|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II
Zaba - ale masz cudne widoki za oknem! Normalnie typowo Bożonarodzeniowe! W sumie jak na listopad to nieźle was zasypało! Sople zawodowe - już wizę je oczami wyobraźni w horrorze jak przebijają spadając z góry człowieka niczym dzida...Aaaa ale mam wyobraźnię! Asia widzę uszczęsliwiona tym śniegiem była!
Co do policzków to jednak nie żaden rumień - ma widoczne gołym okiem popękane naczynka...buuu wredna matka jestem! Julkę kiedyś smarowałam właśnie tym Nivea "na każdą pogodę". Ale widziałam też taki chyba s Flos-Leku "Sopelek" - ma może któraś??? Byłoby jeszcze fajniej, gdyby nie to, ze Laury buzia to strefa niedotykowa - zaraz ryczy jak ją czy wycieram czy kremuję...
#3062 |
Konto usunięte
|
Aranko z tej wyprawki to ja kupiłam 2 sztuki 86, a reszta to prezenty uzywane, nowe... rózne. Zresztą na dobrą sprawę ,gdybym przejrzała jego garderobę, to zdaje się ze do 4 lat goły chodzic na bank nie będzie
![]() A krem... tez uzywam balneum, ale nic się nie dzieje...., Uzywam tez Bambino i nie rozsmarowuje calkiem. Nive mam ale jeszcze nie uzywana. A po Bambino to i ja często siegam ![]() Laura jak zalotnie zerka ![]() Zabo, ale zima ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Zakorzenienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;5802533]
Laura jak zalotnie zerka ![]() [/quote] Bo mi rośnie kolejna mała zalotnica, przytulak jeden normalnie co złapie w rączki to zaraz do piersi dociska, główkę do tego chyli i ukochuje...nawet pilota ![]()
#3064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Raczkowanie
|
Tu nie ma co podziwiać tylko trzeba współczuć
![]() Kocham ogromnie moją corcię ale tez czasami wysiadam. Szukam powoli czegoś na pół etatu, jak coś znajdę to zastanowię się nad żłobkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Zadomowienie
|
Marti powodzenia w poszukiwaniach i w ogole
![]() Maszko ja powiem więcej,czuje,ze czasami w pracy odpoczywam ![]() Olif praca to na pewno dobry pomysl,potrafi dac nowe emocje,kopniaka dod dzialania,zapewnia rownowage..Trzymam kciuki,zeby poszlo po Twojej mysli A propos pracy itd,tociekawe jak Simonowe sprawy?daj nam znac ![]() Zabko mala wyglada slodko w rozowym kombinezonie w sniegu ![]() ![]() Aranko swietne fotki,lubie tkaie portrety no i jeszcze swiatlo bomba,takie tez lubie,trudno na tkaie przeblyski trafic o tej porze roku ![]() Gajko maly ma swietne hary ![]() Taiko jesli cos wymodze z tymi szablonami to chetnie sie podziele,ale to moze potrwac,bo teraz mysle o robieniu ozdb do mojej nowej klasy i to mnie pochlania ![]() A moze Wy macie jakies sprawdzone szybkie,pieken ozdoby swiateczne ,zebym mogla na sciane lub fioranke cyknac?? a ja jutro chyba bede miala dlugo nieporzadek w domu,maz do pracy,babcia ma wolne ![]()
#3067 |
Raczkowanie
|
Ja tak jak Kasia i Maszka nie wyobrażam sobie siedzenia z dzieckiem w domu bez odskoku w postaci pracy. Ja pracuje w wolnym zawodzie i miałam mozliowść dogadać się z szefową, że po powrocie z macierzyńskiego będe pracować popołudniami, do 20. A żeby wyrobić limit godzin to takze w soboty od rana do 16. Do 15 zajmuje się Brunkiem, a potem przejmuje go mój mąż. Choć mam w robocie czasami niezły zapierdziel, to i tak jakoś w tej pracy wypoczywam. Jedyny problem to taki, że za kilka miesięcy mam bardzo ważny egzamin zawodowy, który zadecyduje o moim dalszym zawodowym losie i musze się jeszcze uczyć po nocach, co przy takim układzie zajęć jest wyczerpujące.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Zadomowienie
|
Zaba - ale u Ciebie napadało, widać,że Asia nie marznie w kombinezonie
Dawno nie wklejałam zdjęć Ciutki, dziś wrzucam 2
#3069 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aranko Laura poprostu boska,uwielbiam ją.Jeśli chodzi o krem na dwór,to my stosujemy Hipp Intensiw Crem Wiatr i Pogoda(w dosłownym tłumaczeniu) Gajko ale super włosy ma Twoje dziecko. Dokładnie,należy nam współczuc.Gdybym mieszkała w Pl, to po pierwszym roku Colina, poszła bym na pół etatu do pracy. Zabo zazdraszczam śniegu i jeszcze raz zobacze takie widoki,to popadne w jakąs blokową depresje ![]() Asia w rózowym kombinezonie na śniegu, poprostu świetna. Taiko diblicę masz poprostu zawodową,fajne zdjęcia. Co do ciuchów,to ja podobnie jak Ela dla Colina mam ciuchy aż do rozmiaru 110.Zresztą wogle od początku,nie zawiele sama dla niego kupiłam (a to kuzynka z angli przywiozła 25kg torbe,a to chrzestna,a to babcia ![]() Co do wizyt u lekarza,to u nas wygląda to,tak samo jak u Kasi,Małgogaj i Garnuszki.Ciepły pokój z zabawkami w którym się czaka na lekarza(czasmi trochę długo i dlatego tak jak Małgogaj zostajemy w body) EDIT:Widze Ciutkę,dawno jej nie widziałam,ale wyrosła ![]() Edytowane przez schatzsi Czas edycji: 2007-11-16 o 22:31 Powód: Dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Fibian, Anielke pamiętam z chrzcielnych zdjęć, a teraz jaka dziewczyna fiuu. I chyba tez macie kaczkę kwaczkę? ![]() Aranka, zamponiałam dziś nasmarować Jasia na dwó i tez mamy rumience i różową brodę ![]() Dzis na obiad ugotowałam Jasiowi dorsza z warzywami na parze + makaron świderki ![]() Dziewczyny - głównie mamy córek ![]() Dla córki kolezanki kupiłam bluzeczkę polarową kolor lila, u dołu gwiazdki naszyte. George, z orginalną metką za 12zł ![]() Duzo spodni jeansowych było z hafcikami. Widze ze podgląda nas mskladaczek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zadomowienie
|
Elu ja tez musze umyc okna,bo prawie na wszystkich syzbach mam male lapki Macka,lize szyby caluje,stuka macha,zaczepie,a matka ze szmata biega
![]() Taiko przepraszma zapomnialam dopisac,taie wrzenie zrobila na mnie diablica,ze hej jest niemozliwa:0swietne fotki,zabawna obrobka ![]() Fibian jakiprzedszkolak juz z ciutki ![]() ![]() ![]()
#3072 |
Zakorzenienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;5806124]
Widze ze podgląda nas mskladaczek ![]() ![]() ![]() Czasem zagladam zobaczyc co u Jasia ![]() Jak ten czas leci, szok! |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Wtajemniczenie
|
zabo u nas tez śnieg, ale chyba nie aż tyle, zresztą w mieście to troche inaczej wygląda
![]() ![]() fibian ja tez wygrałam tą bluzę ![]() ![]() ![]() Aranko ja też mam Nivea na każdą pogodę, ale z tamtego roku i jakis taki sie troche dziwny zrobił. nie wiecie czy on się jeszcze nadaje? date ważności ma jeszcze hoho. Laura tez pikna. zalotnica mała ![]() Marti to baw się dobrze na chrzcinach ![]() taiko bardzo fajne foty, lubię takie troche podrasowane ![]() a garderobę tez kupuję juz na wiosnę. na teraz Kuba ma full wypas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Raczkowanie
|
słuchajcie a ja bede upierdliwa i poprosze o pomoc w sprawie perfumu [znowu]
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Zadomowienie
|
Sohf - te ubranka to mają rozmiar 86 ,czyli dla nas idelany
![]() Schatzsi - dzięki za podpowiedź z tymi obiadkami , też tak zacznę robić w weekendy, bo w dni powszednie wracam do domu dopiero ok. 17, Anielka jest już wtedy dawno po obiedzie,a ja dopiwro zaczynam coś robić dla nas. Anulka - a ja się zawsze zastanawiałam jak sobie radzą mamy trójki czy czwórki dzieci. Ale pewnie jest ciężko tylko do jakiegoś czasu, a potem dzieci zajmują się same sobą. No to u mnie będzie z tym ciężko bo w okolicy żadnego małego dziecka nie ma
#3076 |
Zakorzenienie
|
Jak jest kilkoro dzieci- to one same rewelacyjnie się ze sobą bawią - dzięki czemu mamy mają troszkę czasu dla siebie. A jeśli maluchy uczymy od małego, że nie należy zbytnio rozwalać po całym domu - wystarczy, że u siebie pobałaganią to często udaje się wychowac takie układne dzieci jak u koleżanku Anulki...Moje dwie dziewczyny świetnie się razem bawią - choć niestety wolą w mojej obecności - czyli miejscem głównym zabaw jest duży pokój...
Niedawno wróciłam z uczelni i mam wszystko gdzieś....
#3077 |
Rzabbocop
|
Dziewczyny podrzucam, bo wiem że macie dobre serduszka
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219649 |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Raczkowanie
|
laski gdzie jestescie ?tylko ja i Fibian tu zagladamy ?Arako ,żabko ELKA ANITKA i inne dziołchy oo kska a,co sie nie odzywacie ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Raczkowanie
|
no własnie u mnie to samo Aranko ,moje dzieci bawia sie tylko w duzym pokoju przez co bałagan jast w całym mieszkaniu ,a ja myslałam ze dzieci beda sie grzecznie bawic w małym pokoju a ja haj lajfik
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3080 |
Zadomowienie
|
Hej hej
![]() Anulko dzieki za pamiec melduje sie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fibian no to jak nie ma dzieci w okolicy to moze w domu zafundowac rodzenstwo? ![]() A ja dzis jestem zadowoona .,bo udalo mi sie ogarnac halupine w miare sprawnie i wczesnie,o 13 mialam ciacho-piernik,posprzatane,nawet podlogi umylam jak maly spal,pranie rozwieszone i obiad konczylam ![]() ![]() ![]() ![]()
#3081 |
Zadomowienie
|
hej
Ja mam tylko jedną Asie, a zabawki porozwalane wszędzie, a największą ma radochę jak jej poukładam na półce pod ławą i może je z tamtąd zrzucać Oj zasypało nas, zasypało, ja lubię taką zimę, ale tylko przez okno albo obok domu, bo w Krakowie to na drogach i chodnikach jest jedna wielka breja Fibian, Anielka to wypisz wymaluj cała ty, śliczna z niej dziewczynka Elu ja na co dzień używam do twarzy krem Bambino pielęgnacyjny i wg mnie to rewelacja, a mi nie było łatwo dobrać krem do twarzy Sohf Asi się bardzo podoba śnieg i zima |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Zakorzenienie
|
Anulko na KWC jest masa recenzji perfum wszelakich. Z Hugo Bossa znam tylko Deep Red i Intense- oba podobne, zimowe, slodkie, ciezkie. Ja takie lubie, ale Ty kiedys pytalas o cos swiezego, wiec moze Davidoff Cool Water albo Light Blue Dolce&Gabbana? Swiezy jest tez np. Manifesto I. Rosselini, ale jednoczesnie dosc odwazny. Wszystkie ww. zapachy troche juz 'z broda' (stare, dosc oklepane), ale skoro to Twoje pierwsze perfumowe kroki, to moze warto zaczac od klasyki? Yves Rocher ma tez sporo swiezych perfum- to tak z nieco nizszej cenowej polki.
Zapachow sa naprawde tysiace. Ja mam niestety zboczenie i jak mnie cos trafi, musze miec natychmiast, mimo wielu flakonow w domu. Czesto wchodze i wacham. Ale bardzo trudno cos doradzac na odleglosc. Zapach to sprawa bardzo, bardzo indywidualna i nawet szczegolowe opisy maja sie nijak do powachania na zywo, a nawet wyprobowania na sobie. Bo zapach sie zmienia na ciele i w czasie, w sklepie super, a po kilku godzinach migrena. Moim zdaniem musisz sie wybrac do sklepu (Douglas itp.), powachac i to nie za duzo na raz (po trzech, czterech zapachach traci sie juz rozeznanie), a potem zlecic mezowi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Zadomowienie
|
Anitko podziwiam za organizację, ja zabrałam się za porządki dpoiero ok. 13, ale za to z wielkimi chęciami i w ciągu niecałej godziny dzięki mojej córci (wchodziła mi pod nogi) nabiłam sobie konkretnego guza i wylałam prawie 1/2l octu na podłogę i chęci się skończyły, a zaczął kiepski dzień.
Piszecie że nie jest łatwo zjmować się cały dzień dzieckiem i z tym się zgodzę, ale mi do tego dochodzi jeszcze opieka nad 88 letnią babcią, a dokładniej cierpliwe wysłuchwianie po raz n-ty pwenych tekstów no i znoszenie jej humorów bez denerwowania się na nią. A niestety ten z marsa jest ostatnio myślami chyba na marszie bo nic do niego nie dociera, więc mam wszystkiego serdecznie dość. Obiecałam sobie że do pracy pójdę nawcześniej jak Asia skończy roczek, no i tak będę musiała zrobić bo nie wyrabiamy się ostatnio finansowo,... Wogóle ostatnio strasznie mi ciężko i marzę o tym aby w końcu się skończył ten cholerny listopad i cieszę się że mam chociaż WAS, bo mam sobie z kim pogadać, bo wszyscy znajomi się jakoś dziwine wykruszyli... |
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Rozeznanie
|
a my z TZ musimy wziasc kredyt na chate....bo wynajem nas zje...zalamana jestem bo nie wiem jak damy rade
![]() ![]()
#3085 |
Zadomowienie
|
Widziałyście:
Przeczytaj proszę >http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=424706 >i podpisz petycje >http://www.petitiononline.com/13031953/petition.html >i przeslij dalej do jak najwiekszej liczby osób >w tej petycji trzecie od góry to miasto a czwarte to kraj Jestem w szoku. Yaira Asię będzie czekał żłobek bo oja mam pracuje, a z teściową to różnie bywa, a zresztą ona mieszka prawie na drugim końcu Krakowa. ja marzę o własnym domu na który i tak będziemy musieli wziąść kredyt, jednaj żeby zacząć działac musimy pospłacać obecne pożyczki |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |
Raczkowanie
|
dzieki Kasiu ,tak zrobie
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |
Zadomowienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;5806124]
Fibian, Anielke pamiętam z chrzcielnych zdjęć, a teraz jaka dziewczyna fiuu. I chyba tez macie kaczkę kwaczkę? ![]() [/quote] Anielka zachwycona swoim zwierzyńcem. Super dziewczynka. My też mamy kaczkę kwaczkę. Kupiłam ją Wikuni na dzień dziecka w CZD i jeden pielęgniarz kiedy przychodził to się nią bawił bo twierdził, że nie można koło niej przejsc obojętnie ![]() Cytat:
![]() Ja też kupuję już z myślą o wiośnie. Uwielbiam zakupy dla mojego dziecka, jestem wręcz uzależniona. I pytanie do mam głównie dziewczynek - jakie rozmiary ubranek noszą teraz wasze szkraby? U nas to jakoś tak cienko bo głównie 74, taki krasnal będzie z mojego dziecka? No i popłakałam się na wieczór czytając historię Mateuszka. Napatrzyłam się już na różne przypadki, człowiek sam robi się bardziej chory, ale nie sposób się do tego przyzwyczaić czy zwyczajnie przejść z zimną krwią. Co się dzieje, że tyle dzieci jest chorych? Mi się wydawało, że to sporadyczne wypadki, ale chorych dzieci poprostu nie widać na ulicach dlatego wszystkim się wydaje, ze wszystkie są zdrowe i szczęśliwe, ale wystarczy wejść do pierwszego lepszego szpitala żeby zobaczyć ile jest nieszczęść. Mam nadzieję, że mamamatiego dostanie pomoc. Ja sama się przekonałam, ze w tym forum jest wielka siła, tak wielka, że mało kto mógłby to sobie wyobrazić. Miałyśmy szczęscie trafiając tu i myślę, że nie jestem odosobniona w takim przekonaniu.
![]() |
#3088 |
Zadomowienie
|
Zabo ale cudne zdjecia! Asi widac sie podobalo. Uwielbiam taka pogode, niesety rzadko (nigdy?) taka mamy.
Ciutka pannica, piekna dziewczynka. Nasza Laura wiadomo slicznotka jak zawsze. A ja nadal przeziebiona, Olaf chyba podłapał cos bo miał 38 dzisiaj. I gotuje pulpeciki cielęce Młodemu. Jak nie bedzie chciał jeść to trudno, powolutku musze go odzwyzajać od tych papek. Czy Wasze Maluchy jedza juz obiadki dwudaniowe? Tzn raz obiadek i raz zupkę warzywną? |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Zadomowienie
|
Wiktoria jada glównie jedzenie sloiczkowe, w weekendy sama coś jej gotuję i to też bardzo lubi. Którejś niedzieli chciałam jej dać prawie nasz obiad - ziemniaki, kurczaka, marchewkę, no i była tak zachwycona, że pluła i paluszkami wyciągała z buzi to co jej dałam do zjedzenia, tak więc wróciłam do dań "jednogarnkowych"
![]()
#3090 |
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nie robie tzw. zupek. Sami nie lubimy zup i u nas tez tylko jednodaniowe obiady, wiec dziecko podobnie. Kiedys Nina jadla papki (zmisowane ziemniaczki, warzywa, mieso), teraz dostaje wszystko ugotowane w kawalkach na talerzu.
Anielka cudna! Polacy pod kierownictwem Holendra wygrali z Belgami. Zabawne! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.