Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-25, 12:07   #4291
australia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Australia, no tak, ale jednak najwięcej wypadków jest czołowych lub od boku. Tego nigdy nie przewidzisz... My uderzyliśmy przodem auta, i akurat w naszym przypadku, dobrze ze mala byla z tylu.

Po prostu najbardziej odpowiednie miejsce dla malucha jest z tylu i nie ma co się nad tym rozwodzić, bo i tak każdy zrobi jak uważa dla mnie po prostu w temacie bezpieczeństwa nie ma ustępstw i kompromisów

Madzia999, możesz dokupić sobie lusterko, żeby widzieć Hanie
No wiem wiem, zdaję sobie z tego sprawę, dlatego też mam zamiar wozić małą z tyłu. Ja to w ogóle mam hopla na punkcie bezpieczeństwa w samochodzie, np. z uporem maniaka każdego zawsze ścigam żeby zapiął pasy :p
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 12:18   #4292
ewka555
Zakorzenienie

Musze się pakować, tal mi sie nie chce :/ nie wiem co w święta ubrać eh.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
No wiem wiem, zdaję sobie z tego sprawę, dlatego też mam zamiar wozić małą z tyłu. Ja to w ogóle mam hopla na punkcie bezpieczeństwa w samochodzie, np. z uporem maniaka każdego zawsze ścigam żeby zapiął pasy :p

Ja tak samo, a jeszcze bardziej od czasu, kiedy wypadek mieliśmy. Ale to "zboczenie" akurat dobre jest

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

http://alaantkoweblw.pl/orzechowe-pl...ami-czekolady/

Nie wytrzymałam i zrobiłam je wczoraj. Polecam. Sa obledne😍
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 12:18   #4293
haneczkab92
Ania

Cytat:
No ja mam tak samo. A jak ktoś nie zapina, to po prostu się zatrzymuję, i mówię, że dalej nie jadę

Cytat:

Ja tak samo, a jeszcze bardziej od czasu, kiedy wypadek mieliśmy. Ale to "zboczenie" akurat dobre jest

Chyba większość z nas będzie miała ten problem- co ubrać na święta..
Ja też nie mam zielonego pojęcia;D

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 12:18   #4294
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam schize na punkcie pasów i to taką wrecz obsesyjnie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Nic poważnego Wam się nie stało?

Gdzie Ewka wyjeżdżasz na święta?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 12:24   #4295
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Też mam schize na punkcie pasów i to taką wrecz obsesyjnie

Nic poważnego Wam się nie stało?

Gdzie Ewka wyjeżdżasz na święta?

Jechaliśmy z malutką jak miała miesiąc, wpadliśmy w poślizg i zaczęliśmy kręcić sie po asfalcie, tz calkowita kontrole nad autem stracił, na koniec uderzyliśmy w barierę. Na szczęście przez to kręcenie wytracilisny troche prędkości i nie uderzyliśmy mocno. Ale od tego czasu mam schize. Nie jechaliśmy szybko, a tz jest kierowca w pracy, wszystko się moze zdarzyć..

Dzis jedziemy do mojego domu rodzinnego, będę jutro robic ciasta, w niedziele święta wszyscy spędzamy u mojej siostry, a w poniedziałek jedziemy z tz do teściowej a Ty? Do rodziców ?
Stary 2016-03-25, 12:26   #4296
haneczkab92
Ania

A tak w ogóle to zaczęłam 30 tydzień ciąży!

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Jechaliśmy z malutką jak miała miesiąc, wpadliśmy w poślizg i zaczęliśmy kręcić sie po asfalcie, tz calkowita kontrole nad autem stracił, na koniec uderzyliśmy w barierę. Na szczęście przez to kręcenie wytracilisny troche prędkości i nie uderzyliśmy mocno. Ale od tego czasu mam schize. Nie jechaliśmy szybko, a tz jest kierowca w pracy, wszystko się moze zdarzyć..

Dzis jedziemy do mojego domu rodzinnego, będę jutro robic ciasta, w niedziele święta wszyscy spędzamy u mojej siostry, a w poniedziałek jedziemy z tz do teściowej a Ty? Do rodziców ?
Naprawdę, czy to doświadczony, czy nie doświadczony kierowca, na niektóre sytuacje nie ma się wpływu niestety;/
Mam rozumieć, że nic Wam się nie stało poważnego?

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-03-25, 12:32   #4297
ewka555
Zakorzenienie

Haneczka gratuluje, ale ten czas leci...

Dokladnie, czasem starczy ze np jakiegoś barana na drodze spotkamy.

Na szczęście nic nam sie nie stalo . Ja tylko sobie cos tam potłukłam, bo rzucilam sie żeby "łapać" mala. Głupie to bylo, bo mogłabym jej tylko krzywdę wyrządzić, ale to byl instynkt. Teraz jak jeździmy sami to siedzę z przodu, a malutka sama z tylu
Stary 2016-03-25, 12:42   #4298
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Weronia, Madzius gratki za dobre wieści z wizyt! a teraz brzuchy do gory, a najlepiej na bok :-D

Mleczna kanapka gotowa, zajączki się pieką, a mój półtora roczny zajączek demoluje mieszkanie

Teraz kombinuje nad jakąś przekąska na kolację. Może zrobię tą szynkę w galarecie o której pisała Veronique... Tylko nie mam takoego naczynia mam tylko talerze i miski

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 12:44   #4299
haneczkab92
Ania

Cytat:
Haneczka gratuluje, ale ten czas leci...

Dokladnie, czasem starczy ze np jakiegoś barana na drodze spotkamy.

Na szczęście nic nam sie nie stalo . Ja tylko sobie cos tam potłukłam, bo rzucilam sie żeby "łapać" mala. Głupie to bylo, bo mogłabym jej tylko krzywdę wyrządzić, ale to byl instynkt. Teraz jak jeździmy sami to siedzę z przodu, a malutka sama z tylu
No bardzo szybko leci! nawet w sumie nie wiem kiedy 30 tygodni zleciało..coraz bliżej

No właśnie jak byłam na warsztatach to odradzał ten ratownik siedzenie z dzieckiem z tyłu. Większe szkody można wyrządzić wtedy właśnie, zupełnie niechcący...
Dobrze, ze się nic nie stało

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-03-25, 12:52   #4300
madzius90
Zakorzenienie

Haneczka a co Twój ginekolog na te bóle brzucha, na które nic nie pomaga?
i za 30 tydz. To już brzmi poważnie

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2016-03-25 o 12:53
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 12:59   #4301
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Haneczka a co Twój ginekolog na te bóle brzucha, na które nic nie pomaga?
i za 30 tydz. To już brzmi poważnie
Dopiero teraz po świętach mam wizytę, to mu o tym powiem.
Ostatnio jak byłam, to mówił o nospie, duphaston i odpoczywać.- myśleliśmy, że to wirus bo na chwilę przeszło.
Ale od jakiegoś czasu boli mnie codziennie, a od wczoraj w sumie cały czas...
Powiem mu o tym i mam nadzieję, że coś poradzi..
No brzmi bardzo poważnie...

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-03-25, 13:11   #4302
australia87
Zakorzenienie

Jezus Maria, ja też już 30 tydzień! Niemożliwe, przecież dopiero co test robiłam!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 13:23   #4303
kiara92
Rozeznanie

Hej
Mąż wybył do sklepu na zakupy przedświąteczne i co chwilę odbieram telefony z placu boju, co jakie kupić Największy problem ma podobnież z kupieniem koszyczka i grozi mi, że pójdzie jutro z reklamówką
Co do ubrań to ja też powoli przestaje się we wszystko mieścić i trzeba będzie po świętach udać się na jakieś zakupy. W zimowej kurtce spokojnie się mieszczę, ale wczoraj przymierzyłam wszystkie swoje wiosenne i w ramoneskach się już nie zasunę, a w sportowych i płaszczykach robię to na styk, także trzeba będzie czegoś poszukać. Moje nieśmiertelne koszule pięknie leżą na biuście, ale nie zapinają się na brzuchu, a sukienki przez brzuszek zwijają się u góry na plecach.

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wychodzę :-D. Za waszą radą, będę tylko leżeć i pachnieć :-D
Super, że wchodzisz Prawidłowe myślenie: tylko leżeć i pachnieć Z resztą rodzinka na pewno o Ciebie zadba i tego dopilnuje

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
A tak w ogole zapomnialam Wam sie pochwalic, ze w Polsce uszylam dla Gabrysia kocyk i koloderke minky. Oto one.
Śliczne! Podwójna satysfakcja, bo zrobione samodzielnie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Witam sie po wizycie wszystko dobrze kolejna wizyta 1.04 oraz 13.04 całe badanie zakładanie krążka przebiegło prawidłowo ale dodam ze badanie nie przyjemne lekarz sie śmiał ze moja szyjka walczy z jego palcami rozbawił mnie hehe muszę leżeć 2 dni non stop z powodu świat nie da mnie do szpitala ale muszę leżeć pózniej oszczędzać sie.wiec w święta brzuchem do góry leżę hehe zapisał ni dwa antybiotyki muszę sobie je wszczykiwac i leżeć 2h powiedział ze do czerwca powinnam donosić
To teraz tak jak Motylek leżeć i pachnieć i będzie dobrze

Cytat:
Melduje się po wizycie.
Z szyjka wszystko ok (uff), tylko zlapalam znów infekcje
Dostałam skierowanie na glukozę, mocz, morfologie i coombsa.
Następna wizyta 22.04 - Anuszka możesz dopisać

Byłam tez u położnej, dostałam kolejne próbki i posluchalysmy serduszka
Mam przyjechać jeszcze za 2 tyg na posłuchanie a 22.04 przed wizytą na ktg.
Super, że wszystko w porządku! Infekcję wyleczysz O już ktg Mi lekarka na razie nic nie mówiła o nim.

Cytat:

Dobrze, że nic poważniejszego się nie stało

Haneczka i Australia Gratki 30 tygodnia
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 13:28   #4304
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:

My sami z tz święta spedzamy w niedzielę jedziemy na wesele do jego bliskich znajomych z pracy. A w poniedziałek poleniuchujemy

Cytat:
Jezus Maria, ja też już 30 tydzień! Niemożliwe, przecież dopiero co test robiłam!
Noo straszenie szybko to leci

Sophia Loren
Stary 2016-03-25, 13:30   #4305
ewka555
Zakorzenienie

Madzia a rzeczywiście, pisalas przeciez. Ale kalafior 😁
Stary 2016-03-25, 13:39   #4306
haneczkab92
Ania

Cytat:
No to gratulacje)

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-03-25, 13:49   #4307
LaLaRe87
Rozeznanie

Witam się ciepło i przedświątecznie! Nigdy Was nie dogonię, naprawdę ostatnio rzadko odpalam komputer. Ostatni tydzień był zwariowany, byłam sporo poza domem.

Wózek mamy! Był duży problem z dostępnością konkretnego koloru, bo baby jogger kolejną dostawę towaru do polskich sklepów przewiduje 4 lipca hehehe ale znalazłam w sklepie w Pabianicach mojego rumaka gondolka i nosidełko kiddy dojdą po świętach ale spacerówa jest!

Witam się tak w ogóle w 28 tygodniu, co oznacza oficjalnie 3 TRYMESTR ciąży Samopoczucie świetne, nie mam na co narzekać, naprawdę... oprócz twardniejącego brzuszka i rosnącego odrobinę brzuszka hahaha (82cm na wysokości pępka) nie widze u siebie innych 'objawów' ciąży

Jak przygotowania do świąt? Ja zrobiłam bigos z 3 kg kapuchy! hahahaha zawekowałam i stoją w słoikach czekając na święta galaciki (zimne nóżki) gotowe, warzywka na meeega wielką tradycyjną sałatkę jarzynową gotowe, jutro dodam majonez i doprawię Ciasto marchewkowe upieczone (ma to do siebie, że może stać i nadal jest super wilgotne, dlatego robię wcześniej) zrobiłam również fit mazurka bez grama cukru - zdjęcie na instagramie Jutro będę robić jaja faszerowane i zapiekane na masełku omnomnomnom taka tradycja u mnie w domu. W tym roku jestem naprawdę z siebie dumna, bo wszystko zrobiłam samodzielnie (z drobną pomocą mamy na Skypie hahaha), święta spędzamy u teściów w dużym rodzinnym gronie

prezenty dla dzieciaków porobione, za kilka dni dodatkowo moje 29.urodziny 1 kwietnia ruszamy z remontem i małą przebudową później zabieramy się konkretnie za ogród, bo będzie masa zmian

niecałe 2 tyg. do wizyty, ciekawe jak moje małe serduszko wygląda

no i nadal ćwiczę, 5 razy w tyg po godzinie, nie ma zmiłuj, mam takiego power'a

Gdybym już się nie pojawiła (bo jutro masa roboty i jeszcze przyjaciół odwiedzamy, bo dzieciakom prezenty chcemy dać) to życzę zdrowych i spokojnych świąt pełnych miłej atmosfery oraz dobrego jedzonka.

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 14:00   #4308
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Odpoczywaj jak najwięcej

Chudziaszek zdrówka! !

Motylek super ze idziecie do domu tez odpoczywaj jak najwięcej i świętami się nie przejmuj. To wyjątkowa sytuacja, a Maluchy teraz najważniejsze

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Juz, już
Położna powiedziała ze od 30 tyg będziemy robić ktg
To ktg to pewnie po to, żeby wychwycić ewentualne skurcze, żeby szyjka się przez nie nie skróciła.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Dopiero teraz po świętach mam wizytę, to mu o tym powiem.
Ostatnio jak byłam, to mówił o nospie, duphaston i odpoczywać.- myśleliśmy, że to wirus bo na chwilę przeszło.
Ale od jakiegoś czasu boli mnie codziennie, a od wczoraj w sumie cały czas...
Powiem mu o tym i mam nadzieję, że coś poradzi..
No brzmi bardzo poważnie...
Dziewczyny z tymi naszymi twardymi brzuchami to nie przelewki, mnie nie bolał, tylko twardniał, żadnych skurczy nie czułam, a tu jednak skurcze wyszły i jakbym nie zareagowała, to do wizyty za 2 tyg pewnie szyjka by się skróciła :-(
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 14:15   #4309
haneczkab92
Ania

Cytat:
To ktg to pewnie po to, żeby wychwycić ewentualne skurcze, żeby szyjka się przez nie nie skróciła.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Dziewczyny z tymi naszymi twardymi brzuchami to nie przelewki, mnie nie bolał, tylko twardniał, żadnych skurczy nie czułam, a tu jednak skurcze wyszły i jakbym nie zareagowała, to do wizyty za 2 tyg pewnie szyjka by się skróciła :-(
No wlasnie boje sie tego.. Ostatnio bylo wszystko ok, ale przeciez wszystko z dnia na dzień moze sie zmienic martwi mnie to i sama nie wiem co robic.. Na szczescie, chyba, boli, ale nie twardnieje czesto.. Skompikowane to wszystko

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-03-25, 14:34   #4310
Miqesi
Wtajemniczenie

Hej, Laseczki

Poszłam sobie dzisiaj do Magnolii, do Bacówki po białą kiełbaskę.
Wróciłam do domu obładowana 4 torbami

Zaszłam do C&A, a tam kombinezony zimowe przecenione z 99zł na 19.90zł, więc wzięłam dwa.
Przy kasie okazało się, że jest jeszcze 30% rabatu na kurtki i płaszcze, więc za jeden kombinezon wyszło 14 zł Super, za tą cenę ciężko nawet o używany, a tu nówki
W załączeniu zdjęcia.

Nałaziłam się bardzo, więc idę odpoczywać, a potem robić mazurka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160325_132123.jpg (120,2 KB, 22 załadowań)

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 15:00   #4311
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia a rzeczywiście, pisalas przeciez. Ale kalafior 😁
Hihi spoko

Cytat:

Kurczę mnie często twardnieje brzuch, na ktg mi skurcze nie wychodzą. Ale ktg mam raz w tygodniu. Jakby się bóle pojawiły to mam max 3godz po wzięciu nospy czekać i szpital. Wierzę, że lekarz wie co robi.

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Hej, Laseczki

Zaszłam do C&A, a tam kombinezony zimowe przecenione z 99zł na 19.90zł, więc wzięłam dwa.
Przy kasie okazało się, że jest jeszcze 30% rabatu na kurtki i płaszcze, więc za jeden kombinezon wyszło 14 zł Super, za tą cenę ciężko nawet o używany, a tu nówki
W załączeniu zdjęcia.

Rety jakie dobre ceny!!! Nie mamy kartki na ślub dla znajomych więc pewnie jutro podjedziemy do Manufaktury może wejdę na szybko do C&A skoro takie dobre przeceny :P

Ja sypialnie i łazienkę przy sypialni ogarnelam. Pranie wywiesze, zmyje podłogi i można leniuchowac.
Szynka się marynuje

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Dziewczynyyy dostałam takiej zgagi, że aż zwymiotowalam bleee!

Sophia Loren
Stary 2016-03-25, 15:14   #4312
haneczkab92
Ania

Lalare- zazdroszczę energii

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Hihi spoko

Kurczę mnie często twardnieje brzuch, na ktg mi skurcze nie wychodzą. Ale ktg mam raz w tygodniu. Jakby się bóle pojawiły to mam max 3godz po wzięciu nospy czekać i szpital. Wierzę, że lekarz wie co robi.

Dziewczynyyy dostałam takiej zgagi, że aż zwymiotowalam bleee!
Współczuje zgagi

Cytat:
Hej, Laseczki

W załączeniu zdjęcia.

Fajne!i jakie tanie,świetnie

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-03-25, 15:37   #4313
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

za udane zakupy.
Aż musiałam sobie wygooglować o kim mowa boziu toć to dziecko, co Ty robiłaś z małoletnim
Jaki małoletni, toć ŁON ma już 22 lata To tylko parę latek różnicy
Ponoć niektórzy wolą starsze ( tak pomijając sen)

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
też mam w domu małego kucharza, naleśniki, placki i łatwe ciasta zrobi, ale daleko mu do masterchefa

Tak mam syna i córkę, różnica między nimi 4 lata i mają wspólny pokój. Później dzieciakom oddamy naszą sypialnie, a my się przeniesiemy do salonu. Tylko jeszcze nie wiemy jaka konfiguracja będzie, czy starszy za ok 2lata będzie sam w pokoju, a maluchy razem, czy córcia jako jedyna panna będzie miała sama, a chłopaki razem. Na razie starszy zarzeka się, że on siostry nie zostawi i chce być cały czas z nią czas pokaże, a może wygramy w totka i każdy będzie miał swój pokój
Brawo, trzeba dziecko uczyć od małego, że ma pomagać mamusi a potem będą nam dzieci obiady gotowac

My też planujemy oddać naszą sypialnię Izce, a my przeniesiemy się wtedy do salonu, ale to dopiero, jak podrośnie, tak w wieku ok 7-8 lat, wcześniej nie ma sensu.
A synek będzie dalej miał swój pokój.

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
jak tak będzie to ludzie mający dzieci będą musieli kupić nowe samochody albo wydać parę stówek na dokupienie tej bazy :/ przy minimalnym wynagrodzeniu na rękę około 1360 zl wydać parę stówek to nie będzie cieszyć.

No dokładnie. Mnie rozwalają przepisy dot. taksówek. Oni nie muszą przewozić dziecka taksówką ( chociaż niektóry korporacje już mają foteliki, wystarczy zadzwonić i powiedzieć, że będzie jechało dziecko). Nigdy bym do takiej taksówki bez fotelika nie wsiadła. Wypadek może zdarzyć się nawet na bardzo krótkim odcinku.

Cytat:

Motylek, swieta to przeciez nie czyste podlogi i bogato zastawiony stol. Swieta to czas spedzony z rodzina, poczuc ich bliskosc, oraz na przezyciach duchowych. W tym monencie najwazniejsza jestes Ty i dzieciaczki w twoim brzuszku, wiec lez i odpoczywaj
Olinka, tak trzymaj. Bedzie dobrze, obejdzie sie bez szpitala. No juz tylko niecale 3 miesiace i te nasze dolegliwosci ciazowe mina
Dokładnie tak jak napisałaś

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość

Ja też mam ostatnio bardzo realistyczne sny, z tym że mocno erotyczne i akurat bez udziału mojego TŻ zła żona ze mnie
Ja też mam czasem takie sny, że wstydzę się opowiedzieć mężowi

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Aaaaa.... Kupiłam dwie kiecki w Stradivariusie
I jeszcze taką sukienkę/długą koszulę jeansową w New Looku w przecenie za 45 zł
Takie proste rzeczy, ale w zasadzie to potrzebuję coś co by zakrywało dupkę i żeby się rozciągało
Kociaku, gdzie kupowałaś? Byłaś w Magnolii? Czy w innej galerii?
Dzisiaj pzechodziłam koło Stradivariusa, ale nie wchodziłam, może będe musiała się tam wybrać, bo fajne te sukienki I niedrogie

Cytat:
A tak w ogole zapomnialam Wam sie pochwalic, ze w Polsce uszylam dla Gabrysia kocyk i koloderke minky. Oto one.
Śliczne, zdolniacha z Ciebie Ja to umiem jedynie guzika na okrętkę przyszyć

Cytat:
Dziewczyny wychodzę :-D. Za waszą radą, będę tylko leżeć i pachnieć :-D
Brawo, Ty! I tak ma być, dzieci są najważniejsze, a następne Święta już razem spędzicie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Witam sie po wizycie wszystko dobrze kolejna wizyta 1.04 oraz 13.04 całe badanie zakładanie krążka przebiegło prawidłowo ale dodam ze badanie nie przyjemne lekarz sie śmiał ze moja szyjka walczy z jego palcami rozbawił mnie hehe muszę leżeć 2 dni non stop z powodu świat nie da mnie do szpitala ale muszę leżeć pózniej oszczędzać sie.wiec w święta brzuchem do góry leżę hehe zapisał ni dwa antybiotyki muszę sobie je wszczykiwac i leżeć 2h powiedział ze do czerwca powinnam donosić
Na pewno to nieprzyjemne było, jak sobie pomyślę, że tam lekarz paluchami 'grzebał'. No ale co zrobić, dla dzidzi wszystko

Mnie kiedyś ginekolog nacisnął w środku ( może to był ten punkt G), że prawie tam dostałam orgazmu aż głupio mi się zrobiło. Może to specjalnie zrobił .

Cytat:
Melduje się po wizycie.
Z szyjka wszystko ok (uff), tylko zlapalam znów infekcje mam nystatyne w tabletkach dopochwowych. Na twardnienia i bóle brzucha mam brać no spe 3x1 i aspargin tez 3x1
Dostałam skierowanie na glukozę, mocz, morfologie i coombsa.
Następna wizyta 22.04 - Anuszka możesz dopisać

Byłam tez u położnej, dostałam kolejne próbki i posluchalysmy serduszka
Mam przyjechać jeszcze za 2 tyg na posłuchanie a 22.04 przed wizytą na ktg.
Super, że szyjka w porządku. A infekcja minie po lekach, zdróweczka!

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 15:48   #4314
madzius90
Zakorzenienie

Miqesi
Stary 2016-03-25, 15:49   #4315
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Miqesi ty jesteś zakupocholiczka!!!
Ceny super, zdjęć nie widzę niestety

Gratuluję rozpoczętych 30tygodni!

Haneczka oby ten ból odpuścił, dziwny jest! Jak lezysz to też boli? Dziwnie że nospa nie pomaga, na brzuch powinna.. Może Hania coś uciska?

Zdrzemnelam się z córką i nie chce mi sie wstawać. Na obiad zapiekanka makaronowa ze szpinakiem. Już wszystko przygotowane, tylko sos zrobię i mozna zapiekać

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 15:49   #4316
olinka012
Zadomowienie

Dziewczyny przepraszam za powtórkę pytania ale jak się nazywal ten fajny sprzedawca na allegro?
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 15:51   #4317
madzius90
Zakorzenienie

Zazdroszczę Wam, że na miejscu macie galerie handlowe z sieciowkami itd. U nas na tym zadupiu to nie ma takich rzeczy. Najbliższa galerie z prawdziwego zdarzenia mamy 80 km stąd

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam za powtórkę pytania ale jak się nazywal ten fajny sprzedawca na allegro?
r_p77
Stary 2016-03-25, 15:57   #4318
Asiek121
Zakorzenienie

a jak sie objawiają te skurcze ktore juz występują na tym etapie tego Braxtona cos tam? :-P bo ja mam wlasnie taki twardniejacy brzuch czasem i wydaje mi sie, ze to to
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 15:58   #4319
haneczkab92
Ania

Cytat:
Jaki małoletni, toć ŁON ma już 22 lata To tylko parę latek różnicy
Ponoć niektórzy wolą starsze ( tak pomijając sen)

No dokładnie. Mnie rozwalają przepisy dot. taksówek. Oni nie muszą przewozić dziecka taksówką ( chociaż niektóry korporacje już mają foteliki, wystarczy zadzwonić i powiedzieć, że będzie jechało dziecko). Nigdy bym do takiej taksówki bez fotelika nie wsiadła. Wypadek może zdarzyć się nawet na bardzo krótkim odcinku.

Mnie kiedyś ginekolog nacisnął w środku ( może to był ten punkt G), że prawie tam dostałam orgazmu aż głupio mi się zrobiło. Może to specjalnie zrobił .

Super, że szyjka w porządku. A infekcja minie po lekach, zdróweczka!

A co do taksówek, to właśnie się zastanawiałam jak to jest..
w sensie nie muszą w fotelikach tak?
bez sensu..

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57946281]Miqesi ty jesteś zakupocholiczka!!!
Ceny super, zdjęć nie widzę niestety

Gratuluję rozpoczętych 30tygodni!

Haneczka oby ten ból odpuścił, dziwny jest! Jak lezysz to też boli? Dziwnie że nospa nie pomaga, na brzuch powinna.. Może Hania coś uciska?

Zdrzemnelam się z córką i nie chce mi sie wstawać. Na obiad zapiekanka makaronowa ze szpinakiem. Już wszystko przygotowane, tylko sos zrobię i mozna zapiekać

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Też boli niestety.. od wczoraj w sumie biorę tą nospę 3x1..ale dalej boli...i nie wiem, czy to normalne, czy nie..to nie jest mocny ból, ale jednak uciążliwy, a momentami naprawdę boli bardziej.
Lekarz mój przyjmuje zaraz po świętach i mam wizytę.
Jak bym chciała jechać na ip, to po pierwsze oddalona o 40 km, a po drugie boję się...i tego, że wezmą mnie za panikarę i tego, że coś się dzieje..
sama już nie wiem..
Może ja sobie to jakoś wkręcam, że boli?
I co ja mam robić? najgorsze jest to, że właśnie po tamtej akcji w szpitalu co byłam, lekarze mi powiedzieli, że brzuch może mnie boleć, ale żeby cały czas i po nospie dalej, to nic nie wiem..

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-03-25, 16:02   #4320
LaLaRe87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
No wlasnie boje sie tego.. Ostatnio bylo wszystko ok, ale przeciez wszystko z dnia na dzień moze sie zmienic martwi mnie to i sama nie wiem co robic.. Na szczescie, chyba, boli, ale nie twardnieje czesto.. Skompikowane to wszystko
ojej, Was boli jak brzuszek twardnieje? mnie nie... i mija po 10-15sek. - najszybciej jak zmieniam pozycję np. położę się na bok. na każdej wizycie mam sprawdzaną szyjkę, wszystko ok. Co powinno mnie niepokoić?? chyba tylko ból...?

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości