Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-25, 23:00   #4141
Ewula88
Wtajemniczenie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Niestety

Ja na szczęście mam męża mechanika wiec odpada mi naprawa auta Dziewczyny życzę wam zdrowych, pogodnych i radosnych świat. Dla tych które maja płodne w święta życzę owocnych figli i życzę wam aby to były ostatnie święta bez fasolek p.s czytałam ostatnio artykuł ze my kobiety jesteśmy bardziej płodne na wiosnę wiec niech moc będzie z Wami ! )))
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 23:29   #4142
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Mam wyniki bety. 3,58 - badanie więc muszę powtórzyć po świętach o ile @ się nie pojawi. Wkurzona jestem bo myślałam że już dziś będę mieć jasność. Jeszcze do tego rozkłada mnie przeziębienie. W moim laboratorium wynik jednoznacznie negatywny jest do 1,0 a pozytywny od 5,8. A że ja mam późno owu, a dziś 31dc to nie można wykluczyć bardzo wczesnej ciąży. Ale ja mam przeczucie że nic z tego i o ile neta po świętach mocno nie wzrośnie i @ nie przyjdzie będę się martwić że coś jest mocno nie tak. Tak sobie pomyślałam że może ten śluz z krwią w środę to była implantacja? Sama już nie wiem. Idę się poprzytulac do męża żeby odreagować

No to szansa jest!
Cytat:
Napisane przez rybka20 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny juz nie,mogę musze wam powiedziec. Mianowicie bylam dzis u ginekologa miałam badanie USG które wykazalo ze normalne bede,jajeczkowac lewy jajnik ma 1,27 cm a prawy 0,83 cm. Cieszę się jak cholera. Może się uda w tym cyklu.

@->--
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez Megan1312 Pokaż wiadomość
Moja beta z dzis 24120 a przed wczoraj bylo 27250 czyli spada w srode mam usg ale chyba moge liczyc tylko na cud.

Nie wiem jak te swieta przezyje ale Wam dziewczyny zycze wesolych spokojnych zdrowych Swiat spedzonych w milej atmosferze .
Bardzo, bardzo mi przykro, ze musisz przez to przechodzić Oby cud się stał, Trzymaj się jakoś
Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
ja też mam łukowatą ale gin mówił, że to nie problem. I kolejny cykl z torbielą. Zaczne je naywac imionami. Obecną dwukomorową nazwię Tom i Jerry [COLOR="Silver"]

Widzę, że nie łamiesz się tak jak ja, pozytywna energia bije z Twoich postów. Dziękuję! Ja miałam torbiel przed staraniami, która cudownie znikła, a teraz zobaczymy. Moja gin mówi, ze ta jakaś przegroda może być problemem. Tak to jest, co lekarz, to opinia Może niepotrzebnie mnie zdołowała, a może jednak u mnie coś w tym jest. Zobaczę co jeszcze powie ten lekarz od sono-hsg, ma super opinie na znanym lekarzu, wiec mocno liczę na to wizytę...
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 23:34   #4143
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Niee, zresztą to nie in vitro a zwykła stymulacja miała być, potem dopiero inseminacja (nie jestem tego pewna) i potem in vitro.
Niestety taki mamy rząd

A Ty kiedy rodzisz?
W niedzielę zaczynam trzeci trymestr już wiem, że będę mieć CC ( mam zmiany w siatkówce) więc pewnie będę rodzić koło 20 czerwca
Powiem tak - nie powinnaś płacić ani złotówki za leczenie lub państwo powinno je w dużej części współfinansować. Taki rząd co tak kocha dzieci, a nie chce pomóc ludziom ich mieć. IDIOTYZM
Stary 2016-03-25, 23:35   #4144
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dziewczyny, skoro ja dwukrotnie zaszłam z torbielą, dwurożną tyłozgiętą macicą i teraz z za wysokim TSH, to wszystko jest możliwe

Co do mechaników czy gin - w ogóle na każdego specjalistę dobrego w swoim fachu i do tego w miarę dostępnego cenowo ciężko trafić. Mój tż też mechanik, ale nie ogólny teraz i np w pracy wszystkiego nie naprawi i opon też nie zmieni..

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 00:18   #4145
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cavagirl i Monika, dzięki za dobrą energię z waszych postów

U mnie wieczorem jednak @ przyszła, więc zaczynam 7 cykl. Myślałam że będę miała doła ale nie mam. Wiemy już po tym cyklu że przyczyną niepowodzeń jest niski progesteron i naprawdę mam teraz nastawienie że wreszcie się uda jak go wyreguluje. Także jestem pełna optymizmu. Tylko nadal dziwi mnie ten niejednoznaczne wynik dzisiejszej bety. Może była ciąża biochemiczna? Chyba nawet nie chce wiedzieć. Mówi się trudno i żyje się dalej.

Megan, tak mi przykro może zdarzy się jeszcze cud?
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 00:19   #4146
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie wieczorem jednak @ przyszła, więc zaczynam 7 cykl. Myślałam że będę miała doła ale nie mam. Wiemy już po tym cyklu że przyczyną niepowodzeń jest niski progesteron i naprawdę mam teraz nastawienie że wreszcie się uda jak go wyreguluje. Także jestem pełna optymizmu. Tylko nadal dziwi mnie ten niejednoznaczne wynik dzisiejszej bety. Może była ciąża biochemiczna? Chyba nawet nie chce wiedzieć. Mówi się trudno i żyje się dalej.

Ciąża jest chyba od bety 5, więc pewnie nie... Dobrze, że masz pozytywne nastawienie!!

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-03-26, 01:21   #4147
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Przy tej cenie jest napisane Konwencjonalne IVF lub IVF z ICSI ze znieczuleniem do zabiegu.

Osobno w cenniku są wymienione tylko AH (assisted hatching), plCSI (selekcja plemnika), MACS (magnetycznie aktywowane sortowanie plemników do ICSI), transfer zarodków, mrożenie zarodków. I tyle w temacie on vitro. Wiec reszta musi być w tych 4500. Tak mi się wydaje...

Sent from my iPhone using Tapatalk
u mnie jakbym nie liczyła to ponad 10 tys. jeśli by była refundacja leków. nie wiem czy w tym sa wizyty, bo to kolejny tysiąc pewnie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Nie wydaje się, żeby to miała być suma np 15000, więc chyba nie najgorzej
oj mylisz się, to może być tyle jeśli leki nie będą refundowane

Cytat:
Napisane przez rybka20 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny juz nie,mogę musze wam powiedziec. Mianowicie bylam dzis u ginekologa miałam badanie USG które wykazalo ze normalne bede,jajeczkowac �� lewy jajnik ma 1,27 cm a prawy 0,83 cm. Cieszę się jak cholera. Może się uda w tym cyklu.

@->--
powodzenia!

Cytat:
Moja beta z dzis 24120 a przed wczoraj bylo 27250 czyli spada w srode mam usg ale chyba moge liczyc tylko na cud.
Nie wiem jak te swieta przezyje ale Wam dziewczyny zycze wesolych spokojnych zdrowych Swiat spedzonych w milej atmosferze .
fuck! nie bede ci zyczyc powodzenia, bo chyba jednak cos jest nie tak jak roznie slabo to jest szansa, ale jak maleje to chyba trzeba nastawiac sie na najgorsze

ja po wizycie w klinice i po badaniach nasienia-no dół. totalny. i nie jestem zadowolona z kliniki. szablon juz myślą o inseminacji i moim zdaniem wyciąganie kasy.

Edytowane przez __malaMi__
Czas edycji: 2016-03-26 o 01:44
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 07:55   #4148
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeszcze takie pytanko, bo schizuję się...
Pytanie do tych, którym się udało:
Czy w pierwszych tygodniach czułyście jakieś bóle? Np podbrzusza, okolice jajników, lekkie lub mocniejsze skurcze?

Ja czułam kilka dni przed spodziewaną @ takie bóle podbrzusza podobne, jak na @ i kłucie jajników.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

[QUOTE=chudziaszek11;57966 461]W niedzielę zaczynam trzeci trymestr już wiem, że będę mieć CC ( mam zmiany w siatkówce) więc pewnie będę rodzić koło 20 czerwca
Powiem tak - nie powinnaś płacić ani złotówki za leczenie lub państwo powinno je w dużej części współfinansować. Taki rząd co tak kocha dzieci, a nie chce pomóc ludziom ich mieć. IDIOTYZM[/QUO]

Badałaś oczy ze względu na ciążę? Czy wiedziałaś już wcześniej, że masz coś z siatkówką i będzie CC?

Dziewczyny i ja życzę WESOŁYCH, RADOSNYCH, SZCZĘŚLIWYCH I PRZEDE WSZYSTKIM OWOCNYCH ŚWIĄT
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 08:25   #4149
geosmina
Wtajemniczenie

Megan, bardzo, bardzo mi przykro, przytulam Cię mocno 😔

Cytat:
Dobrze że się nie dołujesz, znasz przyczynę niepowodzeń i wiesz już co robić żeby sobie pomóc ☺

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
u mnie jakbym nie liczyła to ponad 10 tys. jeśli by była refundacja leków. nie wiem czy w tym sa wizyty, bo to kolejny tysiąc pewnie

ja po wizycie w klinice i po badaniach nasienia-no dół. totalny. i nie jestem zadowolona z kliniki. szablon juz myślą o inseminacji i moim zdaniem wyciąganie kasy.
Kurczę przykre😞 na prawdę refundacja tego in vitro powinna być przynajmniej w jakichś 70%, przecież tu chodzi o nowych obywateli, ale nie, pisiury tego nie wesprą bo to przecież wbrew kościołowi😒

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
W niedzielę zaczynam trzeci trymestr już wiem, że będę mieć CC ( mam zmiany w siatkówce) więc pewnie będę rodzić koło 20 czerwca
Jejku, ale szybko to leci😊 masz już wózek? 😜
Ja też miałam CC przez siatkówki, prawie oślepłam na jedno oko, boję się co będzie w tej ciąży bo znowu mam mocniejsze błyski😞

Dziewczyny! Spokojnych, ciepłych, rodzinnych Świąt, nie przejedzcie się za bardzo, za to obyście wszystkie zobaczyły wkrótce dwie kreseczki na teście ciążowym😙😊🐇🐣

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 08:43   #4150
sreberko4
Zakorzenienie

Test ciążowy negatywny Przepłakałam całe rano, teściowa (zna sytuację) zero zrozumienia "przecież się nie zabijesz" i najważniejsze jechać ze swięconką i na zakupy bo "przecież są święta". A co mnie teraz kur** obchodzi pełna lodówka?! Teraz mnie interesuje czemu skoro byłą owulacja się nie udało
Stary 2016-03-26, 08:54   #4151
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Test ciążowy negatywny Przepłakałam całe rano, teściowa (zna sytuację) zero zrozumienia "przecież się nie zabijesz" i najważniejsze jechać ze swięconką i na zakupy bo "przecież są święta". A co mnie teraz kur** obchodzi pełna lodówka?! Teraz mnie interesuje czemu skoro byłą owulacja się nie udało
Przykro mi
Wiesz, sama owulacja ciąży nie czyni, ja miałam owu przecież cały czas i nie od razu zaszłam, to jest jednak traf. Mam nadzieję, że niedługo trafi na Ciebie.
A teściowa może inaczej nie umie i chce Cię odciągnąć od myślenia o tym, nie bądź zła, nie stara się, więc nie zrozumie...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-03-26, 09:05   #4152
chudziaszek11
Wtajemniczenie

[QUOTE=MajWija;57969266]Ja czułam kilka dni przed spodziewaną @ takie bóle podbrzusza podobne, jak na @ i kłucie jajników.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Powiem tak - nie powinnaś płacić ani złotówki za leczenie lub państwo powinno je w dużej części współfinansować. Taki rząd co tak kocha dzieci, a nie chce pomóc ludziom ich mieć. IDIOTYZM[/QUO]

Badałaś oczy ze względu na ciążę? Czy wiedziałaś już wcześniej, że masz coś z siatkówką i będzie CC?

Dziewczyny i ja życzę WESOŁYCH, RADOSNYCH, SZCZĘŚLIWYCH I PRZEDE WSZYSTKIM OWOCNYCH ŚWIĄT
MajWija mam dużą wadę wzroku i wtedy trzeba iść do okulisty przed porodem, żeby sprawdził czy możliwy jest poród siłami natury. Jak masz z oczami wszystko ok, to nie masz się czym przejmować
Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Megan, bardzo, bardzo mi przykro, przytulam Cię mocno ��

Dobrze że się nie dołujesz, znasz przyczynę niepowodzeń i wiesz już co robić żeby sobie pomóc

Kurczę przykre�� na prawdę refundacja tego in vitro powinna być przynajmniej w jakichś 70%, przecież tu chodzi o nowych obywateli, ale nie, pisiury tego nie wesprą bo to przecież wbrew kościołowi��

Jejku, ale szybko to leci�� masz już wózek? ��
Ja też miałam CC przez siatkówki, prawie oślepłam na jedno oko, boję się co będzie w tej ciąży bo znowu mam mocniejsze błyski��

Dziewczyny! Spokojnych, ciepłych, rodzinnych Świąt, nie przejedzcie się za bardzo, za to obyście wszystkie zobaczyły wkrótce dwie kreseczki na teście ciążowym��������

Piszę z telefonu-pozdro szejset
Mamy już wózek oraz mnóstwo ubranek ( kupiłam może z 10, resztę dostałam). Kupiliśmy też już komode dla młodego a w kwietniu muszę TŻ przycisnąć, żeby malowanie zrobił
A masz jakieś przeczucia co do płci?
Na twoim miejscu od początku bym do okulisty poszła, żeby zobaczyć czy tam wszystko ok i kontrolować te oczy. Z tego co pamiętam, to w poprzedniej ciąży miałaś już przeboje z oczami. Trzymam kciuki , żeby tym razem było ok.
Cytat:
A kiedy masz mieć @ ? Może nie wszystko stracone? Sreberko niestety czasem jest wszystko co potrzeba, a do zapłodnienia nie dochodzi. Gdzieś czytałam, że nawet przy spełnionych wszystkich warunkach szansa na ciążę jest i tak koło 50% . Niestety teściowa mają to do siebie, że pocieszenie z nich marne

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-03-26 o 09:08
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 09:17   #4153
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem tak - nie powinnaś płacić ani złotówki za leczenie lub państwo powinno je w dużej części współfinansować. Taki rząd co tak kocha dzieci, a nie chce pomóc ludziom ich mieć. IDIOTYZM
Jak to zleciało Już niedługo maluszek będzie na świecie
Niestety. Widocznie jest to niezgodne z KK.

Cytat:
Mówisz o invikcie?

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 09:25   #4154
BlueBow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeszcze takie pytanko, bo schizuję się...
Pytanie do tych, którym się udało:
Czy w pierwszych tygodniach czułyście jakieś bóle? Np podbrzusza, okolice jajników, lekkie lub mocniejsze skurcze?

Ja we wtorek miałam owu a dziś mnie kłuje jajnik, coś tam mnie ciągnie Przytulaski były ale się jeszcze nie staramy

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
nie da si tego usg jakoś przyspieszyć? trzymaj się Kochana

Dziewczyny ma do Was pytanko, bo we wtorek idę zrobić progesteron, prawie będzie 7 dni po owu Już schizuję jak mam odczytać wynik - powinno być powyżej 15 tak? W ogóle odebrałam wyniki tarczycy - są dobre, a prl sama mi spadła i jest tylko lekko podwyższona, morfologia też elegancko Myślę co jeszcze zrobić
BlueBow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 09:42   #4155
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlueBow Pokaż wiadomość
Ja we wtorek miałam owu a dziś mnie kłuje jajnik, coś tam mnie ciągnie Przytulaski były ale się jeszcze nie staramy

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

nie da si tego usg jakoś przyspieszyć? trzymaj się Kochana

Dziewczyny ma do Was pytanko, bo we wtorek idę zrobić progesteron, prawie będzie 7 dni po owu Już schizuję jak mam odczytać wynik - powinno być powyżej 15 tak? W ogóle odebrałam wyniki tarczycy - są dobre, a prl sama mi spadła i jest tylko lekko podwyższona, morfologia też elegancko Myślę co jeszcze zrobić

Ja przy progesteronem 7 Dpo 10 zaszłam w ciąże 3mam kciuki.
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 10:20   #4156
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Widzę, że nie łamiesz się tak jak ja, pozytywna energia bije z Twoich postów. Dziękuję! Ja miałam torbiel przed staraniami, która cudownie znikła, a teraz zobaczymy. Moja gin mówi, ze ta jakaś przegroda może być problemem. Tak to jest, co lekarz, to opinia Może niepotrzebnie mnie zdołowała, a może jednak u mnie coś w tym jest. Zobaczę co jeszcze powie ten lekarz od sono-hsg, ma super opinie na znanym lekarzu, wiec mocno liczę na to wizytę...
Lekarze to potrafią zdołować. Tak naprawdę to zanim człowiek zostanie zdiagnozowany to musi przejść szereg badań, które potwierdzają pewne problemy. Więc niepotrzebnie czasem lekarze gdybają negatywnie i nakręcają ludzi. Mój lekarz to cały czas powtarza "będzie dobrze". "Jakby się coś tam miała okazać to są na to leki i da się to zrobić, proszę się nie martwić!" I w zasadzie to jedyny lekarz tak pozytywny na jakiego trafiłam
Bardzo jestem ciekawa Twojej wizyty i trzymam kciuki aby wszystko wyszło idealnie

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Ale ten czas leci! Szok!

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Dziewczyny, skoro ja dwukrotnie zaszłam z torbielą, dwurożną tyłozgiętą macicą i teraz z za wysokim TSH, to wszystko jest możliwe
To bardzo pozytywne i dające nadzieję co napisałaś
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 10:26   #4157
Lidka99
Zadomowienie

Dziewczyny życzę Wam zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świąt Potwierdziły się moje przypuszczenia i moja siostra jest w 8 tyg ciąży, niestety biedaczka trafiła do szpitala w czwartek ale dziś już wyszła i z fasolką wszystko dobrze

Cytat:
Jeju tak mi przykro trzymaj się kochana

Cytat:
No i u mnie klops bylam u gina bo mnie to niepokoiło. Torbiel
Nie brałam w tym cyklu duphastonu. Zaraz napiszę więcej.
Cytat:
W związku z tym, że ponad 10 dni mam dni płodne baaa raczej dopiero się rozkręciły i dziwnie czuje prawy jajnik, a mam już 24dc i progesteron 0,17... poleciałam dzisiaj do lekarza. Torbiel znowu na prawym jajniku Pęcherzyk nie pękł wrrrr Śluzu pełno, nawet na usg w ujsciu macicy lekarz go zauważył. Stwierdził, że to w takim przez niski progesteron.
Dostałam luteine na wywołanie 5 dni po 2 tabletki. A potem duphaston od 16 dc. Ale to już pewnie przez parę cykli skoro mam wyregulować. I chyba dostanę coś na pękanie pęcherzyka.
Za dwa tygodnie na kontrolę czy torbiel się wchłonęła.

I znowu nic nie zapłaciłam za wizytę powiedział, że to w ramach prezentu świątecznego

Dziewczyny Wam również życzę wesołych świąt

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Działać działamy aczkolwiek pęcherzyk się napuszył i przeobraził w torbiel więc chyba nic z tego. Ale działania przyjemne
Przykro mi, ale trzymam kciuki żeby w następnym cyklu się udało

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Ja na szczęście mam męża mechanika wiec odpada mi naprawa auta Dziewczyny życzę wam zdrowych, pogodnych i radosnych świat. Dla tych które maja płodne w święta życzę owocnych figli i życzę wam aby to były ostatnie święta bez fasolek p.s czytałam ostatnio artykuł ze my kobiety jesteśmy bardziej płodne na wiosnę wiec niech moc będzie z Wami ! )))
Mój też mechanik

Cytat:
Przykro mi tż przebadany?
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 11:21   #4158
BlueBow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Ja przy progesteronem 7 Dpo 10 zaszłam w ciąże 3mam kciuki.

Mam nadzieję, że mój też wyjdzie w miare sensowny Trochę się tego boję

Dziewczyny Wesołych Świąt Wam życzę
Stary 2016-03-26, 11:24   #4159
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:

Co do mechaników czy gin - w ogóle na każdego specjalistę dobrego w swoim fachu i do tego w miarę dostępnego cenowo ciężko trafić. Mój tż też mechanik, ale nie ogólny teraz i np w pracy wszystkiego nie naprawi i opon też nie zmieni..

PannaIzabela, napawasz optymizmem A jak się czujesz? Kiedy mówicie rodzinie?

Cytat:

Super, że tak to przyjęłaś

Cytat:
Ehh... Niedobrze, może jeszcze idźcie do dobrego gina nie pracującego w klinice niepłodności?
Cytat:
Ja dostałam @ w Boże Narodzenie, w 20dc, także rozumiem. Postaraj się myślec o czymś innym. Niestety ludziom cieżko zrozumieć nasze rozczarowania
Cytat:
Lekarze to potrafią zdołować. Tak naprawdę to zanim człowiek zostanie zdiagnozowany to musi przejść szereg badań, które potwierdzają pewne problemy. Więc niepotrzebnie czasem lekarze gdybają negatywnie i nakręcają ludzi. Mój lekarz to cały czas powtarza "będzie dobrze". "Jakby się coś tam miała okazać to są na to leki i da się to zrobić, proszę się nie martwić!" I w zasadzie to jedyny lekarz tak pozytywny na jakiego trafiłam
Bardzo jestem ciekawa Twojej wizyty i trzymam kciuki aby wszystko wyszło idealnie [COLOR="Silver"]

Dziękuję! Będę Wam zdawała relację na bieżąco, może komuś się przydadzą moje przygody Juz się nie mogę doczekać wizyty u tego lekarza, może nie będzie potrzebne sono-hsg. Ma w obszarach swojej pracy niepłodność, wiec może cos więcej poradzi.

Jeszcze raz Wszystkiego dobrego na Święta!!!
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 11:41   #4160
Linka25
Zakorzenienie

U mnie 24 dc., zazwyczaj mam cykle 26-29 dni. Test w szafce korci, dziś rano ledwo się powstrzymałam, stwierdziłam ze za wcześnie, wynik byłby oczywisty.
pojutrze lub we wt pewnie zrobię, oczywiscie jesli @ nie wyprzedzi testu; szanse oceniam jako mizerne i tak
..

Megan trzymaj się, moze jeszcze jest nadzieja...

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2016-03-26 o 11:43
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 11:57   #4161
aska8999
Rozeznanie

Nie odzywalam sie, bo na tamtym tescie ktory zrobilam rano w ogole nie bylo widac jednak tej drugiej kreski po kilku godzinach jak chcialam zrob8c zdjecie i sie troche podlamalam, ze za wczesnie sie cieszylam. Ale dzisiaj zrobilam drugi przed chwileczka i od razu pokazala sie druga kreska, blada ale jest dzisiaj 12 dpo, kurcze jeszcze nie wierze!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160326_114800.jpg (51,4 KB, 33 załadowań)
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 12:03   #4162
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Nie odzywalam sie, bo na tamtym tescie ktory zrobilam rano w ogole nie bylo widac jednak tej drugiej kreski po kilku godzinach jak chcialam zrob8c zdjecie i sie troche podlamalam, ze za wczesnie sie cieszylam. Ale dzisiaj zrobilam drugi przed chwileczka i od razu pokazala sie druga kreska, blada ale jest dzisiaj 12 dpo, kurcze jeszcze nie wierze!
Widzę dwie krechy. GRATULUJE piękne świata Ci się szykują
Stary 2016-03-26, 12:25   #4163
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro mi
Wiesz, sama owulacja ciąży nie czyni, ja miałam owu przecież cały czas i nie od razu zaszłam, to jest jednak traf. Mam nadzieję, że niedługo trafi na Ciebie.
A teściowa może inaczej nie umie i chce Cię odciągnąć od myślenia o tym, nie bądź zła, nie stara się, więc nie zrozumie...
A u mnie to dopiero druga owulacja od lipca 2015

Cytat:
A kiedy masz mieć @ ? Może nie wszystko stracone? Sreberko niestety czasem jest wszystko co potrzeba, a do zapłodnienia nie dochodzi. Gdzieś czytałam, że nawet przy spełnionych wszystkich warunkach szansa na ciążę jest i tak koło 50% . Niestety teściowa mają to do siebie, że pocieszenie z nich marne
Dziś mój 30 dc, a jeśli chodzi o okres, to u mnie nie było go nawet po 2 miesiące więc dla mnie brak @ niczego nie oznacza

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Przykro mi tż przebadany?
Nie przebadany, lekarz skupił się na moich cyklach bezowulacyjnych. Dziś od rana o tym myślę, że może jego powinniśmy przebadać, nawet teściowej to powiedziałam i co usłyszałam? "W naszej rodzinie nigdy nie było problemów, poza tym zapomnij że pójdzie na takie badania"

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Ja dostałam @ w Boże Narodzenie, w 20dc, także rozumiem. Postaraj się myślec o czymś innym. Niestety ludziom cieżko zrozumieć nasze rozczarowania
Masz rację, ktoś kto tego nie przeszedł nigdy tego nie zrozumie 75% moich myśli w ciągu dnia dotyczyło tego czy się udało, miałam stan podgorączkowy, kłucie w jajnikach, ciągnący ból, zgagę. Zrobiłam ten test, żeby wiedzieć na co być przygotowaną robiąc betę we wtorek

Cytat:
W którym dc robiłaś test? Gratuluję

Edytowane przez sreberko4
Czas edycji: 2016-03-26 o 12:26
sreberko4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 12:27   #4164
aska8999
Rozeznanie

Dzisiaj mam 26 dc owu byla 13/14dc
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 13:05   #4165
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!

Rodzinnych Świąt pełnych miłości i radości!
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 13:13   #4166
BlueBow
Raczkowanie

Cytat:

Widać! Gratulacje

Sreberko czemu masz takie rozjechane @?
Stary 2016-03-26, 13:26   #4167
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Widać! Gratulacje

Sreberko czemu masz takie rozjechane @?
Dobre pytanie. Niedoczynność tarczycy i 8 lat brania anty
Stary 2016-03-26, 13:39   #4168
BlueBow
Raczkowanie

Cytat:
Dobre pytanie. Niedoczynność tarczycy i 8 lat brania anty

Też mam niedoczynność Ale leczysz się?

Jeny mnie cały czas podbrzusze pobolewa
Stary 2016-03-26, 13:43   #4169
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam niedoczynność Ale leczysz się?

Jeny mnie cały czas podbrzusze pobolewa
Tak leczę się, jednak potrafię mieć duże skoki TSH mnie nic nie pobolewa
Stary 2016-03-26, 14:01   #4170
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
No i takich wiadomosci nam trzeba na swięta
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości