Mamy marzec 2016 - część 12 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-28, 12:08   #4321
Darkanddark
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - część 12

Dziewczyny.. Nacięcie mi się rozeszlo.. Od kilku dni miałam trochę problemy z dwójką, wiec jak poszłam na kibelek to miałam problem żeby zrobić co trzeba.. I chyba pod wpływem parcia mi się rozeszlo.. Ja pier@ole chce się mi się płakać, leci z tego lekko krew.. Jestem spanikowana, nie wiem co mam robić, a co jak tak zostanie i do końca życia będę miała rozlazłą Bożenę? :-(
Od porodu minęło 18 dni
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 12:09   #4322
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Nie chcesz jej dawac butelki? Zeby moc gdzies wyjsc?

Jak nie wiesz jak odciagnac?
Misia-no właśnie nie potrafię tego ogarnąć. Nie chcę bardziej rozkręcać laktacji. Wiem, że chcąc wyjść będę spokojniejsza, kiedy mleko zostawię w domu. Muszę poczytać, jak się za to zabrać.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 12:17   #4323
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Polly, moja od poczatku nosila nic sie nie dzialo ale pewnie jesli masz obawy lepiej poczekac
Zaryzykowałam i ubrałam półśpiochy. małej się ulało i trzeba było przebrać.:P

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Polly ta karuzela co link wstawiałam fajna, warto kupić, miałam dać znać jak zamontujemy
Ooo, to zamawiam.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 12:19   #4324
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Dziewczyny.. Nacięcie mi się rozeszlo.. Od kilku dni miałam trochę problemy z dwójką, wiec jak poszłam na kibelek to miałam problem żeby zrobić co trzeba.. I chyba pod wpływem parcia mi się rozeszlo.. Ja pier@ole chce się mi się płakać, leci z tego lekko krew.. Jestem spanikowana, nie wiem co mam robić, a co jak tak zostanie i do końca życia będę miała rozlazłą Bożenę? :-(
Od porodu minęło 18 dni

jestes pewna ze to to?
Mi lekarz gadal ze nie ma opcji na rozejscie przez 2. Chyba ze ktos spartoli robote..

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Misia-no właśnie nie potrafię tego ogarnąć. Nie chcę bardziej rozkręcać laktacji. Wiem, że chcąc wyjść będę spokojniejsza, kiedy mleko zostawię w domu. Muszę poczytać, jak się za to zabrać.
To nie tak. Jakbys odciagala codziennie pare razy to tak.
Spokojnie odciagaj.
7-5-3 min

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 12:19   #4325
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Kiwi, miałam pytać jak się czujesz, bo Zosia Cię nie rozpieszcza tym czekaniem. Ja tracę cierpliwość i serio podziwiam, że jesteś taka spokojna mimo wszystko. Jutro się dowiesz wszystkiego
Stary 2016-03-28, 12:24   #4326
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
To nie tak. Jakbys odciagala codziennie pare razy to tak.
Spokojnie odciagaj.
7-5-3 min
Ale jak?
Mam robić przerwy między odciąganiem, jeśli tak to jak długie? 7 minut-przerwa,5 minut-przerwa,3 minuty-przerwa? I druga pierś od razu?
W ten sam dzień przed wyjściem mam odciągnąć i zostawić w pokoju tą butelkę? I np. Po dwóch godzinach poda jej ktoś to mleko?
Stary 2016-03-28, 12:25   #4327
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Polly-wiem, że kupowałaś opaski dla Ninki. Jaki masz rozmiar? Z hm?

W h&m jest chyba tylko jeden rozmiar tych dziecięcych opasek. jeszcze ich nie przymierzałyśmy nawet.

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Polly ja czekam pelna nadziei na ten dzwiek. Nic wiecej mi do szczescia nie potrzebne. Niech sie usra nawet po szyje. Bede najszczesliwsza osoba na swiecie

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
Oj, współczuję, oby szybko kupa przyszła.

Dzisiaj pierwszy raz karmimy bez nakładek. i mała się ładnie przyssała.

Stary 2016-03-28, 12:25   #4328
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Od porodu minęło 18 dni
a może to hemoroidy Ci podkrwawiły? To bardziej prawdopodobne...
A mnie ominęły rozstępy na brzuchu to mam na cyckach, fuck
Po jednej nocy mam po 2-3 różowe na każdej piersi
Stary 2016-03-28, 12:29   #4329
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak?
Mam robić przerwy między odciąganiem, jeśli tak to jak długie? 7 minut-przerwa,5 minut-przerwa,3 minuty-przerwa? I druga pierś od razu?
W ten sam dzień przed wyjściem mam odciągnąć i zostawić w pokoju tą butelkę? I np. Po dwóch godzinach poda jej ktoś to mleko?
Od razu. 7 min jedna 7 min druga 5 min jedna 5 min druga.

Ja np odciagam 7 min jedna i 7 min druga i to starczy bo mam jakies 110 ml odciagniete.

Jak wiem ze bedzie jadl do 2 godz to zostawiam w temp pokojowej. A jak nie to wkladam do lodowki i potem podgrzewam.

Ja czasem odciagne to w lodowce 2 dni stoi

Stary 2016-03-28, 12:31   #4330
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
A mnie ominęły rozstępy na brzuchu to mam na cyckach, fuck
Po jednej nocy mam po 2-3 różowe na każdej piersi
pjona! mam to samo, brzuch czysty a na cycach wylazly ale w sumie nie rozpaczam tak, bo cycki to tylko mąż ogląda a on nie widzi jakiś niedoskonałości a brzuch wiadomo plaża, basen wiec nie jest źle
Stary 2016-03-28, 12:32   #4331
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak?
7 z jednej, potem od razu 7 z drugiej, potem 5 z pierwszej 5 z drugiej, 3 z pierwszej 3 z drugiej
Podać możesz tak jak mówisz, do 6 godzin może stać spokojnie mleko, a jak chcesz wcześniej to może też dłużej postać w lodówce (chyba do 48 godzin), zawsze można też zamrozić w woreczku

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
pjona! mam to samo, brzuch czysty a na cycach wylazly ale w sumie nie rozpaczam tak, bo cycki to tylko mąż ogląda a on nie widzi jakiś niedoskonałości a brzuch wiadomo plaża, basen wiec nie jest źle
też racja, ale trochę szkoda...
Stary 2016-03-28, 12:33   #4332
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
Witajcie,
w końcu ogarnęłam się pomalowałam włosy, pazury, makijaż i wychodzimy na pierwszy spacer, do teściów na obiad, mamy do nich 1 km.
Właśnie zastanawiałam się nad tym w co ubrać dziecio, bo to taka maciupinka i wszystkie kombinezony polarowe na niego za duże. Ubiore zimowy, i pod to cieńki pajacyk, pogoda nie jest jakaś mega ciepła.Może się nie zgrzeje, a w tygodniu pojade na SH coś mu upolować mniejszego.
No i myślę nad sesją noworodkową, nie wiem czy mam brać profi, czy samej pstrykać, bo mogę wziąć lustrzankę od szwagra lub szwagierki, chociaż ich aparaty nie są jakieś mega
Jeszcze jest koleżanka, która by mogła mi pstryknąć taką sesijkę amatorka, ale czy jest sens, skoro ja sama też potrafie, jak mi się wydaje nie źle fotografować...Taki dylemat
Na moją kombinezon też za duży, niby 0-3, ale teraz dopiero widzę że to jak na hmm 74cm i leży w nim jak w śpiworze

Cytat:
Ja dzisiaj chyba padne, moje dziecie zatwardzone. Pol nocy nie spala tylko sie prezy i prezy i wrzeszczy a kupa nie idzie. Fuck Zmienilam jej mleko i juz myslalam ze bedzie dobrze bo sie zalatwiala a teraz sie zaczyna na nowo Znowu jej zaczynam dolewac heparu do mleka ale na efekt trzeba czekac.
Nie moge patrzec jak sie meczy

Nie masz jak dostać czopków glierynowych? próbowałaś oliwką posmarować odbyt? połóż na brzuszek (ale nie na sobie), masuj brzuch, dociskaj nóżki, może w końcu pójdzie

Cytat:
Od porodu minęło 18 dni
Niemożliwe, żeby po prawie 3 tygodniach się rozeszło. Przecież tam dawno zagojone obstawiam pana hemoroida luknij w lusterku.

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
W h&m jest chyba tylko jeden rozmiar tych dziecięcych opasek. jeszcze ich nie przymierzałyśmy nawet.
My mamy opaski, ale z uk i dopiero wczoraj założyłyśmy. Do tej pory głowa była za mała

Czytam o stanikach. Ja mam z Gorsenii. A w nocy śpię bez. Nic mnie nie zalewa, nie uciska.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 12:33   #4333
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Od razu. 7 min jedna 7 min druga 5 min jedna 5 min druga.

Ja np odciagam 7 min jedna i 7 min druga i to starczy bo mam jakies 110 ml odciagniete.

Jak wiem ze bedzie jadl do 2 godz to zostawiam w temp pokojowej. A jak nie to wkladam do lodowki i potem podgrzewam.

Ja czasem odciagne to w lodowce 2 dni stoi
że się wtrace i zapytam kiedy ściągasz mleko? przed karmieniem, po? no bo przed to nie będzie pusto potem a po znów ciężko uciagnac czy nie?
Stary 2016-03-28, 12:38   #4334
milenujdka
Wtajemniczenie

Misia,32-dziękuję!! spróbuję odciągnąć jak pójdziemy na wizytę patronażową. Włożę od razu butlę do takiego pojemnika na butelki i będzie trzymać temperaturę pokojową. Jesteście pewne, że to nie podbije laktacji?
I podepnę się pod pytanie eeyesblue-kiedy najlepiej tak odciągnąć?
Stary 2016-03-28, 12:38   #4335
mira81
Zadomowienie

Nie masz jak dostać czopków glierynowych? próbowałaś oliwką posmarować odbyt? połóż na brzuszek (ale nie na sobie), masuj brzuch, dociskaj nóżki, może w końcu pojdzie.

Mooonia a ta oliwka to jak smarowac?

mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 12:40   #4336
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
że się wtrace i zapytam kiedy ściągasz mleko? przed karmieniem, po? no bo przed to nie będzie pusto potem a po znów ciężko uciagnac czy nie?
np jak karmilam o 12 a wiem ze bede wychodzic wieczorem to np o 14 odciagam potem o 15 karmie normalnie.
Czasem odciagam jakies pol godz przed karmieniem i jest ok.

A czasem maly spi po 4i pol godz a mi po 3 pekaja cyce to odciagam i spoko i potem zawsze cos w lodowce jest

Stary 2016-03-28, 12:45   #4337
Bonku
Wtajemniczenie

W 7,5, i 3 minuty to bym sciagnela moze z 5-10ml pokarmu.. Bez sensu to jest jest dziecko to powinien byc ten pokarm a nie takie opary
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 12:48   #4338
trzydziescidwa
Zakorzenienie

ja najczęściej po nocy mam przepełnione i ściągam, ale misia wow 110 po 14 minutach... robi wrażenie, ja gdzieś 60 w tym czasie ściągam...
Stary 2016-03-28, 12:49   #4339
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
W 7,5, i 3 minuty to bym sciagnela moze z 5-10ml pokarmu.. Bez sensu to jest jest dziecko to powinien byc ten pokarm a nie takie opary
A jaki masz laktator?
Bo ja w tyle to z pol litra bym sciagnela hahaha

Stary 2016-03-28, 12:49   #4340
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mooonia a ta oliwka to jak smarowac?

Monikmi kiedyś radziła - na palec oliwkę i posmarować odbyt

Moja w ogóle nie chce spać! nawet na cycku oczy jak 5zł. i się na mnie patrzy 40min drzemki i to wszystko. No i jak my na spacer wyjdziemy?

Ja też max 90-100ml ściągnę, ale ja ręcznym. I muszę mieć dobrze napompowane piersi :P i ściągam 15min z jednej i 15min z drugiej. Tak mi laktacyjna w szpitalu doradzała.

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2016-03-28 o 12:50
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 12:50   #4341
Bonku
Wtajemniczenie

Dark zobacz w lusterku co tam Ci się podziało moze to nie ciecie
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 12:50   #4342
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Monikmi kiedyś radziła - na palec oliwkę i posmarować odbyt

Moja w ogóle nie chce spać! nawet na cycku oczy jak 5zł. i się na mnie patrzy 40min drzemki i to wszystko. No i jak my na spacer wyjdziemy?
No z otwartymi oczami niech podziwia swiat

Stary 2016-03-28, 12:50   #4343
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy opaski, ale z uk i dopiero wczoraj założyłyśmy. Do tej pory głowa była za mała

Czytam o stanikach. Ja mam z Gorsenii. A w nocy śpię bez. Nic mnie nie zalewa, nie uciska.
Mi się wydaje, że te z h&m też jeszcze będą za duże. No ale jak księżna wstanie, to przymierzymy, z ciekawości.

Cytat:
A probowalas pić femaltiker?

Stary 2016-03-28, 12:54   #4344
milenujdka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ale jesteście pewne, że to odciąganie między karmieniem nie napędza laktacji? Boję się nadmiaru pokarmu
Z ciekawości spróbuję dziś odciągnąć pokarm i zobaczymy, jak pójdzie picie z butelki. Może sama pojadę po sukienkę na chrzest i przy okazji zobaczę stacjonarnie jakiś stanik do karmienia
Stary 2016-03-28, 12:54   #4345
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Informuję, że w poniedziałek 21.03., czyli idealnie w terminie urodziłam córeczkę!!
gratuluję
Wiosenna pannienka

Cytat:
Swoją drogą dziś coś zsypalo małego. Wygląda jak potowki. Miało któreś z waszych dzieci? Chyba za ciepło go Ubralismy na spacer.. Nie wiem czy dzwonić do położnej czy co...
u nas od kilku dni wysypka na buzi i nie wiemczyto potówka czy trądzik niemowlęcy czy uczulenie na coś

Cytat:
Kobitki mam pytanie..czy wasze malenstwa odbijaja za kazdym razem? Bo moja odbija sobie tylko czasem..i nic na nia nie dziala. Myslicie ze to moze przez butelki antykolkowe? Uzywam butelek Mam antykolkowych i slychac jak powietrze swista kiedy mala je.
Wcześniej odbijała po każdym jedzeniu, teraz nie Ale ja ją kładę na brzuszku albo boczku, żeby w razie ulania była główka na bok

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Wiecie co? Nie jest lekko. Podziwiam kobiety które szybko decydują sie na drugie dziecko. Nie sądziłam, że bedzie tak ciężko...
też podziwiam takie kobiety, ale może to zależy od dziecka
Moja Kruszyna dość wymagająca

Cytat:
Dzisiaj Juruś znów dał mi w kość, cały dzień wisiał na cycu, puszczał go i płakał... zrobiłam mm w końcu, bo już padam to wypił 15 ml i zasnął.... nie wiem co mam robić z tym dzieckiem o co chodzi z tym płaczem... cały czas szuka cycka, po czym jak go dostanie to zaraz wypuszcza... schowam to znowu szuka... długo tak nie pociągnę... dobrze, że chociaż w nocy śpi bo już bym była w wariatkowie...
moja tak ciągle jedzenia szuka i dodatkowo nocki mamy różne..
Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
My dzisiaj urzedujemy z Marcelatkiem, rano chwilę u teściów a potem już w domku ale mój Chłopaczek taki grzeczny byli rodzice, dziadkowie ale bez spinki jutro za to zostajemy sami w domku, no nie liczac TŻ który jeszcze nie wrócił z popijawy od szwagra, więc pewnie będzie marudził cały dzień jakiego wielkiego ma kaca
Już docieramy się z moim Małym, rano kupa (tylko jedna dziennie ) potem podaje kropelki na brzuszek i wiem że dzionek będzie spokojny. Na zmianę jedzonko, przewijam i śpi tylko koło 17 budzi się na 3-4 godziny i gadamy, masujemy plecki i laskoczemy stopki
jakie kropelki dajesz?
Bo u nas ciągle problemy brzuszkowe Z kupą już problemów nie ma, ale męcza ją wzdęcia, nie pozwalają jej spać, a na wieczór jest tragedia Daję do każdej butli espumisan po kilka kropelek i rano BioGaię, ale chyba espumisam guzik daje A ja już nie mam sił patrzeć jak Mała się męczy
Stary 2016-03-28, 12:56   #4346
milenujdka
Wtajemniczenie

Malinka- dziękuję za gratulacje

A kiedy u Was zaczęły się problemy brzuszkowo-kupkowe? W którym tygodniu życia dziecka?
Stary 2016-03-28, 12:57   #4347
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Monica znalazłam fotografa pisałam do wielu, ceny ok 300zl srednio jak z albumem to drożej 400-450 (my sobie siekniemy po taniości fotoksiazke z polecanego przez Ciebie uwolnij kolory ) noo ale szukalam dalej i Pani miejscowość obok mieszka i zrobi za 150 :P na fanpage zdjęcia jej ok zobacze w praktyce, kiedy chrzcicie? My 3.05
Niezła cena podeślesz link na fb. My albo 30 kwietnia albo 1 maja. Bo jeszcze zastanawiamy się czy w domu czy w lokalu.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 12:59   #4348
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ale jesteście pewne, że to odciąganie między karmieniem nie napędza laktacji? Boję się nadmiaru pokarmu
Z ciekawości spróbuję dziś odciągnąć pokarm i zobaczymy, jak pójdzie picie z butelki. Może sama pojadę po sukienkę na chrzest i przy okazji zobaczę stacjonarnie jakiś stanik do karmienia
Nie. Takie odciaganie nawalu na poczatku rozchula laktacje. A tak to nie.

Stary 2016-03-28, 13:04   #4349
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lala_la Pokaż wiadomość
O 18.27 wykluł siemoj kurczacze 3590 i 56 cm silami natury zdrowy i niewymagajacy albo spi albo je ja za to mam nieprzespane dwa dni a nie moge zasnac bo wole na niego patrzec. Porod opisze pozniej bo oczy sie kleją.
gratuluję

Cytat:
Odkrylam dzialanie suszarki. Tośka lubi miec strumien ciepła na brzuszek, pomimo ze nie boli. A szum super usypia. Ale tylko szum mojej suszary suszarka rodzicow czy szumy z yt itd.nie dzialają.
U nas suszarka chodzi na tel albo youtube ciągle

Cytat:
Ja dzisiaj chyba padne, moje dziecie zatwardzone. Pol nocy nie spala tylko sie prezy i prezy i wrzeszczy a kupa nie idzie. Fuck Zmienilam jej mleko i juz myslalam ze bedzie dobrze bo sie zalatwiala a teraz sie zaczyna na nowo Znowu jej zaczynam dolewac heparu do mleka ale na efekt trzeba czekac.
Nie moge patrzec jak sie meczy

Kup jej czopki glicerynowe, ja dostałam w aptece jeszcze zanim Mała 2 tygodnie skończyła. Takie dla niemowląt są właśnie. Jak chcesz to Ci na tel podeślę zdjęcie

Dawno mleko zmieniłaś? Powinna się po kilku dniach przyzwyczaić, a póki co masuj i hepar. No i te czopki możesz dać. Ewentualnie jak Monia pisała pomasować tyłek palcem z oliwką

Cytat:
Malinka- dziękuję za gratulacje

A kiedy u Was zaczęły się problemy brzuszkowo-kupkowe? W którym tygodniu życia dziecka?
U nas brzuszkowe jeszcze w szpitalu się zaczęły, a z kupą po przejściu na mm

Dzień dobry.
Nie miałam kiedy Wam życzyć Wesołych Świąt, więc robię to teraz
Wesołych Świąt kochane

U nas problemy brzuszkowe nadal. Niunia się pręży, stęka, kokosi i spać nie może, wieczorami jest sajgon Nie może puścić baczka.Teraz od prawie 2 godzin odsypia na brzuszku, tylko wtedy się nie kokosi.
Stary 2016-03-28, 13:06   #4350
milenujdka
Wtajemniczenie

Aha jeszcze jedno pytanie. Czy jak np. będę mieć dużo odciągniętego pokarmu i malutka nie wypije z butelki od razu wszystkiego to czy może się dossać do butelki drugi raz w ciągu tych 6 godzin, kiedy mleko będzie w temperaturze pokojowej czy trzeba wyparzać smoczek?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości