|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Ja wiem, ze jak będe wracała do pracy nie będe mogła sobie pozwolić na ewentualne L4. Moja córka sporo chorowała. poszła do pkola jako 2 -latek i tak mieliśmy panią do odbierania i siedzenia w razie chorób a tych było mnóstwo przez pierwsze 2 lata
|
|
|
|
|
#1112 |
|
Rozeznanie
|
A my dzis dostaliśmy pajacyki mamas papas i inne gadżety....szkoda tylko ze pajacyki zapinane na pleckach po całości
wiec prwnie sobie głownie poleżą na półce :/
|
|
|
|
#1113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez takich nie biore pod uwagę
|
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- no szkoda, nie przemyślany prezent :/ |
|
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam takich kilka, prezenty od niedzieciatych kazdy przeszedł jedną próbę założenia. Żaden nie trafił do naszej szafy.
|
|
|
|
|
#1116 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki, o właśnie, jakiś kryminał chętnie bym przeczytała. ![]() Cytat:
Cytat:
Szykuję się zatem na dyskotekę, nie mogę się doczekać. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do rasizmu to cóż, dużo trudniej starszym ludziom akceptować wszystko co nowe i nieznane. :/ Muszę jutro podjechać do pracy jedną rzecz załatwić z informatykiem, aaaleee mi się nie chce. Co by było jakbym miała jechać i pracować.
|
||||||
|
|
|
#1117 |
|
Wtajemniczenie
|
A to ja z Kropkiem w 22 tygodniu :-D
|
|
#1118 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie co ciekawe to taki używany "prezent", wiec ciekawa jestem czy był używany w ogole....bo ja zadnego z nich raczej dziecku nie założę, chyba ze rozmiar bedzie pasował jak juz bedzie siedział ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Ale okrąglutki <3 |
|
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1122 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie po świętach. Dla mnie okropnych. Fatalne samopoczucie, kłótnie teściów. Praktycznie 5 dni na głodzie. Tak mi cukry skaczą że najlepiej jakbym przez cały dzień jadła 3 kromki chleba co 2 godziny i jeszcze przedzielone na pół, żeby porcja była mniejsza
do tego pobudki córeczki o 5 rano i koniec spania. Ledwo żyję. A podobno pojechaliśmy odpocząć. Taaaaaaa.... chciałabym pójść spać i obudzić się w 38 tygodniu, a najlepiej żeby to skurcze porodowe mnie jeszcze obudziły. Mam dość psychicznie. Stresuje mnie każdy posiłek bo nie wiem co tknąć. A głupie pindy w rejestracji nie chciały mnie na szybko zapisać do diabetologa mimo że kazał przyjść jak będzie źle. A jest bardzo źle! A wizyta dopiero za 4 tygodnie, a mi jak nic potrzebna jest insulina bo zagłodzę i dziecko i siebie
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
U nas święta szybko minęły. Była siostra z 3 dzieci chłopaki 1-3-5 + mój prawie 4,5 latek . Było wesoło. Pogoda też dopisała, więc można było spędzić trochę czasu na zewnątrz.Po świętach czuję się strasznie gruba ![]() Cytat:
. Może Twój ginekolog ma jakieś kontakty?
|
|
|
#1124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
świetnie wygladasz
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
Masakra ![]() Może spróbuj w innej przychodni, albo żeby ginekolog dał Ci jakiś namiar ?? |
|
|
|
|
#1126 | |
|
Wtajemniczenie
|
o jaaa ale super okrąglutki
Cytat:
|
|
#1127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo Ci wspolczuje moze idz juz lepiej prywatnie? Skoro tyle trzeba czekać bo nie mozesz dzidziusia zagłodzić a szkoda tez takich Twoich męk :/
|
|
|
|
|
#1128 |
|
Zadomowienie
|
Hej Lasecki , ja dzisiaj cały dzień się leniwie siedze w domu i ogladamz moim tv
, dzień idealny - wiem brzmi nudno ale u mas mało takich dni gdzie razem możemy sobie posiedzieć. Jutro jedziemy ze szwagrami do pobliskiego miasta oglądać wózki mamy 3 sklepy . Ciesze się bardzo w końcu coś idzie do przodu. Może mi podpowiecie na co zwracać uwagę? Nie ma zamiaru na razie kupowac tego wózka jeszcze bo szkoda mi żeby wózek stał i się kurzył a gwarancja leciała skoro bajbuska jeszcze nie ma na świecie. Jeżeli macie jakies ciekawe uwagi z chęcia wysłucham , pomoże mi to zawęzić poszukiwania
|
|
|
|
#1129 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też starałabym się chyba pójść szybciej do lekarza prywatnie albo właśnie w szpitalu. Trzymaj się. Cytat:
Jest fajne forum, gdzie chętnie doradzają wózki po opisaniu potrzeb i budżetu: http://forum.gazeta.pl/forum/f,10161...ozkomania.html |
||
|
|
|
#1130 |
|
Raczkowanie
|
również polecam skończyłam całą serię z jakiś miesiąc temu.
u mnie święta zwariowane. Ciągle gdzieś w biegu, ale tak to jest jak się przyjeżdża do Polski na tydzień i chce się wszystkich zobaczyć i wszystko ogarnąć. a dzisiejszy dzień to już zupelnie szalony - kupiliśmy dziś z TŻ nowe auto szkoda że nie żółte było by bardziej swiąteczne
|
|
|
|
#1131 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a czego używacie do szukania tętna maluszka jak Wam sie juz skonczy żel usg (ten dołączony)? Tam jest niby napisane ze mozna używać wody albo oleju....używalyscie juz?
|
|
|
|
#1132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja chodzę dziewczyny prywatnie do diabetologa. Takie są do niego niestety terminy podobno jest bardzo dobrym lekarzem i to dlatego. Będę jutro dzwoniła i je straszyła na recepcji ze maja mnie zapisać i koniec. Z resztą chyba przysługują w ciąży takie wizyty "na szybko"
|
|
#1133 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ja widziałam na allegro żel do usg za 2zł za 500ml bo też muszę kupić.Tak sobie leże i czytam Was, dzidzia się rusza więc tak sobie brzuch dotykam i wyczułam gulkę, chyba na macicy Czuję ją przez powłoki brzuszne, jest nad spojeniem ale bardziej po lewej. Gulka jest mała, ale jak ją zaczęłam dotykać to mnie teraz boli. Nie wiem co to może być? Zmartwiło mnie to bardzo, bo boję się o maluszka a nie o siebie.
|
|||
|
|
|
#1134 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, my właśnie wracamy do domu po świętach u teściów. Było naprawdę bardzo ciepło i rodzinnie mimo że pierwszy raz spędziłam święta bez swoich rodziców. Wyjeżdżając zdałam sobie sprawę jak ciężko jest teściom być tak daleko od ich syna a wkrótce i od wnuka/wnuczki. Szkoda że dzieli nas tak długi dystans - puki co nie mamy samochodu więc podróżujemy pociągiem, podróż długa i męcząca, zwłaszcza teraz. Przed porodem pewnie pojedziemy jeszcze raz ale tylko i wyłącznie kuszetką
bo inaczej to mordęga. Jakie jest wasze zdanie odnośnie szczepienia noworodka i szczepień ogólnie? Obecnie staram się ten temat zbadać wszerz i wzdłuż więc jestem bardzo ciekawa waszych opinii na ten temat
|
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Co do szczepień to jeszcze muszę usiąść i przegac to z mężem. Ale generalnie ja jestem tylko za obowiązkowymi.
|
|
|
|
#1136 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc przy okazji smaruję nim rozstępy![]() ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Cytat:
Myślę, że będę słuchać się intuicji. Jeśli uznam, że za szybko albo że dziecko nie do końca jest zdrowe to będę przesuwać szczepienia. W UK są one nieobowiazkowe więc też z tym jest trochę łatwiej. Chciałabym też uniknąć szczepień typu 5w1. I rozłożyć to jakoś na raty. Młoda ma wszystkie obowiązkowe szczepienia, które były w PL. Jedynie żałuję, że nie pozwoliłam jej przejść różyczki naturalnie. Ospe miała w przedszkolu w bardzo łagodnej wersji więc to za nami. Była też szczepiona na krztusiec a mi się tutaj pochowala... Więc muszę przemyśleć ta szczepionkę tez. Teraz mam jeszcze zagwostke a temat tej szczepionki dla nastolatek bo niedługo termin. Ale mam bardzo mieszane uczucia i to w stronę by na to nie szczepić.
|
|
|
#1137 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za udany rodzinny dzieńTy masz przodujące łozysko? z tego co czytałam to duża szansa,że się podniesie..no ja właśnie te ruchy domniemane małej czuję takie stłumione..myślę,że to są już zwykłe kopniaki bo w jednym miejscu takie wypychanie po pare razy to raczej nie całym ciałkiem..stópke ma już3cm bo gin mierzył więc dość pokaźne narzędzie do kopania a ja to w taki subtelny sposób odbieram.. ja nic właśnie nie planuję jesli chodzi o pracę..napewno chcę wykorzystać maks z dzieckiem, choć wiąże się to z gorszą sytuacją finansową... Cytat:
pewnie,że czas na disco u nas taki plan też rozważam..ale zobaczymy jak będę czuła się dalej w tej ciąży Cytat:
babci jakos się nie dziwię..w pewnym wieku ludzie patrzą inaczej na świat..dla nas absurdalnie,ale po wielu życiowych perypetiach schematy myslenia mocno są ugruntowane i mniej elastyczne Cytat:
Cytat:
ja też musze podskoczyć do pracy dziś..i mam jak Ty ![]() ale śliczny..wreszcie pokazałaś Cytat:
![]() ![]() szukałabym na Twoim miejscu jakieś pomocy na cito Cytat:
![]() Cytat:
ja raczej też..ale i tych nieco się obawiam |
||||||||
|
|
|
#1138 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z poranna kawką.
Tż pojechał już do pracy a mi się tak jakoś smutno zrobiło bez niego W ogóle dalej hormony mi chyba szaleją bo się śmieję i płaczę w jednym momencie. Jutro mam wizytę i się już doczekać nie mogę, mam nadzieję, że potwierdzi się płeć w 100%. Co do szczepień dla mnie to temat do zgłębienia ale chyba zdecyduje się tylko na te podstawowe. |
|
|
|
#1139 |
|
Wtajemniczenie
|
my jeszcze będziemy dyskutować nad tym jakie szczepionki wybrać, ale na pewno będziemy szczepić na wszystkie obowiązkowe, pneumokoki i na meningokoki.
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Pierniku, nie mam łożyska przodujacego,bo na tym etapie ciąży się go jeszcze nie diagnozuje, ale mam z jednej strony nisko i nachodzi na szyjkę, więc jest do obserwacji, bo jest takie zagrożenie, że przodującym się ono stanie. Do 26 tyg jest czas, żeby się podniosło.
Co do szczepień, to ja mam takie zdanie, że bardzo niebezpiecznym zjawiskiem jest rodzic, któremu się wydaje, że się super na tym zna, bo sobie przeczytał stronę stopnop. Nie ma to jak poczytać jedną tendencyjną stronę internetową i uznawać się za znawców. Żeby nie było, nie uważam, ze trzeba dziecko s zczepic na wszystko jak leci, są pediatrzy, którzy układają sami kalendarz szczepień pod dziecko indywidualnie i takich trzeba szukać, jeśli boimy się zaszczepić jak leci kalendarz. Ale rodzic niebędący lekarzem nawet z najlepszą wolą, po prostu się na tym nie zna. Ja osobiście szczepilam syna na obowiązkowe plus rota. Ale zdecydowałam się na szczepienia skojarzone, żeby dziecku oszczędzić stresu i cierpienia. Obecnie mamy ogromne opóźnienia w szczepieniach, do roku szliśmy nieźle. Ale opóźnienia wynikają z decyzji naszych lekarzy, a nie mojego widzimisię. Tinkerbell piszesz o szczpieniu na hpv? Powiem Ci, że jeśli to nie jest obowiązkowe u was, to też chyba sklanialabym się do nieszczepienia tego. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

chłopaki 1-3-5 + mój prawie 4,5 latek