Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-25, 22:30   #4411
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Fajnie ze szczęśliwie dojechaliście!

Ją też uciekam do wyra. Dobrej nocki!

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 22:31   #4412
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Tatuś zdziwiony był a dziewczynka rozbawiona. Ja dalam sie wziąć za rękę i chwilę jej wytłumaczyłam czemu już idę Rozczulila mnie troche ta sytuacja zaczęłam sobie wybrazać jakie będzie moje dziecko czy też takie otwarte i odważne
Pewnie mnie tez by taka sytuacja rozczuliła... Fajnie to załatwiłaś

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 22:31   #4413
ewka555
Zakorzenienie

A powiem Wam hit jaki moj mąż zakręcony ostatnio

Przedwczoraj wychodził do pracy na 15, poszedł, ale patrzę ze telefon zostawił, no to krzycze mu przez okno i pokazuje telefon..podszedl pod blok i mówi żebym rzuciła mu telefon (ma caly popekany wiec chyba mu juz nie zależy na nim) powiedziałam mu żeby sie puknal w czółko i wszedł na gore bo z 2pietra nie bede mu rzucać telefonu. Wchodzi, ja mu daje telefon, a on z kurtki wyciąga pilota od tv

Potem się tlumaczyl, ze zabrał Zuzi, ale juz nie pamiętam czemu do kurtki go wlozyl 😂
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 22:35   #4414
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Madzia takie Male dzieciaczki sa mega pocieszne, fakt 😁 Zuzia jest strasznie za dziecmi, jak zobaczy, to piszczy, puszcza buziaczki itd, jak dziecko do niej sie usmiechnie albo cos zagada to juz w ogóle jest w siódmym niebie 😁

Ja myślałam, ze ona po chwili będzie marudzić, a ona się świetnie bawila z matką na zakupach Choc nie lubię zabierać jej na zakupy, ale czasem trzeba..

Madzia my juz na miejscu jestesmy na szczęście nie bylo jakicha mega korków. Ale moja mama poszla spac bo pól dnia w kuchni spedzila, tz sobie wlaczyl jakis program 'selekcja', wiec nic tu po mnie 😁 idę sie umyć i spać. A od rana bede piekla 3 ciasta 😁

Dobrej nocki !
Fajnie, że Zuzia jest taka przyjacielska OD malego lubi zakupy, teraz niech tatus dużo zarabia, zeby dwie damy mogły często na shopping chadzać

Odpoczywaj w takim razie

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:

Przedwczoraj wychodził do pracy na 15, poszedł, ale patrzę ze telefon zostawił, no to krzycze mu przez okno i pokazuje telefon..podszedl pod blok i mówi żebym rzuciła mu telefon (ma caly popekany wiec chyba mu juz nie zależy na nim) powiedziałam mu żeby sie puknal w czółko i wszedł na gore bo z 2pietra nie bede mu rzucać telefonu. Wchodzi, ja mu daje telefon, a on z kurtki wyciąga pilota od tv

Potem się tlumaczyl, ze zabrał Zuzi, ale juz nie pamiętam czemu do kurtki go wlozyl 😂

Ja jakis czas temu zmywacz do paznokci do lodówki włożyłam nie wiem jak to sie stalo :P

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 22:35   #4415
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Dziewczyny, miałam dzisiaj echoserca. Chłopak zdrowy. Waży 1067g i z pomiarów wychodzi większy niż z OM. TP przesunął się na 22.06 ;-)

Nie wiem czy dam radę zaglądać w Święta na forum, więc życzę Wam Zdrowych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 22:37   #4416
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Dziewczyny, miałam dzisiaj echoserca. Chłopak zdrowy. Waży 1067g i z pomiarów wychodzi większy niż z OM. TP przesunął się na 22.06 ;-)

Nie wiem czy dam radę zaglądać w Święta na forum, więc życzę Wam Zdrowych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych!

Suuuper, dobre wieści przynosisz
Tobie również Spokojonych Świąt

Sophia Loren
Stary 2016-03-25, 22:42   #4417
ewka555
Zakorzenienie

Madzia to tez jestes dobra 😁 chociaż lakiery niektórzy trzymają w lodowce no ale zmywacz to nie lakier 😁 hehe

Mamaniny gratuluje, super ze wszystko ok

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Madzia, no jesli chodzi o starsze dzieci to tak. Niby sie mówi, ze dzieci lgną zazwyczaj do starszych dzieci, ale mam nadzieje ze za braciszkiem tez będzie

Bo np tzta starszy brat ladowal noge z butem do łóżeczka tzta, w pierwszy dzień po przyjściu do domu ...
Stary 2016-03-25, 22:57   #4418
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Kociaku, gdzie kupowałaś? Byłaś w Magnolii? Czy w innej galerii?
Dzisiaj pzechodziłam koło Stradivariusa, ale nie wchodziłam, może będe musiała się tam wybrać, bo fajne te sukienki I niedrogie
W magnolii no właśnie nawet jakby miały być tylko na ciążę to niedrogo.

Ja dzisiaj byłam na wizycie ale u innego lekarza bo mój przyjmował dopiero wieczorem a jechaliśmy do rodziców. Trochę dziwny no ale może to kwestia przyzwyczajenia. Mały waży ok 1100, główką do góry jeszcze. I prawdopodobnie jakaś infekcja-ale lekarz nie był pewny i pobrał mi wymaz na posiew i kazał też posiew z moczu zrobić ale to dopiero we wtorek zrobię. W sumie to nie mam żadnych dolegliwości no ale warto sprawdzić.

Wesołych świąt
.
Stary 2016-03-25, 23:02   #4419
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Kobitka wzięła nasze dowody i ode mnie książeczkę ciążową- zrobiła kopie. Wypełniła wnioski, my dopisaliśmy nasze dane. Potem Tż przeczytał co oznacza nadanie ojcostwa potem ja. Kobitka dalej kompletowała dokumenty, następnie wzięła zawołała Tż i kazała przeczytać czy wszystko się zgadza i poszli do kierowniczki. Mi dała te same dokumenty do sprawdzenia i ze mną tez poszła do kobitki : dwa pytania mi zadała- czy to jest biologiczny ojciec i czy chce aby moje dziecko nosiło nazwisko ojca iii tyle. Podpisałam dokument i wyszłam z pokoju i wróciłam do Tż.
Następnie otrzymaliśmy dokument o nadaniu ojcostwa i nazwiska naszej córeczki która dopiero się narodzi.

Myślałam że to trochę inaczej wygląda..że choćby słowo gratulacje czy powodzenia usłyszę a tu nic ...
Dzięki za odpowiedź!
Może przy okazji to załatwimy, ale że ostatnio nie mieliśmy żadnych problemów, to jakoś nie jest to dla mnie priorytetem

Pierścionek śliczny!! I super, że się zdecydowaliście. My też się zdecydowaliśmy wziąć cywilny "po porodzie", i tak bierzemy, że w drugą ciążę zdążyłam zajść... tak więc po porodzie też mnie czeka zmiana nazwiska

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57951151]My myśleliśmy o takim zwykłym
http://allegro.pl/lozko-lozka-160x80...482509606.html
To akurat mamy pod ręką, po firma blisko. Ale teraz z Veronique dałyście mi do myślenia... Może takie 2w1 lepsze...
Zaś będe dumac całe święta[/QUOTE]

To 2w1 fajna sprawa, ale jak np dzieci będą miały duży pokój i dwa osobne nie są problemem, to czemu nie u mnie za bardzo nie ma wyjścia, bo ten pokoik jest tak ścięty, że piętrowe nie wejdzie, a na dwa nie ma miejsca tak bym poszalała z urządzeniem pokoju, ale nie mam za bardzo pola do popisu

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Na wieczorze panieńskim pisało UWAGA STOPIEŃ ale już byłam w takim ferworze, że nie zauważyłam
Z resztą potem jeszcze się załatwiam klimatyzacją i w dniu ślubu praktycznie nie mówiłam. Jak by do tego dołożyć że był to najgorętszy dzień roku (40 stopni) to i tak się dziwię, że tak dobrze się bawiłam i tak dobrze wspominam ten dzień
Aniu śliczny pierścionek
hahahahaa ale ile opowiadania wnukom będzie! A najważniejsze, że to ciepło wspominasz

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
no wiem, u nas będzie to samo. Malutka nie pozna nigdy swojej babci...A moja mama nawet nie zdążyła się dowiedzieć, że zostanie babcią po raz kolejny.
Na szczęście synek poznał, ale widzę, że z biegiem czasu zapomina już. Jest po prostu za mały, żeby pamiętać....
Iza przyjdzie na świat w 1. rocznicę śmierci mojej mamy

Cytat:
A mala w galerii zaczepiala wszystkich, puszczala buziaki, do każdego krzyczała 'baba', skakala w koszyku sklepowy ..no serio, po tej chorobie i posiadowie w domu to jak z klatki wypuszczona
kochana!

Cytat:

Cytat:

Super, gratulacje!

A ja jestem dzisiaj wykończona. Zrobiłam aż babkę pomarańczową i posprzątałam w kuchni. Nie wiem czemu mnie tak zmogło wczoraj się dużo więcej napracowałam i w ogóle tego nie odczułam. Chyba że to tak z opóźnieniem doszło :P

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 23:04   #4420
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia to tez jestes dobra 😁 chociaż lakiery niektórzy trzymają w lodowce no ale zmywacz to nie lakier 😁 hehe

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Madzia, no jesli chodzi o starsze dzieci to tak. Niby sie mówi, ze dzieci lgną zazwyczaj do starszych dzieci, ale mam nadzieje ze za braciszkiem tez będzie

Bo np tzta starszy brat ladowal noge z butem do łóżeczka tzta, w pierwszy dzień po przyjściu do domu ...
Dobry tz brat :p pewnie poczuł zagrożenie i był zazdrosny

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
W magnolii no właśnie nawet jakby miały być tylko na ciążę to niedrogo.

Ja dzisiaj byłam na wizycie ale u innego lekarza bo mój przyjmował dopiero wieczorem a jechaliśmy do rodziców. Trochę dziwny no ale może to kwestia przyzwyczajenia. Mały waży ok 1100, główką do góry jeszcze. I prawdopodobnie jakaś infekcja-ale lekarz nie był pewny i pobrał mi wymaz na posiew i kazał też posiew z moczu zrobić ale to dopiero we wtorek zrobię. W sumie to nie mam żadnych dolegliwości no ale warto sprawdzić.

Wesołych świąt
.
Lepiej sprawdzić i dmuchać na zimne niż ma infekcja być nie leczona! Bardzo ładna waga

Sophia Loren
Stary 2016-03-25, 23:10   #4421
ewka555
Zakorzenienie

Kociak gratuluje wizyty! Mam nadzieje, ze jednak nic nie wyjdzie w tym posiewie... Spojrzałam dopiero na Twoje kiecki, bardzo ładne

Madzia, chyba tak ..i niestety do dzis mu tak zostalo. Totalnie sie nie dogadują.
Stary 2016-03-25, 23:16   #4422
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Kociak gratuluje wizyty! Mam nadzieje, ze jednak nic nie wyjdzie w tym posiewie... Spojrzałam dopiero na Twoje kiecki, bardzo ładne

Madzia, chyba tak ..i niestety do dzis mu tak zostalo. Totalnie sie nie dogadują.
Tz ma jeszcze rodzeństwo czy tyljo tego nieszczesnego brata?

Sophia Loren
Stary 2016-03-25, 23:26   #4423
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Tz ma jeszcze rodzeństwo czy tyljo tego nieszczesnego brata?

Tylko jego niestety. A roznica miedzy nimi rok i 8mscy. Ale totalnie dwa różne charaktery, calkiem inne światy. Chyba tylko wizualnie sa podobni do siebie.
Stary 2016-03-25, 23:31   #4424
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko jego niestety. A roznica miedzy nimi rok i 8mscy. Ale totalnie dwa różne charaktery, calkiem inne światy. Chyba tylko wizualnie sa podobni do siebie.
To między moimi dziewczynkami będzie rok i 8 miesięcy. Mam nadzieję, że Roza nie zleje na dzień dobry młodszej siostry i tak im nie zostanie

Kociak, gratulacje!

Idę spać dziewczęta, bo zmęczona jestem niesamowicie. Jak nie umrę w nocy, to jutro urodzę

Dobrej nocy!

A jakby mnie tu jutro nie było, to WESOŁYCH ŚWIĄT!!

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 23:33   #4425
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro tak pewnie, że dwoje ich tylko jest i się nie dogadają

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
To między moimi dziewczynkami będzie rok i 8 miesięcy. Mam nadzieję, że Roza nie zleje na dzień dobry młodszej siostry i tak im nie zostanie

Kociak, gratulacje!

Idę spać dziewczęta, bo zmęczona jestem niesamowicie. Jak nie umrę w nocy, to jutro urodzę

Dobrej nocy!

A jakby mnie tu jutro nie było, to WESOŁYCH ŚWIĄT!!
Odooczywaj i śpij dobrze
Tobie też Wesołych Świąt

Sophia Loren
Stary 2016-03-26, 07:32   #4426
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dzień dobry!
Ogarniemy się z młodą i lecimy do kościoła na 10. Mąż w pracy więc idziemy same. Mam nadzieję ze nie wyciągnie Jezusa z grobu...

Ewka między moimi też będzie rok i 8mc. Zawsze myślałam że im mniejsza różnica wieku tym łatwiej się dogadać. Ale widać to bez większego znaczenia.

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 08:03   #4427
Radena
Zadomowienie

Witam
Ja też zaraz wstaję szykować pierwszą moja małżeńska swieconke ;-)
A potem nadziewanie babeczek i przekładanie jeszcze 1 ciasta i jeszcze 1 będę piec no i schab się marynuje, pani ze stronki zapewnia, że wyjdzie mega kruchy i niesuchy, zobaczmy
Dziewczyny, z okazji świąt wielkanocnych życzę Wam wiele szczęścia, miłości, zdrówka I uśmiechu
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 08:29   #4428
australia87
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Wczoraj padłam o 20:50 I gdyby nie budzik, to pewnie jeszcze bym spała

Życzę wszystkim spokojnych, wesołych, rodzinnych Świąt!
Uciekam robić sałatkę jarzynową
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 09:02   #4429
Madzia9999
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki u mnie koszyczek już gotowy pierwsza warstwa 3bita też zbieram się do kościoła na swieconke

Miłego dnia Kochane

Sophia Loren
Stary 2016-03-26, 09:02   #4430
haneczkab92
Ania

Witam się dziewczynki w już Świąteczną Sobotę
Przede wszystkim dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie i porady naprawdę, dużo potraficie pomóc czy doradzić

Ja się nigdzie nie wybieram dzisiaj, oprócz łóżka- dużo leżenia mam zalecone..
Pojechałam wczoraj na tą ip, dla świętego spokoju.
Ogólnie, na usg, i w badaniu wyszło wszystko ok, szyjka w porządku i cała reszta też(choć z tego co sama widzę, to chyba skróciła się, ale zobaczyłam to w domu dopiero ile miała poprzednio i teraz, ale czekam co powie mi mój lekarz).
Chciała mnie Pani doktor zostawić na obserwacji w szpitalu, bo dziwne, że nie pomaga mi ani nospa ani duphaston na ten ból brzucha.
Po namowie z tż nie zgodziłam się(skoro na usg i w badaniu wyszło wszystko ok) i wróciłam do domu, pod warunkiem właśnie leżenia, brania leków(dodatkowo luteina) i wizyty u swojego lekarza we wtorek.
W szpitalu przez weekend nic nie robią, a i jeszcze Święta. Wole leżeć w domu.
Oczywiście jak się nie daj boże pogorszy, to mam przyjechać.
Jeśli ból nie minie to wtorku, to już mój lekarz zadecyduje co zrobić-wtedy mogę iść nawet do szpitala, ale nie na same Święta..

Hania jest ułożona główkowo i waży około 1160g

Ania- ja nie mogłam sobie wyobrazić ślubu cywilnego..dla mnie to nie ma żadnej magii. Ale oczywiście mówię tu tylko i wyłącznie o swoich odczuciach i bardzo bardzo chciałam mieć wesele na szczęście, pomimo obaw jakie miałam, wszystko wyszło tak jak chciałam
Co do teściowej- niezwykle miło z jej strony.

Chudziaszek- no to powiem Ci, ze miałas jeden z "czarnych " scenariuszy przed ślubem- "obyś tylko nie złamała nogi"
Teraz można się śmiać, ale wtedy pewnie nie do końca było Ci do śmiechu...
No ale będziesz miała co opowiadać- no i ten głos Pana Zdziśka

Śliweczka- gratuluję 29 tygodnia

Madzia- no polecam te warsztaty

Ewka555- mąż

MamaNiny- dobrze, że z synkiem ok

Kociak- ważne, że jest ok a infekcja, jeśli jest, to szybko ją wyleczysz

No i wszystkim mamusiom i ich rodzinom życzę Wesołych Świąt! przede wszystkim spokojnych, bez żadnych "niespodzianek".
Spędzonych w miłej, rodzinnej atmosferze

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-03-26 o 09:42
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 09:45   #4431
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Haneczka lez duzo i wypoczywaj oby bol przeszedl i bylo lepiej
Rowniez zycze Wam zdrowych i pogodnych swiat Wielkanocnych, oby uplynely w spokoju i bez stresow oraz by dzieciaczki w brzuszkach wesolo kopaly

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 09:57   #4432
motylek1984
Zadomowienie

Haneczka, dobrze że pojechałaś, trochę się przynajmniej uspokoiłaś, dobrze, że skurczy nie masz, teraz leż i odpoczywaj. Ja sama widzę po sobie, że jak chodzę, to brzuch mam mega twardy i napięty, a jak leże to normalny. Mnie zostawili w szpitalu, bo przy bliźniakach, każdy skurcz jest niepokojący i koniecznie trzeba je wyciszyć, ktg miałam robione 2 razy dziennie i było widać, że skurcze się wyciszają, podawali mi tylko magnez w kroplówce, i nitredypine 3x1, ten lek jest na nadciśnienie, ale ma też działanie przeciwskurczowe, na ulotce pisze, że nie wolno podawać w ciąży, ale wierzę lekarzowi, że przyniesie więcej pożytku niż szkody. Mój gin który mnie leczy od 5 lat i prowadzi ciążę jest ordynatorem na ginekologii, więc czułam się w szpitalu bezpiecznie, zresztą on wie ile przeszliśmy, żeby mieć dziecko, więc też chucha na zimne. Teraz wizyty będę miała co 2 tyg.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

No i nie wiem, czy wam pisałam, że dostałam 3 dawki sterydu, na szybszy rozwój płucek, więc już jestem spokojniejsza, że w razie, gdyby dzieciom trochę się pospieszyło to będą bardziej przystosowane do życia.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 10:14   #4433
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Haneczka lez duzo i wypoczywaj oby bol przeszedl i bylo lepiej
Rowniez zycze Wam zdrowych i pogodnych swiat Wielkanocnych, oby uplynely w spokoju i bez stresow oraz by dzieciaczki w brzuszkach wesolo kopaly
Dziękuję bardzo

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Haneczka, dobrze że pojechałaś, trochę się przynajmniej uspokoiłaś, dobrze, że skurczy nie masz, teraz leż i odpoczywaj. Ja sama widzę po sobie, że jak chodzę, to brzuch mam mega twardy i napięty, a jak leże to normalny. Mnie zostawili w szpitalu, bo przy bliźniakach, każdy skurcz jest niepokojący i koniecznie trzeba je wyciszyć, ktg miałam robione 2 razy dziennie i było widać, że skurcze się wyciszają, podawali mi tylko magnez w kroplówce, i nitredypine 3x1, ten lek jest na nadciśnienie, ale ma też działanie przeciwskurczowe, na ulotce pisze, że nie wolno podawać w ciąży, ale wierzę lekarzowi, że przyniesie więcej pożytku niż szkody. Mój gin który mnie leczy od 5 lat i prowadzi ciążę jest ordynatorem na ginekologii, więc czułam się w szpitalu bezpiecznie, zresztą on wie ile przeszliśmy, żeby mieć dziecko, więc też chucha na zimne. Teraz wizyty będę miała co 2 tyg.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

No i nie wiem, czy wam pisałam, że dostałam 3 dawki sterydu, na szybszy rozwój płucek, więc już jestem spokojniejsza, że w razie, gdyby dzieciom trochę się pospieszyło to będą bardziej przystosowane do życia.
No bardzo się cieszę, że u Ciebie lepiej wiadomo, jak to z bliźniaczą ciążą- wysokiego ryzyka, więc trzeba dmuchac na zimne!
I na pewno spokojnie donosisz do odpowiedniego dla maluchów terminu

A co do mnie, to nie miałam ktg- musiałabym zostać w szpitalu.. mam jednak nadzieję, że wszystko jest ok, i spokojnie czekam na wizytę we wtorek- leże, odpoczywam, biore leki- w szpitalu czekałoby mnie to samo, a jak mówię,są święta, więc wolę być w domu(oczywiście, jesli lekarka by mi kazała zostać, to bym została, ale ona proponowała- i widziałam po niej, że mogę jechać do domu,ale ona nie może tego powiedzieć, wiadomo).

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-03-26, 10:28   #4434
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo

No bardzo się cieszę, że u Ciebie lepiej wiadomo, jak to z bliźniaczą ciążą- wysokiego ryzyka, więc trzeba dmuchac na zimne!
I na pewno spokojnie donosisz do odpowiedniego dla maluchów terminu

A co do mnie, to nie miałam ktg- musiałabym zostać w szpitalu.. mam jednak nadzieję, że wszystko jest ok, i spokojnie czekam na wizytę we wtorek- leże, odpoczywam, biore leki- w szpitalu czekałoby mnie to samo, a jak mówię,są święta, więc wolę być w domu(oczywiście, jesli lekarka by mi kazała zostać, to bym została, ale ona proponowała- i widziałam po niej, że mogę jechać do domu,ale ona nie może tego powiedzieć, wiadomo).
Napewno jest wszystko ok, gdyby lekarka widziała, że coś nie tak się dzieje, to napewno by cię zatrzymała na obserwacji. Leż i odpoczywaj.
Stary 2016-03-26, 10:45   #4435
Weronia93
Rozeznanie

Witam sie dziewczyny z rana mój koszyczek gotowy maz zaraz idzie świecić a ja dalej siedzę/ leżę i nic nie robię ale brzuch juz mniej sie stawia wiec całe szczęście
Stary 2016-03-26, 11:03   #4436
motylek1984
Zadomowienie

Mój tż chciał iść z koszyczkiem do święcenia, więc jednak przygotowałam, na szczęście mama jajek więcej ufarbowała, więc to mi odpadło. Tż wrócił do domu nieusatysfakcjonowany, bo ani kropelka wody święconej do niego nie doleciała, więc wychodząc z koscioła sam sobie pokropił, wodą która jest przy wejściu. Jak dziecko.
Stary 2016-03-26, 11:04   #4437
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cześć, My też zaraz idziemy święcić pogoda brzydka niestety... Miłego dnia

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 11:08   #4438
madzius90
Zakorzenienie

Właśnie wróciliśmy z Bartkiem z kościoła
Teraz leżę bo juz mnie brzuch boli i się spina

Haneczka bardziej dobrze ze pojechaliscie! Przynajmniej wiesz ze nic złego się nie dzieje i możesz mieć w miarę spokojne święta.

Dziewczyny kochane! Życzę Wam wszystkim zdrowych, rodzinnych i spokojnych Świąt oraz tradycyjnie smacznego jajka i mokrego Dyngusa :
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 11:46   #4439
chudziaszek11
Wtajemniczenie

elaine spóźnione 100 lat twoje zdrowie

Cytat:

Cytat:

Duży chłopak już z synka

Cytat:

Bo np tzta starszy brat ladowal noge z butem do łóżeczka tzta, w pierwszy dzień po przyjściu do domu :brzydal: ...
U mojego TŻ różnica 3 lat. Jak mój był mały, to kochany braciszek próbował go poduszką udusić. Dobrze że teściowa na czas weszła. Dziś też nie są że sobą blisko, acz to bardziej wina tego, że bratowa mojego TŻ to straszna zołza i szczerze mówiąc, to nienawidzimy jej oboje. Stąd też kontaktów prawie w ogóle nie ma.
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Witam się dziewczynki w już Świąteczną Sobotę
Przede wszystkim dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie i porady naprawdę, dużo potraficie pomóc czy doradzić

Ja się nigdzie nie wybieram dzisiaj, oprócz łóżka- dużo leżenia mam zalecone..
Pojechałam wczoraj na tą ip, dla świętego spokoju.
Ogólnie, na usg, i w badaniu wyszło wszystko ok, szyjka w porządku i cała reszta też(choć z tego co sama widzę, to chyba skróciła się, ale zobaczyłam to w domu dopiero ile miała poprzednio i teraz, ale czekam co powie mi mój lekarz).
Chciała mnie Pani doktor zostawić na obserwacji w szpitalu, bo dziwne, że nie pomaga mi ani nospa ani duphaston na ten ból brzucha.
Po namowie z tż nie zgodziłam się(skoro na usg i w badaniu wyszło wszystko ok) i wróciłam do domu, pod warunkiem właśnie leżenia, brania leków(dodatkowo luteina) i wizyty u swojego lekarza we wtorek.
W szpitalu przez weekend nic nie robią, a i jeszcze Święta. Wole leżeć w domu.
Oczywiście jak się nie daj boże pogorszy, to mam przyjechać.
Jeśli ból nie minie to wtorku, to już mój lekarz zadecyduje co zrobić-wtedy mogę iść nawet do szpitala, ale nie na same Święta..

Hania jest ułożona główkowo i waży około 1160g

No i wszystkim mamusiom i ich rodzinom życzę Wesołych Świąt! przede wszystkim spokojnych, bez żadnych "niespodzianek".
Spędzonych w miłej, rodzinnej atmosferze
najważniejsze że byłaś i sprawdziłaś , że wszystko ok. No i brawa dla Hani, że już taka duża z niej dziewczyna.
Bierz leki i odpoczywaj,a na pewno wszystko będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Witam sie dziewczyny z rana mój koszyczek gotowy maz zaraz idzie świecić a ja dalej siedzę/ leżę i nic nie robię ale brzuch juz mniej sie stawia wiec całe szczęście
Weronia dobrze, że jest lepiej. Leż i odpoczywaj.

Moja pierwsza małżeńska święconka to istna porażka. Mam ugotowane dwa jajka na twardo ( nawet nie zafarbowane) słoik ćwikły, kawałek kiełbasy i figurkę barana kurczę ja to się chyba do świąt nie nadaje. Zawsze mama mi koszyk robiła, a potem podpinałam się z Tż pod koszyk siostry. Teraz przynajmniej mogę to zwalić na chorobę acz nie mam złudzeń, że i bez choroby koszyk nie wyglądał by lepiej...
Mąż się śmieje, że najwyżej jeszcze piwko do koszyka sobie wsadzi i będzie.
Nic mam nie zrobione i nie posprzątane - leżę i faszeruje się mlekiem z czosnkiem, a że zatkana cała jestem to nawet nie czuje tego smaku blee.

DZIEWCZYNY ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT. OBY NASZE DZIECI GRZECZNIE W BRZUSZKACH DO TERMINU SIEDZIAŁY
Stary 2016-03-26, 11:52   #4440
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
No co super, że jest lepiej

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Mój tż chciał iść z koszyczkiem do święcenia, więc jednak przygotowałam, na szczęście mama jajek więcej ufarbowała, więc to mi odpadło. Tż wrócił do domu nieusatysfakcjonowany, bo ani kropelka wody święconej do niego nie doleciała, więc wychodząc z koscioła sam sobie pokropił, wodą która jest przy wejściu. Jak dziecko.
Dobrze zrobił

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciliśmy z Bartkiem z kościoła
Teraz leżę bo juz mnie brzuch boli i się spina

Haneczka bardziej dobrze ze pojechaliscie! Przynajmniej wiesz ze nic złego się nie dzieje i możesz mieć w miarę spokojne święta.

Dziewczyny kochane! Życzę Wam wszystkim zdrowych, rodzinnych i spokojnych Świąt oraz tradycyjnie smacznego jajka i mokrego Dyngusa :
Odpoczywaj w takim razie;* oby szybko przeszło

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość

Moja pierwsza małżeńska święconka to istna porażka. Mam ugotowane dwa jajka na twardo ( nawet nie zafarbowane) słoik ćwikły, kawałek kiełbasy i figurkę barana kurczę ja to się chyba do świąt nie nadaje. Zawsze mama mi koszyk robiła, a potem podpinałam się z Tż pod koszyk siostry. Teraz przynajmniej mogę to zwalić na chorobę acz nie mam złudzeń, że i bez choroby koszyk nie wyglądał by lepiej...
Mąż się śmieje, że najwyżej jeszcze piwko do koszyka sobie wsadzi i będzie.
Nic mam nie zrobione i nie posprzątane - leżę i faszeruje się mlekiem z czosnkiem, a że zatkana cała jestem to nawet nie czuje tego smaku blee.

DZIEWCZYNY ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT. OBY NASZE DZIECI GRZECZNIE W BRZUSZKACH DO TERMINU SIEDZIAŁY
Na pewno nie jest tak źle!! każdy daje do koszyczka co uważa za słuszne!Możesz dać w kieliszku masła trochę, kawałek chleba i już jest więcej rzeczy

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości