|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Ja wszystko piorę w Dzidziusiu i płuczę w tym też, ale nadal jakies szorstkie-może dlatego, ze to są prześcieradła nieprzemakalne, tzn. takie gumowane pod spodem a może to zależy od twardosci wody, bo u nas jest mega twarda.
|
|
|
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
To nie przemakalne też mam takie szorstkie nie lubię jej dawać wolę folie i bawełniane jest milusie
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nursi chyba Badzia pisała, że jej też zimno, mi z resztą tez zimno. |
|
|
|
|
#3424 |
|
Zadomowienie
|
Nie poznaję swojego dziecka! Mega szalał od 12,30 do 16:30 w końcu trochę odpuścił i przed 17 wyszłam z nim na ponad godzinny spacer. Od tej pory co sie przebudzi, pocycka chwilę, zbiera się na płacz, ale kładę sobie na klatce i głaszczę więc przechodzi i śpi
i tak już ponad 2h jest |
|
|
|
#3425 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie ciągle poty oblewają w nocy, niby zimno, ale pocę się jak mysz przy porodzie
. Pewnie hormony albo menopauza mnie dopadła ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Ja mam jakieś bawełniane, ale za to folii nie mam- a ona nie jeździ pod prześcieradłem jak sie dziecko rusza ? |
|
|
|
#3426 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaraz po jej urodzeniu kąpaliśmy w 37 bodajże i się darła jak opętana, położna nam zasugerowała żeby spróbować cieplejszej wody i faktycznie, 40 jej pasuje, chlapie się z przyjemnością.No i zauważyłam, że łatwo jej się dłonie i buźka wychładza, a jak ją przebieram/ rozbieram i jest obnażona to zaraz taka marmurkowa skórka jej się robi...Dzisiaj ubrałam do spania w body z krótkim rękawem i pajacyk welurowy taki grubszy+ skarpety. A niby jest 23 stopnie w pokoju... ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Każdy lekarz ma swoje mądrości:p Ja tam ufam temu naszemu i podaję tak jak kazał bo go znam od siebie z pracy...
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Melduje zw dzień fajny. Mała prawie cały przespala; ) byliśmy w gościach u kolezanki tez spala tam 3 godziny. Szok !!!![]() Wieczorem oczywiście krzyk jak zawsze ale teraz już śpi. Ciekawe jak długo ![]() Szkoda ze święta tak szybko mijają - jakie życie było by łatwiejsze jak by się nie siedziało x samara cały dzień samej ![]() Dobrej nocki dziewczyny; )
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Paula super xe dzien lepszy. Zosia tez ok. Kapalismy i narazie kima. Ja ubieram na dzien body z krotkim plus z dlugim i polspiochy lub leginsy a na noc body z krótkim i pajac. Ale spi ok co pare h pobudka więc nie wiem czy jej zimno...
Wasze maluchy tez wieczorami wisza na cycku?tzn co 10 min jedza?rano i w poludnie nie ma tak a wieczórami.. Od czego to mzoe zalezec?
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Marcia
Twoja dzisiaj 8 tyg skończyła a moja jutro i będzie kolejny skok
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
No dzis 8 tyg. Kiedy to zlecialo!
Znowu skok? Toc dopiero jeden byl....
|
#3432 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Choć ostatnie dwa dni to dokarmiam już chyba że 150 ml dziennie mm :-/ mam trochę problemy z cycaniem, tzn i mała ma, i trochę za mało ilościowo produkuje i ja mam trochę kryzys "bo butelka łatwiej szybciej" :/ ostatnio jestem przemęczona do tego ta choroba i się rozleniwilam Dokładnie My jutro na szczepienia idziemy. A ciągle nie zdecydowaliśmy się czym i co szczepić ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Aninis a Ty zdecydowałaś czym szczepisz?
|
|
#3433 |
|
Zadomowienie
|
To ja chyba ubieram najlżej z was wszystkich, bo w ciągu dnia i w nocy spi w bodziaku z długi rękawem. W ciągu dnia przykrywam kocykiem do snu, a w nocy oprócz kocyka, zapinam rożek.
A kiedy jest pierwszy skok? To może wszystkie problem zwalę na to
|
|
|
|
#3434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koszt tej 6w1 to 240zl u mnie. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Wykalacka u mnie czasem w ciagu dnia spi w pajacyku niczym nieprzykryta 😊 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#3435 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny melduje się po chrzcinami
mój Łobuz juz jest aniolkiem impreza bardzo udana trwała od 12:30 do 21:30 Dominik w kościele był bardzo grzeczny prawie całą przespał. Na i.prezie niespełna prawie nic tzn po pół godz co jakiś czas ale był grzeczny rozgląda się i szedł do chrzestnej na ręce bez problemu także miałam czas mamie pomoc w obslugiwaniu gosci Oczywiście nie obeszło się bez problemów i to jeden mega wyobraźcie sobie ze tż do mnie dzwoni o 10:30 kiedy to pojechał po jedzenie do restauracji ze cateringu nie będzie bo nic nie przygotowali. Za 1.5h mają przyjść goście a ja z przystawkami i ziemniakami zostałam. Az żołądka i usiadłam. Pani zgubiła kartkę i nie wpisała do swojego kalendarza kto co i jak i kiedy. I miała pretensje ze byłam za szybko załatwiać 2tyg przed ze to się 3 dni przed imoreza przyjezdza ze mogłam się przypomnieć ze nawet nazwiska nie miała. Kurde byłam tam z tż i mama i pani wszystko zapisała łącznie z moim n tel i się pytałam czy zaliczkę wpłacić mówił ze nie wszystko będzie gotowe na dziś na 10:30. Ale powiedziała ze coś przygotuje i w trakcie mszy tż brat pojechał odebrać i w sumie dobrze wyszło nie było wszystkiego ale było ok nie brakło. Ale moich nerwow nikt mi nie odbierze. Mówię Wam dziewczyny masakra. No ale już po i było bardzo fajnie wiec super. Mały zasnął wiec i ja się zaraz kładę. Może da się matce wyspać bo jutro czeka mnie kuuuuupa naczyń ![]() Dobranoc dziewczyny oby maluszki dały Wam wypocząć
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że jednak coś przygotowali bo dopiero byłby numer. Dzisiaj byś nic nie kupiła nawet żeby się ratować. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3438 |
|
Zadomowienie
|
Nana wspolczuje nerwów ! Co za buce ! Ale grunt że imprezka udana i mały grzeczny
|
#3439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I gen skok podobno jest dłuższy i cięższy do zniesienia. Będzie płacz brak snu i cyca nie godzinami ![]() Dzisiaj i moja ma już 8 tyg ![]() Ale czas leci !!! Ale jeszcze 4 i magiczna 12 pęknie Ja się dalej tego trzymam jak tonący brzytwy Moja ładnie pospala przed 21 zasnęła i wstała o 1:30. Zjadła o dziwo bez rzucania się na cycu , zrobiła kupę odbiła ja troszkę ulala i wsadziłam do łóżeczka. Widzę że powoli zasypia na niani ![]() Ostatnio nam się normują godziny nocne oby juz tak zostało ![]() To ja chyba i tak najbliższy mam zestaw ubranek - w dzień Bo dział na długo rękaw i spodenkia w nocy pajac ttylko i pakuje ja do kokona który robie z prześcieradła Bo w otulacze czy rożki nie wchodzi przez szelki wiec musieliśmy sobie pociąć prześcieradło na pół i jest idealne do jej owijania żeby rączkami nie machala to i się nie budzi tak
|
|
#3441 |
|
Zadomowienie
|
NanaR, no to stresik byl, rety, co przezylas to Twoje! A my chrzciny mamy jeszcze przed soba, w maju, a tak mi sie chce, ze...
My w trakcie drugiego cycania ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#3442 |
|
Raczkowanie
|
Nana nie zazdroszczę... A powiedz jak z tortem wyszło?
I chyba najlzej to ja ubieram, bo w dzien body nna dlugi i skarpetki a w nocy sam pajacyk bawełniany i kocyk minky ale i tak mały go skopie... W końcu te 6200 go grzeje haha My też drugi raz cycamy... Co do chrzcin to w kwietniu robimy i wszystko byłoby super żeby nie wtracanie sie teściowej.. |
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Nana ale historia..
---------- Dopisano o 04:05 ---------- Poprzedni post napisano o 04:05 ---------- Paula nie strasz mnie. Dla.mnie wszystkoe te skokitrwaly dlugo bo sie nie konczyly i kolejny sie zaczynal :-P
|
#3444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję za podpowiedź ![]() ---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- My drugie cycanie pierwsze było o 3 wiec mały dał matce się wyspać
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam cycaliśmy o 3 i 6 rano..nie czekałam aż zapłacze tylko widziałam że się budzi to nie pytając czy jest głodny nakarmiłam tym sposobem uniknęłam budzenia mnie płaczem wstałam już szkoda czasu na spanie...pranie czeka i mnóstwo zaległości no i zaczynam ćwiczyć
|
|
#3446 |
|
Rozeznanie
|
Cześc Dziewczyny
witam się z Wami na szczęście już po świątecznie... dobrze że już po... ![]() U nas Zuza to istny Śpioch wczoraj wieczorem po kąpieli koło 20 zjadła flachę i obudziła się na kolejne jedzonko dopiero o 4 Zjadła pooglądała karuzelę przez niecałą godzinę i dalej śpi ![]()
|
|
|
|
#3447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale pocieszam się ze jeszcze 4 tyg i powinno być lepiej )---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
![]() Zazdroszczę ze nie masz samary
|
|
#3448 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3450 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Witam poświątecznie U nas święta mijają bardzo szybko, bo jesteśmy ciągle w trasie Mam nadzieję, że u Was bez większych sensacji!Widziałam,że mamy kilka ochrzczonych aniołeczków! Gratulacje! Nana - współczuję akcji z cateringiem...ja chyba bym dostała zawału :/ ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Magdzinska - zazdroszczę spania..u mnie nie najgorzej ale o takim śnie to jeszcze nawet nie marzę ![]() Nasza laleczka ma dzisiaj 2 miesiące!!! Kawał dziecka już
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.

i tak już ponad 2h jest
. Pewnie hormony albo menopauza mnie dopadła
.