|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Cytat:
|
|
|
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Musze się pakować, tal mi sie nie chce :/ nie wiem co w święta ubrać eh.
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
Ja tak samo, a jeszcze bardziej od czasu, kiedy wypadek mieliśmy. Ale to "zboczenie" akurat dobre jest ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- http://alaantkoweblw.pl/orzechowe-pl...ami-czekolady/ Nie wytrzymałam i zrobiłam je wczoraj. Polecam. Sa obledne😍 |
|
|
|
|
#4293 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Cytat:
Chyba większość z nas będzie miała ten problem- co ubrać na święta.. Ja też nie mam zielonego pojęcia;D
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#4294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdzie Ewka wyjeżdżasz na święta?
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jechaliśmy z malutką jak miała miesiąc, wpadliśmy w poślizg i zaczęliśmy kręcić sie po asfalcie, tz calkowita kontrole nad autem stracił, na koniec uderzyliśmy w barierę. Na szczęście przez to kręcenie wytracilisny troche prędkości i nie uderzyliśmy mocno. Ale od tego czasu mam schize. Nie jechaliśmy szybko, a tz jest kierowca w pracy, wszystko się moze zdarzyć.. Dzis jedziemy do mojego domu rodzinnego, będę jutro robic ciasta, w niedziele święta wszyscy spędzamy u mojej siostry, a w poniedziałek jedziemy z tz do teściowej a Ty? Do rodziców ?
|
|
|
|
|
#4296 | |
|
Ania
|
A tak w ogóle to zaczęłam 30 tydzień ciąży!
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Mam rozumieć, że nic Wam się nie stało poważnego?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Haneczka gratuluje, ale ten czas leci...
Dokladnie, czasem starczy ze np jakiegoś barana na drodze spotkamy. Na szczęście nic nam sie nie stalo . Ja tylko sobie cos tam potłukłam, bo rzucilam sie żeby "łapać" mala. Głupie to bylo, bo mogłabym jej tylko krzywdę wyrządzić, ale to byl instynkt. Teraz jak jeździmy sami to siedzę z przodu, a malutka sama z tylu
|
|
|
|
#4298 |
|
Konto usunięte
|
Weronia, Madzius gratki za dobre wieści z wizyt!
a teraz brzuchy do gory, a najlepiej na bok :-DMleczna kanapka gotowa, zajączki się pieką, a mój półtora roczny zajączek demoluje mieszkanie Teraz kombinuje nad jakąś przekąska na kolację. Może zrobię tą szynkę w galarecie o której pisała Veronique... Tylko nie mam takoego naczynia Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4299 | |
|
Ania
|
Cytat:
![]() No właśnie jak byłam na warsztatach to odradzał ten ratownik siedzenie z dzieckiem z tyłu. Większe szkody można wyrządzić wtedy właśnie, zupełnie niechcący... Dobrze, ze się nic nie stało
|
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
Haneczka a co Twój ginekolog na te bóle brzucha, na które nic nie pomaga?
i za 30 tydz. To już brzmi poważnie
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-03-25 o 12:53 |
|
|
|
#4301 | |
|
Ania
|
Cytat:
Ostatnio jak byłam, to mówił o nospie, duphaston i odpoczywać.- myśleliśmy, że to wirus bo na chwilę przeszło. Ale od jakiegoś czasu boli mnie codziennie, a od wczoraj w sumie cały czas... Powiem mu o tym i mam nadzieję, że coś poradzi.. No brzmi bardzo poważnie...
|
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Jezus Maria, ja też już 30 tydzień!
Niemożliwe, przecież dopiero co test robiłam!
|
|
|
|
#4303 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej
Mąż wybył do sklepu na zakupy przedświąteczne i co chwilę odbieram telefony z placu boju, co jakie kupić Największy problem ma podobnież z kupieniem koszyczka i grozi mi, że pójdzie jutro z reklamówką Co do ubrań to ja też powoli przestaje się we wszystko mieścić i trzeba będzie po świętach udać się na jakieś zakupy. W zimowej kurtce spokojnie się mieszczę, ale wczoraj przymierzyłam wszystkie swoje wiosenne i w ramoneskach się już nie zasunę, a w sportowych i płaszczykach robię to na styk, także trzeba będzie czegoś poszukać. Moje nieśmiertelne koszule pięknie leżą na biuście, ale nie zapinają się na brzuchu, a sukienki przez brzuszek zwijają się u góry na plecach. Cytat:
Z resztą rodzinka na pewno o Ciebie zadba i tego dopilnuje ![]() Cytat:
Podwójna satysfakcja, bo zrobione samodzielnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi lekarka na razie nic nie mówiła o nim.Cytat:
Haneczka i Australia Gratki 30 tygodnia
|
|||||
|
|
|
#4304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w niedzielę jedziemy na wesele do jego bliskich znajomych z pracy. A w poniedziałek poleniuchujemy ![]() Cytat:
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia a rzeczywiście, pisalas przeciez. Ale kalafior 😁
|
|
|
|
#4306 | |
|
Ania
|
Cytat:
)
|
|
|
|
#4307 |
|
Rozeznanie
|
Witam się ciepło i przedświątecznie! Nigdy Was nie dogonię, naprawdę ostatnio rzadko odpalam komputer. Ostatni tydzień był zwariowany, byłam sporo poza domem.
Wózek mamy! Był duży problem z dostępnością konkretnego koloru, bo baby jogger kolejną dostawę towaru do polskich sklepów przewiduje 4 lipca hehehe ale znalazłam w sklepie w Pabianicach mojego rumaka gondolka i nosidełko kiddy dojdą po świętach ale spacerówa jest! Witam się tak w ogóle w 28 tygodniu, co oznacza oficjalnie 3 TRYMESTR ciąży ![]() Jak przygotowania do świąt? Ja zrobiłam bigos z 3 kg kapuchy! hahahaha zawekowałam i stoją w słoikach czekając na święta galaciki (zimne nóżki) gotowe, warzywka na meeega wielką tradycyjną sałatkę jarzynową gotowe, jutro dodam majonez i doprawię Ciasto marchewkowe upieczone (ma to do siebie, że może stać i nadal jest super wilgotne, dlatego robię wcześniej) zrobiłam również fit mazurka bez grama cukru - zdjęcie na instagramie Jutro będę robić jaja faszerowane i zapiekane na masełku omnomnomnom taka tradycja u mnie w domu. W tym roku jestem naprawdę z siebie dumna, bo wszystko zrobiłam samodzielnie (z drobną pomocą mamy na Skypie hahaha), święta spędzamy u teściów w dużym rodzinnym gronie ![]() prezenty dla dzieciaków porobione, za kilka dni dodatkowo moje 29.urodziny 1 kwietnia ruszamy z remontem i małą przebudową później zabieramy się konkretnie za ogród, bo będzie masa zmian niecałe 2 tyg. do wizyty, ciekawe jak moje małe serduszko wygląda no i nadal ćwiczę, 5 razy w tyg po godzinie, nie ma zmiłuj, mam takiego power'a Gdybym już się nie pojawiła (bo jutro masa roboty i jeszcze przyjaciół odwiedzamy, bo dzieciakom prezenty chcemy dać) to życzę zdrowych i spokojnych świąt pełnych miłej atmosfery oraz dobrego jedzonka.
|
#4308 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4309 | |
|
Ania
|
Cytat:
martwi mnie to i sama nie wiem co robic.. Na szczescie, chyba, boli, ale nie twardnieje czesto.. Skompikowane to wszystko
|
|
|
|
#4310 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, Laseczki
Poszłam sobie dzisiaj do Magnolii, do Bacówki po białą kiełbaskę. Wróciłam do domu obładowana 4 torbami ![]() Zaszłam do C&A, a tam kombinezony zimowe przecenione z 99zł na 19.90zł, więc wzięłam dwa. Przy kasie okazało się, że jest jeszcze 30% rabatu na kurtki i płaszcze, więc za jeden kombinezon wyszło 14 zł ![]() W załączeniu zdjęcia. Nałaziłam się bardzo, więc idę odpoczywać, a potem robić mazurka ![]()
|
#4311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hihi spoko
![]() Cytat:
Cytat:
Ja sypialnie i łazienkę przy sypialni ogarnelam. Pranie wywiesze, zmyje podłogi i można leniuchowac. Szynka się marynuje ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Dziewczynyyy dostałam takiej zgagi, że aż zwymiotowalam bleee!
|
|
#4312 | ||
|
Ania
|
Lalare- zazdroszczę energii
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i jakie tanie,świetnie
||
|
|
|
#4313 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ponoć niektórzy wolą starsze ( tak pomijając sen) ![]() Cytat:
a potem będą nam dzieci obiady gotowac My też planujemy oddać naszą sypialnię Izce, a my przeniesiemy się wtedy do salonu, ale to dopiero, jak podrośnie, tak w wieku ok 7-8 lat, wcześniej nie ma sensu. A synek będzie dalej miał swój pokój. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzisiaj pzechodziłam koło Stradivariusa, ale nie wchodziłam, może będe musiała się tam wybrać, bo fajne te sukienki I niedrogie ![]() Cytat:
Ja to umiem jedynie guzika na okrętkę przyszyć Cytat:
I tak ma być, dzieci są najważniejsze, a następne Święta już razem spędzicie ![]() Cytat:
![]() Mnie kiedyś ginekolog nacisnął w środku ( może to był ten punkt G .Cytat:
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Miqesi
|
|
|
|
#4315 |
|
Konto usunięte
|
Miqesi ty jesteś zakupocholiczka!!!
Ceny super, zdjęć nie widzę niestety Gratuluję rozpoczętych 30tygodni! ![]() Haneczka oby ten ból odpuścił, dziwny jest! Jak lezysz to też boli? Dziwnie że nospa nie pomaga, na brzuch powinna.. Może Hania coś uciska? Zdrzemnelam się z córką i nie chce mi sie wstawać. Na obiad zapiekanka makaronowa ze szpinakiem. Już wszystko przygotowane, tylko sos zrobię i mozna zapiekać Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4316 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny przepraszam za powtórkę pytania ale jak się nazywal ten fajny sprzedawca na allegro?
|
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę Wam, że na miejscu macie galerie handlowe z sieciowkami itd. U nas na tym zadupiu to nie ma takich rzeczy. Najbliższa galerie z prawdziwego zdarzenia mamy 80 km stąd
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- r_p77 |
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
a jak sie objawiają te skurcze ktore juz występują na tym etapie tego Braxtona cos tam? :-P bo ja mam wlasnie taki twardniejacy brzuch czasem i wydaje mi sie, ze to to
|
|
|
|
#4319 | |
|
Ania
|
Cytat:
A co do taksówek, to właśnie się zastanawiałam jak to jest.. w sensie nie muszą w fotelikach tak? bez sensu.. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57946281]Miqesi ty jesteś zakupocholiczka!!! Ceny super, zdjęć nie widzę niestety Gratuluję rozpoczętych 30tygodni! ![]() Haneczka oby ten ból odpuścił, dziwny jest! Jak lezysz to też boli? Dziwnie że nospa nie pomaga, na brzuch powinna.. Może Hania coś uciska? Zdrzemnelam się z córką i nie chce mi sie wstawać. Na obiad zapiekanka makaronowa ze szpinakiem. Już wszystko przygotowane, tylko sos zrobię i mozna zapiekać Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Też boli niestety.. od wczoraj w sumie biorę tą nospę 3x1..ale dalej boli...i nie wiem, czy to normalne, czy nie..to nie jest mocny ból, ale jednak uciążliwy, a momentami naprawdę boli bardziej. Lekarz mój przyjmuje zaraz po świętach i mam wizytę. Jak bym chciała jechać na ip, to po pierwsze oddalona o 40 km, a po drugie boję się...i tego, że wezmą mnie za panikarę i tego, że coś się dzieje.. sama już nie wiem.. Może ja sobie to jakoś wkręcam, że boli? ![]() I co ja mam robić? najgorsze jest to, że właśnie po tamtej akcji w szpitalu co byłam, lekarze mi powiedzieli, że brzuch może mnie boleć, ale żeby cały czas i po nospie dalej, to nic nie wiem..
|
|
|
|
#4320 |
|
Rozeznanie
|
ojej, Was boli jak brzuszek twardnieje? mnie nie... i mija po 10-15sek. - najszybciej jak zmieniam pozycję np. położę się na bok. na każdej wizycie mam sprawdzaną szyjkę, wszystko ok. Co powinno mnie niepokoić?? chyba tylko ból...?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

dla mnie po prostu w temacie bezpieczeństwa nie ma ustępstw i kompromisów 

a teraz brzuchy do gory, a najlepiej na bok :-D
Niemożliwe, przecież dopiero co test robiłam!
później zabieramy się konkretnie za ogród, bo będzie masa zmian
martwi mnie to i sama nie wiem co robic.. Na szczescie, chyba, boli, ale nie twardnieje czesto.. Skompikowane to wszystko

czas pokaże, a może wygramy w totka i każdy będzie miał swój pokój