Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-26, 07:18   #4351
MaLoS
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Poli ja tez jak dziewczyny, raz na jednym przyklejona do TŻ pleców, raz na drugim przyklejona do poduszki cebuszki różnie i jak mi wygodnie, myśle ze synkowi tez wtedy wygodnie

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 07:23   #4352
HappyGirl888
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angeletta Pokaż wiadomość
25.03 przyszła na świat moja córeczka Pola. Moja kruszynka waży 2500 g i ma 50 cm długości. Poród sn. Od odejścia wód do narodzin minęło jakieś 40 minut.

Wooow !! Angeletta gratulacje!!

A jednak sie zaczęło moze teraz codziennie taka niespodzianka z rana bedzie na forum? i mega zazdroszczę takiego szybkiego porodu..
HappyGirl888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 07:24   #4353
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
25.03 przyszła na świat moja córeczka Pola. Moja kruszynka waży 2500 g i ma 50 cm długości. Poród sn. Od odejścia wód do narodzin minęło jakieś 40 minut.

Co za wieści gratuluję :-*

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Super! GRATULACJE

---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

Późno jest już Ale mogę na spokojnie wam napisać. 😘 Rozmawiałam z moim doktorkiem.
Jutro (to znaczy dzisiaj) wychodzimy do domu. Ale po świętach mam się zgłosić do szpitala na zdjęcie krążka i rodzimy. On ma dyżur w 2 dzień świat, wtorek i środa a potem urlop.
Więc w poniedziałek wieczorem spowrotem tu wracam, ale wyjdę już z naszą Zosia 💜
Mam nadzieję że po zdjęciu tego krążka faktycznie szybko wszystko się rozkreci tak jak on przypuszcza 😊
Jednak Zosia nie chce czekać ;-)
Dobre wiadomości, już niedługo malutka będzie z Tobą :-*

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Spanie na jednej stronie

Jak wy to robicie?

Ja sie tak mecze, budzę sie k jestem scierpnieta, no ciężko mi wtedy zasnąć bo mysle tylko o drugim boku

Przesyiacie cala noc na jednym?
Nie ma mowy, przekrecam się z boku na bok kilka razy w nocy.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 07:30   #4354
Polinezyjka
Zakorzenienie

Och ! Dzieki za odpowiedzi bo miałam wyrzuty sumienia ze śpię raz tak raz tak :P a teraz czuje się od razu lepiej
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 07:51   #4355
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Angeletta gratulacje!! Cos czuje ze porody sie tak tu będą sypać w jednym czasie, ze nie nadążymy

Patulinka to no cierpliwosci, jeszcze troszkę i Zosia będzie z Wami

Ja tez się przekręcam co chwile, bo na jednym to czuje ze przytlacza mnie swój własny ciężar i mam zgnieciona jedna stronę ciała
Stary 2016-03-26, 08:07   #4356
MiniMonix
Zakorzenienie

Angeletta

Gratuluję

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 08:14   #4357
velika
Winter is coming

No proszę jakie wieści z rana! Angeletta wielkie gratulacje! Co do spania to ja bym nie dała rady całej nocy przespać na jednym boku.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 08:15   #4358
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Angeletta gratulacje

Patulinka oby sie wtedy Zosia nie rozmyslila

Madziara ja mowilam ze sie posypia porody po Gosi CC

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 08:16   #4359
Ineso
Matka Smoka

Angeletta - gratulacje!

Poli - ja już od dawna nie zmuszam się do spania na jednym. W nocy jak wstaję na siku, to przekładam poduchę i drugi bok. A nad ranem to nawet już śpię bez poduchy. Sztywne spanie w jednej pozycji powodowało jeszcze większe drętwienie i ból.

Niesamowite jakie te nasze dzieci duże już - ja dziś całego czułam tak, jakby leżał na brzuchu a nie w. Od dołu - w prawej pachwinie głowa, i potem skosem w lewo plecy i dupka wypięta

Malos - tak, ja jestem teraz mistrzynią zmian nastrojów. Stwierdzam, że 7 msc ciąży poszło mi bez żadnych dolegliwości, za to od 8 msc wszystko naraz i na zmianę: zachcianki, obżarstwo, siusianie, drętwienie, mdłości, humory, załamka na temat wyglądu, etc. W sumie i tak się cieszę - te 7/ 7,5 msc było naprawdę fajne
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 08:19   #4360
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość

Malos - tak, ja jestem teraz mistrzynią zmian nastrojów. Stwierdzam, że 7 msc ciąży poszło mi bez żadnych dolegliwości, za to od 8 msc wszystko naraz i na zmianę: zachcianki, obżarstwo, siusianie, drętwienie, mdłości, humory, załamka na temat wyglądu, etc. W sumie i tak się cieszę - te 7/ 7,5 msc było naprawdę fajne

Masz racje... Trzeba doceniać ze dotychczas było wszystko jak najlepiej! Mi sie zaczęło tak od 32-33 tyg taki spadek a teraz jest mega nasilony, ale to zapewne normalne

Idziecie z koszyczkami dzisiaj?

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 08:23   #4361
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Poli - ja już od dawna nie zmuszam się do spania na jednym. W nocy jak wstaję na siku, to przekładam poduchę i drugi bok. A nad ranem to nawet już śpię bez poduchy. Sztywne spanie w jednej pozycji powodowało jeszcze większe drętwienie i ból.

Niesamowite jakie te nasze dzieci duże już - ja dziś całego czułam tak, jakby leżał na brzuchu a nie w. Od dołu - w prawej pachwinie głowa, i potem skosem w lewo plecy i dupka wypięta
Och ale pięknie to napisałaś
Ja też czuję tak bardzo to ciałko małe pod skórą - tylko teraz zgłupiałam i nie wiem gdzie co jest hehehe
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 08:25   #4362
Smarrita
Wtajemniczenie

Angeletta gratulacje i życzę duzo zdrowka

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 08:29   #4363
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Masz racje... Trzeba doceniać ze dotychczas było wszystko jak najlepiej! Mi sie zaczęło tak od 32-33 tyg taki spadek a teraz jest mega nasilony, ale to zapewne normalne
9 msc to naprawdę za dużo - 7 byłoby optymalne - wystarczające, żeby nacieszyć się stanem i nie zamienić się w hipopotama

Muszę całe święta przełazić w moich szerokich jeansach, fatality
Cytat:
Och ale pięknie to napisałaś
Ja też czuję tak bardzo to ciałko małe pod skórą - tylko teraz zgłupiałam i nie wiem gdzie co jest hehehe
Ale ja też czasem mam problem. Mój się bardzo dużo przekręca wokół własnej osi. I tż twierdzi, że już go wytrenował i nawet jak ma kolana na wierzchu i on mu zacznie zygać to ten skubaniec się przekręca, żeby go po plecach i pupie smyrać. Także mam nadzieję, że gdyby ułożenie na porodówce nie było poprawne to tż go naprowadzi do światełka w tunelu
Powiem Wam, że ja czuję coraz większą ekscytację i naprawdę chcę przeżyć poród - byłabym mega zawiedziona teraz gdyby wypadło cc. Oczywiście dalej mam obawy, czy wytrzymam itd. no ale po prostu chcę tego doświadczyć.

edit: Poli, zajrzyj na fb na priv

Edytowane przez Ineso
Czas edycji: 2016-03-26 o 08:31
Stary 2016-03-26, 08:43   #4364
annihilate
Rozeznanie

Ja mam dzisiaj strasznie wycieki siary Wam coś leci? Przedtem się u mnie zdarzały plamy, no ale teraz to ze mnie aż kapie!

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 08:52   #4365
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Kopycio a mieszkasz w bloku czy w domku jednorodzinnym? Ja w bloku i mnie straszyli ze pies musi mieć dużo ruchu żeby nie miał problemu ze stawami i moja nie bardzo ma gdzie się wybierać... zresztą ona się szybko meczy ( jak jej pani) i woli poleżeć
Ja mam dom, duże podwórze, wiec ma gdzie szaleć i biegać, ale ona jest tak towarzyska, ze chodzi wszedzie za ludźmi, a jak nie wychodze z domu to i ona cały dzien siedzi ze mna labradory sa cudne

Cytat:
Gratuluje!!! msm nadzieje, ze te szybkie porody na forum to nie przypadek i wszystkie urodziny expresowo

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Późno jest już Ale mogę na spokojnie wam napisać. Rozmawiałam z moim doktorkiem.
Jutro (to znaczy dzisiaj) wychodzimy do domu. Ale po świętach mam się zgłosić do szpitala na zdjęcie krążka i rodzimy. On ma dyżur w 2 dzień świat, wtorek i środa a potem urlop.
Więc w poniedziałek wieczorem spowrotem tu wracam, ale wyjdę już z naszą Zosia
Mam nadzieję że po zdjęciu tego krążka faktycznie szybko wszystko się rozkreci tak jak on przypuszcza
Wspaniale! I Zosia bedzie z Wami niedługo, cudnie! Uważam, ze bardzo fajna decyzje podjął lekarz

Cytat:
O proszę człowiek sie obudzi na siku a tu nowa kruszyna
Angletta serdeczne gratulacje!
Co to sie dzieje a raczej zaczęło dziać!

Ja tez juz bardzo chce urodzić, ta końcówka jest okropna, wieczorami moja psychika siada totalnie i mam straszny spadek formy... Od rana i w dzien jeszcze jest ok, ale najgorsze te wieczory, to bym cały czas płakała najchętniej i chodzę przybita macie podobny spadek nastroju?
Oj wspolczuje mi na spadek formy zawsze pomaga jak zrobie cos dla siebie, kąpiel ze świecami, maseczka, zskupy No cokolwiek, zeby poczuć sie szczesliwa

Odpukać, ale ja sie czuje bardzo dobrze, oprócz tego, ze jak chodzę cały dzien i cos robie to wieczorem kręgosłup wysiada, ale to normalne jak tak miałaby wyglądać tez nastepna ciaza to ja chce! Nawet jeszcze trzy

Z koszyczkiem lece z tz, musze go jeszcze naszykować. Spodziewałam sie słonecznej pogody a tu leje od rana

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj strasznie wycieki siary Wam coś leci? Przedtem się u mnie zdarzały plamy, no ale teraz to ze mnie aż kapie!

Ja mam ciagle raz mniej, raz wiecej, ostatnio miałam koszulkę mokra po nocy i prześcieradło brudne musiałam prac!
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 08:55   #4366
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje ogromne! !!! Każdej życzę tak szybkich porodów jak u Ciebie i Cloche! !!

Zaczęliśmy się sypać w końcu! Robi się gorąco kto następny? Ja mam 29 dni do tp wiec musze chwile poczekać a zazdroszczę wam maluszków po drugiej stronie brzuszka

Cytat:
Mi nic nie leci... ani kropli.

Koszyczek gotowy ale nie chce mi się z łóżka wstać!

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 08:59   #4367
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:

Ja nie, mąż właśnie pojechał, moja kurtka już się nie dopina i nie będę w rozpoczętej paradowac :-P

Cytat:
Mi czasem leci ale malutko, mam takie zaschniete coś na sutkach

Ja to mam jakieś skrajne myśli, z jednej strony już bym chciała urodzić, żeby już tego brzucha nie było, z drugiej boję sie tego wszystkiego- porodu, szpitala i jak sobie z małą poradze...
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 09:07   #4368
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Mi od 24 tc ciąży cieknie siara. Już kilka razy łóżko zalałam mlekiem.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 09:27   #4369
annihilate
Rozeznanie

No mi też ciekła siara przedtem, a teraz to tryskam jak przy nawale pokarmu przy kp z Mikołajem chyba mój organizm już na maksa schizuje

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 09:27   #4370
jowitazz
Rozeznanie

Angeletta gratulacje

Akinomka ja mam takie same myśli, ale to chyba normalne. W końcu szykuje się wiele zmian. Na pewno będzie wszystko dobrze
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 09:30   #4371
velika
Winter is coming

mi nic z cycków nie leci i nie leciało. Nie dość, że mam leniwą macicę, to cycki też
no na razie mamy dwa porody sn i oba ekspresowe, oby taka tendencja się utrzymała. Chociaż może ja bym nie chciała tak szybko jak angeletta, bo mogłabym nie zdążyć do szpitala
zamówiłam od rana chustę na littlefrog jest zniżka na outlet, btw dzięki Ineso, że o tym kiedyś pisałaś, udało mi się załapać

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 09:37   #4372
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Ogromne gratulacje, ale cudownie <3 wszystkie zazdrościmy tak ekspresowego porodu. Pola faktycznie kruszynka. Dużo zdrówka da Małej i siły dla Ciebie. W ogóle to jak się czujesz?

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
lucy wlasnie juz srednio daje rade, dlatego robie z takich mega szybkich przepisow... Ale i tak kupe czasu sie schodzi bo wiadomo. A w kosciele dzis tez nie moglam wystac, musialam siedziec nieraz jak ludzie stali bo byl caly kosciol zapakowany i w dodatku mega goraco i duszno. Ale i tak nie moge narzekac, po tym co sie czlowiek naslucha od innych to myslalam ze na 12 dni przed terminem to bede lezec w lozku bez sil

miałam to samo, byłam pewna że na 2 tygodnie przed terminem już się nigdzie nie rusze a tu mile zaskoczenie. Oby tylko było jak usiąść i nie jest jeszcze tak źle. Po nocy nawet plecy nie bolą.

Cytat:
Angletta o rjuniuniu jak szybciutko 💖💗💖💗

Trzymajcie sie ślicznie i uciumaj Pole od ciotek :-*

---------- Dopisano o 03:11 ---------- Poprzedni post napisano o 03:10 ----------

Patulinka!!! bedzie na pewno najlepiej jak moze byc

---------- Dopisano o 03:12 ---------- Poprzedni post napisano o 03:11 ----------

Spanie na jednej stronie

Jak wy to robicie?

Ja sie tak mecze, budzę sie k jestem scierpnieta, no ciężko mi wtedy zasnąć bo mysle tylko o drugim boku

Przesyiacie cala noc na jednym?
Nie ma szans na przespanie nocy na jednym boku. Zawsze choć na chwilę przekręcam się na plecy albo na drugi, choć na nim za długo nie poleże bo zaraz mnie zebra bolą i mam uczucie ze brakuje mi skóry.

Cytat:

Oczywiście ☺ ale najpierw muszę się z łóżka podnieść i wszystko naszykować. Mąż też jeszcze śpi wiec raczej mi się nie spieszy.
Dodatkowo pogoda paskudna, leje od rana. 😕

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
Ja nie, mąż właśnie pojechał, moja kurtka już się nie dopina i nie będę w rozpoczętej paradowac :-P

Mi czasem leci ale malutko, mam takie zaschniete coś na sutkach

Ja to mam jakieś skrajne myśli, z jednej strony już bym chciała urodzić, żeby już tego brzucha nie było, z drugiej boję sie tego wszystkiego- porodu, szpitala i jak sobie z małą poradze...
Co do myśli mam tak samo, to chyba normalne, że przy pierwszym dziecku trochę nas to wszystko przeraża. Tyle osób dało rade to i my damy ☺
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 09:39   #4373
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje! niech zdrowo rośnie

Cytat:
O proszę człowiek sie obudzi na siku a tu nowa kruszyna
Angletta serdeczne gratulacje!
Co to sie dzieje a raczej zaczęło dziać!

Ja tez juz bardzo chce urodzić, ta końcówka jest okropna, wieczorami moja psychika siada totalnie i mam straszny spadek formy... Od rana i w dzien jeszcze jest ok, ale najgorsze te wieczory, to bym cały czas płakała najchętniej i chodzę przybita macie podobny spadek nastroju?

Ja mam różne jazdy, ale bardziej boję się tego co będzie, bo to jedna wielka niewiadoma...

Cytat:

Nie mam i nie miałam siary

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
mi nic z cycków nie leci i nie leciało. Nie dość, że mam leniwą macicę, to cycki też
no na razie mamy dwa porody sn i oba ekspresowe, oby taka tendencja się utrzymała. Chociaż może ja bym nie chciała tak szybko jak angeletta, bo mogłabym nie zdążyć do szpitala
zamówiłam od rana chustę na littlefrog jest zniżka na outlet, btw dzięki Ineso, że o tym kiedyś pisałaś, udało mi się załapać

No włąsnie u mnie tak samo

Zaraz się zbieramy z TŻ do moich rodziców, a jutro wracamy do nas, i na mała imprezkę rodzinną jak co święta
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 09:47   #4374
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Laski macie jakis pomysl na szybki obiad na dzis?

Mikołaj <3
Stary 2016-03-26, 09:53   #4375
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Laski macie jakis pomysl na szybki obiad na dzis?

U mnie szybki obiad to pierś z kurczaka, z warzywami i ryżem

Ja od Grudnia śpię tylko na lewym boku. Nie przekręcam się ani nic
Stary 2016-03-26, 09:57   #4376
Avlis
Raczkowanie

Angeletta gratulacje Zdrowia dla Poli
Kolejny szybki poród. Oby tak już zostało

Patulinka dobrze, że święta spędzisz w domu.

spanie
Kilka razy zmieniam boki, nie prześpię całej nocy na jednym.
Avlis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 09:59   #4377
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Lulka tyle ze ja mam po dziurki w nosie juz kurczaka

Mikołaj <3
Stary 2016-03-26, 10:01   #4378
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Lulka tyle ze ja mam po dziurki w nosie juz kurczaka

Aaaa, a chciałaś na szybko to może makaron ze szpinakiem? ja uwielbiam

I czekamy na dalsze pomysły
Stary 2016-03-26, 10:07   #4379
Martinixxx
Zadomowienie

Matko, kolejna z ekspesowym prodem
Gratuluję i zazdroszcze

Mam chwile spokoju, wszyscy poszli na święconkę. Jeden dzień było git dziś już mam lekkiego nerwa. Nie dość,że w nocy wstaję, wieczorem muszę isc do sypialni przed 23, to zasnąć nie mogę bo tescie chrapią, że ich w PL słychać A rano juz o 8 kawe sobie robią ( czajnik chodzi jak traktor) moja młoda jape drze i ze spania nici nie wiem jak ja zniose jeszcze tydzień

Ja oczywiście w tym wątku nie rodzę Specjalnie sie nawet nie zanosi, czasami mnie zakłuje Bożena, czasami brzuch sie zepnie, siara nie leci, czopu nie zauważyłam...

Dokończyłam mazurka i pół milki Nie mam wyrzutów

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 10:09   #4380
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość

Haha, to tak jak ja - wszystko leniowe

Właśnie miałam Wam pisać o LF, bo mi wyskoczyło promo na fb.
Jaką kupiłaś?

Muszę moją rozwiązać w końcu, leży spleciona w warkocz od prania. Może ją coś ruszyło.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości