|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Cytat:
![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#3212 |
|
MamaKarolci28
|
Byłam dziś u gina na kontroli, mam obniżone ścianki ale to pamiątka po Karolci...dr zalecił ćwiczenie mięśni kegla. Zapytałam jego czy cos jeszcze powiedział ze powinnam z czasem pomyśleć o laserem na obkurczanie
. Pyta czy przepisać jakaś antykoncepcję ...bo pamiętał ze chciałam mirene zaraz po porodzie włożyć alemoeie ze u nas niezawodna antykoncepcja bedzie jeszcze długo czyli post padam na pysk po tych codziennych 3 h kolkach nie w głowie mi to---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Współczuje Wam tych kolek i tez czekam na ten ukończony trzeci miesiąc gdzie niby książkowe ta kolka odchodzi gdzieś w niepamięć. Bo jakby nie było ciezko, codzienne płacze człowiek by wszystko oddał by temu maluszkowi ulżyć a tu nie ma złotego środka na to cholerstwo |
|
|
|
#3213 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Padam na pysk po całym dniu sprzątania z małą
nie była najgorsza trochę pomogła ...spala szkoda że teraz nie chce ) wspolczuje wam tych kolek mam nadzieję że nas ominęły szerokim łukiem najgorzej patrzeć jak cierpi maluszek i nie móc mu pomóc ale już nie długo oby odeszły książkowo a najlepiej wcześniej tulę was mocno do zobaczenia w nocnym barze mlecznym
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Bar otwarty.
Ale wysypka sie zrobila znow na twarzy. Masakra. Smaruje latopiciem narazie..
|
#3215 |
|
Wtajemniczenie
|
Figa- dzięki
Aninis- my od soboty espumisan i od wtorku dicoflor i jest znaczna poprawa. Więcej bąków i kupy robione na cicho- więc bez nadmiernego wysiłku. Właśnie zaliczyliśmy 2,5 h spazmów. Gdzieś mu zuo w kiszkach zaległo ![]() U nas z kolei od 10 do 22:30 Mały miał dwie dłuższe pobudki tylko na pół h. i też się zastanawiałam o co chodzi. Ale co 2-3 h szybki cyc i już. Głowa mnie boli. Mam nadzieję, że pośpi jakoś do tej 5-6 i się nie obudzi w międzyczasie z rykiem.
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
My też cycamy juz trzeci raz od 20
![]() Matko jak dobrze ze idzie week i tż w domu będzie
|
#3217 |
|
Zadomowienie
|
Paula znów się wyspisz w salonie
my dziś coś za wcześnie zwykle po 2 ...
|
#3218 |
|
Zadomowienie
|
My po cycaniu tylko mały się mi rozbudzić bo światło musiałam zapalić żeby nos wyczyścić bo słychać było ze mu coś zalega i z obu dziurek wyciągnęłam po dużym suchym babolu i teraz spać mi nie chce
mam nadzieje ze jednak zaśnie bo to dopiero 3 a na 8 do kościoła na spowiedź idziemy. Coś mi mały pokaslywal kilka razy a może się krztusil poprostu mleczkiem które mu wracalo no chyba by się nie przeziębil tak szybko dopiero wczoraj u pediatry byliśmy i było ok. Nie wiem czy to przypadek czy juz te leki zadzialaly ale mały ma lepszą skórę wczoraj jeszcze sucha gruba luszczaca się warstwa a już teraz miejscami wyczuwam gładka skórę szok mam nadzieje ze mu się już naprawi cera prosze trzymajcie kciuki żeby już było lepiej
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie lepiej nana
Zoskadalej niespokojba :-(
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Samara nie śpi juz od kilku ładnych godzin.
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 04:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:32 ---------- Figa czy Ty podajesz coś jeszcze po Neonatusie na zasiedlenie flory jelitowej? Jakie są jeszcze specyfiki tego rodzaju? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
Mój kotuś od ponad godziny wisi. Próba odłożenia nie powiodła się 😡
|
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja od 5 oczy jak 5 zl
|
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
Aninis, masakra. Wasza mala to chyba ma taki rytm, ze z nocy sobie dzien robi i odwrornie? Z czasem to sie unormuje!
U nas w nocy byla prawie polgodzinna histeria spowodowana tym najprawdopodobniej, ze maly sie za bardzo rozbudzil i nie dostal od razu cyca. W sumie pobudek 4, ale problemy z wieczornym uspaniem tez byly. Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Moja padła na lezaczku. Pewnie 15 min pospi
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co pelnia jwst moze tot ak dziala?
Zoska okropnej wysypki dostala na buzi :-( mam nadzieje ze znow latopic pomoze. Ostatnio dr kazala tym smarowac. Kupy jakos mniej zielone ale dalej zielo kawe.. Martwie sie :-\ akurat na same święta..
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie piorę. Moje Gadziszcza to okropne brudziochy...szczególnie jak zupa na obiad.
Patryś zasnal po 19. Pobudka przed 23, przed 3, przed 5 i po 6 juz całkowite niespanie |
|
|
|
#3228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wstalam na śniadanko, TŻ z małym jeszcze śpią, ale cos czuje, że długo to nie potrwa
|
|
#3229 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3
Wczoraj przy karmieniu mały 2 razy mi zwymiotował (to chyba wymioty jak wystrzeliło do przodu?) a dzisiaj poszło mu mleko noskiem. To jest ten cały refluks?
Ananis współczuję nocy, bo sama jestem padnięta jak nie spal od 2.30 fo 4.30, a gdzie tu jeszcze całą noc? Edytowane przez wykalacka Czas edycji: 2016-03-25 o 08:23 |
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3232 |
|
Rozeznanie
|
U nas w miarę. Zasnęła o 22, po 2h marudzenia. Pobudki o 2 i 5 i to tylko na cyca. O 7 nakarmiłam na śpiocha i śpi do tej pory... Tyle że pręży się bo od wczoraj rana nie było kupy :-o
Ale w sumie się wyspałam ![]() Dziewczyny współczuję nocek wiem jak to jest wiec łącze się w bólu...
|
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Zoska spala od 19.30 do 0.30 a potem co godizne pobudka. Dobrze ze ja zostawilam u siebie w lokzy bo bylam nieprzytomna. Kupa dalej zielonkawa a wysypka troche zniknela.. Poprzemyciu woda i latopicu.
|
|
#3234 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz co Marcia ja wcale nie wiem czy się cieszyć. Bo poprawa jest ale dopiero na diecie bezmlecznej
tylko chleb normalny jadłam, a tak nie odważyłam sie nawet wędlin kupnych, tylko szynkę upieklam :-o
|
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas noc fajna..zasnął ok 23...pobudka po 3 i dalej do 7 spał i teraz po karmieniu juz śpi znów a ja zbieram myśli co musze kupić i dziś wyprawa na kontrolę po porodzie tż juz się cieszy....
|
|
#3236 |
|
Zadomowienie
|
Aninis ja miałam naprawdę problemy z Ala takie jak Ty opisujesz z Lilką, tez było wycie i nie było spania, w dodatku moja mama jak przyjechała do mnie kiedy Ala miała 2 tygodnie przyzwyczaiła ją do ziuziania na rękach...U nas było tak, że kapaliśmy ok 20, potem ją karmiłam i lulałam ok. 2 godzin, zasypiała ok. 22 i zawsze budziła się o 24 i zaczynały się cyrki... Nie wiem czy to były problemy brzuszkowe, ale chyba tak. No i ona mi tak wyła z przerwami na cyc, z początku ją nosiłam na rękach i odkładałam jak przysnęła, ale oczywiście w łożeczku się budziła i znowu ryk. W końcu nie miałam siły na to noszenie, to leżała w łóżeczku i wyła, ja siedziałam koło niej i ją uspokajałam, głaskałam , masowałam brzuch itp. w tym łóżeczku, włączałam jej suszarkę itp, ewentualnie brałam na ręce na chwilę żeby poprzytulać i odkładałam... Ona oczywiście dalej w tym łóżeczku płakała, aż w końcu zasypiała różnie o między 3 a 5 rano. Było mega ciężko, naprawdę ja chodziłam jak zombie bo ona w dzień też spać nie chciała, więc tych nocek nie było jak odespać. Ale nie chciałam jej brać do łóżka bo znając siebie i tak bym nie spała i tak...nie chciałam Tż-a wywalać do salonu bo tam jest mała kanapa a on chłop 192 cm wzrostu, cwstaje do pracy o 5 i pracuje do 17, nie chciałam żeby on chodził zmęczony i połamany, on ma też problemy z kręgosłupem. A u nas w sypialni mu się śpi wygodnie, a krzyki małej mu nie przeszkadzają on tak twardo śpi.
No i tak walczyłam walczyłam, odkładałam, aż w końcu płakała co raz krócej, już chyba wiedziała że płaczem nic nie wskóra. Nie zostawiałam jej na pastwę losu, żeby się wypłakała, siedziałam cały czas koło niej przy łóżeczku. Jak zaczęłam dawać Bobotic i Delicol, przeszłam na dietę bezmleczną to się szybko problemy z brzuchem unormowały, to już mi lepiej zasypiała ale też po karmieniu tak z godzine musiałam siedzieć przy łożeczku zanim usnęła. Teraz kąpiemy ok. 20, ok 21 zasypia, kolejne karmienie ok 24- 1 i nastepne ok. 6. W otulaczu już w ogóle super śpi
|
#3237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie ze mati tyle ci spi.. Nie mozliwe to jest heeh Narazie Zoska spi ja zjadlam sniadanie i ucze sie poki moge. Jeszcze dzis sernik w planach.. 😎
|
|
#3238 |
|
Zadomowienie
|
Melduje się i ja. Mały dziś spał od 21 do prawie 3 w nocy szaleństwo
od kiedy ma mniejsze problemy z brzuszkiem śpi ładnie czasem jeszcze się zdarza prezencie i poplakiwanie ale trwa to krótko. cera jakby lepsza. To i mama szczęśliwa gdyby jeszcze pogoda na spacer była to wogole. Oby juz nic się nie przypaletalo. Współczuję nocek dziewczyny mój mały może się budził często ale nie plakal tylko stękał i trzeba było go uspokoić ale nie było źle. Mam nadzieje ze się unormuje w końcu. Marta ja wprowadziła jajka wczoraj i mały walnął zielona kupę raz potem na granicy z żółta a potem żółta wiec nie wiem czy te kupki u Zosi of jedzenia. Ale jak pani dr zobaczyła zielona raz kupkę ja się zmartwilam a ona nic i mówi że ma prawo takie robić. Zależy jeszcze czy to są zielone trawiaste czy takie na gra ich bo jak na granicy to ok.
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Nana byly trawiaste wczoraj. Dzis juzna granicy więc moze przechodzi. Chociaz problemów z ich robieniem nie ma..
|
#3240 |
|
Zadomowienie
|
To myślę że już przechodzi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

szyjkę mam już jak przed ciąża, a wygląd zewnętrzny się polepszyl od ostatnich oględzin, ale nadal nie jest dobrze 

. Pyta czy przepisać jakaś antykoncepcję ...bo pamiętał ze chciałam mirene zaraz po porodzie włożyć alemoeie ze u nas niezawodna antykoncepcja bedzie jeszcze długo czyli post
padam na pysk po tych codziennych 3 h kolkach nie w głowie mi to
nie była najgorsza trochę pomogła ...spala
do zobaczenia w nocnym barze mlecznym 

prosze trzymajcie kciuki żeby już było lepiej