyscy dziś mieli zły dzień i ja i siostra i tata i skończyło się kłótniami i okropnymi słowami i takie pierdoły że żal
Już jesteśmy pogodzeni, ale ile lez i nerwów poszło

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 22:03   #3202
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość

Mój miał te same objawy cofanie się ślinka z usterek charczenie w nosku I spiny na kupy i pierdki. A teraz od kiedy dajemy Delicol i dicoflor jest odpukac o niebo lepiej. Dużo mniej Prężenia czasem jak kupkę robi to na luzie szok i zaczął spać spokojnie takie to dla mnie dziwne byli ze sprawdzałam co 5min czy oddycha bo od urodzenia spał niespokojnie. Także ja polecam Delicol o dicoflor ale wiadomo każde dziecko inne i każdemu co innego pomoże.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 22:08   #3203
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
No, lajtowo, chodziło mi tylko o to by usłyszeć, że wróci do normy a już nieważne czy za miesiąc, czy sześć.

A daj spokój. Wszyscy dziś mieli zły dzień i ja i siostra i tata i skończyło się kłótniami i okropnymi słowami i takie pierdoły że żal
Już jesteśmy pogodzeni, ale ile lez i nerwów poszło
przylaczam sie do majacych kiepski dzien..

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Ja tak właśnie robiłam, odkładałam ją setki razy aż zasypiała w końcu w tym łożeczku o 4-5 rano... nie wiem, może przez to zrozumiała, że nie ma sensu z matką walczyć. Z nią w łóżku i tak bym nie zasnęła i bym była powyginana cała, wiem to:/ No chyba, że bym była z nią sama a Tż wywaliła do salonu, ale nie chcę tego robić, no po prostu nie chcę żeby dziecko całym naszym zyciem zawładnęłoMoże jestem wyrodna:p ale zgadzam się z tym co napisałaś, że życie wiele założeń weryfikuje...

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Paula, Marcia dacie radę! Czas tak szybko leci z dzieciakami, ani się nie obejrzycie a będzie 3 miesiąc... później to człowiek pewnie jeszcze zatęskni nawet za tymi kolkami:p
Nie no mysle ze stwierdzenie ze dziecko by zyciem zawladnelo jest troche na wyrost dzieci to bardzo zmienne istoty i szybko zmieniaja przyzwyczajenia moze sie zdarzyc tak ze mimo tego ze nauczylas ja spac w lozeczku sama to zacznie chodzic i tak bedzie przylazic do Was do lozka nawet i codziennie po kilka razy. nie ma reguly. dzieci to nei zwierzatka nie da sie ich wytresowac
moja starsza spala u siebie w lozeczku od urodzenia - dlatego ze nie potrzebowala spac ze mna, nie dlatego ze ja nie chcialam. odkladalam, zasypiala koniec historii. jak miala pol roku i zaczela zabkowac to regularnie ladowala u nas w lozku o 3 w nocy i spala do rana. nie mialam sil by wstawac co 10 min przez kilka miesiecy - wszyscy bylismy bardziej wyspani z nią w łóżku teraz odkąd ma swoje dorosłe łóżko ani mysli spac w naszym, chocby swiat sie walil musi spac w swoim i juz. bez treningow, odprowadzania etc. takze roznie to z dziecmi bywa - nie ma co sie podniecac jakimis treningami bo za iesiac wszystko moze sie zmienic o 180 stopni
choc podziwiam za wytrwalosc i odkladanie co chwile małej do lozeczka ja bym dawno skapitulowala
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 22:09   #3204
NanaR
Zadomowienie

Co do kiepskiego dnia przyłączam się i ja.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-03-24, 22:10   #3205
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Mój miał te same objawy cofanie się ślinka z usterek charczenie w nosku I spiny na kupy i pierdki. A teraz od kiedy dajemy Delicol i dicoflor jest odpukac o niebo lepiej. Dużo mniej Prężenia czasem jak kupkę robi to na luzie szok i zaczął spać spokojnie takie to dla mnie dziwne byli ze sprawdzałam co 5min czy oddycha bo od urodzenia spał niespokojnie. Także ja polecam Delicol o dicoflor ale wiadomo każde dziecko inne i każdemu co innego pomoże.
u nas tez mega poprawa po dicoflorze a podajemy raptem kilka dni. poprawa z kupami w sensie bo jakotakich problemow brzuszkowych nie mielismy wiec podaje tylko probiotyk i espumisan jak widze ze sie zagazowala
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 22:11   #3206
NanaR
Zadomowienie

A co do wizyty u dermatologa to dostaliśmy leki homeopatyczne i mały i ja. Cera może się na początku pogorszyć a później ma być poprawa j znając moje szczęście pogorszy się w poniedziałek na same chrzciny mam nadzieje ze unijne głupich komentarzy bo mam ciotkę co lubi komentować typu czemu nic z tym nie robicie dziecko się wykończyć itp. Dostałam tez listę co mam jeść. Poza tym znów mam kryzys laktacyjny ale mam nadzieje ze się rozkręci jak ostatnio w 2 dni

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-03-24, 22:18   #3207
marciar7
Zakorzenienie

Oj nana aby sie w pon nie objawilo.

Zoska dalej spi. W sumie 3h spi. Odlozylan ja do lozeczka bo spala na moim lozku yo sie przeciągnęła i spi dalej. Jak sie obudzi to nie bede ani jej myc ani przebierac. Nie umrze bez tego a moze nie rozbudze jej i pojdzie dalej spac
Stary 2016-03-24, 22:34   #3208
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Aninis w pierwszych 3 tygodniach to walczyłam z nią i po 10-15min... teraz zwykle odbije odrazu lub po 2-5 min, ale czasem mimo odbicia muszę ją za moment jeszcze raz odbić. Czasem odbijam też w trakcie jedzenia jak łapczywie je, albo zaczyna walczyć z cycem i dopiero po odbiciu wraca do cyca. Odbijam przewieszoną przez ramię lub na nodze. A jak się mocno zagazowała i odbicie nie pomaga to czasem ją biorę na klatę na wpół leżąco i na siebie. Czasem nawet przyśnie a za chwilę się obudzi, żeby odbić...
Delicol nie ma nic wspólnego z dietą bezlmeczną. W mleku zawsze masz laktozę niezależnie od diety, a delicol to środek, który ułatwia jej trawienie.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

ot to
Albo jak się budzi samo śpiące co pół h a ze mną śpi 3h, to wybieram opcję numer 2
To może faktycznie powinnam włącxyć ten delicol.
Jezuuu ja już głupia z tego jestem. :-(

też myślałam, że będe zawsze odkładać do łóżeczka... ale jak się walczy z dzieckiem od 21 do 3, które przy każdej próbie odłożenia się budzi i na nowo trzeba nosić godzinę albo dwie, żeby usnęło, to się założenia swoje szybko weryfikuje.
Moja 1 noc spała całą ze mną. A kilka nocy część. Ja w pełni nie spałam... tylko tak drzemalam i budziłam się co chwilę i sprawdzałam czy małą nie przyduszam... ale lepsze to niż noszenie ryczącego dziecka.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:

Haha mój tż dzisiaj mówi, że chciałby żeby Lilka zasnęła i obudziła się jak będzie miała 18 lat. A ja na to... e może się obudzić jak będzie miała 10 lat. Więc jesteśmy gorsi ;-)

Stary 2016-03-24, 22:34   #3209
marciar7
Zakorzenienie

Ja nie ukruwam ze nad ranem nie chce mi sie juz jej odkladac. Jak jest tz to raczej odkladam albi spie jak tyczka a on sie przebudzi i ja odklada. Ale to jest jakis instynkt. Pozatym Zosia uwielbia spac na gołym cycu. Robi sobie z niego poduszke haha
Stary 2016-03-24, 22:34   #3210
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

A teraz o której Ci zasypia?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości