Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-28, 13:38   #1081
agnszp
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Moj za to jest taki raz twardy, a raz miękki waleczkowaty :/
Juz bym chciała miec taki zaokrąglony
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 13:47   #1082
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
co za żaba metrowa?
kciuki za koleżankę
a ciocia to mogła darować sobie komentarz..
dobrze, że bezpiecznie dotarłaś do domu

hormony

mój też bardziej zwarty się zrobił..wczoraj usłyszałam, że mam taką piłeczkę właśnie..zrobię Wam zdjęcie jakoś
ale dziś ciepło..wróciliśmy ze spacerku..normalnie się spociłam
Pewnie hormony A żaba taka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160328_134410.jpg (187,6 KB, 26 załadowań)
Stary 2016-03-28, 15:04   #1083
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Mi również ciężko było wczoraj...ogólnie od dwóch dni mam sta głodu, który trwa i trwa i jak coś zjem to dalej jestem głodna a dopiero po ok.30 minutach dochodzi to do żołądka i czuje się pełna :-P
Mały dziś od rana koncert w brzuchu daje, może piłkarzem będzie :-P
Fajnie, dzielny mały piłkarz.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Każda z nas pieroworodek sie na pewno troche stresuje ale poradzimy sobie na pewno, bo noworodki sa proste w obsłudze (przynajmniej ja tak kojarzę po moich młodszych braciach) i najważniejsze to zawsze sie nie stresować jak sie juz urodzi tylko wszytsko na spokojnie
Ja tez juz mysle o drugim w ciagu 2-3 lat a tż mowi ze zobaczymy jak nam pojdzie z pierwszym

U nas pytania o ślub tez zawsze są, ale to zwykle mama tż sie pyta gdzie ten pierścionek co traktujemy z humorem, bo ślub chcemy i tylko myślimy kiedy, a tż pierścionek ma wybrany tylko sie czai z zakupem
Mam nadzieję, że obsługa będzie prosta. Bardzo bym chciała podejść do tego na luzie i bez spiny.

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Dziękuję
Nie da sie ukryć, ze to domek dla Bobo. Swoją drogą nie wiedzialam, że mozna sie tak cieszyc z rosnacego brzucha.
No, dla mnie też to jest zaskoczenie, kiedyś byłoby nie do pomyślenia, mieć tyle w talii i jeszcze się cieszyć.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Fajna żaba, grzecznie sobie siedzi w leżaczku.

Przespacerowaliśmy się z mężem, ładnie jest i ciepło, nakarmiliśmy łabędzie. Ile się różnych wózków naoglądałam.

Czytałyście ostatnio jakąś ciekawą książkę? Coś bym poczytała, ale nie mam pomysłu.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 17:04   #1084
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Czytałyście ostatnio jakąś ciekawą książkę? Coś bym poczytała, ale nie mam pomysłu.
ja czytam teraz "Światło, którego nie widać" i bardzo przyjemnie się czyta, chociaż to książka o wojnie więc spodziewam się, że niebawem zacznie być coraz smutniej.

Niedawno czytałam też serię Dziewczyny z Syberii i Dziewczyny z Powstania - bardzo wartościowe książki.

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 17:26   #1085
BeataAmelka
Wtajemniczenie

I my meldujemy się po spacerku
Pogoda cudna aż normalnie fikac i skakać się tak jak Mały to robi w brzuszku
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 17:39   #1086
asicuha
Wtajemniczenie

Ja polecam kryminaly Tess Geristen, pochlaniam jeden za drugim

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 17:47   #1087
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Wszyscy poszli na spacer, ale mi sie tak bardzo nie chciało, ze nie poszłam. Jakos jestem negatywnie nastawiona do wszystkiego i wszystkich ostatnio :/
Bardzo brakuje mi TZta. ehh

Mam pytanie, czy u was w domach dzielicie sie jajkiem ze wkladacie drugiej osobie jajko do buzi? Pierwszy raz sie spotkalam z tym dzisiaj i jestem zdziwiona. U nas takiej tradycji nie było. Tak samo jak dzielenie sie życzeniami.
U nas po prostu najstarszy w rodzinie rozkladal swieconke na talerze i to tyle.
Jestem pierwszy raz u tesciow na Wielkanocy, a oni mi jajko wpychaja do ust Bylam w szoku i powiedzialam, ze nie bede sie w ten sposób dzielić.
padłam normalnie u nas też nie ma takiej tradycji i nie wiem co bym zrobiła gdyby mi ktoś chciał wsadzić jajko do buzi;p nie przesadzajmy z tymi zarazkami, bo chyba nikt brudnymi łapami by tego nie chciał robić, ale czułabym się po prostu mało komfortowo.

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
dziś zaczęłam 20 tc
półmetek

dziś miałam imprezę moją urodzinową i moja przyjaciółka w nocy urodziła ślicznego synka
ja też już dziś złożę życzenia bo jutro zapomnę 100 lat

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Witam świątecznie !!

U mnie święta rozpoczęte pracowicie bo sprzątania miałam 3/4 soboty ale w końcu udaliśmy się do kościoła i wieczorem przyszła rodzina. Było fajnie do momentu kiedy babcia z ciotką usłyszały, że gdy maleństwo skończy rok pojdzie do złobka lub wynajmę Panią do pomocy. Tak na mnie naskoczyly (mimo że babcia pracowała jak miała małe dzieci), że się aż poryczałam :/
Ehh te hormony Poczułam się jak wyrodna matka ...
Przebeczałam pare godzin w łóżku.
Dziś rano nadal miałam podły nastrój ale jakoś w ciągu dnia przeszlo ...
Nie sądziłam, ze czyjeś zdanie może mnie tak zaboleć
Szczególnie babci która bardzo dużo pracowała całe życie, zawodowo do 76lat, a i z żadnym ze swoich dzieci nie siedziała po 3 lata tylko szybko wracała do pracy ... mimo, że dziadek dobrze zarabiał a mój mąż niestety tak nie zarabia i to ja przynoszę do domu lwią częśc dochodu... prędzej to on by mógł zostać ale zapewne już w czasie tego pierwszego roku będzie musiał iść na tacierzyńskie i nie wiem czy da radę być tatą na cały etat dłużej niż poł roku ...
Nie przejmuj się nimi, zapomniały już jak to jest. Najważniejsze, żebym robiła wszystko zgodnie ze swoimi przekonaniami

Ja też co chwila spotykam się z różnymi tekstami od babci, mamy, teściowej, ciotek mojego męża... każdy daje sobie prawo do decydowania o naszym życiu i o wychowaniu naszego przyszłego dziecka. Jednak ja bardzo szybko wypowiadam swoje zdanie i mówię, że jeszcze nie wiem jak postąpimy/zrobimy, ale będzie to NASZA decyzja. Nikt za Ciebie życia nie przeżyje

Już nie wspomnę o tym, że dla mnie niezależność finansowa jest bardzo ważna i pomimo, że utrzymalibyśmy się z pensji męża to jednak wolę zarabiać swoje pieniądze. Również planuję wrócić do pracy, a dokładnie chcę założyć swój biznes i zrezygnować z etatu. Pewnie będzie to wymagało sporego zaangażowania, ale wiem po co i dla kogo to robię

Cytat:
Ja codziennie juz czuje. Najczęściej rano i wieczorem ale w ciągu dnia też się zdarza
ja też!! Czasem to aż mi brzuch skacze jak Mała szaleje no ale ja mam termin na początek sierpnia/koniec lipca.

Cytat:
20+2
piękny muszę sobie też w końcu zrobić fotkę...

Cytat:
extra żaba! tatuś pewnie dumny?

Witam się już prawie po świętach Jestem nieco przejedzona, śpiąca i nie mam ochoty nawet ruszyć palcem Jak to dobrze, że jutro nie muszę iść do pracy
Stary 2016-03-28, 18:44   #1088
Orange_tree1
Zadomowienie

Witam w lany Poniedziałek

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

Nie przejmuj się nimi, zapomniały już jak to jest. Najważniejsze, żebym robiła wszystko zgodnie ze swoimi przekonaniami

Ja też co chwila spotykam się z różnymi tekstami od babci, mamy, teściowej, ciotek mojego męża... każdy daje sobie prawo do decydowania o naszym życiu i o wychowaniu naszego przyszłego dziecka. Jednak ja bardzo szybko wypowiadam swoje zdanie i mówię, że jeszcze nie wiem jak postąpimy/zrobimy, ale będzie to NASZA decyzja. Nikt za Ciebie życia nie przeżyje

Już nie wspomnę o tym, że dla mnie niezależność finansowa jest bardzo ważna i pomimo, że utrzymalibyśmy się z pensji męża to jednak wolę zarabiać swoje pieniądze. Również planuję wrócić do pracy, a dokładnie chcę założyć swój biznes i zrezygnować z etatu. Pewnie będzie to wymagało sporego zaangażowania, ale wiem po co i dla kogo to robię
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Super mieć się komu wyżalić
Ja sobie nie wyobrażam musieć iść do męża, że potrzebuje kase na buty czy coś tam. Wiem, że niektórzy tak mają i dają radę ale ja jestem inaczej wychowana, miałam 15 lat jak zaczełam pierwsza kasę zarabiać mimo, że od rodziców dostawałam ile chciałam. To lubiłam być niezależna i tak mi zostało

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Super macie z tymi kopniakami. U mnie wciąż tylko nieśmiałe pukanie i dzisiaj coś mało tego było. Mąż też chciałby coś poczuć, przykłada rękę, ale na razie nic z tego.

Też zazdroszczę tych mocnych i regularnych kopniaków. Moje są słabiutkie puki co
Własnie wsunełam krówke i czekam na reakcje Jaśka (domniemanego ;p)
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 18:46   #1089
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ktoś pilnuje miejscówki Kubusia

Tija mam pytanie - czy łożysko przodujące to to samo co łożysko na przedniej ścianie?

Cytat:
ja czytam teraz "przyjaciele po grób" N. Neuhaus..kryminał,fajny

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Witam się już prawie po świętach Jestem nieco przejedzona, śpiąca i nie mam ochoty nawet ruszyć palcem Jak to dobrze, że jutro nie muszę iść do pracy
o to to

u mnie Malutka się rozkręca z akrobacjami..wczoraj i dziś ewidentnie zwiększona aktywność..siedząc przy stole po obiedzie czy śniadaniu czułam wygibaski..ale to dziwne uczucie
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 18:49   #1090
iweczka
Zakorzenienie

hej,
Mi coś z wczorajszego menu zaszkodziło , kiepsko się czułam.
Dziś też nie najlepiej

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, ze tesciowa ma dziwne tradycje Fajnie było jak była w szpitalu, . Cisza w domu i brak jej idiotycznego ględzenia, ze az wywracam oczami
Caly czas powtarza jak to teraz mlodzi ludzie nie maja sakramentu malzenstwa i zyja bez blogoslawienstwa. Ten temat wraca naprawde bardzo często. Mam juz dosyc.
Slub cywiliny jej nie satysfakcjonuje chociaz oboje jej synowie maja tylko taki
Narzeka na synową bo nie chce koscielnego wziąść i nie wiadomo jeszcze z chrzcinami. Synowa jest wyznania prawosławnego.
Pewnie za plecami tez mnie obgaduje
Zagorzała katoliczka z niej ehh.
Na szczescie tylko 3 tygodnie i wracam do domu

scoiatael86

Ladne zdjęcie
hehe

Moja babcia to by chyba nie przeżyła i tak non stop gada jak to my żyjemy, z rodziną (siódma woda po kisielu się nie widujemy) baaa nawet na ulicy bym nie poznała
Non stop wszystko jest nie tak co robimy...smutne to jest.
Staramy się, non stop Ją odwiedzamy, a Ona i tak wiecznie nie zadowolona. Czepia się nawet, że z dzieckiem na kaczki chodzimy, do parku, bo przecież powinniśmy wiecznie u Niej siedzieć i słuchać jej mądrości, ehhh....

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
chciałabym do Was dołączyć, mogę?

mam termin porodu na 27/28.08 więc jeszcze łapię się do sierpnióweczek chociaż kto wie czy jednak nie urodzimy we wrześniu.
Wczoraj skończony 18 tydzień

Przyjmiecie mnie ?
hej
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 18:49   #1091
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Orange_tree1
florence
ja pierwsze pukanie poczułam w niedzielę tydzień temu 18t0d - wtedy przynajmniej wychwyciłam to, w tygodniu było skromnie, delikatnie, wczoraj i dziś więcej , mocniej i częściej..także końcowe sierpnióweczki teraz czas na dyskotekę w naszych brzuchach mówię Wam
Stary 2016-03-28, 18:52   #1092
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam świątecznie !!

U mnie święta rozpoczęte pracowicie bo sprzątania miałam 3/4 soboty ale w końcu udaliśmy się do kościoła i wieczorem przyszła rodzina. Było fajnie do momentu kiedy babcia z ciotką usłyszały, że gdy maleństwo skończy rok pojdzie do złobka lub wynajmę Panią do pomocy. Tak na mnie naskoczyly (mimo że babcia pracowała jak miała małe dzieci), że się aż poryczałam :/
Ehh te hormony Poczułam się jak wyrodna matka ...
Przebeczałam pare godzin w łóżku.
Dziś rano nadal miałam podły nastrój ale jakoś w ciągu dnia przeszlo ...
Nie sądziłam, ze czyjeś zdanie może mnie tak zaboleć
Szczególnie babci która bardzo dużo pracowała całe życie, zawodowo do 76lat, a i z żadnym ze swoich dzieci nie siedziała po 3 lata tylko szybko wracała do pracy ... mimo, że dziadek dobrze zarabiał a mój mąż niestety tak nie zarabia i to ja przynoszę do domu lwią częśc dochodu... prędzej to on by mógł zostać ale zapewne już w czasie tego pierwszego roku będzie musiał iść na tacierzyńskie i nie wiem czy da radę być tatą na cały etat dłużej niż poł roku ...
Kochana
Ja ostatnio kilka razy się pobeczałam o byle pierdoły, albo po wizycie u mojej babci , także rozumiem Cie doskonale ....
Stary 2016-03-28, 18:53   #1093
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Orange_tree1
florence
ja pierwsze pukanie poczułam w niedzielę tydzień temu 18t0d - wtedy przynajmniej wychwyciłam to, w tygodniu było skromnie, delikatnie, wczoraj i dziś więcej , mocniej i częściej..także końcowe sierpnióweczki teraz czas na dyskotekę w naszych brzuchach mówię Wam
Ja dopiero od niecałego tygodnia czuję cokolwiek, muszę się ułożyć i mocno wsłuchac
Zapewne z każdym dniem beda coraz mocniejsze, ale chciałabym już
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 18:54   #1094
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
o rany, ale głupi komentarz
ja ciągle słyszę jedz jedz przecież jesz za dwoje i na siłę wciskanie jedzenia
Mi na szczęście nikt jedzenia nie wtyka
ufff

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Orange_tree1 tez rozważamy opcję, że roczne Bobo trafi do żłobka. Jedna pensja to za mało byśmy w 3 się utrzymali.
ja bardziej rozważam opiekunkę, do córki też miała jak wracałam do pracy
Stary 2016-03-28, 18:57   #1095
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Ja polecam kryminaly Tess Geristen, pochlaniam jeden za drugim
oo tak ja też je polecam. całą serię Rizzoli i Isles pochłonęłam i niecierpliwie czekam na kolejne części.

Cytat:
hehe ktoś pilnuje miejscówki Kubusia

Tija mam pytanie - czy łożysko przodujące to to samo co łożysko na przedniej ścianie?
to nie do mnie, ale odpowiem
łożysko na przedniej ścianie to po prostu łożysko położone na przedniej ścianie macicy - i nie ma się czego obawiać, ewentualnie troszkę słabiej czuć ruchy, a łożysko przodujące to łożysko, które leży nisko - może w całości lub w części pokrywać ujscie szyjki macicy i przy takim łożysku jest ryzyko, że odklei się wcześniej niż powinno dlatego trzeba na siebie uważać.

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Orange_tree1
florence
ja dzisiaj mam 18t2d i właśnie mi się wydaje że poczułam pierwsze ruchy, jeszcze nie jestem przekonana, czy to nie są niesforne jelita po świętach, ale coś mi się zdaje, że to już dzidzia, bo czuje puknięcia akurat pod pępkiem

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 19:01   #1096
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dopiero od niecałego tygodnia czuję cokolwiek, muszę się ułożyć i mocno wsłuchac
Zapewne z każdym dniem beda coraz mocniejsze, ale chciałabym już
o widzisz - to u mnie podobnie

Cytat:
oo tak ja też je polecam. całą serię Rizzoli i Isles pochłonęłam i niecierpliwie czekam na kolejne części.

łożysko na przedniej ścianie to po prostu łożysko położone na przedniej ścianie macicy - i nie ma się czego obawiać, ewentualnie troszkę słabiej czuć ruchy, a łożysko przodujące to łożysko, które leży nisko - może w całości lub w części pokrywać ujscie szyjki macicy i przy takim łożysku jest ryzyko, że odklei się wcześniej niż powinno dlatego trzeba na siebie uważać.

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

ja dzisiaj mam 18t2d i właśnie mi się wydaje że poczułam pierwsze ruchy, jeszcze nie jestem przekonana, czy to nie są niesforne jelita po świętach, ale coś mi się zdaje, że to już dzidzia, bo czuje puknięcia akurat pod pępkiem
tak myślałam z tym łożyskiem, dziękiuję Ci za odpowiedź
super, że i u Ciebie się rozkręca Maluszek.. kwestai tyogdnia - dwóch i wszytskie będziemy czuły
Stary 2016-03-28, 19:09   #1097
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ja bardziej rozważam opiekunkę, do córki też miała jak wracałam do pracy
Nie wiem czy wtedy moj powrot do pracy będzie miał sens, od strony finansowej.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 19:13   #1098
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Tak jak wiewioreczka piszę
Stary 2016-03-28, 19:15   #1099
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Moje łożysko chyba dość skutecznie łagodzi ruchy Bobo.
Stary 2016-03-28, 19:17   #1100
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Moje łożysko chyba dość skutecznie łagodzi ruchy Bobo.
Te na przedniej ścianie jak najbardziej mogą Ja mam w dnie i na tylnej ścianie
Stary 2016-03-28, 19:19   #1101
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja na przedniej
Stary 2016-03-28, 19:21   #1102
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam łożysko właśnie na przedniej ścianie a bardzo dobrze czuje ruchy i poczułam je szybko bo w 16+1 tc.
Też się martwiłam czy to nie to samo ale lekarz mi powiedział, że to co innego

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
u mnie Malutka się rozkręca z akrobacjami..wczoraj i dziś ewidentnie zwiększona aktywność..siedząc przy stole po obiedzie czy śniadaniu czułam wygibaski..ale to dziwne uczucie
u mnie tak samo

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 19:23   #1103
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam łożysko właśnie na przedniej ścianie a bardzo dobrze czuje ruchy i poczułam je szybko bo w 16+1 tc.
Też się martwiłam czy to nie to samo ale lekarz mi powiedział, że to co innego
Może, ale nie zawsze tłumi ruchy Poza tym Ty jesteś szczuplutka, a szczupłe kobiety szybciej czują
Stary 2016-03-28, 19:24   #1104
pati0090
Zakorzenienie

Dziękuję za życzenia urodzinowe

Cytat:
Może, ale nie zawsze tłumi ruchy Poza tym Ty jesteś szczuplutka, a szczupłe kobiety szybciej czują
to samo mi lekarz właśnie powiedział

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2016-03-28 o 19:27
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 19:33   #1105
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak wiewioreczka piszę

Cytat:
Te na przedniej ścianie jak najbardziej mogą Ja mam w dnie i na tylnej ścianie
Cytat:
Ja na przedniej
ja mam właśnie nie przedniej i myślę, że to właśnie trochę tłumi ruchy córci
Stary 2016-03-28, 20:04   #1106
kasia_ruda
Zakorzenienie

Hej, my dziś mieliśmy kolejny super miły dzień, tym razem u moich rodziców. Współczuję wam tych kwasów i przykrych tekstów, dla mnie jest to coś zupełnie nieznanego i trochę nie do pomyślenia, że ktoś sobie może pozwalac na takie uwagi do kobiet w ciaży, z resztą nie tylko w ciąży, bo co kogo obchodzi, po jakim ślubie się jest, czy tam, czy się go w ogóle ma. My jesteśmy też po cywilnym i w ogóle nie ma takiego tematu, teściowa moja raz coś powiedziała, ale tak ją usadziłam, że temat nie powrócił. A moi rodzice to pelna akceptacja zawsze.

Dziś cudowna pogoda, więc spacer całą rodziną, trochę pograliśmy w planszówki, pogadaliśmy, odpoczęłam, zrelaksowałam się, mąż jeszcze jutro ma wolne, więc korzystamy z czasu razem

Wizyta moja dopiero za dwa tygodnie, martwię się tym łożyskiem, ale mam nadzieję, że pójdzie w górę.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:

ja mam właśnie nie przedniej i myślę, że to właśnie trochę tłumi ruchy córci

Właśnie kolezanki, które miały na przedniej mówiły, że czują ruchy bardzo delikatnie nawet w dużo bardziej zaawansowanej ciąży.

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Pisałyscie o siedzeniu w domu. Ja w ciąży z synkiem mialam plan, że wracam po roku, urodzilam w sierpniu i w kolejnym roku miałam wracać na pewno akurat na nowy rok szkolny. Wszystko od początku tak układałam, z dyrekcją ustalałam... Z Maksymem miała zostać mama moja. Ale jak przyszło co do czego, to okazalo się, że nie jestem gotowa się z nim rozstać i uwazam, że jemu byłam i jestem potrzebna. Powstał więc nowy plan, czyli druga ciąża i odsiedzenie z dwójką za jednym zamachem. Z dwójki zrobiła się trójka i teraz to nie mam pojęcia, jak nam się wszystko poukłada. Ale powiem wam jedno, perspektywa zmienia się totalnie po urodzeniu dziecka. Mój synek przez swoje alergie i azs potrzebuje ogromnego nakładu pracy i sił, gotowanie dla niego to tylko jedno z wielu wyzwań, do tego codzienna pielęgnacja skóry, wycieczki do dermatologa, alergologa itd. Cieszę się, że mogę być przy nim przez te pierwsze trzy lata. To dla mnie bardzo ważne.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 20:04   #1107
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Ja ostatnio męczę polskich autorów - Katarzyna Bonda i Zygmunt Miłoszewski, też polecam

Cytat:
Orange_tree1
florence
Mówisz, że na naszą dyskotekę czas? Oj jak ja bym już chciała

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Pisałyscie o siedzeniu w domu. Ja w ciąży z synkiem mialam plan, że wracam po roku, urodzilam w sierpniu i w kolejnym roku miałam wracać na pewno akurat na nowy rok szkolny. Wszystko od początku tak układałam, z dyrekcją ustalałam... Z Maksymem miała zostać mama moja. Ale jak przyszło co do czego, to okazalo się, że nie jestem gotowa się z nim rozstać i uwazam, że jemu byłam i jestem potrzebna. Powstał więc nowy plan, czyli druga ciąża i odsiedzenie z dwójką za jednym zamachem. Z dwójki zrobiła się trójka i teraz to nie mam pojęcia, jak nam się wszystko poukłada. Ale powiem wam jedno, perspektywa zmienia się totalnie po urodzeniu dziecka.
Ooo my z TŻ też mamy właśnie taki plan Tylko, że my chcemy dobić do trójki - może tak jak u Ciebie, zrobi się trójka wcześniej Mogę zapytać ile miał Maksym jak zaszłaś w ciążę?

Edytowane przez scoiatael86
Czas edycji: 2016-03-28 o 20:07
scoiatael86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 20:14   #1108
TinkerrBell
Zadomowienie

Poszłam się ukryć do łazienki by wysłać posta

Dziś po dwóch tygodniach wróciłam do pracy i było mi strasznie dziwnie nie wiedziałam w co ręce włożyć. Milion wiadomości na poczcie... Ale jakoś udało mi się ogarnąć jeszcze tylko jutro i znów urlop😜

Co do powrotu do pracy. Ja będę mieć 39 tygodni macierzyńskiego, ale raczej tym razem tak szybko nie wrócę do pracy. Przy Oliwii musiałam że względu na finanse a teraz mamy trochę większy komfort finansowy.
Opiekunki są tutaj bardzo drogie i jak się nie ma dofinansowania od państwa to czasami trzeba dopłacać by wrócić do pracy:/

Chciałabym posiedzieć w domu do 3 rż dziecka, ale może się okaże że się nie nadaje na kure domowa to wtedy będę szukać pracy bo do mojej agencji raczej nie wrócę. Uwielbiam swoją pracę ale nie jest ona dla kogoś z małym dzieckiem.

Tak naprawdę zobaczę co życie przyniesie...moja szefowa to by chciała bym w październiku już była przy biurku, ale to już sezon świąteczny i ja sobie nie wyobrażam tego stresu w połączeniu z macierzyństwem.

Za to nje mam zamiaru robić nic i chciałabym skończyć uniwersytet tak by nie mieć dziury w Cv. Więc zawsze później szansę na lepszą pracę większe. Kiedyś się założyłam z Tż że będę zarabiać tyle co on i jeszcze trochę mi brakuje

Z innej beczki. Jak wiecie babcia jest u mnie. Ostatni Raz za granicą była 30 lat temu u swojego brata i ciągle porównuje bo u Kazika 30 lat temu to już były....
Zachowuje się trochę jakbym mieszkała na księżycu i czekam aż się zapyta czy mamy lodówkę wszystko jest głupie i bez sensu - nie dociera, że po prostu jest inne.
Do tego szok kulturowy chyba osobom starszym nie służy. Moja Szwagierka ma chłopaka murzyna i babcia do mnie mówi czy ona nie mogłaby sobie znaleźć normalnego chłopaka://// więc się pytam w czym jest on nienormalny bo dla mnie wygląda jak każdy inny człowiek.....w tym momencie chciałam babcie wysłać na lotniako.

Nie rozumiem skąd w starszych osobach rasizm...nawet go nie poznała tylko widziala w przylocie.

Moja cukrzycę powoli doprowadzam do porzadku. Mam już chyba odpowiednią dawkę insuliny, wiem co jeść czego unikać i nawet mogę sobie pozwolić na coś słodkiego od czasu do czasu
Apetyt mi wrócił, waga przestała spadać i czuje się znacznie lepiej. Ciągle jeszcze jestem odwodniona co widać po mojej skórze tylko ja już na wodę nie mogę patrzeć

Młody kopie jak szalony i już czuć przez brzuch równiez, Tż się załapał na pierwsze kopniaki Dziś w pracy to młody chyba wcale nie spał bo fisiowal dużo. Dziwne bo przy moim biurku słychać taki jednostajny szum, który czasami mnie sama usypia

No dobra uciekam, bo zaraz zaczną mnie szukać 😝
Stary 2016-03-28, 20:20   #1109
BeataAmelka
Wtajemniczenie

U nas tez dziś super dzień
W większości spędzony na świeżym powietrzu
Mały fika dziś jak nigdy. Rano leżałam aż do 11 w łóżku bo od 8:30 tak kopał, że nie chciałam mu przerywać i teraz zaczął od 18:00 :-D :-D
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 20:25   #1110
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio męczę polskich autorów - Katarzyna Bonda i Zygmunt Miłoszewski, też polecam

Mówisz, że na naszą dyskotekę czas? Oj jak ja bym już chciała

Ooo my z TŻ też mamy właśnie taki plan Tylko, że my chcemy dobić do trójki - może tak jak u Ciebie, zrobi się trójka wcześniej Mogę zapytać ile miał Maksym jak zaszłaś w ciążę?

Jeśli urodzilabym w teminie, to dzieci bylyby rowno o dwa lata młodsze od Maksyma. On miał rok i trzy miesiace, kiedy podeszłam do kolejnego transferu.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości