Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. X - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-29, 19:01   #4441
kasia5266
Zadomowienie

Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. X

Dokładnie godzina to jeszcze nie jest tak daleko.
kasia5266 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 19:01   #4442
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Tak, kobitka mi powiedziała że muszę do nich przyjść i poprosić o skierowanie dotyczące oferty która mnie interesuje. Z takim papierkiem mam się stawić podobno w miejscu pracy na rozmowie. Idiotyzm. Mam nadzieję że jutrzejsze pieniądze wydane na dojazd do UP nie okażą się zmarnowane. Zresztą nie ważne, i tak staż jest pracą za darmo, bo nawet nie płacą minimum. Ale lepsze to niż siedzenie w domu. A pieniążki są mi bardzo bardzo potrzebne. Co do dojazdów do pracy godzina w jedną stronę to naprawdę niewiele. Ja raz jechałam z jednego miasta w drugi koniec 2 godziny.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 19:03   #4443
kasia5266
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mizmaz Pokaż wiadomość
Wyjdę na materialistkę, ale jeśli miałabym robić "to samo", to jednak wolałabym robić za więcej. 997zł to jest kwota brutto, na rękę dostaniesz 851 zł (mówimy tu o stażu z UP, nie unijnym!).
Jeśli wybrali Cię w tym pierwszym sklepie i jest OK, to zostałabym. Staż niby ma ten obowiązek 8 miesięcy jak mówisz, ale jak Cię będą wykorzystywać i będziesz niezadowolona, to nijak się z tego nie wyplączesz.
Zresztą...jak dla mnie "stażowanie" w sklepie to nic innego jak wykorzystywanie człowieka. Będziesz robić to samo, co sprzedawczynie (powiedzmy) za 1500zł, a będziesz sama dostawać 851.
No właśnie, ale nie wiadomo czy to nie jest staż unijny. Jeśli tak to na rękę jest 997 zł miesięcznie.
Stary 2016-03-29, 19:06   #4444
malootka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia5266 Pokaż wiadomość
No właśnie, ale nie wiadomo czy to nie jest staż unijny. Jeśli tak to na rękę jest 997 zł miesięcznie.
ale w przypadku tamtego drugiego sklepu masz kilkaset wiecej nawet po odjeciu kosztow dojazdu, a po trzech miesiacach jeszcze troche wiecej. W tym przypadku niecaly 1000 przez 8 miesiecy
malootka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 19:11   #4445
201710160952
Konto usunięte

Jall tak jak dziewczyny pisały, weź pracę. Dojazd to nic strasznego, owszem są dni, że ma się dosyć, ja jak dojeżdżałam zawsze coś czytałam, książki, gazety, brałam tablet ze sobą i tłumaczyłam sobie, że w domu nie zawsze miałabym tyle czasu dla siebie, jak jechali znajomi to zawsze gadaliśmy i wiesz, może usłyszysz coś od kogoś o innej pracy. Staż nawet z gwarancją zatrudnienia nie jest dobrym pomysłem z tego względu, że mało zarobisz. Byłam na stażu półrocznym za 851 zł, na nic mnie nie było stać, jasne lepsze to niż nic, ale Ty masz inny wybór. Gwarancja zatrudnienia u mnie z umowy o pracę stała się umową zleceniem, etat stał się połową, pół roku miesiącem, nie polecam.
201710160952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 19:12   #4446
kasia5266
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malootka Pokaż wiadomość
ale w przypadku tamtego drugiego sklepu masz kilkaset wiecej nawet po odjeciu kosztow dojazdu, a po trzech miesiacach jeszcze troche wiecej. W tym przypadku niecaly 1000 przez 8 miesiecy
No tak dlatego też uważam że skoro stanowisko jest takie samo tu i tu to lepsza praca. Co innego gdyby chodziło o ciekawy staż dający możliwość nabycia przydatnych kwalifikacji.
Stary 2016-03-29, 19:24   #4447
Takion94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
a nie pomyślałeś o zamianie ról?
teraz wcale nie tak trudno rozpocząć działalność, więc możesz zostać takim szefem, o jakim marzysz, czyli fajnym
Raczej nie, może za kilka lat...
Takion94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 19:24   #4448
201611240917
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Staż w sklepie za 851 zł przez 8 miesięcy? Nie bierz tego. Nie będziesz miała czego się tam uczyć przez 8 miesięcy, daj spokój. Dla mnie to jest wykorzystywanie.
Zgadzam się.
Gdyby to było 3 miesiące, to jeszcze ujdzie, ale 8..
201611240917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 19:24   #4449
201606270916
Konto usunięte

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;5809226 1]Tak, kobitka mi powiedziała że muszę do nich przyjść i poprosić o skierowanie dotyczące oferty która mnie interesuje. Z takim papierkiem mam się stawić podobno w miejscu pracy na rozmowie. Idiotyzm. Mam nadzieję że jutrzejsze pieniądze wydane na dojazd do UP nie okażą się zmarnowane. Zresztą nie ważne, i tak staż jest pracą za darmo, bo nawet nie płacą minimum. Ale lepsze to niż siedzenie w domu. A pieniążki są mi bardzo bardzo potrzebne. Co do dojazdów do pracy godzina w jedną stronę to naprawdę niewiele. Ja raz jechałam z jednego miasta w drugi koniec 2 godziny.[/QUOTE]

Wyśle pw
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 19:26   #4450
Takion94
Zadomowienie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;5807950 1]Jestem załamana szukaniem pracy. Dziś przekopałam masę ogłoszeń ponownie. I wiecie co znalazłam? Ogłoszenie o staż, dla grafika z UP w moim mieście. Wisi od mojego poprzedniego kontaktu z UP w sprawie pracy, a to pokazuje ewidentnie że UP nie pomaga szukać pracy i nawet nie zadaje sobie trudu by o takiej ofercie poinformować. Koszmar. Jestem ciekawa czy jak jutro z rana tam pojadę to dostanę papierek by zgłosić się do firmy X czy też powiedzą że już pozamiatane.[/QUOTE]

Idź nic nie tracisz a możesz zyskać. Może akurat jeszcze nie znaleźli stażysty i wybiorą ciebie. A ze stażu zawsze możesz zrezygnować w razie gdybyś znalazła pracę.
Takion94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 19:40   #4451
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Słuchajcie a możecie mi doradzić, jak mam postąpić. Jak już pisałam, znalazłam ostatnio oferty stażowe, poszłam do UP, poprosiłam o skierowanie na rozmowę, a dostałam nr telefonu do pracodawcy. Dzwonię i w obu przypadkach kazali mi wysłać CV. Chciałam się umówić od razu na spotkanie, ale nie byli skłonni i wyslalam te CV jak prosili. Oczywiście jednego z tych ogłoszeń na drugi dzień już nie było, a z drugiego tez nie zadzwonili, mimo że pani zapewniała, że będą chcieli porozmawiać ze wszystkimk kandydatami. Jutro znowu dzwonię do UP, albo jadę pytać o inne oferty. I jeśli znowu dostanę nr i znowu pracodawcy każą mi przesłać CV to przesłać, czy jechać osobiście tam z CV mimo tego, czego sobie życzyli? Naprawdę nie wiem, jak zwiększyć swoje szanse, żeby jakiś staż dostać. Wszędzie czytam, że od razu dostaje się skierowanie na rozmowę, tylko u mnie inaczej i jakieś cuda z wysyłaniem CV. W takim trybie to na nic się nie sama zalapię, a i tak czuję, że większość tych ofert jest dla picu i już są poobsadzane.

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2016-03-29 o 19:42
syklamen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 19:48   #4452
201611240917
Konto usunięte

Cytat:
Słuchajcie a możecie mi doradzić, jak mam postąpić. Jak już pisałam, znalazłam ostatnio oferty stażowe, poszłam do UP, poprosiłam o skierowanie na rozmowę, a dostałam nr telefonu do pracodawcy. Dzwonię i w obu przypadkach kazali mi wysłać CV. Chciałam się umówić od razu na spotkanie, ale nie byli skłonni i wyslalam te CV jak prosili. Oczywiście jednego z tych ogłoszeń na drugi dzień już nie było, a z drugiego tez nie zadzwonili, mimo że pani zapewniała, że będą chcieli porozmawiać ze wszystkimk kandydatami. Jutro znowu dzwonię do UP, albo jadę pytać o inne oferty. I jeśli znowu dostanę nr i znowu pracodawcy każą mi przesłać CV to przesłać, czy jechać osobiście tam z CV mimo tego, czego sobie życzyli? Naprawdę nie wiem, jak zwiększyć swoje szanse, żeby jakiś staż dostać. Wszędzie czytam, że od razu dostaje się skierowanie na rozmowę, tylko u mnie inaczej i jakieś cuda z wysyłaniem CV. W takim trybie to na nic się nie sama zalapię, a i tak czuję, że większość tych ofert jest dla picu i już są poobsadzane.
Zawsze dawali mi skierowanie i tam był nr telefonu żeby się umówić kiedy przyjść. Dziwne, że dali Ci tylko numer, byłam zarejestrowana w dwóch UP i zawsze była karteczka ze skierowaniem.

A próbowałaś szukałać stażu na własną rękę?
Stary 2016-03-29, 19:57   #4453
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shantai Pokaż wiadomość
Zawsze dawali mi skierowanie i tam był nr telefonu żeby się umówić kiedy przyjść. Dziwne, że dali Ci tylko numer, byłam zarejestrowana w dwóch UP i zawsze była karteczka ze skierowaniem.

A próbowałaś szukałać stażu na własną rękę?
Właśnie wszędzie czytałam, że dają skierowanie na rozmowę, a u mnie oczywiście chore zasady. Już nie mówiąc o tym, żeby sami coś zaproponowali. Oczywiście, że szukalam sama. Dzwoniłam, jeździłam z podaniami, pytałam o możliwość odbycia stażu. W dwóch miejscach chcieli mnie przyjąć, ale pani z UP wycofała się że swojej poprzedniej wersji (że jeśli chodzi o urzędy nie trzeba mieć gwarancji zatrudnienia) i powiedziała, żebym dała sobie spokój, bo jeśli nie ma takiej gwarancji to dyrekcja odmawia. Niestety w moim miescie rodzinnym poza sklepami, urzędami i małymi prywaciarzami nie ma innych firm.
Stary 2016-03-29, 20:18   #4454
gosia_9508
Zakorzenienie

Ostatnio w moim up tez dali mi tylko numer telefonu zamiast skierowania - pani powiedziala, ze juz jedno wydali i zadzwonic, zapytac czy ta osoba jest przyjeta. Jak umowia sie z nami, to wtedy mozna przyjsc po skierowanie.
gosia_9508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 20:29   #4455
Jall
Zadomowienie

Dzięki za rady
Wynagrodzenie ze stażu to kwota netto. Nie zastanawiałabym się, gdyby nie to, że dwa weekendy w miesiącu mam zajęte przez szkołę, a w pierwszym sklepie wymagają pracy w co najmniej 2 weekendy w miesiącu. Umowa zlecenie i nie ma szans na uop. W pracy zarabiałabym 8 zł/h, po odjęciu biletu miesięcznego różnica wyjdzie niecałe 200 zł. Ogólnie szału nie ma

Udało mi się znaleźć dwa staże, w tym jeden w urzędzie, ale bez gwarancji zatrudnienia i wnioski nie przeszły. I nie chcę już czekać, skoro to szukanie nie przynosi żadnych pozytywnych efektów.

Kamil ma glejaka.
https://www.siepomaga.pl/kamil

11.12 stracił swoją szansę
Jall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 20:30   #4456
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia_9508 Pokaż wiadomość
Ostatnio w moim up tez dali mi tylko numer telefonu zamiast skierowania - pani powiedziala, ze juz jedno wydali i zadzwonic, zapytac czy ta osoba jest przyjeta. Jak umowia sie z nami, to wtedy mozna przyjsc po skierowanie.
No tak , tylko że mi pani powiedziała, że mam zadzwonić i zapytać, co i jak. A skierowanie to wydają jak pracodawca się decyduje na daną osobę - jej słowa. Nie rozumiem już nic z tego.
Stary 2016-03-29, 20:31   #4457
Jall
Zadomowienie

U mnie skierowań też nie było. Dostawałam nr telefonu (z czego połowę nr nie działało albo były wiecznie wyłączone więc i tak masz szczęście, że z kimś rozmawiałaś!).

Kamil ma glejaka.

Stary 2016-03-29, 21:10   #4458
kasia5266
Zadomowienie

Najgorzej jak dają skierowanie a potem okazuje się, że pracodawca ma już swoją osobę na staż. Moja kumpela tak miała. Poszła ubiegać się o staż do firmy a kobieta jej powiedziała, że mają już panią która zna wszystkie programy komputerowe w stopniu bardzo dobrym i to ją wezmą na staż. To wiadome, że wszystko było ustawione.
Stary 2016-03-29, 21:41   #4459
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia5266 Pokaż wiadomość
Najgorzej jak dają skierowanie a potem okazuje się, że pracodawca ma już swoją osobę na staż. Moja kumpela tak miała. Poszła ubiegać się o staż do firmy a kobieta jej powiedziała, że mają już panią która zna wszystkie programy komputerowe w stopniu bardzo dobrym i to ją wezmą na staż. To wiadome, że wszystko było ustawione.
No wolalabym usłyszeć 'to już nieaktualne' niż jak ktoś mówi, że proszę wysłać CV itd a na drugi dzień to ogłoszenie znika.
Stary 2016-03-29, 23:15   #4460
201704060907
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez minka05 Pokaż wiadomość
Jall tak jak dziewczyny pisały, weź pracę. Dojazd to nic strasznego, owszem są dni, że ma się dosyć, ja jak dojeżdżałam zawsze coś czytałam, książki, gazety, brałam tablet ze sobą i tłumaczyłam sobie, że w domu nie zawsze miałabym tyle czasu dla siebie, jak jechali znajomi to zawsze gadaliśmy i wiesz, może usłyszysz coś od kogoś o innej pracy. Staż nawet z gwarancją zatrudnienia nie jest dobrym pomysłem z tego względu, że mało zarobisz. Byłam na stażu półrocznym za 851 zł, na nic mnie nie było stać, jasne lepsze to niż nic, ale Ty masz inny wybór. Gwarancja zatrudnienia u mnie z umowy o pracę stała się umową zleceniem, etat stał się połową, pół roku miesiącem, nie polecam.
Serio, można tak zmieniać warunki zatrudnienia po stażu?

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Jall Pokaż wiadomość
Dzięki za rady
Wynagrodzenie ze stażu to kwota netto. Nie zastanawiałabym się, gdyby nie to, że dwa weekendy w miesiącu mam zajęte przez szkołę, a w pierwszym sklepie wymagają pracy w co najmniej 2 weekendy w miesiącu. Umowa zlecenie i nie ma szans na uop. W pracy zarabiałabym 8 zł/h, po odjęciu biletu miesięcznego różnica wyjdzie niecałe 200 zł. Ogólnie szału nie ma

Udało mi się znaleźć dwa staże, w tym jeden w urzędzie, ale bez gwarancji zatrudnienia i wnioski nie przeszły. I nie chcę już czekać, skoro to szukanie nie przynosi żadnych pozytywnych efektów.

To musisz to sama przemyśleć. Większość osób na wątku dało Ci rady, żeby brać pracę, ale jak sama piszesz - masz bardzo dużo do przemyślenia. Nie podałaś wcześniej faktów o szkole (albo przegapiłam), a to też jest dość istotne.
Jeśli wolisz stałość, to bierz ten staż. Dowiedz się jeszcze odnośnie tych biletów. Wiem, że zwracają za bilety poza strefą miasta, ale czy zwrócą Ci na pewno bilety miejskie? Niby 200zł,ale dla kogoś to AŻ 200 zł różnicy.

Rozumiem, że proponują Ci staż unijny, gdzie netto=brutto?
Przepraszam, że dopytuję, ale to też ważne

Przemyśl to.
201704060907 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 23:44   #4461
Jall
Zadomowienie

Stypendium byłoby finansowane ze środków unijnych. Zwrot za dojazdy ma być najtańszą możliwością dojazdu, ale z racji godzin stażu i problemem z bezpośrednim dojazdem, muszę mieć zwrot na 3 linie, a takich biletów okresowych nie ma. Teoretycznie powinnam dostać zwrot za bilet na wszystkie linie (+ bo przestałabym sama płacić za dojazd do szkoły) - albo refundację części, co z kolei zupełnie mi się nie opłaca. O szkole rzeczywiście wcześniej nie pisałam.
Szczerze mówiąc nie wiem, co właściwie wolę Obie "oferty" są mocno średnie, ale nie ma co wybrzydzać Docelowo planuję wytrwać około roku i szukać czegoś lepszego (chyba że znajdę wcześniej). Dwa razy na rozmowach o pracę powiedziano mi, że brak jakiegokolwiek doświadczenia (bo to, które mam legalnie jest marne) dyskwalifikuje (to po co były te rozmowy ). No i w skrócie tak to wygląda.

Kamil ma glejaka.

Stary 2016-03-29, 23:50   #4462
201611240917
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie wszędzie czytałam, że dają skierowanie na rozmowę, a u mnie oczywiście chore zasady. Już nie mówiąc o tym, żeby sami coś zaproponowali. Oczywiście, że szukalam sama. Dzwoniłam, jeździłam z podaniami, pytałam o możliwość odbycia stażu. W dwóch miejscach chcieli mnie przyjąć, ale pani z UP wycofała się że swojej poprzedniej wersji (że jeśli chodzi o urzędy nie trzeba mieć gwarancji zatrudnienia) i powiedziała, żebym dała sobie spokój, bo jeśli nie ma takiej gwarancji to dyrekcja odmawia. Niestety w moim miescie rodzinnym poza sklepami, urzędami i małymi prywaciarzami nie ma innych firm.
Nie będę radzić wyjedź do większego miasta, bo wiem, że to nie takie proste.
Sama gdyby nie TŻ tkwiłabym dalej na moim wschodzie.. .

Cytat:
Napisane przez Jall Pokaż wiadomość
Stypendium byłoby finansowane ze środków unijnych. Zwrot za dojazdy ma być najtańszą możliwością dojazdu, ale z racji godzin stażu i problemem z bezpośrednim dojazdem, muszę mieć zwrot na 3 linie, a takich biletów okresowych nie ma. Teoretycznie powinnam dostać zwrot za bilet na wszystkie linie (+ bo przestałabym sama płacić za dojazd do szkoły) - albo refundację części, co z kolei zupełnie mi się nie opłaca. O szkole rzeczywiście wcześniej nie pisałam.
Szczerze mówiąc nie wiem, co właściwie wolę Obie "oferty" są mocno średnie, ale nie ma co wybrzydzać Docelowo planuję wytrwać około roku i szukać czegoś lepszego (chyba że znajdę wcześniej). Dwa razy na rozmowach o pracę powiedziano mi, że brak jakiegokolwiek doświadczenia (bo to, które mam legalnie jest marne) dyskwalifikuje (to po co były te rozmowy ). No i w skrócie tak to wygląda.
Pewnie, że lepiej cokolwiek robić niż nic Powodzenia i dobrej decyzji.
Stary 2016-03-30, 00:50   #4463
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shantai Pokaż wiadomość
Nie będę radzić wyjedź do większego miasta, bo wiem, że to nie takie proste.
Sama gdyby nie TŻ tkwiłabym dalej na moim wschodzie.. .
Jestem w związku na odległość, mam faceta, który pracuje w innym mieście. Także wyjazd i tak jest nieunikniony, ale dopiero za jakiś czas będzie to możliwe (z różnych względów). Chciałam znaleźć coś tutaj na chwilę, żeby nie siedzieć na czterech literach. I tak już pół roku siedzę, po zwolnieniu z mojej niewolniczej pracy. Ale widzę, że niestety w moim mieście nawet zdobycie stażu za 800 zł to poważne wyzwanie. Nie jestem pewna, czy przyjeliby mnie na kasę do sklepu, bo raz mnie odrzucono po dwustopniowej rekrutacji. Moje życie kręci się teraz głównie wokoło tego, że nie mam pracy. Stres, stres, codziennie stres.
Stary 2016-03-30, 08:40   #4464
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Mam CV tak, że na lewej stronie jest pasek z danymi i zdjęciem, a po prawej szeroko są wszystkie informacje. Teraz chcę zrobić CV na dwie strony. Myślicie, że na tej drugiej też mam dać zdjęcie i dane po lewej czy zostawić puste?
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 10:56   #4465
kejtiCe
Zakorzenienie

Interesuje mnie szczególnie jedna posada u mnie w mieście, ale cv zaniosłam tam już ponad tydzień temu. zadzwoniłam przed chwilą anonimowo i okazuje się, że rekrutacja wciąż jest prowadzona. i nie wiem czy trzymać się jeszcze nadziei czy już odpuścić, skoro tak długo.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 11:01   #4466
20160901857
Konto usunięte

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;58112301]Mam CV tak, że na lewej stronie jest pasek z danymi i zdjęciem, a po prawej szeroko są wszystkie informacje. Teraz chcę zrobić CV na dwie strony. Myślicie, że na tej drugiej też mam dać zdjęcie i dane po lewej czy zostawić puste?[/QUOTE]

Ja bym zostawiła na jednej.

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Interesuje mnie szczególnie jedna posada u mnie w mieście, ale cv zaniosłam tam już ponad tydzień temu. zadzwoniłam przed chwilą anonimowo i okazuje się, że rekrutacja wciąż jest prowadzona. i nie wiem czy trzymać się jeszcze nadziei czy już odpuścić, skoro tak długo.

Święta były, może nie mieli czasu się tym zająć, może ktoś był na urlopie.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 12:18   #4467
201710160952
Konto usunięte

Mizmaz jak widać wszystko jest możliwe...
201710160952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 12:34   #4468
SofiaPrunikos
Rozeznanie

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;58112301]Mam CV tak, że na lewej stronie jest pasek z danymi i zdjęciem, a po prawej szeroko są wszystkie informacje. Teraz chcę zrobić CV na dwie strony. Myślicie, że na tej drugiej też mam dać zdjęcie i dane po lewej czy zostawić puste?[/QUOTE]

Ja mam takie CV - na drugiej stronie po lewej stronie mam pasek (pusty) tego koloru przez całą stronę - o tej samej szerokości oczywiście
SofiaPrunikos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 13:16   #4469
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Ja mam CV na jedną stronę. Raczej nie chce czytać się pracodawcom dwóch stron i nie spotkałam takiego których by chciał czytać aż tyle.

Dziś miałam niesamowity dzień. Po prostu zawsze przeglądam oferty pracy wszędzie, nawet z UP. Wczoraj miałam kontakt telefoniczny, i dopytałam o tą ofertę pracy, którą znalazłam na ich stronie, a która mnie interesuje. Pani kazała zgłosić się w tej sprawie do UP. Spakowałam następnego dnia CV, wsiadłam w autobus i dojechałam do UP. Pani mówi że nadal aktualne, więc dała mi skierowanie do firmy X. Troszkę się bałam, bo różne te firmy X są - to dopiero stwierdzę jacy są jak przepracuję z nimi miesiąc. Zaczynam od jutra. Do mojego mózgu jeszcze ta informacja nie dotarła. Mam nadzieje, że uda się zarobić coś przez miesiąc chociaż. Straszne dziwne uczucie nagle mieć jakąś pracę. Oby tylko było wszystko tak, jak obiecują po takiej rozmowie. Zazwyczaj nie jest tak jak obiecują wcześniej. Ale może tym razem się coś odmieni.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 13:23   #4470
201611240917
Konto usunięte

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;5812776 6]Ja mam CV na jedną stronę. Raczej nie chce czytać się pracodawcom dwóch stron i nie spotkałam takiego których by chciał czytać aż tyle.

Dziś miałam niesamowity dzień. Po prostu zawsze przeglądam oferty pracy wszędzie, nawet z UP. Wczoraj miałam kontakt telefoniczny, i dopytałam o tą ofertę pracy, którą znalazłam na ich stronie, a która mnie interesuje. Pani kazała zgłosić się w tej sprawie do UP. Spakowałam następnego dnia CV, wsiadłam w autobus i dojechałam do UP. Pani mówi że nadal aktualne, więc dała mi skierowanie do firmy X. Troszkę się bałam, bo różne te firmy X są - to dopiero stwierdzę jacy są jak przepracuję z nimi miesiąc. Zaczynam od jutra. Do mojego mózgu jeszcze ta informacja nie dotarła. Mam nadzieje, że uda się zarobić coś przez miesiąc chociaż. Straszne dziwne uczucie nagle mieć jakąś pracę. Oby tylko było wszystko tak, jak obiecują po takiej rozmowie. Zazwyczaj nie jest tak jak obiecują wcześniej. Ale może tym razem się coś odmieni.[/QUOTE]

Gratulacje
Ja od jutra zaczynam staż i też mi z tym dziwnie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości