![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaka wyciskarka do soków?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Przyczajenie
|
Ja właśnie chcę kupić wyciskarkę . Wybieram już od jakiegoś czasu i nie mogę się zdecydować. Mam już totalny mętlik w głowie. Zależy mi na, w miarę klarownych sokach, ale też córka chce sorbety, Wyciskanie ziaren tez było by fajne i przydatne. No i łatwość mycia. Może być pionowa albo pozioma . Co do gwarancji to nie wiem czy warto przepłacać, bo z doświadczenia wiem , że zwykle ciężko coś osiągnąć. Przeważnie wina leży po stronie użytkownika. Znajomy ma COOKSENSE i jest zadowolony. Mniej znana marka ale jakością nie odbiega od innych.
Ktoś coś podpowie i poradzi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
jak już coś kupuje to wolałabym ,żeby sprzęt był nie kiepskiej jakości. Czytałam o japońskich produkcjach. Masz racje łatwośc mycia tez jest istotna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
czy myslicie ze to bezpieczne kupic u tego sprzedawcy? cena kuszaca...http://allegro.pl/wyciskarka-do-soku....html#delivery
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wyciskarka do soku- która??
Mi to wygląda na wyciskarkę kupioną w Azji. Czyli bez gwarancji producenta na żadną cześć. Dlatego jest tańsza bo kupiona np w aliexpress
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Po cichu liczylam ze odezwie sie ktos kto sie odwazyl na taki zakup i sprzet dziala mu bezproblemowo od dluzszego czasu
![]() Ewentualnie glosy tych dziewczyn ktore maja Hurona od lat i moga potwierdzic jego bezawaryjnosc....Wtedy chyba nie ma sensu przeplacac za produkt polski, mozna smialo ryzykowac i kupic bez gwarancji cos co sie nie psuje... zle kombinuje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Rozeznanie
|
Wróciłam, byłam na odosobnieniu medytacyjnym.
Tak z pamięci: 1. Dwa jajka ubić razem z cukrem, cukru niepełna szklanka. 2. Dodać powoli 2/3 szklanki oleju, np. słonecznikowego. 3. W osobnej misce wymieszać razem "suche", 350g mąki, łyżeczka sody, czego dusza zapragnie (jak mam resztki z buraczków, to dodaję kakao i robię brownie, jak więcej marchewki, to więcej cynamonu albo przyprawy piernikowej) 4. Delikatnie dodać suche, nie używam tu miksera, tylko mieszam "manualnie" łyżką. 5. Czasem dodam też np. zmielone siemię lniane albo zmielone migdały, orzechy, ostropest... tylko wtedy albo jedno jajko więcej, albo trochę mniej mąki. 6. Dodajemy nasze resztki, ja robię to doprawdy na oko. Myślę, że jest ich nieco mniej niż połowa masy. 7. Do formy, wykładam papierem. 8. Piec w 180 stopniach około 50 min. Cytat:
Jestem wyjątkowo zadowolona.
![]() |
![]() |
#279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
Kupilam Hurona 2g hh w polskiej dystrybucji i z samej wyciskarki jestem ogolnie zadowolona ale to moja pierwsza, wiec nie mam porownania...Odpadki nie sa suche na wior - raczej taka mokra pulpa - wiec chyba cos by sie jeszcze dalo wycisnac....Poza tym bardzoooo trudno myje sie srodek szczegolnie z wlokien selera naciowego i pomaranczy (szkoda, ze tego nie mozna wkladac do zmywarki
![]() Generalnie fajnie, ze w koncu mam, ale liczylam ze to bedzie doskonalszy produkt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
Ja mam hurom hh2g i z ręką na sercu polecam, nigdy nie miałam z nim problemów a dosyć często z niego korzystam, fakt z tym myciem sitka po niektórych trwa dłużej no ale to nic przy tak dobrym użytkowaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Przyczajenie
|
Kupiłem kuvingsa B600, spisuje się super!
Dla rodziców myślałem o tańszej wersji Macom Perfect Juice 859, wygląda IDENTYCZNIE jak kuvings B600! Czy ktoś tego już używał? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
na serio? W ogole nie zakladalam takiego scenariusza... Zalozylam ze ten typ tak ma... Ale moze warto sie zastanowic. Chyba napisze najpierw maila do producenta...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zastanawiam się nad zakupem właśnie SKG ![]()
Miłosz - Promyczek https://www.facebook.com/pomocdlapromyczka/ Przekaż swój 1% KRS: 0000186434 Cel szczegółowy 1%: 1/Y Miłosz Yeromenko Edytowane przez ania_trojaczki Czas edycji: 2016-03-16 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Przed myciem wlej sobie szklanke wody i włącz ON jeszcze na kilka sekund wtedy wszystko co się gdzieś tam do sitka poprzyklejało, wypłucze się i mycie będzie dużo szybsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez bitedelite Czas edycji: 2016-03-17 o 20:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Konto usunięte
|
Cześć
![]() Szukam wyciskarki bpa free (dziecko), z możliwością robienia sorbetów (również- dziecko) oraz łatwą do mycia. Oprócz pysznych soków chciałabym robić inne zdrowe potrawy- bardzo zachęcające są Wasze opisy warzywnych ![]() Czy warto brać pod uwagę jakieś modele < 1000 zl? Np. Eldom pj600? Jest bpa free i ma niezłe opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Rozeznanie
|
Dzisiejszy chlebek/ciasto z resztek z wyciskania soku. Marchew, pasternak, jablko.
![]() |
#291 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Konto usunięte
|
Mam zamiar jako pierwsze zrobić ciasto wg tego przepisu- czekoladowo- buraczane,chyba dość mokre, bo mało mąki
https://technologiasmaku.wordpress.c...adowe-obledne/ i tort cukiniowo- migdałowy z "rewolucji na talerzu" przepis na tej stronie (i na inne warzywne ciasta) http://panie-i-odchudzanie.blogspot.com/ Rozumiem, że nikt nie kupował tańszych wyciskarek ![]() Tu świetny artykuł (autorka kupiła najpierw wyciskarkę sapir a potem hurom) i komentarze, na ich końcu info, jak odróżnić tzw. okazje czyli podróbki hurom hh 2g od oryginału- może się komuś przyda http://www.akademiawitalnosci.pl/jak...wiezych-sokow/ Edytowane przez 95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad Czas edycji: 2016-03-20 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Rozeznanie
|
Tak, przepis był powyżej
![]() Cytat:
W taki też mniej więcej sposób zrobiłam brownie na bazie z resztek z buraków (+kakao i czekolada), ale muszę przyznać, że pachniał i smakował dość warzywnie. Ten powyższy, pasternak, marchew, jabłko, jest super. Pasternak ma miły słodki smak.
![]() |
![]() |
#294 |
BAN stały
|
Hejka, jestem zdecydowana na wyciskarkę marki Hurom, długo gryzłam się z tą decyzją ale widzę że wiele z was tutaj poleca tą firmę. Moje pytanie z kolei jest inne, jakie modele polecacie najbardziej? Bo widzę że tutaj na wątku przewinęło się dosyć sporo i zgłupiałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zależy ile chcesz wydać? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wyciskarka do soku- która??
Ostatnio kupiłem Panasonic mj-l500 w Euro Rtv za 799zł. Długo analizowałem temat wyciskarek bo szkoda mi było wydawać ponad 2tys na Huroma.
Panasonic jest bardzo dobrze wykonany, widać wysoką jakość, jest wąska dzięki temu mieści się w małej kuchni, nie odbiega jakością od Huroma. Silnik 150w, posiada 2 siatka, dodatkowe jest do robienia lodów. Pulpa z marchewki jest sucha, z pomarańczy lekko wilgotna ale jest to normalne w tych za 2 tys też jest pewnie tak samo. Polecam i uważam że nie warto przepłacać za to samo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Przyczajenie
|
[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;57640681]
Tu świetny artykuł (autorka kupiła najpierw wyciskarkę sapir a potem hurom) i komentarze, na ich końcu info, jak odróżnić tzw. okazje czyli podróbki hurom hh 2g od oryginału- może się komuś przyda http://www.akademiawitalnosci.pl/jak...wiezych-sokow/[/QUOTE] Świetna strona! Fajna recenzja jest też u Klaudyny z ziołowego zakątka: http://klaudynahebda.pl/wyciskarka-do-sokow/ Dziewczyny, czy któraś z was zna kody rabatowe na stronę huroma lub do jakiegoś sklepu który sprzedaje huromy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdz czy to jeszcze działa: W świąteczny poniedziałek, zakupy w sklepie Puregreen objęte są 10% rabatem. Przy składaniu zamówienia, proszę wpisać powyższy kod rabatowy DYNGUS10
![]() |
![]() |
#299 |
Przyczajenie
|
Niestety już nie działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.