|
|
#1081 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Moj za to jest taki raz twardy, a raz miękki waleczkowaty :/
Juz bym chciała miec taki zaokrąglony
|
|
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A żaba taka
|
|
#1083 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo bym chciała podejść do tego na luzie i bez spiny.Cytat:
![]() Fajna żaba, grzecznie sobie siedzi w leżaczku. ![]() Przespacerowaliśmy się z mężem, ładnie jest i ciepło, nakarmiliśmy łabędzie. Ile się różnych wózków naoglądałam. ![]() Czytałyście ostatnio jakąś ciekawą książkę? Coś bym poczytała, ale nie mam pomysłu. |
|||
|
|
|
#1084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niedawno czytałam też serię Dziewczyny z Syberii i Dziewczyny z Powstania - bardzo wartościowe książki.
|
|
#1085 |
|
Wtajemniczenie
|
I my meldujemy się po spacerku
![]() Pogoda cudna aż normalnie fikac i skakać się tak jak Mały to robi w brzuszku
|
|
#1086 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja polecam kryminaly Tess Geristen, pochlaniam jeden za drugim
|
#1087 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też nie ma takiej tradycji i nie wiem co bym zrobiła gdyby mi ktoś chciał wsadzić jajko do buzi;p nie przesadzajmy z tymi zarazkami, bo chyba nikt brudnymi łapami by tego nie chciał robić, ale czułabym się po prostu mało komfortowo.Cytat:
bo jutro zapomnę 100 lat![]() Cytat:
Ja też co chwila spotykam się z różnymi tekstami od babci, mamy, teściowej, ciotek mojego męża... każdy daje sobie prawo do decydowania o naszym życiu i o wychowaniu naszego przyszłego dziecka. Jednak ja bardzo szybko wypowiadam swoje zdanie i mówię, że jeszcze nie wiem jak postąpimy/zrobimy, ale będzie to NASZA decyzja. Nikt za Ciebie życia nie przeżyje ![]() Już nie wspomnę o tym, że dla mnie niezależność finansowa jest bardzo ważna i pomimo, że utrzymalibyśmy się z pensji męża to jednak wolę zarabiać swoje pieniądze. Również planuję wrócić do pracy, a dokładnie chcę założyć swój biznes i zrezygnować z etatu. Pewnie będzie to wymagało sporego zaangażowania, ale wiem po co i dla kogo to robię ![]() Cytat:
no ale ja mam termin na początek sierpnia/koniec lipca.piękny extra żaba! tatuś pewnie dumny? ![]() Witam się już prawie po świętach Jestem nieco przejedzona, śpiąca i nie mam ochoty nawet ruszyć palcem Jak to dobrze, że jutro nie muszę iść do pracy
|
|
#1088 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam w lany Poniedziałek
![]() Cytat:
![]() Ja sobie nie wyobrażam musieć iść do męża, że potrzebuje kase na buty czy coś tam. Wiem, że niektórzy tak mają i dają radę ale ja jestem inaczej wychowana, miałam 15 lat jak zaczełam pierwsza kasę zarabiać mimo, że od rodziców dostawałam ile chciałam. To lubiłam być niezależna i tak mi zostało ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() Własnie wsunełam krówke i czekam na reakcje Jaśka (domniemanego ;p)
|
|
#1089 | ||
|
Zakorzenienie
|
hehe ktoś pilnuje miejscówki Kubusia
Tija mam pytanie - czy łożysko przodujące to to samo co łożysko na przedniej ścianie? Cytat:
Cytat:
![]() u mnie Malutka się rozkręca z akrobacjami..wczoraj i dziś ewidentnie zwiększona aktywność..siedząc przy stole po obiedzie czy śniadaniu czułam wygibaski..ale to dziwne uczucie |
||
|
|
|
#1090 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej,
Mi coś z wczorajszego menu zaszkodziło , kiepsko się czułam. Dziś też nie najlepiej ![]() Cytat:
Moja babcia to by chyba nie przeżyła i tak non stop gada jak to my żyjemy, z rodziną (siódma woda po kisielu się nie widujemy) baaa nawet na ulicy bym nie poznała ![]() Non stop wszystko jest nie tak co robimy...smutne to jest. Staramy się, non stop Ją odwiedzamy, a Ona i tak wiecznie nie zadowolona. Czepia się nawet, że z dzieckiem na kaczki chodzimy, do parku, bo przecież powinniśmy wiecznie u Niej siedzieć i słuchać jej mądrości, ehhh.... ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Orange_tree1
florence ja pierwsze pukanie poczułam w niedzielę tydzień temu 18t0d - wtedy przynajmniej wychwyciłam to, w tygodniu było skromnie, delikatnie, wczoraj i dziś więcej , mocniej i częściej..także końcowe sierpnióweczki teraz czas na dyskotekę w naszych brzuchach ![]() mówię Wam |
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio kilka razy się pobeczałam o byle pierdoły, albo po wizycie u mojej babci , także rozumiem Cie doskonale .... |
|
|
|
|
#1093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zapewne z każdym dniem beda coraz mocniejsze, ale chciałabym już
|
|
#1094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ufff ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1095 | ||
|
Wtajemniczenie
|
oo tak
ja też je polecam. całą serię Rizzoli i Isles pochłonęłam i niecierpliwie czekam na kolejne części.Cytat:
łożysko na przedniej ścianie to po prostu łożysko położone na przedniej ścianie macicy - i nie ma się czego obawiać, ewentualnie troszkę słabiej czuć ruchy, a łożysko przodujące to łożysko, które leży nisko - może w całości lub w części pokrywać ujscie szyjki macicy i przy takim łożysku jest ryzyko, że odklei się wcześniej niż powinno dlatego trzeba na siebie uważać. ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
|
|
#1096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super, że i u Ciebie się rozkręca Maluszek.. kwestai tyogdnia - dwóch i wszytskie będziemy czuły |
||
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Moje łożysko chyba dość skutecznie łagodzi ruchy Bobo.
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Te na przedniej ścianie jak najbardziej mogą
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na przedniej
|
|
|
|
#1102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się martwiłam czy to nie to samo ale lekarz mi powiedział, że to co innego ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym Ty jesteś szczuplutka, a szczupłe kobiety szybciej czują
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za życzenia urodzinowe
![]() to samo mi lekarz właśnie powiedział Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-03-28 o 19:27 |
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, my dziś mieliśmy kolejny super miły dzień, tym razem u moich rodziców. Współczuję wam tych kwasów i przykrych tekstów, dla mnie jest to coś zupełnie nieznanego i trochę nie do pomyślenia, że ktoś sobie może pozwalac na takie uwagi do kobiet w ciaży, z resztą nie tylko w ciąży, bo co kogo obchodzi, po jakim ślubie się jest, czy tam, czy się go w ogóle ma. My jesteśmy też po cywilnym i w ogóle nie ma takiego tematu, teściowa moja raz coś powiedziała, ale tak ją usadziłam, że temat nie powrócił. A moi rodzice to pelna akceptacja zawsze.
Dziś cudowna pogoda, więc spacer całą rodziną, trochę pograliśmy w planszówki, pogadaliśmy, odpoczęłam, zrelaksowałam się, mąż jeszcze jutro ma wolne, więc korzystamy z czasu razem ![]() Wizyta moja dopiero za dwa tygodnie, martwię się tym łożyskiem, ale mam nadzieję, że pójdzie w górę. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Właśnie kolezanki, które miały na przedniej mówiły, że czują ruchy bardzo delikatnie nawet w dużo bardziej zaawansowanej ciąży. ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Pisałyscie o siedzeniu w domu. Ja w ciąży z synkiem mialam plan, że wracam po roku, urodzilam w sierpniu i w kolejnym roku miałam wracać na pewno akurat na nowy rok szkolny. Wszystko od początku tak układałam, z dyrekcją ustalałam... Z Maksymem miała zostać mama moja. Ale jak przyszło co do czego, to okazalo się, że nie jestem gotowa się z nim rozstać i uwazam, że jemu byłam i jestem potrzebna. Powstał więc nowy plan, czyli druga ciąża i odsiedzenie z dwójką za jednym zamachem. Z dwójki zrobiła się trójka i teraz to nie mam pojęcia, jak nam się wszystko poukłada. Ale powiem wam jedno, perspektywa zmienia się totalnie po urodzeniu dziecka. Mój synek przez swoje alergie i azs potrzebuje ogromnego nakładu pracy i sił, gotowanie dla niego to tylko jedno z wielu wyzwań, do tego codzienna pielęgnacja skóry, wycieczki do dermatologa, alergologa itd. Cieszę się, że mogę być przy nim przez te pierwsze trzy lata. To dla mnie bardzo ważne. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1107 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tylko, że my chcemy dobić do trójki - może tak jak u Ciebie, zrobi się trójka wcześniej Mogę zapytać ile miał Maksym jak zaszłaś w ciążę?
...no day but today... Edytowane przez scoiatael86 Czas edycji: 2016-03-28 o 20:07 |
|||
|
|
|
#1108 |
|
Zadomowienie
|
Poszłam się ukryć do łazienki by wysłać posta
![]() Dziś po dwóch tygodniach wróciłam do pracy i było mi strasznie dziwnie nie wiedziałam w co ręce włożyć. Milion wiadomości na poczcie... Ale jakoś udało mi się ogarnąć jeszcze tylko jutro i znów urlop😜Co do powrotu do pracy. Ja będę mieć 39 tygodni macierzyńskiego, ale raczej tym razem tak szybko nie wrócę do pracy. Przy Oliwii musiałam że względu na finanse a teraz mamy trochę większy komfort finansowy. Opiekunki są tutaj bardzo drogie i jak się nie ma dofinansowania od państwa to czasami trzeba dopłacać by wrócić do pracy:/ Chciałabym posiedzieć w domu do 3 rż dziecka, ale może się okaże że się nie nadaje na kure domowa to wtedy będę szukać pracy bo do mojej agencji raczej nie wrócę. Uwielbiam swoją pracę ale nie jest ona dla kogoś z małym dzieckiem. Tak naprawdę zobaczę co życie przyniesie...moja szefowa to by chciała bym w październiku już była przy biurku, ale to już sezon świąteczny i ja sobie nie wyobrażam tego stresu w połączeniu z macierzyństwem. Za to nje mam zamiaru robić nic i chciałabym skończyć uniwersytet tak by nie mieć dziury w Cv. Więc zawsze później szansę na lepszą pracę większe. Kiedyś się założyłam z Tż że będę zarabiać tyle co on i jeszcze trochę mi brakuje ![]() Z innej beczki. Jak wiecie babcia jest u mnie. Ostatni Raz za granicą była 30 lat temu u swojego brata i ciągle porównuje bo u Kazika 30 lat temu to już były.... ![]() Zachowuje się trochę jakbym mieszkała na księżycu i czekam aż się zapyta czy mamy lodówkę wszystko jest głupie i bez sensu - nie dociera, że po prostu jest inne.Do tego szok kulturowy chyba osobom starszym nie służy. Moja Szwagierka ma chłopaka murzyna i babcia do mnie mówi czy ona nie mogłaby sobie znaleźć normalnego chłopaka://// więc się pytam w czym jest on nienormalny bo dla mnie wygląda jak każdy inny człowiek.....w tym momencie chciałam babcie wysłać na lotniako. Nie rozumiem skąd w starszych osobach rasizm...nawet go nie poznała tylko widziala w przylocie. Moja cukrzycę powoli doprowadzam do porzadku. Mam już chyba odpowiednią dawkę insuliny, wiem co jeść czego unikać i nawet mogę sobie pozwolić na coś słodkiego od czasu do czasu ![]() Apetyt mi wrócił, waga przestała spadać i czuje się znacznie lepiej. Ciągle jeszcze jestem odwodniona co widać po mojej skórze tylko ja już na wodę nie mogę patrzeć ![]() Młody kopie jak szalony i już czuć przez brzuch równiez, Tż się załapał na pierwsze kopniaki Dziś w pracy to młody chyba wcale nie spał bo fisiowal dużo. Dziwne bo przy moim biurku słychać taki jednostajny szum, który czasami mnie sama usypia![]() No dobra uciekam, bo zaraz zaczną mnie szukać 😝
|
|
#1109 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas tez dziś super dzień
![]() W większości spędzony na świeżym powietrzu ![]() Mały fika dziś jak nigdy. Rano leżałam aż do 11 w łóżku bo od 8:30 tak kopał, że nie chciałam mu przerywać i teraz zaczął od 18:00 :-D :-D
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli urodzilabym w teminie, to dzieci bylyby rowno o dwa lata młodsze od Maksyma. On miał rok i trzy miesiace, kiedy podeszłam do kolejnego transferu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

Poczułam się jak wyrodna matka ...
1.09.2012

<3