|
|
#1141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
![]() tylko to nie będzie mój lekarz prowadzący, bo teraz jestem w innym mieście u rodziców na święta i do siebie wracam dopiero w poniedziałek, więc nie wiem jak taki "obcy" lekarz będzie się zapatrywał na moją jednorazową wizytę. Mam nadzieję, że zrozumie, że ciężarne panikują i warto wszystko sprawdzać.
|
|
#1142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się co do reszty Twojego komentarza. Niestety znalezienie pediatry, który ułoży własny kalendarz szczepień to jak szukanie igły w stogu siana
|
|
|
#1143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lepiej pojechać i sprawdzić jak coś martwi. Będziesz spokojniejsza. Na którą godzinę masz?
|
|
|
|
|
#1144 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam sie po Świetach i w drugim dniu 21-ego tygodnia
Niestety nie czuję jakoś bardzo wyraźnie ruchów, nawet nie do końca jestem pewna czy to, co czasem mi się wydaje, to faktycznie dzidzi Jak się ułożę wieczorem i przyłożę dłoń do brzucha, to czasem coś wewnątrz jakby mi się przesuwa, ale o żadnych kopniakach mowy nie ma Mam nadzieję, że jutro lekarz rozwieje moje wątpliwości, że wszystko z dzieckiem w porządku, bo przy podsłuchiwaniu tętno zawsze znajduję szybko i jest mocne i w normie. asiulek8 postrasz może te Panie czy co Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, szczególnie, że to prywatne wizyty![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno wszystkie obowiązkowe zrobimy i to raczej w wersji skojarzonej, pewnie będziemy się zastanawiac tylko które z opcjonalnych zrobić.
|
|||
|
|
|
#1145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś zaczynam 20 tc Chyba to uczczę wrzuceniem fotki brzuszka, ale to dopiero popołudniu. Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-03-29 o 09:10 |
|
|
|
|
#1146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a Wy już podejrzewacie jaka to będzie płeć? czy zapowiada się niespodzianka ?
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do hpv, to nie jestem ekspertem i oczywiście skonsultowałabym się z lekarzem, ale właśnie podobno to szczepienie to trudny temat. |
|
|
|
|
#1148 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
może masz tak jak ja łożysko na przedniej ścianie i też ruchy są amortyzowane ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Witam znad kawki
Wróciłam niedawno z pobrania krwi, niestety na odczyn Coombsa mam czekać może nawet do piątku, a wizyta w czwartek;/ No nic, wyślę tam tż jeszcze w czwartek przed wizytą, może już będą mieli wyniki ![]() Co do szczepień to my jeszcze na ten temat nie rozmawialiśmy, ale będę chciała chociaż trochę poznać temat zanim podejmiemy jakąkolwiek decyzję. Mamy jednak jeszcze trochę czasu na to
|
#1150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
TŻ poszedł do pracy, lodówka świeci pustkami a ja nie mam kasy na moim koncie Dopiero popołudniu idziemy na zakupy, wygrzebałam łososia z zamrażalki i coś skombinuje z niego na obiad Do detektorów warto używać oliwki, te żele do usg wysuszają ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1151 |
|
Raczkowanie
|
hej
Cudo! Jejkuu, waga mi ostatnio leci w górę jak szalona! Wcześniej też coś tam rosło, ale teraz łapię po kilogramie na tydzień Planuję porozmawiać z mężem na temat papierosów Mi też zdarzyło się zapalić przed ciążą, więc do tej pory nie przeszkadzało mi mocno że pali, ale kiedy pojawi się dziecko, na pewno będzie to spory problem.
|
|
|
|
#1152 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dopiero wizytę mam wieczorem.Cytat:
Dziękuję.Coś po tych świętach się rozleniwiłam. Nie mam siły się za nic zabrać. |
||
|
|
|
#1153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/zele-do-usg-zelpol...970058773.html
Edytowane przez BeataAmelka Czas edycji: 2016-03-29 o 09:37 |
|
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Skleroza nie boli, zapomniałam w poprzednim poście napisać
![]() Beata_Amelka śliczny brzuszek! agusia współczuję, że masz takie przeboje z cukrami ![]() pati sto lat! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń, zdrówka i wszystkiego co sobie wymarzysz. Żeby druga połowa ciąży była spokojna, poród w miarę bezbolesny, a dzieciaczek łatwy w obsłudze
|
#1155 | |
|
Zadomowienie
|
Witam Was mamuśki
![]() Cytat:
![]() Co do ubrań też się zastanawiam, po co produkować coś co się nie sprawdza i wiadomo, że matki będą niezadowolone z takiego zakupu :/ Moje maleństwo też głównie wyczuwam jak się na nim skupię, bo tak w ciągu dnia w biegu jakoś nie czuję nic ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Piękna Ty i uroczy kropek
|
|
#1156 |
|
Raczkowanie
|
My kupiliśmy forda mondeo ze względu na mega bagażnik bo dużo jeździmy na trasie Polska Niemcy. Teraz ciężko nam się we dwójkę zmieścić. a jeszcze dojdą wózki i inne sprzęty naszego Tic Taca
|
|
|
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fotkę dawaj !!
|
|
#1159 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To chyba spróbuję z tą oliwką dzięki dziewczyny za wszelkie podpowiedzi bo wlasnie wczoraj mi sie skończył taki malutki dołączony do detektora ja tez podsłuchuje co kilka dni, a teraz jak są ruchy to moze bede rzadziej ![]() Co do szczepień to na pewno bedziemy obowiązkowe szczepić, ale nie 5w1 czy 6w1, tylko jesli da rade to rozłożymy szczepienia po konsultacji z jakimś dobrym lekarzem. Oprocz tego chciałabym zaczepić na pneumokoki i meningokoki, rotawirusy sobie odpuszczam. Generalnie te 3 nieobowiązkowe mnie troche frapują bo zachorowań jest bardzo mało wiec moze jesnak niewarto męczyć dziecka, bo żadne szczepienie nie jest obojętne dla organizmu. A z drugiej strony niestety czytalama ze zarażenia meningokokami lekarze czesto nie diagnozują i zdarzyło sie ze małe dzieci umierały.... Każdy rodzic musi sam zdecydować co zrobic, ale biorąc pod uwagę ze ja byłam szczepiona i moi młodsi bracia tez i widze ze chorują naprawde rzadko (odpukać) to mam wewnętrzne przekonanie ze im krzywdy nie zrobiły a moze pomogły |
||||
|
|
|
#1160 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Cytat:
/ doczytałam, fajnie!Cytat:
Ale powinni Cię przyjąć na szybko w ciąży, trzymam kciuki!Cytat:
Też w tym roku pierwszy raz spędziłam święta bez moich rodziców i siostry, bo wyjechali sobie na narty. Ale podobnie jak u Ciebie, miło było u teściów. ![]() Cytat:
Starał się też mnie zachęcić do kontynuowania wizyt u niego (ale to akurat w moim mieście było). ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1162 |
|
Zadomowienie
|
Pati, w dniu urodzin życzę Ci wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia, szczęścia, samych sukcesów i mnóstwo radości z dzidziusia.
|
|
|
|
#1163 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć laseczki
![]() nie wiem czy dobrze pamiętam, ale przepis na tarte cytrynową dawała... DobraDusza?? tarta wyszła obłędna! przepis zachowłam, na pewno jeszcze w przyszłości upieke ![]() co do szczepień, w ogóle w temat sie jeszcze ie zagłębiałam, ale jestem raczej za ![]() a powiedzcie mi dziewczyny, zaraz po urodzeniu dziecko ubiera się w body i na to pajac? szwagierka mi wczoraj zaczeła mówić o kaftaniku, ale jakoś przekonana do tego nie jestem... :P poza tym do jej rad podchodze bardzo sceptycznie, jej najmłodsze dziecko ma 15 lat, wiec sporo się od tego czasu pozmieniało :P
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz jestem bardziej świadoma.
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Również życzę wszystkiego najlepszego, szczęścia, miłości i oczywiście zdrowego dzidziusia i łatwego porodu
|
#1168 |
|
Raczkowanie
|
Pati wszystkiego dobrego, spełnienia marzeń, cudownych miesięcy do porodu oraz po porodzie
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
Czemu ładna pogoda była tylko 2 dni .Co do szczepień... tak samo boję się nie szczepienia jak i szczepienia... ale jednak zdecydowałam się szczepić syna i teraz też będą szczepienia tylko chciałabym je przesunąć... muszę też porozmawiać z obecnym lekarzem syna... ewentualnie rozważam zmianę pediatry... Syn rzadko choruje, więc nie zdążyłam za dobrze poznać lekarza. Bardziej denerwuje mnie ta przychodnia.. do lekarza nie mam właściwie żadnych zastrzeżeń. Cytat:
Jak u Was waga po świętach? U mnie chyba 1kg w górę . Niby dużo nie jadłam ale zawsze to więcej kalorii... tak dużo słodkiego moje dziecko jeszcze nie miało ![]() Pati wszystkiego najlepszego!!!!
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, że tarta smakowała ![]() pati ode mnie również najlepsze życzenia ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

W ogóle dalej hormony mi chyba szaleją bo się śmieję i płaczę w jednym momencie. Jutro mam wizytę i się już doczekać nie mogę, mam nadzieję, że potwierdzi się płeć w 100%. 

Lepiej pojechać i sprawdzić jak coś martwi. Będziesz spokojniejsza. Na którą godzinę masz?
Jak się ułożę wieczorem i przyłożę dłoń do brzucha, to czasem coś wewnątrz jakby mi się przesuwa, ale o żadnych kopniakach mowy nie ma

1.09.2012
Mi też zdarzyło się zapalić przed ciążą, więc do tej pory nie przeszkadzało mi mocno że pali, ale kiedy pojawi się dziecko, na pewno będzie to spory problem.

<3
.