|
|
#4411 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Fajnie ze szczęśliwie dojechaliście!
Ją też uciekam do wyra. Dobrej nocki! Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
A powiem Wam hit jaki moj mąż zakręcony ostatnio
![]() Przedwczoraj wychodził do pracy na 15, poszedł, ale patrzę ze telefon zostawił, no to krzycze mu przez okno i pokazuje telefon..podszedl pod blok i mówi żebym rzuciła mu telefon (ma caly popekany wiec chyba mu juz nie zależy na nim) powiedziałam mu żeby sie puknal w czółko i wszedł na gore bo z 2pietra nie bede mu rzucać telefonu. Wchodzi, ja mu daje telefon, a on z kurtki wyciąga pilota od tv ![]() Potem się tlumaczyl, ze zabrał Zuzi, ale juz nie pamiętam czemu do kurtki go wlozyl 😂 |
|
|
|
#4414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OD malego lubi zakupy, teraz niech tatus dużo zarabia, zeby dwie damy mogły często na shopping chadzać ![]() Odpoczywaj w takim razie ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Ja jakis czas temu zmywacz do paznokci do lodówki włożyłam
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, miałam dzisiaj echoserca. Chłopak zdrowy. Waży 1067g i z pomiarów wychodzi większy niż z OM. TP przesunął się na 22.06 ;-)
Nie wiem czy dam radę zaglądać w Święta na forum, więc życzę Wam Zdrowych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych! Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tobie również Spokojonych Świąt
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia to tez jestes dobra 😁 chociaż lakiery niektórzy trzymają w lodowce
no ale zmywacz to nie lakier 😁 heheMamaniny gratuluje, super ze wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Madzia, no jesli chodzi o starsze dzieci to tak. Niby sie mówi, ze dzieci lgną zazwyczaj do starszych dzieci, ale mam nadzieje ze za braciszkiem tez będzie ![]() Bo np tzta starszy brat ladowal noge z butem do łóżeczka tzta, w pierwszy dzień po przyjściu do domu ...
|
|
|
|
#4418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no właśnie nawet jakby miały być tylko na ciążę to niedrogo.Ja dzisiaj byłam na wizycie ale u innego lekarza bo mój przyjmował dopiero wieczorem a jechaliśmy do rodziców. Trochę dziwny no ale może to kwestia przyzwyczajenia. Mały waży ok 1100, główką do góry jeszcze. I prawdopodobnie jakaś infekcja-ale lekarz nie był pewny i pobrał mi wymaz na posiew i kazał też posiew z moczu zrobić ale to dopiero we wtorek zrobię. W sumie to nie mam żadnych dolegliwości no ale warto sprawdzić. Wesołych świąt ![]() .
|
|
#4419 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może przy okazji to załatwimy, ale że ostatnio nie mieliśmy żadnych problemów, to jakoś nie jest to dla mnie priorytetem ![]() Pierścionek śliczny!! I super, że się zdecydowaliście. My też się zdecydowaliśmy wziąć cywilny "po porodzie", i tak bierzemy, że w drugą ciążę zdążyłam zajść... tak więc po porodzie też mnie czeka zmiana nazwiska ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57951151]My myśleliśmy o takim zwykłym http://allegro.pl/lozko-lozka-160x80...482509606.html To akurat mamy pod ręką, po firma blisko. Ale teraz z Veronique dałyście mi do myślenia... Może takie 2w1 lepsze... Zaś będe dumac całe święta[/QUOTE] To 2w1 fajna sprawa, ale jak np dzieci będą miały duży pokój i dwa osobne nie są problemem, to czemu nie u mnie za bardzo nie ma wyjścia, bo ten pokoik jest tak ścięty, że piętrowe nie wejdzie, a na dwa nie ma miejsca tak bym poszalała z urządzeniem pokoju, ale nie mam za bardzo pola do popisu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja jestem dzisiaj wykończona. Zrobiłam aż babkę pomarańczową i posprzątałam w kuchni. Nie wiem czemu mnie tak zmogło wczoraj się dużo więcej napracowałam i w ogóle tego nie odczułam. Chyba że to tak z opóźnieniem doszło :P
|
|
|
#4420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Kociak gratuluje wizyty! Mam nadzieje, ze jednak nic nie wyjdzie w tym posiewie... Spojrzałam dopiero na Twoje kiecki, bardzo ładne
![]() Madzia, chyba tak ..i niestety do dzis mu tak zostalo. Totalnie sie nie dogadują. |
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Tz ma jeszcze rodzeństwo czy tyljo tego nieszczesnego brata?
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kociak, gratulacje! Idę spać dziewczęta, bo zmęczona jestem niesamowicie. Jak nie umrę w nocy, to jutro urodzę ![]() Dobrej nocy! A jakby mnie tu jutro nie było, to WESOŁYCH ŚWIĄT!!
|
|
|
#4425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tobie też Wesołych Świąt
|
|
#4426 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry!
Ogarniemy się z młodą i lecimy do kościoła na 10. Mąż w pracy więc idziemy same. Mam nadzieję ze nie wyciągnie Jezusa z grobu... Ewka między moimi też będzie rok i 8mc. Zawsze myślałam że im mniejsza różnica wieku tym łatwiej się dogadać. Ale widać to bez większego znaczenia. Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4427 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja też zaraz wstaję szykować pierwszą moja małżeńska swieconke ;-) A potem nadziewanie babeczek i przekładanie jeszcze 1 ciasta i jeszcze 1 będę piec no i schab się marynuje, pani ze stronki zapewnia, że wyjdzie mega kruchy i niesuchy, zobaczmy![]() Dziewczyny, z okazji świąt wielkanocnych życzę Wam wiele szczęścia, miłości, zdrówka I uśmiechu
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Wczoraj padłam o 20:50 I gdyby nie budzik, to pewnie jeszcze bym spała ![]() Życzę wszystkim spokojnych, wesołych, rodzinnych Świąt! ![]() Uciekam robić sałatkę jarzynową
|
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
u mnie koszyczek już gotowy pierwsza warstwa 3bita też zbieram się do kościoła na swieconke ![]() Miłego dnia Kochane
|
#4430 |
|
Ania
|
Witam się dziewczynki w już Świąteczną Sobotę
![]() Przede wszystkim dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie i porady naprawdę, dużo potraficie pomóc czy doradzić![]() Ja się nigdzie nie wybieram dzisiaj, oprócz łóżka- dużo leżenia mam zalecone.. Pojechałam wczoraj na tą ip, dla świętego spokoju. Ogólnie, na usg, i w badaniu wyszło wszystko ok, szyjka w porządku i cała reszta też(choć z tego co sama widzę, to chyba skróciła się, ale zobaczyłam to w domu dopiero ile miała poprzednio i teraz, ale czekam co powie mi mój lekarz). Chciała mnie Pani doktor zostawić na obserwacji w szpitalu, bo dziwne, że nie pomaga mi ani nospa ani duphaston na ten ból brzucha. Po namowie z tż nie zgodziłam się(skoro na usg i w badaniu wyszło wszystko ok) i wróciłam do domu, pod warunkiem właśnie leżenia, brania leków(dodatkowo luteina) i wizyty u swojego lekarza we wtorek. W szpitalu przez weekend nic nie robią, a i jeszcze Święta. Wole leżeć w domu. Oczywiście jak się nie daj boże pogorszy, to mam przyjechać. Jeśli ból nie minie to wtorku, to już mój lekarz zadecyduje co zrobić-wtedy mogę iść nawet do szpitala, ale nie na same Święta.. Hania jest ułożona główkowo i waży około 1160g Ania- ja nie mogłam sobie wyobrazić ślubu cywilnego..dla mnie to nie ma żadnej magii. Ale oczywiście mówię tu tylko i wyłącznie o swoich odczuciach i bardzo bardzo chciałam mieć wesele na szczęście, pomimo obaw jakie miałam, wszystko wyszło tak jak chciałam![]() Co do teściowej- niezwykle miło z jej strony. Chudziaszek- no to powiem Ci, ze miałas jeden z "czarnych " scenariuszy przed ślubem- "obyś tylko nie złamała nogi" ![]() Teraz można się śmiać, ale wtedy pewnie nie do końca było Ci do śmiechu... No ale będziesz miała co opowiadać- no i ten głos Pana Zdziśka Śliweczka- gratuluję 29 tygodnia Madzia- no polecam te warsztaty Ewka555- mąż MamaNiny- dobrze, że z synkiem ok ![]() Kociak- ważne, że jest ok a infekcja, jeśli jest, to szybko ją wyleczysz![]() No i wszystkim mamusiom i ich rodzinom życzę Wesołych Świąt! przede wszystkim spokojnych, bez żadnych "niespodzianek". Spędzonych w miłej, rodzinnej atmosferze
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-03-26 o 09:42 |
|
|
|
#4431 |
|
Rozeznanie
|
Haneczka lez duzo i wypoczywaj
oby bol przeszedl i bylo lepiej ![]() Rowniez zycze Wam zdrowych i pogodnych swiat Wielkanocnych, oby uplynely w spokoju i bez stresow oraz by dzieciaczki w brzuszkach wesolo kopaly
|
#4432 |
|
Zadomowienie
|
Haneczka, dobrze że pojechałaś, trochę się przynajmniej uspokoiłaś, dobrze, że skurczy nie masz, teraz leż i odpoczywaj. Ja sama widzę po sobie, że jak chodzę, to brzuch mam mega twardy i napięty, a jak leże to normalny. Mnie zostawili w szpitalu, bo przy bliźniakach, każdy skurcz jest niepokojący i koniecznie trzeba je wyciszyć, ktg miałam robione 2 razy dziennie i było widać, że skurcze się wyciszają, podawali mi tylko magnez w kroplówce, i nitredypine 3x1, ten lek jest na nadciśnienie, ale ma też działanie przeciwskurczowe, na ulotce pisze, że nie wolno podawać w ciąży, ale wierzę lekarzowi, że przyniesie więcej pożytku niż szkody. Mój gin który mnie leczy od 5 lat i prowadzi ciążę jest ordynatorem na ginekologii, więc czułam się w szpitalu bezpiecznie, zresztą on wie ile przeszliśmy, żeby mieć dziecko, więc też chucha na zimne. Teraz wizyty będę miała co 2 tyg.
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- No i nie wiem, czy wam pisałam, że dostałam 3 dawki sterydu, na szybszy rozwój płucek, więc już jestem spokojniejsza, że w razie, gdyby dzieciom trochę się pospieszyło to będą bardziej przystosowane do życia. |
|
|
|
#4433 | ||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiadomo, jak to z bliźniaczą ciążą- wysokiego ryzyka, więc trzeba dmuchac na zimne!I na pewno spokojnie donosisz do odpowiedniego dla maluchów terminu ![]() A co do mnie, to nie miałam ktg- musiałabym zostać w szpitalu.. mam jednak nadzieję, że wszystko jest ok, i spokojnie czekam na wizytę we wtorek- leże, odpoczywam, biore leki- w szpitalu czekałoby mnie to samo, a jak mówię,są święta, więc wolę być w domu(oczywiście, jesli lekarka by mi kazała zostać, to bym została, ale ona proponowała- i widziałam po niej, że mogę jechać do domu,ale ona nie może tego powiedzieć, wiadomo).
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#4434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4435 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie dziewczyny z rana mój koszyczek gotowy maz zaraz idzie świecić a ja dalej siedzę/ leżę i nic nie robię ale brzuch juz mniej sie stawia wiec całe szczęście
|
#4436 |
|
Zadomowienie
|
Mój tż chciał iść z koszyczkiem do święcenia, więc jednak przygotowałam, na szczęście mama jajek więcej ufarbowała, więc to mi odpadło. Tż wrócił do domu nieusatysfakcjonowany, bo ani kropelka wody święconej do niego nie doleciała, więc wychodząc z koscioła sam sobie pokropił, wodą która jest przy wejściu. Jak dziecko.
|
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, My też zaraz idziemy święcić
pogoda brzydka niestety... Miłego dnia Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciliśmy z Bartkiem z kościoła
![]() Teraz leżę bo juz mnie brzuch boli i się spina Haneczka bardziej dobrze ze pojechaliscie! Przynajmniej wiesz ze nic złego się nie dzieje i możesz mieć w miarę spokojne święta. Dziewczyny kochane! Życzę Wam wszystkim zdrowych, rodzinnych i spokojnych Świąt oraz tradycyjnie smacznego jajka i mokrego Dyngusa : |
|
|
|
#4439 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
elaine spóźnione 100 lat
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Bierz leki i odpoczywaj,a na pewno wszystko będzie dobrze. Cytat:
Moja pierwsza małżeńska święconka to istna porażka. Mam ugotowane dwa jajka na twardo ( nawet nie zafarbowane) słoik ćwikły, kawałek kiełbasy i figurkę barana kurczę ja to się chyba do świąt nie nadaje. Zawsze mama mi koszyk robiła, a potem podpinałam się z Tż pod koszyk siostry. Teraz przynajmniej mogę to zwalić na chorobę acz nie mam złudzeń, że i bez choroby koszyk nie wyglądał by lepiej...Mąż się śmieje, że najwyżej jeszcze piwko do koszyka sobie wsadzi i będzie. Nic mam nie zrobione i nie posprzątane - leżę i faszeruje się mlekiem z czosnkiem, a że zatkana cała jestem to nawet nie czuje tego smaku blee. DZIEWCZYNY ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT. OBY NASZE DZIECI GRZECZNIE W BRZUSZKACH DO TERMINU SIEDZIAŁY
|
|
#4440 | ||||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Możesz dać w kieliszku masła trochę, kawałek chleba i już jest więcej rzeczy
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

Rozczulila mnie troche ta sytuacja 

OD malego lubi zakupy, teraz niech tatus dużo zarabia, zeby dwie damy mogły często na shopping chadzać 

tak więc po porodzie też mnie czeka zmiana nazwiska 
wczoraj się dużo więcej napracowałam i w ogóle tego nie odczułam. Chyba że to tak z opóźnieniem doszło :P