Mamy marzec 2016 - część 12 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-27, 14:17   #4171
_emma
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - część 12

Zaliczyliśmy pierwszy spacer w czwórkę nawet podzieliłam się wózkiem z tatusiem pięknie dziś na dworze ahhh aż chce się żyć! Baby blues niech spada ja go nie chcę
Stary 2016-03-27, 14:22   #4172
marta1986222
Zakorzenienie

mnie wieczorami dopada spadek nastroju

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 14:31   #4173
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Macie jeszcze czas
Moim wszystkim tak szybko odpadal. Tylko krwi nie widziałam u starszych, a u Ali była. A jak się czujesz? Boli Cie jeszcze brzuch? Mnie już w zasadzie nie boli, ale dalej jest wielki wchodzę w ubrania rozmiaru L

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Mnie też już brzuch prawie nie boli. Czasami ciągnie, ale nie ma tragedii. brzuch też mam jeszcze duzy:P masz czucie w okolicy rany? Ja mam takie miejsce nad raną, gdzie nie czuję:P

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 14:37   #4174
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Pogoda piękna, wróciliśmy z całkiem konkretnego spaceru przed chwilą
Stary 2016-03-27, 14:37   #4175
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Mnie też już brzuch prawie nie boli. Czasami ciągnie, ale nie ma tragedii. brzuch też mam jeszcze duzy:P masz czucie w okolicy rany? Ja mam takie miejsce nad raną, gdzie nie czuję:P
Ja z kolei pod raną mam wrażenie takiej martwej skóry.
Mnie boli jeszcze tam gdzie wyszedł krwiak, a sama rana ciągnie jak się przeforsuję. Dobija mnie brzuch. Dzisiaj się popłakałam widząc się w lustrze.

Emma szybko wychodzicie. My wczoraj 15 minut na balkonie się odwazylismy postać. Dzisiaj chcieliśmy iść na pierwszy krótki spacerek, ale nieprzyjemny wiatr wieje, więc nie chcę ryzykować

Mnie jakoś tym razem baby blues nie dopadł.Za to z pokarmem w piersiach walczylam aż cztery dni. Każdy polog inny...

Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 14:48   #4176
milenujdka
Wtajemniczenie

Witam dziewczyny po dłuższej nieobecności. Ostatni raz byłam na bieżąco z szybkim porodem Nadii i od tego czasu zamilkłam. Próbowałam nadrobić, ale przyznaję, że nie mam szans. Prawda jest taka, że nie wytrzymywałam presji rodzenia na forum

Gratuluję pojawienia się nowych dzieci na świecie

Informuję, że w poniedziałek 21.03., czyli idealnie w terminie urodziłam córeczkę!! Rozpoczęło się odejściem wód płodowych, w szpitalu już były mocne skurcze, więc dane mi było poczuć choć trochę tego bólu porodowego.
Niestety nie obyło się bez cc, bo maleńka się nie odwróciła. Poród i pobyt w szpitalu był dobry. Gdzieś w sercu mnie boli, że nie było mi dane urodzić sn, ale staram się z tym powoli pogodzić i mam cały czas męża wsparcie. KP nam idzie. Od razu na sali operacyjnej przystawiłam córeczkę, żeby mogła sobie ciumkać i tak powoli się rozkręcało
W szpitalu mogłam też liczyć na pomoc doradców laktacyjnych. Nawał przeszłam w szpitalu i malutka wszystko wypijała, więc obyło się bez zapaleń. Choć w domu profilaktycznie zrobiłam okład z kapusty.
W szpitalu byłam 5 dni od popołudnia Wielkiego Piątku jesteśmy w domku.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 14:49   #4177
Palulitka
Raczkowanie

Cytat:

Ja po wycięciu tarczycy nie miałam czucia w okolicy blizny przez ok 2 miesiące chyba. Dokładnie nie pamietam.

A i witam sie z łozka szpitalnego. Dzis przyjechałam na kontrolne KTG i Pani Doktor stwierdziła ze jestem 1 dzien po terminie z OM ( bo termin z USG na które patrzył moj prowadzący mam na 31 marca) i w związku z moim chwiejnym ciśnieniem zostaje w szpitalu. Dzis sobie mam polezec a jutro bedą decydować czy wywolujemy porod czy nie. Wiec wychodzę z szoku bo sie nie spodziewałam ze zostanę. Po KTG mieliśmy jechac na śniadanie do teściów, moj tata musiał mi przywozic torby bo nie zakładaliśmy ze sie dzis przydadzą wiec zostały w domu.
Palulitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 14:51   #4178
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny po dłuższej nieobecności. Ostatni raz byłam na bieżąco z szybkim porodem Nadii i od tego czasu zamilkłam. Próbowałam nadrobić, ale przyznaję, że nie mam szans. Prawda jest taka, że nie wytrzymywałam presji rodzenia na forum

Gratuluję pojawienia się nowych dzieci na świecie

Informuję, że w poniedziałek 21.03., czyli idealnie w terminie urodziłam córeczkę!! Rozpoczęło się odejściem wód płodowych, w szpitalu już były mocne skurcze, więc dane mi było poczuć choć trochę tego bólu porodowego.
Niestety nie obyło się bez cc, bo maleńka się nie odwróciła. Poród i pobyt w szpitalu był dobry. Gdzieś w sercu mnie boli, że nie było mi dane urodzić sn, ale staram się z tym powoli pogodzić i mam cały czas męża wsparcie. KP nam idzie. Od razu na sali operacyjnej przystawiłam córeczkę, żeby mogła sobie ciumkać i tak powoli się rozkręcało
W szpitalu mogłam też liczyć na pomoc doradców laktacyjnych. Nawał przeszłam w szpitalu i malutka wszystko wypijała, więc obyło się bez zapaleń. Choć w domu profilaktycznie zrobiłam okład z kapusty.
W szpitalu byłam 5 dni od popołudnia Wielkiego Piątku jesteśmy w domku.
Gratulacje witamy kolejne Maleństwo

Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 15:15   #4179
moonunit
Wtajemniczenie

Milenujdka Gratulacje Napisz cos więcej żebym mogła listę uzupełnić

Palulitka U mnie termin z usg jest na dzisiaj ;-) ale ogólnie nie biorę go pod uwagę tylko ten z OM Trzymam za was kciuki jak ogólnie się czujesz? Ktg wykazało skurcze?
Stary 2016-03-27, 15:26   #4180
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Milenujdka super ze KP Ci idzie
Palulitka oby było wszystko dobrze z Wami

Mi dziś na ktg wyszedł 1 skurcz w granicy 100% nie bolał, tylko poczułam jak mi brzuch zrobił się twardy. 2 był już na mniej % coś kolo 60. Polozna nic nie mówiła. Mała nie chciała się ruszać i leżałam godzinę pod tym ktg. Pod koniec zaczęła strasznie boleć mnie prawa strona na dole pleców. Czy to mogły być skurcze krzyżowe? Jak je rozpoznać?

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

A no i byłam na spacerze. Pogoda przepiękna

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

No i idę na 2 spacer xd
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 15:31   #4181
milenujdka
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny za gratulacje!

Moonunit- na pierwszą stronę informacje to córka, poród cc, waga 3210g, długość 53cm, dzień 21.03.2016. Imienia nie podaję

Faktycznie pogoda piękna na dworze, jednak nie odważyłabym się wyjść na dwór z maluszkiem.
Od jutra zaczniemy się werandować, bo 1.04.idziemy na wizytę patronażową. Mam stresa przed nią Nie chcę karmić malutkiej na poczekalni na widoku innych osób.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 15:42   #4182
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Ja z kolei pod raną mam wrażenie takiej martwej skóry.
Mnie boli jeszcze tam gdzie wyszedł krwiak, a sama rana ciągnie jak się przeforsuję. Dobija mnie brzuch. Dzisiaj się popłakałam widząc się w lustrze.

Emma szybko wychodzicie. My wczoraj 15 minut na balkonie się odwazylismy postać. Dzisiaj chcieliśmy iść na pierwszy krótki spacerek, ale nieprzyjemny wiatr wieje, więc nie chcę ryzykować
Potrzeba czasu. wszystko wróci na miejsce.
U nas dzisiaj 15 stopni, więc też się werandowaliśmy na balkonie.

Cytat:
Informuję, że w poniedziałek 21.03., czyli idealnie w terminie urodziłam córeczkę!!
Gratuluję!

Stary 2016-03-27, 15:44   #4183
Palulitka
Raczkowanie

Dziekuje Czuje sie dobrze nawet moja infekcja powoli przechodzi jakis tylko taki katar mi został. U mnie bardziej na termin z USG patrzyliśmy z lekarzem bo ja cykle miałam dłuższe wiec bardziej prawdopodobny był ten z USG bo wpasowywał sie tak ze zgadzało by sie z możliwa owulacja. Ale podobno jest tak ze jesli oba terminy różnią sie o mniej niz 7 dni to ważniejszy jest tez z miesiączki a jesli powyżej 7 dni to ważniejszy ten z USG. U mnie było 5 dni wiec teoretycznie ten z miesiączki powinno sie przyjąć ale moj lekarz przyjął tamten. No cóż co lekarz to inaczej. Na KTG chyba zadnych skurczy nie było bo nic nie wspominała doktor. Ale maluch nie chciał współpracować bo poszedł spać i cieżko go było sprowokować zeby sie poruszał.
Palulitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 16:08   #4184
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
też mam takie miejsce... głupie uczucie...
a macie taki obrzęk/zgrubienie w okolicach rany? gin mi kazał to masować... okropne uczucie

Cytat:
Informuję, że w poniedziałek 21.03., czyli idealnie w terminie urodziłam córeczkę!!
gratulacje!

ciekawe jak lala...
Stary 2016-03-27, 16:11   #4185
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
też mam takie miejsce... głupie uczucie...
a macie taki obrzęk/zgrubienie w okolicach rany? gin mi kazał to masować... okropne uczucie
Mam właśnie coś takiego nad raną. Mówisz żeby to masować? W jaki sposób?

Stary 2016-03-27, 16:14   #4186
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Milenujdka, gratulacje!

Mam nadzieję, że lala już z dzieciaczkiem

U mnie termin z usg to na 25 był, ale ja od początku tym z OM się kierowałam i tak też mój gin liczył ale co gin to teoria, każdy ma jakieś swoje racje.
Stary 2016-03-27, 16:19   #4187
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Te zgrubienia to zrosty. Trzeba uciskac żeby je rozbić, ja miałam jeden malutki na pół cm i rozmasowalam smaruje też żelem Scagel i już mam blada kreseczke tylko, polecam

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 16:57   #4188
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
gin kazał kupić lioton 1000, posmarować i ruchem okrężnym masować przesuwając się i tak w każdym miejscu po minucie. Ja bliznę dzielę na 4. Gin mówił, że to raczej jakiś płyn (jego resztka) bo nie miałam drenu ani sączka.
Stary 2016-03-27, 17:04   #4189
_polly_
Zakorzenienie

To mi nic nie mówili. mam takie zgrubienie, jakby lekkie opuchniecie nad koncami rany.

Stary 2016-03-27, 17:16   #4190
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
To mi nic nie mówili. mam takie zgrubienie, jakby lekkie opuchniecie nad koncami rany.
no to u mnie to samo... byłam u kontroli u gin to mi zalecił masowanie, wcześniej oglądał ranę i zrobił usg przez brzuch co tam się dzieje... w szpitalu słowa nie powiedzieli
Stary 2016-03-27, 17:30   #4191
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
no to u mnie to samo... byłam u kontroli u gin to mi zalecił masowanie, wcześniej oglądał ranę i zrobił usg przez brzuch co tam się dzieje... w szpitalu słowa nie powiedzieli
Osz cholera. Teraz nie wiem czy zapisać się na wizytę u Andrzeja czy masować na własną rękę.

Stary 2016-03-27, 17:39   #4192
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Osz cholera. Teraz nie wiem czy zapisać się na wizytę u Andrzeja czy masować na własną rękę.
A nie byłaś u niego na zdjęciu szwów? Nie mówił nic? Może nie każdy ma takie metody. Zawsze możesz zadzwonić i spytać o masowanie...

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Swoją drogą dziś coś zsypalo małego. Wygląda jak potowki. Miało któreś z waszych dzieci? Chyba za ciepło go Ubralismy na spacer.. Nie wiem czy dzwonić do położnej czy co...
Stary 2016-03-27, 17:43   #4193
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
A nie byłaś u niego na zdjęciu szwów? Nie mówił nic? Może nie każdy ma takie metody. Zawsze możesz zadzwonić i spytać o masowanie...
Akurat jak byłam w szpitalu, to jego nie było. I położna mi zdjęła. Ale we wtorek do niego zadzwonię i zapytam.

Stary 2016-03-27, 18:04   #4194
Olgietka
Zakorzenienie

Dziewczyny, Wasze dzieci też dostają wścieka przy cycku po trzech minutach?
Mam kryzys i boje sie ze zacznę ściągać i podawać butle. Helka je po sześć minut a potem jest wkur.w
Stary 2016-03-27, 18:07   #4195
_polly_
Zakorzenienie

Moja nie, Nina je aż zaśnie. A po odstawieniu od cyca wali uśmiechy. A Hela i przy jednym i drugim się tak wścieka?

Stary 2016-03-27, 18:16   #4196
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za gratulacje!

Moonunit- na pierwszą stronę informacje to córka, poród cc, waga 3210g, długość 53cm, dzień 21.03.2016. Imienia nie podaję

Faktycznie pogoda piękna na dworze, jednak nie odważyłabym się wyjść na dwór z maluszkiem.
Od jutra zaczniemy się werandować, bo 1.04.idziemy na wizytę patronażową. Mam stresa przed nią Nie chcę karmić malutkiej na poczekalni na widoku innych osób.
Dzieki zaraz zaktualizuje

Kiwi Moj też nie lubi podsluchu na ktg i spi cały czas ;-)

U mnie tez piękna pogoda ale zimny wiatr wieje i odpuscilam sobie spacer Tz byl z M na spacerze także mialam chwilę odpoczynku Rodzice wpadli na kawę i trochę się rozerwalam bo już wpadalam w dolek Mialam ochotę usiąść i płakać :-( jutro ur siostry ale sama nie wiem czy chcę jechać Jutro podejmę decyzję w zależności od samopoczucia
Stary 2016-03-27, 18:25   #4197
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
Mialam ochotę usiąść i płakać :-( jutro ur siostry ale sama nie wiem czy chcę jechać Jutro podejmę decyzję w zależności od samopoczucia

Hej, nie smutaj Może pojedź jutro, na godzinkę czy dwie. Poprawisz sobie humor, zobaczysz się z siostrą, rozerwiesz. A jak się zmęczysz to zawsze masz wymówkę i możesz wracać
Stary 2016-03-27, 18:26   #4198
moooniaaaa
Zakorzenienie

Lala_la
daj znac jak akcja!

Milenujdka
gratulacje! tak obstawialysmy, ze juz urodziłaś

Olgietka
moja się dzisiaj tak denerwuje i potem krótko śpi (15-30min). Czasami ma takie dni. Odbijasz w trakcie jedzenia? Moja po tych nerwach zawsze ulewa, wiec obstawiam ze to ja meczy.

My juz w domu. Moi rodzice zakochani w małej aż miło
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 18:28   #4199
Olgietka
Zakorzenienie

Mam kryzys. Serio. Mam tyle mleka a mała po pięciu minutach wyje i się pręży. Ściągnęłam trochę do butelki. Mam dola 🙁

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Odbijam. Ale potem juz nie chce cycka. No a śpi max godzine, budzi sie w☠☠☠☠iona i od nowa ...
Stary 2016-03-27, 18:30   #4200
moooniaaaa
Zakorzenienie

No to jak moja dzisiaj
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości