Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-29, 23:32   #4681
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

sliweczka, zakupy raz dwa zrobisz online i leż odpoczywaj ile się da.

W ogóle co z tymi szyjkami wszystkimi? Mi generalnie cały czas brzuch twardnieje, co trochę pochodzę czy posiedzę w niewygodnej pozycji, ale na szczęście na razie szyjka trzyma, ostatnio przed świętami miała jakieś 4mm.

Dziewczyny, czas zwolnić tempo... I dzieciaki niech jeszcze siedzą w brzuchach

australia, i ja się dołączam z opinią, że w HM zawyżona rozmiarówka

Ja obrączkę jeszcze spokojnie noszę, ale w zeszłym tygodniu musiałam wyciągnąć kolczyka z pępka bo mi już przeszkadzał w poprzedniej ciąży nie puchłam w ogóle, obrączkę chyba do końca nosiłam

ania230, ja octinoseptem nie tylko pępek ale i właśnie ranę na kroczu psikałam. Pępek szybko odpadł, rana się ładnie goiła więc chyba zadziałało

ewka, współczuję 2 tygodni samej. Ja bym chyba z tym brzuchem nie dała rady z małą. Dlatego się cieszę, że mam chociaż te 6 godzin "spokoju" jak młoda w żłobku.

misia, no ale nie zawsze jak lekarz mówi, że ból brzuszka wynika z diety matki to herezje.... Nie przesadzajmy. Czasami tak dzieci reagują na coś co matka je, ich ból może wynikać też z reakcji alergicznej. Ja akurat nie miałam tego problemu z córką, ale mam co najmniej kilka koleżanek, których dzieci miały problemy z brzuszkiem, które się uspokajały po zmianie diety/podawaniu kilka dni mm (często też specjalnego mm). Więc nie zawsze to są herezje... Jakby moje dziecko się tak męczyło na pewno bym sprawdzała czy to czasem nie coś z mojej diety tak na nie wpływa a nie tłumaczyła "że ono tak ma i tyle, niech się męczy". Ale oczywiście, ból może również wynikać z niedojrzałego układu pokarmowego.

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Ja na poczatku myślalam że Tz może wziąć l4 z racji że jest tata ale mnie tutaj uświadomiłyscie ze musi być moim mężem
zawsze lepszy miesiąc w domu niż 2 tygodnie...
Mój mąż był tylko tydzień w domu ze mną po porodzie. teraz zobaczymy czy też będzie tydzień czy dwa. Super dla tych, którzy mogą sobie pozwolić na miesięczną nieobecność w pracy
Stary 2016-03-30, 06:34   #4682
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Wybieram się jutro na ip - mam być i tak w Rzeszowie, gdzie zamierzam rodzić. Spina mi brzuch całe święta i tylko leżenie trochę pomaga, a nospa w ogóle nic nie daje. Nie jest to jakieś spinanie, że mam skurcze porodowe, ale coś ta macica za bardzo się rozbujała. Chwilę pochodzę albo posiedzę i już brzuch napięty. No chyba, że moje dziecko jest już takim gigantem i aż tak się wierci więc mi na ip postukają w czoło. Niestety wizytę mam dopiero 7 kwietnia u gina i wolałabym żeby jakiś lekarz wymacał szyjkę teraz
Czekamy na wieści o szyjce i dzidzi.
Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Wczoraj wylądowałam w szpitalu ale to fałszywy alarm całe szczęście z powodu krążka infekcji antybiotyku pojawił mi sie bardzo duży uplaw zielonkawy przypominający wody płodowe lekarz jak to zobaczył sam sie wystraszył ale zbadał i jednak wszystko dobrze to nie wody mam dużo leżeć leżąc i leżeć bo stan jest poważny ale nie wymagający hospitalizacji
Weronia dobrze,że to fałszywy alarm był. Leż dużo i odpoczywaj.

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Mamusie!
Melduję się po wizycie! Z Ignasiem wszystko w porządku ale niestety moja szyjka nie najlepiej... Jest skrócona i mam nakaz jak najczęstszego leżenia i przepisaną luteinę. Bałam się, że nie dostanę L4, a tu taki obrót wydarzeń. Lekarz mówił, że jak za dwa tygodnie będzie jeszcze krótsza to mnie skieruje do szpitala Najdziwniejsze jest to, że nic mi się kompletnie nie działo, nawet brzuch mi w ogóle nie twardniał ani nie bolał. Przed świętami chyba trochę za bardzo poszalałam....
Nic nie mam z wyprawki kupione oprócz wózka i łóżeczka, bo z wszystkim czekałam na L4, a teraz mam kategoryczny zakaz gonienia po sklepach... Dobrze, że można robić zakupy online
Współczujcie moim domownikom, bo ja nie potrafię spokojnie leżeć i odpoczywać dopóki w domu nie ma porządku prawie idealnego
Śliweczka a to się porobiło dobrze, że z Ignasiem wszystko ok. Z wagą to słyszałam, że to jest bardzo szacunkowe i granica błędy to nawet 300g, więc nie ma się co przejmować. Też nienawidzę leżeć, ale dobra książka powinna pomóc Ci wyleżeć. Oby już nic się nie skróciło
Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
haneczkab92

Jakoś nie wiem co pisać
Ogólnie już zaczynam się coraz gorzej czuć, stopy puchną, huśtawka nastroju, ból głowy, pleców, cały czas bym spała przez zwiększoną dawkę euthyroxu, ogólnie nie za ciekawie u mnie z tarczycą
No musisz jeszcze 3 miesiące wytrzymać może to przejściowe i te wszystkie bóle i niedogodności odpuszczą?
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość

Ja też przynoszę średnie wieści z wizyty..
O ile z Haneczką jest ok, to ze mną "coraz gorzej". Ciśnienie mi szwankuje od jakiegoś czasu mimo brania dopegytu 5x1.. Oprócz tego ten brzuch (może boleć- dopóki nie jest regularny, no i jak jestem pod opieką i to kontroluje- dlatego nie idę do szpitala dziś). No i jeśli szyjka skróci się do poniżej 2,5cm to też szpital(na razie ma jakoś 3, ale trzy tygodnie temu miała 5..).
W każdym razie zwolnienie mam na dwa tygodnie, jeśli będzie tak jak jest, to jeszcze posiedzę w domu, jeśli ciśnienie będzie dalej szwankować, czy inne dolegliwości to już za dwa tygodnie szpital...
Także mam również dużo leżeć, odpoczywać i zobaczymy co się okaże za dwa tygodnie.
Przyjmować luteinę(Większa dawka zamiast duphastonu) i resztę leków.
W każdym razie już wiem, że na pewno do szpitala dostanę skierowanie prędzej czy później.
Na skoki tętna też mam przepisany jakiś lek.

To by było na tyle chyba..
Idę zamawiać kolejną część wyprawki- na szczęście nie dużo tego zostało, ale wolałabym zamówić to sama
Haneczko trzeba się pozytywne nastawić, że szyjka do czerwca już taka zostanie, a ciśnienie się unormuje. Oj coś nas te szyki prześladują ostatnio.
Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Ja sama boję się wizyty, a mam dopiero 6 kwietnia. W sobotę niby zrobiłam tylko 3 ciasta, ale potem pół dnia leżałam, bo brzuch mnie bolał. Niedz i poniedziałek niby lepiej, ale co posiedziałam, to szłam się położyć. Jeszcze w piątek mąż wyjeżdża na dobre dwa tygodnie i załamana jestem ;/ Na drugi tydzien chyba do mamy się bujnę, co by nie siedziec z mala ciagle sama. Myslalam, ze trochę pospacerujemy, ale do kitu robota, przejdę się 40 min i nie mam siły, tak mnie brzuch ciągnie. Czyli standardowo chyba, jak u każdej z nas ...
Ewka współczuję wyjazdu męża. Ja chyba nigdy nie rozstałam się na tyle z moim TŻ. Tydzień owszem, ale dwa to dużo, zwłaszcza, że masz młodą wymagającą uwagi i w ciąży jesteś. Oby wam ten czas szybko minął.
Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Zaczynam się bać swojej poniedziałkowej wizyty u ginki W pierwszej ciąży w 29 tc moja szyjka miała już tylko 0,5 cm i to zmusiło mnie do wzięcia L4. Odpoczywałam w domu i dotrwałam spokojnie do końca ciąży, mimo, że w 34 tc miałam już rozwarcie na 0,5 cm.
Teraz w ogóle nie odpoczywam. Zaczynam dzień o 6 rano i non stop jestem w ruchu aż do 23-24. Czasem tak mnie wszystko boli, że obiecuję sobie, że zwolnię..... ale nie potrafię Nie da się zwolnić mając pod opieką 2,5 letnie dziecko.

Na wadze w dalszym ciągu mam +2 kg, a brzuch jak do porodu mi się wydaje. Czyli wszystko wskazuje na to, że ja chudnę, ale Olek na szczęście rośnie Zobaczę go wreszcie w czwartek

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Zuzi pediatra ma takie same podejście do "diety" mam karmiących i bardzo jej za to dziękuję
Anuszka ja to Ciebie podziwiam. Trzymam kąciki za wizytę w poniedziałek. Zazdroszczę wagi.
U mnie 12 kg do przodu
W sumie to większość tego to moja wina, bo jeszcze do 4 miesiąca przybierałam wręcz książkowo, ale coś później poszło nie tak i teraz już mam z 3-4 kg więcej niż powinnam a wszystko wina czekolady, ciastek i mnóstwa innych rzeczy, które normalnie sobie odmawiam a teraz nie potrafię

Ja jak wstałam o 4.30 tak nie śpię, ale przynajmniej was narobiłaam, więc jest jakiś plus
Stary 2016-03-30, 06:44   #4683
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny.. zaczęłam 7 miesiąc i powróciły mdłości na szczęście póki co nie ma Z wymiotami i mdłościami męczyłam się do 4 miesiąca i myślałam, że już będę miała spokój a tu klops.. :/
Ja w poniedziałek zaczęłam 7 miesiąc i tez czasem pojawiają mi się mdłości i zgaga

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Orientujecie sie moze, do badania przeciwciał (ten odczyn Coombsa) trzeba być na czczo? Chyba nie ...?
Nie trzeba

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ----------

Ale bym jeszcze pospala a tu Bartka do przedszkola musze zawieźć. Jeszcze sobie chrapie, znów nie będę mogła go dobudzic
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 07:16   #4684
misia880
Zakorzenienie

Waga nie ma co sie przejmowac nawet do 500 g moga sie mylic

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 07:35   #4685
australia87
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Ja jak wstałam o 4.30 tak nie śpię, ale przynajmniej was narobiłaam, więc jest jakiś plus
A widzisz, zawsze.się znajdzie jakiś pozytyw Ja dziś o dziwo obudziłam się dopiero przed 7

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja w poniedziałek zaczęłam 7 miesiąc i tez czasem pojawiają mi się mdłości i zgaga
Ooo, no mnie zgaga też czasem męczy, więc łączę się w bólu... Choć na szczęście nie jest to aż takie długotrwałe i męczące, oby tak już zostało
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 08:23   #4686
Radena
Zadomowienie

Hello
Mam dziś wizytę,ale przedtem idę do dentysty,mam nadzieję,że już ostatni raz. Odwiozłam męża do pracy i jeszcze chętnie bym się przespała.
Ech,wczoraj mi kilka razy brzuch twardnial,ale doszłam do wniosku,że nie ma co panikowac,dziś powiem ginowi o tym.
Jeszcze z ciazowych dolegliwości mam praktycznie co wieczór okropna zgage:-/
Hym,wczoraj czekałam na wylicytowana paczkę ubranek na allegro i na śledzeniu paczki na poczcie polskiej wyskoczylo mi o 12.50 nieudane doręczenie. A byłam ciągle w domu. Więc to chyba znaczy,że u mnie listonosz pracuje do 12-13...
Brzusie,życzę miłego dnia, żeby się szyjki nie skracaly, a dzidzie wesoło kopaly;-)
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 08:29   #4687
Weronia93
Rozeznanie

Witam sie z rana jak zwykle leniwy dzień na kanapie ale juz sie do tego przyzwyczaiłam w piątek kontrolna wizyta to sie dowiem czy mogę przynajmniej chodzić ma 30min spacery

Dziewczyny powodzenia na wizytach aby maluszki były zdrowe i super wagi a mamusie długie szyjki i bez żadnych innych komplikacji.

Piękna pogoda aż chce sie żyć

Zabieram sie za kompletowanie wyprawki i ogarnięcie co jeszcze muszę kupić chociaż teraz coraz więcej rzeczy dostajemy w prezencie

Postanowiłam spakować prowizorycznie torbę do szpitala w razie "W" ale mam nadzieje ze sie długo długo nie przyda ale jakoś to mnie uspokoi ze wszystko będę mieć
Stary 2016-03-30, 08:56   #4688
201711281320
Konto usunięte

O Jezu, Weronia nawet nie strasz tą torbą do szpitala! Ja to nawet koszul nocnych nie mam, bo w domu nie używam. W ogóle nic nie mam z takich rzeczy...
Wyprawiłam syna do szkoły, wypiłam Inkę i chyba wracam jeszcze do łóżeczka, chociaż już wcale mi się nie chce leżeć Słonko pięknie świeci, ciepło jest, chętnie bym wyszła z psami skoro mam wolne, a tu klops...
Biorę lapka, spróbuję się jakoś wygodnie ułożyć w łóżku i wpadam na allegro
Ciao!
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 08:59   #4689
misia880
Zakorzenienie

Kupcie sobie do szpitala bezszwowe staniki do karmienia.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 09:03   #4690
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Kupcie sobie do szpitala bezszwowe staniki do karmienia.
Ze stanikami do karmienia czekam do maja, bo nie wiem jeszcze ile mi cycki urosną
Śliweczka, ja też jeszcze nie mam żadnych koszul kupionych. W ogóle w lesie jestem jeśli chodzi o zakupy, nie licząc ciuszków, łóżeczka (bez materaca) i paru kosmetycznych drobiazgów Gdzieś w połowie kwietnia pewnie pojedziemy zamówić wózek

Anuszka, wpisz mi proszę wizytę na 18.04
Stary 2016-03-30, 09:19   #4691
motylek1984
Zadomowienie

Dla mnie już też torba leży spakowana, bo dwa razy byłam w szpitalu i raz mnie szwagierka pakowała, a raz teściowa z mężem, oczywiście z tel w ręce, i pakowali to co było pod ręką, a nie to co bym chciała. Mam nadzieję, że przed porodem się nie przyda, ale nigdy nic nie wiadomo. Weronia, u mnie sprawdziły się koszulę za tyłek i geterki, bo jak chodziltam na ktg, albo położne mierzyły kilka razy tętno, to podnosiłam koszulę do góry i majtasami nie świeciłam, chociaż w szpitalu wiadomo, że nikt na to nie patrzy.

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

U mnie z tym ciśnieniem do d..., w

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Wczoraj koło 2 miałam prawie 170/90, a tabletkę brałam o 19. O 29 wzięłam kolejną i poszłam spać, w międzyczasie kolejne o 3 i 7, a o 9 ciśnienie podwyższone, ale już niższe na szczęście 145/90 a puls 140, jeszcze takiego wysokiego nie miałam. Jutro jadę zrobić krzywą cukrową i resztę badań, wstąpię do koleżanki do szpiala, bo wczoraj urodziła synka i zapytam od razu gina o to ciśnienie. Dzisiaj postanowiłam leżeć i odpoczywać całydzien.

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Miało być wczoraj o 22.00
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 09:26   #4692
australia87
Zakorzenienie

Motylku, odpoczywaj A jak tam maluchy, tańcują w brzuchu?
Stary 2016-03-30, 09:56   #4693
Miqesi
Wtajemniczenie

Cześć, Laseczki

Wiem, że to niemożliwe, ale wczoraj poczułam tak jakby Izka mnie UGRYZŁA Nie wiem, co to było i czym mnie tam smyrnęła, ale to było jak wielki gryz.
Teraz rusza się coraz więcej i częściej ją czuję, pewnie już podrosła i dlatego odczuwam wszystko intensywniej.

Ja muszę w końcu ogarnąć jakieś zakupy do szpitala, ale tak mi się nie chce, że nie wiem...

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 10:14   #4694
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Motylku, odpoczywaj A jak tam maluchy, tańcują w brzuchu?
Trochę się martwię, bo zawsze są nadwyraz ruchliwe, a dzisiaj tylko od czasu do czasu zapukają do mamusi :-( ale może mają spokojniejszy dzień. Wczoraj przed snem to miałam w jednym momencie wrażenie, że mały kilka fikołków na raz zrobił i też się przestraszyłam, że coś jest nie tak, ciężarnej nie dogodzisz.
Stary 2016-03-30, 10:17   #4695
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Trochę się martwię, bo zawsze są nadwyraz ruchliwe, a dzisiaj tylko od czasu do czasu zapukają do mamusi :-( ale może mają spokojniejszy dzień. Wczoraj przed snem to miałam w jednym momencie wrażenie, że mały kilka fikołków na raz zrobił i też się przestraszyłam, że coś jest nie tak, ciężarnej nie dogodzisz.
Wiesz co, a może po prostu jest im ciaśniej przez to, że siedzą tam w duecie? Rosną z dnia na dzień, to i miejsca coraz mniej i nie mają tyle powierzchni do fikania, co nasze jedynaki

Miqesi, ja właśnie zamówiłam kilka rzeczy z apteki, co by już coś mieć dla świętego spokoju. Bo ja z tych niestety, co zostawiają sprawy na ostatnią chwilę

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-03-30 o 10:18
Stary 2016-03-30, 10:26   #4696
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, no mnie zgaga też czasem męczy, więc łączę się w bólu... Choć na szczęście nie jest to aż takie długotrwałe i męczące, oby tak już zostało
Ja na szczęście mam lajtową, choć to i tak nieprzyjemne. Nie muszę nic robić, sama przechodzi.

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hym,wczoraj czekałam na wylicytowana paczkę ubranek na allegro i na śledzeniu paczki na poczcie polskiej wyskoczylo mi o 12.50 nieudane doręczenie. A byłam ciągle w domu. Więc to chyba znaczy,że u mnie listonosz pracuje do 12-13...
Z tą naszą pocztą to tak jest. Ile razy już słyszałam od znajomych takie historie, beznadzieja

Cytat:
O Jezu, Weronia nawet nie strasz tą torbą do szpitala! Ja to nawet koszul nocnych nie mam, bo w domu nie używam. W ogóle nic nie mam z takich rzeczy...
Ja też jeszcze nic nie mam. Ciągle się wydaje, że jeszcze tak duuuużo czasu
Zamierzam już skompletować wszystko tak w połowie kwietnia. Siądę porządnie na allegro i zamówię wszystko co potrzebne i będzie spokój

Cytat:

Dzisiaj postanowiłam leżeć i odpoczywać całydzien.
Odpoczywaj
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 10:32   #4697
haneczkab92
Ania

Dzień dobry!

Co do kupienia rzeczy- Ja do szpitala co prawda kupiłam koszulę i jakieś spodnie do tego, ale dwa zestawy mam.. mam nadzieję, że nie bedę musiała leżeć jednak dłużej, bo wtedy ktoś będzie mi musiał kupić więcej rzeczy..
Co do wyprawki, to na szczęście większość rzeczy juz mam

Co do jedzenia podczas karmienia piersią- najlepiej jeść wszystko i po prostu obserwować dziecko- jeśli się coś dzieje, to eliminować prawdopodobne produkty, które mogły dać taki efekt.

Cytat:
Haneczka, ja też mam isoptin przepisany, ale wzięłam kilka razy tylko, pamiętaj żeby nie pić soku grejfrutowego i jeść grejfruty przy tym isoptinie. Dzwoniłam do gina, bo koło 19 znowu miałam ciśnienie 166/90, a o 15 wzięłam nitredypinę, a o 17 połówkę dopegytu, kazał mi brać dopegyt nie po połówce, a 3x1. Mam nadzieje, że to ciśnienie sie unormuje w koncu.
Na szczęście nie lubię soku z grejpfrutów.. więc spoko

Odpoczywaj dużo! trzeba chwilę poczekać na efekty działania leków, zanim ciśnienie się unormuje oby szybko!

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Hej hej poświątecznie

Dopadł mnie znowu totalny zjazd energetyczny, usypiam na stojąco, za dużo wrażeń jak na ten weekend, jeszcze wczoraj wylądowałam z tż na ip, bo go kuło w klatce i nie mógł oddychać, na szczęście ekg nic nie wykazało i najprawdopodobniej jakiś nerwoból
k
No to dobrze, że jest ok z mężem. Przeszło mu już całkiem?

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
sliweczko, haneczko dbajcie o swój odpoczynek!!! Niech Wasze szyjki twardo się trzymają

Zaczynam się bać swojej poniedziałkowej wizyty u ginki W pierwszej ciąży w 29 tc moja szyjka miała już tylko 0,5 cm i to zmusiło mnie do wzięcia L4. Odpoczywałam w domu i dotrwałam spokojnie do końca ciąży, mimo, że w 34 tc miałam już rozwarcie na 0,5 cm.
Teraz w ogóle nie odpoczywam. Zaczynam dzień o 6 rano i non stop jestem w ruchu aż do 23-24. Czasem tak mnie wszystko boli, że obiecuję sobie, że zwolnię..... ale nie potrafię Nie da się zwolnić mając pod opieką 2,5 letnie dziecko.

Na wadze w dalszym ciągu mam +2 kg, a brzuch jak do porodu mi się wydaje. Czyli wszystko wskazuje na to, że ja chudnę, ale Olek na szczęście rośnie Zobaczę go wreszcie w czwartek

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Zuzi pediatra ma takie same podejście do "diety" mam karmiących i bardzo jej za to dziękuję
Troszkę musisz zwolnić, ale z drugiej strony, jeśli wszystko jest ok, to nie ma takiej potrzeby A na pewno jest ok

A i proszę o wpisanie kolejnej wizyty 13.04.2016r.- dziękuję.

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Cześć, Laseczki

Wiem, że to niemożliwe, ale wczoraj poczułam tak jakby Izka mnie UGRYZŁA Nie wiem, co to było i czym mnie tam smyrnęła, ale to było jak wielki gryz.
Teraz rusza się coraz więcej i częściej ją czuję, pewnie już podrosła i dlatego odczuwam wszystko intensywniej.

Ja muszę w końcu ogarnąć jakieś zakupy do szpitala, ale tak mi się nie chce, że nie wiem...

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
No to witaj w grupie martwiących się dziś z powodu dzidzi..
Moja dziś jeszcze ani razu nie dała znać..a od kilku dni znowu była bardzo ruchliwa.. pewnie ma dziś dzień lenia, ale...
Ważne, że dają o sobie znać dzidziusie u Ciebie

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 10:39   #4698
motylek1984
Zadomowienie

No to witaj w grupie martwiących się dziś z powodu dzidzi..
Moja dziś jeszcze ani razu nie dała znać..a od kilku dni znowu była bardzo ruchliwa.. pewnie ma dziś dzień lenia, ale...
Ważne, że dają o sobie znać dzidziusie u Ciebie[/QUOTE]

Te nasze dzieci zanim się urodzą, to nas merwowo wykończą, ja się martwie o te ruchy, bo to wczorajsze ciśnienie było bardzo wysokie i martwie się, czy maluchom nie zaszkodziło:-( może rzeczywiście dziś dzień lenia, daj znać jak mała zacznie wariować.
Stary 2016-03-30, 10:43   #4699
ania230
Zakorzenienie

Wczoraj Maja tak szalała wieczorem że Tż stwierdził że ona chce już wyskoczyć

Dziewczyny w rossmanie od 30 marca będę Misie Szuminie w sprzedaży za 99 zł.
Ja na pewno takiego jednego misiaczka kupię Malutkiej

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 10:51   #4700
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:

oo to super też chce kupić a normalnie 120zl
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 10:51   #4701
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

Widziałam w gazetce, ale to jakiś inny Szumiś. Ja będę kupowała Whisbear'a jeśli już
Stary 2016-03-30, 10:53   #4702
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Dla mnie już też torba leży spakowana, bo dwa razy byłam w szpitalu i raz mnie szwagierka pakowała, a raz teściowa z mężem, oczywiście z tel w ręce, i pakowali to co było pod ręką, a nie to co bym chciała. Mam nadzieję, że przed porodem się nie przyda, ale nigdy nic nie wiadomo. Weronia, u mnie sprawdziły się koszulę za tyłek i geterki, bo jak chodziltam na ktg, albo położne mierzyły kilka razy tętno, to podnosiłam koszulę do góry i majtasami nie świeciłam, chociaż w szpitalu wiadomo, że nikt na to nie patrzy.

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

U mnie z tym ciśnieniem do d..., w

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Wczoraj koło 2 miałam prawie 170/90, a tabletkę brałam o 19. O 29 wzięłam kolejną i poszłam spać, w międzyczasie kolejne o 3 i 7, a o 9 ciśnienie podwyższone, ale już niższe na szczęście 145/90 a puls 140, jeszcze takiego wysokiego nie miałam. Jutro jadę zrobić krzywą cukrową i resztę badań, wstąpię do koleżanki do szpiala, bo wczoraj urodziła synka i zapytam od razu gina o to ciśnienie. Dzisiaj postanowiłam leżeć i odpoczywać całydzien.

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Miało być wczoraj o 22.00
Właśnie tego sie obawiam pakowanie męża gdybym musiała iść do szpitala a lekarz ciagle mówi jak nie będę leżeć i sie oszczędzać to pójdę ni i jak pojawia sie skurcze. Wole być przygotowana i spać spokojnie
Stary 2016-03-30, 10:54   #4703
Asiek121
Zakorzenienie

Więcej nie pije soku pomarańczowego na noc bo takie sny miałam chore

Najpierw koszmar cieżarnej, że mam plamienia i musze jechać na IP

Potem, że 3 dni po cc ide sobie na Śnieżkę

i na koniec , że sie spotykam z jakimś młodym księdzem
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 10:56   #4704
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość

Ty na sam sok nie zwalaj winy, co tam do niego dolałaś?
Stary 2016-03-30, 10:57   #4705
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Wyprawiłam syna do szkoły, wypiłam Inkę i chyba wracam jeszcze do łóżeczka, chociaż już wcale mi się nie chce leżeć Słonko pięknie świeci, ciepło jest, chętnie bym wyszła z psami skoro mam wolne, a tu klops...
Biorę lapka, spróbuję się jakoś wygodnie ułożyć w łóżku i wpadam na allegro
Ciao!
Torba spakowana abym czuła sie komfortowo fsychicznie ale i tak całej wyprawki nie mam skompletowanej i rzeczy potrzebnych do szpitala np. Muszę kupić podkłady bo oddałam swoje babci bo chora ale wiem ze na razie nie bedą mi potrzebne bo nie mam zamiaru mojej Hani rodzic ale i tak zaniedlugo zrobię zamowienie jakieś na Allegro teraz tylko tak mogę kupować

Co do pielęgnacji noworodka / niemowlaka kupuje wszystko w aptece internetowej gemini jest tam owiele taniej ale dopiero po 10 kwietnia jak dostanę wypłatę
Stary 2016-03-30, 10:57   #4706
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
oo to super też chce kupić a normalnie 120zl
W piątek jedziemy po niego

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-30, 11:00   #4707
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:

Współczuje takich snów mi znowu z poniedziałku na wtorek śniło sie ze karmiła moje maleństwo i wstałam opowiadam mężowi i sie popłakałam z wzruszenia taki realny sen może za dużo kesz na noc albo za późno ja tak mam często albo ciagle myślisz o porodzie itd.
Stary 2016-03-30, 11:00   #4708
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam w gazetce, ale to jakiś inny Szumiś. Ja będę kupowała Whisbear'a jeśli już
mnie się ten miś wizualnie nie podoba ...

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-30, 11:15   #4709
agusiia69
Zakorzenienie

Witamy się z Kingą w 30 tc

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Cześć, Laseczki

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość

Postanowiłam spakować prowizorycznie torbę do szpitala w razie "W" ale mam nadzieje ze sie długo długo nie przyda ale jakoś to mnie uspokoi ze wszystko będę mieć
Zastanawiałam się ostatnio kiedy spakować torbę i chyba zrobię to w kwietniu. Lepiej wcześniej niż, aby mąż miał to robić w pośpiechu i stresie
Stary 2016-03-30, 11:19   #4710
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się ostatnio kiedy spakować torbę i chyba zrobię to w kwietniu. Lepiej wcześniej niż, aby mąż miał to robić w pośpiechu i stresie
Ja zrobię to na początku maja

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości