|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - część 12
Zaliczyliśmy pierwszy spacer w czwórkę
pięknie dziś na dworze ahhh
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
mnie wieczorami dopada spadek nastroju
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzuch też mam jeszcze duzy:P masz czucie w okolicy rany? Ja mam takie miejsce nad raną, gdzie nie czuję:P
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda piękna, wróciliśmy z całkiem konkretnego spaceru przed chwilą
|
|
|
|
#4175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie boli jeszcze tam gdzie wyszedł krwiak, a sama rana ciągnie jak się przeforsuję. Dobija mnie brzuch. Dzisiaj się popłakałam widząc się w lustrze. Emma szybko wychodzicie. My wczoraj 15 minut na balkonie się odwazylismy postać. Dzisiaj chcieliśmy iść na pierwszy krótki spacerek, ale nieprzyjemny wiatr wieje, więc nie chcę ryzykować ![]() Mnie jakoś tym razem baby blues nie dopadł.Za to z pokarmem w piersiach walczylam aż cztery dni. Każdy polog inny... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4176 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny po dłuższej nieobecności. Ostatni raz byłam na bieżąco z szybkim porodem Nadii i od tego czasu zamilkłam. Próbowałam nadrobić, ale przyznaję, że nie mam szans. Prawda jest taka, że nie wytrzymywałam presji rodzenia na forum
![]() Gratuluję pojawienia się nowych dzieci na świecie ![]() Informuję, że w poniedziałek 21.03., czyli idealnie w terminie urodziłam córeczkę!! Rozpoczęło się odejściem wód płodowych, w szpitalu już były mocne skurcze, więc dane mi było poczuć choć trochę tego bólu porodowego.Niestety nie obyło się bez cc, bo maleńka się nie odwróciła. Poród i pobyt w szpitalu był dobry. Gdzieś w sercu mnie boli, że nie było mi dane urodzić sn, ale staram się z tym powoli pogodzić i mam cały czas męża wsparcie. KP nam idzie. Od razu na sali operacyjnej przystawiłam córeczkę, żeby mogła sobie ciumkać i tak powoli się rozkręcało ![]() W szpitalu mogłam też liczyć na pomoc doradców laktacyjnych. Nawał przeszłam w szpitalu i malutka wszystko wypijała, więc obyło się bez zapaleń. Choć w domu profilaktycznie zrobiłam okład z kapusty. W szpitalu byłam 5 dni od popołudnia Wielkiego Piątku jesteśmy w domku. |
|
|
|
#4177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja po wycięciu tarczycy nie miałam czucia w okolicy blizny przez ok 2 miesiące chyba. Dokładnie nie pamietam. A i witam sie z łozka szpitalnego. Dzis przyjechałam na kontrolne KTG i Pani Doktor stwierdziła ze jestem 1 dzien po terminie z OM ( bo termin z USG na które patrzył moj prowadzący mam na 31 marca) i w związku z moim chwiejnym ciśnieniem zostaje w szpitalu. Dzis sobie mam polezec a jutro bedą decydować czy wywolujemy porod czy nie. Wiec wychodzę z szoku bo sie nie spodziewałam ze zostanę. Po KTG mieliśmy jechac na śniadanie do teściów, moj tata musiał mi przywozic torby bo nie zakładaliśmy ze sie dzis przydadzą wiec zostały w domu. |
|
|
|
|
#4178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witamy kolejne Maleństwo ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4179 |
|
Wtajemniczenie
|
Milenujdka Gratulacje
Napisz cos więcej żebym mogła listę uzupełnić ![]() Palulitka U mnie termin z usg jest na dzisiaj ;-) ale ogólnie nie biorę go pod uwagę tylko ten z OM Trzymam za was kciuki jak ogólnie się czujesz? Ktg wykazało skurcze?
|
#4180 |
|
Zadomowienie
|
Milenujdka
super ze KP Ci idzie Palulitka oby było wszystko dobrze z Wami Mi dziś na ktg wyszedł 1 skurcz w granicy 100% nie bolał, tylko poczułam jak mi brzuch zrobił się twardy. 2 był już na mniej % coś kolo 60. Polozna nic nie mówiła. Mała nie chciała się ruszać i leżałam godzinę pod tym ktg. Pod koniec zaczęła strasznie boleć mnie prawa strona na dole pleców. Czy to mogły być skurcze krzyżowe? Jak je rozpoznać? ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- A no i byłam na spacerze. Pogoda przepiękna ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- No i idę na 2 spacer xd |
|
|
|
#4181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za gratulacje!
![]() Moonunit- na pierwszą stronę informacje to córka, poród cc, waga 3210g, długość 53cm, dzień 21.03.2016. Imienia nie podaję ![]() Faktycznie pogoda piękna na dworze, jednak nie odważyłabym się wyjść na dwór z maluszkiem. Od jutra zaczniemy się werandować, bo 1.04.idziemy na wizytę patronażową. Mam stresa przed nią Nie chcę karmić malutkiej na poczekalni na widoku innych osób.
|
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko wróci na miejsce.![]() U nas dzisiaj 15 stopni, więc też się werandowaliśmy na balkonie. ![]() Gratuluję!
|
|
|
#4183 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje
Czuje sie dobrze nawet moja infekcja powoli przechodzi jakis tylko taki katar mi został. U mnie bardziej na termin z USG patrzyliśmy z lekarzem bo ja cykle miałam dłuższe wiec bardziej prawdopodobny był ten z USG bo wpasowywał sie tak ze zgadzało by sie z możliwa owulacja. Ale podobno jest tak ze jesli oba terminy różnią sie o mniej niz 7 dni to ważniejszy jest tez z miesiączki a jesli powyżej 7 dni to ważniejszy ten z USG. U mnie było 5 dni wiec teoretycznie ten z miesiączki powinno sie przyjąć ale moj lekarz przyjął tamten. No cóż co lekarz to inaczej. Na KTG chyba zadnych skurczy nie było bo nic nie wspominała doktor. Ale maluch nie chciał współpracować bo poszedł spać i cieżko go było sprowokować zeby sie poruszał.
|
|
|
|
#4184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a macie taki obrzęk/zgrubienie w okolicach rany? gin mi kazał to masować... okropne uczucie ![]() Cytat:
![]() ciekawe jak lala...
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Mam właśnie coś takiego nad raną. Mówisz żeby to masować? W jaki sposób?
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Milenujdka, gratulacje!
Mam nadzieję, że lala już z dzieciaczkiem ![]() U mnie termin z usg to na 25 był, ale ja od początku tym z OM się kierowałam i tak też mój gin liczył ale co gin to teoria, każdy ma jakieś swoje racje.
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
smaruje też żelem Scagel i już mam blada kreseczke tylko, polecam Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
gin kazał kupić lioton 1000, posmarować i ruchem okrężnym masować przesuwając się i tak w każdym miejscu po minucie. Ja bliznę dzielę na 4. Gin mówił, że to raczej jakiś płyn (jego resztka) bo nie miałam drenu ani sączka.
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
To mi nic nie mówili.
mam takie zgrubienie, jakby lekkie opuchniecie nad koncami rany.
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Swoją drogą dziś coś zsypalo małego. Wygląda jak potowki. Miało któreś z waszych dzieci? Chyba za ciepło go Ubralismy na spacer.. Nie wiem czy dzwonić do położnej czy co...
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Wasze dzieci też dostają wścieka przy cycku po trzech minutach?
Mam kryzys i boje sie ze zacznę ściągać i podawać butle. Helka je po sześć minut a potem jest wkur.w
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Moja nie, Nina je aż zaśnie. A po odstawieniu od cyca wali uśmiechy.
A Hela i przy jednym i drugim się tak wścieka?
|
|
#4196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaraz zaktualizuje ![]() Kiwi Moj też nie lubi podsluchu na ktg i spi cały czas ;-) U mnie tez piękna pogoda ale zimny wiatr wieje i odpuscilam sobie spacer Tz byl z M na spacerze także mialam chwilę odpoczynku Rodzice wpadli na kawę i trochę się rozerwalam bo już wpadalam w dolek Mialam ochotę usiąść i płakać :-( jutro ur siostry ale sama nie wiem czy chcę jechać Jutro podejmę decyzję w zależności od samopoczucia
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej, nie smutaj Może pojedź jutro, na godzinkę czy dwie. Poprawisz sobie humor, zobaczysz się z siostrą, rozerwiesz. A jak się zmęczysz to zawsze masz wymówkę i możesz wracać
|
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Lala_la
daj znac jak akcja! ![]() Milenujdka gratulacje! tak obstawialysmy, ze juz urodziłaś ![]() Olgietka moja się dzisiaj tak denerwuje i potem krótko śpi (15-30min). Czasami ma takie dni. Odbijasz w trakcie jedzenia? Moja po tych nerwach zawsze ulewa, wiec obstawiam ze to ja meczy. My juz w domu. Moi rodzice zakochani w małej aż miło
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Mam kryzys. Serio. Mam tyle mleka a mała po pięciu minutach wyje i się pręży. Ściągnęłam trochę do butelki. Mam dola 🙁
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Odbijam. Ale potem juz nie chce cycka. No a śpi max godzine, budzi sie w☠☠☠☠iona i od nowa ...
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
No to jak moja dzisiaj
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

pięknie dziś na dworze ahhh 

wchodzę w ubrania rozmiaru L 

super ze KP Ci idzie
oby było wszystko dobrze z Wami 

mam takie zgrubienie, jakby lekkie opuchniecie nad koncami rany.
Może pojedź jutro, na godzinkę czy dwie. Poprawisz sobie humor, zobaczysz się z siostrą, rozerwiesz. A jak się zmęczysz to zawsze masz wymówkę i możesz wracać