Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-28, 20:32   #1111
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Nie wiem czy wtedy moj powrot do pracy będzie miał sens, od strony finansowej.
Pewnie, trzeba sobie wszystko przekalkulować.
Ja wiem, ze jak będe wracała do pracy nie będe mogła sobie pozwolić na ewentualne L4.
Moja córka sporo chorowała. poszła do pkola jako 2 -latek i tak mieliśmy panią do odbierania i siedzenia w razie chorób a tych było mnóstwo przez pierwsze 2 lata
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 20:34   #1112
agnszp
Rozeznanie

A my dzis dostaliśmy pajacyki mamas papas i inne gadżety....szkoda tylko ze pajacyki zapinane na pleckach po całości wiec prwnie sobie głownie poleżą na półce :/
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 20:34   #1113
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
A my dzis dostaliśmy pajacyki mamas papas i inne gadżety....szkoda tylko ze pajacyki zapinane na pleckach po całości wiec prwnie sobie głownie poleżą na półce :/
Oj szkoda :-(
tez takich nie biore pod uwagę
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 20:36   #1114
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość

Z innej beczki. Jak wiecie babcia jest u mnie. Ostatni Raz za granicą była 30 lat temu u swojego brata i ciągle porównuje bo u Kazika 30 lat temu to już były....
Zachowuje się trochę jakbym mieszkała na księżycu i czekam aż się zapyta czy mamy lodówkę wszystko jest głupie i bez sensu - nie dociera, że po prostu jest inne.
hehe aż się uśmiałam

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
no szkoda, nie przemyślany prezent :/
Stary 2016-03-28, 20:37   #1115
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Miałam takich kilka, prezenty od niedzieciatych kazdy przeszedł jedną próbę założenia. Żaden nie trafił do naszej szafy.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 20:38   #1116
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
ja czytam teraz "Światło, którego nie widać" i bardzo przyjemnie się czyta, chociaż to książka o wojnie więc spodziewam się, że niebawem zacznie być coraz smutniej.

Niedawno czytałam też serię Dziewczyny z Syberii i Dziewczyny z Powstania - bardzo wartościowe książki.
Dzięki, przyjrzę się tym książkom.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Ja polecam kryminaly Tess Geristen, pochlaniam jeden za drugim
Dzięki, o właśnie, jakiś kryminał chętnie bym przeczytała.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
hehe ktoś pilnuje miejscówki Kubusia

Tija mam pytanie - czy łożysko przodujące to to samo co łożysko na przedniej ścianie?

ja czytam teraz "przyjaciele po grób" N. Neuhaus..kryminał,fajny

o to to

u mnie Malutka się rozkręca z akrobacjami..wczoraj i dziś ewidentnie zwiększona aktywność..siedząc przy stole po obiedzie czy śniadaniu czułam wygibaski..ale to dziwne uczucie
Cytat:
Orange_tree1
florence
ja pierwsze pukanie poczułam w niedzielę tydzień temu 18t0d - wtedy przynajmniej wychwyciłam to, w tygodniu było skromnie, delikatnie, wczoraj i dziś więcej , mocniej i częściej..także końcowe sierpnióweczki teraz czas na dyskotekę w naszych brzuchach mówię Wam
Ten kryminał też obczaję, dzięki!
Szykuję się zatem na dyskotekę, nie mogę się doczekać.

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
oo tak ja też je polecam. całą serię Rizzoli i Isles pochłonęłam i niecierpliwie czekam na kolejne części.
Ooo no to tym bardziej się zainteresuję.

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio męczę polskich autorów - Katarzyna Bonda i Zygmunt Miłoszewski, też polecam

Mówisz, że na naszą dyskotekę czas? Oj jak ja bym już chciała

Ooo my z TŻ też mamy właśnie taki plan Tylko, że my chcemy dobić do trójki - może tak jak u Ciebie, zrobi się trójka wcześniej Mogę zapytać ile miał Maksym jak zaszłaś w ciążę?
Miłoszewskiego czytałam "Uwikłanie", w sumie można by zerknąć na dalsze części, no i Bondę też.

Cytat:
Poszłam się ukryć do łazienki by wysłać posta

Dziś po dwóch tygodniach wróciłam do pracy i było mi strasznie dziwnie nie wiedziałam w co ręce włożyć. Milion wiadomości na poczcie... Ale jakoś udało mi się ogarnąć jeszcze tylko jutro i znów urlop😜

Co do powrotu do pracy. Ja będę mieć 39 tygodni macierzyńskiego, ale raczej tym razem tak szybko nie wrócę do pracy. Przy Oliwii musiałam że względu na finanse a teraz mamy trochę większy komfort finansowy.
Opiekunki są tutaj bardzo drogie i jak się nie ma dofinansowania od państwa to czasami trzeba dopłacać by wrócić do pracy:/

Chciałabym posiedzieć w domu do 3 rż dziecka, ale może się okaże że się nie nadaje na kure domowa to wtedy będę szukać pracy bo do mojej agencji raczej nie wrócę. Uwielbiam swoją pracę ale nie jest ona dla kogoś z małym dzieckiem.

Tak naprawdę zobaczę co życie przyniesie...moja szefowa to by chciała bym w październiku już była przy biurku, ale to już sezon świąteczny i ja sobie nie wyobrażam tego stresu w połączeniu z macierzyństwem.

Za to nje mam zamiaru robić nic i chciałabym skończyć uniwersytet tak by nie mieć dziury w Cv. Więc zawsze później szansę na lepszą pracę większe. Kiedyś się założyłam z Tż że będę zarabiać tyle co on i jeszcze trochę mi brakuje

Z innej beczki. Jak wiecie babcia jest u mnie. Ostatni Raz za granicą była 30 lat temu u swojego brata i ciągle porównuje bo u Kazika 30 lat temu to już były....
Zachowuje się trochę jakbym mieszkała na księżycu i czekam aż się zapyta czy mamy lodówkę wszystko jest głupie i bez sensu - nie dociera, że po prostu jest inne.
Do tego szok kulturowy chyba osobom starszym nie służy. Moja Szwagierka ma chłopaka murzyna i babcia do mnie mówi czy ona nie mogłaby sobie znaleźć normalnego chłopaka://// więc się pytam w czym jest on nienormalny bo dla mnie wygląda jak każdy inny człowiek.....w tym momencie chciałam babcie wysłać na lotniako.

Nie rozumiem skąd w starszych osobach rasizm...nawet go nie poznała tylko widziala w przylocie.

Moja cukrzycę powoli doprowadzam do porzadku. Mam już chyba odpowiednią dawkę insuliny, wiem co jeść czego unikać i nawet mogę sobie pozwolić na coś słodkiego od czasu do czasu
Apetyt mi wrócił, waga przestała spadać i czuje się znacznie lepiej. Ciągle jeszcze jestem odwodniona co widać po mojej skórze tylko ja już na wodę nie mogę patrzeć

Młody kopie jak szalony i już czuć przez brzuch równiez, Tż się załapał na pierwsze kopniaki Dziś w pracy to młody chyba wcale nie spał bo fisiowal dużo. Dziwne bo przy moim biurku słychać taki jednostajny szum, który czasami mnie sama usypia

No dobra uciekam, bo zaraz zaczną mnie szukać 😝
Świetnie, że sobie radzisz z tą cukrzycą i czujesz się lepiej.
Co do rasizmu to cóż, dużo trudniej starszym ludziom akceptować wszystko co nowe i nieznane. :/

Muszę jutro podjechać do pracy jedną rzecz załatwić z informatykiem, aaaleee mi się nie chce. Co by było jakbym miała jechać i pracować.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 20:39   #1117
BeataAmelka
Wtajemniczenie

A to ja z Kropkiem w 22 tygodniu :-D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1459190324201.jpg (30,6 KB, 43 załadowań)
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 20:41   #1118
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Ślicznie wyglądacie.
Stary 2016-03-28, 20:42   #1119
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Ale wysoko brzuszek
Stary 2016-03-28, 20:52   #1120
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Miałam takich kilka, prezenty od niedzieciatych kazdy przeszedł jedną próbę założenia. Żaden nie trafił do naszej szafy.

Właśnie co ciekawe to taki używany "prezent", wiec ciekawa jestem czy był używany w ogole....bo ja zadnego z nich raczej dziecku nie założę, chyba ze rozmiar bedzie pasował jak juz bedzie siedział

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:

Ale okrąglutki <3
Stary 2016-03-28, 20:52   #1121
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie co ciekawe to taki używany "prezent", wiec ciekawa jestem czy był używany w ogole....bo ja zadnego z nich raczej dziecku nie założę, chyba ze rozmiar bedzie pasował jak juz bedzie siedział

Wcale nie będzie latwiej, bo będzie uciekał
Stary 2016-03-28, 20:58   #1122
asiulek8
Wtajemniczenie

Witajcie po świętach. Dla mnie okropnych. Fatalne samopoczucie, kłótnie teściów. Praktycznie 5 dni na głodzie. Tak mi cukry skaczą że najlepiej jakbym przez cały dzień jadła 3 kromki chleba co 2 godziny i jeszcze przedzielone na pół, żeby porcja była mniejsza do tego pobudki córeczki o 5 rano i koniec spania. Ledwo żyję. A podobno pojechaliśmy odpocząć. Taaaaaaa.... chciałabym pójść spać i obudzić się w 38 tygodniu, a najlepiej żeby to skurcze porodowe mnie jeszcze obudziły. Mam dość psychicznie. Stresuje mnie każdy posiłek bo nie wiem co tknąć. A głupie pindy w rejestracji nie chciały mnie na szybko zapisać do diabetologa mimo że kazał przyjść jak będzie źle. A jest bardzo źle! A wizyta dopiero za 4 tygodnie, a mi jak nic potrzebna jest insulina bo zagłodzę i dziecko i siebie

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 21:07   #1123
natalia_23
Zakorzenienie

witam
U nas święta szybko minęły. Była siostra z 3 dzieci chłopaki 1-3-5 + mój prawie 4,5 latek . Było wesoło. Pogoda też dopisała, więc można było spędzić trochę czasu na zewnątrz.
Po świętach czuję się strasznie gruba ciekawe jak w sierpniu będę się czuła

Cytat:
piękny

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Witajcie po świętach. Dla mnie okropnych. Fatalne samopoczucie, kłótnie teściów. Praktycznie 5 dni na głodzie. Tak mi cukry skaczą że najlepiej jakbym przez cały dzień jadła 3 kromki chleba co 2 godziny i jeszcze przedzielone na pół, żeby porcja była mniejsza do tego pobudki córeczki o 5 rano i koniec spania. Ledwo żyję. A podobno pojechaliśmy odpocząć. Taaaaaaa.... chciałabym pójść spać i obudzić się w 38 tygodniu, a najlepiej żeby to skurcze porodowe mnie jeszcze obudziły. Mam dość psychicznie. Stresuje mnie każdy posiłek bo nie wiem co tknąć. A głupie pindy w rejestracji nie chciały mnie na szybko zapisać do diabetologa mimo że kazał przyjść jak będzie źle. A jest bardzo źle! A wizyta dopiero za 4 tygodnie, a mi jak nic potrzebna jest insulina bo zagłodzę i dziecko i siebie
Bardzo współczuję Ci tych problemów z cukrami, nie wyobrażalne, że przy takich problemach kazali Ci przyjść za 4 tygodnie . Może Twój ginekolog ma jakieś kontakty?

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 21:09   #1124
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam
U nas święta szybko minęły. Była siostra z 3 dzieci chłopaki 1-3-5 + mój prawie 4,5 latek . Było wesoło. Pogoda też dopisała, więc można było spędzić trochę czasu na zewnątrz.
Po świętach czuję się strasznie gruba ciekawe jak w sierpniu będę się czuła

piękny

Bardzo współczuję Ci tych problemów z cukrami, nie wyobrażalne, że przy takich problemach kazali Ci przyjść za 4 tygodnie . Może Twój ginekolog ma jakieś kontakty?
Wizytę u ginekologa mam w czwartek poproszę ją żeby mnie wpisała jako dodatkowego pacjenta bo już tak raz zrobiła.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-28, 21:14   #1125
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
świetnie wygladasz

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:

Masakra
Może spróbuj w innej przychodni, albo żeby ginekolog dał Ci jakiś namiar ??
Stary 2016-03-28, 21:20   #1126
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
o jaaa ale super okrąglutki

Cytat:
a może zgłoś się do Poradni patologii ciąży w szpitalu? tam często rejestrują tego samego dnia na ten sam dzień tylko trzeba czekać w kolejce, ale raczej przyjmują.

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 21:24   #1127
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

Bardzo Ci wspolczuje moze idz juz lepiej prywatnie? Skoro tyle trzeba czekać bo nie mozesz dzidziusia zagłodzić a szkoda tez takich Twoich męk :/
Stary 2016-03-28, 21:27   #1128
Aniol1985
Zadomowienie

Hej Lasecki , ja dzisiaj cały dzień się leniwie siedze w domu i ogladamz moim tv , dzień idealny - wiem brzmi nudno ale u mas mało takich dni gdzie razem możemy sobie posiedzieć. Jutro jedziemy ze szwagrami do pobliskiego miasta oglądać wózki mamy 3 sklepy . Ciesze się bardzo w końcu coś idzie do przodu. Może mi podpowiecie na co zwracać uwagę? Nie ma zamiaru na razie kupowac tego wózka jeszcze bo szkoda mi żeby wózek stał i się kurzył a gwarancja leciała skoro bajbuska jeszcze nie ma na świecie. Jeżeli macie jakies ciekawe uwagi z chęcia wysłucham , pomoże mi to zawęzić poszukiwania
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 22:16   #1129
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Przykro mi z powodu tych problemów. Też starałabym się chyba pójść szybciej do lekarza prywatnie albo właśnie w szpitalu. Trzymaj się.

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Hej Lasecki , ja dzisiaj cały dzień się leniwie siedze w domu i ogladamz moim tv , dzień idealny - wiem brzmi nudno ale u mas mało takich dni gdzie razem możemy sobie posiedzieć. Jutro jedziemy ze szwagrami do pobliskiego miasta oglądać wózki mamy 3 sklepy . Ciesze się bardzo w końcu coś idzie do przodu. Może mi podpowiecie na co zwracać uwagę? Nie ma zamiaru na razie kupowac tego wózka jeszcze bo szkoda mi żeby wózek stał i się kurzył a gwarancja leciała skoro bajbuska jeszcze nie ma na świecie. Jeżeli macie jakies ciekawe uwagi z chęcia wysłucham , pomoże mi to zawęzić poszukiwania
Ja jeszcze żadnego wózka nie miałam, więc tylko na podstawie mojego internetowego researchu: zastanów się czy wózek ma być lekki, czy będzie go trzeba gdzieś wnosić po schodach, czy też nie ma to aż takiego znaczenia, bo jest winda. Czy ma się składać do jak najmniejszych rozmiarów, bo np. jest mały bagażnik w aucie. I co z amortyzacją, rodzajem kół - rozważ po jakim będziesz jeździć terenie. Jak chcesz 2w1 to ciężko znaleźć coś co jest super i dla noworodka, i dla starszego dziecka, więc trzeba też zdecydować czy 2w1 czy najpierw sama gondola, a spacerówka kiedyś tam.
Jest fajne forum, gdzie chętnie doradzają wózki po opisaniu potrzeb i budżetu: http://forum.gazeta.pl/forum/f,10161...ozkomania.html
Stary 2016-03-28, 22:57   #1130
gosiaczkam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Ja polecam kryminaly Tess Geristen, pochlaniam jeden za drugim
również polecam skończyłam całą serię z jakiś miesiąc temu.

u mnie święta zwariowane. Ciągle gdzieś w biegu, ale tak to jest jak się przyjeżdża do Polski na tydzień i chce się wszystkich zobaczyć i wszystko ogarnąć. a dzisiejszy dzień to już zupelnie szalony - kupiliśmy dziś z TŻ nowe auto szkoda że nie żółte było by bardziej swiąteczne
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 23:08   #1131
agnszp
Rozeznanie

Dziewczyny a czego używacie do szukania tętna maluszka jak Wam sie juz skonczy żel usg (ten dołączony)? Tam jest niby napisane ze mozna używać wody albo oleju....używalyscie juz?
Stary 2016-03-28, 23:57   #1132
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
również polecam skończyłam całą serię z jakiś miesiąc temu.

u mnie święta zwariowane. Ciągle gdzieś w biegu, ale tak to jest jak się przyjeżdża do Polski na tydzień i chce się wszystkich zobaczyć i wszystko ogarnąć. a dzisiejszy dzień to już zupelnie szalony - kupiliśmy dziś z TŻ nowe auto szkoda że nie żółte było by bardziej swiąteczne
Zawsze możecie kurczaki namalować

Ja chodzę dziewczyny prywatnie do diabetologa. Takie są do niego niestety terminy podobno jest bardzo dobrym lekarzem i to dlatego. Będę jutro dzwoniła i je straszyła na recepcji ze maja mnie zapisać i koniec. Z resztą chyba przysługują w ciąży takie wizyty "na szybko"

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-29, 00:13   #1133
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Orange_tree1
florence
ja pierwsze pukanie poczułam w niedzielę tydzień temu 18t0d - wtedy przynajmniej wychwyciłam to, w tygodniu było skromnie, delikatnie, wczoraj i dziś więcej , mocniej i częściej..także końcowe sierpnióweczki teraz czas na dyskotekę w naszych brzuchach mówię Wam
Czekam na to disco! Moja to tak skromnie kopie, w ciągu dnia w ogóle jej nie czuję, tylko jak siedzę i nic nie robię np. czytam forum

Cytat:
Swoją drogą po co w ogóle firmy szyją takie niefunkcjonalne ubrania?

Cytat:
Dziewczyny a czego używacie do szukania tętna maluszka jak Wam sie juz skonczy żel usg (ten dołączony)? Tam jest niby napisane ze mozna używać wody albo oleju....używalyscie juz?
Kumpela używała żelu intymnego durex a ja widziałam na allegro żel do usg za 2zł za 500ml bo też muszę kupić.

Tak sobie leże i czytam Was, dzidzia się rusza więc tak sobie brzuch dotykam i wyczułam gulkę, chyba na macicy Czuję ją przez powłoki brzuszne, jest nad spojeniem ale bardziej po lewej. Gulka jest mała, ale jak ją zaczęłam dotykać to mnie teraz boli. Nie wiem co to może być? Zmartwiło mnie to bardzo, bo boję się o maluszka a nie o siebie.
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 04:43   #1134
tabitabi
Raczkowanie

Cześć, my właśnie wracamy do domu po świętach u teściów. Było naprawdę bardzo ciepło i rodzinnie mimo że pierwszy raz spędziłam święta bez swoich rodziców. Wyjeżdżając zdałam sobie sprawę jak ciężko jest teściom być tak daleko od ich syna a wkrótce i od wnuka/wnuczki. Szkoda że dzieli nas tak długi dystans - puki co nie mamy samochodu więc podróżujemy pociągiem, podróż długa i męcząca, zwłaszcza teraz. Przed porodem pewnie pojedziemy jeszcze raz ale tylko i wyłącznie kuszetką bo inaczej to mordęga.

Jakie jest wasze zdanie odnośnie szczepienia noworodka i szczepień ogólnie? Obecnie staram się ten temat zbadać wszerz i wzdłuż więc jestem bardzo ciekawa waszych opinii na ten temat
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 06:38   #1135
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Co do szczepień to jeszcze muszę usiąść i przegac to z mężem. Ale generalnie ja jestem tylko za obowiązkowymi.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 06:54   #1136
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam żel z aloesu więc przy okazji smaruję nim rozstępy

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Cześć, my właśnie wracamy do domu po świętach u teściów. Było naprawdę bardzo ciepło i rodzinnie mimo że pierwszy raz spędziłam święta bez swoich rodziców. Wyjeżdżając zdałam sobie sprawę jak ciężko jest teściom być tak daleko od ich syna a wkrótce i od wnuka/wnuczki. Szkoda że dzieli nas tak długi dystans - puki co nie mamy samochodu więc podróżujemy pociągiem, podróż długa i męcząca, zwłaszcza teraz. Przed porodem pewnie pojedziemy jeszcze raz ale tylko i wyłącznie kuszetką bo inaczej to mordęga.

Jakie jest wasze zdanie odnośnie szczepienia noworodka i szczepień ogólnie? Obecnie staram się ten temat zbadać wszerz i wzdłuż więc jestem bardzo ciekawa waszych opinii na ten temat
Dla mnie to jest straszny temat. Wszędzie są tylko kłótnie i ublizanie bez względu na to jaka decyzję podejmiesz.
Myślę, że będę słuchać się intuicji. Jeśli uznam, że za szybko albo że dziecko nie do końca jest zdrowe to będę przesuwać szczepienia. W UK są one nieobowiazkowe więc też z tym jest trochę łatwiej.

Chciałabym też uniknąć szczepień typu 5w1. I rozłożyć to jakoś na raty.

Młoda ma wszystkie obowiązkowe szczepienia, które były w PL. Jedynie żałuję, że nie pozwoliłam jej przejść różyczki naturalnie. Ospe miała w przedszkolu w bardzo łagodnej wersji więc to za nami. Była też szczepiona na krztusiec a mi się tutaj pochowala... Więc muszę przemyśleć ta szczepionkę tez.

Teraz mam jeszcze zagwostke a temat tej szczepionki dla nastolatek bo niedługo termin. Ale mam bardzo mieszane uczucia i to w stronę by na to nie szczepić.
Stary 2016-03-29, 07:18   #1137
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Dziś cudowna pogoda, więc spacer całą rodziną, trochę pograliśmy w planszówki, pogadaliśmy, odpoczęłam, zrelaksowałam się, mąż jeszcze jutro ma wolne, więc korzystamy z czasu razem

Wizyta moja dopiero za dwa tygodnie, martwię się tym łożyskiem, ale mam nadzieję, że pójdzie w górę.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Właśnie kolezanki, które miały na przedniej mówiły, że czują ruchy bardzo delikatnie nawet w dużo bardziej zaawansowanej ciąży.

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Pisałyscie o siedzeniu w domu. Ja w ciąży z synkiem mialam plan, że wracam po roku, urodzilam w sierpniu i w kolejnym roku miałam wracać na pewno akurat na nowy rok szkolny. Wszystko od początku tak układałam, z dyrekcją ustalałam... Z Maksymem miała zostać mama moja. Ale jak przyszło co do czego, to okazalo się, że nie jestem gotowa się z nim rozstać i uwazam, że jemu byłam i jestem potrzebna. Powstał więc nowy plan, czyli druga ciąża i odsiedzenie z dwójką za jednym zamachem. Z dwójki zrobiła się trójka i teraz to nie mam pojęcia, jak nam się wszystko poukłada. Ale powiem wam jedno, perspektywa zmienia się totalnie po urodzeniu dziecka. Mój synek przez swoje alergie i azs potrzebuje ogromnego nakładu pracy i sił, gotowanie dla niego to tylko jedno z wielu wyzwań, do tego codzienna pielęgnacja skóry, wycieczki do dermatologa, alergologa itd. Cieszę się, że mogę być przy nim przez te pierwsze trzy lata. To dla mnie bardzo ważne.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
za udany rodzinny dzień
Ty masz przodujące łozysko? z tego co czytałam to duża szansa,że się podniesie..no ja właśnie te ruchy domniemane małej czuję takie stłumione..myślę,że to są już zwykłe kopniaki bo w jednym miejscu takie wypychanie po pare razy to raczej nie całym ciałkiem..stópke ma już3cm bo gin mierzył więc dość pokaźne narzędzie do kopania a ja to w taki subtelny sposób odbieram..
ja nic właśnie nie planuję jesli chodzi o pracę..napewno chcę wykorzystać maks z dzieckiem, choć wiąże się to z gorszą sytuacją finansową...

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio męczę polskich autorów - Katarzyna Bonda i Zygmunt Miłoszewski, też polecam

Mówisz, że na naszą dyskotekę czas? Oj jak ja bym już chciała

Ooo my z TŻ też mamy właśnie taki plan Tylko, że my chcemy dobić do trójki - może tak jak u Ciebie, zrobi się trójka wcześniej Mogę zapytać ile miał Maksym jak zaszłaś w ciążę?
o muszę się rozejrzeć w biliotece..już któryś raz słyszę o tym Miłoszewskim
pewnie,że czas na disco u nas
taki plan też rozważam..ale zobaczymy jak będę czuła się dalej w tej ciąży

Cytat:
Poszłam się ukryć do łazienki by wysłać posta

Dziś po dwóch tygodniach wróciłam do pracy i było mi strasznie dziwnie nie wiedziałam w co ręce włożyć. Milion wiadomości na poczcie... Ale jakoś udało mi się ogarnąć jeszcze tylko jutro i znów urlop😜

Co do powrotu do pracy. Ja będę mieć 39 tygodni macierzyńskiego, ale raczej tym razem tak szybko nie wrócę do pracy. Przy Oliwii musiałam że względu na finanse a teraz mamy trochę większy komfort finansowy.
Opiekunki są tutaj bardzo drogie i jak się nie ma dofinansowania od państwa to czasami trzeba dopłacać by wrócić do pracy:/

Chciałabym posiedzieć w domu do 3 rż dziecka, ale może się okaże że się nie nadaje na kure domowa to wtedy będę szukać pracy bo do mojej agencji raczej nie wrócę. Uwielbiam swoją pracę ale nie jest ona dla kogoś z małym dzieckiem.

Tak naprawdę zobaczę co życie przyniesie...moja szefowa to by chciała bym w październiku już była przy biurku, ale to już sezon świąteczny i ja sobie nie wyobrażam tego stresu w połączeniu z macierzyństwem.

Za to nje mam zamiaru robić nic i chciałabym skończyć uniwersytet tak by nie mieć dziury w Cv. Więc zawsze później szansę na lepszą pracę większe. Kiedyś się założyłam z Tż że będę zarabiać tyle co on i jeszcze trochę mi brakuje

Do tego szok kulturowy chyba osobom starszym nie służy. Moja Szwagierka ma chłopaka murzyna i babcia do mnie mówi czy ona nie mogłaby sobie znaleźć normalnego chłopaka://// więc się pytam w czym jest on nienormalny bo dla mnie wygląda jak każdy inny człowiek.....w tym momencie chciałam babcie wysłać na lotniako.

Nie rozumiem skąd w starszych osobach rasizm...nawet go nie poznała tylko widziala w przylocie.

Moja cukrzycę powoli doprowadzam do porzadku. Mam już chyba odpowiednią dawkę insuliny, wiem co jeść czego unikać i nawet mogę sobie pozwolić na coś słodkiego od czasu do czasu
Apetyt mi wrócił, waga przestała spadać i czuje się znacznie lepiej. Ciągle jeszcze jestem odwodniona co widać po mojej skórze tylko ja już na wodę nie mogę patrzeć

Młody kopie jak szalony i już czuć przez brzuch równiez, Tż się załapał na pierwsze kopniaki Dziś w pracy to młody chyba wcale nie spał bo fisiowal dużo. Dziwne bo przy moim biurku słychać taki jednostajny szum, który czasami mnie sama usypia

No dobra uciekam, bo zaraz zaczną mnie szukać 😝
fajnie,że u Ciebie poprawa..czuć w Twojej wypowiedzi Twój lepszy nastrój
babci jakos się nie dziwię..w pewnym wieku ludzie patrzą inaczej na świat..dla nas absurdalnie,ale po wielu życiowych perypetiach schematy myslenia mocno są ugruntowane i mniej elastyczne

Cytat:
U nas tez dziś super dzień
W większości spędzony na świeżym powietrzu
Mały fika dziś jak nigdy. Rano leżałam aż do 11 w łóżku bo od 8:30 tak kopał, że nie chciałam mu przerywać i teraz zaczął od 18:00 :-D :-D
a powiedz -a pm 11stą a 18stą masz zupełną ciszę? jak to jest?

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Szykuję się zatem na dyskotekę, nie mogę się doczekać.

Muszę jutro podjechać do pracy jedną rzecz załatwić z informatykiem, aaaleee mi się nie chce. Co by było jakbym miała jechać i pracować.

ja też musze podskoczyć do pracy dziś..i mam jak Ty

Cytat:
ale śliczny..wreszcie pokazałaś

Cytat:

szukałabym na Twoim miejscu jakieś pomocy na cito

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
hehe super

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Czekam na to disco! Moja to tak skromnie kopie, w ciągu dnia w ogóle jej nie czuję, tylko jak siedzę i nic nie robię np. czytam forum

Tak sobie leże i czytam Was, dzidzia się rusza więc tak sobie brzuch dotykam i wyczułam gulkę, chyba na macicy Czuję ją przez powłoki brzuszne, jest nad spojeniem ale bardziej po lewej. Gulka jest mała, ale jak ją zaczęłam dotykać to mnie teraz boli. Nie wiem co to może być? Zmartwiło mnie to bardzo, bo boję się o maluszka a nie o siebie.
a może to dzidziuś albo jakiś narząd? raczej lekarz by zobaczył coś niepokojącego..jak masz się martwić to dzwoń do gina i leć sprawdzić co to..

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Co do szczepień to jeszcze muszę usiąść i przegac to z mężem. Ale generalnie ja jestem tylko za obowiązkowymi.
ja raczej też..ale i tych nieco się obawiam
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 07:32   #1138
slo_nk_o
Raczkowanie

Witam się z poranna kawką.
Tż pojechał już do pracy a mi się tak jakoś smutno zrobiło bez niego W ogóle dalej hormony mi chyba szaleją bo się śmieję i płaczę w jednym momencie. Jutro mam wizytę i się już doczekać nie mogę, mam nadzieję, że potwierdzi się płeć w 100%.

Co do szczepień dla mnie to temat do zgłębienia ale chyba zdecyduje się tylko na te podstawowe.
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 08:22   #1139
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość

my jeszcze będziemy dyskutować nad tym jakie szczepionki wybrać, ale na pewno będziemy szczepić na wszystkie obowiązkowe, pneumokoki i na meningokoki.

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 08:24   #1140
kasia_ruda
Zakorzenienie

Pierniku, nie mam łożyska przodujacego,bo na tym etapie ciąży się go jeszcze nie diagnozuje, ale mam z jednej strony nisko i nachodzi na szyjkę, więc jest do obserwacji, bo jest takie zagrożenie, że przodującym się ono stanie. Do 26 tyg jest czas, żeby się podniosło.

Co do szczepień, to ja mam takie zdanie, że bardzo niebezpiecznym zjawiskiem jest rodzic, któremu się wydaje, że się super na tym zna, bo sobie przeczytał stronę stopnop. Nie ma to jak poczytać jedną tendencyjną stronę internetową i uznawać się za znawców. Żeby nie było, nie uważam, ze trzeba dziecko s zczepic na wszystko jak leci, są pediatrzy, którzy układają sami kalendarz szczepień pod dziecko indywidualnie i takich trzeba szukać, jeśli boimy się zaszczepić jak leci kalendarz. Ale rodzic niebędący lekarzem nawet z najlepszą wolą, po prostu się na tym nie zna. Ja osobiście szczepilam syna na obowiązkowe plus rota. Ale zdecydowałam się na szczepienia skojarzone, żeby dziecku oszczędzić stresu i cierpienia. Obecnie mamy ogromne opóźnienia w szczepieniach, do roku szliśmy nieźle. Ale opóźnienia wynikają z decyzji naszych lekarzy, a nie mojego widzimisię.

Tinkerbell piszesz o szczpieniu na hpv? Powiem Ci, że jeśli to nie jest obowiązkowe u was, to też chyba sklanialabym się do nieszczepienia tego.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości